tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Aittola herättää tunteita, mikä nyt ei kovin yllättävää ole. Joukkuetta ja pelaajia voi yrittää herätellä monella eri tavalla ja erittäin vaikea sanoa, mikä on milloinkin paras vaihtoehto. Pelkästään se, että otetaan aikalisä on jo signaali pelaajille, että "jotain tarttis tehrä". Valmentajan vahva asioiden esille tuonti voi tehostaa signaalin vaikutusta, mutta liian vahvana johtaa myös yliyrittämiseen ja ylipelaamiseen. Ajoittain jonkunlaiseen ylipelaamiseen taitaa TuTo-A olla hieman sortunutkin ja silloin kiekot karkaavat tilanteissa aika helposti. Välillä pieni pelirohkea maltti tilanteissa voisi johtaa parempaan kiekkokontrolliin, mutta helpommin sanottu kuin tehty.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Aittola on aktiivinen. Hän tuntee pelaajat ja on aiemmissa pelesissä sanonut, että nyt loppuu hurvittelu. Jos en väärin ole ymmärtänyt niiin Aittola jättää TUTO:n kauden päättyessä. Mikä olisikaan parasta, niin A-nuoret ylempään loppusarjaan ja Aittolalle hyvä tulevaisuus sen myötä. Muutamasta huudosta ei kannata suuttua. Ei se ihan historiaa ole. Ja hyvä on myös niille nuorille, jotka itse tai vanhempin tuella pelaavat.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään kausi sitten alkaa. Kokoonpano kun katsoin tuolta tilastopalvelusta, niin yksi laituri uupui. Toivotaan, että näin ei oikeesti ole. Vastustaja oli viime kaudella hyvin sijoittunut. Keskinäisissä otteluissa voitti Turussa 5-1 ja kotona sitten jatkoajalla. Paljon molemilla muutoksia, joten edelliseen kauteen ei kannata tuijottaa. Loppuun asti kun pelataan, niin hyvä on. Jotenkin kyllä uskon, että tämä kausi on edellisiä parempi. Nyt sapuskan ostoon ja valmistautumista TV katseluun, ikävä kyllä.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Oppirahojen maksuksi meni kauden avaus TuTon A-nuorilla. Pelicans-A oli alussa todella hyvän tuntuisella jalalla liikkeellä ja kiekko liikkui hyvin pelurilta toiselle. TuTo tuli intoa täynnä alkuun, mutta ehkä lähdettiin liian "soitellen sotaan" ja hieman ylihyökkäättiin, kun vähänkin saatiin paikkaa. Tämä korostui varsinkin kun Pelicans pääsi johtoon ja heille avautui lähes liukuhihnalta ylivoimahyökkäyksiä pelin käännöistä. Osa kyllä johtui myös puhtaasti kiekonmenetyksistä ja huonoista syötöistä, joita TuTolle kertyi mittava määrä.

Pelicansin päästyä ensimmäisessä erässä 0-2 johtoon TuTo ehkä myös hieman kipsasi ja oma peli meni entistä väkinäisemmäksi ja jäähyily lisääntyi. Toisessa erässä TuTo vähän piristyi ja sai paikkoja avata maalitilinsä, mutta nämä hukattiin. Pelicans kuitenkin jatkoi samaa hyvää tahtia ja lisäsi erän aikana johtonsa 0-5 lukemiin. Viimeisessä erässä TuTo sai lopulta maalihanat auki ja peli hieman vapautui ja parani myös kotijoukkueella. Verner Perkkola iski kauden avausmaalin siniviivan tuntumasta hyvällä kudilla, jossa taisi olla hieman maskia apuna. Tämä jälkeen nähtiin vielä 3 hienoa ylivoimamaalia, joista vieraat iskivät yhden suoraan syötöstä lähes tyhjiin ja TuTon Forsblom osui kahdesti B-pisteen tuntumasta hyvällä kudilla.

Paljon jäi petrattavaa TuTolle pelistä, mutta oli siinä hyviäkin elementtejä. Viimeisessä erässä lauottiin vieraita enemmän ja se voitettiin 3-1. Urpolahti teki maalissa sen minkä pystyi, eikä TuTo veskariin kyllä kaatunut millään muotoa. Hyökkäyksessä on hyviä yksilöitä, mutta tutkaparien ja ketjujen rakentelu on vielä vaiheessa. Pakistossa on jämäkkyyttä, mutta silti maalinedustalta tuli hirveä määrä kuteja ja sitä ei osata vielä siivota ja viisikkona kunnolla puolustaa. Seuraavaksi sitten Ilves-A vastaan, joka ei myöskään tänään saanut voittotilään auki. Pienenä yksityiskohtana vielä, että naapurin A-nuorten maalitilin avasi TuTo-A:ssa viime kaudella pelannut David Mudrak.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ei mennyt ihan, niin kuin toivoin. Vastustaja oli heti kypsemmällä pelillä liikeellä. TUTO jäi välillä omassa päässä jo vaikeuksiin. Vastustaja iski kiinni ylhäällä ja sai näin keskikentän valmiiksi, mikäli TUTO olisi päässyt nostamaan kiekkoa. Kahden erän jälkeen 0-5. Pieni usko oli, että vielä voidaan tulla, jos vastustaja alkaa liikaa löysäämään. Heti kolmannen alussa 1-5. Loppu ei mennyt samalla tavalla. 3-6 ei jätä spekuloitavaa. Vastustaja oli nyt parempi.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kauden pistetili saatiin auki komealla voitolla. Terävä alku lamaannutti Ilves-A:n tänään lähes täysin ensimmäisessä erässä. TuTo pääsi jollain tapaa pelin sisälle erittäin hyvin alussa ja peliä saatiin omille vahvuus alueille. Maaleja saatiin tasakentällisin, ylivoimalla ja alivoimallakin. Onnistumiset ruokkivat myös itseluottamusta ja samalla vastustajan tuska kasvoi. Ensimmäisen erän 5-0 tilanteen jälkeen TuTo tuntui vyöryvän Ilveksen yli, mutta erätauon jälkeen vieraat pääsivät peliin paremmin sisälle. Toisen erän puolivälin tienoilla TuTo iski taululle jo 7-0 lukemat ja vierailla alkoivat tunteet nousta pintaan, Tämän jälkeen TuTo joutui pieneen jäähyputkeen, jonka lopussa vierräät onnistuivat iskemään kavennuksen. Tässä kohtaa pelin painopiste alkoi siirtyä TuTon päähän yhä selvemmin. Viimeisessä erässä vieraat painostivat aika vahvasti, mutta TuTon puolustus ja maalivahti Voivoda kestivät aika hyvin. Kerran Ilveksen Robyn Järventie onnistui maalinteossa, mutta siihen loppulukemat jäivät.

TuTon voiton avaimet olivat mielestäni loistava alku ja parantunut puolustuspeli, sekä hyvä maalivahtipeli. Onnistumisia saatiin laajalla rintamalla. Useamman tehopisteen iltaa viettivät Niskanen 2+1=3, Viitanen 1+2=3, Laiho 0+3=3, Forsblom 1+1=2 ja Virtanen 0+2=2. Pakiston liideri oli Haavanlammi, joka pelasi hyvin molempiin suuntiin kenttää. Voivoda oli maalissa todella varman ja tasaisen oloinen. 94,4% torjuntavarmuus toi varmuutta pakistolle ja koko joukkueelle. Torjuntoihin mahtui monta erinomaista pelastusta. Parannettavaa jäi hienosta voitosta huolimatta paljon TuTolle ja varsinkin lopussa pelistä menetettiin liikaa otetta. Seuraavaksi Ässät vastaan, joka tänään myös avasi voittotilinsä Lukon kustannuksella.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Porista ei pisteitä saatu, vaikka ihan mahdollisuus oli. Kolmannen erän musta hetki sitten vei sen mahdollisuuden. Kolmas maali maskin takaa ja neljäs läheltä ohjattuna. Viides maali olisi pitänyt torjua ja sen Urpolahtikin tiesi. Hieman Urpolahtea nyt koetellaan. Seuraavaksi vastassa kova HIFK ja jännittävä paikallispeli.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Huomenna jännittettävää riittää myös TuTo-A vs. HIFK-A pelissä Kupittaalla. TuTon nuorten pelieissä on väriä riittänyt ja kolmessa ensimmäisessä pelissä on syntynyt jo 24 maalia, mikä on eniten tällä hetkellä kaikista joukkueista A-nuorten Liigassa. Maaliero on 11-13, mikä kertoo kyllä siitä, että hyökkäys on sujut kohtuu hyvin, mutta puoluspäässä olisi eniten petrattavaa.

HIFK:n nuoret antavat varmasti todella kovan vastuksen ja hiljattain myös TPS-A joutui taipumaan heidän käsittelyssään aika selvin luvuin. Vierailijoiden riveistä löytynee mm. NHL tason huippulupauksen eväät omaava vasta 15 vuotias Brad Lampert. Mielenkiintoista olisi myös nähdä "Mörkö" kaliberin (203cm) maalivahti maalivahti Henrik Tikkanen vieraiden maalissa.

Lauantaina pelit sitten tosiaan jatkuvat paikkallispelillä, kun TPS-A tulee Kupittaalle vieraaksi. Naapurilla varmasti riittää näyttöhaluja edellisen kohtaamisen jäljiltä ja parastaan saa TuTo-A esittää, jos täydet pisteet pelistä meinataan saada. Mahtaisikohan paikallispelin kunniaksi olla mahdollisuutta saada peliin TuTo Cheerleaders vierailemaan? Olisi mukava tarjota naapurille, jotain mitä heillä ei ole, heh.


 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kovaa taistelua oli TuTo A:lla HIFK ja TPS pelit viikonloppuna, mutta pisteitä ei saatu palkinnoksi näistä. Pelillisesti oltiin kokonaisuutena aika lähellä näitä joukkueita, vaikka hallinta olikin enemmän vierasjoukkueella. Pelien laukaisukartoista katsomalla voi todeta TuTon saaneen ihan maalinteon kärkisektoreilta paljon paikkoja, mutta niiden hyödyntäminen oli heikkoa. Käytännössä kumpikin peli ratkesi paljolti näillä sektoreilla hyökköyksen epätarkkaan viimeistelyn tai puolustuksen kykyyn estää vastustajan viimeistely.

HIFK pelissä tuli seurattua vieraiden Brad Lamperttia ja kyllä hänellä hieman tuollaista Jack Hughes tyylistä liukkautta on, mutta nuori ikä näkyi kyllä monissa hänen ratkaisuissaan vielä. HIFK ei kuitenkaan vieä osannut hyödyntää näitä Lambertin pelillisiä apuja kovin hyvin omassa pelissään ja onhan toki 15 vuotiaalla vielä paljon opittavaa. HIFK maalissa Henrik Tikkanen oli suorastaan hämmästyttävän ketterä kokoisekseen. Hän pystyy viemaan maalivahdin peittämisen ihan uusille tasoille ja TuTo kyllä osittain törmäsikin tähän, kun viimeistelyn laatu ei ollut tarpeeksi hyvää.

TPS pelissä oli todella kovaa taistelua ja peli oli varsin värikäs. Vieraat saivat otteluun loistavan alun ja muutamassa minuutissa peli oli jo 0-2, mutta TuTo ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt. Aika näppärän tuntuisia otteita pelissä esittänyt Erkki Laiho toi TuTon takaisin taisteluun 1-2 kavennusosumalla ensimmäisen erän lopussa. Toisen erän alku oli kuitenkin taas vaikea kotijoukkueelta ja viime kaudella TuTo A:ssa pelannut David Mudrak vei naapurin jälleen isompaan johtoon ja 1-3 lukuihin. Tämän jälkeen TuTon taistelun ruumiillistuma Valtteri Virtanen toi TuTon pelissä jälleen mukaan iskemällä 2 maalia ja tilanne oli viimeiseen erään lähdettäessä 3-3. Peli ratkesi lopulta TuTo maalinedustalla pomppineeseen kiekkoon, josta vastustaja onnistui iskemään voittomaalin 3 erän puolivälissä. Tästä suivaantuneena TuTo lähti vielä luppukiriin ja panosti enemmän hyökkäykseen, mikä sitten kostautui, kun TPS pääsi rokottamaan puolittaisesta läpiajosta loppuluvut 3-5. Lopussa TuTo haki vielä kavennusta vahvasti, mutta tulosta ei saatu aikaiseksi ja naapuri sai maukkaat pinnat pelistä.

Heikosta pistesaaliista huolimatta TuTo A:n pelit olivat lupauksia herättäviä mielestäni. Kiekko liikkui pelissä hyvin ja joukkue jaksoi taistella. Vastaavilla otteilla pisteitä kyllä vielä tulee, jos vain itseluottamus säilyy omaan tekemiseen hyvänä.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänää Jukurit vastassa. Heillä on kohtalaisen hyvin mennyt, kun viidestä pelistä neljä voittoa. TuTo puolestaan voittanut vasta yhden. Enemmänkin voisi olla, koska ihan hyvin paikkoja on peleissä ollut. Tänään pitäisi ne paikat käyttää ja samalla hoitaa oman pään pelaaminen hyvin. Likkaa on otteluissa kiekkoa menetetty vaarallisissa paikoissa, joten syöttöpelikin pitäisi olla huolellista.
Nyt olisi siis aika saada pisteitä ja sitä mukaa itseluottamusta. Lauantai Tappara vastassa ja se ottelu jää minulta jälkiseurantaan, kun vaimo järkkäsi teatterin huomiseksi.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Sieltä se kaivattu voitto tuli. Aika paljon on vielä kyllä petrattavissa. Hyviin maalintekopaikkoihin välillä tahdottiin päästä, mutta se viimeinen syöttä tahtoi aina epäonnistua. Omasta päästä kiekkoa ei vaikeissa vaiheissa tahdottu millään saada pois. Aika pitkiä vaihtovälejä tuli muutamaan kertaan.
Komannen erän alkupuoli oli mielestäni se missä TuTo oli parempi. Ehkä siihen heti erän alussa tullut johtomaali ja voittomaali edesauttoi. Kun kaiki kolahtaisi kohdilleen, niin tiedä mihin se riittäisi.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Tasaisessa taistossa hieno 3-2 voitto Jukureista. TuTon kaikkia maaleja oli tekemässä ykkösketju Erkki Laiho, Karri Fosblom ja Mark Viitanen. TuTo teki ylivoimalla kaksi maalia, jolloin kentällä olivat myös Justus Haavanlammi ja joukkueessa tänään ensimmäisen pelinsä pelannut amerikkalaisessa junnusarjassa kahdella edellisellä kaudella kovia tehoja tehnyt 18-vuotias Tommi Eriksson, joka teki myös maalin. Uskon, että joukkue sai voitosta paljon itseluottamusta ja huomenna Kupittaalla kello 17 alkavassa pelissä TuTo voittaa Tapparan.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Voitto tuli hyvään paikkaan, kun 3 tappiota oli jo alla. Itseluottamuksen merkitys nuorten peleissä on iso ja se näkyy monissa suorituksissa eri tavoilla. TuTolla mm. kiekko poltti jotenkin lavassa pelin 1-2 erässä todella paljon minkä seurauksena monia tilanteita menetettiin. Loppua kohti tämä kuitenkin väheni huomattavasti. Eilen alku oli muutenkin vaikean tuntuinen ja pelin puoliväliin asti mentiin pailjon vieraiden komennossa. TuTon päästessä lopussa kuskin paikalle, Jukurien peli puolestaan hyytyi huomattavasti ja heidän loppukirinsä jäi hieman vaisuksi. Yksi käännekohta oli erikoistilanne pelaaminen ja jäähyt. TuTo pelasi kovaa, mutta puhtaasti eikä sortunut jäähyilemään juurikaan. Jukurit taas otti muutaman aika turhan hyökkäyspään jäähyn, mikä käänsi pelin painopisteen kentän toiseen päähän.

TuTon nuoret tarvitsisivat lisää onnistujia myös muista ketjuista. Potentiaalia sieltä löytyy, mutta ehkä juuri se itseluottamus paikoissa on vähän hakusessa. Osa pelaajista on selvästi kehittynyt viime kaudesta, mutta ei jotenkin osaa vielä hyödyntää kehityksestä saamiaan apuja esim. uutta tilaa ja aikaa kentälä. Eilen esim. Rasmus Kiik sai paljon paikkoja antaa hyviä syöttöjä tai nousta maalille, mutta päätyi usein aika hätäiseen ratkaisuun. Fyysisen kehityksen kanssa myös pelillinen kehitys pitää saada täsmäämään, että tulosta saadaan ulosmitattua. Hyvä esimerkki tästä on Mikko Rantanen, joka kasvunpyrähdyksen johdosta joutui lähes opettelemaan koko pelaamisen uudestaan. Temppu ei ollut nopa ja helppo, vaikka pelaaja on todella lahjakas.

Tänään tosiaan yhteistyöseuran eli Tapparan A-nuoret TuTo-A:lla vastassa. Mielenkiintoista nähdä mm. Kasper Simontaipaleen pelaamista. Onnistuneella kaudella hänellä voisi olla eväitä 1.kierroksen varaukseksi seuraavassa NHL draftissä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo-A palasi kuin palasikin tänään voittokantaan Ässät-A:ta vastaan pelatussa kotipelissä. Peli oli vaikea kotijoukkueelle ja vieraat hallitsivat aika vahvasti pelin ensimmäistä puoliskoa. TuTo pysyi pelissä mukana hyvällä taistelulla ja Urpolahden loistavilla torjunnoilla (46 torjuntaa). Vieraat pääsivät kuitenkin pelin puolivälissä jo 0-2 johtoon, kun ylivoimalla maalinedustalta tullut ohjaus painui vastustamattomasti TuTo verkkoon. Tässä vaiheessa peli näytti vaikealta, mutta kun Valtteri Virtanen sai iskettyä kavennuksen TuTolle alivoimalla sai kotijoukkue kaivatun uuden energian peliinsä.

Pelin yksi isoimmista käännekohdista oli toisen erän lopussa, kun Urpolahden loistavan GameSaverin jälkeen vastahyökkäyksestä Mark Viitanen iski 2-2 tasoituksen. Maali oli Ässien kannalta erittäin raskas ja vastaavia on myös TuTo-A joutunut kokemaan. Viimeisessä erässä molemmat vielä onnistuivat maalinteossa, mutta eroa ei saatu joukkueiden välille ja jatkoajalle mentiin. Jatkoajalla TuTo oli hieman hallitsevampi osapuoli ja lopulta Karri Forsblomin yksilösuoritus ratkaisi pelin. Forsblom tiputti hyökkäysalueelta TuTo pyörityksen päätteeksi keskialueelle ja Ässät ilmeisesti lähtivät jo vähän hakemaan vaihtoa. Yllättäen Fosblom spurttasikin takaisin hyökkäykseen ja voitti 1-1 tilanteen, mistä avautui maalipaikka. Tarkka kuti painui ohi Ässien maalivahdin, jolle peli oli erittäin vaikea. Maalin jälkeen maalivahdin maila sai kyytiä.

TuTon nuorilla on aika monessa pelissä ollut aika vaikeita pelin alkuja, mutta loppua kohti peli on parantunut kun alusta on selvitty edes jotenkin. Huomenna olisi jo uusi koitos, kun Sport-A saapuu Kupittaalle vastaan. Mahtaakohan Sport maalissa olla viime kaudella TuTo-A:ssa pelannut Teemu Määttä? TuTon Forsblom nousi muuten tämän illan maaleillaan sarjan maalipörssin kärkeen ja on pistepörsissä toisena. Mark Viitanen on myös iskenyt huomattavan kovat tehot ja on TuTon nuorten +/- tilaston kärjessä.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
TuTolla oli vastassa sarjan kärkikastiin kuuluva Ässät. Ensimmäisessä erässä TuTo oli täysin vastaantulija. Maalivahtien torjunnat erässä olivat Ässille 17-5 ja TuTon laukauksetkin olivat heikkoja. Erä oli TuTolta selviytymistaistelua. Kunnon hyökkäyskuvioita ei pystytty rakentamaan, vaan kiekkoa yritettiin vain roiskia pois puolustusalueelta. TuTo sai olla tyytyväinen, että se oli vain maalin tappiolla erän päättyessä. Toisen erän tapahtumiakin Ässät hallitsi (maalivahtien torjunnat 21-7), vaikka TuTo onnistuikin erässä tasoittamaan pelin tilanteeseen 2-2. Ensin Valtteri Virtanen pääsi alivoimalla yksin läpi kiekon pompittua hänelle vähän onnekkaasti ja Virtanen kovan luistelun päätteeksi pisti kiekon maaliin. Mark Viitasen maali tuli myös läpiajosta, johon hän pääsi Marek Chamullan hyvästä syötöstä. Kolmanteen erään TuTo tuli paremmalla liikkeellä ja erä oli pelillisesti tasainen. Karri Forsblom teki ylivoimalla 3-3 tasoituksen, kun hänen vetonsa maalinedustalle meni nähdäkseni porilaispelaajan luistimesta maaliin. Forsblomin jatkoaikamaali (mitä Tosiasia edellisessä viestissä kuvailee) oli hieno. Olipa makea voitto. Toisaalta ymmärrän hyvin porilaisten harmituksen pelin jälkeen, koska Ässät hallitsi niin selvästi peliä kahdessa ensimmäisessä erässä.

TuTo on nyt 18 joukkueen sarjassa kahdeksalla pisteellä sijalla 13. Tänään joukkue kohtaa Kupittaalla sarjassa alempana olevan Vaasan Sportin. Harmittaa kun en ehdi peliin.
 
Viimeksi muokattu:

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
TuTolle 1-0 voitto Sportista. TuTon maalin teki tuttuun tyyliinsä läpiajosta Valtteri Virtanen TuTon ykköspuolustaja Justus Haavanlammen syötöstä. TuTolla on hyvä maalivahtitilanne, kun tänään Michal Voivoda pelasi nollapelin ottamalla 37 torjuntaa (Sportin Patrik Kozelilla 20 torjuntaa) ja eilen TuTon toinen maalivahti Waltteri Urpolahti pelasi loistopelin. TuTo on nyt kahden pisteen päässä kymmenennestä ylempään loppusarjaan oikeuttavasta sijasta.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTon nuoret jatkoivat tänään siitä mihin eilen jäätiin. Eilinen voitto antoi eväitä myös tämän päivän huippusuoritukseen ja uskoa riitti pahoissakin paikoissa omaan tekemiseen. Sport-A ei antanut tänään mitään ilmaiseksi ja selvästi näkyi, että pelin arvo oli tiedossa. 3 pinnan voitolla Sport olisi ohittanut taulukossa TuTon, mutta nyt TuTo repi lisää etumatkaa ja lähestyi ylemmän jatkosarjan viivaa.

Pelissä oli A-nuorten peliksi suorastaan upeaa taisteluhenkeä molemmilla joukkueilla. Tempoa pidettiin kovana ja tuumaakaan ei annettu puolin ja toisin periksi. Hyviä ja puhtaita kovia taklauksia viljeltiin paljon ja hitusen mentiin sääntöjen rajoillakin, mutta pahempiin jäähyilyihin ei kumpikaan joukkue sortunut. Maalivahdit olivat myös kummassakin päässä erinomaisia. Pelillisesti Sport piti enemmän kiekkoa ja ohjasi peliä, mutta TuTo pystyi saamaan ehkä jopa enemmän kovan luokan maalipaikkoja läheltä vastustajan maalia.

Jotenkin kuvaavaa tänään oli, että ratkaisijaksi nousi lopulta TuTon kapteeni. Valtteri Virtasen terävä veto n. 9 minuuttia ennen pelin loppua hieman yllätti Sport maalivahdin ja osittainen torjunta ei riittänyt estämään kiekon lipumista maaliin. Lopussa Sport painoi vielä päälle kovaa, mutta videotarkistusta lähemmäs ei maalia päästy. TuTollakin oli muutama paikka iskeä kiekkoa tyhjään maaliin, mutta nekin jäivät hyödyntämättä. Pelin ykköstähti oli TuTo maalissa huimaavan nollapelin pelannut Michal Vojvoda. Koko joukkueen puolustuspelille ja taisteluilmeelle on myös pakko antaa iso tunnustus.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Eilen A- nuoret olivat HIFK:in vieraina. Eka erä mentiin vielä 0-0 tilanteessa, mutta toisessa erässä kotijoukkue iski. 2-0 aika lyhyessä ajassa 2 erän alkupuolella. Kolmas tuli sitten erän puolen välin jälkeen ja se oli seurausta oman siniviivan päällä epäonnistuneesta kiekon hallinnasta. Mailasota hävittiin.
Kolmannen erän alusa kotijoukkue onnistui tekemään vielä neljännenkin maalin. TUTO onnistui sitten erän puoleeväliin mennessä kaventamaan tilanteen 4-2. Ja paikka tuli myös tehdä enemmän. Kotijoukkueelle 5÷20. Tuo YV meni kyllä harakoille suurimmalta osalta. HIFK onnistui tappamaan sitä tehokkaasti.
Vielä maalivaahtikin otettiin pois maalista, mutta ei auttanut, viimeisen kotijoukkue teki tyhjiin.
Sunnuntaina ollaan sitten K-Espoon vieraana.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ei oltu K-Espoon vieraana, mutta vieraanvaraisia oltiin. Peli oli kyllä huonon näköistä eilen. Jotenkin puskemista vain, kun syöttöpeli ei vaan toiminut. Ikävä tappio.
Ansion tasoitusmaali 1. erässä oli yksilösuoritus. Tuli vaihdosta kentälle, sai kiekon ja lähti omalta siniviivalta eteenpäin hyökkäyspäähän ja siitä maali.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTon A-nuorilla taitaa olla vaikea jakso menossa. Tänään naapurilta tuli oikein "isän kädestä" ja tylyt 8-1 loppuluvut jäivät taululle. Pari erää taisteltiin mukana, mutta viimeisessä erässä maksettiin isosta jäähystä kovaa hintaa ja peli ratkesi. Naapurin puolella varsinkin Ollit kurittivat TuToa. Hyökkäysessä Olli Valtola iski tehot 2+3=5 ja puolustaja Olli Kaskinen keräsi tehot 1+2=3. TuTon ainokaisen iski Erkki Laiho.

Seuraavaksi vastus vain kovenee, kun sarjakärki Jokerit kohdataan kahdesti tulevana viikonloppuna. Kovaa pitää taistella, jos mielitaan parista seuraavasta pelistä pisteitä saada. Uskoa vaikeassa vaiheessa pitää yrittää löytää kurssin kääntämiseen ja olisihan se hienoa kaataa sarjakärki.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään olin katsomassa edustuksen peliä, niin A-nuorten peli jäi näkemättä. Aika isonumeroinen tappio kyllä oli, joten pitänee kelata ottelu jälkilähetyksenä ruudusta. Heitän kyllä sellaisen veikkauksen tähän , että Jokerit ei 6 pistettä ota. Toivottavasti olen oikeassa.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Marek Chamula loukkaantui Raumalla. Toinen jalka taisi mennä paskaksi. Heti ainakin viittoi tuomaristolle että peli poikki ja huusi tuskissaan.
Junassa seurasin tai paremminkin koetin seurata peliä. Näytti tuo tilanne kyllä pahalta. Toivottavasti ei kuitenkaan liian paha.
Hyvin nuoret yrittivät taistella, eikä se tasoitus kaukana ollut. Hieman odotin kauden alussa parempaa menestystä. Voittoja varmaa pelaajatkin haluaisivat. Kohta ero ylempään osaan alkaa kasvamaan vähän liikaa.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään taas tiukka peli. Kolmannen erän loppuun asti mentiin Tappara johtaessa 2-1. Sitten lopussa maalivaahti pois. Ikävästi Tappara pääsi lopussa iskemään kolmannen tyhjiin. Roope Kallio teki TuTo:n ainokaisen toisessa erässä. Maalivaahtien torjunnat 24-25.
 
Sini-puna-valkoinen Savo
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy