TUTO Hockeyn A-nuoret kaudella 2012–2013 – quo vadis?

  • 11 928
  • 15

Rosvoroope

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TUTO juniorit 2012-2013

A-nuorten peräsimeen siis eilen julkistettu Mikko Rautee.

Mielenkiintoinen ja raikas valinta. Hyvistä pelaajista ei tule automaattisesti hyviä koutseja, mutta itse kyseisen herran valmennuksesta parilla viime kaudella nauttineena, olen melko vakuuttunut Rauteen valmennuskyvyistä ja erityisesti intohimosta lajia kohtaan.

Vaativa, mutta reilu valmentaja. Jäällä aktiivinen ote tekemiseen, niin peleissä kuin treeneissäkin. Kunnianhimoinen. Pistää tarvittaessa ykkössentterin villaan, jos peli ei kulje. Eiköhän alkukaudella nähdä muutama tapaus, jossa erätauolla muutamat jannut saavat ottaa kamat pois, kun ei peli maistu.

Kertoi eilisessä pressissä toivovansa, että Turkuun saataisiin houkuteltua lahjakkuuksia muualtakin. Rauteen mietteitä kuultavissa lisää ilmeisesti tiistaina Radion Sadan taajudella.

Mielenkiinnolla odottelemaan "uuden" joukkueen runkoa. Edustusjoukkueen mukana olevista ainakin Pasonen tullee pelaamaan vielä a:n pelejä.

Viime kauden joukkue oli näennäisessä valmennuksessa, mutta jotenkin tuntui, ettei Kesti saanut joukkueeseen edes urheilullista asennetta.
 

Rosvoroope

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
D1-ikäluokan epävirallisesta sm-turnauksesta 1998-syntyneillä tuliaisena pronssia. Kyseessä lienee pitkiin aikoihin lahjakkain TUTO-ikäluokka, jonka varaan pääsee rakentamaan toivottavasti tulevaisuutta ja ennenkaikkea uusia tutolaisia sen jälkeen, kun Rööki uransa jonkun vuoden kuluttua Kupittaalla lopettaa.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Olisikohan kenelläkään tarjolla A-junioreiden harjoitusrinki? Maalivahti tiedetään, mutta minkälainen on muu porukka? Vaihtuvuus lienee aika rajua, mutta pitkässä juoksussa A-junioreiden kytkeminen tiukemmin edustuksen touhuihin on järkevää.
 

Sawchuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Detroit Red Wings, Arsenal, SF Giants
Avataan TUTO Hockey:n A-nuorillekin oma ketjunsa sillä heidän kautensa avattiin harjoituspelien merkeissä eilen keskiviikkona 8.8. Karhu-Kissoja vastaan.

Quo vadis eli Tamin imussa Nuorten SM-liigaan vai pitkäaikaista pelaajien kehittämistä Mestis-jengiä varten ilman suurempia kilpailullisia tavoitteita? Siinä kysymys, johon saamme vastauksen ajan kanssa.

Alle odotusten menneen viime kauden jälkeen joukkue oli ainakin ensimmäiseen harjoituspeliin uudistunut melkoisesti aina uutta valmentajaa (Mikko Rautee, mm. ex-TPS liiga pelaajana, ex-TuKV valmentajana) myöten. Vanhoja tuttuja nimiä ei rosterissa näyttänyt olleen muita kuin Joonas Larinmaa, Severi Kallio ja Kustaa Siikarla, joka ei kuitenkaan eilen pelannut. Lisäksi joukkuetta vahvistivat edustuksen sopimuspelaajista Kimmo Meriläinen ja Simo Pasonen. Uskon, että nykyinen rosteri vielä elää ennen kauden alkua.

Itse peli oli tyypillinen ensimmäinen harjoituspeli, jossa intoa ja näyttöhalua oli vaikka muille jakaa. Tämä kostautuikin varsin sekavana pelinä ja runsaina jäähyinä, joista TUTO:lle 9kpl yht. 39min (ml. Joonas Iltasen 5+PRK päähän kohdistuneesta taklauksesta) sekä K-Kissoille 8kpl yht. 32min, joista 2kpl käytöskymppejä. TUTO oli koko pelin ajan ottavana osapuolena, josta kertovat myös maalivahtien torjunnat - TUTO 39 ja K-K 15 eli Kimmo Meriläistä on kiittäminen nykyjääkiekolle erittäin harvinaisesta lopputuloksesta 2-2. Varsinaisen peliajan jälkeen pelattiin kyllä jatkoaika, mutta rankkareita ei enää sen jälkeen vedetty. Taisi peliin varattu jääaika loppua tai sitten pelaajilla oli joko kiire kotiin ja/tai katsomaan keihäskarsintaa. No, tästä on hyvä lähteä kautta eteenpäin. Mielenkiinnolla seuraamme myös pikku-TUTO:n otteita uudistuneessa Nuorten Mestiksessä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
TuTo
Kävin katsomassa kun tuli 2-4 pataan Bluesilta. Seuraaminen oli kyllä aika tuskaa, nimiä ei ollut selässä, äänentoisto oli persiistä ja kuuluttajan ääni puuroinen. Ainoa pelaaja jonka identifioin oli Larinmaa, joka oli hyökkäyksen parhaimpia.

Blues oli läpi ottelun parempi joukkue, isompi ja terävämpi.
 

Sawchuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Detroit Red Wings, Arsenal, SF Giants
TUTO-päivän jälkeen A-junnut jatkoivat harjoitusotteluitaan eilen keskiviikkona. Vastassa on saman lohkon KOOVEE ja tuloksena niukka 3-2 voitto jälleen ainakin osittain erinomaisen maalivahdin (Meriläinen) ansiosta.

Itse ottelussa TUTO meni nopeasti (<10min) 2-0 johtoon. KOOVEE kavensi ennen 1.erän päättymistä ja tasoitti tilit sitten hieman ennen ottelun puoliväliä. Heti kolmannen erän alkuun TUTO teki sitten voittomaalinsa. TUTO:n maalintekijöinä olivat: 1-0 Samu-Santeri Huhto, 2-0 Severi Kallio ja 3-2 Rasmus Varheenmaa. Outoa oli, että yhtään maalia ei tehty erikoistilanteista kymmenestä jäähystä (6 TUTO:lle ja 4 KOOVEE:lle) huolimatta.

Ennen sarjan alkamista joukkueen kokoonpanossa käy vielä kova karsinta sillä rosterissa oli vielä tässä vaiheessa 3 maalivahtia ja 31 kenttäpelaajaa sekä noiden lisäksi edustuksen MV Meriläinen ja kenttäpelaajat Johannes Lehto ja Simo Pasonen.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo A-junnut aloittivat varsinaisen kauden kahdella vierasvoitolla, Kauniaisissa ja Hyvinkäällä. Tiukkaa teki, mutta täydet pinnat matkasivat Kupittaalle.

Mestislainat Pasonen ja lehto olivat isoissa rooleissa, samoin mv Meriläinen. TuTon joukkue on hyvin tasainen, hyvässä ja pahassa.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Nostetaan junnuketju taas framille. Mestis on alkanut, eilen hävittiin EHC:lle, mutta tänään pestiin Vantaa komeasti. Pelin kiistaton kuningas oli puolustaja Riku Väkiparta, joka pommitti pääosin viivalta 4+2.

Joukkueen ilme on kirkastunut kun Rautee erotettiin. Nyt saa taas nauraa ja olla iloinen, saa ottaa riskejä ilman että pää irtoaa kun palataan vaihtoaitioon. Tänään peli-ilo huokui yläriveille saakka, vaikka ottelu alkoi vaikeasti Pasosen 5+20 rangaistuksella. Mutta upea alivoimamaali avasi ketsuppipullon, Väkiparta ryhtyi pommittamaan viivalta yläriman alle, ja Vantaa oli lyöty.

Hienoa, ilmaista viihdettä oli tarjolla. Toivoisi useamman katsojan löytävän tiensä A-junnujen Mestistä katsomaan.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
TUTO Hockey A-junnut kaudella 2012-13

Niin porukka vaan raivasi tiensä Nuorten Mestiksen finaaleihin vaikka syksyllä meno oli aika kuraa. Ilkka Saarelan tulo ruoriin käänsi kurssin ja loppuottelut alkavat torstaina 4.4.2013 kello 18.20 Marli Areenalla. Vastassa K-vantaa. Be there.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Rauteen "potkut" ajoittuivat jo tuonne sydänsyksyyn. Alkuun joukkue eteni voitosta voittoon mutta karsintasarjan kriittisimmillä kohdilla tuli myös tappioita solkenaan. Pääsy varsinaiseen Nuorten Mestikseen oli jopa kiikun kaakun. Joukkueen johto reagoi ja tilalle nimitettiin Ilkka Saarela joka ei ihan saanut kuskattua joukkuetta liigakarsintoihin mutta tänään on juhlan paikka kun plakkarissa on Nuorten Mestiksen mestaruus.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Jääkiekkoliitto on tehnyt tämä hassuksi.

Mutta joku kertokoon mitä tämä olisi tarkoittanut, kun TuTo Hockey on jatkossa karsinassa ja voittaa karsinnat.

"Mikäli jollakin kaudella SM-Liigaseuran joukkue on kolmatta perättäistä kertaa runkosarjan viimeinen (kaudesta 14-15 alkaen), osallistuu se karsintaan ja voi myös pudota."

Tämäkö on sitten tuleva kokeilu ja kopiodaan sitten mastiksen ja Liigan välille ?

Etelä-Korea tulee Suomeen ja Pohjois-Korea laatii säännöt ?

Tuo lainaus siis jääkiekkoliiton sivuilta. Tehdäänpä tämä todella suojaavaksi erilliselle yksityiselle yritykselle.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jääkiekkoliitto on tehnyt tämä hassuksi.

Mutta joku kertokoon mitä tämä olisi tarkoittanut, kun TuTo Hockey on jatkossa karsinassa ja voittaa karsinnat.

"Mikäli jollakin kaudella SM-Liigaseuran joukkue on kolmatta perättäistä kertaa runkosarjan viimeinen (kaudesta 14-15 alkaen), osallistuu se karsintaan ja voi myös pudota."

Tuto nousee liigaan, jos voittaa karsinnat, mutta liigasta ei putoa ketään ellei karsintojen hävinnyt joukkue ole joku muu kuin Sm-liigaseuran junnujoukkue. Tätä karsintasysteemiähän muutettiin tällä kaudella kesken kauden, kun edellisellä systeemillä Pelicansilla näytti olevan vaara pudota sarjasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös