Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

TuTon juniorit 2008–2009

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana Devon, 19.06.2008 klo 17.34.

 1. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Polkaistaan tämänkin aiheen kohdalta uusi kausi käyntiin.

  Täältä löytyvät TuTon junnujen valmentajat A:sta C:hen, eli Ortsa, Kenu ja Raippe vetävät joukkoja. Harjoitusringissä olevien pelaajien nimilistoja en mistään löytänyt, mutta ainakaan tämän mukaan ei mitään joukkopakoa TPS:n A:han ole tapahtunut. Nuoremmista junnuista en sitten tiedä.

  Ehkä näin etukäteen eniten mielenkiintoa kohdistuu TuTon C:tä kohtaan. Siellä on lahjakkaita ikäluokkia astumassa ruotuun, ja tulokset ovat toivon mukaan sen mukaisia. Toki Kestinkin siirtyminen penkin taakse tuo lisäväriä TuTon junnujen ensi kauteen. Ja jotta piiri pieni pyörii oikein tosissaan, niin Syviksen isä on näköjään valittu Ry:n hallitukseen isä ja poika Määttäsen, Heinos-Matin ja "Vekku" Lehtosen seuraksi.
   
 2. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Ortio, Luoma ja Honkanen ovat ainakin kadonneet TPS:n kitaan. A-junnuista aika moni lienee nyt edustuksen kesätreeneissä. Miten sitten jos paikka edustuksesta ei löydy kauden lähestyessä? Kylillä puhutaan, että Kai Ortion siirtyminen A-joukkueen valmentajaksi ja Teemu Kettusen häätäminen pois ei ole herättänyt iloa ja riemua pelaajistossa. Jos näin on, voi A-joukkueen taso muodostua todella heikoksi tänä vuonna.

  Toivottavasti huhupuheet ovat potaskaa, koska muuten edessä on synkkä tulevaisuus.
   
 3. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Ortion ja kumppanien maiseman vaihto lienee aika selvyys Ikan vanavedessä. Paha menetys sinänsä TuTon junioripuolelle, mutta vaihtuvuus avaa myös samalla uusia väyliä. Toivottavasti kyvykkäät jatkajat ovat löytyneet valmennukseen ja mestiksestä on varmasti edelleen "helpompi hypätä liigaan" kuin A-junnuista. Eli pärjääminen TuTossa on edelleen hyvä tie liigapaikkaan, kuka sitten junnupuolta vetääkään.

  Ei muuta kuin tsemppiä junnupuolelle, teitä tarvitaan, kaivataan ja uskoa myös uusiin "superlupauksiin" täältä ainakin löytyy. TuTossa on kyllä valmiudet viedä asioita oikeaankin suuntaan, vaikka virheitäkin välillä sattuu... Niistä on vain hyvä välillä ottaa opiksi.
   
 4. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Näin on, mutta oheisen listauksen mukaan mitään suurta leirinvaihtoa ei siis ainakaan vielä tässä vaiheessa ole tapahtunut, ellei sitten osa pelaajista ole siirtynyt paikallisiin A-junnujen alasarjajoukkueisiin. Sitäkin keväällä huhuiltiin.

  Toki Ortio ja Honkanen ovat pahoja menetyksiä, sillä molemmat olisivat kolkutelleet myös Mestis-joukkueen portteja. Luomakin kyllä olisi ollut TuTon A:ssa runkopelaajia. Määrällisesti näissä lähtijöissä ei ole mitään hälyttävää, sillä kyllähän TuTon ja Tepsin A:n välillä on yleensä kesäisin liikkunut hyvinkin kentällisen verran pelaajia puolin ja toisin valmentajien nimistä riippumatta.

  Sinänsä on aika mielenkiintoista, että poika-Ortio vaihtoi joukkuetta isä-Ortion tultua valmentajaksi. Tietenkin vaihdon taustalla on esim. päätoimisen maalivahtivalmentajan puute TuTossa ja se, että nykyään täytyy käytännössä pelata SM-liigajoukkueen junnuissa päästääkseen nuorten maajoukkueeseen. Silti tästä touhusta saa aika erikoisen vaikutelman, kun TuTon juniorien valmennuspäällikön poika siirtyy paikalliskilpailijan riveihin.
   
 5. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Olisikohan A-junnujen otteluohjelma saatavilla jostakin? Myös harjoituspelit kiinnostavat, ja niiden luulisi ainakin olevan jo tiedossa.

  TuTon A-junioreiden harjoitusvahvuus näyttää peloista huolimatta ihan kohtuulliselta. Mikäli kaikki ikänsä puolesta edustuskelpoiset myös pelaavat A-junioreissa, niin joukkue voi vaikka menestyä. Noususta ei oikein viitsi haaveilla, mutta olisihan se taas kivaa käydä katsomassa pääsääntöisesti voittavaa joukkuetta.
   
 6. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Tässä lainaus viime kauden yhteenvedosta TuTon B-junnujen coutsin sivulta (lainasin kokonaan tänne, kun ei osaa sanoa, onko linkki validi kuinka kauan):

  "Kausi on päättynyt ja on tilinteon aika. Kautemme oli suuria odotuksia täynnä. Lähdimme tavoittelemaan paikkaa B-nuorten SM-sarjaan. Aloitimme karsinta-sarjan hyvin voittamalla heti avaus ottelussa HIFK:n vieraissa. Meidän eväät B-nuorten SM-sarjaan, eivät kuitenkaan riittäneet ja tämän seurauksena päädyimme B-nuorten divariin. Pelasimme divarin läpi pienellä materiaalilla ja onnistuimme sillä saavuttamaan paikan ensi kauden B-nuorten SM-karsintoihin. Todellista faktaa on se, että jouduimme antamaan merkittävää tasoitusta kilpailijoillemme jääajoissa. Meidän keskimääräinen jääaikamme viikossa oli läpi koko kauden alle kolme tuntia jääharjoittelua viikossa. Tällaisilla jääajoilla ei kukaan pysty tekemään ihmeitä. Suhteutettuna harjoittelu aikoihin ja pelaaja materiaaliin, niin meidän kauden saavutus oli loistava."

  Tuo pistää hieman mietityttämään, jos TuTon tasoisella porukalla ei ole tarjota tarpeeksi jääaikaa omille junioreilleen, varsinkin C-/B-junnuikäisenä, jolloin pitäisi ottaa niitä isoja kehitysaskelia. Jos muistelee mitä viime syksynä joukkueessa tapahtui, niin pelaajia häipyi kilpailijoiden riveihin niin paljon, että parhaimmillaan/pahimmillaan kokoonpanossa oli esimerkiksi vain kolme puolustajaa. Todennäköisesti nimenomaan em syystä. Toivottavasti tähän on saatu muutosta, sillä pidemmän päälle tuollainen alkaa kostautumaan.

  Tulevan kauden A-junnujen rinki näyttää kuitenkin ihan hyvältä:
  http://www.tutohockey.fi/tuto/www/fi/index.php?we_objectID=5822&pid=5591

  Uusiakin nimiä listoilta löytyy ja täytyy olla tyytyväinen, että esim Johannes Lehto on edelleen TuTon listoilla.
   
 7. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Raimo "Tiikeri" Määttäsen pojista vanhin, eli Teemu on käsittääkseni pelannut TuTossa jääkiekkoa A-junnuihin asti, ja tämä siis tapahtui 80-luvulla. Samaa TuTon junnuikäluokkaa on myös muuan Pekka Virta. Muita divaritason pelaajia ei siitä porukasta tainnut tullakaan.

  Teemu Määttänen on myös valmentanut TuTossa junnuja 90-luvulla. Aikalaiskertomusten mukaan hän veti suhteellisen kovia treenejä, joissa vauhtia riitti.
   
 8. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Tänään olisi ensimmäinen mahdollisuus käydä katsomassa peliä Kupittaalla, A-junnujen harkkapeli alkaa 18.30. Taidan mennä katsomaan miten kausi käynnistyy, toivottavasti ovat ehtineet laittaa nimet paitoihin. On todella ikävää arvailla kuka mitäkin jäällä tekee.
   
 9. Pressiboxi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Monsterimonni, jalalla nostajat, HC TPS
  Lainaus:
  Tämä voisi olla illan kuuma haaste. Pois helle, tilalle pilkkihaalarit ja Kupittaa! Musti Laiton kuumottaa tietenkin jonnin verran iltariennoissa myös.
   
 10. toveri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Idrottsföreningen Kamraterna i Helsingfors
  Joku pelissä ollut voisi raportoida miten peli päättyi ja kommentoida muutenkin joukkueen ilmettä. Kiinnostavaa olisi tietää kuinka moni viime kauden vielä edustuskelpoinen pelaaja on vielä mukana.

  Vastaan itselleni. HPK voitti 1-3. Raportit ja havainnot kelpaavat yhä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2008 klo 12.42
 11. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Hymyilytti, kun kuuluttaja toivotti tervetulleeksi Kupittaalle vietämään heinäkuista iltaa. Satakunta katsojaa oli paikalla, ei huono. TuTo tosiaan hävisi 1-3, viimeisen mennessä tyhjiin. Ottelun seuraamista haittasi nimien puuttuminen useimpien selästä, mutta tässä nyt kuitenkin pikku rapsa.

  TuTon maalivahti (Lusto?) pelasi todella hyvin. Puolustajista huomio kiinnittyi Niki Hakalaan, joka on suhteellisen isokokoinen ja rauhallinen puolustaja. Hyökkääjistä paras oli Anrei Hakulinen, hänen lisäkseen maalintekijä Keskinen ja Heikki Pusa erottuivat edukseen. H. Pusa on kyllä aikamoinen kaveri, mutta ei aina hyvässä mielessä. Nyt hän pilasi TuTon mahdollisuudet tasoitukseen ottamalla tyhmän jäähyn hyökkäyspäässä ajassa 57.50. Mutta kaverilla on lahjoja enemmän kuin muutamalla yhteensä, joten hänestä on vielä paljon harmia vastustajille kauden aikana.

  Kokonaisuutena TuTon esitys oli asiallinen. HPK sai tehdä täyden päivätyön voittaakseen ottelun, ja TuTo olisi paremmalla viimeistelyllä voinut vaikka voittaa.

  TuTon kokoonpano seurasi aika tarkkaan kotisivuilla olevaa pelaajalistaa.

  Ylihuomenna perjantaina voi DBTL-illan aloittaa Kupittaalla, Lukko tulee kylään. Ilmaista viihdettä, eikä aurinko paista silmiin.
   
 12. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  KJT-turnaus 24.08

  TuTon A-juniorit osallistuivat tänään turnaukseen Järvenpäässä. Ottelut pelattiin 2 x 20 min pituisina. TuTo pelasi kolme ottelua ja sijoittui lopulta kuuden joukkueen turnajaisissa kolmanneksi.

  Runkosarja:

  TuTo - Kiekko-Vantaa 3-1

  TuTo aloitti pirteästi ja voitti avausottelunsa varsin helposti. Maalissa Pietilä pelasi mainion ottelun, eikä paremmasta joukkueesta ollut epäselvyyttä. TuTon maalit värkkäsivät Ruusunen, Koskinen ja lopuksi tyhjiin Huhtala.

  TuTo - KooVee 2-4

  Ottelu meni reisille aikaisessa vaiheessa. KooVee johti nopeasti 3-0, maalivahti Lusto imuroi näistä puolitoista maalia ja sai antaa tilaa Pietilälle. Hän onnistuikin paremmin, mutta TuTo ei onnistunut missään vaiheessa haastamaan tosissaan KooVee:ta. TuTon malintekijöinä Saarinen ja Lindfors.

  Pronssiottelu

  TuTo - Karhu-Kissat 4-3 (RL)

  TuTo pelasi parhaimman ottelunsa viimeiseksi. Aikainen johto ei kuitenkaan riittänyt voittoon varsinaisella peliajalla, mutta Anrei Hakulinen iski upeasti rankkarin sisään. Kun maaliin tullut Pietilä (Lusto torjui varsinaisen ottelun) ei mennyt vipuun voitti TuTo ottelun. Pelissä oli tunnetta runsaasti, muutaman kerran kunnon nokkapokka oli lähellä. TuTon maalintekijöinä varsinaisella peliajalla kunnostautuivat Ruusunen x 2 sekä Hakulinen.

  Yleisiä huomioita:

  TuTon parhaimmat olivat maalivahti Pietilä, puolustaja Saarinen sekä hyökkääjät Ruusunen ja Hakulinen. Varsinkin Hakulinen (hän tuo jotenkin mieleen Timo Salon) pelasi vallan mainiosti, hän vaikutti olevan ihan eri tasolla kuin muut hyökkääjät. Kokonaisuutena TuTon joukkue vaikuttaa tasapaksulta, menneiden kausien loistoa tyyliin Lehtonen -Isberg - Potila ei tästä joukkueesta löydy.

  TuTon joukkueesta puuttuivat edustuksen mukana olevien pelajien lisäksi ainakin H. Pusa, Keskinen ja Hakala.
   
 13. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Uusi tuttavuus. Mistä tällainen on ilmaantunut? En ainakaan muista, että olisi TuTon B:n tai C:n joukkueista tuttu aikaisemmin...?

  Onko Lehto ollut A:n peleissä?

  Lainaus:
  Missäs Lehtonen nykyään vaikuttaa? -88:na mahtuisi vielä junnuihinkin.
   
 14. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Anrei Hakulinen taisi siirtyä TPS:n organisaatiosta. Kyllä, Lehto on ollut A:n peleissä. Ja Lehtonen kuuluu varsin suureen joukkoon pelaajia, jotka syystä tai toisesta ovat TuTosta kadonneet.
   
 15. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  A-junnujen kausi käynnistyi kotiottelulla KJT:ta vastaan. Hyvin meni, kotivoitto 8-2 oli selkeä. Edustusjoukkueen tapaan A-junnut pistivät pökköä pesään toisessa erässä - erävoitto 4-0 ja ottelu oli taputeltu.

  TuTon maalissa Pietilä oli hyvä, vaikka olikin osasyyllinen ensimmäiseen takaiskuun. Puolustuksessa Teerimäki oli omaa luokkaansa, todella äijämäinen esitys häneltä. Hyökkäyksessä oli nähtävänä tulokas TPS:n riveistä, Oliver Mattsson. Kaveri olikin todellinen pelimies, tehot 3 +1 ja muutenkin erittäin aktiivista peliä. Totuttuun tapaan Anrei Hakulinen oli parhaimmistoa, saaden hyvää tukea Olli Aallolta. Aleksi Keskinen pelasi vallan mainiosti, kunnes loukkaantui kolmannessa erässä. ¨

  Peli oli ihan kohtuullisen näköistä ja Mattssonin myötä leveyttä oli saatu lisää. Tästä on hyvä jatkaa, tänään ollaan jo viisaampia kun TuTo vierailee Pirkkalassa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2008 klo 12.18
 16. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  C-junnut SM-sarjaan

  Kuten TuTon virallisilla sivuillakin mainitaan, niin TuTon C-junnut ovat selvinneet ikäluokan SM-sarjaan. Katselin tuossa jo aikaisemmin, että huonohkon alun jälkeen (3 peliä, 2 tappiota) peli oli lähtenyt kulkemaan ja aika vakuuttavia esityksiä on sen jälkeen ollut. Kyseisessä TuTon joukkueessa on useampikin pelaaja, joka on vieraillut maajoukkueringissä, joten siinä mielessä tätä ei voine pitää kauhean suurena yllätyksenä. En nyt viitsi alkaa luettelemaan niitä, kun en varmaan kaikkia muista, mutta näyttää samoja jamppoja olevan rosterissa edelleenkin. Hieno juttu! Ei ole TuTon ysikolmosia turhaan siis kehuttu. Mielenkiinnolla odotellaan jatkoa.
   
 17. Charlie Horse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  C jatkaa mainiosti

  TuTon C-junnuilla näyttää olevan hyvä vire ja tsemppi päällä C:n SM-sarjassa. Viimeisessä pelissä jatkoaikavoitto Tampereelta, kun ensin olivat alivoimalla tasoittaneet pelin 1,5 minuuttia ennen loppua. Tällä hetkellä joukkue on ihan mukavissa asemissa. Neljän pelin jälkeen yksi voitto, kaksi jatkoaikavoittoa ja yksi tappio. Täytynee mennä paikalle jossain vaiheessa ihmettelemään meininkiä.
   
 18. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  TuTon A-juniorit voittivat eilen TPS:n vastineensa 3-1. Ottelu oli erittäin viihdyttävä, maalipaikkoja oli molemmilla runsaasti. Mutta TuTon voitto oli kuitenkin ansaittu, joukkue pelasi todella tasapainoisen ottelun. Maalivahti Purtsi oli iskussa, ollen voiton takuumies.

  Niki Koivunen on siirtynyt TuTosta TPS:aan ja Mikko Honkanen taas toiseen suuntaan. Eilisen ottelun perusteella TuTo jäi voitolle vaihtokaupassa, isokokoinen Honkanen oli taas herra ja hidalgo TuTon puolustuksessa. Hyökkäyspäässä Olli Aalto ja Anrei Hakulinen pelasivat vakuuttavasti. Hakulisen luisteluvoima on todella kova, vastustajat putoavat kyydistä kerta toisensa jälkeen. Aleksi Keskinen pelasi myös hyvin, omintakeinen tyyli jää mieliin.

  TPS oli vaisu. Joukkue alistui loppujen lopuksi varsin helposti, vain Sami Savolaisen hermo ei kestänyt tappiota. Heikki Pusakin oli varsin näkymätön ja hän tuhri myös selkeän läpiajon. Toisin kuin TuTon Lehto, joka häkki päässä upotti läpiajonsa päätteeksi kiekon vastustamattomasti ylänurkkaan.

  Tämä ottelu antoi TuTolle varmasti itseluottamusta tuleviin otteluihin.
   
 19. TF-79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
  Hieno homma, että Honkanen on saatu takaisin. Melkeinpä Niukkasena Kokeilisin, miten Honkanen pärjäisi äijien peleissä, toisi ainakin sitä toivottua fyysisyyttä, ja lisäksi osaa kiekollistakin peliä, ja on itse rauhallisuus. Tai ainakin tuollainen kuva miehestä jäi viime kaudelta junnuista.
   
 20. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Jep. Honkanen pelasi viime kauden alussa hyvin TuTon edustuksen treenimatseissa. Mieleen jäi etenkin hänen suorastaan maailmanluokan esiintyminen silloisessa paikallisderbyssä. Ikan lopulliseen miehistöön hän ei kuitenkaan mahtunut, ja otteluita Mestiksessä kertyi vain viisi.

  No, sen ymmärtää helposti, miksei Honkanen mahtunut viime kauden TuToon, mutta tämän kauden TuTossa hänen luulisi mahtuvan jopa kuuden pelaavan pakin joukkoon. Mikäli hän siis on nykyäänkin sellaisessa iskussa kuin viime kaudella tai jopa kehittynyt siitä. Ilman muuta kokeilemisen arvoinen pelaaja, mutta Nisse ei pahemmin A-junnuja kokoonpanoon nosta.

  TuTon uudessa kausikirjassa Repa-setä runoilee, että turkulainen jääkiekkoyleisö odottaa TuTolta aina menestystä, eikä menestystä voi odottaa, jos edustusjoukkueeseen nostetaan monta A-junioria, koska TuTon junioritoiminta ei ole vielä Mestis-tasoa. Joopa joo. Voin paljastaa Reijolle ja muillekin, että nykysysteemillä TuTon junnuista ei koskaan tule nousemaan Mestis-tason pelaajia omaan edustusjoukkueeseen, ellei heille anneta edes mahdollisuutta näyttää kykyjään.

  Kovinkaan hyvä signaali omille kasvateille ei ole se, että edustusjoukkueeseen tyrkyllä olevat junnut lähetetään tai he itse lähtevät muualle, kun näyttöpaikkaa TuTossa ei löydy. Ei se viime kauden A-junnujoukkue niin huono voinut olla, että Maunula on heistä ainoa, joka mahtuu tämän kauden edustukseen. Vilppu on nykyjoukkueesta viimeisin vakiopaikan lunastanut oma kasvatti, ja hänkin täyttää tänä keväänä jo 26v. Tai no, onhan se Törrenkin luukkuvahdin homma tietty vakiopaikka, mutta hänkin on kuitenkin samanikäinen kuin Vilppu. Ei Syviskään aikoinaan ihan Mestis-tasoa ollut, mutta silloiset valmentajat vaan sitkeästi antoivat hänen pelata. Nykyään Syvälampi kelpaisi kirkkaasti kaikkiin Mestis-joukkueisiin.

  Tästä tuleekin mieleeni, että onko TuTo hereillä Johannes Lehdon ja lahjakkaimpien 93:sten tai 95:sten kanssa? Tällaisten jätkien kanssa pitäisi jo nyt tehdä pitkät vaan ei välttämättä rahallisesti kalliit sopimukset, joilla heidät pidetään seurassa parikymppisiksi asti. Muuten kaverit viedään suurempiin ympyröihin jo paljon ennen sitä. Esim. Ika tietää ihan tarkkaan, mitä TuTon junnuista on tulossa, eikä hän varmasti epäröi toimia, jos näkee Jokereissa käyttöä jollekin tutolaiselle.
   
 21. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Eikös tämä ole perinteinen ja periturkulainen junnujen kasvatusmetodi, joka ei rajoitu vain TuToon vaan pitkälti myös TPS:aan? Eli omat junnut eivät yleensä omaan seuraan pääse, vaan he lähtevät tekemään läpimurtoaan muualle, missä heidät otetaan avoimesti ja reilussa hengessä vastaan - ja sinne muuallehan he usein sitten myös jäävät. Samaan aikaan omiin riveihin haalitaan nuorukaisia muualta, toisinaan hyvin mutta toisinaan myös varsin ontuvin tuloksin.

  Tosin eipä juuri missään enää nykypäivänä kuule "omat pojat pelaa" -joukkueista paitsi juhlapuheissa. TuTolla tosin olisi ensiarvoisen tärkeätä antaa omille junioreille näytön paikkoja ja aikaa kasvaa, koska taloudelliset resurssit ovat niukat. Eikä niitä tulevaisuuden seuraikoneitakaan mistään tule, jos seuran ja pelaajan välillä ei ole pitkäaikaista, molemminpuolista luottamussuhdetta. Eikä pelaajien kehittäminenkään ole minkään kvartaalitalouden mukaista pikaruokapuuhaa, vaan vuosia kestävä prosessi. Aiemmin mainittu Syväsalmi on siitä hyvä esimerkki.
   
 22. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Niin, juhlapuheissahan nimenomaan sanotaan, että TuTon ainoa järkevä tie menestykseen on oman pelaajatuotannon kautta. Käytännön toimet eivät kuitenkaan ole mitenkään linjassa vaan ennemminkin suorastaan ristiriidassa tämän asian kanssa.

  Ilmeisesti master plan siis on se, että yhtäkkiä vaan joku TuTon junnuikäluokka on niin hyvä, että se nousee suoraan A-junnuista edustuksen rungoksi, ellei joku paikallinen kilpaileva seura ole napannut lahjakkuuksia sitä ennen riveihinsä.

  Sitä odotellessa.
   
 23. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  TuTon edustukseen nousi ainakin pariksi peliksi B-junnuikäinen Johannes Lehto, joka debytoi tänään kolmoskentässä. Omia junnuja saisi toki peluuttaa vielä enemmänkin ja ajaa sisään, tosin kieltämättä tämän kauden pudotuspelijahdissa tärkeintä ovat nyt pisteet, eikä junnuja voi monta ottaa edustusjoukkueeseen juuri nyt.
   
 24. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Aika monta A-junnumatsia tällä kaudella nähneenä toivon todellakin, että TuTo kiinnittää kaksikon Teerimäki & Honkanen edustuksen riveihin kaudelle 2009-2010. He pelaavat nyt viimeistä vuotta A-junioreissa ja omaavat ilman muuta lahjoja Mestis-tasolla, ties vaikka korkeammallekin.

  A-junnujen kokoonpanossa on kaksi muutakin lahjakasta puolustajaa, Linke & Raittio. He ovat 1990 syntyneitä kookkaita puolustajia, joiden luistelu ja pelikäsitys ovat hyvällä tasolla.