Ultimate Fighting Championship ja muut kamppailulajit

  • 916 049
  • 5 073

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Taisivat tuomarit katsoa eri matsi kuin minä. Pitääpä huomenna vielä katsoa uusintana . Tuota ei saa mitenkään Felderin voitoksi.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Taisivat tuomarit katsoa eri matsi kuin minä. Pitääpä huomenna vielä katsoa uusintana . Tuota ei saa mitenkään Felderin voitoksi.

Felder painoi päälle jatkuvasti, Barboza liikkui suurimman osan matsista taaksepäin, tuolla lienee myös vaikutusta. Kaksi ensimmäistä erää iskut suht tasan, kolmannessa Felder vei selvästi.

Oikein meni omasta mielestäni. Melkoisesti jakautui kyllä tuomariäänet.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tää venäläinen on aika pelottavan näköinen tyyppi, näyttää joltain alkuihmiseltä... on kyllä pätevän oloinen matossa. Poirierilla ei näytä olevan oikein lääkkeitä vastata tähän.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Loppuu Poirierilta kyllä puhti tuossa matsissa tätä menoa aika nopeasti.

Luettelivat ennen kehään nousua, että mies on otellut niin murtuneella kädellä kuin katkenneella kylkiluulla. Tuo sinun arviosi vaikuttaa 100% spot on. Miehen keho ja mieli eivät tunne perääntymistä.
Eivät välttämättä huomaa tuollaisia pikkuasioita kesken matsin. Adrenaliinia keho täynnä ja pää ottanut sen verran iskuja, ettei välttämättä ihan ole kaikki tappelun aikana kotona. Harvemmin nuo ihan ehjänä tuonne kehään menee. Vähän puudutusta ja mätkimään.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
On tuo Khabib kyllä ihan jumalaton elukka! Vittu mitä dominointia ottelusta toiseen.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Poirier sai vielä mahdollisuutensa tuon giljotiinin kanssa, mutta Khabib ei ollut kyllä moksiskaan. Aivan jäätävä kaveri.

Seuraavaksi Tony!
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Mites paremmin perillä olevat palstaveljet näkevät Fergusonin mahdollisuudet Khabibia vastaan?
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Khabibin dominointi on jotain aivan käsittämätöntä. Ei tuota ylivoimaa voi uskoa todeksi.

Teki vielä källit hyppäämällä kehästä turvamiehet niskassa Danaa halaamaan. Huumorimiehiä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Olipa onneton suoritus suomipojalta tänään. Enemmän tullut nyrkkeilyä katsottua ja vastustajan lyönnit niihin verraten kuin hidastetusta filmistä ja silti kaikki tuli läpi.

Kyllä sieltä ihan legittiä osumaa tuli mielestäni. Ei kannata koskaan verrata MMA:ta nyrkkeilyyn. MMA:ssä sun pitää puolustaa koko kehoa lyönneiltä, kyynäpäitä, potkuja, polvia ja sitten tietenkin maahanvienniltä. Nyrkkeilyssä taas on erittäin rajattu mitä sää tehdä ja miten. En muista kuka sitä joskus sanoi, mutta kehui nyrkkeilyn ja MMA:n eron olevan siinä, että MMA on kuin yksin puolustaisi jalkapallo kenttää, niin monia tapaa hyökätä että huonompikin hyökkäys menee läpi, kun taas nyrkkeily on kuin puolustaisi vaatekomeroa, että täytyy olla aika helvetin nopea ja tekninen että pääsee läpi.

Noin muuten khalabeeb on kova jätkä. Puristi mehut Poirierilta, niin kuin on ennenkin tehnyt. Yhden hyvän hyökkäyksen Poirier sai, aluksi näytti että nyt sattui, mutta hidastuksesta näytti enemmän siltä, että siellä vain odoteltiin myrskyn laantumista. Oikeastaan tuon jälkeen Poirier oli jo ihan väsy ja helppo loppu Khalabeebille.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Mites paremmin perillä olevat palstaveljet näkevät Fergusonin mahdollisuudet Khabibia vastaan?

Erittäin hyvät mahkut on Fergusonilla. Khabibia ei ole totuttu näkemään ottelijaa vastaan joka paineistaa ja Ferguson paineistaa kyllä. Khabib väsyttää vastustajansa, kuten teki nyt Poirieria vastaan ja Ferguson on taas ehkä paras kuntoisin UFC mies. Lisäksi Ferguson on hankala matossakin. Erittäin paha match-up Khabibille siis ja toivottavasti se nyt tulee. Siitä parista voittaja alkaa olemaan alltime lightweight.
 
Oli kyllä järkyttävä katsoa tuota Packalenin pystyä. Samaa pää pystyssä kohkaamista ollut aina, ja omissa on kolissut, vaikka pudottamiseen ei olekaan riittänyt vastustajien taso. Ei Paculla ollut paperilla mitään mahdollisuutta voittaa tuolla taktiikalla, millä nyt lähti. Ainoa mahdollisuus olisi ollut joko räjähtävä alasvienti tai jopa vielä paremmin clinchiin hakeutuminen. Paculla on suoraan clinchistä lähteviä hyviä lukotusyrityksiä. Riski olisi ollut suuri, mutta tuolla taktiikalla ottelussa olisi ollut jotain voitettavaakin. Nykyinen taktiikka oli lähinnä riski ilman mahdollisuuksia.

Aiemmin kun sanoin Toivosta Suomen parhaaksi jiujitsu-ukoksi ja edelleen olen sitä mieltä, että Toivonen on Pacua parempi, jos ajatellaan nimenomaan vaparia palvelevaa jujua. Pacu toki puhtaasti teknisesti jujussa parempi, mutta Toivonen pääsee paremmin mukavuusalueelleen ollen huomattavasti räjähtävämpi. Urholinin silloin aika totaalisesti, sen verran otan sanoja takaisin.

Mitä Khabibiin ja Fergusoniin tulee, niin El Cucuy on LW:stä jo paperilla paras haastaja, on ollut sitä jo pitkään. Fergusonin taitopankki on paperilla paras Khabibin pelikirjaa vastaan. Kuten todettu, kovakuntoinen ukko, jaksaa ja haluaa prässätä ja työkalupakista löytyy niin erikoisia tekniikoita, että pystyy hämmentämään. Flying kneet, spinning backfistit ja superman punchit ovat ihan perussettiä ja jos meinaa jäädä kiikkiin, aina voi pyöriä kuperkeikkoja pitkin häkkiä. Ja juju on sillä tasolla, että pystyy hakemaan lopetuksia lähes mistä positiosta tahansa. Väitän, että jos eilinen giljotiini olisi ollut Fergusonin kainalossa, Khabibilla olisi ollut vaikeampi työ päästä irti.

Khabibin painia kunnioitetaan aivan liikaa. Jopa niin paljon, että mieluummin jäädään etäisyydelle ja annetaan mahdollisuus jalkoihin hyökkäämiseen. Ja kuitenkin se Nurmagomedovin paras ase on juuri se shoottaus, joka on ensinnäkin todella räjähtävä, mutta lähtee aina tilanteesta, jossa hämää lyönnillä ja syöksyy jalkoihin. Eilen esimerkiksi Poirierilla oli pariin otteeseen kädet naaman edessä, vartalo suorana ja takapainoisena, kun Khabib oli jo kiinni jaloissa. Ferguson saattaa olla niin kovapäinen, että ottaa mieluummin osumaa päähän kuin antaa alasviennin. Muutenkin clinchiin joutuminen on huomattavasti pienempi paha, vaikka myös siinä jokainen tuossa painoluokassa on altavastaaja. Siinä on kuitenkin parempi mahdollisuus itse vaikuttaa alasviennin lopputulokseen.

Harmi vain, että Ferguson on yksi suurimmista inhokeista. Ollut sitä jo TUF-kaudestaan lähtien, jo ennen lopun sekoilua. Dana on tehnyt kyllä siinä mielessä hyvää työtä, että sympatiat ovat jo kääntyneet El Cucuyn puolelle, kun aina tulee jollain syyllä ukkoa ohi titteliotteluihin syyllä tai toisella. Khabibin ja Fergusonin ottelussa toivoisin silti Fergusonin voittoa, lähinnä siitä syystä, ettei Khabib näyttäisi enää yli-ihmiseltä. Samaan tapaan kuin Sonnen tai Gustafsson tekivät Bonesille.

Jos Khabib voittaa myös Fergusonin, ei LW:ssä ole enää mitään voitettavaa. Welterissä olisi kaksin kappalein mielenkiintoisia haasteita. Oikeastaan Usmanin ja Covingtonin ottelun lopputuloksesta riippumatta tuossa on kaksi mielenkiintoisinta matchuppia Khabibille. Kummallakin vahva painitausta ja Khabibin tapaan monipuolisia ottelijoita. Ei ole tarkoitus väheksyä Khabibin suorituksia, mutta LW:ssä kärkiäijät ovat huomattavasti enemmän pystyotteluun orientoituneita, kuin sarjaa ylempänä. Puhtaasti painia katsottaessa lightweightissä ei ole kärkikastissa yhtäkään ottelijaa, joka olisi painijana Woodleyn, Covingtonin tai Usmanin tasolla.
 

Stigu

Jäsen
Olihan toi Khabibin esitys aika jäätävä. Tuntuu, että nyt nähtiin hänen paras esityksensä myös painin osalta. Vastassa oli kuitenkin Mustan vyön BJJ, ja silti Khabib vei matsia miten halusi. Silti, tuo Poirierin giljotiini oli aika lähellä onnistumista.

Itse uskon että parhaat mahdollisuudet Khabibia vastaan on ottelijalla, jolla on painitausta. Al Iaquinta jo osoitti, että pystyi paljon tasaväkisempään matsiin Khabibia vastaan kuin esim. Poirier, vaikka varmasti häviäisi tälle keskinäisessä mittelössä.

Itselleni tulee mieleen kaksi nimeä:Ferguson ja Gaethje.. Fergusonista on jo kaikki sanottu, mutta Justin Gaethje olisi kiva nähdä Khabibia vastaan. Kaverilla on vahva painitausta, mutta ei ole käyttänyt sitä UFC-matseissaan oikeastaan yhtään.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Aika eläin tuo kyllä on. Katselin, että ainakaan täyden ajan otteluissa ei ole hävinnyt yhdenkään tuomarin mielestä yhtään erää UFC:ssä. Mies on ollut kyllä täysin ylivoimainen. Ferguson seuraavaksi vastaan ja sitten onkin haasteita miettiä, mitä tehdä seuraavaksi, jos ja kun voitto tulee. McGregor Moskovassa olisi varmaan iso määrä suht helppoa rahaa, mutta en tiedä kuinka paljon Khabib on maineen ja mammonan perässä. Vaikuttaa omaan silmään lajin äijältä.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Packalenin matsi oli kuin toisinto siitä edellisestä. Pystyottelussa ei mitään saumaa, saati järkeä. Lyönnit ihan vitun lepsuja, hitaita ja counteroitavissa. Siihen vielä yhdistetty huono pään liike ja hitaahkot jalat. Ura oli kyllä tuon myötä tuossa ja näistä suomalaisista, jota tuolla on nyt nähty, oli Packalen myös selvästi huonoin.
Nämä kaksi viimeistä ottelua on olleet ihan vitunmoisia pettymyksiä. Odotettu, että näkee suomalaisen kehässä ja noin 30s jälkeen huomaa, että ei saatana tuolla ole mitään saumaa ja odottaa vain sitä lopullista niittiä.

Jospa se Maku pärjäisi paremmin omassa ottelussaan.
 

Stigu

Jäsen
Jospa se Maku pärjäisi paremmin omassa ottelussaan.
Milloinkas Makulla on matsi? En kyllä hänellekään povaa mitään hirveän loistavaa uraa, mutta hän sentään näyttää UFC- matsaajalta.

Harmittaa kyllä Poirierin puolesta tuo tappio. Tyylikäs, vastustajaa kunnioittava matsaaja, jonka ainoa tavoite on ollut mestaruus. En hämmästyisi yhtään, jos hän pistäisi hanskat naulaan, varmaan tajuaa itsekin, ettei enää a) saa matsia Khabibia vastaan ja b) vaikka saisi, olisi lopputulos sama.

Eilisen paras uutinen oli kyllä Masvidal-Diaz- matsin julkistus. Molemmat ovat omia suosikkejani ja matsista tulee äärimmäisen viihdyttävä.
 
Aika eläin tuo kyllä on. Katselin, että ainakaan täyden ajan otteluissa ei ole hävinnyt yhdenkään tuomarin mielestä yhtään erää UFC:ssä. Mies on ollut kyllä täysin ylivoimainen. Ferguson seuraavaksi vastaan ja sitten onkin haasteita miettiä, mitä tehdä seuraavaksi, jos ja kun voitto tulee. McGregor Moskovassa olisi varmaan iso määrä suht helppoa rahaa, mutta en tiedä kuinka paljon Khabib on maineen ja mammonan perässä. Vaikuttaa omaan silmään lajin äijältä.

Conor voitti kolmannen erän, mutta enemmänkin näytti sille, että Khabib otti erän happea ja antoi Conorin voittaa. Ei muuta isoa kuvaa. Uusintaotteluun Conoria vastaan en usko hetkeäkään, Khabibilla ei ole tuossa ottelussa enää mitään näytettävää, kun ensimmäinen ottelu ei jättänyt kysymysmerkkejä. Samaten uskon Khabibin olevan sen verran periaatteen mies, ettei lähde ainakaan ennen kuin Conorilla on jotain muita näyttöjä kuin kaksi peräkkäistä tappiota ja yksi hajaäänivoitto.

Itselleni tulee mieleen kaksi nimeä:Ferguson ja Gaethje.. Fergusonista on jo kaikki sanottu, mutta Justin Gaethje olisi kiva nähdä Khabibia vastaan. Kaverilla on vahva painitausta, mutta ei ole käyttänyt sitä UFC-matseissaan oikeastaan yhtään.

Gaethjen vahva painitausta ei tarkoita sitä, että olisi hyvä UFC-painija. Varmasti pärjää, mutta en usko että siinä olisi Highlightillä varsinaista vahvuutta. Eikä se Iaquintankaan esitys nyt ollut omaan silmään millään tavalla parempi kuin näillä muilla. Tai toki sen verran, että painitaustallaan onnistui selviämään Khabibin kanssa täydet erät, mutta mitään palaa ei ollut voittoon. Poirier oli lähempänä voittoa kuin Iaquinta. Toki Al "joutui" tuohon otteluun käytännössä ilman valmistautumisaikaa, mutta en usko sen muodostaneen niin suurta eroa, että pystyisi oikeasti haastamaan Khabibia. Parempaa UFC-tyylin painijaa tuskin löytyy, mutta vahva painitausta helpottaisi sitä, että pystyisi prässäämään Khabibia jatkuvasti. Ja juuri prässäämisen uskon olevan se ase Khabibin kaatamiseen. Puolietäisyydellä jos pystyy pysymään, kaikki on mahdollista. Siinä onnistuminen sitten on asia erikseen.

@Stigu Maku ottelee 3.11. UFC244 illassa, vastustajaa ei ole vielä kerrottu julkisuuteen, mutta omien sanojensa mukaan top15-ukko.
 

Stigu

Jäsen
@Stigu Maku ottelee 3.11. UFC244 illassa, vastustajaa ei ole vielä kerrottu julkisuuteen, mutta omien sanojensa mukaan top15-ukko.
Kiitos tiedosta!

Painitausta Khabibia vastaan on mielestäni tärkeä sen takia, että se on perusedellytys selviytyä edes jotenkuten Khabibin grabblingia vastaan koska a) tiedät suurinpiirtein mitä odottaa ja b) omaat kokemusta toimia noissa tilanteissa.

Poirierilla ei ole painitaustaa, eikä hän ole matsannut varsinaisia grabblaajia vastaan. Tämä näkyi matsissa niin, että hän ei uskaltanut toteuttaa omaa matsaustyyliään ja kun joutui mattoon, haki katseellaan apua valmennuksen suunnasta.

Toivottavasti toi Ferguson-matsi toteutuu. Olisi kiva nähdä, onko Tonyllakaan mitään jakoa tuota monsteria vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös