Tyynenmeren divisioonan voimasuhteet

  • 8 097
  • 30

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Odottelin tätä muutaman päivän, kun muista on jo ketjut tulleet. Avataan nyt sitten itse, kun on vähän aikaa kirjoitella. Tilannehan on viime kauden ja offseasonin myötä todella mielenkiintoinen. Kings jäi mestarina rannalle ensimmäisen kerran sitten Canesin, Sharks hiipui myös hieman yllättäen ja Flames puski aina kahdeksan joukkoon vastoin kaikkia odotuksia. Kun vielä draftin myötä Oilers sai kohutun McDavidin, voidaan kaudesta odottaa Tyynellämerellä kiinnostavaa.

Lähdetään purkamaan tilannetta kärjestä päin, eli Anaheim Ducksista. Ankat olivat kiistämättä viime kauden paras tämän divisioonan joukkue ja mielestäni myös kovin haastaja hallitsevaa mestaria, Hawksia vastaan. Ducksilla on jengi säilynyt hyvin samankaltaisena kuin viime vuonna, kun Getzlafin ja Perryn johdolla mennään edelleen. Tärkeitä jatkosopimuksiakin on tippunut laariin, kun mm. kova kakkossentteri Kesler pidettiin pitkällä jatkolla. Keskeisimmät hankinnat offseasonilla ovat olleet Kevin Bieksa, Carl Hagelin sekä Chris Stewart. Vastaavasti sitten cap-tilan myötä mm. Beleskeyn oli lähdettävä. Pakisto muuttui myös hieman veteraanipakkien Wisniewski ja Beauchemin lähdettyä. Kaiken kaikkiaan voidaan kyllä odottaa hyvin samankaltaista kautta Ducksilta - silloin pitää takoa kun rauta on kuumaa.

Kakkoseksi viime kaudella Pacificissa sijoittunut Canucks on omissa papereissani tämän divisioonan potentiaalisin tippuja. Sedinin veljeksillä on toki vielä pari hyvää vuotta jäljellä, mutta kokonaisuudessan Canucks on ehkäpä koko NHL:n mittapuulla todennäköisin jonkin asteen rebuildin aloittaja tulevaisuudessa. Tietyt palikat tulevaisuutta ajatellen on jo kunnossa, mm. Horvatin, Virtasen ja Tanevin myötä. Joukkue ei sinällään ole kauheasti muuttunut viime kaudesta (lähtijäpuolella esim. Matthias, Richardson, Läck ja Bieksa, tulijoina mm. Prust ja Bartkowski), joten nappikaudella tässä divisioonassa voivat painella playoffeihinkin. Omalla kohdallani kiinnostaa luonnollisesti Bärtschin ensi kausi, koska roolia olisi vissiin tarjolla.

Flames nousi nopeasti bottom5-joukkueesta playoffeihin viime kaudella. Myös offseasonin liikkeet puhuvat sen puolesta, että tulevaisuudessa voitaisiin pystyä entistä parempiin tuloksiin. Keskeinen hankinta oli tietenkin Hamilton, joka saatiin hienolla siirrolla Bruinsista, ja saman tien pitkää sopparia käteen. Myös Frolik oli laatuhankinta kakkos-kolmosketjuun etenkin alivoimapelaamista ajatellen. Runko on tietenkin edelleen nuori, ja se voi tarkoittaa joko lisäkehitysaskeleita ja marssimista pudotuspeleihin, tai sitten jonkin sortin Avs-taantumista ja floppikautta. Itselläni on tietenkin kova usko sen puolesta, että playoffit kutsuvat, koska mm. Bennett saadaan jo alusta asti remmiin ja toivottavasti myös Giordano saisi ehjän kauden alle. Maalivahtitilanne tuo myös oman mausteensa soppaan. Mitään kovia lähtijöitä ei ole, kunhan mm. Bouma ja Ferland saavat jatkosopparit käteen.

Kings floppasi viime kaudella pahasti, ja sieltä pitäisi olla vain yksi suunta - ylöspäin. Kingsin liikkeet offseasonilla ovat myös olleet mielenkiintoisia, kun mm. playoff-ihme Williams, taantumaan päin oleva Richards sekä kakkosvahti Jones siirtyvät uuteen ympäristöön. Stollin ja Voynovin sekoilut ovat myös hämmentäneet viime ajat kovasti Kuninkaiden imagoa. Kovin hankinta oli Milan Lucic Bruinsin tyhjennysmyynneistä. Jos joukkue saadaan viime kautta kurinalaisemmaksi, niin silloin Kings taistelee divisioonan ykkössijasta, mutta tietyt vaarat tässä edelleen piilee. Materiaaliltaan divisioonan TOP2-joukkue.

Sharks oli Kingsin jälkeen toiseksi pahin floppi viime kaudella tässä divisioonassa. Joukkue onkin tietynlainen kysymysmerkki tulevalle kaudelle, kun Marleau ja Thornton alkavat pikku hiljaa taantumaan ja siirtojakin on tehty keskeisillä pelipaikoilla. Martin Jones mitataan ensi kertaa hänen urallaan toden teolla, kun tarkoituksena olisi olla Sharks-parven ykkösveskari Niemen siirryttyä Dallasiin. Noin muuten Sharks ei ole kauheasti muuttunut, mitä nyt Paul Martin tuo jämäkkyyttä alakertaan ja Joel Ward maalinedustalle. Sharks on meikäläiselle siis jonkin sortin arvoitus. Materiaali sinänsä on varsin hyvä edelleen, mutta miten mm. tuo uusi ykkösveskari, sekä valmennusmuutos vaikuttavat koko soppaan?

Oilers sai sen neljännen ykköspickinsä, kun McDavid tulee kohisten Oilersiin. Tämä on tietenkin, jossei koko NHL:n, niin ainakin Oilersin suurin uutinen ensi kaudella. Hyökkäyksessä alkaa olla jo urakalla kovia lupauksia, mutta viisikkopuolustaminen on se suurin mahdollinen kompastuskivi myös tulevalla kaudella. Kyllähän Oilers nyt selkeästi yrittää edetä parempaan, kun hankkivat McLellanin koutsiksi, Chiarellin GM:ksi sekä rosteriin mm. Sekeran, Reinhartin, Talbotin ja suomalaisittain mielenkiintoisen Korpikosken. Playoff-saumat lienevät vielä aika pienet, mutta pelkkä McDavidin nimi nostaa Oilersin tulevaisuutta aika lailla posin puolelle.

Coyotes oli viime kaudella lohkon huonoin, ja on sitä uskoakseni myös ensi kaudella. Rebuild on vielä selkeästi kesken, ja rosteri ei säväytä kyllä yhtään paria yksilöä lukuunottamatta. Michalek ja Vermette tulivat cup-jahdeistaan toki takaisin tuttuun ympäristöön, mutta onhan tuo nimilista melko selkeästi divisioonan heikoimpia, ja maksimisuorituksina Kojooteille näen Pacificin toiseksi viimeisen sijan. Se puhuu myös selkeästi uudelleenrakentamisen puolesta, että Coyotesilla oli varaa ottaa mm. Prongerin sopimus, sekä hankkia esim. John Scott tuomaan lujuutta hyökkäykseen. Prospektitilanne tulevaisuutta ajatellen on toki hyvä, kun on esim. Stromea, Ekman-Larssonia, Domia ja Duclairia.

Loppuun vielä oma veikkaus sijoituksista runkosarjan päätyttyä:

1. Ducks
2. Kings
3. Flames
4. Sharks
5. Canucks
6. Oilers
7. Coyotes

Central on eittämättä se kovempi lohko läntisen puolella, joten wildcard-paikat voivat olla tällä puolella vähissä.

E: Otsikkoon jäi näköjään turha väliviiva, modet voinevat sen sieltä karsia pois.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Sen verran pitää käyttää noita värilaseja, että oma veikkaukseni divisioonan sisäisestä järjestyksestä on seuraavanlainen:

1. Kings - Pisteen erolla Losin kundit vievät voiton. Maaleja syntyy puolet vähemmän, Lucic istuu penkillä yli 200 minuuttia, Darryl Sutter hymyilee kerran koko kauden aikana.
2. Flames - Viime kauden tuhkimotarina saa jatkoa tällä kaudella. Heti kauden alusta lähtien ykkösketju on täysin pitelemätön, Giordano rikkoo 60 pisteen rajan ja vie täysin suvereenilla esityksellä Norriksen. Joukkueen taival päättyy konferenssifinaaliin.
3. Sharks - Thornton treidataan yhdessä Marleaun kanssa Floridaan kesken kauden. Nuoret joutuvat nousemaan esiin.
4. Oilers - Paluu pudotuspeleihin on totta.
5. Ducks - Elämä juoksuhaudoissa.
6. Coyotes - Max Domi tekee yli 80 pistettä. Siinäpä sitten onkin Kojoottien ainoa ilonaihe koko kaudella.
7. Canucks - Joukkue hajotetaan atomeiksi. Sedinit muuttavat Haukiputaalle, jossa he rupeavat pyörittämään paikallista ABC-asemaa.
 

Plenderi

Jäsen
Kiitos ketjun avaajalle!

Veikkaan, että Oilers sijoittuu Canucksin edelle. Mainitsit jo joitain tärkeitä liikkeitä, joita organisaatiossa on tapahtunut ja vaikka ei vielä olekaan ilmeisesti suunnitelma ampua kovimmilla, on myös mahdollista että kauden aikana tapahtuu isojakin toimia. Suurin ongelma edelleen peräpää ja Chiarelli uusi Bostonin peräpään aikoinaan muutamassa kuukaudessa ennen siirtotakarajaa 2007. Nykyiselläkin kokoonpanolla McLellanin johdolla mahdollisuuksia on suureen parannukseen, vaikka ensin on opittava uusi tyyli ja identiteetti.

Canucks taas menetti Eddie Läckin, joka pelasi 41 ottelua tilastoilla 92,1 , 2.45pm/o, Kevin Bieksan sekä Matt Kassianin.
Joukkueen bästföre tällaisenaan lipuu vaan kauemmas ja jottaan tarvis tehä. Lähinnä varmaan päätös mikä se suunta on millä kokoonpanoa lähetään käsittelemään ja koska.

Myös San Jose pelaa aika riskillä kun ykköstorjujana Martin Jones, joka on pelaannut vielä vähemmän matseja kun Oilersin Talbot. San Jose maksoi hänestä 1.kierroksen varauksen ensi vuoden Draftista mikä tekee riskistä entistä suuremman. Ja saa nähdä onko valmennuspäivitys onnistunut vai ei ja miten Wilson yliperkeleenä sekottaa pakkaa.
 

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Ihan ensimmäiseksi kiitokset hyvästä avauksesta. Tätä ketjua onkin tullut jo odoteltua.

Oma ennustukseni:

1. Ducks
2. Flames
3. Kings
4. Oilers
5. Coyotes
6. Sharks
7. Canucks

Ducksia pidän melko selkeänä suosikkina divisioonan voittajaksi. Flamesia ja Kingsiä pidän suhteellisen tasavahvoina, mutta Flamesin vahvistunut puolustus ja nuorien hyökkääjien kehittyminen kääntää vaakakupin heidän puolelleen. Oilersin, Coyotesin, Sharksin ja Canucksin uskon olevan erittäin lähellä toisiaan. Sekä Sharksin että Canucksin parasta ennen-päivä on jo mennyt, ja siksi veikkaan Coyotesin Domin ja Duclairin, sekä Oilersin McDavidin johdolla päätyvän heidän edelleen.

Moni pitää Coyotesia selvänä jumbona. Muistuttaisin, ettei kauden 2011-12 Coyotes ollut juuri tulevan kauden Coyotesia parempi ennakkoon. Smithin hyvä kausi, Domin ja Duclairin vakuuttava rookie-season, Boedkerin potentiaalin saavuttaminen sekä Hanzalin terveenä pysyminen voi saada Coyotesin taistelemaan tosissaan jopa playoff-paikasta.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Kiitokset hienosta ketjuavauksesta.
Kyllähän Ducks on suosikki divisioonan voittajaksi, vaikkakin Bieksa on iso tasonlasku verrattuna Beaucheminiin. Bieksa ei pysty pelaamaan vastustajan parhaita, vaikka Hampus kuinka häntä siinä auttaisi. Muuten Ducksin nuori puolustus varmasti parantaa kun ikää ja kokemusta tulee lisää.

Kingseiltä puuttuu edelleen se kakkospari puolustuksesta, joka oli vuonna 2014 avainasemassa Stanley Cupin voitossa. Siitä huolimatta uskon että satapinnaa menee rikki ja nousevat takaisin play offseihin, Toffoli ja Pearson ovat tässä varmasti tärkeässä osassa.

Oilers on taas yliarvostettu ja matka mitättömyydestä kohti keskinkertaisuuteen on pitkä, siihen ei yksi ykkösvaraus pelkästään riitä. Puolustus ja maalivahdit eivät vaan riitä, varsinkaan jos hyökkääjien kuriton puolustaminen ei selvästi parane.

Phoenixillä on jotain mitä Oilerssilla ei ole ja se on kunnon puolustus, jos Smith saa ensikaudella jotain kiinni, niin sieltä voi se 70 pinnaa tullakin ja saattavat uhkailla Edmontonia.

Canuckien lento loppuu ensikaudella, kun siellä ei ole Läckia pelastamassa maalivahti osastoa ja puolustuksesta puuttuu laatu alemmista pareista. Lisäksi siellä ei ole peliohjelman 22 peliä jossa pääsevät pelaamaan väsynyttä joukkuetta vastaan.

Calgary kärsii taas ensi vuonna käsittämättömästä matkustamisesta ja playoffs paikan suhteen tekee varmasti tiukkaa. Pelin pitää parantua, ei voi luottaa kolmannen erän takaa-ajoihin ja kuumaan maalivahtiin. Siihen on kyllä mahdollisuudet sillä Hamilton ja Frolik ovat juuri sen tyyppisiä pelaajia joita flames viime vuonna kaipasi, lisäksi jos nuoret Bennett, Gadreau sekä Monahan jatkavat kehittymistään ei sata pistettä ole ongelma.

San Jose kärsii vielä enemmän matkustamisesta ja B2B peleistä. Viime kaudella ongelma oli alempien kenttien peli, Thornton ja kumppanit kyllä hoitivat hommansa. Lisäksi maalivahtien pelaaminen varsinkin alivoimalla aiheutti ongelmia. Valmennus ei ole niin hyvissä käsissä, kuin aiempina kausina.

Arvaus kaudelle 2015-2016
Ducks 110 pistettä
Flames 102 pistettä
Kings 100 pistettä
San Jose 95 pistettä
Canucks 90 pistettä
Oilers 75 pistettä
Arizona 70 Pistettä
 

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Eikös hyvä puolustus ole nykyään se kova tavaramerkki.

Martin-Burns
Vlasic-Braun
Dillon-Mueller/Tennyson

Giordano-Hamilton
Brodie-Wideman
Russell-Engelland

Lindholm-Bieksa
Fowler-Despres
Stoner-Vatanen

Ottaen huomioon kunkin yllä mainitun joukkueen laajuuden hyökkäysosastolla, niin tässä mielestäni divisioonan top3.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Aika paljon olen asioista samaa mieltä aloittajan kanssa. Hyvin hankalasti ennustettava divisioona, sillä epävarmuustekijöitä on paljon joukkueiden ympärillä. Anaheimia voi pitää joukkueena joka "varmasti" säilyttää tasonsa ensi kaudella. LA:n, San Josen ja Vancouverin kurssi on alamäessä, kun taas Calgaryn ja Edmontonin kurssi osoittaa jyrkästi ylöspäin. Arizona saattaa upota todella syvälle, kun näyttää, että viime kaudesta mikään ei tule muuttumaan.

Edmontonin uskon yllättävän ensi kaudella. Heillä on viimeinkin uskottava GM ja valmennus ja saivat myös tulevan liigan keulakuvan riveihinsä eli McDavidin ja Sekera vahvistaa myös heikkoa puolustusta. Ei ehkä vielä playoffeihin vauhti riitä, mutta veikkaan heidän pystyvän haastamaan divisioonan kaikki joukkueet.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Nähtäväksi jää, jatkuuko Calgaryn meno yhtä kovana todella heikoista kiekonhallintanumeroista huolimatta. Onhan näitä ennenkin nähty esim. Colorado muutama vuosi sitten. Alas tulivat ja lujaa. Calgaryssä on toisaalta Coloradosta poiketen tehty hyviä pelaajahankintoja, mikä saattaa auttaa asiaa. Giordano on kuitenkin taas sen 20-30 peliä sivussa niin pakisto on mielestäni jopa kyseenalainen pudotuspelijoukkueeksi.

Yllättäen Kings ja Canucks myös aika heiveröisellä pakistolla lähtemässä seuraavaan kauteen. Yllättäen siksi, että männävuosina juuri näillä joukkueilla on ollut hyvää laajuutta pakistossa.

Laskussa viime kaudesta arvioin olevan:
Flames
Canucks
Kings

Nousussa taas puolestaan:
Sharks
Oilers
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Canucks taas menetti Eddie Läckin, joka pelasi 41 ottelua tilastoilla 92,1 , 2.45pm/o, Kevin Bieksan sekä Matt Kassianin.Joukkueen bästföre tällaisenaan lipuu vaan kauemmas ja jottaan tarvis tehä. Lähinnä varmaan päätös mikä se suunta on millä kokoonpanoa lähetään käsittelemään ja koska.

Käytännössä joukkueen rebuild on täydessä vauhdissa. Pelaajistossakin on muutoksia tapahtunut, mutta toimiston puolella luuta on lakaissut huolella. Lisätietoja löytyy joukkueen ensi kauden keskusteluketjusta.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Laskussa viime kaudesta arvioin olevan:
Flames
Canucks
Kings

Nousussa taas puolestaan:
Sharks
Oilers


Omaan silmään Ankat tulevat olemaan ylivoimaisia Californian tiimeistä. Sitten seuraavaksi tulee Kings ja viimeisestä poffipaikasta taistelee Calgary ja Särjet. Olen täysin eri mieltä, että Calgary olisi laskusuhdanteessa. Vuosi eteen ja kokemusta rintaan tuolle nuorisoporukalle ja leveyttä puolustukseen tullut niin vaikea nähdä miksi he eivät taistelisi poffipaikasta tulevana kautena. Särjille ja varsinkin Jumbolle soisi jo menestystä sillä ikää mittarissa alkaa olemaan jo ihan kiitettävästi ja mahdollisuudet SC pienenevät. Tai sitten siirtyy 38v Chicagoon ja käy pokkaamassa Cupin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Uniquewnilta hyvä avaus ketjulle.

Tyynenmeren divisioona on tällä hetkellä Lännen heikompi divisioona, mutta paljon mielenkiintoisia joukkueita tässäkin divisioonassa on. Oma järjestys divisioonasta on tällä hetkellä seuraava:

1. Ducks on minun papereissa divisioonan ykkössuosikki ja paperilla yksi suurimmista haastajista Stanley Cupiin. Minä pidän Hagelinia varmempana korttina kuin Beleskeyta top6-ryhmässä ja hyökkäyksen syvyys on mielestäni vahvistunut. Puolustuksesta Ducks menetti Beauchemin ja Bieksaa en pidä ihan saman tason paikkaajana, mutta Ducksilla on hyvin nuoria edelleen eteenpäin meneviä puolustajia pelaamassa jo isossa roolissa ja uskoisin noiden yhdessä paikkaavan Beauchemin lähdön hyvinkin. Joukkueella on sisäinen palkkakatto, mutta mikäli omistajat vaan antavat luvan, niin seuralla on paljon tilaa tehdä muutoksia vielä kauden aikana. Ensi kesälle joukkueella on kolme kolmoskierroksen varaustakin riveissä, joilla ainakin pystyy hyvinkin tekemään vielä kauppaa.

Ensi kauden "seuraa häntä" -pelaaja minun papereissa: Hampus Lindholm. Lindholmilla on lähdössä kolmas kausi NHL:ssä. Viime kaudella hän nosti peliaikaansa tulokaskaudesta noin kaksi minuuttia/peli ja saanee jatkossa vielä lisää vastuuta. Vasta -94 syntyneenä puolustajana edessä pitäisi olla näillä näkymin hieno tulevaisuus. Tehnyt jo nyt molemmilla kausillaan yli 30 pistettä ja vetänyt yhteensä +54 tehosaldon.

2. Kingsin viime kausi oli pohjanoteeraus tuolle lahjakkuudelle. Mestaruuskrapula ja parin pelaajan kentän ulkopuoliset ongelmat varmastikin sekoittivat osin pakkaa. Nyt ainakin mestaruuskrapula on taakse jäänyttä elämää ja uskon Kingsin ottavan playoff-paikan. Vaikka menetyksiä onkin ollut, joukkueella on selkeä ykköspakki, huippuluokan ykkösmaalivahti ja keskusta on Kopitarin ja Carterin osalta edelleen kova. Puolustus on minun papereissa kokonaisuutena tällä hetkellä pieni kysymysmerkki (olkoonkin, että Doughty pelaa kaikki tärkeät hetket) ja sitä varmaankin vahvistetaan vielä kauden mittaan, ellei sitten esimerkiksi Forbort yllätä. Organisaatiossa tehdään laatutyötä ja Kingsilla on muutama mielenkiintoinen nuori pelaaja jo nyt NHL:ssä sekä viime kauden AHL:n mestaruusjoukkue Manchestarin kärkipelaajat takaamassa jatkuvuutta.

Seuraa häntä: Milan Lucic on mielenkiintoinen uusi tuttavuus Läntisessä konferenssissa ja mielestäni hyvinkin Kingsin näköinen pelaaja.

3. Flames oli viime kaudella monien papereissa yllättäjä. Joukkueessa on tehty kuitenkin jo useamman kauden ajan hyvää rakennustyötä heikon menestyksen ansiosta ja kaksi viime kausien top10 varausta (Monahan ja Bennett) sekä syvyydestä löydetty timantti Gaudreau takaavat ylös erittäin lupaavan rungon. Puolustusta Flames on rakentanut järkevästi ja jatkoi tuota järkevää rakentamista tänä kesänä Hamiltonin hankinnalla. Flames ei ole kiekonhallintajoukkue, mutta erittäin hyvä iskemään vastaan ja sumputtamaan oman maalin edustan (pelityyliä katsellessa ei ollut yllätys, että viime kaudella kolme Flamesin puolustajaa oli NHL:n kahdeksan eniten kuteja blokanneen puolustajan joukossa). Kokonaisuutena Flames on menossa selvästi eteenpäin ja organisaatiolla on laaja prospectien rintama tulossa haastamaan ylös paikoista.

Seuraa häntä: Sam Bennett. Kesän 2014 varaustilaisuuden nelosvarauksen viime kausi meni loukkaantumisen vuoksi pieleen, mutta pelaamissaan peleissä hän antoi erittäin hyvän vaikutelman kyvyistään. Veikkaan, että Bennettilta nähdään hieno tulokaskausi NHL:ssä ensi kaudella.

4. Sharks on minulle iso kysymysmerkki. Joukkueella on toki edelleen kasassa tuttu runko, mutta Martin Jones on ykkösmaalivahtina kysymysmerkki ja uuden valmentajan alaisuudessa toimivan yhteistyön löytämisessä saattaa ottaa aikaa. Joukkuetta on vahvistettu Martinilla ja Wardilla, jotka lasken molemmat Sharksille hyviksi palasiksi, mutta kun kysymysmerkki on maalilla, niin tämä on aina kohtalaisen kokoinen kysymysmerkki. Joukkueen vahvuus on mielestäni puolustuksessa, jossa on kasassa ainakin paperilla toimivan näköinen runko. Mielenkiintoinen joukkue kaiken kaikkiaan seurattavaksi ensi kaudella.

Seuraa häntä: Martin Jones. Jonesilla on etukäteen nyt ensimmäistä kertaa NHL:ssä ykkösmaalivahdin asema 25-vuotiaana. Hän on osoittanut Kingsin kakkosena ollessaan ajoittain hyviä merkkejä lahjoistaan, mutta ei ole päässyt pelaamaan edes 20 peliä kaudessa vielä kertaakaan urallaan NHL:ssä.

5 Canucks on viettänyt isojen myllerrysten kesän ja menettänyt syvyydestään tärkeitä palasia. Poissa ovat kolme "bottom-6 -hyökkääjää" (Kassian, Richardson ja Matthias), kakkosmaalivahti Läck ja kolmosparin kokenut puolustaja Bieksa. Tilalle joukkue on ajamassa nuoria, joista suurin osa oli viime kaudella pelaamassa AHL:n finaaleita. Itse toivoisin Canucksin romahtavan vielä tästä ennakkonumerosta sijan tai parhaimmassa tapauksessa kaksikin, mutta luultavasti joukkueen kärki pitänee seuran edelleen mukana playoff-kisassa. Lähikausien aikana seurasta lähtenee useampikin kokenut pelaaja. Mahdollista on, että noita veteraaneja lähtee jo ensi kauden aikana mikäli playoff-haaveet näyttävät häviävän. Kanadan länsirannikolla ollaan jo rakentamassa uutta tulemista "aikaan jälkeen Kaksosten".

Seuraa häntä: Bo Horvat. Parikymppinen kesän 2013 ykkösvaraus meni viime kauden aikana selvästi eteenpäin ja oli playoffeissa esimerkiksi Calgaryn David Jonesin mielestä Canucksin paras pelaaja. Harjoittelufriikki, joka saattaa hyvinkin olla Canucksin tulevaisuuden soihdunkantaja parin kauden päästä.

6. Oilers on viimein tulossa ja uskon seuran parantavan ensi kaudella. Joukkueella on jo nyt hyvä nuorten pelaajien runko, joukkue teki pari hyvää hankintaa kesällä ja Oilers varasi tämän päälle harvinaislaatuisen lahjakkuuden McDavidin varaustilaisuudesta. Kerralla en usko kuitenkaan mitään jättiloikkaa divisioonan kärkeen nähtävän ja edelleen Oilersilla on myös kysymysmerkkejä esimerkiksi maalilla, mutta olennaista Oilersille on, että organisaatiolla on nyt todennäköisesti nuori pelillinen johtaja ja todennäköisesti uudet aikaisempaa ammattitaitoisemmat miehet tärkeillä paikoilla seurajohdossa. Se on jo enemmän mitä organisaatiossa on moneen vuoteen nähty.

Seuraa häntä: Connor McDavid. McDavid on minulle mielenkiintoisin tulokas seurattavaksi NHL:ssä pitkään aikaan. Hienoa, että hänen otteitaan saa seurata vielä näinkin "läheltä".

7. Coyotes taitaa jäädä kisaamaan Matthews/Puljujärvi/Chychrunista. Joukkueella on kyllä pari hyvää veteraania ja tulossa muutamia lahjakkaita nuoria, mutta organisaatio elää vahvasti keskellä rakennusvaihetta. Muutaman kauden päästä Arizonakin saattaa hyvin olla kilpailukykyinen joukkue mikäli nuoret kehittyvät parhaalla tavalla ja seurassa tehdään järkeviä liikkeitä. Ensi kauden aikana tärkeäksi kysymykseksi nousee muun muassa se, kuinka monta nuorta on järkevää nostaa ylös (moniko on oikeasti valmis kantamaan henkisesti ja fyysisesti kauden paineet) ja millaisiin rooleihin heitä ajetaan.

Seuraa häntä: Max Domi. Viime kaudella sekä OHL:n ykköstähdistöön, että nuorten MM-kisojen tähdistöön valitulle Domille kaavaillaan Arizonassa hienoa tulevaisuutta. Onnistuuko hyppy suoraan junioreista kahteen ensimmäiseen ketjuun NHL:ssä?
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Lännen heikommassa divisioonassa eletään jonkinlaista murroskautta. Canucksin ja Sharksin pitkän aikavälin trendi osoittaa alaspäin, kun Albertan jengit ovat nousussa, kenties Arizonakin jossain vaiheessa.

Anaheim menee minunkin mielestäni kärkeen. Sama runkosarjan dominanssi jatkuu kuin ennenkin. Kysymysmerkkejä ei juuri ole, hyökkäyksen osalta on tehty hyviä liikkeitä.

Seuraavaksi sijoittaisin Calgaryn. Kovassa nosteessa, ja Hamiltonin hankinnan myötä joukkueessa on kenties NHL:n levein pakkikalusto. Rämö on kelpo maalivahti.

Kolmantena tulee Kings. Bounce-backia luvassa, viime kaudella ainoastaan Quick jaksoi suorittaa tasollaan suurimman osan kaudesta. Lucic on mielenkiintoinen hankinta.

Sharksille käy taas kylmät. Jones on pelannut liian vähän, että osaisi sanoa juuta tai jaata. Osapuilleen kaksi pistettä playoffviivasta.Veteraanit vanhenevat ja nuoret jäävät sellaisiksi "ihan kiva, mut ei riitä" -tapauksiksi. (Ihan kuin joku olisi joskus tällaisen arvion heittänyt Detroitista)

Canucks on seuraavana. Nuorten sisäänajo ja veteraanien hiipuminen vaatii veronsa. Taistelee silti loppuun asti playoffeista.

Oilers onnistuu parantamaan, mutta ei osaa puolustaa vieläkään. Maalivahtiosasto on kysymysmerkki.

Coyotes on pahnan pohjimmaisena. Mikään osa-alue ei ole hyvä tai laadukas NHL-tasolle. Pari junnua ei kevättä tee.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Veikkaisin Calgaryn ottavan ensi kaudella takapakkia, mutta Dougie hamiltonin hankinta korjannee tuota asiaa. Anaheim on kovin ja Losi seuraa perässä, palaten playoff-joukkueeksi. Calgary voipi pysyä 3-4 sijoilla ja San Jose ottaa vähän nostetta takaisin ylöspäin.

Canucks, Oilers, Arizona peräpään kolmikko, ei riitä pudotuspeleihin. Canucks tippuu aivan kalkkiviivoilla.

Näköjään ihan sama on oma perstuntuma järjestys, kuin mitä nuck laittoi paremmin perustellen.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Onhan näitä ennenkin nähty esim. Colorado muutama vuosi sitten. Alas tulivat ja lujaa.

Pakko tähän väliin heittää, että jos häviät divisioonan mutta silti sijoitut koko liigassa 21.sijalle, et ole kovin huono häviäjä. Tätä juuri tuolla Centralin avausviestissä kirjoittelin, että on aivan järkyttävän kova taso jos kahtena viime vuotena divisioonan häviäjä on paukuttanut ~90p, jolla "melkein" päästäisi jo Pacificissa suoraan playoffeihin. No ehkä hiukan kärjistän ja melkeitä ei pidetä.

Mutta joo, siirrynpä takaisin on-topicciin. Mitä itse näen ensi vuoden sijoituksista Pacificissa, voisi mennä suurinpiirtein näin:

1. Ducks - Selvä suosikki, ei ole näyttänyt viime vuosina mitään heikkouden merkkejä. Kolme viimeistä kautta peräjälkeen voittanut divisioonan, joten en varmaan ohi ammu jos muutan vanhaa sanontaa muotoon: "Ei kolmea ilman neljättä".

2. Kings - On Richardsia, Voynovia ja Stollia. On mestaruuskrapulaa. Ketä oikeasti kiinnostaa ? Aivan kuten avauksessa sanottiin, materiaaliltaan divisoonan TOP-2 joukkue. Viime kaudellakin vain 2p jälkeen playoffeista, ei se mestaruuskrapula nyt niin paha ollut mitä media antoi olettaa. Kokeneita ja taidokkaita pelaajia täynnä, unohtamattakaan Lucicin lisäystä. Quick oli varmaan juuri se maalivahti viime vuonna, kestä en edes huomannut uutisoitavan. Ensi kaudella Vezina-ehdokas. Saa ottaa kiinni.

3. Flames - Kyllä, Kings menee ohi Flamesin. Calgary on nousujohteessa, varsinkin Hamiltonin hankinta nostaa osakkeita jälleen taistelusta kohti playoffeja. Ensi kaudella näen vielä ottavan viimeisen passin playoffeihin, mutta divisioonamestaruutta uskallan povata heille 2-4 vuoden kuluttua.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4. Canucks - Kaverini joskus sanoi, että Canucks on NHL:n "sieluton joukkue". Jotenkin siltä on tuntunutkin, mutta varmasti pelaavat kovaa ensi kaudellakin. Muutenkin kyse on vain pienestä ennakkoluulosta huumorilla marinoituna, kun en itse ole nähnyt heidän pelejä kuin vain kourallisen. Silti harmillisesti jäävät pudotuspeleistä 2-5p erolla.

5. Oilers - On kokenut niin paljon uutta, että vaatii pientä totuttelua. Alkukaudesta saattavat olla jumbopaikalla, mutta loppukaudesta pääsevät takaisin junaan ja nousevat tähän paikalle. Juna jatkuu sitten siitä seuraavalla kaudella siihen mihin viime kaudella jäätiin.

6. Sharks - Ei riitä, ei vain yksinkertaisesti riitä. Liian paljon kysymysmerkkejä. Jones voi joko tehdä läpimurron, tai sitten flopata täysin. Ja jos tuon jälkimmäisen tekee, en siltikään säkenöi Stalockista ykkösmaalivahtina.

7. Coyotes - Rebuild vasta niin alussa, että turha ensi kaudesta odottaa vielä mitään kummempia. Vaikka nousisikin kauden päätteeksi neljänneksi, pidän silti realistisena että olen ennen kautta arvioinut jumbojoukkueeksi.

Joo, ja siis tuo viiva Flamesin ja Canucksin välillä meinaa sitä, että Central saa jakaa viisi passia playoffeihin. En vielä näe mitään syytä, miksi Pacific pystyisi haastamaan Wild Card-postimerkeissä Centralia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pakko tähän väliin heittää, että jos häviät divisioonan mutta silti sijoitut koko liigassa 21.sijalle, et ole kovin huono häviäjä. Tätä juuri tuolla Centralin avausviestissä kirjoittelin, että on aivan järkyttävän kova taso jos kahtena viime vuotena divisioonan häviäjä on paukuttanut ~90p, jolla "melkein" päästäisi jo Pacificissa suoraan playoffeihin. No ehkä hiukan kärjistän ja melkeitä ei pidetä.
Keskisen divisioonan tämän hetken tasosta olen toki samaa mieltä, mutta kyllä sitä pitää venyä hyvään kauteen näillä näkymin Tyynenmeren divisioonassakin. Viime kaudella Kings jäi playoffeista ulos 95 pisteellään, millä olisi ollut helposti mukana toissa kaudella.

Tyynenmeren divisioonan joukkueet pelasivat muuten viime kaudella Keskisen divarin joukkueita vastaan aika erikoisen saldon näiden divisioonien keskinäisissä peleissä: 64-64-19. Arizonalla oli surkea saldo Keskistä vastaan 2-14-5, Ducksilla taas kova 16-5. Eikä tällä ole tarkoitus kertoa, että nämä divisioonat olisivat tällä hetkellä tasoissa, tuo keskinäisten pelien voittojen tasaantuminen noinkin pitkässä otannassa on vain tilastollisesti erikoinen osuma.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Keskisen divisioonan tämän hetken tasosta olen toki samaa mieltä, mutta kyllä sitä pitää venyä hyvään kauteen näillä näkymin Tyynenmeren divisioonassakin. Viime kaudella Kings jäi playoffeista ulos 95 pisteellään, millä olisi ollut helposti mukana toissa kaudella.

Tyynenmeren divisioonan joukkueet pelasivat muuten viime kaudella Keskisen divarin joukkueita vastaan aika erikoisen saldon näiden divisioonien keskinäisissä peleissä: 64-64-19. Arizonalla oli surkea saldo Keskistä vastaan 2-14-5, Ducksilla taas kova 16-5. Eikä tällä ole tarkoitus kertoa, että nämä divisioonat olisivat tällä hetkellä tasoissa, tuo keskinäisten pelien voittojen tasaantuminen noinkin pitkässä otannassa on vain tilastollisesti erikoinen osuma.

Erittäin hyvä analyysi, en ole noin pitkälle perehtynytkään noissa divisioonien välisissä voimasuhteissa. Ja tuosta Kingsin viime kaudesta vähän tuossa omassa viestissänikin puhuin, kyllähän tuo ~95p on aika lähellä optimaalista pistemäärää joukkueelle joka jää ulos playoffeista. Etenkin kun miettii, että joukkue kärsii mukamas jostain mestaruuskrapulasta. Kyllähän tuo alussa hieman näkyi, mutta että siitä ruvetaan puhumaan koko kauden läpi jatkuvana ilmiönä on melkoisen absurdia.

Ja ei, en todellakaan vähättele Pacificcia. Todella kova divisioona myöskin. Ainoa mikä vain juuri heijastaa heitä vastaan on tämä "heikompien joukkueiden heikkous". Eli siis nämä heikommat joukkueet eivät ole vain heikkoja, vaan siis todella heikkoja. Sen takia Centralia tykkään itse paljon seurata, koska siellä pisteet jakautuu tasaisemmin, ja taistelu playoffeista on oikeasti todella tiukkaa. Siis erittäin tiukkaa ajatellen että kahtena viime kautena joukkueen mahdollisuus tuossa divisioonassa on ollut päästä playoffeihin ~71.43%, kun taas Pacificissa se on ollut ~42,86%. Ja vielä huomioonottaen, että jokainen Centralin joukkue on käynyt playoffeissa edes kerran kahden viime kauden aikana. Jos samanlaista tasaisuutta joukkueiden välillä saataisiin Pacificiin, niin ei herkullisempaa tilannetta voisi enään Western Conferenceen suoda.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ja tuosta Kingsin viime kaudesta vähän tuossa omassa viestissänikin puhuin, kyllähän tuo ~95p on aika lähellä optimaalista pistemäärää joukkueelle joka jää ulos playoffeista. Etenkin kun miettii, että joukkue kärsii mukamas jostain mestaruuskrapulasta. Kyllähän tuo alussa hieman näkyi, mutta että siitä ruvetaan puhumaan koko kauden läpi jatkuvana ilmiönä on melkoisen absurdia.
Tuon kovan kilpajuoksun vuoksi koko sarja on tärkeä. Kings menetti liikaa asemiaan keskikaudella. Alkuhan tuli vielä ihan kohtalaisesti ja joukkueella oli joulukuun alussa puolet enemmän voittoja kuin tappioita, mutta sitten joulu- ja tammikuussa hävittiin liikaa asetelmia.

Loukkaantumisten taakse ei saisi piiloutua, mutta toki kun joukkue menetti kaksi top4-pakkia, niin onhan tuollakin aina väistämättä tietty merkityksensä.

Lätkäturientti kirjoitti:
Ainoa mikä vain juuri heijastaa heitä vastaan on tämä "heikompien joukkueiden heikkous". Eli siis nämä heikommat joukkueet eivät ole vain heikkoja, vaan siis todella heikkoja. Sen takia Centralia tykkään itse paljon seurata, koska siellä pisteet jakautuu tasaisemmin, ja taistelu playoffeista on oikeasti todella tiukkaa. Siis erittäin tiukkaa ajatellen että kahtena viime kautena joukkueen mahdollisuus tuossa divisioonassa on ollut päästä playoffeihin ~71.43%, kun taas Pacificissa se on ollut ~42,86%.
Tämä on totta. Centralissa jokaisella joukkueella on tällä hetkellä nappikaudella mahdollisuudet playoffeihin, Pacificissa realistiset mahdollisuudet on oikeastaan vain viidellä. Onneksi NHL on aaltoliikettä voimasuhteissa ja kelkka kääntyy Tyynenmeren divisioonankin sisällä vielä. Tuo tämän hetken Keskisen tilanne olisi totta kai ihanteellinen jännityksen kannalta mihin divisioonaan tahansa.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
Erittäin hyvä analyysi, en ole noin pitkälle perehtynytkään noissa divisioonien välisissä voimasuhteissa. Ja tuosta Kingsin viime kaudesta vähän tuossa omassa viestissänikin puhuin, kyllähän tuo ~95p on aika lähellä optimaalista pistemäärää joukkueelle joka jää ulos playoffeista. Etenkin kun miettii, että joukkue kärsii mukamas jostain mestaruuskrapulasta. Kyllähän tuo alussa hieman näkyi, mutta että siitä ruvetaan puhumaan koko kauden läpi jatkuvana ilmiönä on melkoisen absurdia.

Ja ei, en todellakaan vähättele Pacificcia. Todella kova divisioona myöskin. Ainoa mikä vain juuri heijastaa heitä vastaan on tämä "heikompien joukkueiden heikkous". Eli siis nämä heikommat joukkueet eivät ole vain heikkoja, vaan siis todella heikkoja. Sen takia Centralia tykkään itse paljon seurata, koska siellä pisteet jakautuu tasaisemmin, ja taistelu playoffeista on oikeasti todella tiukkaa. Siis erittäin tiukkaa ajatellen että kahtena viime kautena joukkueen mahdollisuus tuossa divisioonassa on ollut päästä playoffeihin ~71.43%, kun taas Pacificissa se on ollut ~42,86%. Ja vielä huomioonottaen, että jokainen Centralin joukkue on käynyt playoffeissa edes kerran kahden viime kauden aikana. Jos samanlaista tasaisuutta joukkueiden välillä saataisiin Pacificiin, niin ei herkullisempaa tilannetta voisi enään Western Conferenceen suoda.

Kings myös otti todella monta kertaa takkiinsa joko jatkoajalla tai viimeistään rankuissa. Eniten OT tappioita liigassa Flyersin kanssa,15 kpl.

Edit : olihan siellä Panttereilla 18 OT tappiota.

Edit : ristus sentään kun on vaikeaa; Flyersin 18 OT tappiota,Pantterit ja Kings 15.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
En usko Vancouverin keräävän ensi kaudella yli sataa pistettä enkä Calgaryn 97 pistettä kuten ne viime kaudella tekivät. Siten molemmat jäävät ensi kaudella playoffsviivan alapuolelle.

Edmonton kerää ainakin 25 pistettä enemmän kuin viime kaudella, mutta kun pudotuspelipaikan saavuttaminen vaatisi n. 35 pisteen parannusta, niin en usko Oilersien selviävän vielä tällä kaudella jatkoon. Onhan Connor McDavid huippulahjakkuus, mutta lähes yhtä suuri merkitys organisaatiolle on että johtoryhmä koostuu nyt kunnon ammattilaisista eikä entisistä Oilers-pelaajista. Saa nähdä sitten miten nopeasti Chiarelli ja McLellan saavat ajettua organisaatiossa läpi asennemuutoksen, sillä johtoryhmässä on vieläkin liikaa 1980-luvun dynastian jäänteitä. En minä ymmärrä minkä takia Lowen ja McTavishin kaltaisia suojatyöpaikkalaisia pitää organisaatiossa mukana roikottaa.

Eikä Oilersin puolustus minusta niin onneton ole mitä sanotaan. Eric Gryba ja Andrej Sekera olivat juuri sellaisia hankintoja, mitä joukkue kaipasi. Sekera tuo kiekolliseen peliin uutta ideaa ja Gryba on aliarvostettu aggressiivinen puolustaja. Jos Darnell Nurse jatkaa vakaata kehitystään, niin hän pystyy jo ensi kauden loppupuolella pelaamaan kolmosparissa hyviä minuutteja.

Kalifornialaisista Anaheim menee menojaan, mutta Kings ja Sharks ovat arvoituksia. Stollin, Williamsin ja Regehrin lähteminen tarkoittaa, että LA menetti paljon johtajuutta, kokemusta ja kovuutta. Lucic korvaa osittain menetykset mutta vain osittain. Jollei nuoret ysikakkoset Nick Shore, Tanner Pearson ja Derek Forbort pelavat hyvällä NHL-tasolla, niin joukkue tulee divisiooonassaan vasta kolmanneksi. Jos nuoret lunastavat potentiaalinsa, niin Kings on Anaheimin jälkeen divisioonan kakkonen.

Arizona tulee olemaa Läntisen konferenssin viimeinen ja todennäköisesti koko liigan viimeinen. Sääliksi käy Boyd Gordonia. Ensin Oilersissa, nyt Coyotesissa.


Yli sata pistettä

Anaheim

98-94 pistettä

Kings, Sharks

93-90 pistettä

Oilers, Flames, Canucks

Alle 50 pistettä

Arizona
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Alle 50 pistettä

Arizona

Alle 50 pistettä on aika raju arvio, sillä palkkalattia-aikakaudella yksikään joukkue ei ole tuon rajan alle jäänyt. Viimeisin tapaus vuodelta 1999-2000, jolloin ensimmäistä kauttaan mukana ollut Atlanta Thrashers jäi 39 pisteeseen.

Kun tähän ketjuun ollaan eksytty niin pistetääs lyhyesti oma arvioni divisionasta, vaikkei se nyt merkittävästi edellisistä eroakaan. Anaheim on omissakin papereissani divisionan suurin suosikki, ei siitä sen enempää. Calgary ja Los Angeles kohtaavat toisensa playoffien ekalla kierrokselta, jossa uskon Kingsin menevän jatkoon. San Jose haastaa nämä kaksi sekä Centralin wild card -joukkueet, mutta läntisessä konferenssissa ei saa kerättyä tarpeeksi pisteitä päästäkseen jatkoon, vaikka jostakin idän divisionasta olisi varmaan jatkoon päässytkin. Vancouver ja Edmonton miehittävät seuraavat kaksi sijaa, mutta ovat playoffeista varmasti ulkona jo pari kierrosta ennen runkosarjan päätöstä. Arizona jää niukasti koko NHL:n jumboksi.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Alle 50 pistettä on aika raju arvio, sillä palkkalattia-aikakaudella yksikään joukkue ei ole tuon rajan alle jäänyt. Viimeisin tapaus vuodelta 1999-2000, jolloin ensimmäistä kauttaan mukana ollut Atlanta Thrashers jäi 39 pisteeseen.

Joo, alkuun mietin laitanko rajan 55 pisteeseen, eli pisteen vähemmän kuin Arizonan viime kautinen saldo, mutta sitten ajattelin Don Maloyneyn satsaavan tähän kauteen samalla tavalla kuin Buffalon Tim Murray satsasi viime kauteen. Jollei hiukan härskimminkin. Seuran johtoryhmällähän ei ole kaudessa muuta tavoitetta kuin jäädä viimeiseksi ja saada suurin mahdollisuus varata Arizonan oma poika, Scottsdalenissa syntynyt Austin Matthews.

Coyotes otti puolet viime kauden voitoistaan oman divisioonan joukkueita vastaan (24/12) ja jos Ana pysyy suunnilleen entisellään, Edm, LA, SJ parantavat ja vaikka Cgy ja Van hiukan hiipuisivatkin, niin mistä Coyotes pisteensä ottaa? Centralin joukkueet ovat yhä materiaaliltaan ylivoimaisia Arizonaan verrattuna eikä nuo Itäisen konferenssin joukkueet Torontoa ja Bostonia lukuunottamatta ole juurikaan heikentyneet. Tilastojen vastaisia voittoja voi tulla, mutta ei joukkue voi pärjätä pitkässä juoksussa nykyisellä materiaalilla. Viime kaudella yksi Coyotes-pelaaja teki yli 20 maalia - puolustaja Oliver Ekman-Larsson. Parhaat pistemiehet olivat OEL, kesken kauden Rangersiin myyty Keith Yandle ja Phillyyn kesällä dumpattu Sam Gagner!

Shane Doan on hieno mies, mutta täyttää kauden alkaessa 39. Vermette on 34, Gordon pian 32 ja Hanzal tulee pitkältä selkäleikkauksen jälkeiseltä sairauslomalta. Gagner, Erat, Yandle ja Dubnyk ovat poissa ja tilalla Steve Downie, Brad Richardsson, John Scott, Anders Lindbäck ja nippu lupaavia junnuja. Ensi kesän UFA-miehiä on melkoisesti (Doan, Boedker, Gordon, Downie, Chipchura, Grossman) ja loppukausi vedettäneen huippunuorella ryhmällä. Voi olla että Doanillekin annetaan mahdollisuus voittaa Stanley Cup jossakin hyvässä joukkueessa. Siis jos hän sitä itse haluaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nostetaas näitä ylös. Oma ennuste:

1. Anaheim - 112p.
2. Edmonton - 103p (Edmonton on vaikea arvioida, uskoisin että on hieman ylihypetetty, koska McDavid. PIstehaarukka on vaikeampi arvioida, mitä stabiililla Ankoilla tai Särjillä. Voihan ne voittaa vaikka koko Divarin jos kaikki natsaa)
3. San Jose - 101p (vaikka Marleau lähti, on jengissä suoritusvarmuutta ja syvyyttä keikkua jälleen 100p tuntumassa)
-------------------------
4. Calgary - 93p (pakisto ja maalivahtipuoli on nyt ehdottomasti parempi, joten tulosta tulee)
5. Los Angeles - 92p (Losin ongelmana on edelleen menestyspainot, eli salary cap -korotukset, joka söi syvyyden, etenkin pakistosta. Voynovin sekoilua ei ole pystytty vieläkään korvaamaan toisella pelaajalla.)
-------------------------
6. Arizona - 80p (parantaa Divarista eniten, nuoriso-osasto on hurja ja tueksi tuli laatua kuten Stepan ja Hjalmarsson)
7. Vancouver - 73p
8. Vegas - 46p

Anaheimista suosikin tekee se, että jengi on säilynyt aika entisellään. Kokeneet pelaat eivät ole vielä liian vanhoja, eivätkä muutamat nuoret ole saaneet suuria palkankorotuksia ja syöneet capin kautta syvyyttä pois. Ei menettänyt mitään laajennusdraftissa. Oli oikeastaan lännen paras jengi viime kaudellakin, mutta Gibsonin loukki konferenssifinaalissa söi paikan SC-finaalissa. PIstearvioon en ole huomioinut tulevan kauden erikoistilanteiden ylikorostumista, mutta Anaheim jos joku on vahva erikoistilannejoukkue. Paras AV-jengi kahdelta viime kaudelta ja YV liigan TOP5:ssä.

Vegasille heitin vaan arviosta Coloradon viime kauden pisteet. Ehkä saattavat olla parempi, mutta todella vaikea arvioida heitä. Monta äijää on kuitenkin 1v lapulla, joka motivoi yrittämään täysillä, etta sieltä pääsee kesällä parempaan jengiin UFAna pois.

Kokonaisuutensa tämä divari tulee parantamaan pisteissä, koska Vegas tarjoaa ilmaista saalista kaikille. Siten Centralista ei enää vältätmättä menekkään 5 kovaa automaattisesti lännen pleijareihin. Todennäköisimmin 4+4.
 

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Kaksi lukkoa pleijareihin ovat mielestäni Ducks ja Oilers. Flames, Sharks, Kings ja Coyotes taistelevat jäljellejäävistä paikasta/paikoista.

Nelikosta Coyotes on parantunut kaikista eniten. Wild card-paikka täysin realistinen kaiken mennessä nappiin.

Flamesin puolustus on raudanluja, mutta maalivahtipeli edelleen kysymysmerkki. Coyotes-fanina luottoa Smithiin ei ole - yhtenä päivänä voi olla kuin jumala ja toisena kaikki menee.

Sharksin osalta on paljon kiinni Thorntonissa - onko loukkaantumiset selätetty ja vieläkö jaksaa? Alakerta on ehdottomasti pudotuspelimateriaalia.

Kingsiä en kyllä oikein pidä pudotuspelijoukkueena, epätodennäköisin vaihtoehto tästä nelikosta imo.

Veikataas loppujärjestystä vielä:

1. Oilers
2. Ducks
3. Sharks
4. Coyotes
5. Flames
6. Kings
7. Canucks
8. Golden Knights
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Anaheimista suosikin tekee se, että jengi on säilynyt aika entisellään. Kokeneet pelaat eivät ole vielä liian vanhoja, eivätkä muutamat nuoret ole saaneet suuria palkankorotuksia ja syöneet capin kautta syvyyttä pois. Ei menettänyt mitään laajennusdraftissa. Oli oikeastaan lännen paras jengi viime kaudellakin, mutta Gibsonin loukki konferenssifinaalissa söi paikan SC-finaalissa. PIstearvioon en ole huomioinut tulevan kauden erikoistilanteiden ylikorostumista, mutta Anaheim jos joku on vahva erikoistilannejoukkue. Paras AV-jengi kahdelta viime kaudelta ja YV liigan TOP5:ssä.

Kesler on puolet kaudesta sivussa ja kaksi top-4 puolustajaa ainakin marraskuun alkuun saakka sivussa, joten Ducksille voisi enteillä vaikeaa alkukautta. Etenkin Keslerin menetys on valtaisa, korvaajaa ei millään löydy omasta takaa. Rakelliahan siellä nyt ollaan soviteltu keskelle ja menee varmasti aikaa ennen kuin sen pelipaikan pelaaminen alkaa luontevasti sujua, ja sillä välin tuskin tekee maaleja viime kauden tahtiin sitten.

Näkisin että Ducks voisi hyvin olla tämän kauden Predators eli vetää alkukauden heikosti, mutta loppukaudesta sitten tehdä nousua ja ottaa sieltä viimeisiltä paikoilta sen playoff-paikan ja sitten tiputtaa yksi kerrallaan paremmin runkosarjassa sijoittuneita joukkueita.

---

Sharksille voisi enteillä myös vaikeaa kautta. Kärkipelaajat (lähinnä Thornton, mutta myös Pavelski) ovat vuotta vanhempia ja lisäksi hyökkäyksestä poistui yksi tuosta heidän kärkinelikostaan. Ellei Hertl pysy terveenä ja pelaa läpimurtokautta, en näe että kykenevät paikkaamaan Marleaun lähtöä. Sharksin hyökkäysosaston syvyydessä on myös todella paljon kysymysmerkkejä, joten veikkaanpa tässä ja nyt että tulevat jäämään playoffien ulkopuolelle tällä kaudella.
------------

Oma veikkaus:

1. Oilers
2. Flames
3. Ducks
4. Kings
5. Coyotes
6. Sharks
7. Golden Knights
8. Canucks

Saattaa lisäksi käydä niin että tuo nelossija ei sitten riitä tästä divisioonasta playoff-paikkaan tulevalla kaudella.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Voisin vakioveikata, että Golden Knights yllättää ja Sharks rämpii.

Sharkseilta vain lähteneet Marleau ja Schlemko ja ketään ei varsinaisesti hankittu UFA-markkinoilta tilalle.

1. Oilers
2. Kings
3. Ducks
4. Flames
5. Golden Knights
6. Canucks
7. Sharks
8. Coyotes
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös