TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

  • 782 317
  • 3 871

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Asioita joita D&D kinda forgot tässä viimeisessä jaksossa:

-Tahrattomien tappiot ja laivaston tuho
-Dothrakien tappiot
-Yara (vihaan tuota vitun nimeä edelleen) unohtamassa mitenkä Iron Islandilla valitaan heidän oma kuningas
-Kuinka Jaimen ja Cersein ympärillä koko holvi sortui heidän niskaansa. Uudessa jaksossa sillä suunnalla mihin tavaraa sortui ei enää ollut kiven kiveä.
-Bronn ei tiedä miten pankit toimii (as of Season 3), mutta hän on todella pätevä kirstunvartija selvästikkin. Why not.
-Varyksen kirjeet. Niillä ei tainnut lopulta olla mitään väliä
-Briennen valan suojella Sansaa. Brienne vannoi olevansa Sansan rinnalla loppuelämän.
-Naathin tappavan taudin
-Jon ohittaa Grey Wormin telottamassa vankeja matkallaan Danyn luokse -> Grey Worm onkin ennen Jonia paikalla.


Redditin /r/freefolk tarjoaa kyllä hyvää komediaa.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Äippä meni kokeilemaan istumista kasaan miekkoja. Pian äippä löytyi kuolleena miekka rinnassa. Sattumaako? Ei tietenkään, ajatteli Drogon ja varmisti, ettei äipän poikakaverikin kokeile istua miekkakasaan. Ei tuossa mitään symboliikkaa siis ollut.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Äippä meni kokeilemaan istumista kasaan miekkoja. Pian äippä löytyi kuolleena miekka rinnassa. Sattumaako? Ei tietenkään, ajatteli Drogon ja varmisti, ettei äipän poikakaverikin kokeile istua miekkakasaan. Ei tuossa mitään symboliikkaa siis ollut.
Miekka tappoi äidin, joten lohari tappoi miekat.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Nyt tuli aivan puskista, että tämä loppui nyt.

Hyvä niin, niin voidaan jatkossa keskittyä johonkin muuhun järkevään. Jotenkin tässä kohussa tuli sellainen tunne, että on vielä pitkä kausi edessä.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Täälläpä negaillaan ja näköjään IMDB:ssäkin. Päätösjaksohan oli kaikkinensa hyvä. Piti parhaiten tasonsa alusta loppuun tämän kauden jaksoista. Kolmosessa oli parempiakin hetkiä, mutta sitten taas välillä aika tuubaa. Oli tässäkin pieniä ärsyn aiheita kuten Jaimen ja Cersein päällä olevat pari tiiltä ja Grey Wormin ehtiminen Danyn luo ennen Jonia. Odotin myös, että Unsullied olisivat kiduttaneet Jonia sen ajan kun lopun mööttiä järkättiin, mutta näköjään pitivät vain tyrmässä. Branin valinta oli vähän meh, mutta syytän tästä itseäni kun olin spoilautunut vedonlyöntikertoimilla etukäteen.

Hidas tarinankerronta oli ok. Eihän sitä tarinaa niin paljon jäljellä ollutkaan. Voi kun muukin kausi olisi ollut samaa tasoa. Asiat kulki enimmäkseen järkevästi eteenpäin. Valitettavaa ei ole Danyn kuolemasta. Loppukohtaus oli ehdoton jakson kohokohta. Aivan mahtavaa nostaa Sansa, Arya ja Jon framille viime hetkillä. Siinä tuli kylmät väreet kun muistui mieleen ne tunteet kun luin eka kertaa ekaa kirjaa ja sarja vaikutti olevan Starkin lasten tarina. Niinhän se lopulta olikin, mutta matkalla asiat levisivät niin täysin, että punainen lanka oli pitkiä aikoja kadoksissa. En siis sano tätä pahalla, tarinan laajuus on yksi sen suurimmista vahvuuksista, mutta tämä paluu alkujuurille oli koskettava. Sieltä ne lähti, kaikki kävivät pohjalla tai jopa kuolleena, osa sisaruksista jäi matkan varrelle, mutta lopulta nämä jatkavat matkaa valitsemallaan tiellä.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Lopetuksessa oli mun mielessä kanssa jotain runollista että jatkossa verisiteet ei riitä hyvään hallitsijaan (tuloksena pelkkää tuhoa ja hulluutta) vaan jatkossa kuuden(?) kuningaskunnan edustajat valitsevat joukostaan uuden aiemman kuollessa. Tätä ajatusta vasten on erinomaista että Jon ei päässyt verisiteiden takia hallitsijaksi, syystä että sattui vaan syntyyn johonkin sukuun.

Lopetuksen tahdista sen verran että hyvä vaan et tahti ja kerronta palautui vähemmän hengästyttävälle tasolle, eikä esim. niin kuin Varysin keississä missä äijä heitettiin bussin alle noin viidessä minuutissa. Tää korostui hyvin esim. alkukohtauksessa jossa Tyrion käveli läpi tuhon ja yhdessä varmistettiin että Cercei ja Jaime on tosiaan kuollut, sen jälkeen erittäin hyvä näyttelijä pistää vähän tunnetta peliin ja tekee oikeasti hyvän kohtauksen. Vastaavasti vanhoista jaksoista tuttu aikahyppy teki hallaa tälle tarinalle, kun ainakin itsellä keksi sen sekunnin tai kaksi tajuta mitä tapahtuu, olin varma että ollaan menossa teloittamaan Tyrionia. Ei se olis kestänyt kuin 2-3 min pidempään jos Jonin antautuminen ois näytetty ruudulla ... pieni juttu mutta jotenkin kökkö nyt.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eihän tämä viimeinen kausi täydellinen ollut, mutta tiedän myös ettei sellaista olisi ollut todennäköisesti mahdollista tehdä. Vaikka kirjojen fanit tykkäävät kovasti syyttää D&D:tä lopusta, niin mitäs jos käännetään pöytä ja todetaan että tämä oli Martinin vika? Hänen tarinansa. Olisi itse kirjoittanut sen loppuun niin ei tarvisi muiden vinkua. Ei D&D ja HBO voi oikein jäädä viideksi tai kymmeneksi vuodeksi viimeistä kautta odottamaan vaan pakkohan heidän oli tarina kansiin laittaa. Parhaansa yrittävät mutta kyse ei ollut heidän tarinastaan.

Täällä oli myös puhetta Aryan oppimista tempuista. Siitä olisi saanut huikean kohtauksen kirjaan, kun joku sarjan päähahmoista olisi ihan puskista tappanut toisen. Sitten Arya olisi vaan vaihtanut naamaa ja sanot että kukkuu, minä se vain olin. Tämä olisi ruudulta tarinankerronnallisesti toiminut huikeasti.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Nojoo. Kunkuksi valittiin, ja siihen suostui, kaveri joka on ilmottanut että ihmiskansan kohtalo ei häntä oikeen kiinnosta eikä siihen halua millään tapaa puuttua. Tuonhan piti olla joku kaikennäkijä, ja halutessaan olisi voinut jo ajat sitten kertoa miten tää tulee menemään ja vaikka vinkata Aryalle että kerran vielä pitäs salamurhaa eräs tyyppi ni vältetään kokonaisen kaupungillisen verran syyttömien kuolemia, mut kun ei nabo.

Jon murtui suorastaan yövartio komennuksesta. Alunperin halus sinne vapaaehtoisesti. Nyt joutu sitte Törmuntin kanssa kierteleen. Muut vois tulla moikkaankin, mutta ilmottivat heti kättelyyn et ei oikeestaan kiinnosta tulla moikkaan ja tuskin nähhään enää koskaan. Harmaa matolainenkin oli mielissään tästä rankasusta.

Tully tuotiin vielä kerran nöyryytettäväks, heh.

Pohjonen sano et juu kaikki käy mut me ei ketään palvella. Muut oli silleen et ok ei kai siinä.

Hyvä sarja oli, alku kantoi kaheksan kautta. Jos kirjat joskus valmistuu niin saa nähdä jaksaako lukea, koska tavallaan tarina on kyllä jo käsitelty ja alternative ending ei nyt kuitenkaan kuulosta niin jännältä.
 
Lopputapahtumat oli vuotanut ajat sitten, mutta silti pettymys. Visuaalisesti hienoja hetkiä, mutta loistava sarja sai lopulta tyydyttävä miinus lopun. Onneksi se on ohi.

Antoisia hetkiä oli pitkin sarjaa kuitenkin paljon, kiitos niistä.
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Äippä meni kokeilemaan istumista kasaan miekkoja. Pian äippä löytyi kuolleena miekka rinnassa. Sattumaako? Ei tietenkään, ajatteli Drogon ja varmisti, ettei äipän poikakaverikin kokeile istua miekkakasaan. Ei tuossa mitään symboliikkaa siis ollut.

Jon oli todellinen perillinen, joten Drogo ei voinut tappaa häntä. Sen sijaan hän vei Jonilta vallan, säilytti hengen. Ihan vastaavasti Tyrionista tehtiin kuninkaan koura ja Jon lähetettiin muurille, kun ei voitu tappaa, seurauksena oli seuraavaksi pahin rangaistus.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Moniko teistä kirjoittajista on muuten lukenut nämä kirjat?
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Keksimpä vielä lisää kirjoitettavaa, nimittäin tuosta möötistä. Tämän kauden jaksojen keskittymineen pohjoiseen ja KL:ään aiheutti sen, että iso osa paikalla olijoista oli aluksi ihan kysymysmerkkejä. Riverrunin tyypit muistuivat mieleen kun Edmund avasi suunsa ja sitten arvasin sen nuorukaisen olevan Eyrien hullu hallitsija. Dornen edustajan päättelin siksi asustaan, mutta ei kyllä hajuakaan kuka se sitten oli. Eikä selvinnyt, että kuka se iso körmy Roycen toisella puolella oli? Gendrykin oli päässyt mukaan. Kai muut sitten pitivät hullu-Danyn päätöstä nostaa äpäräseppä yhdeksi valtakunnan isoimmaksi lordiksi ihan jees juttuna. Bronn ei tainnut olla paikalla kuitenkaan? Kokoonpano oli vähän sekava, mutta se että Tyrion pääsi olemaan Kingmaker oli aikasta hienoa. Vihdoin kaveri pääsi taas vaihteeksi näyttämään älyään ja teki oikean päätöksen.

Kokonaisuutena arviosin kauden olleen n. 6,8/10. Lähtökohtaisestikaan en odottanut mitään superkäsikirjoitusta, joka kilpailisi kirjojen kanssa. On sille syynsä, miksi kukaan muu kuin Martin ei ole kirjoittanut moista eeposta ja hänelläkin se jäänee puolitiehen. Halusin vain, että sarja pitää teknisen tasonsa (se piti), juonilangat saadaan kasaan (ne saatiin) ja tapahtumat olisivat suurinpiirtein loogisia (liian usein eivät olleet). En muista miten olen aiemmin arvottanut jaksoja, mutta nyt koko kauden katsoneena sanoisin ensimmäisten kahden jakson olleen 7/10. Kolmosjakso oli 6/10 ja kauden suurin pettymys. Aihiota oli olla heittämällä kauden paras jakso ja todella eeppinen selviytymisnäytelmä, mutta pliisuksi jäi. Nyt vielä kausi loppuun katsottuna selvisi, että plot armoria olisi voinut vähennellä rankalla kädellä ja tarina olisi kärsinyt vähän tai ei lainkaan. Sam, Brienne, Pod, Gendry ja Tormund ainakin olisivat ihan hyvin voineet kohdata loppunsa zombeja vastaan. Tai ei kaikkien olisi tarvinnut, mutta parin. Nelosjakso oli se hirveä pohjanoteeraus. En tule ikinä pääsemään yli siitä, että joku vitun Euron laivastoineen ampuu ylihehkutetulla ritsalla loharin alas, 3/10. Vitosjaksossa oli heikkoutensa, mutta tykkäsin Danyn kääntymisestä tyranniksi ja mielestäni sitä oli pohjustettu tyydyttävästi, joskin aina olisi voinut olla paremminkin, 7,5/10. Vika jakso oli kauden paras ja pieniä ärsytyksen aiheita lukuunottamatta toimi loistavasti, 8,5/10.
 
Viimeksi muokattu:

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Moniko teistä kirjoittajista on muuten lukenut nämä kirjat?
Onhan noi tullut luettua silloin kun "A Dance with Dragons" ilmestyi, joka oli...

...näemmä 2011. Niin se aika rientää, olisin näppituntumalla sanonut että jokunen vuosi myöhemmin, ilmankos ei ole enää niin tuoreessa muistissa. Mutta kyllä tuon sarjassakin huomaa missä vaiheessa ei ollut enää muuta kuin karkeat ääriviivat tarinasta käytettävissä, siitä eteenpäin selkeästi alamäkeen. Ja toisin kuin Sielun Veljet, ei yhtä puhdasta juhlaa.

(joskin ei se GRRM mikään jumala itsekään ole, "A Feast for Crows" eli neljäs kirja oli Aryan seikkaluja Bravosissa lukuun ottamatta todella puisevaa luettavaa, piti pakottaa itseään tosi paljon että pääsi tuon loppuun)
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Eikö tämä keskustelu ole käyty vuosia sitten? Tämä ketju koskee tv-sarjaa, on olemassa myös kirjaa käsittelevä ketju. Ja en, en ole edelleenkään lukenut kirjoja.
Juu sorry. On varmasti käsitelty jo vuosia sitten. Ja koskee sarjaa telkkarissa, tosiaankin. Kunhan kysyin. Mulla alkaa kirjan lukeminen nyte. Oot sä tosifani aika tosikko.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Olihan tämä päätöskausi aivan hirveää kuraa.

Kaksi ensimmäistä jaksoa pitivät vielä jotenkin pintansa, mutta siitä eteenpäin on ollut kaameaa alamäkeä. Pahimpana tietysti tämä päätösjakso, vaikka mahdollisuudet menestykseen oli pilattu jo aiemmin.

Olen pitänyt tätä sarjaa yhtenä kaikkien aikojen parhaista, mutta kahdeksannen kauden jälkeen myös kokonaisarvosana putoaa selkeästi. Harmittaa.
 

Analyzer

Jäsen
Jon murtui suorastaan yövartio komennuksesta. Alunperin halus sinne vapaaehtoisesti. Nyt joutu sitte Törmuntin kanssa kierteleen. Muut vois tulla moikkaankin, mutta ilmottivat heti kättelyyn et ei oikeestaan kiinnosta tulla moikkaan ja tuskin nähhään enää koskaan. Harmaa matolainenkin oli mielissään tästä rankasusta.
.

Pakko laittaa puolustusmoodi päälle taas:

Eikös tuo Jon nyt kuitenkin lähtenyt Törmuntin ja kumppaneiden kanssa muurien pohjoispuolelle.
Grey wormille vain sanottiin sovun ylläpitämiseksi, että Jon menisi yövartioon. Näin vältettiin turha verenvuodatus.
Jon pääsi minne halusi, tästähän annettiin viitettä aiemmin tällä kaudella.

Edit: vai ymmärsinköhän tämän itse väärin, kun monessa kirjoituksessa puhutaan nimenomaan Jonin päätymisestä yövartioon?

Täällä on myös kritisoitu sitä, miksi tahrattomat ja hevosmiehet eivät tappaneet Jonia heti kun selvisi, että hän tappoi Danyn. Ei heillä ollut enää ylivoimaista lohharia tukenaan. Tappamalla Jonin olisi tullut taas uusi sota, jonka he olisivat voineet hävitä. Ei heillä ollut omaa valloitusintressiä. Eikä heillä ollut omissaan laillista perijää valtaistuimelle. Viisasta toimintaa siis.

Kuitenkin ymmärrettävää, että he hakivat Danylle oikeutta vaatimalla Jonille rangaistusta.

Näiltä osin mielestäni turhaa kritiikkiä.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Täällä on myös kritisoitu sitä, miksi tahrattomat ja hevosmiehet eivät tappaneet Jonia heti kun selvisi, että hän tappoi Danyn. Ei heillä ollut enää ylivoimaista lohharia tukenaan. Tappamalla Jonin olisi tullut taas uusi sota, jonka he olisivat voineet hävitä.
No eikä ois, koska käsikirjoittajat oli laittaneet respawn raten tappiin. Ei ole mitään muuta selitystä minkä takia molempia oli jäljellä niin maan perkeleesti vieläkin.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Mites muuten se Tyrionin alkuperä? Tywin sanoi paskalla istuessaan, notta you're not my son, ja saihan tuo lohikäärmeitäkin silittää. Vai olenko minä vain pässi, joka näkee jotain mitä ei ole olemassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös