TV-sarjojen tunnusmusiikit

  • 20 624
  • 61

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Kyllä yksi parhaista tunnareista on Matlockin tunnari. Olkoonkin, että kyseessä on melkoisen yksinkertainen rallatus, mutta kovaa kamaa tässä sarjassa.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Kutsukaa McCall. Se biisi yhdistettynä videoon ja sarjan luonteeseen, täydellistä.

Linkki: YouTube ja kyseisen sarjan alkutunnari.
 

JonKorn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,NUFC, Alan Shearer, John Rambo
Lyhyt on ketju mutta ihmettelen suuresti miten kokonaan ilman mainintaa on jäänyt Twin Peaksin tunnari...

Edit. Trekolmestar näköjään sitä kerkisikin jo kirjoittamiseni aikana kommentoimaan
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Huddersfield Town
Niitä parhaita on tässä ketjussa mainittu jo ihan riittävästi, joten tässä kaksi kauheinta kuulemaani:

Walker: Texas Rangerin spin-off sarja 'Sons of Thunder'. Tämän äärellä ihmismieli nyrjähtää.

Sons of Thunder (1999) - Intro Theme Song - YouTube

Star Trek: Enterprise. Ehdottomasti aliarvostettu sarja, tykkäsin kovasti, mutta tunnari on kuraa. Itse kappale ei ole täysin mätä, lähinnä mitäänsanomaton, mutta ei sovi sarjaan sitten yhtään. Vähän sama kun pistäisi vaikkapa Game of Thronesin alkamaan jollain helvetin tiputanssilla.

Star Trek: Enterprise theme song - YouTube
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Kutsukaa McCall. Se biisi yhdistettynä videoon ja sarjan luonteeseen, täydellistä.

Linkki: YouTube ja kyseisen sarjan alkutunnari.

Jumalauta, aivan älyttömän huikea!


Hyviä tunnareitahan on todella paljon ja varmaankin kaikki niistä on täällä jo mainittukin. Mutta yksi ehdoton uupuu, se mikä on omilla listoillani ykkönen, eli True Bloodin intro @ YouTube. Tekijöille ei riittänyt että biisi on aivan timantti vaan tekivät intron videosta vielä samanmoisen. Erityismaininta pikkupojasta KKK-vermeineen. Täydellistä mahtavuutta!


Edith Piaf.

Meinasi ihan unohtua Silver Fang intro @ YouTube. Ehdottomasti top kympissä.
 
Viimeksi muokattu:
Pakko mainita The Wiren tunnarit. Etenkin ensimmäisen kauden tunnariversio jollain tapaa kuvaa täydellisesti juuri tuota kautta ja sen henkeä. Erityismaininnat myös neljännen ja viidennen kauden versioille, jotka nekin sopivat kausiensa teemoihin.

Breaking Badin tunnusmusiikki on lyhyt, mutta mitä enemmän sarjaa katsoin, sen paremmin tunnari iski. Ei toimi kyllä ilman sarjaa. Joidenkin jaksojen kohdalla jopa repeilytti huolella, kun tunnari pärähti soimaan. Biisi vaikutti tällöin jotenkin sopivan sarkastiselta, kun sitä kuunteli sarjassa tapahtuneita asioita ajatellen.

Linkit vievät YouTubessa oleviin The Wiren ja Breaking Badin tunnusbiiseihin.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Ramin Djawadista on nopeasti tulossa uusi genren suosikkisäveltäjäni Game of Thronesin eeppisen aloituksen ja myös rokkaavan Pacific Rimin soundtrackin myötä. Mike Postin ja Badalamentin jutut tietty myös erittäin ansiokkaita. "Oikeita kappaleita" käyttävät sarjat ovat minusta oma lukunsa, Sopranos, CSI:t jne.

Osassa tunnareista "arvoa" nostaa tietty nostalgia vaikka itse sävellys ei olisi nyt ihan maailman paras. Star Trek the Next Generation, Battlestar Galactica (vanha) tai vaikka Buffy the Vampire Slayer nyt henk. koht. esimerkkeinä. Näiden kahden yhdistelmänä kuitenkin ehdottomat suosikkini lienevät Miami Vice ja MacGyver (alkupään versio).
 
Viimeksi muokattu:

Ämpäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Runsaudenpulaa tosiaan. Viime viikonloppuna törmäsin Youtubessa vanhaan tuttuun Kate & Allie -sarjaan, jonka tunnari sai aikaan takautumia parin vuosikymmenen taakse. Muita selkärankaan syöpyneitä ovat:

- Allo Allo (Maanalainen armeija iskee jälleen)
- The Muppet Show
- Peukaloisen retket
- Pikkukakkosen vanha "poika ja kissa" animaatio, jossa oli aika eriskummallinen soundi. Sarja taisi olla kotimaista alkuperää. Nimi varmaan pulpahtaa jollakin mieleem paremmin.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Law & Orderin tunnarit kaikkine versioineen on hyviä. Just sopivan mystinen fiilis pimeän suurkaupungin sateiseen iltaan. Höyryä kaivonkansista, pilvepiirtäjien valot ja kaupungin skyline.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Paljon on tullut hyviä vaihtoehtoja. Yksi tuli mieleen näistä omista nuoruusvuosien sarjoista ja se on Hollywood Beat. Laitan sen tuohon linkkinä. Alkaa n.30 sekunnin kohdalta. Saakeli, kun sais dvd:lle tämän sarjan joskus.

Hollywood Beat opening - YouTube
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Onhan tässä ketjussa ehdottomasti mainittava myös lapsuuden sankarini, kapteeni Jean-Luc Picardin, ja tämän miehistön seikkailut avaruuden käymättömillä korpimailla, eli aivan hulppea

Star Trek: The Next Generation
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hieno ketju :)

Pari itselle hyvin mieleen jäänyttä tunnaribiisiä;

Ein Fall für Zwei, aivan mahtava!
Street Hawk, lähes yhtä hyvä kuin yllä :)

Molemmat olleet soittoääninä ties kuinka monet vuodet...
 

Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Loistavia tunnusmusiikkeja jo mainittu ylempänä.

90-luvun loppupuolella oli aina herättävä lauantaiaamuisin aikasten, että ehti kattomaan ja nauhoittamaan uusimman Pokemon-jakson :).
Sarjan fanina, pakko kyllä mainita tämäkin Stargate SG-1
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katuhaukka. Paras. Ikinä. Missään.

Onhan noita vaikka kuinka, mm. Marienhof ja Teho-osaston tunnarikin on fantastinen.

Saippuasarjoista täytyy mainita Sunset Beach. Baywatchin tunnari, jonka ilmeisesti laulaa Jimi Jamison, on myös hieno.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Hieno ketju :)

Pari itselle hyvin mieleen jäänyttä tunnaribiisiä;

Ein Fall für Zwei, aivan mahtava!
Street Hawk, lähes yhtä hyvä kuin yllä :)

Molemmat olleet soittoääninä ties kuinka monet vuodet...

Perhana Matula unohtui kokonaan. Tota tuli jolperina tv:n ääressä lauantai-iltaisin aina katseltua. Tulee ilmeisesti vieläkin tv:stä. Kolme sarjaa myös, jotka muistan aina vaan. Yön kuumuudessa, Kovaa peliä Bostonissa ja Koira haudattuna.

In The Heat Of The Night Opening Theme - YouTube

Jake and the Fatman intro - YouTube

Spenser for hire intro - YouTube
 

Trekolmestar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Aloin miettimään, mikä oli se Tyynenmeren ilmasotaa kuvannut tv-sarja, jonka tunnusmusa alkoi ilmahälytyssireenillä. Löytyi... sireeni ei sitten ollut ihan alussa. Baa baa Black Sheep. Sarjan suomenkielinen nimi Raikulipojat lennossa on kyllä surkeinta suomennosta ikinä.
 
Miten voi olla mahdollista, että tässä ketjussa ei ole mainittu Twin Peaks -sarjan tunnusmusiikkia? Angelo Badlamentin musiikki oli ja on yksi kulttisarjan kulmakivistä.

Ensimmäisen sivun luin ja ihmettelin, miten on voinut jäädä mainitsematta. Jostain syystä todella pysäyttävä ja erilainen verrattuna muihin "who are you" -renkutuksiin. Itselle jo tunnari oli aikoinaan sellainen, että sarjaa oli jäätävä katsomaan.
 

NorthenAxe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, DFB, LFc, TML, FC Bayern, RoPs
Ehdottomasti Pulmuset ja Frank Sinatran "Love And Marriage". Joku varmaan tietää paremmin miksi myöhempien DVD/BR julkaisujen musiikki on vaihdettu joksikin diibadaaba musiikiksi? Sama pätee nyt suomessa kutosella esitettävissä jaksoissa, missä on mitä sattuu tunnaria. Nelosella esitetyissä oli mielestäni vielä aito tunnari, kuten myös aikanaan, kun ensi kertaa Suomessa esitettiin sarjaa.

NA
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehdottomasti Pulmuset ja Frank Sinatran "Love And Marriage". Joku varmaan tietää paremmin miksi myöhempien DVD/BR julkaisujen musiikki on vaihdettu joksikin diibadaaba musiikiksi?
En tiedä, mutta liittynee tekijänoikeuksiin. Eli ei ole enää haluttu maksaa musiikin tekijänoikeuksista, niin musiikki on korvattu diibadaaballa. Todella tökeröä tuollainen, varsinkin sarjan kannalta oleellisten kappaleiden kohdalla. Monen sarjan DVD-julkaisujen kohdalla juuri tästä asiasta on säästetty.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös