Ilmoitukset

Koska huomautuksemme ja neuvomme eivät parantaneet nimimerkki juhis82:n viestien tasoa, hän selailee jatkossa palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. 

Nimimerkki heavylutaa18 saa myös parin viikon palstatauon keskityttyään asian sijasta nimimerkille kuittailuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Johnny B. Goode on kirjoittanut jatkuvasti viestejä, jotka ovat enemmän tai vähemmän mauttomia. Nimimerkin heikon kokonaistuotannon vuoksi tuomaristo on päättänyt laittaa hänet viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Puhelinnumeroiden jakaminen luvatta ei ole palstallamme sallittua. Se rikkoo käyttäjän anonymiteettia ja on muutenkin hyvien tapojen ja netiketin vastaista. Näin ollen nimimerkki -Ville- on asetettu kahden viikon pelikieltoon ja hänen Jokerit-osioon kirjoittamansa viestinsä on muokattu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki SlabaQ:n kovin tutulta tuntunut performanssi oli vähintäänkin täysin turhaa trollausta. Hänen kohdallaan asiantuntijaraati oli yksimielisesti sitä mieltä, että hän saa jatkossa kirjoittaa jossain muualla.

Nimimerkki FASlapsi saa seuraavat kaksi viikkoa aikaa tuumia, missä hyvän maun rajat kulkevat. Jääkiekon MM-kisojen otteluseurannassa olleet jutut Breivikistä ja muslimeista eivät ainakaan hyvän maun rajojen sisäpuolelle mahdu.

Sulje ilmoitus

U20 MM-kisat 2018–2019: Tšekki

Viestiketju osiossa 'U20 MM-kisat 2019, Vancouver ja Victoria' , aloittajana Barney, 05.12.2018 klo 13.11.

 1. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Tšekillekin on varmaan ihan hyvä avata oma ketju, sillä käsittääkseni tälläkin foorumilla on muutamia Tšekki-faneja. Tšekki kuuluu tänä(kin) vuonna kuitenkin joukkueisiin, jotka voivat tosissaan haastaa noita isompia maita ja olla mukana mitalipeleissä. Tšekki on julkaissut jo MM-leiriryhmänsä ja se näyttää tältä:

  Maalivahdit

  Jakub Škarek (Pelicans )
  Jiří Patera (Brandon, WHL)
  Lukáš Dostál (Kometa Brno/Třebíč).

  Puolustajat
  Jakub Galvas (Olomouc)
  Filip Král (Spokane, WHL)
  Radim Šalda (Rimouski, QMJHL)
  Libor Zábranský (Kelowna, WHL)
  David Kvasnička (Plzeň/Litoměřice)
  Martin Hugo Haš (Tappara)
  Dalimil Mikyska (Kometa Brno/Třebíč)
  Matyáš Zelingr (Kladno)
  Michael Gaspar (Mountfield HK/Litoměřice)
  Daniel Bukač (Niagara, OHL).

  Hyökkääjät
  Filip Chytil (New York Rangers, NHL)
  Martin Nečas (Charlotte, AHL)
  Filip Zadina (Grand Rapids, AHL)
  Martin Kaut (Colorado, AHL)
  Jan Jeník (Liberec)
  Karel Plášek (Kometa Brno)
  Jakub Pour (Plzeň/Litoměřice)
  Petr Čajka (Erie, OHL)
  Jan Hladonik (Třinec)
  Jáchym Kondelík (Univ. Connecticut, NCAA)
  Jakub Lauko (Rouyn Noranda, QMJHL)
  Matěj Pekař (Barrie, OHL)
  Ondřej Machala (Pardubice)
  Ostap Safin (Halifax, QMJHL)
  Kryštof Hrabík (Tri-City, WHL)

  Maalivahtiosastolta löytyy meille kaikille varmasti hyvinkin tuttu nimi eli Pelicansin Jakub Skarek, joka lähtee kisoihin varmastikin ykkösmaalivahtina. Skarek on yllättänyt tällä kaudella monet erinomaisilla otteillaan Pelicansin paidassa. Skarek ei ole kuitenkaan maajoukkueessa onnistunut pelaamaan ihan samalla tasolla. Tšekillä onkin kova kilpailutilanne maalivahtiosastolla, kun Skarekin niskaan hengittävät hyvää kautta WHL:ssä pelaava Jiri Patera sekä myös hyvin maajoukkueessa esiintynyt Lukas Dostal. Periaattessa kuka tahansa voi nousta pelaavaksi maalivahdiksi, mutta seurajoukkuenäyttöjen perusteella Skarekin pitäisi olla kahta muuta vaihtoehtoa edellä.

  Puolustus onkin se Tšekin murheenkryyni tänä(kin) vuonna. Pelaajien sarjatasot antavat aika hyvin osviittaa myös pelaajien tasosta ja ainut Tšekin pääsarjassa pelaava puolustaja on Jakub Galvas, joka onkin varma nimi joukkueeseen. Suurin osa puolustajista tulee Tšekin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta, minkä lisäksi pari tulee P-Amerikan junnusarjoista ja yksi Tapparan A-junioreista. Tshekin puolustuksen tasoa kuvaa melko hyvin, että lähes koko kauden Tapparan A-junioreissa pelannut Hugo Has on käytännössä varma nimi tuohon joukkueeseen.

  Jos puolustus on huono, niin hyökkäyksen kärki Tšekillä on kova. Jos Rangers päästää Filip Chytilin kisoihin, niin Tšekki voi tosissaan kamppailla paikasta mitalipeleissä. Ilman Chytiliä hyökkäys lepää melko pitkälti ketjun Zadina-Necas-Kaut harteilla, joka pystyy kyllä yksinkin ratkomaan otteluita. Noiden takana onkin vähän hiljaisempaa, joten Chytilin saaminen olisi Tšekille elintärkeää, jotta Tšekki onnistuisi rakentamaan kaksi oikeasti kovaa ketjua.

  Hyökkäyksen osalta muita mielenkiintoisia nimiä ovat Jakub Lauko, Matej Pekar ja Karel Plasek. Bruins varasi Laukon viime vuonna kolmannella kierroksella, mutta villeimmissä ehdotuksissa hän kolkutteli jopa ykköskierroksen lopun sijoja. Lauko on jäänyt mieleen Tšekin U18-joukkueesta, sillä hän on todella nopea ja taitava kahdensuunnan sentteri, jonka tulevaisuus on varmasti NHL:ssä. Viihdyttävä pelaaja seurata ja uskonkin Laukon nousevan melko isoon rooliin tulevissa kisoissa.

  Pekar on Laukon lisäksi toinen kahdensuunnan sentteri, joka Tšekin juniorimaajoukkueissa on pistänyt silmään. Jos verrataan Laukoon, niin Pekar ei ole yhtä nopea ja räjähtävä pelaaja, mutta hän on taas vähän älykkäämpi sentteri. Hyökkäyspäässä Pekarilla on vielä paljon kehitettävää, mutta pidän hänellekin NHL-uraa ihan mahdollisena.

  Plasek on vähän semmoinen "boxin ulkopuolelta" heitto tähän paikkaan, sillä en tiedä mahtuuko hän edes kisajoukkueeseen. Toivottavasti mahtuu. Plasek jäi viime kesänä ilman NHL-varausta, mutta itse olisin viimeisillä kierroksilla poiminut hänet, sillä potentiaalia kaverista löytyy. Nopea luistelija ja ennen kaikkea hyvä maalintekijä, minkä vuoksi hän voisi olla tärkeä vahvistus Tšekin joukkueeseen.
   
 2. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Galvas on joukkueen selkeä ykköspuolustaja ja Radim Salda ihan pätevä offensiivinen pakki, mutta heidän jälkeensä taso putoaa. Toki hyvällä puolustusalueen puolustuspelin organisoinnilla voi kompensoida lyhyessä turnauksessa paljonkin pakiston puutteita. Siinä on Varadalla muun valmennusjohdon kanssa tekemistä.

  Maalivahtiosasto on Tšekillä vahva. Jakub Skarek on mielestäni tällä hetkellä selkeä ykkönen, niin vahva on hänen kautensa Pelicansissa toistaiseksi ollut. Toisaalta Skarek ei ole U20-tasolla ollut niin hyvä kuin aikuisten sarjoissa, mutta toisaalta eivät heikot numerot pelkästään hänen syytänsä ole. Paperilla turnauksen paras maalivahti, mutta katsotaan miten homma lähtee pelittämään.

  Hyökkäys on hyvä, vaikka laajuutta voisi olla enemmän. Kärki on timantinkova, mutta kyllä tshekit Chytilin tarvitsevat. Barneyn mainitsemien nimien lisäksi nostaisin esiin vielä Jachym Kondelikin. Kondelik on lähes kaksimetrinen ja yli satakiloinen sentteri, joka on tehnyt NCAA:ssa tällä kaudella lähes pisteen per peli.
   
 3. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Zadina loukkaantui viime pelissä ja ei täten vielä liity Tšekin ryhmään. Ikävän näköinen tilanne, mutta pääsi onneksi omin avuin kentältä pois. Olisi todella ikävää sekä Tšekin joukkueen että kisojen kannalta jos Zadina ei niihin pääsisi.
   
 4. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  "@DetroitRedWings top prospect @filip_zadina back on the ice with @griffinshockey for full practice this morning following injury Saturday. Says he feels fine, will play Wednesday and then head to the World Junior Championships. Hear from Fil at 6 on @WOODTV . Larry Figurski on Twitter"

  Zadina siis pelaa kisoissa. Loistava juttu!
   
 5. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Necaskin pelaa kisoissa. Carolinan GM Don Waddell vahvisti asian vähän aikaa sitten. Chytilistä sen sijaan ei ole vieläkään kuulunut mitään.