Väkisin tuli mieleen ajatus, ettei TuTo U-20 voita yhtään peliä tämän vuoden puolella. TPS - TuTo U20 pelissä sunnuntaina ei Tepsin peli ollut mitenkään erikoisen hyvää ja se johtui eniten umpisurkeasta vieraasta joka ei sytyttänyt kotijoukkueesta ketään.
Elomon Tuto ainakin pelityyliltään paljon tylsempi kuin Aittolan. Ketään oikein kiinnosta kentällä pelata ja näyttävät kentällä lammaslaumalta. Viime vuosina Tuton peleissä sattunut ja tapahtunut yhtä sun toista, mutta pari viikkoa sitten Raumalla olivat lähinnä vierailemassa ja tutkimassa millainen halli Raumalta löytyy.. Luvut ois voinut olla 15-0 hiukan huonommalla Tuton maalivahdilla Lukolle.

Elomon recordi sarjapeleissä ei ihan vakuuttavin ole:

9 - 6 - 20 / 34p, 0.97 ppg

3p voitot tulivat viime kaudella:

K-Vantaa (Sarjasijoitus 20.)
K-Vantaa (20.)
Sport (19.)
SaiPa (17.)
KooKoo (13.)
KooKoo (13.)
KooVee (18.)
SaiPa (17.)
Lukko (16.)
 
Viimeksi muokattu:

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Eilen taas isonumeroinen tappio. Ässät puolellakin vahän sanottiin, että tällä hetkellä joukkue ei ole esityksillä tähän sarjaan kuuluva. Loppun asti katsoin ja pientä muutosta oli jossakin vaiheessa tullut oman pään pelaamiseen. Eli vastustajan pyörittäessä peliä pyrittiin käymään kiinni. No se on vain yksi havainto ja ei koko aika toiminut.
Hieman harmitti, että Salmenojan esiintyminen ei mennyt hyvin. Häntä ei yksin voi syyttää. Näyttää, että TuTo tarvitsisi ihan halvatun kovan maalivaahdin, jos muu ei parane. Maalipaikkoja ei kyetä juuri luomaan, joten tuollaisen pelin voittaminen tai edes pisteen saaminen on aika mahdotonta. No aikaa on muutokseen, mutta merkkejä pitäisi tässä syksyn aikana jo näkyä.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo-A:n isoin ongelma taitaa olla lopulta puolustuspäässä. Se vuotaa kuin seula ja edes loistava veskari tai taitavat yksilöt eivät yksinään sitä pysty tilkitsemään. Puolustus on yhteispeliä ja siihen tarvitaan koko joukkuetta, sekä uhrautuvaa ja taistelevaa asennetta. Taktisesti pitää myös kuviot ja strategia saada toimimaan pelaajiston ominaisuuksiin sopivalla tavalla. Tällä hetkellä tilannetta kuvaa sekin, että mm. viime kaudella Manu Räty keräsi TuTossa tehotilastoon 13 pelissä +8 merkinnän. Nyt 6 pelistä on kasassa -8 lukema. Räty on varmasti kehittynyt monessa suhteessa pelaajana viime kauteen, mutta tämä jää nyt joukkueen muiden ongelmian varjoon pahasti ja taustalla voi olla myös yliyrittämistä. Samanlaisia tarinoita löytyy varmasti muualtakin joukkueesta.

Ei voittamiseen tarvita välttämättä ykkös- tai kakkosketjuja, jos joukkueesta löytyy neljä toimivaa nelosketjua. Hyvä nelonen pystyy voittamaan oman pelinsä jopa vastustajan kärkiketjuja vastaan ja pudotuspeleissä monesti takarivin pelurit ottavatkin isoa roolia. Nuorten ongelma voi osaltaan juontaa siihen, että joukkueessa on liikaa ns. ykkösketjuja ja sitä likaista ja uhrautuvaa työtä omassa päässä ei olla valmiita tarpeeksi tekemään tarpeeksi. Yllättävänkin monet TuTon nuorista ovat olleet aika isoissa rooleissa aiemmissa joukkueissaan ja uuden roolin roolin sovittaminen ei käy hetkessä uudessa ympäristössä. Strategisesti mielestäni hyökkäyspeli pitäisi olla vastahyökkäyksiin keskittyvää siihen asti, kunnnes puolustus saadaan edes jotenkin kasaan.

Nuorten joukkue tarvitsisi myös jostain sitä pientä "edgeä" vastustajiin, millä joukkue syttyy uudestaan peliin vaikeissakin paikassa. Pitäisi löytää ja saada omia vahvuuksia esiin. Oli kyse sitten fyysisestä taklauspelistä, maalinedustan voittamisesta tai vaikka "tanssikilpailun" voitosta, niin tarvitaan keinoja millä saadaan yliotetta pelissä. Oma nahka on myyty monessa pelissä liian isolla alennuksella ja ollaan suorastaan "alistuttu" tilanteeseen pelin lopussa. Tappioita ja huonoja pelejä tulee kaikille, mutta niihin ei saisi jäädä kiinni. Isossakin tappiossa hyvä loppu voi tuoda sen tarvittavan buustin seuraavan pelin kääntämiseen. Täällä riittää vieläkin uskoa tilanteen kääntämiseen kohti parempaa. Täytyy myös muistaa, että TuTon nuoret pelaavat myös sarjapaikastaan haastavalla "Korona" kaudella toisin kuin monet muut.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo U20 jatkaa taistelujaan nuorten Liigassa ja voitto tili jäi tänäänkin avaamatta. Nyt oli pelissä kuitenkin jo vähän sitä tunnetta, että päästiin Lukon U20 joukkueen tasoisen vastustajan pelirytmiin paremmin mukaan. Tappio ei tuntunut niin pahalta, kun joukkue kaatui saapaat jalassa ja pisti myös vastustajan tekemään töitä loppuun asti. Lukko ansaitsi pelissä voittonsa ja sai enemmän hyviä maalipaikkoja, mutta TuTo ei jäänyt täysin vaille mahdollisuuksia. Kotijoukkueelle avautui myös omat paikkansa, mutta tänään niistä ei vain saatu kiekkoaja oikein verkon perille. Lukon viimeistely oli paljon parempaa ja he käyttivät paikkansa paremmin hyödykseen.

Vieraat saivat peliin hyvän alun ja TuTo joutui takaa-ajoon koko pelin ajaksi. Missään vaiheessa ei kuitenkaan heitetty pyyhettä kehään ja viimeisessä erässä oli myös pieni sauma kivuta peliin takaisin mukaan, kun TuTo sai maalihanat auki. Tämän jälkeen saatiin ylivoimalla pitkä pyöritys, mutta tulos jäi uupumaan. Pelin ykköstähti oli vieraiden maalivahti Louis Herpin, joka torjui 96,8% varmuudella ja keräsi vielä tehot 0+2 ollen pelin toiseksi tehokkain pelaaja. Näkyviä oilivat myös vieraiden Robert Arrak ja Jeremi Tammela, joka on Tammelan veljessarjan nuorin lupaus. TuTosta jäi mieleen puolustaja Rayen Petrovicky, jolta tuntuisi löytyvän aika hyvä kuti.

TuTo U20 joukkueen pitkästä tappioputkesta huolimatta oli mukava seurata tänään hyvää ja molempien joukkueiden taistelevaa kiekkopeliä. Lukon U20 joukkueestakin tuntui löytyvän hieman arvostusta vastustajan hyvälle taistelulle vaikeassa tilanteessa. Samalla taistelulla kun jatketaan ja saadaan peliä koko ajan petrattua, niin eiköhän niitä voittojakin vielä joskus tule.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Katsoin perjantaina toisella silmällä peliä HPK- TuTo ja siinäkin näytti, että pientä edistymistä on tapahtunut. Siinä 0-1 tilanteesta HPK meni 4-1 johtoon, mutta vielä päästiin 4-3 tilanteeseen. Kovasti tasoitusta haettiin, mutta jäi saamatta. Lopulta peli päättyi 6-3.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Eilen oli jo 1 piste lähellä, kun U20 kohtasi HIFK:in vieraissa. Eka erä oli entisen mallista eli vastustaja hallitsi peliä. Erä kuitenkin päättyi 0-1. Toinene erä jo hieman tasaisempi. Vastustaja tuli tasoihin ja meni johtoon. Maaleja tehtiin toisessa erässä sitten peräkkäin ja kolmanteen erään lähdettiin 3-3 tilanteessa. Pari minuttia enben pelin päättymistä vastustaja sai rankkarin ja maalihan siitä tuli. TuTo yritti vielä lopussa tasoitusta, mutta vaikka lopussa saatiin pieni pyöritystilanne vastustajan päähän, niin se viimeinen laukaus jäi tekemättä.
Maalissa Salmenoja pelasi hyvin ja erityisesti ekan erän painostuksen alla. TuTo joutui myös toisessa erässä pelaamaan 5 minuttia alivoimaa (5+20 jäähy), mutta se onnistuttiin tappamaan.
Hyvää taistelua, mutta ei vieläkään riittänyt.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään onkin jo klo 13 peli ja vastassa Pelicans. TuTo:n maalivaahtina aloittaa Soukka. Taitaa olla hänen eka peli. Pelicans on sarjassa kolmantena, joten mitään suuria odotuksia ei ennakkoon ole. Tietysti pieniä ihmeitä ja yllätyksiä aina voi tulla.
Edellisissä peleissä on hieman kehitystä tapahtunut, joten toivotaan että sama jatkuu. Alussa ei saisi ainakaan antaa vastustajalle liikaa eteen. Eli puolustetaan, autetaan maalivaahtia ja koetaan harppuunahyökkäyksillä tehdä kiusaa.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ja niinhän se eka voitto saatiin ennen joulua. Hyvin peli alkoi ja näytti, että tänään se tulee. 1.erä 3-1 ja toisessa eräsä vielä 4-1.
Sitten Pelicans sai runsaan minuutin aikana tehtyä 2 maalia ja peli oli taas uusi.
Tasoituskin tuli ja kolmanteen erään 4-4 tilanteesta. Loppupuolella jäähy vastustajalle. Aikalisä ja ylivoimalla laukauksia laukausten perään ja tulihan se sieltä. Pelicansille jäi enää alle 2 minuuttia tasoittaa. Ei onnistunut ja ihme tai yllätys on totta. 5-4 voitto.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
TuTo käytti ensimmäisessä erässä tilanteensa tehokaasti hyödykseen ja se johti peliä erän jälkeen 3-1 Jasper Ranniston, Markus Raidan ja Marek Blahan tekemillä maaleilla. Adam Kalaj:n tehtyä toisessa erässä 4-1 TuTo lopetti pelaamisen ja varsinkin puolustamisen. Pelicans sai monia ylivoimahyökkäyksiä ja kolmessa ja puolessa minuutissa se tasoitti pelin. Tämän jälkeen peli oli tasaista. Ottelun lopulla Pelicansin saatua kahden minuutin rangaistuksen TuTon molemmat ylivoimaviisikot pelasivat erittäin hyvin ja vähän ennen jäähyn loppumista Rayen Petrovickyn laukaus upposi maaliin Tuton hyökkääjän tehdessä hyvän maskin Pelicansin maalin edessä. Toivottavasti TuTon edustus voittaa tänään Kiekko-Espoon ja saamme nauttia Tuton kahden voiton päivästä.
edit. kirjoitusvirhe
 
Viimeksi muokattu:

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo-A:n eteenpäin meneminen saatiin nyt viimein näkymään myös tulostaululla. Runkosarjan 12 ottelu ja voitto nyt sarjan TOP-4 joukkueesta. Tässä olisi vielä hyvät mahdollisuudet nousta pois alkusarjan jumbosijalta, mille viime kaudella jäätiin. Toki tämä vaatii samaa kehitystä edelleen. Hieman tuntuu, että n.10 peliä ennettiin kauden alussa tasoitusta muille isolla pelaajavaihtuvuudella ja joukkueen myöhäisellä kasaamisella. Hienoa kuitenkin, että tästä isosta tappioputkesta ei lannistuttu ja ehkä tappioista on saatu myös oppia. Huomenna voisi olla paikka jo kasvattaa voittotiliä, kun JYP-A kohdataan ensimmäisen kerran tällä kaudella.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Vaikka huolissaan oli täällä muun joukkueen kannattaja ja vähän omatkin, niin kyllä Tuton jengi on valmis taas tärkeämpään kevään runkosarjaan. Kaksi kovaa päänahkaa vieraissa peräkkäin ja tänään näyttää JYP saavaan kyytiä kunnolla.

Kyllä se vaan niin on, että sama kaava tulee jatkumaan kaudesta toiseen tällä vaihtuvuudella. Pitäisi saada alempien ikäluokkien tasoa nostettua kunnolla, että saadaan rakennettua riittävän tasokas junioripolku. Lahjakkaimmat juniorit lähtevät helposti viimeistään C-junnuissa toiselle puolelle jokea tasokkaampien pelien perässä. A:n SM-paikka on kuitenkin hyvä alku kaikelle ja en epäile hetkeäkään, ettei töitä tehtäisi isosti myös muiden ikäluokkien hyväksi.
 
Kyllä se vaan niin on, että sama kaava tulee jatkumaan kaudesta toiseen tällä vaihtuvuudella. Pitäisi saada alempien ikäluokkien tasoa nostettua kunnolla, että saadaan rakennettua riittävän tasokas junioripolku. Lahjakkaimmat juniorit lähtevät helposti viimeistään C-junnuissa toiselle puolelle jokea tasokkaampien pelien perässä. A:n SM-paikka on kuitenkin hyvä alku kaikelle ja en epäile hetkeäkään, ettei töitä tehtäisi isosti myös muiden ikäluokkien hyväksi.
Kevätkaudeksi sieltä onkin TuTon U18 joukkue mahdollisesti nousemassa alempaan SM-tason jatkosarjaan ja sen kautta taistelemaan SM-paikasta ensi kaudelle.

14 peliä on TuTo pelannut ja niistä pisteitä napsinut 32 (2,29 PPG) ja tällä hetkellä sarjassa ensimmäisenä. Yhteensä sarjassa pelataan 20 ottelua. Sitten:

Alkusarjan lohkojen 2 parasta (yht. 8 j.) ristiinkarsintaan joka pelataan kahdessa 4:n joukkueen lohkossa yksinkertaisena sarjana. Ristiinkarsintalohkojen voittajat (2 j.) U18 SM-alempaan jatkosarjaan. Ristiinkarsintalohkojen 2.-4. sijoittuneet (6 j.) sekä U18 Mestiksen alkusarjan lohkojen 3. sijoittuneet (4 j.) U18 Mestikseen.
 
Viimeksi muokattu:

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hämmentävänkin iso voitto TuTo-A:lle tänään. Taisi edellisessä pelissä tippua hartioilta "King Kong" koko joukkueelta. Tasakentällisen hirveän kova peli TuTon nuorilta vieraspeliksi ja 5 maalia tasakentällisin on paljon. Vastaavat isot vierasvoitot ovat TuTon nuorilla olleet viime kausina aika harvinaisia.

Tehomiehiä tänään olivat Adam Kalaj ja Okko Kangasniemi, jotka molemmat tekivät tehot 2+3.
Ihan jäätävä peli kummaltakin. Kangasniemelle myös teholukema +6 ja Kalaj +5. Loistopeli myös TuTon maalivahti Severi Soukalle, joka torjui pelissä 96% varmuudella.
Kyllä se vaan niin on, että sama kaava tulee jatkumaan kaudesta toiseen tällä vaihtuvuudella.
Käsittääkseni A-nuorissa on myös panostettu enemmän jatkuvuuteen ja pelaajien kanssa olisi tehty pidemmän tähtäimen suunnitelmia. Toki se peruskallio on siellä omassa varhaisessa juniorituotannossa ja jotain kehitystä sielläkin tuntuisi tapahtuvan.
Onko muuten TuTon A-nuoret, siis nykyisin U20 joukkue miten omavarainen, eli onko paljon seuran omia kasvatteja?
Vaikeuksia omavaraisuuden kanssa on ollut ja vähissä nämä ovat tällä hetkellä. Monet lupaavat pelaajat napataan Liigaseurojen johdosta aika aikaisessa vaiheessa ja ei TuTolla ole joka ikäluokassa ihan tarjotakaaan aina sopivaa kehityspaikkaa. Paljon on jouduttu turvautumaan muualta tuleviin vahvistuksiin ja siinäkin on haasteensa, sekä mahdollisuutensa.
 

Oadie

Jäsen
A-junnuilla oli jo orastavaa parannusta ennen voittoja, mutta nämä voittopelit ovat olleet pelillisesti oikeinkin hyviä. Hirmuinen petraus alkukaudesta, joka oli sysimusta. Joukkue kasattiin tosiaan myöhään sieltä sun täältä ja vaatinut aikaa hitsautumiseen. Nyt on näyttänyt aivan eri porukalta. Toivottavasti suuntaus jatkuu, kun "tosipelit" alkavat.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pari peliä taas pelattu. Jukureita vastaan pelatusta en nähnyt kuin 1 erän. Siinä mielestäni TuTo oli ihan hyvin mukana. Toisessa erässä sitten 5 minutin aikana kolme takaiskua ja kiriin taidettiin päästä liian myöhään.
Eilen sitten Espoossa peli näytti hyvältä. TuTo pääsi 1 erässä johtoon, mutta K-Espoon tasoitus tuli toisen erän alussa.
Tämän jälkeen näytti että TuTo karkaa. Kolme maalia ja 3 erään 1-4 tilanteessa. K-Espoo vaihtoi maalivaahtia ja painoi päälke. TuTo teki vastaiskuja, mutta ei onnistunut niissä. Sitten alkoi se ikävä juttu ja K-Espoo teki 3 maalia ja tasoitti tilanteen noin 6 minuttia ennen pelin päättymistä. Jatkoerän TuTo pääsi aloittamaan ylivoimalla (4 vs 3), kun K-Espoo sai 3 erän lopussa jäähyn.
Maalia ei kuitenkaan tuossa saatu. Mutta K-Espoo otti lähes samantien toisen jäähyn ja tälläkertaa maali saatiin aikaiseksi.
Voidaan sanoa, että on tuo joukkueen peli todella muuttunut alkukaudesta ja mukavaa seurata heidän otteita.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pari U20 peliä taas pelattu. Ilves peli oli hankala ja 5-1 tappiossa lähes kaikki erikoistilanteista. Eilen Sport peli meni ihan ok, mutta jatkoajalla tullut ratkaisu kyllä harmitti. 4-3 JA. Mitään hävettävää ei ole ja ero pelillisesti toisiin ei ole niin suuri.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Siellä on näköjään joitain muutoksia tehty U20 pelamistapaan eli alempaa ja ylempää loppusarjaa ei pelata.
En lähde tähän enempää asiaa avaamaan, mutta tuolla siitä kertotaan.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Jaahas. Tuo tietää miltei pomminvarmaa jumbotilaa. Valtava etu sarjaan junnujen Mestiksen joukkueelle. Näköjään halutaan saada Tuto keinolla millä hyvänsä sarjasta.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Siellä on näköjään joitain muutoksia tehty U20 pelamistapaan eli alempaa ja ylempää loppusarjaa ei pelata.
En lähde tähän enempää asiaa avaamaan, mutta tuolla siitä kertotaan.
Voisiko joku kertoa, miksi KHL:ssä pelaavan Jokereiden U20 joukkueella on sarjassa mandaattipaikka.
 

Oadie

Jäsen
Jaahas. Tuo tietää miltei pomminvarmaa jumbotilaa. Valtava etu sarjaan junnujen Mestiksen joukkueelle. Näköjään halutaan saada Tuto keinolla millä hyvänsä sarjasta.
Olen luullut ettei tuota systeemiä enää vaikeammaksi saada, mutta kyllähän ne vielä sen löysivät. Miten voidaan ratkoa sarjan putoajat jos lähtökohta ei ole lainkaan sama. Kyllä ottaa päähän tuo suomalaisen jääkiekon ja etenkin jääkiekkoliiton munattomuus. Päivä tuon lafkan pomona ja antaisin kaikille monoa. Ei voi hölmömmäksi muuttua.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tarkoittaa käytännössä sitä että TUTO, Kiekko-Espoo ja kaksi Mestisjoukkuetta pelaavat karsintasarjan ellei joku yllätä ja nouse pudotuspeleihin mihin en usko. Toki yllätyksiä voi tulla kun Mestisjoukkueiden osalta mukaan lasketaan vain 16 lohkopelin pistekeskiarvot. Siinä on yllätyssaumaa. Lohkojakokin tulee merkitsemään paljon.
 

Oadie

Jäsen
Tarkoittaa käytännössä sitä että TUTO, Kiekko-Espoo ja kaksi Mestisjoukkuetta pelaavat karsintasarjan ellei joku yllätä ja nouse pudotuspeleihin mihin en usko. Toki yllätyksiä voi tulla kun Mestisjoukkueiden osalta mukaan lasketaan vain 16 lohkopelin pistekeskiarvot. Siinä on yllätyssaumaa. Lohkojakokin tulee merkitsemään paljon.
Jos tuossa lohkojaossa sijainnin mukaan mennään on TUTO:lle kyyti kylmää ennen peliäkään. TPS, Lukko, Ässät ja HPK voisivat olla samassa lohkossa. TUTO:n pistekeskiarvolla 0,53 nuo pelit ovat aivan turhia. Jos tuohon taas ympätään Tampereen joukkueita tilanne ei ole yhtään sen parempi. Suora karsintasarjakin olisi järkevämpi kun kerran tiedetään mitkä joukkueet voivat pudota.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy