U20 MM-kisat 2023

  • 69 448
  • 323

Miikali

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Leijonat
Vähän tekee mieli jo spekuloida vuodenvaihteen kisojakin, samalla kun seuraa kohta alkavia kisoja. Keräsin tähän joitakin pelaajaehdokkaita, keskushyökkääjissä tarjontaa on aika paljonkin.

KH:

Samu Salminen
Oliver Kapanen
Topi Rönni
Verner Miettinen
Samu Bau
Jere Lassila
Kasper Lundell
Jeremi Tammela
Santeri Sulku
Otto Hokkanen

VLH:

Ville Koivunen
Jani Nyman
Aleksanteri Kaskimäki
Konsta Kapanen
Rasmus Ruusunen

OLH:

Joakim Kemell
Brad Lambert
Samu Tuomaala
Niko Huuhtanen
Kalle Väisänen
Lenni Hämeenaho
Kasper Halttunen

P:

Aleksi Heimosalmi
Viljami Juusola
Jimi Suomi
Topias Vilén
Aleksi Malinen
Kalle Ervasti
Kasper Kulonummi
Elmeri Laakso
Otto Salin
Aron Kiviharju

MV:

Topias Leinonen
Aku Koskenvuo
Niklas Kokko
 
Viimeksi muokattu:

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Mites Kiviharju? Olisiko mahdollisuuksia päästä kisoihin?
En osaa sanoa. Ainakin tämän vuoden U-18 kisoissa Kiviharju oli Suomen parhaimpia puolustajia, kun ikäluokka oli 04 ja sitä nuoremmat. Näissä kisoissa pääikäluokka on 03 ja sitä nuoremmat. Pitäisin siis mahdollisena, että Kiviharju voisi olla mukana kisoissa.

Puhtaasti jos asiaa ajattelen tunteella, niin todellakin haluaisin nähdä hänet kisoissa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Miikali

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Leijonat
Ensimmäinen valmistava turnaus seuraaviin nuorten MM-kisoihin jo heti näiden kisojen perään, tähän neljän maan turnaukseen joukkue koostuu lähinnä 2003 syntyneistä, kun kisajoukkue lähinnä 2002 syntyneistä.

Suomen joukkue Rovaniemelle:


Maalivahdit:
1 Kohonen Paavo, Tappara Tampere
30 Kokko Niklas, Kärpät Oulu
31 Leinonen Topias, JYP Jyväskylä


Puolustajat:
2 Suomi Jimi, TPS Turku
3 Juusola Viljami, IF Björkloven SWE
4 Hellman Verneri, Ässät Pori
5 Salin Otto, HIFK Helsinki
6 Ruotsalainen Ville, KalPa Kuopio
7 Malinen Aleksi, JYP Jyväskylä
8 Laakso Elmeri, SaiPa Lappeenranta
10 Vilén Topias, Pelicans Lahti


Hyökkääjät:
9 Miettinen Verner, Fargo Force USHL
11 Matikka Miko, University of Denver NCAA
13 Päivärinta Sami, Lukko Rauma
14 Kaskimäki Aleksanteri, HIFK Helsinki
15 Korhonen Joona, Ilves Tampere
18 Kapanen Konsta, KalPa Kuopio
22 Rönni Topi, Tappara Tampere
23 Hämeenaho Lenni, Ässät Pori
25 Nyman Jani, Ilves Tampere
26 Tuomaala Samu, Jukurit Mikkeli
27 Knihti Feetu, Ässät Pori
28 Ruusunen Rasmus, SaiPa Lappeenranta
29 Huuhtanen Niko, Jukurit Mikkeli
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Mielenkiintoista nähdä kuka on tämän ikäluokan ykkössentteri. Salminen oli sitä 18-vuotiaiden kisoissa, mutta nykyinen taso on ainakin itselle pieni kysymysmerkki. Päivärinta ja Rönni voivat lyödä läpi syksyllä, ja Oliver Kapasen nämä kisat ovat menneet ihan hyvin. Semmoista selkeää kärkinimeä ei lähtökohtaisesti kuitenkaan ole, kuten aiemmin Räty, Lundell, Kupari jne.
 

Pardus

Jäsen
Mielenkiintoista nähdä kuka on tämän ikäluokan ykkössentteri.
Saa nähdä peluutetaanko Lambertia enää ollenkaan sentterinä. Huuhtanen - Miettinen - Lambert voisi olla ihan kova ykkösketju, jos Brädi pelaa jälleen laiturina.

Jos korona ei olisi sotkenut Kiekko-Espoon ja Miettisen kautta pari vuotta sitten niin normaalilla kehityskäyrällä Verner pelaisi tällä hetkellä Liigaa tai NHL:ää. Hyvä, että hakee nyt tuntumaa pohjoisamerikkalaiseen kiekkoon USHL:stä ja suuntaa sitten isoveljensä jalanjäljissä NCAA:han.
 
Viimeksi muokattu:
Jos korona ei olisi sotkenut Kiekko-Espoon ja Miettisen kautta pari vuotta sitten niin normaalilla kehityskäyrällä Verner pelaisi tällä hetkellä Liigaa tai NHL:ää. Hyvä, että hakee nyt tuntumaa pohjoisamerikkalaiseen kiekkoon USHL:stä ja suuntaa sitten isoveljensä jalanjäljissä NCAA:han.

Nyt on taas sellainen väite, jota en ihan purematta niele. Ainakaan tuota NHL:n osuutta. Lahjakashan nuorempi Miettinen on, ei siinä. Mutta turha tästä on vääntää sen enempää.

Tämän 2003-ikäluokan U18-kisoissa keskikaistan muodostivat Salminen, Päivärinta, Kapanen ja Miettinen ja sama nelikko saattaa olla vuodenvaihteessakin mukana. Toki esim. Lambert voi tuoda oman mausteensa tähän keskusteluun jos hänet halutaan sijoittaa keskelle. Nuoremmasta eli 2004-ikäluokasta sentterikeskusteluun voi tuoda mukaan ainakin Topi Rönni ja Aleksanteri Kaskimäen, miksei myös Samu Baun. Ja aina on mahdollista, että joku pääikäluokan pelaajista siirretään paremman puutteessa laidalta keskelle, esim Ville Koivunen.

Siitä olen samaa mieltä @Vikidiviimenen kanssa, että selkeää ykkössentteriä ei tuosta porukassa ainakaan tässä kohtaa löydy.
 
Leo Carlsson ja Matias Maccelli tulee nyt näin äkkiseltään mieleen. Varmaan monia muitakin.

En nyt lähde tähän mukaan. Jokainen tutkikoon arkistoista kuka on sanonut ja mitä ja tehköön johtopäätöksensä, jos asia kiinnostaa. Lupauksista aion jatkossakin kirjoitella ja kommentoida ja myös opponoin jos olen eri mieltä.

edit: laitan nyt kuitenkin kun osui silmään. Kirjoitin 3.3.2019 näin: ”Mielenkiintoista nähdä millä kierroksella Maccelli varataan. Veikkaan edelleen 3.-5. kierrosta. Jossakin siellä sadan vähän huonommalla puolen”. Ja Maccelli varattiin 4. kierroksella numerolla 98. Meni kyllä tosi pahasti pieleen arvioni varsinkin kun sinä itse taisit arvioida hänet ykköskierrokselle. Kuten sanoin, jokainen tehköön omat tulkintansa sanomisista. Minulle ei ole tippaakaan merkitystä kuka on väärässä ja kuka oikeassa.
 
Viimeksi muokattu:

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Lohkojako turnaukseen:

Lohko A (Halifax)

Kanada
Ruotsi
Tshekki
Saksa
Itävalta

Lohko B (Moncton)

Yhdysvallat
Suomi
Sveitsi
Slovakia
Latvia

Kanadan tämän vuoden joukkueesta edustuskelpoisia ovat vielä ensinnäkin puolustajat Olen Zellweger, Ethan Del Mastro sekä Carson Lambos, ja kaikkien kolmen voisi olettaa myös kisakoneeseen selviytyvän. Hyökkääjissä edustuskelpoisia on 8 kappaletta, joskin McTavish saattaa hyvinkin pelata NHL:ssä ensi kaudella. Brandt Clarke löytynee kisamiehistöstä, kuten myös Dylan Guenther. Kivenkovan ryhmän Kanada saa tuttuun tapaan kasaan tähänkin turnaukseen.

Ruotsin ryhmä lienee paperilla jotakuinkin samantasoiselta kuin meneillään olevissa kisoissakin, joskin maalivahtiosasto on paperilla heikompi. Tšekillä tilanne näyttää hyvältä. Maalivahti Suchanek ja kaikki (!) puolustajat ovat edustuskelpoisia vielä vuodenvaihteessa, joskin Jiricekin kohdalla NHL-"riski" on olemassa. Hyökkäyksestä poistuvat mm. Mysak ja Gut, mutta tilalle on tarjolla esim. Sale, jonka uskon olevan tehokas jo ensi kisoissa, jos ja kun hänet joukkueeseen valitaan.

Saksalla nämä ikäluokat eivät vaikuta niin vahvoilta, ja oletettavasti Kasperilla ja Rohrerilla vahvistuva Itävalta voi hyvinkin napata lohkon viimeisen jatkopaikan. Arizonan tänä kesänä toisella kierroksella varaama Julian Lutz saanee paljon vastuuta.

Yhdysvallat saanee jalkeille tulivoimaisen ryhmän, jossa osaamista riittää jokaiseen ketjuun. Materiaalia on mistä valita, ja kovia nimiä tulee jäämään kisakoneen ulkopuolelle. Suomen joukkueessa nähtäneen jälleen ainakin Heimosalmi, Lambert ja Kemell. Maalivahtiosasto on ainakin itselleni kysymysmerkki. Mielenkiintoista seurata, millaiseksi joukkue muodostuu; onnistuuko esim. Aron Kiviharju selvittämään tiensä kisakoneeseen? Itse uskon, että näin käy.

Sveitsinkin joukkue lienee aikalailla samantasoinen kuin päättyneissä kisoissakin jalkeilla ollut joukkue. Maalivahti Kevin Pasche on vielä edustuskelpoinen ja puolustuksestakin suurin osa. Hyökkäyksestäkin löytyy jokunen nollakolmonen tai nuorempi, kuten esim. Attilio Biasca, joka oli menneissä kisoissa Sveitsin kenties paras pelaaja. Dallasin 1. kierroksella varaaman Liam Bichselin voisi myös olettaa pelaavan kisoissa.

Slovakian joukkue on näillä näkymin kisoissa materiaaliltaan hieman parempi, ei kuitenkaan merkittävästi. Simon Becar palannee puolustukseen ja uskon vuonna 2024 varattavissa olevan Jakub Chromiakin olevan lähellä kisapaikkaa. Nemeciä en pidä ihan mahdottomana; Devilsin pakistosta ei ole helpoin tehtävä vallata pelipaikkaa, ja tuskinpa häntä aletaan pienillä minuuteilla ylhäällä peluuttamaan. Hyökkäys vahvistunee Filip Mesarilla, ja Alex Ciernik päässee tällä kertaa matkaamaan Kanadaan. Keskeytetyssä vuodenvaihteen turnauksessa nelossentterinä pelannut Pavol Stetka lienee myös vahvoilla kisakoneeseen, kuten myös Hlinkassa hyvin pelannut Ondrej Molnar. Tällä joukkueella puolivälieräpaikan pitäisi irrota, mutta Latvia osoitti menneissä kisoissa, ettei sitä missään nimessä pidä aliarvioida.
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Tähän väliin pieni hahmotelma ja ajatuksia tulevasta joukkueesta, kun edelliset kisat on ohi.
Lampinen Leinonen Koskenvuo

Vilen - Heimosalmi
Malinen - Ervasti
Juusola - Salin
Kiviharju Kulonummi

Lambert - Kapanen - Kemell
Koivunen - Salminen - Tuomaala
Nyman - Rönni - Huuhtanen
Knihti - Päivärinta - Väisänen
Kaskimäki Halttunen

Maalivahdeissa aika tasaista, Leinonen, Kokko, Lampinen, Helomaa, Koskenvuo. Noista voisi veskarit löytyä. Ei minkäänlaista kompetenssia laittaa paremmuusjärjestykseen.
Kliseisesti sanottuna ei tulla taaskaan maalivahteihin kaatumaan. Nytkin lopulta ikäluokan ns. kolmos/nelosveskarilla välierästä voitto ja finaalissa jatkoajalle. Huonosti ei mennyt. Laitetaan kolmikoksi:
Lampinen Leinonen Koskenvuo

Puolustuksessa tulee olemaan aivan valtavasti vähemmän liiga-kokemusta. Toi -02 ikäluokan laajuus oli täysin poikkeuksellista. Niemelä, Viro, Puutio, Rafkin, Jurmo, Määttä, Nurmi, Ottavainen, Rajaniemi, Paaso. Unohtuiko joku? Ei ole hetkeen noin montaa liigassa pelannut u20 kisojen aikaan. Ja puhun tässä jo viime talvesta, en nyt syksyllä pelattuja kisoja.
Varmoja nimiä on mielestäni liiga-pelaajat Vilen ja Heimosalmi, sekä Allsvenskanissa pudotuspeleissäkin vastuuta saanut Viljami Juusola.

Loput on pitkälti kiinni siitä, miten syksyllä kulkee liigassa. Tässä hahmotelmassa pelurit aikalailla kaikki valittu siten, että ovat semmoisia joilta voi odottaa pelejä liigassa. Kulonummi toki mukana, vaikka en liigapelejä häneltä vielä odota, ainakaan Tapparassa. Kulonummi oli kevään kisoissa selvästi parempi kuin Salin, jolla oli vaikeampaa. Kuitenkin palstan hifk-fanit vaikuttavat aika positiivisilta Salinin liiga-paikan suhteen. Siksi pelaavassa kokoonpanossa Kulonummen edellä. Lukossa loukkaantumisia pakistossa, mikä nostaa Ervastin osakkeita, ja Jypin fanit puolestaan kirjoittaneet Malisesta aika positiivisia kommentteja.

Vilen - Heimosalmi
Malinen - Ervasti
Juusola - Salin
Kiviharju Kulonummi


Ihan ok pakiston saa kasattua, mutta kuten tuli jo todettua, liiga kokemus todella vähäistä vs. aikaisemmat ehkä kolmet neljät junnukisat. Heikoin pakisto hetkeen lähtökohtaisesti, mutta todella potentiaalinen, ainakin kiekolliseen peliin.

Heimosalmi selkeä ykköshevonen, ja Vilen sitten semmoinen kokonaisvaltaisempi oman pään isäntä. Kakkosylivoimalle tarjoaisin melkein jopa Kiviharjua, mutta vähän pitää kyllä vielä nähdä pelejä syksyllä.



Hyökkäys onkin sitten vaikeampi, juurikin siksi että lähinnä kun katsoo säännöllisesti oikeasti pelejä, niin tulee katsottua vain liigaa ja änäriä, ja liiga pelejä on hyökkääjilläkin alla tosi vähän.

Lambertin ja Koivusen on pakko parantaa valtavasti, koska nyt tuloksentekijöitä on vähemmän. Niko Huuhtaseen on kovat odotukset, jos ja kun liigassa pelaa, niin on kisojen kynnyksellä paljon tutumpi kuin nyt, ja tietää mitä häneltä voi odottaa.
Samu Tuomaala on mielenkiintoinen nimi kun ei ole sitten -21 u18 kisojen jälkeen näyttänyt oikein mitään. Ei kuuluisi nykyisillä seurajoukkuenäytöillä edes mukaan, mutta ollut aina "simontaivalmaisesti" maajoukkeessa hyvä.

Maalintekijöitä joukkueeseen on tarjolla runsaasti, Kemell, Tuomaala, Huuhtanen ja Nyman ainakin.

Senttereistä puhuin jo aiemmin ja tosiaan tästä ikäluokasta ei löydy selkeää ykköstä. Melkein tekisi mieli nähdä Lambert ykkössentterinä. Odotin sitä jo -21 u18 kisoihin, mutta Brädi pelasikin sillon kolmoskentän laidalla. Se että Pennanen vaihtuu Lämsään voi olla Lambertin etu, kun saa alottaa ns. puhtaalta pöydältä uuden valmentajan kanssa. Paineet ovat varmasti kovat onnistua. Kapanen - Salminen - Rönni - Päivärinta. Noilla menisin nyt, Verner Miettinen ehkä kovin haastaja, mainitaan myös Jukurien Järvelä ja SaiPan Hokkanen.

Lopuista hyökkääjistä Väisänen on selvä valinta näiden kisojen perusteella. Löytynee silti pohjaketjuista.

Lambert - Kapanen - Kemell
Koivunen - Salminen - Tuomaala
Nyman - Rönni - Huuhtanen
Knihti - Päivärinta - Väisänen
Kaskimäki Halttunen
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
En pidä mahdottomana että Konsta Kapanen on myös kisoissa, pelaa paljon kovempaa mitä mitat antaa ymmärtää ja u20 haastajajengeissä on ollut hyvä, loistava duunari alakenttiin pelityylii on suora kopio isästään.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
MV:

Topias Leinonen
Aku Koskenvuo
Niklas Kokko
Samaa mieltä maalivahtiosastosta. Leinonen ja Kokko menevät käytännössä kaikkien vuotta vanhempien ohi. Koskenvuo kuuluu tasonsa puolesta heittämällä kolmikkoon, mutta voi olla että hän ei lähde ainakaan kolmosvahdin rooliin, johon lopulta varsin nimetön Lampinen valittiin.
 

Pardus

Jäsen
Rovaniemen turnaus paketissa ja Suomelle toinen sija.

Suomi - Slovakia 6-0
Suomi - Tšekki 5-0
Suomi - Ruotsi 2-3

Suomen top 5:

1. Jani Nyman 3. 3+3 = 6
2. Topi Rönni 3. 2+2 = 4
3. Niko Huuhtanen 3. 1+3 = 4
4. Verner Miettinen 3. 2+1 = 3
5. Viljami Juusola 2. 0+3 = 3

Maalivahdit:

1. Niklas Kokko, 1 ottelu, 100%
2. Paavo Kohonen, 1 ottelu, 100%
3. Topias Leinonen, 1 ottelu, 82,4%
 
U20-kisojen osalta sen verran tässä kohden, että tuskin jätetään enää Huuhtasta ja Marjalaa valitsematta kuten tehtiin kesän kisojen osalta.
Aikamoisia pyllistelyjä P-Amerikassa kiekkoilleiden suomalaisten suuntaan (myös Christoffer Sedoff jätettiin valitsematta Leijoniin vaikka pelasi jättimäisen kauden ollen koko WHL-liigan parhaita puolustajia!).

Sedoffin (-02) kohdalla ikäluokka oli ja meni (perästä kuuluu), mutta nyt tuskin P-Amerikassa pelaavia hyljeksitään. Etuna heillä tietysti myös pienessä kaukalossa vietetty alkukausi (kisat Kanadassa).

Miko Matikka ja Tomi Leppänen ovat "varmuudella" mukana vuodenvaihteessa.

Verner Miettinen ja Samo Meritähti ovat varmasti mukana ringissä, joista valintoja tehdään.

Jos joukkuetta tarkastelee, näkee, että tasainen, Joakim Kemellia lukuunottamatta "supertähdillä" varustamaton joukkue saadaan kasaan. Mielenkiintoisia kysymysmerkkejä ovat 3 vuotta alaikäisen Aron Kiviharjun mahdollinen valinta ja se, ottaako vuoden alaikäinen Topias Leinonen ykkösvahdin aseman.
Kovia rightin laitureita on tarjolla enemmän kuin tarpeeksi. Keskikaistalla vajausta kovimmista tekijöistä.
Voisiko Brad Lambert ottaa sentterin paikan ykkösketjussa?

Jos joukkuetta kasaillee fantasiakoutsin silmin, voisi aikaan saada vaikkapa seuraavaa:

Ville Koivunen Brad Lambert Niko Huuhtanen
Feetu Knihti Oliver Kapanen Joakim Kemell
Viljami Marjala Verner Miettinen Jani Nyman
Kalle Väisänen Sami Päivärinta Miko Matikka

Aleksi Malinen Aleksi Heimosalmi
Jimi Suomi Kalle Ervasti
Topias Vilen Otto Salin
Tomi Leppänen Kasper Kulonummi

Topias Leinonen
Paavo Kohonen
Jani Lampinen

Haastajat:
C: Jere Lassila ,Topi Rönni, Aleksanteri Kaskimäki, Jeremi Tammela
RW: Kasper Halttunen, Lenni Hämeenaho, Tuomas Uronen, Samu Tuomaala
LW: Jesse Nurmi, Konsta Kapanen, Lauri Raiman
D: Aron Kiviharju, Elmeri Laakso, Arttu Kärki, Valtteri Viirret, Sisu-Petteri Lehtonen, Luka Tiihonen, Veeti Väisänen, Samo Meritähti
G: Niklas Kokko, Juuso Helomaa
 
Viimeksi muokattu:

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
@Parry Sound Hyvää pohdintaa, mutta Jani Nyman puuttuu. Ehdottomasti kuuluu joukkueeseen. Tuomaalalla en näillä näytöillä näe asiaa joukkueeseen.
 

Pardus

Jäsen
Tässä vaiheessa kautta lähtisin kisoihin tällaisilla ketjuilla:

Brad Lambert - Verner Miettinen - Miko Matikka
Ville Koivunen - Jere Lassila - Joakim Kemell
Niko Huuhtanen - Topi Rönni - Jani Nyman
Oskar Komarov - Oliver Kapanen - Lenni Hämeenaho

Huomenna varmaankin kuullaan viikon kuluttua Tšekin turnaukseen matkaavien joukkueiden kokoonpanot.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä vaiheessa kautta lähtisin kisoihin tällaisilla ketjuilla:

Brad Lambert - Verner Miettinen - Miko Matikka
Ville Koivunen - Jere Lassila - Joakim Kemell
Niko Huuhtanen - Topi Rönni - Jani Nyman
Oskar Komarov - Oliver Kapanen - Lenni Hämeenaho

Huomenna varmaankin kuullaan viikon kuluttua Tšekin turnaukseen matkaavien joukkueiden kokoonpanot.

Jo viime kisoissa mukana ollut Kalle Väisänen kaiken järjen mukaan kisakoneessa ilman loukkaantumisia.
 

Kepakko

Jäsen
U20 Nuoret Leijonat:

Maalivahdit:

30 Koskenvuo Aku, Harvard University NCAA
31 Lampinen Jani, Kiekko-Espoo

Puolustajat:
2 Suomi Jimi, TPS Turku
3 Salin Otto, HIFK Helsinki
4 Ruotsalainen Ville, KalPa Kuopio
6 Ervasti Kalle, Lukko Rauma
7 Malinen Aleksi, JYP Jyväskylä
9 Kiviharju Aron, TPS Turku
10 Vilén Topias, Pelicans Lahti
21 Heimosalmi Aleksi, Ässät Pori

Hyökkääjät:
11 Kapanen Oliver, KalPa Kuopio
12 Hämeenaho Lenni, Ässät Pori
16 Rönni Topi, Tappara Tampere
17 Kemell Joakim, JYP Jyväskylä
19 Miettinen Verner, Fargo Force USHL
22 Nyman Jani, Ilves Tampere
23 Väisänen Kalle, TPS Turku
24 Koivunen Ville, Kärpät Oulu
25 Kapanen Konsta, KalPa Kuopio
27 Knihti Feetu, Ässät Pori
28 Päivärinta Sami, Lukko Rauma
29 Huuhtanen Niko, Jukurit Mikkeli
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös