Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

U20 MM-kisat 2018–2019: Yhdysvallat

Viestiketju osiossa 'U20 MM-kisat 2019, Vancouver ja Victoria' , aloittajana Lico, 07.12.2018 klo 00.29.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Yhdysvallat lähtee parantamaan kotikisojen pettymystä Vancouveriin ja Victoriaan melkoisen mielenkiintoisella kokoonpanolla. Ensimmäinen leiriryhmä julkaistiin eilen, mistä löytyy viisi vuosi sitten Buffalossa pelannutta pelaajaa.

  Hyökkääjät (16):
  Evan Barratt
  Noah Cates
  Sasha Chmelevski
  Logan Cockerill
  Cole Coskey
  Sean Dhooghe
  Jack Drury
  Joe Farabee
  Jack Hughes
  Tyler Madden
  Josh Norris
  Jay O'Brien
  Ryan Poehling
  Jason Robertson
  Oliver Wahlstrom
  Sammy Walker

  Puolustajat (10):
  Mikey Anderson
  Michael Callahan
  Ty Emberson
  Quinn Hughes
  Joey Keane
  Phil Kemp
  K’Andre Miller
  Dylan Samberg
  Mattias Samuelsson
  Jack St. Ivany

  Maalivahdit (3):
  Kyle Keyser
  Spencer Knight
  Kayden Primeau

  Joka vuosi jää fiilis, että Yhdysvaltojen leirivalinnat sekä erityisesti lopullinen joukkue herättää erityisen paljon närästystä eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. Bode Wilde, Reilly Walsh, Artur Kaliyev sekä Trevor Zegras ovat etunenässä kavereita, jotka olisivat ehkä ansainneet paikan näyttää leirillä. Mun papereissa Wilde sekä Walsh ovat lopullisessa joukkueessakin. Toki sekä Kalieyv että Zegras ovat tulevana kesänä varauskelpoisia eivätkä ole ihan siellä Jack Hughesin tasolla pelaajina, joten ymmärrettävää tavallaan.

  No mutta, tuosta joukosta pitäisi tehdä harvennusta ja se on mielestäni jopa yllättävän helppoa pois lukien maalivahdit. Jokaisella on mahdollisuus lunastaa ykkösmaalivahdin viitta, mutta antaisin tällä hetkellä edgen Keyserille. Spencer Knight on joukosta lahjakkain, mutta lienee yleistä, että kokeneemmat maalivahdit näissä kisoissa ovat etulyöntiasemassa.

  Siirrytään puolustukseen. Walsh sekä Wilde olisivat tehneet tuosta puolustuksesta paremman enkä ymmärrä miksei heitä valittu, mutta näillä nyt mennään. Walsh on toki pitkälti offensiivinen puolustaja ja tarvitsee ison vastuun ylivoimalla, joka roolina on käytännössä täysin Quinn Hughesin vastuulla. Wilde sentään osaa myös puolustaa ja näkisin oikean puolen olevan jopa heikko materiaalin perusteella.

  Dylan Samberg - Mikey Anderson
  Quinn Hughes - Joey Keane
  K’Andre Miller - Ty Emberson

  Kaksi ykkösparia sekä hyvä kakkospari tuolle tasolle. Samberg sekä Anderson pelaavat samassa joukkueessa yhdessä, pelasivat vuosi sitten yhdessä ja ovat joukkueen ykköspari pelaamaan vastustajien parhaita vastaan. Quinn Hughes taistelee ruotsalaisten ja kanadalaisten kanssa kisojen parhaan puolustajan tittelistä ja saa parikseen peliä rauhoittavan Keanen, joka on myös mennyt hyökkäyspelaamisessa eteenpäin. K’Andre Milleriä verrattiin Dustin Byfuglieniin viime kesän varaustilaisuudessa, on todella hauska seurattava. Tekee kaiken ja on todella ärsyttävä pelaaja vastustajan näkökulmasta. Emberson voittanee paikan pelaavasta kuusikosta, vaikka kausi on ollutkin heikko. Tähän olisin laittanut Bode Wilden, siinä olisi herkkua kerrakseen Millerin kanssa.

  Jason Robertson - Ryan Poehling - Sasha Chmelevski
  Joel Farabee - Jack Hughes - Oliver Wahlstrom
  Evan Barratt - Josh Norris - Jay O’Brien
  Noah Cates - Jack Drury - Tyler Madden

  Ei ole yllätys, että Jack Hughesin niskaan asetetaan isot odotukset jo näissä kisoissa. Norris sekä Poehling ovat todella hyvät sentterit tähän turnaukseen, mutta hoitavat paperilla isompaa roolia kokonaisvaltaisina pelaajina, kun tulevan kesän ykkösvaraus saa pelata todella paljon ylivoimaa sekä ottanee ison osan hyökkäyspään aloituksista. En pidä Hughesia huonona pelaajana puolustamaan, mutta omasta mielestä hänen suurimmat puutteet ovat fysiikan kanssa ja kamppailupelaamisessa.

  Jason Robertson on mun musta hevonen pistepörssin voittajaksi. Tekee todella kovaa tulosta tällä hetkellä OHL:ssä ja pääsee todennäköisesti nauttimaan Hughesin tarjoilusta ykkösylivoimassa. Poehling on todella hyvä pelintekijä ja toiselle laidalle asetin kaksoiskansalaisuuden omaavan Alexander ”Sasha” Chmelevskin. Chmelevski on myös pelannut jäätävää kautta OHL:ssä, todella hyvä laukaus ja liikkuu äärimmäisen hyvin. Pistäkää nimi mieleen.

  Hughesin ympärille valmennusjohto kasaa hänelle tutun ketjun eli laidoille viime kesän ykköskierroksen varaukset Farabee sekä Wahlstrom. Wahlstromin kausi on ollut suuri pettymys, vain kolme maalia isossa roolissa ja huhuja on pitkin kautta esiintynyt kiinnostuksesta kouluun. Odotan häneltä huimaa turnausta ja jopa maalipörssin voittoa. Farabee tekee tuossa ketjussa sen likaisen työn, pystyen kuitenkin tuloksentekoon. Paperilla todella vaarallinen ketju ja oli ainut sommitelma, joka viime keväänä edes vähän pystyi uhkaamaan Suomen U18-joukkuetta.

  Evan Barratt. Valtaosalla ei ole mitään hajua kuka tämä kaveri on, mutta hän johtaa yliopistosarjan maali- sekä pistepörssiä. Blackhawksin varaus toissa kesältä tekee tällä hetkellä läpimurtoaan ja vahvasti näyttää siltä, että rooli saattaa olla odotettua suurempi. Asettelin hänet ns. shutdown-ketjuun erinomaisien Norriksen sekä O’Brienin vierelle, jotka molemmat ovat loistavia kahden suunnan pelaajia. Barratt pelannee paljon alivoimaa kuten myös ketjukaverinsa.

  Nelosketjuun kasataan offensiivinen energiaketju kahden entisen NHL-hyökkääjän Chris Druryn veljenpojan Jack Druryn sekä John Maddenin pojan Tyler Maddenin varaan, jota täydentää Noah Cates. Drury on pelannut hyvää kautta ja Madden on huomattavasti taitavampi pelaaja kuin isänsä. Todella heiveröinen, mutta taitava.

  Kokonaisuudessaan joukkue on vahvasti roolitettu, kärkiosaaminen on ihan siellä Kanadan tasolla ja se mikä tekee nykyään Yhdysvalloista aina vaarallisen, pelaajat ovat lähes kaikki pelanneet toistensa kanssa läpi elämän. Jason Robertson, Jack Hughes, Ryan Poehling sekä Josh Norris ovat todella hyviä pelaajia tähän turnaukseen enkä ihmettelisi yhtään, jos Hughes lopulta pistepörssin voittaisi.

  Jos valmennusjohto lukee tämän viestin, soittaa vielä Bode Wildelle sekä seuraa muita ohjeitani, on Yhdysvallat finaalissa tänä vuonna. Todennäköisesti ainakin pari muutosta noihin mun veikkauksiin nähdään.
   
 2. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Aika hyvin arvattu hyökkäys. Kaikki noista ovat kisoissa ja lisäksi paikkansa sai vielä Logan Cockerill.


  Hughes
  Samberg
  Kemp
  Miller
  Samuelsson
  Anderson
  St.Ivany

  Primeau
  Keyser
  Knight

  Puolustus ja maalivahtiosasto sitten tuossa kuosissa, eipä yllätyksiä siinäkään.

  E: Emberson korjattu Kempiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2018 klo 19.43
  Lico tykkää tästä.
 3. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Korjauksena, ettei Emberson päässyt joukkueeseen vaan Philipp Kemp on mukana.
   
 4. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Menee toisteluksi, mutta Yhdysvalloilla on todella vaarallinen nippu paperilla. Hyökkäys on ehkä nimetön suurelle yleisölle, mutta todella lahjakas.

  Chmelevski palkitaan lopulta turnauksen parhaana hyökkääjänä on rohkea ennustukseni. Nimihirviö tunnetaan suomalaisten keskuudessa viimeistään turnauksen päätyttyä.

  Toki ennustin Robertsonin vievän pistepörssin, joten metsään mennään joka tapauksessa.
   
 5. Mängimies Jäsen

  Onko valistuneita arvauksia USA:n hyökkäysketjuista?

  Hughesin ympärille varmaan kasataan tutut laiturit Farabee ja Wahlström, mutta onko se sitten Poehling vai Norris, joka toista kärkiketjua johtaa. Näille laitureiksi sitten Robertson ja Chmelevski, tai kenties Barratt. Alaketjuihin tarjolle Drury, Madden, O'Brien, Cates jne. Kyllä tuossa laatua on.
   
 6. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Chmelevski voitaisiin suomentaa vaikkapa "Humalisto". Nimi viittaa joka tapauksessa humalaan (siihen oluen mausteena käytettävään).
   
 7. Agony Aunt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sens, MG64
  Onko kellään tietoa, miltä USA:n ylivoimakoostumukset voisivat kisoissa mahdollisesti näyttää? Myönnän kysyväni härskisti vedonlyöntijuttujen takia, oma seuraaminen ollut luokkaa 0. Kiitos!
   
 8. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Pyhät sekottivat unirytmin täysin, joten oli todella hankala välkkyä Yhdysvaltojen matsia varsinkin puhelimesta. Nukahtelin muutamaan otteeseen ja lopulta heräsin juuri ennen Barrattin maalia.

  Sen perusteella mitä matsia näin, Slovakiasta on kasvanut amerikkalaisille iso peikko. Vuosi sitten Slovakia voitti alkulohkokamppailun, nyt kalavelat maksettiin ja toivottavasti jatkossa nähdään vapautuneempi joukkue. Otteluohjelma palvelee Yhdysvaltoja hyvin, sillä seuraava matsi on Kazakhstania vastaan lauantaiaamuna Suomen aikaa.

  Quinn Hughes oli heikko, Dylan Samberg selkeästi paras puolustaja Mikey Andersonin kanssa. Jack Hughes väläytteli osaamistaan ja vaikka Kanen turnauksesta onkin yli kymmenen vuotta, highlightit ovat edelleen muistissa ja samanlaista menoa se oli. Robertson oli jenkkien paras hyökkääjä ja muodostivat Norriksen sekä Poehlingin kanssa erinomaisen ykkösketjun. Suosikkini Chmelevski pelasi nelosketjussa jostain kumman syystä, johon ei sovellu ollenkaan.

  Hyvä tosta tulee.
   
 9. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Katsoin puolet pelistä ja kun näin Hughesin ensimmäisen kerran tässä turnauksessa, tuli aika saatanan vahvat Kane vibat. On tosiaan aika selkeä verrokki hänelle.

  Suurin heikkoushan Yhdysvalloille tuntui olevan ylivoimapeli. Vai oliko Slovakian alivoima sitten niin hyvä, mutta ei saanut USA yhtään pyörimään sitä ainakaan ensimmäisessä erässä. Barratt ei tainnut ylivoimalla ollenkaan olla, tai ei ainakaan omiin silmiini #17 osunut, toivotaan, että hän paikan sinne myös saisi.
   
 10. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Aamun matsiin ei jaksanut herätä, mutta ihan kohtalainen 8-2 suoritus kazakeista. Pelaajat saivat onnistumisia ihan laajalta rintamalta, joka lupaa hyvää. Jack Hughes ei pelannut ilmeisesti varotoimenpiteenä.

  Huomenna aamulla iso matsi, kun Ruotsi tulee vastaan.
   
 11. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Jack Hughes ei pelaa tulevana yönäkään. Slovakia-matsissa tullut isku estää tämän. Iso menetys, mutta ei kaada mestaruushaaveita. Toki todennäköisesti palaa turnauksen edetessä, mutta tuskin 100%:ssa kunnossa.
   
 12. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Paremminhan nuo Farabeet ja Wahlströmit näyttäis pelaavat ilman Hughesia....
   
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.