penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Tommi Elomo sitten hyppäsi näköjään A-nuorten apuvalmentajan saappaista päävalmentajaksi. Nyt nähdään löytyykö hihasta jotain uutta millä saataisiin kurssia tosiaan käännettyä.
Tommi Elomon ura A-junnujen päävalmentajana alkoi hyvin. Tänään voittolaukauksilla voitto KooKoosta.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tommi Elomon ura A-junnujen päävalmentajana alkoi hyvin. Tänään voittolaukauksilla voitto KooKoosta.
Tänään HPK voitti jatkoajalla. Varsinaisen peliajan jälkeen 1-1. Seurasin peliä vasta 2.erän lopusta, kun olin unohtanut pelin alkaneen. Maalissa oli muuten 16 v Lukas Klika.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Eilen iso tappio 1-7. Eka erä vielä tasaista, mutta toisen erän nopeat maalit ratkaisivat pelin. En täysillä pystynyt peliä seuraamaan, kun edustuksen peli samaan aikaan. Vaikka tavoittet jäi toteutumatta, niin pitäisi kuitenkin pystyä haastamaan kaikki. Se on parasta valmistautumista alempaan loppusarjaan.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Juuri äsken päättyi Ilves-TuTo ottelu 6-5. Näytti jo hetken, että vierasvoitto tulee kun peli oli 3-5 heti kolmannen erän alussa. Peli oli edellistä peliä parempi, mutta ei antanut palkintoa. Tasaista oli kuitenkin ja vierasvoittokaan ei olisi ollut mikään vääryys.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTon A-nuorille eilen toinen niukka maalin tappio peräkkäin. Peli KooKoo A:ta vastaan oli eilen aika tasainen ja taisi lopulta ratketa siihen, että KooKoo käytti paikkansa paremmin hyväkseen. Molemmat joukkueet onnistuivat kerran tasakentällisin ja kerran ylivoimalla. Molemmat joukkueet saivat myös rangaistuslaukauksen. TuTosta rankkaria pääsi kokeilemaan energisesti pelannut Rasmus Kiik, mutta KooKoon maalissa Riku Räihä veti pidemmän korren. KooKoo:n rankkarin laukoi Akseli Mäkinen, joka onnistui yllättämään TuTo maalissa Kimmo Rautiaisen. Tämä oli pelin voittomaali.

TuTon näkyvin pelaaja oli ehdottomasti kotijoukkueen molemmat maalit laukonut Oskari Tauriainen, joka pelasi näppärän tuntuisesti. Ilahduttavaa oli myös nähdä Justus Haavanlammi TuTo pakistossa. Ilmeisesti hän on jo jonkin aikaa pelannut jälleen joukkueen mukana hieman huolestumista aiheuttaneen loukkaantumisen jälkeen. Tommi Elomon siirtyminen A-nuorten pääkäskijäksi on tuonut myös hieman uutta nälkää pelaajille ja pelisysteemiäkin on päivitetty. Vielä kuitenkin riittää petrattavaa.

A-nuorten Liigan alkusarjaa on jäljellä enää 5 ottelua. Tästä jaksosta on enää yksi kotipeli jäljellä ja se on itsenäisyyspäivänä Lukon A-nuoria vastaan. Lopussa taistellaan enää siitä jäädäänkö alkusarjan viimeiseksi. Alemman jatkosarjan alkaminen tuo taas uudet haasteet. Toivoa on vielä, että saadaan uusi startti koko A-nuorten kauteen ja noustaisiin taistelemaan viimeisestä pudotuspelipaikasta. Erot eivät joukkueiden välillä ole monessa suhteessa kovin suuria ja jos tarpeeksi monta pientä asiaa saadaan vietyä parempaan suuntaan voi kurssi muuttua vielä merkittävästi.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään en ehtinyt kun toisen erän lopussa alkamaan pelin seuraamista. Tasiaiselta peli oli kai ollut, kun 1-1 tilanteessa oltiin. Kolmannen erän näin kokonaan. Mielestäni TuTo olisi ansainnut voiton. Mutta kun viimeistely ei onnistunut edes onnella, niin ei sitten. Jatkoajalla sitten Lukko onnistui. TuTo:n kolmaspelaja oli ehkä jo ollut kentällä pitkään, koska ei pytynyt estämään Lukon tilannetta. No hyvä esitys muuten.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Klo 16.30 alkaa ottelu TuTo A - Viro U20. Se on Virolle harjoitusottelu ennen torstaina Ukrainassa alkavia MM-kisoja.
No perkules. Seura ei tällaisesta infoa. Toivotaan hyvää ottelua. Toivon että perjantaiksi tänne kuitenkin saapuu terve ja voittokas joukkue.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo ollut täysin ylivoimainen voittaen lukemin 9-0.
Aika mielenkiintoinen peli. Nuorten maajoukkueet antavat suuntaviivoja vähän siitä mihin suuntaan maan kiekkoilu on menossa. Tosin täytyy muistaa, että vuodet eivät ole veljeksiä ja normaalia vaihtelua on monesti myös paljon. Aika hyvällä nipulla näyttäisi TuTo-A myös pelanneen Viron U20 joukkuetta vastaan. TuTon nuoret ovat nuorten liigassa kaukana kärjestä, mutta sarjan taso on tällä hetkellä ilmeisen hyvä ja aika vaativakin juniorisarjaksi. Taktisesti sarja on mennyt myös enemmän voitosta pelaamisen suuntaan ja mitään ei saa oikein ilmaiseksi.

Peli ei varmasti ole ollut helppo Viron U20 ryhmälle, joka ehkä vähän vasta hakee muotoaan. Taktisesti myös on haastavaa saada aika nopeasti kaikki toimimaan. Asenne kuitenkin taitaa olla aika kohdillaan, mitä nyt on näitä Viron U20 pelaajia saanut TuTo-A:ssa seurata ja siitä on aina hyvä lähteä liikkeelle. Tänään taisi Viron U20 joukkue pysyä pelissä mukana kohtuullisesti avaus erän ajan TuTo-A:ta vastaan. Toisessa erässä TuTo painoi ohi selvästi ja viimeinen erä lienee ollut vähän kosmetiikkaa.

Paljon Viron U20 ryhmässä näyttäisi olevan Suomen juniorisarjojen pelaajia. Yksi ongelma voi olla sovittaa eri tasoisissa sarjoissa pelaavia pelaajia yhteen toimivasti. Pakiston kärki tuntuu myös hieman kapealta ja hyökkääjien olisi ilmeisen hyvä tukea puolustusta ja pitää välimatkat kohtuullisina. Saapa nähdä miten turnaus sujuu.

 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
A-nuorten pelit jatkuvat perjantaina Espoossa. K-Espoo on voittanut kauden molemmat aiemmat pelit. Alemassa jatkosarjassa on nyt sitten KooVee ja K-Vantaa, jotka pitäisi jättää taakse. Tai sitten toinen noista ja K-Espoo.Pelkästään noihin vastustajiin ei pidä satsata, vaan pyrkiä napsimaan pisteitä kaikista peleistä ja varmistaa sarjapaikka mahollisimman varhaisessa vaiheessa. Haastavaa tässä on edustuksen tilanne. Samaan aikaan peltaan jo perjantaina ja se saattaa vaikuttaa kokoonpanoihin. Lisäksi sarjassa voi jossakin vaiheessa liigajoukkueiden A-nuorten panos pudota ja silloin joku voi saada etua siitä.
Nyt siis jännitystä riittää.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
A-nuorten alkusarjassa TuTo jäi lopulta jumbosijalle. Sarjan alkuun saatiin kuitenkin kohtuullinen startti, mutta pelissä oli koko ajan paljon erilaisia vaikeuksia, mitä ei saatu kunnolla korjattua. Laastaria laitettiin laastarin päälle ja liian usein se ei pitänyt. Ajoittain kovalla taistelulla saatiin pelejä käännettyä, mutta liian paljon tuli pelejä, missä mahdollisuudet pisteisiin haihtuivat lian nopeasti. Alkusarjan viimeisessä pelissä vielä sarjan voittaja Kärpät-A joutui tiukoille TuTo-A:n kanssa ja peli ratkesi vasta jatkoajalla kotijoukkue Kärpille. Eväitä olisi siis yhä menestykseen olemassa, jos ne saadaan vain esille.

Uusi vuosi 2020 antaa myös TuTo-A:lle uudet mahdollisuudet. Unelma pudotuspelipaikasta on jälleen olemassa, mutta se edellyttää parantunutta peli-ilmettä, uutta uskoa omaan tekemiseen ja koko joukkueen uutta tulemista. Taistella pitää joka pelissä viimeiseen asti pisteistä ja pyrkiä parantamaan koko ajan edellisestä pelistä. Moneen isoon hutiin ei ole varaa, jos viimeiseen pudotuspelipaikkaan halutaan tarrata. 18 ottelua on TuTo-A:lla aikaa vielä näyttää tasonsa.

A-nuorten pelit jatkuvat perjantaina Espoossa. K-Espoo on voittanut kauden molemmat aiemmat pelit. Alemassa jatkosarjassa on nyt sitten KooVee ja K-Vantaa, jotka pitäisi jättää taakse. Tai sitten toinen noista ja K-Espoo.
A-nuorten Mestiksen alkusarjassa KooVee-A ja K-Vantaa-A olivat aika ylivoimaisia ja ehdottomasti ansaitsivat paikkansa A-nuorten Liigan alempaan jatkosarjaan. K-Vantaa-A osoitti mielestäni jo kauden alussa TuTo-A:ta vastaan pelatussa harjoituspelissä vaarallisuutensa. Silloin jo kiekko tuntui kulkevan hyvin pelaajalta toiselle. Molemmilla joukkueilla on myös mahdollisuuksia ammentaa Mestis joukkueistaan apuja samoin kuin TuTo-A:lla. Taistelu paikasta A-nuorten Liigaan voi nousta sarjataulukossa vielä yllättävän korkeallekin, jos useammalla A-nuorten Liiga taustaisella joukkueella intressit sarjasijoituksen suhteen muuttuvat pieniksi ja putoamisen pelkoa ei ole. Kova kapina siis tiedossa myös siitä ketä sarjapaikan ansaitsee. Kolme ensimmäistä TuTo-A:n peliä ovat heti putoamisvaarassa olevia joukkueita vastaan.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Espoosta ei voittoa saatu kaivettua. Enakkoon vastustaja oli vahvempi ja vaikka yritystä oli, niin ei se riittänyt. Ekassa erässä vastustaja teki maalin nopesti. TuTo ei onnistunut tasoittamaan ja muissa erissä tuntui että taistelua jatketaan. Vastustajan toinen maali sitten oli ratkaiseva ja kolmas tulikin tyhjiin. No tästä jatketaan pää pystyssä kohti seuraavia otteluita. Mittään ei ole menetetty.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTon A-nuoret nappasivat tänään ehkä yhden kauden tärkeimmistä voitoista, kun K-Vantaa-A kaatui Kupittaalla lopulta 6-3. Peli ei ollut mitenkään helppo TuTolle. Kotijoukkue meinasi sortua alussa pienoiseen ylimielisyyteen. Hieman tuntui, että voittoa haettiin jotenkin helpolla ja se oli kostautua. Ensimmäiseksi verkkoja heiluttivat vieraat, mutta maali hylättiin maalivahdin häirintänä. Ensimmäisen erän lopussa TuTo onnistui lopulta maalinteossa sallitusti ja erätauolle mentiin kotijohdossa. Toisessa erässä Vantaa sai pelin vielä tasoihin ja sai otettakin pelistä, mutta sortui myös muutamaan todella isoon virheeseen. TuTo hyödynsi nämä Vantaan "lahjat" ja iski kaksi läpiajomaalia toisen erän puolivälissä.

Viimeisessä erässä TuTo sai pelistä jo enemmän otetta, joskin pelissä mentiin ajoittain päästä päähän varsin viihdyttävää kiekkoa näin katsojan näkökulmasta. Vantaan syöttöpeli toimi TuToa paremmin oikeastaan koko ajan ja sitä kautta vieraat saivat otetta pelistä ja pelin hallintaa. TuTo oli selvästi vahvempi kamppailuissa ja joukkueesta löytyi enemmän luisteluvoimaa ja viimeistely oli terävämpää. Alussa Vantaalla oli mielestäni myös asennoitumisetu. TuTon alkusarjan tappiomäärä näkyi pelin alussa ja Vantaa puolestaan oli tottunut voittamaan pelejä A-nuorten Mestiksessä. TuTo ei myöskään osannut oikein käyttää mahdollisuutta hallita peliä hyväkseen, vaikka sitä olisi voinut olla tarjolla enemmänkin. Loppua kohti kuitenkin TuTon peli parani ja tuntui, että peli-iloa löytyi lisää ja peli vapautui. Tätä TuTo selvästi kaipasi. TuTo maalissa Rautiainen otti monta isoa koppia ja torjuntoja kertyi paljon, vaikka muutama kiekko menikin selän taakse. Torjuntatilastot antavat kuitenkin hieman väärän kuvan pelistä ja hyvillä maalipaikoilla mitattuna peli mielestäni kallistui kotijoukkueelle.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Voitto oli tärkä, mutta ihan siihen ei pidä tuudittautua. Viimekaudella ylimielisyys kostautui juuri näissä nuorten Mestiksestä nousseita vastaan. Tai no ekassa pelissä.
Tuo syöttöpeli on hieman pitempiaikainen ongelma ollut. Samaa hieman edustuksessa ollut. Keskiviikkona Tikkurilassa seuraava kohtaaminen ja siinä ei saa löysäillä yhtään.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tiukka voito Vantaalta. Kallio ja Forsblom maalintekijöinä. Kaksi erää ihan mainiota peliä. Kolmanne erän lopussa alkoi jännittää, kun kiekkoa ei oikein päästy purkamaan ja tyhjään maalinkaan ei kiekkoa saatu. Nyt sitten kun voittoja on tullut, niin eliköhän tälä tavalla voisi jatkaakin.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tiukka voito Vantaalta. Kallio ja Forsblom maalintekijöinä. Kaksi erää ihan mainiota peliä. Kolmanne erän lopussa alkoi jännittää, kun kiekkoa ei oikein päästy purkamaan ja tyhjään maalinkaan ei kiekkoa saatu. Nyt sitten kun voittoja on tullut, niin eliköhän tälä tavalla voisi jatkaakin.
Todella arvokas voitto ja myös Kimmo Rautiaiselle ilmeisesti ensimmäinen nollapeli TuTo-A:ssa. Kolmesta pelistä kasassa nyt 6 pistettä ja samab verran eroa pahimpiin uhkiin sarjapaikasta taistelussa. Samalla ero sarjan piikkipaikalle on säilyi kohtuullisena.

Seuraavaksi TuTo-A:lla pari isoa peliä Sport-A:ta vastaan, jolla on vielä pistetili avaamatta. Näistä peleistä pitäisi saada isoja pisteitä. Sportilla näyttää vähän maalinteko tökkineen sarjan alussa, mutta ei heitä voi silti mitenkään aliarvioida.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo-A:lle iso voitto Sport-A:sta. TuTo oli jo pienessä sillassa tässä pelissä ollen 0-2 häviöllä, mutta tällä kertaa pelastajaksi nousi venäläistaituri Aleksandrov Artemi, joka iski 2-3 voittomaalin. Isossa kuvassa myös Karri Forsblom, Justus Haavanlammi, Erkki Laiho ja Roope Kallio ottivat selvää roolia pelissä. TuTo maalissa Michal Vojvoda teki myös sen mitä tarvittiin voiton eteen. Tässä olisi eväitä kunnon tuhkasta nousuun. Oskari Tauriaista ei voi myöskään unohtaa TuTossa.

Pudotuspeleihin on vain yksi tie jäljellä. Puskemalla kaiken lävitse ylöspäin syvältä ihan alkusarjan jumbosijalta, uskomatonta mutta täysin mahdollista vielä. Seuraavaksi TuTo isännöi Sporttia ja jälleen mielenkiintoinen peli luvassa.

 

mrkrw

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, Habs
Kyllä on surullista miten kannattajaryhmä suhtautuu junnuihin. Pelataan putoamista vastaan. Jokainen peli on tärkeä. Ollaan jopa voittoputkessa... Ja yleisömäärät on pudonnut kolme kertaa pienemmiksi mitä alkukaudesta oli. Rebelsien facebookissa laitetaan linkkejä TPS-aiheisiin uutisiin, ja ne kerää kymmeniä ellei jopa päälle sadan tykkäyksiä tai kommentteja. Sitten on jotain junnuihin liittyvää, niin luku on hädin tuskin 10.
Väitän, että näistä rummunpaukuttelijoista kukaan ei osaa tuosta noin vain nimetä edes kymmentä junnujen pelaajaa.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Itse toivoisin todella, että kannattajat ja muitakin kävisi näitä pelejä katsomassa. Itse kävin b- nuortenkin pelejä katsomassa, kun vielä Turussa asuin. En tietysti montaa kertaa, kun viikonloput oli matkustamista. Tietysi nykyään saataa tuo ulkolaisten määrä vaikuttaa ihmisiin. Mutta eipä täällä Kuopiossakaan KalPa A- nuorten pelissä TuTo ottelussa katsojia juuri ollut.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Nyt tuli Lappeenrannastakin 3 pistettä. En osaa sanoa onko SaiPa A luovuttanut ja odootta kesää turvallisin mielin, vai oisko nyt löytynyt taas liian myöhään joku juttu millä pisteitä otetaan. Ei oikein suurta hätää näyttänyt oleva ja vain vastaiskuihin yksilöhyökkäyksiin lähdetty. Hiljaa hyvää tulee.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Piru vie missasin. A-nuoret matkareisussusta toinen voitto perään. Ottelu meni nyt itseltäni ohi. Kyllä näissä tietysti hieman on se, että toisella panosta ja toisella ei. Tietysti pelaajat eivät tällaista mieti, mutta valmentajille tämä voi vaikuttaa. Hyvältä kyllä tuntuu, että voittoja kuitenkin tulee.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Tietysti pelaajat eivät tällaista mieti, mutta valmentajille tämä voi vaikuttaa.
Pikemmin päinvastoin. Valmentajan suurin tehtävä on kuitenkin viedä pelaajia eteenpäin junnusarjoissa. Tällöin myös valmennuksen vaatimustaso ei laske vaikka vastassa olisi Pirkkalan Pingviinit. Pelaajilla taas merkityksettömässä mittelössä menee helposti puolittaiseksi pelaamiseksi ja iskujen välttämiseksi. Ei ole kovin harvinaista aikuistenkaan tasolla edes maajoukkuetasolla, että pelaajat ruoskii itseään ottelun jälkeen, kun ei ollut asenne kunnossa.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
Jukurit - TPS
 • 4.55
 • 4.10
 • 1.67
Lukko - KooKoo
 • 1.63
 • 4.60
 • 4.30
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy