V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, 50+1
Tämä alkaa vaikuttaa jo hiukan epätoivoiselta:
Mitä lie kusipäitä.

Toisaalta kyllähän oikeat menestyjät heräävät aamujoogalle jo viimeistään varttia yli neljä ja ovat puku päällä hommissa viimeistään viideltä aamulla. Itse herään joka aamu kahdeksalta.

Edit.
Ole’s at the wheel.
Kyllä. Ehdottomasti Olen tekosia. Ole out.
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

157p #1

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pitsiturnauksen mestarit 2021
Tämä alkaa vaikuttaa jo hiukan epätoivoiselta:
Siellä on otettu klassikkotemppu käyttöön. Tuohan nyt on varmaan yleisin kannattajien tekemä jäynä vierasjoukkueelle, jota on käytetty jo vuosikymmeniä (jopa Suomessa). Eniten tuossa yllättää se, että eikö joillain kannattajilla ole parempaa tekemistä, kun he jaksavat vaivautua tuollaiseen.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Turkissa sentään aikoinaan nähtiin vaivaa enemmän, kun kannattajat raahasivat ruumisarkkuja edes takaisin yöllä Suomen hotellin ulkopuolella. Melko pusi-meininkiä joku kellon kilkutus siihen verrattuna.
 
- I carry my crucifix, under my deathlist, forward my mail to me in hell -

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Nyt on enää päätöskierros jäljellä alkulohkoja, joten pieni katsaus missä mennään olisi paikoillaan.

A: City on varmistanut lohkovoiton ja PSG kakkossijan eli vain torstailiigasta pelataan. Aikailailla odotettu lopputulos, joskin RB Leipzig on ollut pettymys.

B: Lähtökohtasesti piti olla se kuolemanlohko. No Liverpool on dominoinu ja muut vikisee. Pisteen sisällä kaikki kolme joten tiukkaa tekee. Milanilla lyhyin tikku kohdatessaan Poolin. Porto - Atletico matsin mahdollinen voittajalla on hyvin pullat siis uunissa.

C: Ajax varmistanut lohkovoiton vakuuttavasti puhtaalla pelillä. Sporting otti eilen hyvän kiinnityksen kakkospaikkaan. Maaliero on niin plussan puolella. Eli Dorte joutunee pelailla torstailiigaa.

D: Tirasopol pelaa Eurooppaliigaa ja Real ja Inter ratkaisee lohkovoiton. Realilla paremmat asemat, mutta keskinäinen peli eli Interille riittää voitto.

E: Bayern on odotetusti lohkovoittaja. Barca johtaa Benficaa kahdella pisteellä. Jos Benfica voittaa Dinamo Kievin on Barcan pakko voittaa Bayern. Eli oddsit taitaa olle Benficalle tällä hetkellä.

F: Kaikki paikat on auki. Manu on jatkossa, mutta ei ole lohkovoittoa varminstanut. Villarel voi olla sijoilla 1-4 päätöskierroksen jälkeen. Atalanta voi olla sijoilla 2-4 päätöskierroksen jälkeen ja Young Boys voi olla sijoilla 3-4 päätöskierroksen jälkeen.

G: Lohko on myös täysin auki. Lille on vähintään Torstailiigassa. Muuten on sitten kaikki auki ja tulee jännittävä päätöskierros.

E: Chelsea ja Juve on jatkossa ja Zenit eurooppaliigaasa, joskin se ei ole varmaa. Lohkovoitto ei ole varmaa, mutta Chelsea lähtee huomattavan paremman maalieron turvin vähän paremmilla korteilla.
 
Posin kautta jokuu elää Vantaalla kuitenkin.

Jeffrey

Jäsen

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Näinhän se on. Vaikka Villareal murskaisi Atalantan käsipallolukemin 129-2 - olisi United silti edellä keskinäisten otteluiden perusteella. Nämä "uudet" säännöt ollut voimassa jo varmaan puolen vuosikymmentä, mutta tekee itselläkin tiukkaa välillä muistaa. Ei tule ikä yksin.
No perkele. Englanniksi kertasin vielä säännöt, mutta siinä oli epämääräinen ”teams in question”. No joo. No siis se muuttaa tilannetta, että Maukka on ykkönen.
 
Posin kautta jokuu elää Vantaalla kuitenkin.

Fordél

Jäsen
Tällä hetkellä kovimmat voittajasuosikit CL:n mestariksi tulevat kaikki Englannista: Pool, Chelsea ja City. Näillä jengillä peli kulkee, valmennus on kunnossa ja materiaalissa hyvin leveyttä. No toki Poolilla materiaali on kärjen suhteen kapeata, joten loukkaantumiset voivat vielä sotkea etenkin Poolin CL-taivalta.

Näitä kolmea "haastaa" Bayern, PSG ja Real. Bayernin voisi toki nostaa about tasavertaiseksi englantilaisten haastajaksi. PSG ei ole oikein vakuuttanut, kun pelin taso heittelee, mutta kuten eilenkin nähtiin, PSG:n hyökkäyskolmikko voi taikoa maalin lähes paikasta kuin paikasta. Parhaimmillaan PSG:n puolustus pitää. Real on vähän sama juttu eli ei ole ihan vakuuttanut, mutta heilläkin on täydet saumat mestaruuteen.

Jos nyt pitäisi siis arvioida niin sanoisin, että finaalissa onvastakkain joko kaksi englantilaista jengiä tai englantilainen jengi ja Bayern. Muut vaihtikset ovat vähän yllätyksiä.
 
Viimeksi muokattu:
“The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence." - Charles Bukowski

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
RB Leipzig on ollut pettymys.
Periaatteessa kyllä, mutta periaatteessa ei. Standardit Leipzig halusi pitää korkealla ja sanoivat, että "lipsumista ei sallita, vaikka uuden alku onkin", mutta kun miettii lähtökohtia, niin Leipzig oli tällä kaudella uuden projektin edessä ja isoja sekä merkittäviä muutoksia oli tapahtunut. Ydinpelaajia, kuten Sabitzer, Upamecano ja Konate lähti pois, jotka olivat jokainen rajuja iskuja Leipzigille.

Jokainen tiesi, että ei ole mahdollista saada tuon tason korvaajia ja pelimiehiä tilalle. Upamceano puolustuksen ehdoton kulmakivi ja tukipilari. Sabitzer joukkueen kapteenina sydän ja pelin moottoria keskikentällä sekä henkinen johtaja. Ja se kaikista kovin isku eli Nagelsmannin lähtö. Nagelsmann oli kuitenkin saanut sitä projektiaan hioa pari kautta ja luoda oman systeeminsä, jonka kaikki sisäistivät ja sitoutuivat siihen.

Nyt tilalle tuli kuitenkin suht keltanokka Jesse Marsch. Ja vaikka oli tehnyt hyvää työtä RB Salzburgissa ("hieno" Red Bullin muovijatkumo btw, kuten Szoboszlainkin siirtyminen Salzburgista, liekö Red Bullin isolla pajalla oikein tarkkaan mietitty), oli hän kutienkin totaalinen rookie ja nyt piti ottaa vetovastuu Saksan yhdestä kärkiseurasta. Pelaajapuolella ei olla millään pystytty paikkaamaan isoja ja tärkeitä palasia, jotka olivat kuitenkin integroituneet ja sitoutuneet siihen Nagelsmannin systeemiin 110%.

Vielä, kun Chämppäri lohko oli "suht" kova, Marschin projektin käynnistyminen ja systeemien sisään ajaminen (hieman Nagelsmannin imitointia havaittavissa, jokaisella valmentajalla on kuitenkin omat juttunsa, vaikka ymmärrettävää, että toki pyrki säilyttämään paljon samoja juttuja, kuin Nagelsmman, koska pelaajisto pitkälti kuitenkin sama ja sisäistänyt jo sen pelitavan) on ottanut aikansa, niin ei sinänsä ole yllättävään, että Chämppäreissä tie nousi nyt pystyyn.

Kenties helpommalla lohkolla olisi ollut tsäänssit, mutta nyt Marschin sisäänajolle ei vain tässä mielessä ollut aikaa, vaan oltaisiin vaadittu jotain täysin valmista päivä numero uno alkaen. Leipzigin alkukausi Bundesliigassakin oli ennennäkemättömnä huono, vaikka nyt piristymistä on ollut havaittavissa, systeemi tulee pelaajille koko ajan selkeämmäksi ja selkeämmäksi. Itävallan ja Saksan sarjoilla on kuitenkin merkittävä ero ja oltaisiin vaadittu Marschiltakin kovia kykyjä saada homma rullaamaan samantien, vielä joskin heikommalla pelaajamateriaalilla, vaikka syvyyttä kokoonpanossa toki on.
 
Viimeksi muokattu:

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, La Celeste
Helppo yhtyä kanssakirjoittajien näkemyksiin eli City, Chelsea ja Liverpool ovat tällä hetkellä kolme kovinta mestarisuosikkia ja vieläpä suhteellisen selkeästi. Bayern toki kykenee parhaimmillaan pelaamaan näiden tasolla, mutta taso on syyskaudella jokseenkin heitellyt. Pudotuspelit ovat kuitenkin oma maailmansa ja yksittäisten pelaajien tähtihetkillä voi olla suurikin merkitys. Kyllähän kevään pelejä odottaa jo vesi kielellä ja toivottavasti saataisiin mielenkiintoisia pareja jo ensimmäiselle kierrokselle. Tarkastellaanpas, miltä tilanne tällä hetkellä näyttää:

Kori 1 (lohkovoittajat):

Manchester City
Liverpool
Ajax
Real Madrid/Inter Milan
Bayern
Manchester United
Lille/Salzburg/Sevilla/Wolfsburg
Chelsea/Juventus

Kori 2 (lohkokakkoset):

PSG
Porto/AC Milan/Atletico
Sporting
Real Madrid/Inter
Benfica/Barcelona
Atalanta/Villarreal
Lille/Salzburg/Sevilla/Wolfsburg
Chelsea/Juventus

Eli City, Liverpool, Ajax, Bayern ja ManU ovat varmistaneet lohkon ykköstilansa. Chelsea on hyvin todennäköinen ykkönen ja myös Real on lähellä ykköskoria; viimeisellä kierroksella Los Blancos pelaa Interiä vastaa, joka tarvitsisi ykköstilaan täydet 3 pistettä. Kaikista kimurantein on G-lohko, jonka jokainen joukkue voi vielä napata lohkon piikkipaikan. FiveThirtyEight-sivuston mukaan todennäköisin voittaja on Lille (43%), Salzburgin todennäköisyys on 29%, ja muilla prosentit tippuvat jo alle kahdenkymmenen. Epätodennäköisin lohkovoittaja on Wolfsburg 11 prosentillaan.

Kakkoseksi sjoittuvat varmuudella lohkossaan PSG ja Sporting. B-lohko muuttui viimeistään Milanin tiistaisen Atletico-voiton myötä äärimmäisen mielenkiintoiseksi ja mikä tahansa kolmesta joukkueesta voi edetä pudotuspeleihin. Vahvimmilla on Porto, joka kohtaa viimeisellä kierroksella Atleticon. Milan puolestaan pelaa jo lohkovoittonsa varmistanutta Liverpoolia vastaan kotikentällään. Voitto ei kuitenkaan vielä takaa Milanille jatkopaikkaa. Voittamalla Atleticon Porto on varmasti jatkossa ja myös tasapeli saattaa riittää. Atleticollakin on saumansa jatkoon, mutta on hyvin mahdollista, että tällä kaudella Ticon pelit päättyvät Mestarien liigassa jo alkulohkoon, mikä olisi totta kai yllätys ja kova pettymys Simeonen ryhmälle.

E-lohkossa Benfica on ennen viimeistä kierrosta kolmantena 5 pisteellä ja Barcelona toisena 7 pisteellä. Viimeisellä kierroksella Barcelona kohtaa lohkovoittaja Bayernin ja Benfica Kiovan Dynamon. Bayernilla ei ottelussa ole panosta kuten ei myöskään Dynamolla (paitsi palkintorahojen osalta), joka jää varmuudella lohkonsa viimeiseksi. Benfica ja Barcelonahan kohtasivat tällä viikolla ja Benficalla oli loistava sauma voittomaaliin ottelun loppuhetkillä, mutta jotenkin sveitsiläishyökkääjä Seferovic onnistui tuon tyrimään. Voitolla Benfica olisi ollut jo hyvin lähellä jatkopaikkaa.

Kaikki Valioliigan joukkueet selvittivät tiensä jatkoon. Italiasta jatkossa nähdään ainakin Inter ja Juventus, Atalantan jatkopaikka on aikalailla fifty-fifty ja Milanin loppukiri ei taida aivan riittää. Yllättäen kaikki Portugalin jengit saatetaan nähdä 16 parhaan joukossa. Ligue 1:stä jatkossa nähdään vähintään PSG ja todennäköisesti myös Lille, joka on kyllä hienosti kammennut itsensä lohkon kärkipaikalle heikon alun jälkeen. Bundesliigasta edustus jäänee todennäköisesti Bayerniin. Leipzig jäi odotetusti alkulohkoon, mutta Dortmund oli eittämättä kova pettymys, vaikka ilman Haalandia ovatkin joutuneet viime aikoina pelaamaan. Wolfsburgilla on toki vielä ihan kohtalainen sauma edetä jatkoon. La Ligan pudotuspeliedustus saattaa myös jäädä laihaksi. Atleticon ohella Sevilla on ollut pettymys, tuolla rosterilla pitäisi kyllä paikka 16 joukosta napata. Tämän sekalaisen sepustuksen jälkeen arvioin arvontakorit seuraavanlaisiksi:

Kori 1: City; Liverpool; Ajax; Real Madrid; Bayern; ManU; Lille; Chelsea
Kori 2: PSG; Porto; Sporting; Inter; Benfica; Villarreal; RB Salzburg; Juventus

Kyllähän tässä olisi saumoja hienoihin ottelupareihin. Saman lohkon ja saman maan joukkueita ei tosiaan tässä vaiheessa voi vielä kohdata. Mutta katsellaan vielä viimeinen kierros pois alta, tuskin kokonaan yllätyksiltä vältytään.
 
Viimeksi muokattu:
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
HPK - TPS
 • 2.95
 • 3.45
 • 2.30
JYP - Sport
 • 2.65
 • 3.65
 • 2.45
Kärpät - Ässät
 • 1.43
 • 5.40
 • 5.60
Lukko - HIFK
 • 3.80
 • 4.10
 • 1.79
Jukurit - SaiPa
 • 1.68
 • 4.70
 • 3.90
Pelicans - KooKoo
 • 2.08
 • 4.00
 • 3.02
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy