Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pikemmin päinvastoin. Valmentajan suurin tehtävä on kuitenkin viedä pelaajia eteenpäin junnusarjoissa. Tällöin myös valmennuksen vaatimustaso ei laske vaikka vastassa olisi Pirkkalan Pingviinit. Pelaajilla taas merkityksettömässä mittelössä menee helposti puolittaiseksi pelaamiseksi ja iskujen välttämiseksi. Ei ole kovin harvinaista aikuistenkaan tasolla edes maajoukkuetasolla, että pelaajat ruoskii itseään ottelun jälkeen, kun ei ollut asenne kunnossa.
Ehkä ei vaatimustaso, mutta alatajunassa tuo vaikuttaa valmentajaan. Tämä ei ole faktaa, vaan ulkopuolelta mielikuvan tuoma kuva. Pelaajille ei varmaan suurempaa panosta ole, joten valmentajan on heidät saatava pelaamaan. Tästä syystä putoamisuhan alla olevat joutuvat satsaamaan lähes jokaiseen peliin parastaan.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ihan hyvin A-nuoret ovat pelanneet. Espoo oli edellä, joten tappio tuli. KooKoo voitettin, mutta tulos kertoi että hyökkäykseen painostettiin. En ole vielä kuullut tai edes laskenut, onko sarjapaikka varmistettu. Kuitenkin nytkin ollaan lähellä kärkeä alemmansarjan kärkeä. Niin taisi olla viimekaudellakin jossakin vaiheessa. Alkukaudesta uskoin jo parempaan, mutta sarjapaikan säilyttäminen on tärkeintä. Paljon on ulkolaisia pelaajia ja muutamille ikä tulee vastaan. Toivotaan että nykyiset saavat kaudesta hyvän tuloksen ja pontta ura jatkamiselle.
Älkää ymmärtäkö väärin. Kausi jatkuu ja toivon viimeisen ottelun tällä kaudella olevan se paras.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
A-nuoret saivat pisteitä, mutta alemman jatkosarjan kärkipaikka meni kauemmaksi. En tiedä oliko asenne KooVee pelissä hieman huono. KooVee nousi esim. SaiPa pelissä useamman maalin takaa taistelemaan voitosta. Eli näyttämisen halu heillä ainakin on. KalPa on viimekaudesta ottanut opiksi näemmä. Tiukka tappio heitä vastaan. Onneksi vielä kerran on mahdollisuus heidätkin voittaa, vaikka silloin toivottavasti sarjapaikka on jo vahvistettu. Molemissa peleissä oli panosta ja se teki varmaan vaikea viikonlopun. Kovin monta peliä ei ole enää jäljellä ja tulevat pelit tulevat kertomaan mihin suuntaan mennään.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

mrkrw

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, Habs
Viime kaudella A:ssa pelannut italialainen Gregorio Gios kävi pyörähtämässä jenkeissä, ja on nyt siirtynyt EBEL-liigaan Bolzanon riveihin. Kohtuullisen kova siirto, ellei ole ottanut jotain maagisia steppejä jenkkilässä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hyvin ovat A-nuoret taistelleet alemmassa jatkosarjassa kaikkien alkusarjan vaikeuksien jälkeen. 11 ottelua takana ja ero sarjan kärkeen ja viimeiseen pudotuspelipaikkaan on nyt 6 pinnaa. 7 ottelua sarjaa enää jäljellä. Seuraavassa pelistä pitäisi jollain ihmeella kammeta sarjakärki Ilves-A:sta vierasvoitto, niin alkaisi olla todella jännät paikat Monessa tilastossa TuTo-A on ihan kärkikastia, mutta ehkä yksi iso erottava tekijä on erikoistilannepelaaminen. YV-maaleja on tehty huomattavasi vähemmän kuin monet muut joukkueet. Alivoimatilastoissa olisi myös petrattavaa.

Viimeistä pudotuspelipaikkaa tavoittelee oikeastaan enää 5 joukkuetta, jotka ovat 6 pinnan sisällä. Karsintarajaan on kohtuu turvallinen 8 pinnan ero, mutta ei tässä nyt vielä kannata senkään suhteen nuolaista. Nyt pitäisi lyödä se viimeinen vaihde koneeseen päälle, jos sellainen vielä löytyy.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Lähellä oli vähintään yksi piste ellei enemmän. Harmittava kiekon hukkaaminen kolmannessa erässä ylivoimalla hyökkäyspäässä ja siitä vastustaja sai tehtyä 3-1. Kallio toi vielä 3-2 tilanteeseen ja lopussa vielä ilman maalivaahtiakin tasoitusta yritettiin. Omasta mielestäni enemmän olisivat nyt ansainneet, mutta tämä on jääkiekkoa.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Huomenna on taas sellainen peli, mikä pitäisi voittaa. KooVee vei ikävästi 2 pistettä tammikuun lopussa Turussa. Nyt pitäisi pystyä tuo tilanne korjaamaan. Kumallakaan ei ole edustuksella peliä, niin tähän varmaan molemmat satsaavat hieman. KooVee on jo hieman kauempana. 9 pisteetä eroa ja 6 ottelua jäljellä. K-Vantaa 8 pistettä perässä 6 ottelua jäljellä. Eli sarjapaikan vahvistamiseksi pitää pisteitä kerätä loppuun asti. Eli yhtään ei saa antaa periksi.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tärkeä voitto. Hieman alussa oli pelko takamuksissa, kun vastustaja iski ekan erän lopussa nopeasti 2 maalia. Toisessa erässä sitren tasoitus kohtalaisen nopeasti ja sitten vielä 2-3. Ylivoimapelissä sitten huono syöttö ja vastustaja rankaisi.
TuTo kuitenkin jatkoi maalien tekoa ja peli alkoi näyttää selvältä. Lopussa jäähy ja KooVee onnistui 6-4 vastaan vielä iskemään.
Eroa oli kuitenkin ja lähemmäksi eivät pääseet. Lopussa vielä TuTo teki tyhjiin ja 4-7 voitto mukana kotimatkalle.
Ilari Vähäuski iski hyvään kohtaan 3 peräkkäistä maalia.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tärkeä voitto.
Sarjapaikan kannalta todella arvokkaat pinnat. Ero pahimpiin uhkaajiin on 11-12 pistettä, kun kaikilla joukkueilla on 5 ottelua jäljellä. Tarjolla siis enää maksimisimissaan 15 pistettä, mikä tarkoittaa että TuTo-A voi varmistaa sarjapaikan jo tulevan viikonlopun peleissä.

Viimeinen pudotuspelipaikka on kyllä TuTo-A:lta karkaamassa, kun kärki on jo 9 pinnan päässä karussa. Sarjan kakkospaikka voisi olla vielä realistinen tavoite ja siihen ei ole aiemmilla kausilla ylletty. Vielä on myös mahdollisuus jättää monta Liiga taustaista A-nuorten ryhmää taakse, mikä tuntuisi varsin hyvältä vaikean kauden alun jälkeen. TuTo-A:n viimeinen kotipeli alemmassa jatkosarjassa on muuten Ilves-A:ta vastaan, joka on vahvasti sarjan kärjessä tällä hetkellä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo-A voitti tänään Kupittaalla Lukko-A:n ja nyt varmistui paikka sarjan TOP-5 sakissa. Se on jo kova suoritus, kun miettii kuinka syvällä TuTo-A kauden alussa alkusarjassa kävi. 3 ottelua enää alempaa jatkosarjaa jäljellä ja tällä hetkellä ero sarjakärkeen ja viimeiseen pudotuspelipaikkaan on 4 pinnaa, eli vielä teoreettinen oljenkorsi pudotuspeleihinkin on elossa.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Vaikka ero on vain 4 pistettä, niin aika ihme olisi jos vielä kärkeen noustaisiin. Ilves on hyvissä asemissa kun kohtaa kahdesti KooVee:n. Tuskin yhteistyösera laitta kampoihin. KalPa kohtaa sellaisia, joilla jotain panosta voisi olla. Eli nyt vaan vapautuneesti pelataan ja pyritään parantamaan sijoitusta. Viimeinen ottelu Kuopiossa ja oli panosta tai ei, niin paikalla olen.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Ilari Vähä-Uskilla oli melkoinen panos TuTon viime viikon kolmessa voittopelissä, joissa hän teki yhteensä kuusi maalia. NAHLsta marraskuussa TuToon siirtyneen Vähä-Uskin tehot 16 pelissä ovat 12+4.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Vaikka ero on vain 4 pistettä, niin aika ihme olisi jos vielä kärkeen noustaisiin. Ilves on hyvissä asemissa kun kohtaa kahdesti KooVee:n. Tuskin yhteistyösera laitta kampoihin.
Pientä ihmettä tosiaan TuTo-A:n pudotuspelipaikka tarvitsisi. KOOVEE-A varmasti lähtee altavastaajana Ilves-A:ta vastaan näissä loppu kierrosten peleissä, mutta voihan tuossa olla vielä pieni paikallispelien yllätysmomentti. En usko, että yhteistyöseurakaan nyt niin syvälle vajoaa, että lähes luovuttaisi ottelun "yhteistyön" nimissä. NHL:ssä juuri nähtiin, että silläkin tasolla Toronton hätäapuvahti (normaalisti 42 vuotias jääkoneen kuljettaja), hoiti tehtävänsä kunnialla, vaikka vastassa oli oma palkanmaksaja.

Ilari Vähä-Uskilla oli melkoinen panos TuTon viime viikon kolmessa voittopelissä, joissa hän teki yhteensä kuusi maalia. NAHLsta marraskuussa TuToon siirtyneen Vähä-Uskin tehot 16 pelissä ovat 12+4.
192 cm / 90kg Ilari Vähäuskilla tosiaan mielenkiintoiset tilastot. Eilen veivasi viieästi rystyltä kiekon verkon perukoille, kun paikka aukesi. Alemman jatkosarjan osalta Vähäuskin tehot ovat 11+4=15 ja nämä ovat syntyneet 14 ottelussa. Maaleista 9 tullut tasakentällisin pelatessa, 1 maali on tullut ylivoimalla ja 1 rankkarista. Peliaikaan suhteutettuna Vähäuski taitaa olla koko sarjan vaarallisin maalintekijä tasakentällisin.

Isoista maalimääristä huolimatta myös puolustustyöt ovat sujuneet Vähäuskilta, mikä on aika harvinaista. +/- tilasto on +13 lukemassa, mikä on alemman jatkosarjan parhaimmistoa ja TuTo-A:n paras. Kokonaisuutena palaset tuntuvat olevan yllättävänkin hyvin kohdillaan.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo-A:lle eilen harmittavasti niukka tappio Lukko-A:lle. Kova oli taistelu, mutta tällä kertaa ei riittänyt. Vastustajan veskarille kertyi 37 torjuntaa ja vain kerran hänet onnistuttiin ohittamaan. Tappion myötä teoreettisetkin mahdollisuudet menivät viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Kierroksen yllätys nähtiin KOOVEE-A:n toimesta, joka nappasi voiton rankkareilla Ilves-A:sta ja kiristi todella paikallisvastustajansa taistelua viimeisestä pudotuspelipaikasta. KOOVEE-A:n sankari oli maalivahti Samu Pakarinen, joka keräsi peräti 56 torjuntaa. Toisessa päässä torjuntoja kertyi vain 11.

Vaikka TuTo-A menetti mahdollisuudet omaan pudotuspelipaikkaansa, niin viimeisissä peleissä päästää vielä vaikuttamaan siihen ketä pudotuspelipaikan ansaitsee. Sattumalta TuTo-A kohtaa kahdessa viimeisessä pelissään sarjan kärkikaksikon, jolla pelien panokset ovat ihan tapissa. Tänään viimeisessä kotipelissä vastaan tulee Ilves-A ja kausi päättyy Kalpa-A:n vieraana. Jokunen pelaaja varmasti jatkaa vielä kautta TuTon edustusjoukkueen mukana pudotuspeleihinkin.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään täällä Kuopiosaa nuorten kauden viimeinen peli. Panosta ei TuTo nuorilla juuri ole ellei sitten sijoituksen parantaminen sellaiseksi katsota. Tai sitten se perinteinen, kausi päätetään voitolla asenne. Sijoituksen parantaminen edellyttää, että Lukko voittaa K-Espoon. Vastustajan eli KalPa:n on taas pakko voittaa, mikäli he haluavat vielä kautta jatkaa. Edustuksella peliä ei ole, niin paikanpäälle on mentävä.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ei auttanut mikään nyt ja parempi voitti. Eka erä meni kotijoukkueelle selvästi. Kuitenkin vain yhden maalin saivat aikaan. Maali tuli ylivoimalla puolustusneliön poikki sytötöstä ja suorasta vedosta. Samenojalla ei mahdollisuuksia.
Toisessa erässä varsinkin alussa TuTo pääsi peliin mukaan ja pystyi jo liomaan maalipaikkoja. Palkintoa ei tullut. Erän lopussa kotijoukkue sai toisen maalin aikaiseksi. Itse katsoin että vastustaja olisi ottanut hieman tilanetta ennen kiekon alas korkealla mailalla, mutta ehkä ei. Siitä kuitenkin seurasi pitenevä pyöritys TuTo päädyssä ja vastustaja pääsi vaihtammaan vielä vauhdissa pelaajia. Maali tuli pienen maskin takaa eli eipä siinäkään maalivaahti paljoa pystynyt.
Kolmas erä oli sitten kavennuksen hakua, mutta ikävästi ne omat tilanteet olivat vähissä ja kiekko ei vaan osunut lapaan. Erän puolevälin jälkeen kotijoukkue sai kolmannen maalin. Salmenoja hieman kritisoi tilanetta, mutta kun kukaan ei kuunellut, niin jätti asian siihen. En tiedä oliko siinä sitten jotain.
3-0 oli lopputulos ja kotijoukkue juhli sitä kuin mestaruutta (no ehkä ei ihan). Kättelyt tehtiin hanskoilla napauttaen.

Kausi ei mennyt tavoitteiden mukaan, mutta sarjapaikan varmistuminen mahdollistaa taas vastaavan tavoitteen ensikaudeksi.
Hyvin A-nuoria saatu nyt myös edustuksen käyttöön ja se voi olla myös houkutin. Katseet nyt edustukseen ja palataan A-nuorten edesottamuuksiin seuraavalla kaudella
 
Sini-puna-valkoinen Savo
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy