TUTO Hockey kaudella 2014–2015

  • 356 373
  • 1 330
Suosikkijoukkue
TuTo
Jos ajatellaan positiivisesti niin pleijareissa pitäisi päästä aika pitkälle, jos Toverit lauantaisin häviää ja muina päivinä voittaa.

Heh, juuri niin. Sarjatilanne on kaikin puolin kiinnostava kun runkosarjan viimeinen viikko alkaa. Analysoidaan hiukan taistelua kotiedusta:

JypA on kolmantena, pisteitä 92. JypA kohtaa keskiviikkona Jukurit vieraissa, pisteitä tuskin on tarjolla. Runkosarjan päättää kotiottelu TUTO:a vastaan, joka on täysin ympäripyöreä mikäli sijoitukset ratkeavat vasta silloin.

Hokki on neljäntenä, pisteitä 91. Hokki kohtaa perjantaina K-Vantaan vieraissa, saaliina todennäköisesti 3 pistettä. Lauantain peli Kouvolassa lienee kiinni siitä, onko Kookoolla silloin vielä pistetarve. Todennäköistä on, että motivaatiotekijät ovat tuolloin Hokin puolella, joten 3:sta pisteestä lähdetään.

TUTO:lla on nyt 90 pistettä ja edellistä kaksikkoa 1 ottelu vähemmän pelattuna, ja viikon kotiottelut K-Vantaata ja SaPKoa vastaan saavat luvan hoitua, jolloin TUTO:lla on 96 pistettä koossa ennen päätöspeliä.

Johtopäätös:

Hokki päätyy 97 pisteeseen.
JypAkatemialla on ennen päätösottelua TuToa vastaan 92 pistettä
TUTOlla on ennen päätösottelua JypA vastaan 96 pistettä.

Näin ollen TUTO on lauantaihin mennessä varmistanut kotiedun pudotuspeleihin, mutta kolmas sija vaatii pisteitä Jyväskylästä. Koska kotijoukkue ei pisteitä tarvitse, on vierasvoitto todennäköinen.

Lopullinen sarjatilanne:

3. TUTO 99 pistettä
4. Hokki 97 pistettä
5. JypA 92 pistettä

TUTO kohtaa näin ollen ensimmäisellä kierroksella todennäköisimmin LeKin, mutta myös SaPKo on mahdollinen vastustaja.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kaukalon laidalla kirjoitti:
Sarjatilanne on kaikin puolin kiinnostava kun runkosarjan viimeinen viikko alkaa.

Jännitys tiivistyy, kun ratkaisun hetket lähenevät. Yllätyksiäkin voi olla vielä luvassa. Viimeisellä kierroksella mm. Vantaalle saattaa tarjoutua erikoinen mahdollisuus päättää kausi "ratkaisemalla" runkosarjan voitto sarjan viimeiseltä sijalta. TuTon pitäisi kaiken järjen mukaan pystyä hoitamaan kaksi seuraavaa kotipeliä, mutta mihinkään ylimielisyyteen ei silti ole varaa.

Itse näkisin kolmannen sijan runkosarjassa erittäin arvokkaana jatkoa ajatellen. Veikkaisin, että Jukurit vie runkosarjan ja heitä en haluaisi kohdata kuin vasta finaalissa. Kolmas sija takaisi tämän, jos veikkaus osuu kohdilleen. Toiseksi, todennäköisesti Hokki tulee vastaan runkosarjan nelosta tai viitosta ja sekin on huomattavan vaikea ja raskas vastus. Energiaa pitäisi pystyä säästämään ratkaiseviin koitoksiin ja nyt siihen voisi olla mahdollisuus. Erot ovat nykyään niin pieniä, että yhtään tasoitusta ei olisi varaa antaa heti lähdössä.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Tänään sairastuvan puolelta pelaavaan kokoonpanoon palaavat Jalo, Lehtinen ja Uski. Sairastuvan puolelle on siirtynyt T. Laine, jolta jo peli JYP Akatemiaa jäi nähdäkseni kesken toisessa erässä. Myös At. Sillanpää on saikulla, mutta enpä usko, että hän olisikaan mahtunut tämän illan kokoonpanoon. Puolustajista Hiden on loukkaantunut.

Ketjut illalla mielestäni aika laadukkaat 1. M.Laine-Kulmala-J.Laine 2. Rutanen-Jalo-Kenänen 3. Pärssinen-Kuru-Kangasniemi 4. Taavitsainen-Uski-Lehtinen. Puolustuksessa Lehtonen-Tuohilampi, Virkki-Heinimäki, Viirlas-Karhu sekä seitsemäs puolustaja Linke. Kähkönen aloittaa maalissa.

Kumma jos tuolla kokoonpanolla Kiekko-Vantaa ei kaadu.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Kiva peli. Kotijoukkue voitti, neljä maalia ja yleisöä 2150. K-Vantaa ei ollut kummoinen vastus. Sen tasoa hyvin kuvaa, että kun se pääsi kolmannessa erässä pelaamaan viidellä kolmea vastaan yli puolitoista minuuttia 3-1 -tilanteessa, jolloin se olisi vielä voinut päästä taistelemaan voitosta niin se ei saanut yhtään laukausta Kaapon maalia kohti ja menetti harhasyötöillä kolme kertaa kiekon keskialueelle.

Ottelun tehomies oli Pärssinen (2+1) ja viihdyttävin pelaaja Iikka Kangasniemi, joka sai yleisöltä suosionosoituksia kuljettaessaan ja pitäessään kiekkoa loistavasti hallussaan pienestä koostaan huolimatta vastustajan estelyistä huolimatta hyökkäysalueella antaen yllättäviä syöttöjä ja laukoen napakasti. Elite prospects antaa Kangasniemen mitoiksi 170 cm/66kg, mutta hän vaikuttaa niin pieneltä niin ehkä sekä paino että pituus on mitattu luistimet jalassa. Vaikka Iikka pelaisii kenen kanssa tahansa joukkueessa, hän pelaisi hyvin. Siitä huolimatta minusta oli mukavaa nähdä joukkueen vanhimman (Pärä) ja nuorimman tähden pelaavan samassa ketjussa. Varmaan Iikka siitä jotain oppiikin.

Jo viime perjantain Akatemia -pelissä ajattelin, että Tovereiden peleisssä on hyvä draivi päällä. Tunnelma oli hyvä ja katsojiakin yli 1600. Vieressäni istui minua vanhempia ukkoja, jotka ovat käyneet Kupittaalla yli 50 vuotta (minä olen käynyt vasta 49 vuotta), takanani luistelukoululaisia vanhempiensa kanssa, toisella puolella vähän yli kaksikymppisiä entisiä seuran junioreita jne. Kaikilla hyvä tunnelma. Tänään oli ottelussa paljon katsojia Turun Sanomien sponssaamilla lipuilla. Ja hyvä kun oli. Ja erityisen hyvä, että tuo jengi oli siellä tänään eikä jonakin harmaana marraskuun pelissä. Osa ehkä ostaa lipun pleijareihinkin.

Minusta Tovereilla on nyt tuhannen taalan paikka saada Mestis -hype aikaiseksi, jos joukkue menee pleijareissa pitkälle. Jo normipeleissä käy yli 1600, Tepsi ei pelaa ja Turun Sanomat varmaankin tulee uutisoimaan laajasti Tovereiden pleijari -pelejä. Hyvä kevät tulossa.
 
Viimeksi muokattu:

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mukava ottelu tosiaan näin TuTon kannattajan mielestä. Vantaa oli hyvin paljon vastaantulija ottelussa, mutta ei mitenkään luovuttanut ja oli sitkeä. TuTo hallitsi peliä mielin määrin, mutta tekopaikoille pääseminen ja viimeistely oli tuskaista. Lisäksi vieraiden maalissa Jani Kautto piti joukkuettaan pystyssä 45 torjunnalla. Konkari Pärssinen ratkaisi ottelun iskemällä tärkeät maalit ja oli voiton takuumies. Jalon tulo peliin piristi myös joukkuetta, mutta ketjun peli oli vielä hakusessa. Jalosta täytyy kyllä sanoa, että miehen liike on parantunut selvästi TuToon tulon jälkeen.

Keinänen sai pelissä kunnianosoituksen noustuaan TuTon kaikkien aikojen maalipörssin kärkeen. Hieno saavutus ja pakko antaa tunnustusta. Mielestäni Keni on yhä edellee pystynyt menemään pelissään eteenpäin ja oikeastaan nyt jollain tapaa pelaa uransa parasta kiekkoa. Hienoa on ollut seurata hänen pelaamistaan useana kautena.

penaz kirjoitti:
Elite prospects antaa Kangasniemen mitoiksi 170 cm/66kg, mutta hän vaikuttaa niin pieneltä niin ehkä sekä paino että pituus on mitattu luistimet jalassa.

Ottelun kokoonpanoissa mitaksi annetaan 167cm ja painoksi 56kg, mikä lienee totuutta lähempänä. Täytyi tänäänkin tosiaan taas ihailla tämän taskuraketin otteita, kun vastustajat eivät oikein tiedä mitä hänen kanssaan pitäisi tehdä. En tiedä mihin tuo liukkaus oikein perustuu? Pystyykö siirtelemään jotenkin painopistettään niin nopeasti, että välillä pakit ovat täysin helisemässä? Taitoakin toki on ja tekniikka riittää aika näyttäväänkin hassutteluun, minkä muutava Vantaan peluri sai tänään huomata. Paremmalla viimeistelyllä olisi tänäänkin saanut lättyä pussiin.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Tuke palaa kokoonpanoon huomenna. Nyt alka olemaan viisikentällistä,pelimiehiä, joten hyvältä kuulostaa. Kuusi pistettä jaossa ja jos ne otetaan, lähdetään pleijjareihin sijalta kuusi. Eiköhän huomenna hallin katsomossa ole taas railakas tunnelma kun Tuke tarjoilee namupasseja Pärälle ja hyrrä Iikalle.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Tuke palaa kokoonpanoon huomenna. Nyt alka olemaan viisikentällistä,pelimiehiä, joten hyvältä kuulostaa. Kuusi pistettä jaossa ja jos ne otetaan, lähdetään pleijjareihin sijalta kuusi. Eiköhän huomenna hallin katsomossa ole taas railakas tunnelma kun Tuke tarjoilee namupasseja Pärälle ja hyrrä Iikalle.

Kuusi pistettä otetaan ja lähdetään pleijareihin sijalta kuusi?? Tarkoitit varmaan sijalta kolme. Kotietu varmistuisi jo voitolla tänään, joten lähdetään kaivamaan ne tarvittavat pisteet Kupittaan perjantai-illan huumasta. Porukkaa on tiettävästi hyvin tulossa peliin, joten tunnelmaa varmasti piisaa. Pulliaisen paluu on todella iso asia, toivottavasti paikat kestävät.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Pulliaisen paluu on todella iso asia, toivottavasti paikat kestävät.
Suurella mielenkiinnolla odotan Pärssinen-Pulliainen-Kangasniemi -ketjun peliä. Todellakin toivottavasti Pulliaisen paikat kestävät kauden loppuun saakka. Tänään Kupittaalla tiedossa perjantai-illan huumaa. Toivottavasti myös moni satunnaiskatsoja ymmärtää tulla katsomaan Turun parasta jääkiekkoa.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Laineen Mikko putosi kokoonpanon ulkopuolelle. Nyt, jos joskus, on Laineen jimmiesit rustlattuna. Uskon, että mies kokee tämän jäätävänä loukkauksena ja tsemppaa niin helvetisti (samaan tapaan, kuin esim. Ville Nieminen viime keväänä). Hyvään aikaan muuten tsemppaisi, jos pelaisisi sitten pleijareissa clutch-pelaajana.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Jännä juttu, että Mikko Laine on syömässä poppareita, kun taas Jere Laine luistelee ykköskentässä. Mikko Laine on kuitenkin ollut viime peleissä TUTO:n parhaimpia. En myös voi käsittää, miksi Linke on jätetty 7.puolustajaksi.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Kuusi pistettä otetaan ja lähdetään pleijareihin sijalta kuusi?? Tarkoitit varmaan sijalta kolme. Kotietu varmistuisi jo voitolla tänään, joten lähdetään kaivamaan ne tarvittavat pisteet Kupittaan perjantai-illan huumasta. Porukkaa on tiettävästi hyvin tulossa peliin, joten tunnelmaa varmasti piisaa. Pulliaisen paluu on todella iso asia, toivottavasti paikat kestävät.
Kyllä tarkoitin tietysti sijalta kolme. Tänään kun hoidettiin tärkeät pisteet niin kolmospaikka on jo tarjottimella. Huomenna treenataan sitten pleijari lätkää Jyväskylässä ja haetaan ne kolme pistettä. Tuto:lla on viisi hyökkäyskenttää ja tämä mahdollistaa peluutusta tasaisesti, joten huomenna varmaan T. ja M. Laine palaavat pelavaan kokoonpanoon. T. Laineen vamma ei kuulema ole paha. Ei tässä kenenkään tarvitse hernettä ottaa. Mikko on pelannut raskaan runkosarjan ja jonkun pelin voi huilatakkin. Linke sai tänään ihan mukavasti peliaikaa ja heitti ratkaisu pörsän. Hienoa, huomenna pitää mennä Vapariin jännittämään miten Jyväskylässä pärjätään.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Ässien kausi voi olla sunnuntaina paketissa. Eikös se ole niin että Teemu Vuorisalo voi sen jälkeen halutessaan siirtyä meille vielä? Joukkue huutaa vielä kiekollista rightin pakkia.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Ässien kausi voi olla sunnuntaina paketissa. Eikös se ole niin että Teemu Vuorisalo voi sen jälkeen halutessaan siirtyä meille vielä? Joukkue huutaa vielä kiekollista rightin pakkia.

Kyllä se taitaa olla mahdollista. Pöllöt säännöt mahdollistavat myös sen,että TPS maalivahti Lassila siirtyy TUTO:n riveihin Mestiksen mestaruutta jahtaamaan.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Kyllä se taitaa olla mahdollista. Pöllöt säännöt mahdollistavat myös sen,että TPS maalivahti Lassila siirtyy TUTO:n riveihin Mestiksen mestaruutta jahtaamaan.
Olisi kyllä fiksu veto. Se toisi varmasti myös niitä Pelloseuran kannattajia Kupittaalle. Sitten Vuorisalo vielä niin voisin ehkä voida puhua mestaruudesta.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Olisi kyllä fiksu veto. Se toisi varmasti myös niitä Pelloseuran kannattajia Kupittaalle. Sitten Vuorisalo vielä niin voisin ehkä voida puhua mestaruudesta.

Nyt olen eri mieltä. Joskus henki voittaa materian. Vuorisalostakaan en ole enää niin varma, kun homma on silläkin osastolla lähtenyt kulkemaan ja itseluottamusta tullut pakistoon niin voisi olla joukkueelle jopa negatiivinen viesti ottaa Vuorisalo nyt mukaan. Näillä voidaan jo voittaa mestaruus jos palaset loksahtaa. Kyllä meillä materiaalia on jo riittävästi siihen. Kyse on nyt henkisen maailman asioista.

Edit: Lassilan hankkiminen olisi jo epäurheilijamaista vaikkakin mahdollista. Menisi itselläni oikeastaan täysin mielenkiinto jos näin kävisi. No näin ei onneksi käy.
 
Viimeksi muokattu:

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tässä vaiheessa ei minustakaan enää pidä katsoa ympäriltä enää mitään, vaan keskittyä siihen omaan tekemiseen ja antaa yksi rauhoittava tekijä eli näillä mennään. Aina voi tällaisessa pitkässä ja raskassa pudotuspeli hässäkäss käydä niin, että jonkun paikat ei kestä. Siitä sitten halukkaalle näytön paikka ja uskon usemman sen siinä tilanteessa kantavan. Joukkueessa on mukana useampi kaveri, jotka ovat näitä kiihkeitä otteluita pelannut ja myös voittaneet. Se voittamisen tahdon viimeinen vilaus pitäisi kokeneiden kavereiden opastuksella saada esiin, niin kaikki on mahdollista. Eka vastustaja ei ole altavastaaja ja sen jälkeen vastustajat ovatkin jo ennekkosuosikjeja. Venymistä tarvitaan loppuun asti kaikilta.
 
Kyllä se taitaa olla mahdollista. Pöllöt säännöt mahdollistavat myös sen,että TPS maalivahti Lassila siirtyy TUTO:n riveihin Mestiksen mestaruutta jahtaamaan.

Toivottavasti tämä ei toteudu, sillä eipä pahemmin voisi koko veskariosaston kautta piikitellä. Semminkin, jos näin kävisi, niin on vaikea kuvitella Lassilan avaavan luukkua Kähkösen sijaan. Toivon kuitenkin urheilun voittavan, enkä sen, että me nyt tehdään näin kun voidaan. Siinä ei sitten voi enää kabinettipäätöksistä itkeä, jos itsekin käyttää porsaanreiät.

Vuorisalosta olen sen verran eri mieltä, että puolustus huutaa vieläkin rightin pakkia (syöttösuunnat, avaukset, yv-peli, noin esimerkkeinä) ja kun kerran herra on rekisteröity sekä käynyt näytillä, miksipä ei.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Eilisen ottelun jälkeen kaipaisin nyt vähän tarkkuuta siihen maalintekoon. Toivottavasti Tommi Laine nyt olisi viikonloppuna mukana ja siten pistäisin ketjut seuraavasti:

Pärssinen - Pulliainen - Keinänen
Kangasniemi - Jalo - M.Laine
Kulmala - T.Laine - J.Laine
Rutanen - Kuru/Uski - Lehtinen
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Kysyn ihan mielenkiinnosta, kun olen tässä viime vuosien aikana miettinyt, miten esim. Jukurien ja TUTOn (ja samalla niiden fanien) arvomaailmat ovat niin erilaiset näinkin yksinkertaisessa asiassa. Eli: miksi siellä Turussa laitetaan aina parhaat pelaajat samaan ketjuun? Miksi olette ehdoin tahdoin parin kentän joukkue vuodesta toiseen? Kaikki johtavat pelaajat samassa ketjussa, eihän siinä oo mitään järkee. Inhoan älyttömästi tuollaista #tukekenipärä #kaikkimunatsamaankoriin #ajattelua.

Tämä oli vain henkilökohtainen, purkauksenomainen mielipiteeni eikä siitä kannata kenenkään suuttua. Se ei silti poista sitä tosiasiaa että uskon tuollaisen Lehkoslaisen ajattelun tuhoavan TUTOn mestaruushaaveet jälleen kerran.
Pärssinen, Pulliainen ja Keinänen pelasi helvetin hyvin siihen asti kunnes Pärssinen ja Pulliainen lähti lasarettiin. Kakkosketjussa on minun mielestä yhtä paljon tehovoimaa kuin ykkösessä. Kolmoskenttä (jos Tommi Laine olisi sentterinä) pystyy myös ratkomaan pelejä. Nelonen ei ole tässä mikään jarruketju vaan täysin kykyinen laittamaan musta häkkiin. Minä haen tällä koostumuksella tasaisuutta ja haen niitä tutkapareja jotka voisivat toimia. toki siinä on ne kokeneemmat starat nyt ykkösessä mutta näen että ne muutkin ketjut ovat näin tasaisia ja kykenevät ratkaisuihin.
 
Suosikkijoukkue
Tuto
Kysyn ihan mielenkiinnosta, kun olen tässä viime vuosien aikana miettinyt, miten esim. Jukurien ja TUTOn (ja samalla niiden fanien) arvomaailmat ovat niin erilaiset näinkin yksinkertaisessa asiassa. Eli: miksi siellä Turussa laitetaan aina parhaat pelaajat samaan ketjuun? Miksi olette ehdoin tahdoin parin kentän joukkue vuodesta toiseen? Kaikki johtavat pelaajat samassa ketjussa, eihän siinä oo mitään järkee. Inhoan älyttömästi tuollaista #tukekenipärä #kaikkimunatsamaankoriin #ajattelua.

Mielestäni on ihan sama inhoatko jotain kaikkimunatsamaankoriin ajattelua. Tukekenipärä nyt yksinkertaisesti on ollut ihan hyvä maaleja tekevä kenttä. Kangasniemi on joukkueen kuumin pelaaja tällä hetkellä ja tuntuu, että ihan sama kuka siinä vierellä on niin aina tapahtuu. Kaksi maaleihin pystyvää ketjua siis kasassa. Lisäksi sieltä löytyy mahdollisesti Tommi Lainetta ja Rutasta jotka pystyvät maaleja tekemään alemmissa koreissa. Pitäisikö ihan vaan tasoittamisen ilosta istuttaa hyvät tutkaparit (tukekeni) kolmos ja neloskoriin?

Edit: Voisiko joku ennemmin kertoa miksi tukekenipärää ei pistetä kasaan? Ilmeisesti viimeiset pelit mennyt ilman tätä koostumusta.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Hassua miten meillä on tänään LeKiä vastaan nelossentterinä Jalo. Viime pelissä muuten näkyi, että toi Ranta on aika kova pelimies, itse ensikaudella dumppaisin Laineen Mikon ja ottaisin Rannan sisään.

Jännä muuten tämä case Kuru, mies omaa hyvän työmoraalin, mutta on hyökkäyspäässä varsin turhake. Viime pelissä miehellä oli vähintään yhdeksäntuhannenyhden taalan paikka, mutta ei siitä heittänyt börsää. Tässä matsissa mies on kakkossentteri. Lähtökohtaisestihan Kurun ei pitäisi mahtua joukkueeseen, jos kaikki on terveinä, koska senttereitä on haalittu tällä kaudella varsin suuri määrä. Onneksi niistä ainakin Jalo, T. Laine, Kulmala, Kokkonen, Heinimäki ja juuri tämä Kuru pystyvät pelaamaan laitahyökkääjänä.

***

Tuli tämän jälkeen mietittyä joukkueen syvyyttä hyökkäyspäässä. Siellähän on aivan helvetin hyvää porukkaa. Päätin analysoida hieman asiaa ja luokitella joukkueen sentterit ja laitahyökkääjät sellaisessa tilanteessa, missä kaikki ovat terveitä.

Omasta mielestäni senttereiden pelipaikat tällä kaudella (tosin CoCo ja Heinari eivät täysin vastanneet odotuksia):

1. ketjun sentterit: Pulliainen ja Jalo
2. ketjun sentterit: Kulmala ja T. Laine
3. ketjun sentterit: Kokkonen ja Heinimäki
4. ketjun sentterit: Uski ja Kuru

Laitahyökkääjiä on kolmenlaisia: ratkaisijaketjuissa-, jarruketjuissa- sekä molemmissa pelaamaan kykenevät ukkelit.

Laitahyökkääjien analyysi:
Laitahyökkääjät, jotka lähtökohtaisesti pystyvät pelaamaan top 6 hyökkäyksessä:
Pärssinen, Keinänen, Kangasniemi, M. Laine, Lehtinen, Rutanen, Taavitsainen ja J. Laine.
Lisäksi laidalla voi pelata senttereistä Jalo, Kulmala ja T. Laine.

Laitahyökkääjät, jotka lähtökohtaisesti pystyvät pelaamaan bottom 6:sessa ("jarruketjussa tai vastaavassa"):
M. Laine, Lehtinen, J. Laine, Taavitsainen, Sillanpää.
Lisäksi laidalla voi pelata senttereistä Kokkonen, Heinimäki ja Kuru.

Jos kaikki olisivat siis terveitä, saisimme joko neljä täysin ratkaisukykyistä ketjua tai kolme jarruketjua.

Ratkaisuketjut:
Pärssinen - Pulliainen - Keinänen
Kangasniemi - Jalo - M. Laine
Rutanen - Kulmala - Lehtinen
Taavitsainen - T. Laine - J. Laine

Jarruketjut:
Kokkonen - Heinimäki - M. Laine
Taavitsainen - Uski - Lehtinen
Sillanpää - Kuru - J. Laine

Paras ratkaisu on tietenkin yhdistellä niitä, kuten tällä hetkellä tehdään, tosin ei välttämättä täysin toivomallani tavalla.

***

Miksi hyökkäys ei siis tällä kaudella toimi niin hyvin, kuin oletettaisiin, vaikka se on näinkin leveä? Helppo vastaus olisi loukkaantumiset, mutta itse myös lähettäisin kysymysmerkkejä hyökkäyksestä vastaavan "Hööpin" suuntaan ja samalla myös Ikan, koska hän valitsi tämän ukkelin tähän rooliin.

Myös pelinrakentajia ei joukkueessa ainakaan liikaa ole. Viime kaudella hyökkäyksessä Vilsu ja Ana vielä hoitivat tämän ruudun ja Hakulinen oli kiekollisena myös pysäyttämätön. Silloin myös puolustuksessa kiekkoa pystyivät käsittelemään ilman housuihin kusemista Manelius, Lehtonen, Ruikka, Viirlas, Käärmeniemi, Parkkonen ja varauksin Vidgren ja vielä suuremmin varauksin Franssila.

Lähtökohtaisesti tämän kauden joukkueessa ainoastaan Jalo on puhdas pelinrakentaja. Tuukka tosin osaa myös hoitaa sen osion todella hyvin ja luulisin myös, että T. Laine kykenee tähän, tosin kysymysmerkeillä, koska miestä ei ole liikaa terveenä nähty. Kangasniemestä en osaa sanoa, että millainen pelaaja, on hieman sellainen hybridi, tosin varsin kiekollinen sellainen. Sanotaanko, että tämän kauden Hakulinen, tosin Anrei pysyi pystyssä tilanteessa kuin tilanteessa, eikä hänelle tullut eilisen kaltaisia pelejä kaudella vastaan yhtään.

Puolustuksessa taas tilanne on huomattavasti huonontunut, koska kiekonkäsittelijöitä on ainoastaan Tuohilampi, Lehtonen (Vuorisalo) ja varauksin Linke ja Virkki. Viirlaksella taas kiekko on ruvennut polttamaan lavassa ja oikeanlaisia ratkaisuja kiekon kanssa on enää harvakseltaan.

***

Tulipas selitettyä paljon skeidaa. Loppujen lopuksi hyökkäyshän ei ole täysin toiminut tällä kaudella enimmäkseen puolustuksen puukätisyydestä johtuen. Noh, toivotaan, että tänään tulee voitto, oli roolitus sitten mikä tahansa (hauskaa silti, että Kuru menee Jalon ohi).
 

hokihoki

Jäsen
Veli taccutucalta kelpo analyysi ja peukku täältä.

Kuka nyt muuten vastaan YV-miehistön peluutuksesta?
YV on ollut koko kauden (poislukien pari matsia) melkoista sontaa ja kiekonliikuttelu on ollut hyvin väkinäistä. Keskiviikkona Lekiä vastaan päästiin yrittämään ja homma meni reisille samoilta kavereilta toistuvasti kuten tähänkin asti.
Suuri puuten on, ettei maalilla ole käytännössä minkäälaista maskia ja tämän lisäksi niihin kakkoskiekkoihin päästään todella heikosti. Toisaalta niitä kakkoskiekkoja tulee nyt helvetin vähän kun Virkki, Lehtonen ja Tuohilampi ampuu 4/5 vedoista joko puolustusneliön lähimpään kaveriin tai 4m yli maalin. Suurelta osin näkisi tämän johtuvan kiekon pienestä liikkeestä, esim. viivamies-viivamies puolenvaihtoja ei juuri ole ja kiekkoa sahataan maalin sivusta maalin taakse ja pakille, jolloin neliö selviää hyvin pienellä liikkeellä.

Ylivoimaan voisi hyvin kokeille vaikka seuraa koostumusta

Keni - Tuke -Pärä
Karhu - Linke

Perustelut:

Tuke & Pärä pystyy luomaan paikkoja yllinkyllin, Kenillä on Suomen paras pyssy ja osuukin kohtalaisesti, Linke ei häviä kiekollisuudessa Tuohilammelle / Virkille ja laukas on yhtä tarkka ellei tarkempi (pelaa myös riskittömämmin). Karhu on suuri ja vaffa -> maalille peittämään ja aiheuttamaan hämmennystä.
 

TOVERIT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pari pudotuspeliä nähneenä muutama havainto:

Pulliainen ei ole kunnossa, pitkähkö poissaolo näkyy. Muutenkin joukkue kumman hengetön ja rentous on poissa. Oikeastaan rentous puuttunut koko kauden, tulee lähinnä mieleen päin persettä (liian kova reenaus?) mennyt harjoittelu. Koskakohan Lehkonen oppii, että bensaa pitäisi olla keväällä riittävästi tankissa?! Nyt tuo tankki on tyhjennetty jouluun mennessä ja tankkaus täyteen ei taaskaan osunut tärkeimpiin kevään peleihin...
Kähköseen ei olla hävitty, mutta toisessa päässä on kuitenkin varmempi mokke.
Kangasniemi ja T. Laine pitäisi saada pelikuntoon.
Tätä Leki-sarjaa ei vielä ole kuopattu, mutta kaukana se ei ole. Vaikka tästä vielä jatkoon mentäisiin, niin usko pokaalista on mennyt. Niin väsähtäneeltä tuo touhu on Kupittaalla näyttänyt. Tämän sarjan tärkein matsi seuraavaksi Lempäälässä. Jos tulee tukkaan, niin se on kesäloma!
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
En ole itse vaivautunut vielä katsomaan pudotuspelejä, koska arvelinkin, että ekoista peleistä tuleekin turpaan. Kyllä, olen huono kannattaja, koska tulen vasta "tärkeämpiin" peleihin. Ajattelin silti hieman jatkaa tätä kokoonpanoista höpöttelyä. Aluksi tehotilastoja pleijareista:

Ainoat plussamiehet joukkueessa, ovat herrat Toni Jalo ja Aleksi Rutanen, jotka pelaavat molemmat yhden pykälän plussalla. Lähtökohtaisestihan Rutanen - Jalo - M. Laine on ainoa ketju, mitä ei kannata hajoittaa, mutta siinäkin on yksi probleema. Ainakin muutamat palstaveljet on vihjailleet, että Laineen Mikko mahdollisesti pelailisi loukkaantuneena ja tällaisessa tilanteessa ei tietenkään pitäisi häntä peluuttaa. Sama juttu Tukella, oli runkosarjan lopullakin kohmeessa ja eihän sellaisia kannata pelaavassa kokoonpanossa pitää, koska muuten tulee pidempiä loukkaantumisia. Heinari siis hyökkäykseen ja Turun Oliver Ekman-Larssonille peliaikaa! Hakataan vaikka sitten kolmella ketjulla, jos Ika on rikottanut kaikki miehet, mutta kunhan vaan jäällä pelaa oikeanlaisilla ketjut, joissa on vain ja ainoastaan terveitä ihmisiä.

Lehtosen Mikko oli muuten tänään kolme kertaa jäällä, kun vastustaja teki maalin, tosin myös silloin, kun Pärä teki joukkueen ainokaisen. Tähän väliin puolustajien +/- pörssi:

0 O-P Heinimäki, N. Karhu
-1 K. Tuohilampi, R. Viirlas
-2 M. Lehtonen, O-E Linke, A. Virkki

Ainoat -3 omaavat ovat muuten KeniTukePärä -ketju, eli jotainhan siinä on vialla.

***

Itse lähtisin tuleviin peleihin tämännäköisellä kokoonpanolla (ottaen huomioon todennäköiset loukkaantumiset):

Pärssinen - Kulmala - J. Laine --> Luisteleva ja kädellinen, mutta silti kahden suunnan peliä pelaava ketju.
Rutanen - Jalo - Keinänen --> Vähintään maali per peli -ketju. Kyllä, "liian kovat munat samassa korissa", paraspelaaja ei tykkää.
Taavitsainen - Heinimäki - Lehtinen --> Luisteleva ja kohtuu kädellinen ketju, Lekestä tosin ei koskaan tiedä ennen matsia, että miten pelaa.
Parras - Kuru - At. Sillanpää --> Kädetön energiaketju. Parras on mielestäni paras vaihtoehto junnuista, on osoittanut pärjäävänsä miesten peleissä.

Tuohilampi - Linke --> Krisse laukoo vastustajan polvareihin, Linke puolustaa.
Lehtonen - Karhu --> Lehtonen laukoo vastustajan polvareihin, Karhu puolustaa.
Virkki - Viirlas --> Molemmat koomailevat, mutta vuorotellen, joten eivät aiheuta niin suurta vahinkoa joukkueelle.

Meriläinen voisi saada yhden startin. Se, kumpi jatkaa, riippuu Kibin otteista. Se kuitenkin usein herättää joukkuetta, kun vaihtaa molaria, etenkin, kun Kibi pudottelee niin paljon reboundeja. Tietenkin Liigassa on kaikenmaailman Lassiloita, Toivosia ja Saroksia, joita voisi sarjajärjestelmän ihanuuden avulla hilata joukkueeseen, mutta se kyllä rikkoisi seuran mainetta varsin paljon.

13. hyökkääjänä toimii Elmo Aittola, mielellään kukkamekossa.

Erikoistilanne pelaamiseen, etenkin ylivoimaan, en ota toistaiseksi yhtään enempää kantaa, kuin sen, että tässä vaiheessa Hermanni Vidmannina kokeilisin mitä tahansa ja tuo nimim. hokihokin ehdotus ei ole mikään huono idea. Lehtonen, Tuohilampi ja Virkki tuntuu olevan viivassa jotenkin vaan niin nähty näky.

Poissa tästä kokoonpanosta, eli todennäköisesti/varmasti loukkaantuneena:
Pulliainen, T. & M. Laine, Kangasniemi, Uski, Kokkonen, Hiden. Taavitsaisesta en tiedä, pelasi aikaisemmin ja tänään hänen tilalleen nousi Sillanpää. Toivottavasti kyseessä oli perus rotaatio höpsöilyä, eikä mies ole taas klesana.

***

Kova tuo (mahdollisesti) loukkaantuneiden lista, tosin Ika todennäköisesti jatkaa Tuken, M. Laineen ja Kangasniemen peluuttamista, vaikka olisivatkin loukkaantuneita. Mielestäni silti fiksuinta olisi ehkä peluuttaa tälläisellä duunariporukalla ja säästää näitä ukkeleita välieriin, jos sinne asti päästään (tällä kaudella sekin vaikuttaa kovalta tavoitteelta, ihme miten positiivinen ilmapiiri ja draivi on kadonnut joukkueen ympäriltä). Loukkaantuneena kyseiset miehet (Kyllä, miehet. Kangasniemi on D-juniorin kokoinen, mutta silti jopa kakskymppinen ukkeli.) eivät kuitenkaan kykene tuomaan täyttä panostaan joukkueelle, joten heidän peluuttamisensa on riskialttiuden lisäksi pölhöä.

Voisi vielä parodia-mielessä koota reservijoukkueen:

Kangasniemi - Pulliainen - M. Laine
Al. Sillanpää - T. Laine - Kokkonen
Kallio - Uski - Tikka

Hidén - Torikka
Palmunen - Virtaniemi

Juho Niku (AM)
Teemu Helminen

***

Tässä oli jälleen hieman omaa näkemystäni pelaajien peluuttamisesta puolivälierissä. Parrakselle ainakin antaisin näytönpaikan, pudotuspelit kun kehittävät nuorta pelaajaa varsin hyvin. Ties vaikka tämä vironpoika olisi juuri se ukkeli, joka saa tämän lauman syttymään.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös