Tyhjät katsomot, väärin rakennetut?

  • 1 449
  • 5

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Eilistä Hockeynightia seuratessani tuli mieleeni, että mistä ihmeestä johtuu se, että Suomessa katsomot alkavat pullottaa tyhjyyttään, varsinkin niiden alaosat.

Eilen Tapparan pelissä ei tv:stä näkynyt kuin muutama katsoja, molemmat päädyt ja jopa pitkä sivusta olivat aivan tyhjiä. Samoin Jokereilla oli jopa fanikatsomon alaosassa tilaa vaikka kuinka paljon. Lisäksi IFK:n fanikatsomon pari alinta riviä ovat poikkeuksetta tyhjinä, samoin pelaaja-aitioiden takana olevat paikat.

Onko Tampereen ja Helsingin jäähallien remontit ja Areenan rakennus näin epäonnistunutta, että alimmat rivit eivät kelpaa kenellekään? Ainoa tilanne, jolloin nekin täyttyvät, on kun hallit ovat loppuunmyytyjä. NHL:ää seuratessa alimmat paikat ovat aina täynnä, joten mistä tämä erilaisuus oikein johtuu?

Toki yksi syy on ottelumäärä ja lippujen hinnat, mutta onko niin, että alimmilta riveiltä ei vaan peliä pysty seuraamaan kunnoll?
 

Stobe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Philadelphia Flyers
Kyllä Tampereella ainakin on perinteisesti ollut, että alarivit
ovat täynnä vasta, kun ylemmäksi ei enää paikkoja saa.
Ennen halliremonttia alarivejä tosin kansoittivat lastenlipuilla tulleet. Nykyään näille paljon mainostetuille ringside-paikoille
liput ovat Tapparan peleissä kalliimpia kuin ylemmille muovipenkeille(koskee siis päätyjä, d3 ja c3:sta). Ilveksellä hinnat
taitavat olla samat rivistä riippumatta.

Sinänsä alemmilta riveiltä näkee pelin aivan hyvin, kun vertaa vanhaan katsomorakenteeseen. Mutta yläriveiltä näkee kuitenkin paremmin siksi alarivit ammottavat tyhjyyttään kun väkeä on eilensen kaltaisesti vähän.
 

Vesku

Jäsen
Kyllä alimmalta riviltä näkee Hakametsässä hyvin, mutta rivit 2-7 ovatkin sinne susia, koska mainosaita on edessä. Ensi vuonna tulee lasipleksit, lisäpenkkirivi ja sitä myöten myös mainosaita hiiteen, joten näkyvyys paranee huomattavasti.
 

nedomansky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
tyypillistä

suomalaista toimitilarakentamista:

ei toimi, tilaa on

rakentajan vuositarkastus pidetään sopivan dinnerin merkeissä
ja 10v päästä koko hoito on Caterpillarilla ajettavassa kunnossa.
 

belenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
RAUMAN LUKKO
no esim raumalla katsomon alaosa on kyllä näkemisen perusteel hyvä mutta tanssitytöt jää näkemättä :) ei siel peleissä muuta katottavaa ookka
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Viestin lähetti Rebel
NHL:ää seuratessa alimmat paikat ovat aina täynnä, joten mistä tämä erilaisuus oikein johtuu?

Kysymys lienee kulttuurierosta. Suomalainen haluaa nähdä pelin kokonaisuutena, eivätkä matsin sisällä olevat pienet tapahtumat ole niin tärkeitä.

Pohjois-Amerikassa taas on tärkeämpää nähdä taklausten ja tappeluiden kaltaisia yksittäisiä tapahtumia lähietäisyydeltä, jolloin alarivin paikat ovat halutumpia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös