TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

  • 782 284
  • 3 871

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taidan ensimmäistä ja viimeistä kertaa katsoa osan heti aamusta. Voi sitten naureskella mahdollisille antikliimakseille koko päivän. Menee maanantai nopeammin.
 

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Mitäs #muuten kävi sille Sand-pimulle jonka Cerssi telkesi samaan selliin myrkkyyn kuolevan tyttärensä kanssa? Menikö tuossa Punalinnan paskomisessa niinku collateral damagena?

Eiköhän tuokin ole unohdettu sinne jonnekin aikaisemmille kausille muiden sivuhahmojen tapaan.
 

Boogy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pakko tulla avautumaan kesken jakson. Älä avaa spoileria mikäli et ole katsonut jaksoa.

Käsittämätöntä että tässä hypättiin yhtäkkiä sen kohdan yli jossa oltaisiin näytetty että miten Jon jäi kiinni Daeneryksen taposta ja miten kaikki reagoi siihen. Jon puukkottaa hänet ja seuraavassa kohtauksessa kaikki ovat yhtäkkiä tietoisia asiasta. Paskaa.

E: 15min jäljellä ja tämä finaalijakso on ollut tähän mennessä todella pitkäveteistä soopaa. Miten näin menestyneen ja ison sarjan voi lopettaa tälläisellä jaksolla?

E2: Miten tuo pyörätuolilla rullaava autisti oppi yhtäkkiä puhumaan? Ennen hän oli täysin omissa maailmoissaan ja nyt taas vaikutti suhteellisen normaalilta.

E3: Jakso katsottu ja kyllähän tässä joutui pettymään todella rankasti. Jakson kohokohta itselle oli se kun Ghost ja Jon tapasi.
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Siinä se sitten oli.

Viimeinen(kin) jakso saa epäilemättä kaikki raivoihinsa, mutta itse tavallaan pidin tästä seesteisestä tavasta laittaa piste sarjalle. Loppusanomaksi tuli että jokaisella on maailmassa oma paikkansa ja jokaisen pitää leikkiä niitä omia leikkejään. Vähän turhan ristiriidattomasti tämä kaikki tietysti tapahtui ja itse ihmettelin varsinkin Branin kruunaamista kuninkaaksi ja vieläpä Tyrionin puheen kautta, mutta siinä taisi puhua hahmon kollektiivinen suosio enemmän kuin tarinan sisäinen logiikka. Demokratiaa ei sentään Westerosiin tullut, siinä mielessä tarina oli kuitenkin itselleen uskollinen.

Erityistä raivoa herättää epäilemättä Danyn kuolema joka toteutettiin yllättävän epädramaattisesti. Ratkaisulla haluttiin kai sanoa, että jokainen puolijumalana palvottu hallitsija on lopulta vain ihminen ja kuka tahansa ihminen voidaan tappaa. Taustalla satava lumi toi kohtaukseen oman kiehtovan runollisen elementtinsä, lohikäärmeen käytöksestä äitinsä kuoleman jälkeen en ollut välttämättä niin innoissani. Rautatuolin polttaminen oli etten sanoisi alleviivaavaa.

Harmillisen vähän tunteita loppu herätti, se on kaiketi seuraus koko kasikaudesta. Loppu olisi saattanut olla parempi jos koko kausi olisi ollut parempi. Jotkut ovat verranneet sarjan päättymistä kahdeksan vuoden avioliiton päättymiseen ja vähän sellainen fiilis tuossa olikin että allekirjoitetaan nyt ne paperit että päästään eteenpäin. Ja tällä en tarkoita ettenkö olisi toivonut jo itsekin sarjan päättyvän.

Niin. Mistähän sitä sitten väännettäisiin seuraavat kahdeksan vuotta?
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Ahhahhahhhah! Sellanen lopetus. Tuli tuossa aiemmin aloitettua koko sarja uusiksi. Voi helvetti kuinka kovaa matskua se silloin oli. Tekniikka kehittynyt ja budjetti oli pieni, mutta materiaali tuhat kertaa parempaa.

Dumb & Dumber katsonut Walking Deadin viimeisiä kausia ja huomannut, että eihän sitä käsikirjoitusta edes tarvi. Kunhan etsii mukavia kuvakulmia ja taustalle jotain tilulilu musiikkia. Varsinkin käytävät on kivoja jos joku sattuu kävelee niitä pitkin. Voidaan venyyyttää oikein kunnolla.

Jouni sitten sen tekiJ Lipsasen Ilkan napautti pois. Kukaan ei yllättynyt. Mutta se että miten se tapahtu. Tyrionin piti eka vakuutella ja paljon. Jon sanoi monta syytä miksei tee sitä ja ymmärrän syyt miksei tekisi. Mutta teki kumminkin. Another character in to the flames.

Lohharin itkupotkuraivari oli hauska. Tais siinäkin mennä hyvin 10 minsaa.

Yhtäkkiä hyppy tulevaisuuteen. Olis ollu kiva mitä Turku ulos sano jonskille kun sai tietää että Dannyn hengen otti. Hyi sinnuu, linnaan pistän. Öö ok. Ehkä olisin odottanut erilaista reaktiota.

Tosiaan hyppy tulevaisuuteen ja sitten Tyrion se veti sen ässän hihasta että tehdään tämmönen systeemi. Niin ja Bran Flakes kunkuksi? Sehän on aina lentelemässä jossain. Vittu kattoo vaan vajakkina kaikkia. Hän on hyvä kunkku. Kuola valuu suusta ja ei sano mitään.

Tyristori siis kunkun kädeksi. Ainut hetki kun oikein tykkäsin ja paljon oli se kun pöydän ympärillä alkoivat tekemään politiikkaa. Siinä oli se pienen hetken sitä vanhaa GOT taikaa ja sitä olisi voinut kuunnella. No ei kun Arya lähtee etsii ruotsia. Jouni takasi muurille. Kit Harringtonin ilme lopussa oli mukava. Häntä otti päähän tapahtumat ja ilmeisesti halusi näytellä kärsivää ja hän kyllä näytti että olisi dildo perseessä.

Se oli semmonen tarina. Maailman parasta viihdettä ja sitten suurin floppi ikinä. Onnea D&D.
 
Omia hajanaisia ajatuksia jakson jälkeen. Kausi oli minulle pettymys, mutta ei viimeinen jakso sentään pahentanut sitä. Hyvin oli 7&8 kausien tyylille uskollinen lopetus

- Mielenkiintoista, että Sansan mukaan pohjoinen on kärsinyt niin paljon, etteivät he voi polvistua kuninkaan edessä, vaikka tämä olisi Eddard Starkin poika. Sansalle polvistumisessa ei sen sijaan ollut mitään ongelmaa.

- Tyrion pääsi kuninkaan kouraksi, vaikka edellisessä pestissä sattui karmeita virheitä. Kuningas päätti signata hänet samaan virkaan uudestaan, jotta hän saa korjata virheitään lopun elämäänsä.

- Kuningas on Bran. No, rehellisyyden nimessä on sanottava, ettei parempaakaan ollut jäljellä. Minun mielestäni.

- Kuten täällä etukäteen arvelin, Meereenin, Yunkain ja Astaporin tilannetta ei käsitelty ollenkaan, vaikka heidän hallitsijansa pääsi hengestään. Dornen tilannetta ei myöskään avattu. Ei ikävä kyllä yllättänyt.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Siinä se sitten oli. Joskus vuosia sitten mietin, kuinka sarja jättää haikean fiiliksen, ja loppua odottaa kauhulla. No, eipä käynyt niin. Lopputekstien pukatessa ruutuun olo oli lähinnä epäuskoinen, onnellinen loppu saatiin, ja pahikset on nyt kuolleet. Eipä olisi ensimmäisinä kausina uskonut.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

A Siente

Jäsen
Ihan ok lopetus. Saatiin tarina siihen pisteeseen ettei tarvi vatvoa mitä kenellekki tapahtui. Yli tunnin jaksoissa olisi kyllä ollut potentiaalia enempään. Nytkin saatiin ihan turhaa nauttia ikuisuudelta tuntuvista hitaista kävelyistä yms.
 

Analyzer

Jäsen
Haikeaksihan se veti, itselleni kaikkien aikojen hienoin sarja.

Päätösjakso oli hillityn tyylikäs. Tosin itse en toivonut, että Bran siellä valtaistuimella(joka nyt sitten teatraalisesti tuhottiin)lopuksi keikkuisi. Tämähän oli Martinin määrittelemä lopputulema.

Danyn poisto toteutettiin pelkistetyn dramaattisesti, se oli hieno kohtaus.

Jakson paras hetki oli kun Sam esitti kansalta kysymistä(äänestämistä) ratkaisuksi hallitsijan valitsemiseksi. Päässä soi jo vahva "eiiiiiii näiiiinnnn" mutta sitten se onneksi kuitattiin kunnon naurun remakalla alta pois. Sitä ei olisi Jatkoajan Got-ketju kestänyt. Toki askel kohti demokratiaa oli myös se, että jatkossa hallitsijaa ei valita suvun mukaan vaan kokoonpanolla, joka nytkin oli edustettuna.

Palataan myöhemmin lisää. Tätä täytyy vielä pureksia.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Joo-oh. Loppuihan se. Aika mitäänsanomattomasti ja suurelta osin ennalta-arvattavasti, mutta loppui kumminkin. Pahiten hiersi:
  • Miten helvetissä noita eunukkeja ja hevosmiehiä oli vielä noin paljon jäljellä, etenkin jälkimmäisiä? Mutta ehkä D&D vain unohti kolmosjakson (kuten Dany unohti Iron Fleetin olemassaolon)
  • Lohnarin liekitystehoa oli taas hienosäädetty draaman vaatimalla tavalla, edellisjakson perusteella Iron Throne olisi mennyt paskaksi hetkessä
  • Jotenkin Jonin pitäminen henkissä eunukkien toimesta Danyn tappamisen jälkeen tuntuu todella epätodennäköiseltä
  • Mitä niille heppamiehille muuten sitten tapahtui jakson alun jälkeen, D&D muistivatkin että eihän noita enää ollutkaan?
  • Siinä vaiheessa kun pohjoinen ilmoittaa itsenäisyysaikeistaan, miksei Dorne ja etenkin Iron Islands kanssa todennut että pitäkää tunkkinne?
  • Kauden suurin turhake Bronn on sitä edelleenkin, väkisin se vain piti jotenkin ympätä mukaan
Noh, saatiinpahan jonkinlainen lopetus tarinalle silti. Olisi se voinut olla paljon parempikin, mutta ei parin viime kauden perusteella ihan hirveästi enää tohtinut odottaa. Jakson suurinta antia oli kun huomasin että älykellosta pääsi akku loppumaan yön aikana. "My watch has ended."
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Flou

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ei tätä Aryankaan osalta enää vihkoon vedetty ja luonteva päätös tarinalle. Luulen että itse pääjehukin olisi kirjoittanut hahmolle kaiken jälkeen juuri nyt nähdyn lopun. Yksinäinen susi suuntaa kohti tuntematonta. Itselleni tärkeimmät hahmot saivat asiallisen käsittelyn.

Muutoin jaksosta mainittakoon nyt vaikkapa tuo demokratialle höhöttely. Siis mitä helvettiä? Pullea poika ehdottaa asiaa, jengi nauraa räkäisesti ja valitsee seuraavaksi niin demokraattisen ratkaisun kuin mahdollista. Huikeaa komediaa. Komedian ainekset olivat myös Jonin touhuissa. Liekkö tahatonta, mutta oli aika hieno ilme kun Danyn tappamisen jälkeen daamin lemmikki/lapsi ilmestyi ihmettelemään tilannetta. Olisi ollut sopivan käänteinen ja jonsnowmainen päätös kun kuolemastakin selviämisen jälkeen lohikäärme olisi repinyt kappaleiksi. Danyn lapsukaiselle jäi myös varmasti hyvä fiilis reissusta. Kannatti lähteä.

Monille jäi varmasti hyvä fiilis kaikkinensa.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kylmäksi jätti ja tylsää oli. Eikä tän tarinan kriittinen analysointi enää kiinnosta, tuntuu niin kuolleen hevosen potkimiselta, että ei tosikaan. Suosittelisinko tuleville sukupolville 5 vuoden päästä? Hyvin suurella varauksella. Jos ei nyt oikeasti mitään parempaa tekemistä ole kesälomalla tjsp.

Onneksi loppui.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
  • Mitä niille heppamiehille muuten sitten tapahtui jakson alun jälkeen, D&D muistivatkin että eihän noita enää ollutkaan?"
Kyllähän nitä sinne laivoihin lastailtiin. Tiedä sitten, että lähtivätkö takaisin Essokseen vai Tahrattomien kanssa Naathiin.
Tuleekohan joku spin-off Aryan seikkailuista lännessä? Eikös kirjoissa tai näissä muissa tarinoissa Euronin sarjasta pudotettu veli (joku Victorinox se oli) sinne lähtenyt katoamaan? Muutenkin kaikki sinne on hävinnyt, niin Aryaltakin vähän hölmö suunta.

Itelle tää loppu oli aika ennalta arvattava ja varmaan pahiten paskottu sarja sitten Dexterin lopetuksen. No oli se joskus mahtavaa telkkaria kuitenkin.
 

neks0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Juventus, HIFK, Darts
Että sellainen sitten, mielestäni sarja sai ihan ok päätöksen.

Kommentteja viimeisestä jaksosta:

- Danyn kuolema oli tottakai odotettavissa, mutta ehkä aavistuksen tylsästi toteutettu. Lisäksi lohikäärmeen reaktio nyt oli vähän mitä oli, itseäni yllätti se, että valtaistuin tuhottiin. Ymmärrettävää kyllä.

- Branista tehtiin kuningas. Tuo hahmo, mitä puolisoni kanssa halveksimme melkein koko sarjan ajan, mutta loppua kohden hänen hahmonsa jotenkin parani. Rauhanomainen kuningas.

- Jonin karkoitus oli itselleni hieman yllättävä, mutta todella looginen. Sinnehän Nietos kuuluikin loppujen lopuksi. Ja onneksi Ghost pääsi vielä näkemään Jonin, lämmitti sydäntä.

- Kohtaus, jossa Jon jätti hyvästit sisaruksilleen toi jotenkin fiiliksiä Taru Sormusten Herrasta loppukohtauksen, jossa Frodo jättää muut hobitit ja matkaa Gandalfin ja kumppaneiden kanssa pois. Vain tuon viittauksen takia jouduin hieman pureskelemaan huulta välttääkseni kyynelehtimistä.

- Tyrion valittiin sitten uudestaan kuninkaan kouraksi, vaikka hän olikin tehnyt virheitä neuvonantajana. No, Bran päätti sitten antaa hänelle mahdollisuuden korjata virheitään.

Muuten kyllä sarja huononi loppua kohden. Olihan se aikamoista mättöä aluksi, joka sitten vähän rauhoittui ja oli enemmän ennalta-arvattavissa. Hieman tyhjä olo, oli kyllä hyvä sarja, mutta ei ihan niitä parhaimpia.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Eddie Howe, Sir Bobby, Rock of Gibraltar
Silleen joo rohkea veto tehdä tästä kurapaskasta jota kutsutaan Game of Thronesin viimeiseksi jaksoksi dialogi-vetoista. Lähinnä hävettää koko jakso. Ja olin vielä oikeassa. Hyi vittu.

Plus hyvin tuhottu kaikki mielenkiintoiset hahmot. Esim. Arya. Mestari-salamurhaaja muuttuu yhtäkkiä tutkimusmatkailijaksi. Just näin.
 
Viimeksi muokattu:

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toivottavasti ei nähdä sarjoja West of Westeros featuring Arya Stark, jotain Kuninkaansatamasarjaa tai Jonin ja Tormundin seikkailuja.

Itse olin lopulta ihan tyytyväinen loppuun. Dany pääsi koskemaan tuolia, mutta ei istumaan siihen. Drogon poltti tuolin, joka ajoi mutsin hulluuteen. Jaime sai lopulta sivuillensa täytettä. Tyrionista tuli lopulta käsi hyvälle kunkulle, mutta ei päässyt historiankirjoihin, kuten Varys enteili. Jon pääsi lopulta sinne minne kuuluukin, kuten Arya ja Sansakin. Brienne on taas suojelemassa kunkkua, niin kuin kuuluukin. Aegon seurasi iloisesti Aemonin jalanjälkiä karkotettuna muurille. Rautatuolin puuttuminenkaan ei haittaa, kun uudella kunkulla oli kätevästi oma tuolinsa.

Kirjojen loppu kai tulee olemaan jokseenkin samanlainen, mutta eiköhän Martin sinne saattele onnistuneemmin. Enpä ole ikinä elokuvaa/sarjaa nähnyt, joka pärjäisi vertailussa kirjalle, johon perustuu. Ei poikkeusta tehnyt tämäkään. Jossitteluna toki sen verran, että harvemmin joutuu toki elokuvaa/sarjaa tekemään kirjaa edellä. Siinä mielessä syytän Martiniakin. Kuolee tätä menoa ennen kuin saa ne saakelin kirjat valmiiksi.

E: Onnea sille, joka tulee valituksi Master of Whispersiksi. Three-eyed ravenilla on varmaan kova tarve sellaiselle.

E2: Danynkin kohtalo oli aika hyvin tehty, kun ottaa huomioon sen toisen tuottarin näyn. Koskee tuolia ja pääsee takas vauvansa ja Drogon luo.
https://www.youtube.com/watch?v=gulVUWrADCM
 
Viimeksi muokattu:

hartzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt Westeros sai fatalistisen kuninkaan, joka mielestään näkee kaiken ennakolta, joten miksi yrittää vaikuttaa mihinkää. Osoituksena Branin näennäinen välinpitämättömyys King's Landingin siviiliväestön tuhosta.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitkäveteinen ja mitäänsanomaton jakso joka jätti hyvistä hetkistään huolimatta todella valjun vaikutelman. Parhaita hetkiä Jonin ja Ghostin reunion sekä erityisesti pienen neuvoston kokous. Politikointia oli tavallaan jaksossa mutta siitä puuttui aivan täysin se alkukausien syvyys. Joo, tämä johtuu suurelta osin kiireestä mutta ei se minun katselukokemustani yhtään paranna että tiedän olevan kiire. Varsinkin kun kiirekin on suurelta osin itse aiheutettua.

Alkukausien hengessä tuossa kuninkaan valintaneuvottelussa olisi juonitteluineen ja strategioineen ollut monen jakson ainekset etukäteis- ja jälkipyykkeineen. Nyt vedettiin äkkiä homma pakettiin ilman juuri mitään sisältöä, naureskeltiin vähän Samille, suostuttiin suunapäänä ensimmäiseen ehdotukseen ja pohjoisen irtaantumista ei kukaan sen kummemmin halunnut vastustaa "mekin lähdetään sitten" -reaktiolla, mikä oli minusta todella heikkoa. Tai ainakin tuo neuvottelun dynamiikan täydellinen puuttuminen sai koko horinatuokion tuntumaan täysin yhdentekevältä.

6/10.

edit: Näemmä olen vielä melko armollinen arvosanoissani, sillä tässä IMDB:ssä taas uudet pohjat. Tällä hetkellä arvosanana peräti 5,2. Aika vankka lopetus sarjassa jossa ei ennen tätä kautta ollut yhtään alle kasin jaksoa. Nyt niitä on jo neljä joista kolme alle seiskan ja yksi alle kutosen.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Vaikka muita ei minun mielipiteet kiinnosta, kerron kuitenkin. Olen tykännyt myös viimeisestä kaudesta aina Danyn kuolemaan asti, mutta sen jälkeen muuttuikin ihan sairaan tylsäksi. Mitä tulee Emilian näyttelytaitoihin, niin sanon hänen näytelleen helvetin hyvin hulluksi tulemista olenhan kuitenkin suurimman osan elämästäni hulluja hoitanut. Sophie taaseen on sysipaska näyttelijä, muutenkin hahso Sansa kuului koko sarjan aikana niihin, joista olisin halunnut eroon jo aikaisessa vaiheessa ja nyt tuosta kruunattiin vielä pohjoisen kuningatar, hoh hoijaa.
 

Analyzer

Jäsen
Muutoin jaksosta mainittakoon nyt vaikkapa tuo demokratialle höhöttely. Siis mitä helvettiä? Pullea poika ehdottaa asiaa, jengi nauraa räkäisesti ja valitsee seuraavaksi niin demokraattisen ratkaisun kuin mahdollista. Huikeaa komediaa. Komedian ainekset olivat myös Jonin touhuissa. Liekkö tahatonta, mutta oli aika hieno ilme kun Danyn tappamisen jälkeen daamin lemmikki/lapsi ilmestyi ihmettelemään tilannetta. Olisi ollut sopivan käänteinen ja jonsnowmainen päätös kun kuolemastakin selviämisen jälkeen lohikäärme olisi repinyt kappaleiksi. Danyn lapsukaiselle jäi myös varmasti hyvä fiilis reissusta. Kannatti lähteä.

Monille jäi varmasti hyvä fiilis kaikkinensa.

Onhan se kansan demokratia vs valtasukujen ja viisaiden neuvosto nyt kuitenkin aika eri asia. Jälkimmäisessä juuri nämä nimenomaiset höhöttelijät saavat itse olla valitsemassa uutta kuningasta. Höhöttelijöiden valta itseasiassa kasvoi näin, koska ns veriperuste näin ollen katosi.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Olipas meh jakso. Sinänsä kivoja loppuja hahmoille mutta parin viime kauden jälkeen ei oikein tunnu missään. Kaikki on juosten kustu ja minkään hahmon loppu ei tuntunut palkitsevalta. Danyn hulluuden käsittelyä kesti melkein 10min ja äkkiä tikaria tissiin ja instant death. Drogonkin lenteli veke ettei tarvi tuhlata aikaa siihen, mitä tehdä vihaisen lohikäärmeen kanssa.

Kaikkiaan oli varmaan kovin pudotus minkään sarjan tasossa ikinä ekat neljä kautta vrt kaksi viimeistä. Tästä sarjasta riisuttiin kaikki ne asiat mitkä tekivät siitä niin hyvän ja jäljelle jäi vain tyhjä kuori ja kasa hahmoja jotka olivat päältä päin tuttuja mutta ilman mitään sisältöä.

Eniten ärsyttää se, että jos kaksi viimeistäkin kautta olisi vedetty 10 jaksolla olisi ollut tarpeeksi aikaa alustaa ja pohjustaa, nyt jet packit pörisi ja teleportit kävi kuumana. Eniten ärsytti skipatut dialogit, en ymmärrä mikä järki. Tai miten kukaan on ajatellut että olisi hyvä idea skipata esim jonin perimäkeskustelut. Ei noita ole kun ekasta kaudesta pohjustettu.

Jos sarjan tekijät eivät välitä sarjasta enää tippaakaan en ymmärrä miksi katsojienkaan pitäisi välittää.
 

Analyzer

Jäsen
Omia hajanaisia ajatuksia jakson jälkeen. Kausi oli minulle pettymys, mutta ei viimeinen jakso sentään pahentanut sitä. Hyvin oli 7&8 kausien tyylille uskollinen lopetus

- Mielenkiintoista, että Sansan mukaan pohjoinen on kärsinyt niin paljon, etteivät he voi polvistua kuninkaan edessä, vaikka tämä olisi Eddard Starkin poika. Sansalle polvistumisessa ei sen sijaan ollut mitään ongelmaa.

.

Omasta mielestäni tuo oli oikeinkin hyvä veto. Sansan orastavasta vallanhimosta on annettu viitteitä ja tällä ehdotuksella Sansa nimenomaan pönkitti omaa valtaansa pohjoisessa.
Jotenkin se Sansan loppukohtauksen mairea ilme kruunasi tämän.

Jos asiaa ei näe tapahtuneeksi tältä kulmalta, niin sitten toki näkemyksesi on nimenomaan oikea.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paljon on tullut kritisoitua sarjaa viime kausilla ihan aiheestakin, mutta kyllähän tämä aika haikeaksi veti. 8 vuoden aikana tullut kuitenkin koettua melkoinen matka tuossa maailmassa ja noiden hahmojen kanssa, puhumattakaan lukuisista spekulointeihin käytetyistä tunneista. Nyt se on sitten ohi ja vähän epätodellinen olohan tässä on.

Jakso itsessään oli mielestäni ihan hyvä. Hidas tempo sopi tähän paikkaan ihan hyvin ja tietty surumielisyys (tai se Martinin mainostama katkeransuloisuus) oli ilmassa alusta loppuun. Suurempia yllätyksiä ei nähty, itse asiassa kaikki hahmot päätyivät jotakuinkin niille pelipaikoille mitä odotinkin. Jonin odotin tosin lähtevän pohjoiseen ihan omasta tahdostaan, mutta tämä ratkaisu oli oikeastaan paljon loogisempi. Tyrionin kuolemaa vähän veikkailin myös, mutta hyvä että jäi henkiin.

Kohokohtia oli Jonin jälleennäkeminen Ghostin kanssa ja Jonin jäähyväiset Sansalle ja erityisesti Aryalle. Lisäksi kohtaus, missä Drogon yritti saada Daenerystä hereille meni tunteisiin hyvällä tavalla. Lopun orkesteritykitys sai myös hieman kaivamaan silmäkulmaa, kun todella iskostui että tää oli nyt sitten tässä.

Jotain pientä ylläriä odotin vielä loppuun, kun Bran sanoi selvittävänsä mihin Drogon oikein meni. Valyriaan oletettavasti, mutta odotin kohtausta missä näytetään jotain lohikäärmeenmunia tms. Eipä tuo mikään oleellinen juttu sinänsä ollut, mutta ainoa asia mikä jäi vähän mietityttämään. Muut olennaiset ja vähemmän olennaiset juonilangat nidottiin yhteen mielestäni ihan kelvollisesti.
 

Analyzer

Jäsen
Jos puhutaan isosta kuvasta, niin minusta hahmoja on kuljetettu läpi sarjan joko oikein hyvin tai kohtalaisesti. Osalle olisi ollut parempiakin ratkaisuja tarjolla, mutta kaikki pl Littlefinger kelpaavat minulle. Dorne toki kokonaisuudessaan paskaa, mutta niin sivuroolissa, ettei sieltä edes keskeisiä hahmoja päässyt nousemaan.

Eniten on tökkinyt sotakohtaukset sekä voimasuhteiden omituiset muutokset. Teleporttailuongelmat ovat häirinneet vähän, mutta niille riittää paremmin ymmärrystä.

Yhden keskeisen elementin got kuitenkin menetti loppuratkaisunsa myötä. Itselleni ehkä kaikista kouluttavin asia sarjassa on ollut se, että selkeää hyvää ja pahaa(jos night kingiä ei lasketa) ei ole ollut. Se kenen puolelle sitä itse asemoituu on vaihdellut sarjan edetessä. Nyt kuitenkin kun tarkastellaan loppuasetelmia niin kaikki ristiriitaiset hahmot ovat kuolleet. Jäljelle jäi periaatteessa vain ns hyviksiä.

Toinen koukuttava teema on ollut yllätyksellisyys. Sitä ei kyetty enää tässä lopussa luomaan. Se toki olisikin ollut ilman massatuhoa aika vaikeaa, kun kaikki mahdolliset skenaariot on spekuloitu jo etukäteen.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutama erityisen vihkoon vedetty asia mikä nyt kaivelee:

Millä mandaatilla harmaamato (jolla ei pitäisi minkään järjen mukaan olla pariatuhatta unsulliedia enempää joukkoja) päsmäröi ja pidättää laillisen kruununperillisen joka olisi voinut esittää tappaneensa vallananastaja Danyn? Siis ottaen huomioon että kaupungissa oli koko Pohjoisen armeija Jonin komennuksessa ja Drogonkaan ei jäänyt pitämään jöötä? Miksi ihmeessä Jon mukamas piti lähettää muurille jotain muualta tullutta ja muualle palaavaa pikkukenraalia miellyttääkseen?

Entäpä sitten Varysin lähettämät kirjeet ja siihen liittyvä kuvio? Selvästi vihjailtiin Branin orkestroineen kuviot niin että vallankahvaan pääseminen taisikin kiinnostaa. Eipä tuostakaan kuitenkaan saatu mitään mielenkiintoista käännettä aikaan pikakelauksen keskellä.

Käsikirjoitus tämän valitettavasti vesitti lähdemateriaalien loputtua. Muilta osinhan sarja jatkoi erinomaisena erikoistehosteiden, taistelukuvauksen ja musiikin yhteispelinä saatiin sentään nauttia sykähdyttävistä hetkistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös