TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

  • 784 821
  • 3 873

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Yksi huono puoli tässä pienen kustantamon "löydössä" on, nimittäin juuri tämä kirjojen saatavuus suomenkielisinä. Toinen osa on ilmeisesti tulossa kovakantisena versiona heinäkuun aikana, mutta kolmannen tai neljännen osalta tuota päätöstä ei ole vielä edes tehty. Näitä siis toistaiseksi saa vain pehmeäkantisena. Tämän lisäksi tietenkin hinta on melkoisen korkea.

Tuli hankittua tuo ensimmäinen osa kovakantisena sillä ajatuksella, että sarja näyttäisi komeammalta hyllyssä, mutta tämän jälkeen karu totuus paljastui kun otin yhteyttä kustantamoon. Näillä näkymin siis joutuu tyytymään kahteen kovakantiseen ja loppuihin pehmeäkantisena versiona.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos ei kovakantisista oo niin väliksi ja englanti taipuu, niin vaihtoehtona 4 kirjan paketti. Akateemisesta lähti Game Of Thrones, Clash of Kings, Storm of Swords ja Feast for Crows hieman vajaan 26 euron hintaan. Oli opiskelijabudjetille ystävällinen ostos, kun ei jaksanut kirjaston jonoja venailla.
Kiitoksia, tilaukseen lähti täälläkin alkuperäiskielellä.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Mistä saisi edullisesti kaikki ilmestyneet kirjat? Kannattaako edes harkita suomen kielisiä teoksia?

Google auttaa joo, mutta kaikki vinkit ovat tervetulleita.

Edit: voi laittaa yv:nä, jos tuntuu, että menee mainostamiseksi.

Amazon uk myy edullisesti kirjoja englannin kielisinä versioina. Noin 5 puntaa kappale. Taisi olla myynnissä ns box set jossa oli kaikki ilmestyneet yhdessä paketissa.
Bookplus.fi sitten vähän kalliimpi, mutta halvemmat postimaksut.
Edit: Myöhässä.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä kävin kärsimättömänä koppaamassa kovakantisen suomenkielisen version tästä sarjasta(ensimmäinen osa siis, Valtaistuinpeli) ja hintaa kertyi malttamattomalle n. 37 euroa. Jep, ostan kyllä nuo toiset kirjat englanninkielisenä niin ei joudu aivan vararikkoon.

Tämä sarja vei minutkin mukanaan varsinkin, kun fantasiat ja keskiajan seikkailut kiinnostavat niin maan perkeeleesti. Tämän lisäksi vielä huippuunsa hiottu tarina ja laadukas tuotanto ovat olleet kuin hunajaa... silmille? Eniveis helvetin kova sarja ja noita kirjojakin pitää alkaa nyt kaluamaan läpi, kun ei millään malttaisi odotella toisen tuotantokauden alkuun!
 

kamenski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Amazon uk myy edullisesti kirjoja englannin kielisinä versioina. Noin 5 puntaa kappale. Taisi olla myynnissä ns box set jossa oli kaikki ilmestyneet yhdessä paketissa.
Bookplus.fi sitten vähän kalliimpi, mutta halvemmat postimaksut.
Edit: Myöhässä.

Jos Amazon UK:sta ostaa (muistaakseni) yli 25 punnalla, saa tilauksen suomeenkin ilman postimaksuja.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Vois kirjastosta hakea näitä kirjoja, toki ei yhtään kiinostaisi lukea keskeneräistä tarinaa, mitä tämä sarja A Song of Ice and Fire näyttää olevan, ilmeisesti tarina jatkuu yhä uusilla kirjoilla?

Vähän vielä lisää odotuksia tulevasta TV kaudesta, nimi lienee ykköskirjan ja -kauden mukaisesti Clash of Kings. Tuon perusteella mulkkukunkku ja Pohjan päällikkö ottavat yhteen tulevalla kaudella. Edin kuoltua voisi luulla että uusia hahmoja varten tuodaan uusia tunnettuja kasvoja. Esim. Stannis Baratheon on ilmeisesti helvetin kova soturi (ainakin näin muistelisin Edin sanoneen?), jolloin hänen hahmokseen voisi sopia vaikka Ray Winstone.

Viides kirja ilmestyy kolmen viikon päästä.

Nimi säilyy Game of Thronesina, satunnaiset katsojat olisivat ihan hämillään, jos tv-sarjan nimi muuttuisi kesken kaiken. Clash of Kingsiä luultavasti käytetään promoissa ja jonkun jakson nimenä.

Uusia nimettyjä hahmoja tulee kaiken jären mukaan lähemmäksi 50... Joku oli laskenut, että jos kaikki uudet nimetyt hahmot mitkä kirjassa esiintyvät, tulisi uusia hahmoja mukaan 83. Mukana varmasti muutama vähän "isompi" nimi paikkaamaan ekan kauden poistumisia. Huhujen/Vihjeitten mukaan muutama isompi rooli on jo täytetty, joten eiköhän noita uutisia tuoltakin rintamalta ala kohta putoilemaan.

Ekalla kaudella nimettyjä hahmoja oli yhden laskelman mukaan 87, tosin tuohon lukemaan voinee lisätä vielä suurehkon määrän hahmoja joiden anti jäi hyvin pieneksi.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Hieman samansuuntaiset fiilikset jäi meikäläiselle. Sinällänsä yksittäisenä jaksonahan tuo oli samaa erinomaista luokkaa kuin edeltävätkin, mutta siitä jäi hieman sellainen kausifinaalia edeltävän jakson maku. Kaikki tarinat todellakin jäivät ikävän kutkuttavasti ilman kliimaksia. Viimeinen kohtaus oli kyllä huikean hieno, nostatti kylmiä väreitä.

Tuo jakso petasi enemmänkin seuraavaa kautta, ysijakso ois ehkä "normaalin" tv -kerronnan perusteella enempi kausifinaalin tapainen jakso.

Aryan reissu alku, King in the North, maininnat Stanniksesta ja Renlystä, Tyrionin lähettäminen pääkaupunkiin, Night Watchin retken startti jne. Nyt, kun nuo asiat käsiteltiin jo tässä kauden vikassa jaksossa pääsee toka kausi heti vauhtiin eikä porukka tee vain lähtöä ekassa jaksossa. Mikä on loppupeleissä ihan fiksua, kun uusia hahmoja&paikkoja nähtäneen jo ekassa jaksossa reilusti.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tudorssista tuttu Natalie Dormer näyttelee Loras Tyrellin sisarta Margaery Tyrelliä toisesta kaudesta lähtien. Yllättävänkin "nimekäs" valinta rooliin, joskin Tudorssin perusteella varsin pätevä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tärkeä rooli, joten ei ihmetytä, että se täytetään näinkin nimekkäällä näyttelijättärellä.

Itse odotan innolla - ja kauhulla - Briennen näyttelijän valintaa. Casting-ilmoituksella haettiin isokokoista ja soturimaista naista, mutta Briennen pitää olla myös ruma. Joku Lucy Lawless (Xena) -tyyppi Briennenä söisi hahmosta oleellisen syvyyden.

Brienne on isokokoinen, varsin lihaksikas, meikitön ja tyyliltään varsin epänaisellinen perinteisessä mielessä, mutta ei hänen tarvitse kuitenkaan mitenkään silmiinpistävän ruma olla, tai mikään siannenäinen, sänkileukainen butch. Itse olen aina mieltänyt niin, että Brienneä pidetään rumana koska hän on tyyliltään ja olemukseltaan niin poikkeava muista aikalaisnaisista ja aatelishempukoista. Lyhyttukkainen, harteikkaampi ja koruton nainen haarniskassa aiheuttaa aikalaisissa lähinnä shokkiefektin, jonka takia Brienne vaikuttaa rumalta, mutta todennäköisesti jos Briennen joskus pynttäisi hörhelömekkoon, kampaisi ja meikkaisi (pois se Briennestä!), niin hän menisi muiden joukossa ns. arkisen näköisenä, vaikkakin tavallista isokokoisempana naisena.

Tämäntyyppisestä vaikutelmasta paras esimerkki on Charlize Theron, joka on "oikeasti" (ts. julkisuudessa) erittäin kaunis ja ns. kuuma, mutta joka näytteli Monster-elokuvassa sarjamurhaaja Eileen Wuornosia varsin karun näköisenä, naama ahavoituneena ja ilman meikkejä. Tässä linkissä kuvavertailu.

Mutta mikään "monster" ei Brienne kuitenkaan sarjassakaan ole. Game Of Thrones -korttipelisarjassa on mielestäni aika hyvin onnistunut maalaus Briennestä, jotenkin tämänkaltaisena kuin pelikortissa olen Briennen ajatellut olevan. Toki jokaisella on oma mielikuvansa, mutta toivottavasti sarjassa ei mennä kumpaankaan ääripäähän, eli joko siihen, että Brienne onkin siro, kaunis alusvaatemalli, jolla on vain polkkatukka ja miekka tekemässä hänestä "soturia", tai sitten siihen, että Brienne on jonkin sortin ogre.

Tosiaan toivon minäkin, ettei mitään Lucy Lawlessia nähdä Briennenä eikä missään muuallakaan.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Nyt vaaditaan GoT-väeltä heräämistä! Nimittäin Jatkoajan perinteisessä kesätyttö-äänestyksessä meidän Daenerykselle (Emilia Clarke) on käymässä kehnosti ilman lisä-ääniä.

Mars, mars!
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Gwendoline Christie palkattu näyttelemään Brienneä. Ja vielä varmistamattoman tiedon mukaan Gemma Whelan näyttelee Yara (Asha) Greyjoyta.

Lähteenä Winter Is Coming.

Edit:

Briennen näyttelijä on ainakin fysiikaltaan sopiva rooliin. 191cm pitkä ja meikeittä ei mikään kaunotar.
 
Viimeksi muokattu:

Schadowan

Jäsen
Itseäni on aina lähinnä naurattanut kaikki fantasia/keskiaikahömppä, mutta tätä sarjaa on kehuttu maasta taivaaseen kaikkialla, joten kävin viime viikolla hakemassa A Song of Ice and Fire-kirjan Suomalaisesta. Ensimmäinen ostamani fantasiakirja ja vielä englanninkielisenä = Todella raskasta luettavaa, ainakin aluksi. Nyt on kuitenkin 150 sivua takana ja paremmaksi tuo on koko aika mennyt, vaikkei mitään suurempaa härdelliä ole tapahtunutkaan. Hahmoja on vaikka muille jakaa, ja näin "fantasia-amatöörille" on aika vaikea pitää mielessä kaikkien hahmojen nimiä/taustoja jne. Mutta eiköhän tämä tästä.

Kirjan innoittamana katsoin muuten tuon GoT:n ensimmäisen jakson ja täytyy sanoa, että olipa aika suuri pettymys. Mutta niinhän se menee aina kirja vs. tv/leffa vertailussa. Joten eiköhän jatketa kirjan parissa vielä tovi ja perehdytä tv-sarjaan joskus myöhemmin. Kiitettävä määrä tissejä tuossa pilottijaksossa tosin oli, siitä propsit.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itseäni on aina lähinnä naurattanut kaikki fantasia/keskiaikahömppä

Sama. En ole koskaan ymmärtänyt tätä genreä ja yritin nuorempana kuitenkin lukea ex-muijan larppaajabroidin fantasiakirjoja. En ole tähän Tulen ja jään laulu -saagaan koskenut kirjamuodossa, mutta Game of Thrones kolahti kovaa. Oli oikeastaan kaksi syytä, miksi tähän jäin koukkuun. Ensinnäkin täällä Jatkoajassa annetut kehut pitävät yleisesti ottaen paikaansa ja toiseksi tämä sarja roikkui erään tunnetun torrent -sivuston ladatuimmissa ihan helvetin kauan ja roikkuu edelleen. Noista päättelin, että sarja on katsomisen arvoinen.

Kai sitä pitäisi joskus tarttua johonkin fantasiakirjaan, mutta toistaiseksi tyydyn tähän sarjaan ja Emilia Clarken tisseihin, joita ei käsittääkseni kirjassa ole.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tuli nyt loman aikana luettua aika tuoreeltaan tuo A Dance with Dragons, ja täytyy sanoa, että jos kukaan modernista sukupolvesta tulee kilpailemaan Tolkienin kanssa niin se on Martin. Outo kirjailija, outo lähestymistapa - joitakin tuhansia sivuja takana, eikä oikeastaan vieläkään voi sanoa, onko kysymyksessä vain loistava viihde vai jotain vielä sitä enemmän. En kauheasti laskisi tuota tekstiä miksikään miekka ja velho -fantasiaksi edes - vähän kuten Tolkien niin painii ihan omassa sarjassaan, mikä se sitten onkaan. En kyllä tiedä pystyykö kukaan kuolevainen enää sitomaan noin monia lankoja yhteen millään tyydyttävällä tavalla.

Mitä sitten tuohon tv-sarjaan tulee niin vaikka kysymyksessä onkin varmasti taattu HBO-laatu niin en kyllä taida edes vilkaista koko tuotosta. Ei ole mitään mahdollisuuksia kääntää tuota järjetöntä monipolvisuutta audiovisuaaliseen muotoon eikä kiinnosta katsoa mitään pikakelausta (toki Martinia on varmasti helpompi karsia kuin Tolkienia, mutta silti).
 

Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omasta mielestäni sarja on ollut varsin onnistunut, vaikka ainahan filmatisoinneissa osa henkilöhahmoista jää väkisinkin hieman ohuiksi. Itse ainakin odotan mielenkiinnolla tulevia kausia ja Dance of the Dragons kirjakin kolahtanee postiluukusta joskus ensi viikon lopulla.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Nostetaas ketjua sen verran, että "odotetusti" Peter Dinklage aka Tyrion voitti Emmyn parhaasta sivuosasta draamasarjoissa.

Itse lueskelin 4 ensimmäistä kirjaa nyt kesän aikana ja täytyy sanoa, että kyllähän ne kirjat ovat aivan loistavia. Tosin respectit vaan nousee HBO:lle, kun miettii, kuinka hyvän ekan seasonin saivat tehtyä. Toisaalta omat odotukseni toisen seasonin tasosta nousivat kirjoja lueskellessa taas yhden pykälän ylemmäs.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
...Mitä sitten tuohon tv-sarjaan tulee niin vaikka kysymyksessä onkin varmasti taattu HBO-laatu niin en kyllä taida edes vilkaista koko tuotosta. Ei ole mitään mahdollisuuksia kääntää tuota järjetöntä monipolvisuutta audiovisuaaliseen muotoon eikä kiinnosta katsoa mitään pikakelausta (toki Martinia on varmasti helpompi karsia kuin Tolkienia, mutta silti).

Niin, jos leffoja/sarjaa lähtee vertaamaan kirjaan, niin lähes poikkeuksetta kirjat peittoavat moniulotteisuudellaan ja henkilöhahmojen syvyydellään minkä tahansa filmatisoinnin. Mutta jos kykenee ollemaan vertailematta liikaa näitä keskenään, niin kyllä ainakin tämä ensimmäinen tuotantokausi oli hyvinkin laadukasta viihdettä kaikilla mittareilla. Itse luin kirjan eka tuotantokauden jo katsottuani, eikä kirja missään tapauksessa tuonut mitään suuren suurta (ylimääräistä) 'wau-efektiä' sarjaan verrattuna.

Sama juttu Lord of The Rings filmatisointien kanssa. Leffat puolustavat minusta edelleen paikkaansa, vaikkei niillä olekaan juuri mitään tekemistä kirjojen kanssa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Yllattavan hyvin HBO oli onnistunut filmatisoinnissaan. Kylla sarja ihan uskollinen oli kirjalle, eika siita hirveasti mitaan merkittavaa tarvinnut jattaa pois. Kylla sarja on erittain onnistunut, lukijankin nakokulmasta. Syrio olisi voinut nayttaa erilaiselta, Nedin loukkaantumista ei olisi tarvinnut dramatisoida ja vaaristella, Tyrionin eka "sota" olisi voitu kuvata oikein, Hodoria olis voinut nayttaa vahan enemman. Siina kaikki mita itselleni tulee mieleen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Itse luin kirjan eka tuotantokauden jo katsottuani, eikä kirja missään tapauksessa tuonut mitään suuren suurta (ylimääräistä) 'wau-efektiä' sarjaan verrattuna.

Tein saman, ja hämmästys oli suuri. Eli kuuinka hyvin tuo 700 sivua oli saatu sarjaan mahtumaan ilman minkään oleellisen poisjääntiä tai minkään maailmankuvaksen jäämättä vajaaksi.

Aika erikoinen saavutus töllösarjalta. Yleensä joitakin kaaria ei lähdetä toteuttamaan rajallisen jaksopituuden tms. takia, mutta tässä oli kyllä onnistuttu.

Jos vertaa vaikka Ken Folletin Pillars of the Earth sarjaan (1200 sivua vähän pitempään kokonaisaikaan), niin olihan siinä karsittu paljon asioita niin, että niitä ei käsitelty lainkaan. GOT on kyllä huolellisesti käsikirjoitettu sarjaa varten ja leikkauspöydälle ei ole tarvinnut paljoa jättää (eli loistavaa käsikirjoittamista ja ohjaamsita, kun rönsyjä ei tarvi paljoa leikata)


AINA kirja on monipuolisempi. Jätänkin seuraavan osan lukematta, ja odotan sarjajatkoa.. miksikö? Hyviä TV sarjoja on harvassa, kun taas hyviä kirjoja on maailma väärällään. Ajattelin siis nauttia hyvästä TV sarjasta.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Oikeastaan ainoa miinus tv-sarjalle on mun mielestä liiallinen seksillä mehustelu. Kirjoista löytyy kyllä myös seksikohtauksia ja ne liittyvät oleellisesti esim. Daeneryksen tarinaan. Sarjaan oli kuitenkin ympätty melkein joka jaksoon uusi seksikohtaus. Kaiken huippuina olivat nuo homostelu/nännin sheivaus, sekä se yksi toisen sukupuolen jäsentenvälinen. Lisäksi sarjaan on lisätty täysin uusi hahmo, Ros, jonka ainoa funktio on näytellä tissejä vähän joka jaksossa.

Monia näistä seksikohtauksista käytetään maailman ja päähenkilöiden taustatarinoiden avaamiseen katsojalle. Periaatteessa hyvä keino, mutta täysin ylikäytetty. Petyrkin avautuu huorille melkein joka jaksossa. Eikö sama asia olisi voitu ajaa jotenkin toisinkin välillä?

No olihan siellä muitakin asioita, jotka mua ärsytti ja näin olivat pieniä miinuksia. Kaikki lapset ovat liian vanhoja, mutta etenkin Robb ja Jon, joiden pitäisi olla nuorukaisia eikä raavaita miehiä. Miksi Syrio ja Tywin eivät ole kaljuja? Miksi ekan kirjan suurin taistelukohtaus sivuutettiin kokonaan? No, tuo viimeinen varmaan kustannussyistä, mutta harmitti se mua siltikin ja Tyrionin eka taistelukin jäi nyt sarjassa tapahtumatta. Nämä eivät kuitenkaan niin kovasti hajottaneet sarjaa mun mielestä, kunhan ärsyttivät kirjoja lukenutta.

Niin ja Kit Harington (Jonin näyttelijä)! Suu kiinni välillä!
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Petyrkin avautuu huorille melkein joka jaksossa. Eikö sama asia olisi voitu ajaa jotenkin toisinkin välillä?

Haha, totta, mutta ehka tama oli HBO:n vaatimus. Taytyyhan perinteita kunnioittaa eika ole enaa Al Swearengenin suihinottomonologeja joita nayttaa joten jonkun taytyy sitten aukoa huorille paataan.

Ja siina ollaan myos oikeassa etta fiksumman kuvan saisi Jonin hahmosta jos nayttelija pitaisi suutaan kiinni joskus.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Sama. En ole koskaan ymmärtänyt tätä genreä ja yritin nuorempana kuitenkin lukea ex-muijan larppaajabroidin fantasiakirjoja. En ole tähän Tulen ja jään laulu -saagaan koskenut kirjamuodossa, mutta Game of Thrones kolahti kovaa. Oli oikeastaan kaksi syytä, miksi tähän jäin koukkuun. Ensinnäkin täällä Jatkoajassa annetut kehut pitävät yleisesti ottaen paikaansa ja toiseksi tämä sarja roikkui erään tunnetun torrent -sivuston ladatuimmissa ihan helvetin kauan ja roikkuu edelleen. Noista päättelin, että sarja on katsomisen arvoinen.

Kai sitä pitäisi joskus tarttua johonkin fantasiakirjaan, mutta toistaiseksi tyydyn tähän sarjaan ja Emilia Clarken tisseihin, joita ei käsittääkseni kirjassa ole.

Kirjoissa on kyllä seksiä melkoisesti. Ei tietystikään juuri Emilia Clarken rintoja värikuvina tekstin lomassa, mutta muuten ei ole seksistä pulaa. Seksi on tosin välillä varsin rujoa, varsinkin viittaukset raiskauksiin, mutta sellaista se tuppasi entisaikaan olemaan, ja sellaista se on myös pseudohistoriallisesti kirjoitetussa fantasiassa. Jättiläismäisen raakalaisen Sir Gregor Cleganen pakkorakastelut esim. majatalon isännän tyttären kanssa eivät ole toki tarkoitettukaan ns. erotiikaksi vaan lähinnä inhoefektiksi.

Ei kannata muuten verrata mitään roolipelifantasiakirjoja Martinin teoksiin, moinen vertaus antaa väärän käsityksen. Sama kuin lukisi ensin jotain kioskitason sotakirjoja ja jättäisi sitten Väinö Linnan Tuntemattoman Sotilaan väliin, koska se on "vain sotakirja".

Alkuperäisteoksethan ovat lähes poikkeuksetta aina parempia kuin myöhemmät tulkinnat, mutta toki valintansa kullakin, jos kirjojen lukeminen ei ole luontevaa. Tosin lukemaan tottuu parhaiten lukemalla, joten suosittelen silti alkuperäisteokseen tarttumaan. Lainaa vaikka suomennos kirjastosta jos ei huvita ostaa alkukielistä (jota tosin saa pikkurahalla tilattua). Itse ostin alkupään suomennoksia täydellä hinnalla halutessani tukea suomalaista pienkustantamista ja varmistaakseni omalta osaltani, että laadukkaiden kirjojen kääntäminen ja julkaisu myös jatkuisi tulevaisuudessa.

Sama pätee toki myös elokuviin ja tv-sarjoihin. Torrentit ymmärrän siinä tapauksessa, että sarjaa/leffaa ei saa vielä mistään ostaa tai sen osto on erittäin hankalaa (siitä huolimatta en ole tätäkään sarjaa mistään imuttanut vaan odotan kausiboksin tuloa myyntiin), mutta jos ja kun kausiboksi kauppoihin saapuu niin sen jälkeenhän ei ole mitään perustetta sarjaa latailla muuten kuin korkeintaan eka jakso koemielessä. Pätee tietty muuhunkin taiteelliseen tuotantoon: tekijä on palkkansa aina ansainnut ja hyvää laatua kannattaa aina tukea, jotta sitä tehdään jatkossakin.

Mitä A Dance With Dragonsiin eli uusimpaan kirjaan tulee, niin kallistuisin vahvasti sille kannalle, että siitä ja sen edeltäjästä pitäisi tehdä useampikin kausi kuin vain kaksi. Hahmoja, tapahtumia ja tavaraa on niin paljon, että niiden ahtaminen pariin kauteen tuntuisi liian haastavalta. Useampaa kautta puoltaisi sekin, että kirjailijalta kestää nykyisin vuositolkulla tehdä lisäosia sarjaan. 5-6 vuoden välit julkaisujen välissä ovat tv-sarjan kannalta mahdottomia, joten ennemmin kirjojen tapahtumia vain useammalle kaudelle ja peukut pystyyn, että kirjailija saa seuraavat osat kohtuullisella tahdilla kirjoitettua (eikä kuole sitä ennen - Martinhan ei mikään nuori mies ole). Mikäli alkuperäinen suunnitelma pitää paikkansa, sarjaan tulisi vielä osat kuusi ja seitsemän, ellei tarina sitten veny.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Useampaa kautta puoltaisi sekin, että kirjailijalta kestää nykyisin vuositolkulla tehdä lisäosia sarjaan. 5-6 vuoden välit julkaisujen välissä ovat tv-sarjan kannalta mahdottomia, joten ennemmin kirjojen tapahtumia vain useammalle kaudelle

Harmillista kyllä, että TV sarjojen tuotantologiikassa ei ole tilaa tälle. Koska koko tuotantoa ei ole "tilattu" kerralla (ei minisarja ala Pillars of the Earth), vaan season kerrallaan tehdään päätöksiä, niin kyse on suorasta katsojamäärä / tuotantokustannus asiasta. Esim Rome oli vaan liian kallis tuotantokustannuksiltaan että siinä laatu ja hyvät katsojaluvut eivät auttaneet. Loppu. Deadwood oli menestys, mutta kun katsojarating lähti laskuun ja kanavan sisäisen politikoinnin seurauksena sarjaa ei peruttu, mutta näyttelijöiden sopparia ei uudistettu...

Eli tuotantotiimin täytyy pohtia kovasti sitä, mikä koukku jatkossa pitää katsojaluvut ylhäällä, enkä usko, että ilman valmista monen seasonin sopimusta asiaa suunniteltaisiin kuin ”kirja kerrallaan”.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Olen samoilla linjoilla Tarinankertojan kanssa. Uskoisin, että ennemmin lähdetään kikkailemaan kauden sisältämän jaksomäärän kanssa, kuin jakamaan kirjoja "osiin". (Tosin tätä on hieman tehty jo ekassa kaudessa, joka limittyy osittain ykkös- ja kakkoskirjaan). Toiseen kauteen on käsittääkseni vielä suunniteltu samanlainen 10:n jakson tiivis paketti, mutta kolmanteen uskoisin tarvittavan vähintään 12 jaksoa. Neljänteen mahdollisesti vielä enemmän (aloitin vasta neljännen kirjan lukemisen, joten en osaa tarkemmin sanoa).
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Olen samoilla linjoilla Tarinankertojan kanssa. Uskoisin, että ennemmin lähdetään kikkailemaan kauden sisältämän jaksomäärän kanssa, kuin jakamaan kirjoja "osiin". (Tosin tätä on hieman tehty jo ekassa kaudessa, joka limittyy osittain ykkös- ja kakkoskirjaan). Toiseen kauteen on käsittääkseni vielä suunniteltu samanlainen 10:n jakson tiivis paketti, mutta kolmanteen uskoisin tarvittavan vähintään 12 jaksoa. Neljänteen mahdollisesti vielä enemmän (aloitin vasta neljännen kirjan lukemisen, joten en osaa tarkemmin sanoa).

Olette kumpainenkin väärässä. Tuottajat ovat parikin kertaa kertoneet, että eivät halua tehdä enempään kuin 10 jaksoa per kausi, jotta laatu ei kärsi. Jonka lisäksi ovat kertoneet kuinka tv-kauden ei ole pakko olla koko kirjan mittainen. Ja muistaakseni ovat aika suoraan sanoneet, että kolmas kausi ei tule käsittämään koko kolmatta kirjaa, vaan kirjaa lähdetään jakamaan osiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös