TuTon runkosarjaottelut 2011–2012

  • 118 473
  • 584

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tämä menee nyt näköjään tahdissa joka toinen ottelu. Minun mielestä TUTOn maksimi suoritus on 18 pistettä loppukaudesta ja se varmaan riittäisi just ja just play-offeihin, mutta toivotttavasti ainakin tohon 9 sijaan.

11 peliä on vielä runkosarjaa jäljellä. Nykyisessä otteluohjelmassahan eivät näy ne tulossa olevat kaksi "haasteottelua" runkosarjan lopussa. Eli edessä on kuusi kotimatsia ja viisi vieraspeliä. Näistä otteluista neljä pelataan TuTon tämänhetkisiä pahimpia kilpailijoita eli 2xSapKoa, K-Vantaata ja JYP-Akatemiaa vastaan. Loput matseista pelataan joko kärkipään (KooKoo, Jukurit, 2xSport) joukkueita tai saavuttamattoman keskikastin (LeKi) joukkueita vastaan. Ja sitten ovat ne haasteottelut, joiden vastustajia ei vielä tiedetä.

Laitetaas tämä haasteotteluiden systeemi vielä kertaukseksi:
Jotta joukkueet eivät kärsisi kotiotteluiden vähenemisestä, päätettiin Wild Card –kierroksen sijaan ajalla 13.-15.2. pelata ns. haasteottelut (koti-vieras). Samalla saadaan runkosarjaa pidennettyä neljällä päivällä. Ottelut pelataan seuraavasti: 1 vs 2 - back to back, palkintona runkosarjan menestyksestä ”taistelu runkosarjan voitosta”, 3-5 – yksinkertainen sarja ”haaste kotiedusta”, 6-8 – yksinkertainen sarja ”mukana pudotuspeleissä”, 9-11 – yksinkertainen sarja ”pudotuspeleihin tai vältä karsinnat”.

TuTon tapauksessa kysymykseen tulee todennäköisemmin "pudotuspeleihin tai vältä karsinnat" eli joukkueiden 9-11 sisäiset kamppailut. Mahdollisesti myös "mukana pudotuspeleissä" eli joukkueiden 6-8 väliset matsit.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
TuTon tapauksessa kysymykseen tulee todennäköisemmin "pudotuspeleihin tai vältä karsinnat" eli joukkueiden 9-11 sisäiset kamppailut. Mahdollisesti myös "mukana pudotuspeleissä" eli joukkueiden 6-8 väliset matsit.

Kyllä joukkue pitäisi pyrkiä siihen 8 sijaan. Arvaan että tuo viimeinen oikea runkosarjapeli JYP-Akkoja vastaan tulee olemaan erittäin ratkaiseva tässä tapauksessa.
No nyt on taas melekin viikko aikaa fiilata systeemiä taas, ja TUTOhan on ollut hyvä kun on saanut levätä hieman.

Ja huomenna sitten hakemaan Rööki Virtasen pelipaita. Lupasin syödä sen tällä foorumilla jos TUTO tippuu Suomi Sarjaan. Pitäisikö laitta marinaadiin vetäämään valmiiksi?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jotta Kupittaalta ei tarvitse kuulua kummia, niin jatkan yksipuolista TuTon peliputkiteemojen lanseeraamistani tällä palstalla edellisen "Viidesti Vieraissa"-teeman jatkoksi. Seuraava kuuden ottelun jakso olkoon nimeltään "Kuudesta Kasiin".

Jakson nimi viittaa sekä kuuteen edessä olevaan tammikuun peliin ennen siirtoajan päättymistä että sarjasijoituksiin kuudesta kahdeksaan, jotka olkoot TuTon tavoitteena. Joukkueet 6-9 ovat tätä kirjoitettaessa kahden pisteen sisällä, mutta TuTolla on matseja vähemmän pelattuna, joten pisteitä on tammikuussa tultava.

Toki "kuudesta kasiin" viittaa osaltaan myös runkosarjan haasteotteluiden tavoitteeseen, eli siihen, että TuTo pelaa haasteottelut joukkueiden 6-8 kanssa eikä väännä sarjakarsintapaikasta joukkueiden 9-11 kanssa.

Tammikuun kuusi peliähän ovat seuraavat:
Pe 13.1.2012 TuTo - SaPKo
Pe 20.1.2012 TuTo - K-Vantaa
La 21.1.2012 SaPKo - TuTo
Ke 25.1.2012 TuTo - KooKoo
Pe 27.1.2012 TuTo - LeKi
La 28.1.2012 Sport - TuTo


Neljä kotipeliä, joista kaksi ensimmäistä ovat kriittisiä pelejä ja joista on voitot haettava keinolla millä hyvänsä. SaPKo ja K-Vantaa vääntävät TuTon kanssa verisesti samoista sarjasijoituksista, ja joukkueet on kotona pystyttävä nuijimaan. Vierasreissu Savonlinnaan on myös sellainen reissu, josta vähintään yksi lisäpiste olisi kaivettava, jotta joukkueiden keskinäiset piste-erot eivät retkahda. Nolla pistettä näistä peleistä, niin sitten voidaankin keskittyä lähinnä sarjakarsintaan.

Savonlinnan reissun jälkeen on taas kaksi kotipeliä, varsin kovaa kotipeliä. KooKoo varmasti jo valmistautuu pudotuspelikuntoon ja saattaa olla kovan treenaamisen jäljiltä TuTon yllätettävissä, mutta vaikeaa se on. Tämä peli lienee kuuma peli myös sen takia miten Antti Virtaselle kävi. Forsberg tuskin saa koko matsia rauhassa pelata jos kokoonpanossa on.

LeKi on TuTolle ollut paha vastus tällä kaudella, mutta kotona pitäisi pisteitä silti saada, kolmea pistettä haetaan. Vaasan reissulta niitä pisteitä tuskin irtoaa.

"Kuudesta Kasiin"-matsien tavoitteet ovat siis kaksivaiheiset: ensisijaisena tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa joukkueen sarjasijoitusta pudotuspelijoukkueena. Optimaalisena tavoitteena on sija kuusi, minimitavoitteena sija kahdeksan eli nykyisen sijan säilyttäminen. Pistetavoitteet ovat toissijaisia, mutta pisteitä on tietyllä prosentilla saatava mikäli pleijareihin joukkue mielii. K-Vantaa on tällä hetkellä kuudentena 1,3 pisteen keskiarvolla. Olkoon TuTon tavoite sitten 1,5 pistettä per peli eli 9 pistettä.

Erityisesti kahdesta ekasta kotipelistä on pisteitä napsittava, samoin LeKi-pelistä ja SapKo-vieraspelistä. Realismin nimessä Sport-peliin "budjetoidaan" nolla pistettä, KooKoo-pelissä pisteitä tärkeämpää on selvitä pelistä ilman omia aivotärähdyksiä ja samalla pelata niin fyysisesti, että kouvolalaiset tarvitsevat tuplamäärän jääpusseja pelin jälkeen.
 
Vaikka pelistä niin paljon älyäkkään kuin MurhaaMenoo, niin yritetään kirjoitella muutama sananen illan pelistä teidän näkökulmasta.

Ekaa erää hallitsi näennäisesti Hokki, mutta TUTOlla oli paremmat maalintekopaikat. Santeri Halme oli läpi, taisi viedä rystylle jonka Peltonen sitten torjui. Erän puolen välin tienoilla Hokin Makkosen pakki-pakkisyöttö jäi Vuorisalon lapaan, joka pääsi nokikkain Peltosen kanssa, mutta Peltonen nappasi kudin räpsäänsä. Erän lopussa Makkonen istui jäähyllä ja TUTO pyöritti koko ylivoiman yhtäjaksoisesti Hokin päädyssä (+ puoli minuuttia vielä jäähyn jälkeenkin. Famularella oli yksi hyvä nousu maalille, mutta kovin hyville paikoille ei TUTO lopulta päässyt.

Toiseen erään Hokki lisäsi luistelua ja eilinen peli Joensuussa, pitkä vaihtoväli sekä viiden pakin peluutuksen johdosta TUTO alkoi väsyä. Jäähyjä TUTO sai kaksi, molemmat vahinkoja, mutta Hokki rankaisi molemmista. Törnströmiä ei oikeastaan voi syyttää kummastakaan maalista: eka tuli maalin edestä ribarista, ja toisessa keskeltä lähtenyt veto pomppi ilmeisesti TUTO pakin kautta maaliin. Ekassa maalissa oli ehkä havaittivissa pieni merkkausvirhe, toisessa jumalat eivät olleet sitten teidän puolella.

Kolmanteen erään odotin uudesti syttynyttä TUTOa, mutta Rajalan heti erän alkuun tekemä 3-0 maali taisi katkaista sen viimeisen nikaman selkärangasta. Tilanne lähti keskialueen kiekonmenetyksestä, josta Hokki pääsi muistaakseni 2vs2 hyökkäyykseen. Maalin pistäisin Törren piikkiin, lämäri siniviivan jälkeen ilman sen kummempaa maskia tai kiekon suunnanmuutosta olisi pitänyt saada kiinni. Hokki tarjoili TUTOlle vielä myöhemmin hiukan useampaakin yv-saumaa, mutta Hokin tiivis neliö ja Peltosen maagiset otteet pitivät TUTOn nollilla. Aaltosen lopussa ottaman jäähyn jälkeen peli oli enää sitä kuuluisaa kosmetiikkaa, ja Palonen veivasikin kiekon vielä kertaalleen TUTOn maaliin. TUTOlla sattui tilanteessa merkkausvirhe, ja Palonen pääsi nousemaan keskelle aivan vapaasti ja pisti kiekon rystyltä ylämummoon.

Yleisesti ottaen TUTOsta jäi väsynyt ja vaisu kuva. Törnström pelasi 3-0 maalia lukuunottamatta ihan ok pelin. Pelaajista seurasin erityisesti Syväsalmea ja Reivosta. Syväsalmi ei mielestäni tehnyt sen kummempia virheitä ja tilastojen mukaan omissa ei soinut kertaakaan. Kiekollisena peli oli perusvarmaa, keskialueella ryntäili ehkä muutaman kerran ohi tilanteesta, mutta muuten ihan pelasi ihan hyvin. Reivosta tarkkailin ihan siitä syystä, koska hän pelasi viime kauden Kajaanissa. Luisteluvauhti oli vieraitten parhaimmistoa, mutta kiekollisesti oikeastaan ihan yhtä surkea kuin viime kaudella. En oikeastaan koskaan oppinut tykkäämään hänen pelityylistään, eikä tämä peli tuonut siihen poikkeusta. Vähän aikaa seurasin myös TUTOn pakkien peluutussysteemiä, ja ainakin ekassa erässä Koponen pelasi joka toista vaihtoa, muut sitten vuorottelivat siinä rinnalla.

Uskon kuitenkin, että voitte olla tyytyväisiä vierasreissun antiin, vaikka Hokki voitti tämän ottelun.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mitä tuohon Tamin mahdolliseen sotkeutumiseen pelaajakokoonpanoihin, niin en itse oikein tuohon usko, en ainakaan siihen, että Tami konkreettisesti kävisi kertomassa valmennuskaksikolle, ketkä saavat pelata ja ketkä eivät.

Mutta kuten sanottua, en nyt usko, että Tami mitään mahtikäskyjä käy jakamassa. Mielipiteensä hän varmastikin sanoo ja siihen hänellä on seuran varatoimitusjohtajana ja osaomistajana oikeus, mutta se on sitten valmennuksesta kiinni ketkä kentälle pistetään.

Kyllä Tami ne epäonnistumisensa myöntää. Ei ehkä heti, mutta tälläkin kaudella on myöntänyt ja tilanteita korjannut "omien löytöjensä" suhteen. Olihan esimerkiksi Paul Eriksson nimenomaan Tamin värväys. Aikansa Erikssonia yritettiinkin saada kasvamaan Mestis-tason mieheksi ja annettiin näytön paikkoja. Muutama liikaa, mutta toisaalta onhan Mikael Aaltonenkin parantanut kokemuksen karttuessa otteitaan, vaikka oli alkukaudella hyvin huono, joten samaa tasonnousua varmaan toivottiin Erikssoninkin kohdalla. Mutta kun homma ei toiminut, niin kyllä hänetkin siirrettiin ensin Satakuntaan ja sitten takaisin Ruotsiin, vaikka kuinka olisi Tamin oma värväys ollut. Ja virhehankinta Vuorionkin tilalle värvättiin Santanen, kun tilanne oli mikä oli.

Joten ei Tami sellaista linjaa ole vetänyt, että "omista miehistä" ei tingitä eikä pelaajahankintojen virheitä myönnetä. Toki siinä voi oman aikansa kestää, ja joskus kestää ehkä liiankin pitkään, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ja onhan hän myöntänyt virheensä myös itsensä kohdalla eli avoimesti tilittänyt siitä, kuinka vauhtisokeus ja liiallinen työtaakka hänet vei masennukseen ja burn-outiin.

Jos ei Tamin linja miellytä, niin muista kumminkin, että omia rahojaan Tamikin pisti itsensä lisäksi likoon. Ei siinä silloin ole kenelläkään nokan koputtamista, jos hän "tavoittelee omaa etuaan". Tamin etu on tässä tapauksessa yhtä kuin TuTon etu. Tamin etu ei ehkä ole TuTon etu maailman loppuun asti, mutta toistaiseksi se sitä on. Palaneita siltoja on takana, mutta TuTon ja Kärppien liiganousujakin on takana.

Ego on Tamilla kova, mutta niin on myös energia ja työskentelytahti. Seuran taustakuviot ovat nyt ihan eri tasolla kuin vuosi sitten, samoin medianäkyvyys ja yhteistyökuviot. Nyt Kupittaalta sentään kuuluu kummia, viime kaudella ei kuulunut enää juuri mitään.

Tullaan nyt tänne vieraaseen pöytäänkin vähän huutelemaan. Arvostan kovasti palstaveli Mustan Nuolen laadukkaita analyysejä, mutta Aurinkokuningas Tammisesta mulla on kovasti eriävät mielipiteet.

Runkkuhan on joka seurassa sohlannut asiat ja varsinkin budjetin ihan päin vittua. Ässien toimarina surkimus yritti savustaa valmentajaa (olisko ollu Toivola?)ulos päästäkseen itse valmentamaan. Sport oli viittä vaille konkurssissa egoistin puuhailun jälkeen.

Ainoana valmentajameriittinä voi ehkä pitää TuTon nostamisen Liigaan. Kärppien nousu tapahtui ainakin vuosi liian myöhään. Sillä porukalla, millä Kärpät hävis tovereille, olis vanha isoäitikin vieny jengin Liigaan. Herran suoritukset valmentajana ovat olemattomat, vaikka tarve niillä(kin) kehuskeluun joka paikassa on saavuttanut kaikki myötähäpeän äärirajat.

En ole myöskään ikinä kuullut pullistelijan myöntävän omia virheitään. Hieno homma, jos tovereilla on PR - puoli kunnossa ja hallilla tapahtuu, mutta kun peli on ihan perseestä, niin ei siinä paljon oheistoiminta auta. Ikävä visioni on, että mulkku jättää tänkin seuran sekä taloudellisen että pelillisen konkurssin partaalle.

TuTo on perinteikäs seura, jolla on oma paikkansa turkulaisessa jääkiekossa, joten toivonkin, että seura edelleen säilyis divaritasolla, eikä tää yks egoisti pääsis munaamaan kunniakkaan jengin tulevaisuutta.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tullaan nyt tänne vieraaseen pöytäänkin vähän huutelemaan. Arvostan kovasti palstaveli Mustan Nuolen laadukkaita analyysejä, mutta Aurinkokuningas Tammisesta mulla on kovasti eriävät mielipiteet.

Kiitos arvostuksesta. Mikäpäs siinä eriävissä mielipiteissä. En minäkään Tamiin suhtaudu suinkaan kritiikittömästi ja tiedostan hyvin hänen hyötynsä ja haittansa. Mutta kun huomioi TuTon aiempien kausien tilanteen ja vääjäämättömästi lähestyvän tuhon joko konkurssin ja/tai sarjasta tippumisen uhan myötä, niin on myös myönnettävä Tamin kohentaneen TuTon tilannetta seurajohdon puolella.

Runkkuhan on joka seurassa sohlannut asiat ja varsinkin budjetin ihan päin vittua. Ässien toimarina surkimus yritti savustaa valmentajaa (olisko ollu Toivola?)ulos päästäkseen itse valmentamaan. Sport oli viittä vaille konkurssissa egoistin puuhailun jälkeen.

Nyt ei ole ollut tästä elkeitä, koska Tami varmasti olisi valmentajaksi päässyt mutta ei ole sitä halunnut. TuTon pelaajabudjetti taisi muuten viime kaudella eli Paksalin viimeisellä kaudella olla 80 000 euroa, nyt se on noussut selvästi (mutta silti maltillisesti), joten ainakin toistaiseksi seurassa on keskitytty talouden vahvistamiseen ja maksettu uudella pääomalla vanhat velat pois, joten vielä ei konkka uhkaa. Nykytilanne eroaa aiemmista seuroista siten, että Tami omistaa nyt osan seuraa ja on näin ollen varmasti varovaisempi pistämään rahaa sileäksi, koska kyse on osin hänen omista rahoistaan.

Ainoana valmentajameriittinä voi ehkä pitää TuTon nostamisen Liigaan. Kärppien nousu tapahtui ainakin vuosi liian myöhään. Sillä porukalla, millä Kärpät hävis tovereille, olis vanha isoäitikin vieny jengin Liigaan. Herran suoritukset valmentajana ovat olemattomat, vaikka tarve niillä(kin) kehuskeluun joka paikassa on saavuttanut kaikki myötähäpeän äärirajat.

Se on totta, että Tami on valmentajana ehdottomasti yliarvostettu. Mutta Tamihan ei TuToa valmenna. Ei minun mielestäni tarvitsekaan valmentaa, ellei sitten loppukausi notkahda niin pahoin, että Makkoselle on pakko antaa kenkää ja Tami voisi vetää loppupelit pakon vaatiessa. Tami on yliarvostettu valmentajana, mutta siitä kai voimme olla yhtä mieltä, että Tami ei ole yliarvostettu seuran saaman julkisuuden nostattajana eikä sponsorien kerääjänä. Niissä hommissa Tamin näkisin mielelläni jatkossakin. Tälläkin kaudella on ollut erilaisia teemapelejä, joista osassa kuten yritysmessujen ja pelin yhdistelmässä saatiin myös katsojaluvut nousuun ja uusia ihmisiä hallille. Mutta tosiaan ei kiitos Tamin valmentajan roolille.

En ole myöskään ikinä kuullut pullistelijan myöntävän omia virheitään. Hieno homma, jos tovereilla on PR - puoli kunnossa ja hallilla tapahtuu, mutta kun peli on ihan perseestä, niin ei siinä paljon oheistoiminta auta. Ikävä visioni on, että mulkku jättää tänkin seuran sekä taloudellisen että pelillisen konkurssin partaalle.

Seura oli jo taloudellisen ja pelillisen konkurssin partaalla. Viime kaudella TuTo oli jatkoaikamaalin päässä sarjakarsinnoista ja oli runkosarjan viimeinen. Velkataakka ja budjetin supistuminen oli sitä luokkaa, että laiva olisi kipannut nurin ennemmin tai myöhemmin. Ei se mahdotonta ole, että Tamin jäljiltä jonain vuonna ollaan samassa tilanteessa, mutta onpahan sitten ainakin ollut toiminnalle muutama jatkovuosi ja ainakin on jotain yritetty itsenäisenä seurana eikä vedetty viime kauden kauhealla linjalla, jossa omia sopimuspelaajia ei ole aina edes kolmeen kenttään ja jossa kynnetään sarjan viimeisenä jatkuvasti.

Peli on tosiaan edelleen melko perseestä, mutta mitä muuta Tami voi sille tehdä kuin mitä hän nyt on tehnyt eli vaihtanut valmentajaa ja hankkinut lisäpelaajia kuten Syväsalmen, Iloviidan ja Ölanderin? Ainoa, minkä hän voisi tehdä olisi tarttua itse valmentajan työhön, mutta työtaakka olisi silloin niin suuri, ettei tätä vaihtoehtoa kannata toivoa.

TuTo on perinteikäs seura, jolla on oma paikkansa turkulaisessa jääkiekossa, joten toivonkin, että seura edelleen säilyis divaritasolla, eikä tää yks egoisti pääsis munaamaan kunniakkaan jengin tulevaisuutta.

Minä puolestani toivon, että vastoin todennäköisyyksiä seura vielä joskus pelaisi liigatasolla ja TuTon 13. kausi pääsarjassa olisi tosiasia. Divaritasollakin säilyminen riittää toistaiseksi, mielellään sen kärkikahinoissa. Toivotaan, ettei kukaan hommaa munaa.
 

hokihoki

Jäsen
En tiedä onko joku teistä ollut kuuntelemassa Tamin "business" luentoja.
Kaveri paukuttaa miten tärkeä on arvostaa työntekijöitä, yhteistyökumppaneita jne. Ja sitä miten yrityksen henkilökunnan tekemisillä on suuri merkitys yrityksen menestykseen ja tästä syystä yrityksen tulisi arvostaa työntekijöitä ja kohdella näistä hyvin ja tasa-arvoisesti.

Mr. Tamminen kuuluu valitettavasti tähän "paskan jauhajien kerhoon" jossa kaikki tiedetään ja ostaan niin pirun hyvin. Käydään jopa muille luennoimassa omasta osaamisesta. Silti se on vaan niin pirun jännä homma miten mösjöö ei itse toimi omien opetustensa mukaisesti! Tätä kutsutaan jossain tekopyhäksi!

Tami on kuin kaksiteräinen miekka - paljon hyvää ja valitettavasti paljon pahaakin on tämä jantteri saanut aikaan. Yhtään vähättelemättä kaverin osaamista tai tekemistä niin fakta on se että kun Tami on kuvioissa voi mitä vain tapahtua. High risk, high reward..kyseisessä scenariossa ensimmäinen jo jokusen kerran tapahtunutkin, entäpä se jälkimmäinen?

Mutta offtopic jääköön tähän!

Mitä tulee tuohon runkosarjan loppuun niin kyllä tässä itselläni on pelkoperseessä ja viime kauden uusiutuminen jumbo-finaalin suhteen tuntuu pelottavan realistiselta. Mikäli A. Virtanen ei palaa jäälle niin riskin mahdollisuus on entistä suurempi.

Joukkueen pelaaminen ailahtelee ihan liikaa niin pelien, kuin erienkin välillä.
Tätä ei helpota se että valmennuksen osaaminen ja pelisilmä ei tunnu riittävän edes ketjumuutosten tekemiseen, kuin pakon edessä kun pelaajia sairastuu, loukaantuu, tai saa 10-tilin täyteen.

TUTOn rosterilla olisi pitänyt pystyä parempiin esityksiin, mutta eipä sitä Ferraristakaan saa tehoja irti jos mekaanikkolla ei pysy edes jakoavain kädessä! Ikävä todeta mutta TUTOn luotsit ovat olleet sarjan heikoimmasta päästä ja yksi joukkueen heikoista lenkeistä! Tämä on heijastunut niin pelitavassa, taktiikassa, kuin peluutuksessa ja ketjujen muokkaamisissa. Mokailevia kavereita ollaa toistuvasti peluutettu, vaikka moni valmentaja olis kokeullut muutoksia (esimerkkinä varmaan 1000. kerran: Eriksson,Vuorio, Aaltonen, Laine, Aarnio, Reponen, jne.)

Jos joukkue pystyisi pelaamaan loput pelit hyvin ja tasaisesti vaikka perjantain Jokipojat pelin tasolla niin jumbo-finaali vältettäisii kevyesti ja jopa suora poffi paikka olisi enemmän kuin realistinen. Jos taas lauantain tasoinen taaperrus jatkuu niin TUTO on ensikaudella Suomisarjassa.

Kun Tami ja kumppanit siellä toimistolla mietitte tulevaa kautta niin koittakaa hommata ensikaudeksi ihan oikeasti kelvollinen valmentaja, eikä näitä Makkosia ja Ortioita enää kiitos! Näiden kavereiden paikka on enemmän 2. - 3. divarissa tai junnusarjoissa! Jos valmennus on osaamaton niin ihan sama ketä sinne hyökkäykseen ja pakistoon haalitaan.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Jos joukkue pystyisi pelaamaan loput pelit hyvin ja tasaisesti vaikka perjantain Jokipojat pelin tasolla niin jumbo-finaali vältettäisii kevyesti ja jopa suora poffi paikka olisi enemmän kuin realistinen. Jos taas lauantain tasoinen taaperrus jatkuu niin TUTO on ensikaudella Suomisarjassa.

Kun Tami ja kumppanit siellä toimistolla mietitte tulevaa kautta niin koittakaa hommata ensikaudeksi ihan oikeasti kelvollinen valmentaja, eikä näitä Makkosia ja Ortioita enää kiitos! Näiden kavereiden paikka on enemmän 2. - 3. divarissa tai junnusarjoissa! Jos valmennus on osaamaton niin ihan sama ketä sinne hyökkäykseen ja pakistoon haalitaan.
Tismalleen tätä samaa tuskaa eletään Kajaanissa tällä hetkellä. Meillä piti olla "varma pleijari joukkue" tänä vuonna ja TuToa veikkailtiin jopa kärkikahinoihin. Katselin TuTon ja Hokin rostereita kauden alussa ja mietin että tänä vuonna ei nämä joukkueet jumbofinaaleissa taaperra. Mutta kuinkas kävikään, tänäkin vuonna pahimmat alisuorittajat. Toivottavasti sekä Turussa että Kajaanissa herätään palkkaamaan oikeita valmentajia ensi kaudeksi, kummankaan putoamista ei soisi tapahtuvan.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Rööki-Ana is back!

Virtanen siis huomenna kokoonpanossa. Helvetin hieno juttu, että ainakin nyt siis vaikuttaa siltä, ettei Hiiri Forsberg onnistunut lopettamaan Antin kautta/uraa. Eiköhän olisi paikallaan saapua huomenna sankoin joukoin hallille ja antaa Röökille kunnon aplodit.

Ja kyllä Tamilla ainakin yritystä piisaa, viimeisinpänä rahanhaalimiskeinona saa toimittajat väistää pressikopista sponsorien tieltä. Saas nähdä mitä asiasta tykkää esimerkiksi meidän rakkaan keskustelufoorumimme tähtireportterit.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Virtanen siis huomenna kokoonpanossa. Helvetin hieno juttu, että ainakin nyt siis vaikuttaa siltä, ettei Hiiri Forsberg onnistunut lopettamaan Antin kautta/uraa. Eiköhän olisi paikallaan saapua huomenna sankoin joukoin hallille ja antaa Röökille kunnon aplodit.

Hätä on suuri ja Rööki liukku pelastamaan köysissä olevan joukkueensa. PO:ffeihin päästään vain mikäli jonkilainen voittoputki käynnistyy, ja kalenterissa on mm kaksi vieraspeliä Vaasassa. Huomenna jos koskaan on kuuden pisteen peli SaPkoa vastaa, nyt tarvitaan 3 pistettä vaikka kiekko pitäisi syödä ja käydä sitten kakkimassa SapKon maaliin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Antti Virtanen siis palaa jäälle. Hieno homma, että kausi ja ura ei päättynyt yhden kädettömän idiootin sikamaiseen tempaukseen.

Toivottavasti Rööki-Anan paluu inspiroi muutakin joukkuetta näyttämään närhen munat SapKolle. Joukkueet ovat tasapisteissä, mutta SaPKo on pelannut kaksi ottelua vähemmän, joten TuTon on pelistä kyllä ne kolme pistettä otettava, muuten ero kasvaa liian suureksi.

Jatkan sekavaa yksinpuheluani näillä otteluiden teemoilla, ja pohdin "Kuudesta kasiin"-ottelupakettien pistesaldoja. Tällä viikolla on ehdottomana tavoitteena kolme pistettä, ensi viikolla tavoitteena on kuusi pistettä kuudesta. Sekä K-Vantaa kotona että SapKo uudestaan vieraissa on kaadettava sen takia, että molemmilla on otteluita vähemmän pelattuina ja molemmat ovat TuTon edellä sarjassa.

Huominen matsi jää valitettavasti terveyssyistä väliin, joten täytyy katsoa sitten perjantaina 20.1. mitä uusi TJ Kiili tarkoitti puhuessaan uudesta tunnelmasta ja uudistuksista joukkueiden sisääntuloon yms. Raportoikaapa läsnäolijat sitten palstallekin, onko ottelutapahtumassa jotain muutosta tai kehitystä tapahtunut. Kenties edes ne tanssitytöt tekisivät tilapäisen comebackin?

TuTon lehdistötilaisuudessa Ortion kommentti kyllä herätti hämmennystä:
"Rahkolan loukkaantuminen avaa nuorille puolustajillemme loistavan näyttöpaikkan. LInke antaa oman näyttönsä huomenna. Viitaniemi ja Karhu odottavat nälkäisenään tilaisuuttaan."

Linke antaa oman näyttönsä? Minusta näyttöjä on jo annettu pitkin kautta, ja niiden perusteella Linken ei mitään näyttöjä tulisi enää edes antaa vaan olla vakikokoonpanossa. Samalla voisi ajatella tulevaisuutta ja antaa Viitaniemelle ja Karhulle saumaa esim. Laineen tilalla. Noh, tämä asia ei ole mihinkään muuttunut, joten turha tätä pakkien peluutusta on nyt vatvoa.
 

sapko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Onko tosiaan niin, että Kupittaalta ei ole nähtävissä lähetystä Mestis-TV:n kautta tai millään muullakaan tavalla. Outoa siinä mielessä, että TUTOlla tuntuu muuten olevan kovasti touhua joukkueen taustalla.
Savonlinnastakin pelejä voi katsella kai kahden selostajan voimin.
 

Oadie

Jäsen
Onko tosiaan niin, että Kupittaalta ei ole nähtävissä lähetystä Mestis-TV:n kautta tai millään muullakaan tavalla. Outoa siinä mielessä, että TUTOlla tuntuu muuten olevan kovasti touhua joukkueen taustalla.

Johtuen varmaan pitkälti sopimuksesta paikallisen radio-aseman kanssa, joka selostaa kaikki TUTOn ottelut. Eli kuunnella voit muttet katsoa. Toki pelin jälkeen tulee myös videokooste.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Johtuen varmaan pitkälti sopimuksesta paikallisen radio-aseman kanssa, joka selostaa kaikki TUTOn ottelut. Eli kuunnella voit muttet katsoa. Toki pelin jälkeen tulee myös videokooste.

Videokooste? Missä tämmöinen tulee? Kauden alussa oli parissa harkkapelissä kotisivuihin ympättynä ottelukooste, mutta muuten en ole videokoosteista mitään ainakaan lukenut. Jos niitä jossain on, niin ainakaan niitä ei kauheasti ole mainostettu tai linkitetty kotisivujen otteluraporttien yhteyteen.

Videolähetykset Kupittaalta olisivat kyllä paikallaan. Tänään kun en päässyt itse hallille, niin mielelläni olisin matsia katsonut suorana lähetyksenä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kuudesta Kasiin -teema alkoi sillä pistemäärällä, mitä pitikin eli kolmella pisteellä SapKosta. 6-4 näytti ainakin tilastojen perusteella olevan melkoista hurlumheitä. Tärkein on kuitenkin tärkeintä, eli pistepussi karttui. TuTon sarjasijoitus on nyt seitsemäs, eli 6-8 -akselin sisällä pysytään. Toki tämänhetkiseen sarjasijoitukseen on turha tuijottaa joukkueiden eri pelimäärien takia, olennaisinta on itse napsia pisteitä niin kyllä joku aina taakse jää. Seuraavaksi taas viikon tauko ja sitten ensi perjantaina K-Vantaa, jolta on myös pisteitä otettava.

Mukavasti joka maaliin eri tekijä, ja Syväsalmikin alkaa saamaan juonesta kiinni 1+1 -tehoillaan. Antti Virtaselle näköjään mukava kolmen pisteen paluuilta, kyllä mestari on aina mestari. Rööki-Anaa oli tullut katsomaan yli 1800 ihmistä, kyllä pitkä kotipelien tauko ja Virtasen paluu vain kiinnosti. Minkälainen se uusi sisääntulo ja ottelutapahtuma oli? Isokin spektaakkeli?
 

hokihoki

Jäsen
Videokooste? Missä tämmöinen tulee? Kauden alussa oli parissa harkkapelissä kotisivuihin ympättynä ottelukooste, mutta muuten en ole videokoosteista mitään ainakaan lukenut. Jos niitä jossain on, niin ainakaan niitä ei kauheasti ole mainostettu tai linkitetty kotisivujen otteluraporttien yhteyteen.

Jostain kumman syystä näitä ei ole kotisivuille ympätty, vaan ainoastaan naamakirja sivuille. Jatkossa löydät koosteet ja lehdistötilaisuudeta täältä
http://www.youtube.com/user/TuToMestis
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Minkälainen se uusi sisääntulo ja ottelutapahtuma oli? Isokin spektaakkeli?

Kaukalon yläpuolelle on rakennettu spottiteline ja halli läväytettiin pimeeksi kun Icebear aloitti turneensa. Spotit pyörivät jäässä. Hiukan ilmeettömät kuviot. Sisääntulomusa sama kuin koko kauden(hyvä juttu) ja nyt tultiin ilman kypäriä. Kymmenisen minsaa ennen matsin alkua soitettiin taas vanha kunnon Trio Hannun "Lättyä pussiin" ja sitten taas matsin päätyttyä. Vaikka ite sanonkin niin nyt ottelutapahtumassa oli nyt sellaisia elementtejä joista olen toimiston suuntaan laittanut vinkkiä eräitäkin kertoja. Henkevämpi tatsi nyt kuin aiemmin.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Vaikka ite sanonkin niin nyt ottelutapahtumassa oli nyt sellaisia elementtejä joista olen toimiston suuntaan laittanut vinkkiä eräitäkin kertoja. Henkevämpi tatsi nyt kuin aiemmin.

Näin on. Pieniä asioita ehkä, mutta mielestäni hyvinkin oleellisia. On katsojana aivan erilainen fiilis kun sisään tullaan ilman pottaa ja spottien vilkkuessa, kuin potta piukassa ja täysissä hallin valoissa. Hyvä oli tunnelma muutenkin, kiitos katsojamäärän ja ennenkaikkea kohtuutäyteen juntatun fanikatsomon. Myös ennen matsia nautitut Kukot mitä ilmeisemmin auttoivat tunnelman luomisessa. Toivoa sopii, että samanlainen fiilis olisi useamminkin.

Todella tärkeät pinnat tuli. Toinen erä koomailtiin, mutta jopa sekin onnistuttiin voittamaan, vaikka ei todella oltaisi ansaittu. Mielenkiintoisia muuten nuo tilastot. Vaikka useimmiten ne kertoo missä mennään, niin aika ajoin näyttää aivan perunoita, eilisen torjuntatilastot on siitä hyvä esimerkki. Toinen erä näyttää olevan ainoa jossa SapKon Kauliolla oli enemmän torjuntoja kuin meidän Santasella, vaikka juuri sen toisen erän TUTO oli täysin vastaantulija.

Hyvää tsemppiä tuo toinen erä pois lukien, Virtasen paluu oli selkeästi tuonut joukkueeseen uutta itseluottamusta. Hyvin, vaikka aavistuksen normaalia varovammin, Rööki myös pelasikin. Ja tuntui että sai pelkällä mukana olollaan muutkin hyökkääjät pelaamaan.

Pakkeihin on tietenkin pakko vielä palata. "Nyt näytön paikan saava" Otto Linke? TUTON varmin puolustaja eilen(kin), yhdessä Mikael Aaltosen kanssa. Nimenomaan siis perusvarmaa peliä, sellaista jota TUTO:ssa on aivan liian vähän tällä kaudella näkynyt. Muista pakeista Chelios saa kohtuulliset paperit, samoin Syväsalmi. Omassa päässä ei ollut Syviskään niin varma kuin Linke, mutta vastaavasti hyökkäsypäässä parempi. Ölander aivan surkea, kaksi kertaa itsekseen nurin ja yhtä monta kertaa katseli vierestä kun kaveri käveli maalintekoon. Eikä Marloa juuri enempää voi kehua. Onkin paikallaan kysymys kaksikolle McKone & Kai Ortio: Miten paljon pitää "hyviä näyttöjä" antaa ennen kuin pääsee kentälle muulloinkin kuin jonkun loukkaannuttua? Ja vastaavasti, miten paljon saa antaa huonoja näyttöjä ennen kuin on edes etäinen mahdollisuus joutua vilttiin? Jos Rahkolan palattua on taas Linke se joka joutuu pureskelemaan tuppea, niin on sekin taas yksi perkele.

Ja tuosta perkeleestä tulikin mieleen melkoinen järkkärien pohjanoteeraus eiliseltä. Tuli nimittäin eräs keltapaitainen ohjeistamaan erätauolla, että "ei saa kiroilla". Eli perisuomalaista voimasanaa ei saisi enää lausua. Jääkiekko-ottelussa. Ja tuossa juuri kuulin, että vastaavanlaista paskaa on järkkäri jauhanut tällä kaudella ainakin yhdessä Liigahallissa. Tähänkö nyt sitten ollaan tultu tässä ylisuvaitsevaisessa yhteiskunnassa? No on tai ei, niin haluan kyllä senkin päivän nähdä kun joku tulee evästämään käytöstapaohjeilla voimasanan huudettuani.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kaukalon yläpuolelle on rakennettu spottiteline ja halli läväytettiin pimeeksi kun Icebear aloitti turneensa. Spotit pyörivät jäässä. Hiukan ilmeettömät kuviot. Sisääntulomusa sama kuin koko kauden(hyvä juttu) ja nyt tultiin ilman kypäriä. Kymmenisen minsaa ennen matsin alkua soitettiin taas vanha kunnon Trio Hannun "Lättyä pussiin" ja sitten taas matsin päätyttyä. Vaikka ite sanonkin niin nyt ottelutapahtumassa oli nyt sellaisia elementtejä joista olen toimiston suuntaan laittanut vinkkiä eräitäkin kertoja. Henkevämpi tatsi nyt kuin aiemmin.

Ihan hyvältä kuulostaa sikäli, että vihjeistä on otettu oppia. Ainoa oikea Lättyä pussiin -biisi on ainoa oikea Lättyä pussiin, sen "kiekkoa häkkiin"-raiskauksen voisi haudata. Kypärät pois ja valot pimeäksi -meininki on myös paikallaan, tai ainakin kypärättömyys. Vähän täytyy fiilistä kohottaa!

Se on kyllä kumma, jos joku järkkäri oli kirosanasta tullut hyssyttelemään. Kyllähän sitä, perkele, ruma sana sanotaan niin kuin se on, jos tarve vaatii. Ei nyt mitään teinix-tyyppistä "vviittuu.... vviittuuu...vvittuuu..."vinkunaa tarvita, mutta kyllä Perkeleen, Saatanan ja Helvetin voimin on suomalainen yhteiskunta muutenkin rakennettu.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jostain kumman syystä näitä ei ole kotisivuille ympätty, vaan ainoastaan naamakirja sivuille. Jatkossa löydät koosteet ja lehdistötilaisuudeta täältä
http://www.youtube.com/user/TuToMestis

Ok, kiitoksia. Jännää, ettei ole kotisivuille laitettu, niihin voisi ihan hyvin upottaa videot ja koosteet otteluraporttien yhteyteen. Sellainenhan peli ei oikein vetele, että missään naamakirjassa tiedotettaisiin asioita, joita ei kotisivuille laiteta - kotisivut ovat ylivoimaiselle enemmistölle oleellisin tiedonlähde joukkueesta, sitä vartenhan ne ovat nimeltään kotisivut. Muut systeemit ovat vain toissijaisia ja ylimääräisiä informaatiokanavia. Minähän en Facebookia tietoturvasyistä edes käytä (enkä aio käyttää jatkossakaan paitsi jos ihan pakko on esim. työn takia), ja tuskin iso osa TuTon matsien vanhemman ikäluokan peruskävijöistäkään naamakirjoja käyttää.

Eli jos TuTon kotisivujen päivittäjä tätä sattuu lukemaan, niin YouTube-videolinkit löytäisivät enemmän katsojia kotisivuille upotettuina linkkeinä.

Ja taitaapa päivittäjä ainakin sen verran foorumia lukea, että oli hyödyntänyt lanseeraamaani "viidesti vieraissa"-teemaa otteluraportissaan:
”Viidesti vieraissa”- turneelta palannut TUTO Hockey sai perjantai- illan koitoksessa OS/GAreenalla vastaansa ehkä parhaan mahdollisen vastuksen; SaPKon.

Mainiota, mainiota. Hyvä, että tuo teema kelpasi. Saa käyttää muitakin teemojani jos se TuTon sivuja elävöittää.

Tuo "Kuudesta Kasiin"-teemani on vähän moniselitteisempi viitatessaan sekä teeman ottelumäärään (6) että tavoitesijoitukseen (6-8), jonka sisällä joukkueen on syytä olla näiden kuuden (nyt enää viiden) matsin jälkeen ja siirtoajan päättymisen kohdalla. Helmikuussa onkin jäljellä enää muutama matsi (mukaanlukien ne lopun ottelusarjat) ennen runkosarjan päätöstä.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Katselin just tota videokoostetta ja pari asiaa tuli mieleen.
Ensimmäiseksi niin kyllähän toi hyökkäyspään pelaaminen onnistui täydellisesti. Ja hienoja maaleja tekivät. Voi saakeli että on ollut Röökiä ikävää. Äijä on ollut melkein kuukausi poissa ja tulee takaisin ja värkkää heti 0+3. Ja nyt tuli kliseemäisesti onnistumisia laajalla rintamalla. Odotan vesi kielellä kun KooKoo tulee kylään 25 päivä.

Mutta sitten tämä puolustus...hohhoijaa. Eteenkin se Ölander. Oliko ukko jäällä kaikissa SaPKon maaleissa? Ja oli aina viimeisenä ukkona. Ensimmäisessä hän pakittaa Santasen syliin: Helvetin hienoa! SaPKon toisessa ja kolmannessa hän vaan katsoo vierestä ilman että käy mieheen kiinni: Taas kerran helvetin hienoa! Kyllä Ölander on pakeista se joka pitää parantaa ja nimenomaan puolustus päässä. Epäilen ettei lisää hankintoja tehdä, niin kyllä jokainen täytyy nyt pistää kroppa likoon ja pelata äijämäisesti joka vaihto.

Mutta, mutta...kyllä oli hieno voitto eilen ennätysyleisön edessä, kerrankin! Nyt vaan sama tahti niin kyllä Vantaa ja SaPKo kaatuu ensi viikolla. Pikkaisen tiiviimpi puolustus niin kyllä tästä hyvää tulee :-)
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mutta sitten tämä puolustus...hohhoijaa. Eteenkin se Ölander. Oliko ukko jäällä kaikissa SaPKon maaleissa? Ja oli aina viimeisenä ukkona. Ensimmäisessä hän pakittaa Santasen syliin: Helvetin hienoa! SaPKon toisessa ja kolmannessa hän vaan katsoo vierestä ilman että käy mieheen kiinni: Taas kerran helvetin hienoa! Kyllä Ölander on pakeista se joka pitää parantaa ja nimenomaan puolustus päässä. Epäilen ettei lisää hankintoja tehdä, niin kyllä jokainen täytyy nyt pistää kroppa likoon ja pelata äijämäisesti joka vaihto.

Totta. Ölander oli mainituissa tilanteissa erittäin huono, ja siihen voidaan vielä lisätä ne useat suoraan vastustajan lapaan päätyneet avaussyötöt. Kehuttavaakin kuitenkin löytyy, sillä seurasin hänen pelaamistaan TUTOn alivoimissa oman maalin edessä, ja niissä hän piti SaPKon maskimiestä lähinnä pilkkanaan. Jatkuvasti iholla kiinni tökkien, tönien ja välillä karhumaiseen syleilyyn ottaen. Eikä puhettakaan siitä, että hyökkääjällä olisi ollut mitään asiaa irtokiekkoihin. Ei tuollaista puolustuspelaamista oman maalin edessä ole nähty parin viime kauden aikana. Toki tuostakaan ei paljoa iloa ole, jos luistelussa vastustajan hyökkääjät kiertävät hänet aina luvattoman helposti.
 

Rosvoroope

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä millä laseilla te katsotte puolustajien pelaamista, jos näette Linken rauhallisena ja virheettömänä oman pään pelaajana ja vastaavasti Ölanderin riskialttiina kompuroijana.

Ölander ja Aaltonen ovat pakeista ne, jotka pelaavat hemmetti joka pelin täydellä sydämellä ja vetävät joka ikisen vaihdon täysillä. Katsokaa vaikka alivoimapelaamista ja mitä kaverit tekevät siellä maalin edessä. Mikke pienestä koostaan huolimatta omaa juuri oikeanlaista munaa pelata isompiakin äijiä vastaan ja Ölanderin alivoimapelaaminen on sydäntä lämmittävän häijyä, ei siellä maalinedustalla vastustajalla ole todellakaan kivaa.

Linke on se virhealtis koohottaja, jolta voi kiekon kanssa odottaa ihan mitä tahansa, paitsi sitä helppoa ensimmäistä syöttöä lapaan. Viime pelissä mm Vainiola tarjosi syöttöpaikkaa muutamissa vaihdoissa, mutta kun limppu ei irronnut Linkeltä, haki Vilsu lopulta maalin takaa itse kiekon. Ja muutenkin Linken meno näyttää välillä janneniinimaa-tyyliseltä vähän vähemmän tehokkaalta puolustuspelaamiselta.

Toki nämä vain omien värilasieni läpi katsottuna.
 

hokihoki

Jäsen
En tiedä millä laseilla te katsotte puolustajien pelaamista, jos näette Linken rauhallisena ja virheettömänä oman pään pelaajana ja vastaavasti Ölanderin riskialttiina kompuroijana.

Linke on se virhealtis koohottaja, jolta voi kiekon kanssa odottaa ihan mitä tahansa, paitsi sitä helppoa ensimmäistä syöttöä lapaan. Viime pelissä mm Vainiola tarjosi syöttöpaikkaa muutamissa vaihdoissa, mutta kun limppu ei irronnut Linkeltä, haki Vilsu lopulta maalin takaa itse kiekon. Ja muutenkin Linken meno näyttää välillä janneniinimaa-tyyliseltä vähän vähemmän tehokkaalta puolustuspelaamiselta.

Toki nämä vain omien värilasieni läpi katsottuna.

Ei mitään henkilökohtaista, mutta jatkossa kannattaa ottaa pari kukkoa niin saatat nähdä peli niillä silmin kuin valtaosa tällä palstalla kirjoittelevista ;)

Mielenkiintoista miten tässä kuukausien aikana USEAMPI ihminen on kehunutt Linken pelaamista ja virheettömyyttä J-P Jaloa myöden.Kaveri ei juuri taklaa, mutta johtuu siitä että pyrkii pelaamaan mailalla ja sijoittumisella. Tässä on se etu ettei pelaa itseään muuten niin helposti pihalle mitä esim hehkuttamasi Ölander. Väitän että kaikki kolme näistä jampoista kyllä antaa 100% joka vaihdossa, mutta antamistapa on vain erilainen. Ölander ja varsinkin Aaltonen pelaa fyysisempää peliä, joka sisältää myös suuremman riskin. Tämä peilaa suoraan mm. jäähyminuutteihin.

Mitä tulee Koposeen, Ölanderiin ja Rahkolaan kavereilta lähtee se eka syöttö kyllä, mutta tuloksena vähintään 40-50% syötöistä on vastustajan lavassa ja usein vielä omalla siniviivalla ja sitten heliseekin jo selän takana.
Linkeen avausyöttö taas ei lähde välittömästi joka kerta, koska kaveri malttaa katsoa kärkkyykö vastustajan kärkikarvaaja syöttölinjalla.
Myönnän että alkuun omaankin silmään Linken pelaaminen näytti passiiviselta ja jopa laiskalta, mutta pidemmän päälle huomasin että sitä se ei ole. Jannu on vain todella rauhallinen ja jättää turhan koohottamisen ja ristiinrastiin luistelun. Tähän kun lisätään se että mies ei juuri taklaa vaan koittaa pelata mailalla/sijoitumisella, niin ymmärrän että miehen pelaamista vähemmän/ei niin tarkasti seuranneiden silmissä pelitapa muistuttaa " janneniinimaa-tyyliseltä vähän vähemmän tehokkaalta puolustuspelaamiselta".

Kaverilla on pelisilmää, kiekonkäsittely on joukkueen pakistossa parhaimmisto, eikä laukauskaan ole ihan surkea. Itsekin toivoisin kaverin pelaamiseen paljon lisää fyysisyyttä ja saisi hyökkäyspäässä osallistua laukomalla enemmän. Jannun pelitapa sattuu vain olemaan varmisteleva ja defensiivinen. Mitä tulee kokemukseen niin sitä puuttuu ja paljon, eikä Ortio juuri saumoja ole antanut. Mitä tulee pakistoon niin kaveri on selvästi turvallisempi ja varmempi vaihtoehto kuin esim tuuraamansa Rahkola.

Mitä tulee virheettömään ja riskialttiittomaan, sitä ei yksikään tämän joukkueen pakeista ole, mutte suurimpia virheitä puolustuksessa näkee Ölanderin , Koposen, Rahkolan ja Laineen toimesta. Tämä johtuunee siitä että kaverit yrittävät kyllä, välillä liikaakin ja tekemisestä unohtuu se järki ja sitten kiekko onkin jo vastustajalla tai oman veskarin seläntakana.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Mitä tulee Koposeen, Ölanderiin ja Rahkolaan kavereilta lähtee se eka syöttö kyllä, mutta tuloksena vähintään 40-50% syötöistä on vastustajan lavassa ja usein vielä omalla siniviivalla ja sitten heliseekin jo selän takana.
Linkeen avausyöttö taas ei lähde välittömästi joka kerta, koska kaveri malttaa katsoa kärkkyykö vastustajan kärkikarvaaja syöttölinjalla.

Juuri näin. Kyllä se vaan on paljon mukavampi katsoa kun oma pakki siirtää kiekon rauhallisesti ja varmuudella omalle pelaajalle, kuin että koohottaa hirveällä draivilla lätyn vastustajan lapaan. Linke tekee joskus tuon ehkä hiuan liiankin rauhallisesti, mutta eipä myöskään tarjoile lättyä vastustajille omalla alueella.

Myönnän että alkuun omaankin silmään Linken pelaaminen näytti passiiviselta ja jopa laiskalta, mutta pidemmän päälle huomasin että sitä se ei ole. Jannu on vain todella rauhallinen ja jättää turhan koohottamisen ja ristiinrastiin luistelun.

Juurikin näin. Linke ei edes yritä mitään mitä ei osaa, vaan ottaa varman päälle, ja siksi pelaaminen näyttää noin rauhalliselta. Otto on siis täydellinen vastakohta Ölanderille ja etenkin Marlolle, jonka itseluottamus on huikea taitoihin nähden. Tämä tiedetään hyvin Lappeenrannassakin. Mutta tuossa pelitavassa lienee juuri se syy miksi Linke on aina pakeista ensimmäisenä liipaisimella. McKone & Ortio näkevät kentällä mieluummin yläkanttiin hurjastelevia koohottajia jotka painavat koko ajan riskirajoilla, kuin pakkia joka tekee vain sen minkä varmasti osaa.

Jannun pelitapa sattuu vain olemaan varmisteleva ja defensiivinen. Mitä tulee kokemukseen niin sitä puuttuu ja paljon, eikä Ortio juuri saumoja ole antanut. Mitä tulee pakistoon niin kaveri on selvästi turvallisempi ja varmempi vaihtoehto kuin esim tuuraamansa Rahkola.

Niin, kokemusta Linke nimenomaan tarvitsisi, niin uskaltaisi kyllä jossain vaiheessa alkaa pelaamaan rohkeammin. Mutta väkisinkin siitä pelistä tulee jopa korostetun rauhallista, kun koko ajan tietää olevansa liipaisimella.

Mitä tulee virheettömään ja riskialttiittomaan, sitä ei yksikään tämän joukkueen pakeista ole, mutte suurimpia virheitä puolustuksessa näkee Ölanderin , Koposen, Rahkolan ja Laineen toimesta. Tämä johtuunee siitä että kaverit yrittävät kyllä, välillä liikaakin ja tekemisestä unohtuu se järki ja sitten kiekko onkin jo vastustajalla tai oman veskarin seläntakana.

Tosiaan, tuo järki unohtuu aivan liian usein. Tai oikeastaan kyse on siitä, että koitetaan ylittää omat kyvyt. Siinä missä nämä muut sankarit painavat koko ajan riskirajoilla, pelaa Linke juuri niin kuin tietää osaavansa. Ja tästä ei kaikki tykkää, ei ainakaan McKone & Ortio, eikä myöskään näemmä Rosvoroope.

Mikke Aaltosesta muuten sen verran, että kaverin yrityksen ja tsempin tasoa tuskin kukaan kyseenalaistaa. Joukkueesta ei enemmän tunteella mukana olevaa ja kovemmin yrittävää pelaajaa löydy. Ja sitäpaitsi, kuten täälläkin todettua, Aaltosen otteisiin on tullut selkeästi lisää varmuutta viime aikoina. Kuten SapKo-pelin jälkeenkin kirjoitin, Mikke oli Linken kanssa kotijoukkueen varmimmat pakit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös