tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo A:lla on jälleen edessä uusi kausi Nuorten SM-Liigassa. Viime kaudella saavutettiin selvä pelillinen kehitysaskel ja tuloskin hieman koheni, joskin kirkaimmista tavoitteista jäätiin. Alemmassa jatkosarjassa noustiin lopulta TOP-3 sakkiin ja sitä edeltäneeseen kauteen verrattuna sijoitus petraantui pykälällä. Taakse jäi jälleen monta liigatason resurssit omaavaa juniorijoukkuetta ja kerran myös lopulta mestaruuden napannut Kärpät-A taipui alkusarjapelissä Kupittaalla. Yksilötasolla moni pelaaja otti isoja kehitysaskelia ja ei ihme, että myös TuTon edustusjoukkue hamuaa tätä nuorten kärkikaartia riveihinsä.

Tulevalla kaudella A-nuorissa varmasti tavoitellaan jälleen historiallista pääsyä pudotuspeleihin ja tavoite on kova. Joukkue tulee muuttumaan merkittävästi ja uusia haasteita on varmasti paljon edessä. Huhujen mukaan joitain uusia virolaisia pelureita saattaisi olla tulossa A-nuoriin. TuTo B:stä uusia kiinnostavia kokeiluja voisivat olla mm. Michal Jasenec, Eetu-Matti Perämäki, Saku Ruohola, Ondrej Rybnikar ja Iiro Kyllästinen. Viime kaudella Ässien C-nuorissa pelannut huippulupaava maalivahti Juuso Helomaa voisi olla myös kiinnostava haku A-nuoriin. Helomaalla on ennestään TuTo taustaa ja viime kaudellla pelejä tuli myös U16 maajoukkueessa.

Mahdollisia muita jatkajia TuTo-A:ssa voisivat olla esim:

Maalivahdit:
Teemu Määttä

Puolustajat:
Thoimas Drimal
David Mudrak
Elias Lampi
Oskari Oksanen

Hyökkääjät:
Henrik Hiltunen
Antton Koskinen
Rasmus Savolainen
Jani-Petteri Ylikännö
Rasmus Kiik
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
A-nuorten pelaajista ei liene vielä paljon tiedotettu. Sarjapaikka pitää kyetä säilyttämään, mutta onko jo mahdollisuus ottaa seuraava askel ja pelata ylämäessä eli varsinaisena SM sarjassa?
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
En tiedä ymmärsinkö oikein tai väärin, mutta Aittola mainitsi tulevan kauden oleva viimeinen TUTO organisaatioissa. Oli ehkä hakenut myös edustuksen valmentajapaikkaa ja kun se meni ohi, niin teki oman päätöksen. Tietysti hän twiittaa välillä siihen tapaan, että en tiedä koska ottaa todesta. Toivotaan kuitenkin, että antaa tulevalla kaudella hyvät näytöt tulevaisuutta varten.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Pardus

Jäsen
A-nuorten pelaajista ei liene vielä paljon tiedotettu.
33 Christopher-Kullervo Jõgi (EST)
35 Mikko Salmenoja

2 Elias Lampi
11 Verner Perkkola
23 Alex Dubovecky
26 Iiro Kyllästinen
44 Tuomas Pyyhtiä
57 Jere Heino
65 Tomas Drimal
67 Eetu Uusitalo
81 Michal Ganz

14 Tommi Niskanen
18 Jani-Petteri Ylikännö
19 Niko Torikka
21 Rasmus Savolainen
24 Daniel Kovanen
46 Jesse Kaupinsalo
47 Heikki Hiltunen
56 Antton Koskinen
61 Ondrej Blaha
62 Andre Linde (EST)
63 Erkki Laiho
68 Rasmus Kiik (EST)
71 Marek Chamula
72 Nikita Puzakov (EST)
74 Justus Hartman
82 Oskari Rauhala
88 Valtteri Virtanen
91 Tomi-Petteri Ansio
Eliel Hautajärvi
Kim Normia
Saku-Petteri Ruohola

Tollanen nimilista on löytynyt jo muutaman viikon ajan kotisivuiltanne.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
En tiedä ymmärsinkö oikein tai väärin, mutta Aittola mainitsi tulevan kauden oleva viimeinen TUTO organisaatioissa. Oli ehkä hakenut myös edustuksen valmentajapaikkaa ja kun se meni ohi, niin teki oman päätöksen. Tietysti hän twiittaa välillä siihen tapaan, että en tiedä koska ottaa todesta. Toivotaan kuitenkin, että antaa tulevalla kaudella hyvät näytöt tulevaisuutta varten.
Kiekko piireissä kuviot voivat vaihtua nopeasti. Aikanaan Aittola taisi olla jo aika vahvasti sidoksissa Ässien suuntaan, mutta se kuvio muuttui täysin toisessa päässä. Antti Virtasen piti tosiaan tulla TuTo A:n mukaan jo viime kaudella, mutta JYP-A nappasi hänet. Itse luulen, että TS:n juttussa oli perää, että Virtanen olisi ollut tulossa jo tämän vuoden huhtikuussa TuTo-A:n mukaan. TuTon Mestis joukkueen valmennus meni kuitenkin yllättäen ympäri ja Virtanen valittiinkin sinne.

Aittola taitaa olla TuTon kokenein valmentaja tällä hetkellä, jolla aika monipuolinenkin historia eri tehtävistä. Häneltä kuitenkin puuttuu isommat päävalmentajan pestit, joten varmaan jollain tasolla TuTon päävalmentajankin pesti olisi häntäkin kiinnostanut. Tiedä sitten olisiko kuitenkaan pystynyt sen jälkeen enää kaikkia muita tehtäviä hoitamaan, kun on jo monessa mukana? Aika näyttää miten TuTon valmennuskuviot seuraavaksi kehittyvät, mutta varmasti lisää menestystä ja merittejä kaikki tarvitsevat eteenpäin menemiseen.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tollanen nimilista on löytynyt jo muutaman viikon ajan kotisivuiltanne.
En löytynyt ihan suoraa linkkiä TuTon kotisivuilta, mutta aika ajan tasalla lista taitaa olla, joskin varmaan se elää vielä. Pienellä googlauksella listaamasi pelaajat näyttävät linkittyvän myös TuTon kotisivuille.

Uusia tuttavuuksia verrattuna viime kauteen olisivat siis maalivahti: Christopher-Kullervo Jõgi. Puolustajat: Alex Dubovecky, Iiro Kyllästinen ja Michal Ganz. Hyökkääjät:Tommi Niskanen, Daniel Kovanen, Jesse Kaupinsalo, Heikki Hiltunen, Ondrej Blaha, Andre Linde, Erkki Laiho, Marek Chamula, Nikita Puzakov, Justus Hartman, Oskari Rauhala, Tomi-Petteri Ansio, Eliel Hautajärvi, Kim Normia, Saku-Petteri Ruohola.

Aika paljon olisi taas uusia tuulia tulossa A-nuorten joukkueeseen tämän perusteella. Puolustajista listalta löytyy mm. Slovakian U18 pelejä pelannut Michal Ganz ja viime kauden TuTon U18 joukkueen varakapteeni Iiro Kyllästinen. Hyökkääjistössä on varsin paljon mielenkiintoista porukkaa. Ondrej Blaha ilmeisesti omaa Tsekin nuorten maajoukkue taustaa ja taitopelaajan eväät näyttäisi olevan olemassa. Virolainen Andre Linde paukutti viime kaudella nuorten Mestistä pinna per peli tahtia, joten ei välttämättä olisi iso yllätys jos peli kulkee myös A-nuorissa porrasta ylempänä. Slovakian Marek Chamula on myös aika tehokas kausi alla ja taitaa olla pieni väkkärämäinen sentteri, jota on vaikea pidellä. Virolainen Nikita Puzakov on jonkunlainen Jokerikortti, jolla voi olla todellinen taso vielä hyvin piilossa. Viron U18 joukkueen kapteeni saa nyt varmasti paikan nousta uudelle tasolle. Tomi-Petteri Ansio oli TPS:n U18 joukkueen kapteeni viime kaudella. Pienehköstä koostaan huolimatta taitaa olla aika sitkeä taistelija. Saku-Petteri Ruohola oli TuTon U18 joukkueen kapteeni viime kaudella ja hänkin yrittää varmasti läpimurtoa A-nuorten vakiokokoonpanoon.

Maalivahtiosasto ehkä eniten herättää kysymyksiä. Toki edustuksen puolella on onneksi 3 veskaria ja pientä rotaatiota on mahdollisuus tehdä, jos tarvetta tulee. Puolustuksessa on vahva kokemus A-nuorten Liigan tasosta. Lampi, Perkola, Pyyhtiä, Drimal, Heino, Uusitalo pelasivat jo kaikki viime kaudella. Mikäli kesätreenit menee pakistolla hyvin ja taso nousee, niin veikkaisin TuTon pakiston olevan sarjan alussa todella kovaa valuuttaa. Hyökkäyksessä on enemmän muutoksia, mutta on saatu haalittua myös potentiaalisia uusia pelureita. Rutiiniakin kuitenkin löytyy jonkun verran. Valtteri Virtanen, Niko Torikka, Erkki Laiho, Jani-Petteri Ylikännö ja Tommi Niskanen ovat iskeneet 20-40 pinnan kauden sarjassa jo alle. Uusia onnistujia kuitenkin tarvitaan ja mm. Forsblomin 62 pisteen saavuttaminen on isojen tason nostojen takana.
 

mrkrw

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, Habs
Junnujen preseason:

3.8 klo 16.30 vs KarhuHT

9.8 klo 18.30 vs FPS

10.8 KarhuHT- turnaus Pori

14.8 klo 18.30 vs FPS @Forssa

16.8 klo 18.30 vs KiVa

23.8 klo 18.30 vs TPS
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Junnujen preseason:
Reilut pari viikkoa enää ja KarhuHT tulee TuTo A:lle vastaan harjoituspelissä. Kenraaliharjoituksena ennen sarjan alkua kohdataan vielä aina sytyttävä naapurin nuoriso-osasto kotona.

Pientä liikettä näyttäisi vielä TuTo A:n rosterissa tapahtuneen. Pelaajistosta näyttäisi löytyvän nyt mm. slovakialaiset Jakud Nespala ja Michal Vojvoda. Hyökkääjä Nespalalla on takana pelejä U18 maajoukkueesta 2017-2018 kaudelta ihan kohtuullisin tehoin, mutta ilmeisesti edellinen kausi ollut hieman vaikeampi. Jäähyjä on ketynyt myös kohtuu paljon parilta viime kaudelta. Erittäin mielenkiintoisen tuntuinen peluri, jolla voi olla isot eväät varastossa.

Vojvoda tulee tukemaan nuorten maalivahtiosastoa, jolle ehkä hieman kaivattiinkin vahvistusta. Hänellä näyttäisi olevan myös muutama KHL peli takana ja maajoukkueenkin mukana ilmeisesti pyörinyt. Varmasti omaa eväitä hyväksi veskariksi, mutta kehitysaskelia pitäisi ottaa vielä seuraaville tasoille. Ihan hyvät fiilikset on TuTon A-nuorten joukkueesta tällä hetkellä.

https://www.youtube.com/watch?v=sGrHwBlf-7M
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
A-nuorten ensimmäinen harjoituspeli on jo muutaman päivän päästä kupittaalla. Erittäin mielenkiintoinen ja potentiaalinen joukkue tuntuisi A-nuorten ryhmä olevan. TuTon nettisivuilla Aittolan näkemyksiä joukkueesta ja pelaajistosta:

https://www.tutohockey.fi/fi/uutisarkisto/a-nuoret-valmiina-uuteen-kauteen

Kommenteista paistaa läpi, että entistä parempaa yhteistyötä halutaan TuTon edustuksen ja TuTo-B:n kanssa. Pelaajille varmasti haetaan peliaikaa ja sopivaa paikkaa, sekä mahdollisuuksia löytää oma polkunsa kehittyä. Samalla kilpailua kuitenkin riittää pelipaikoilla, mikä osaltaan motivoi eteenpäin menemistä. Aittolallakin on jo kolmas kausi valmentajana A-nuorten Liigassa, joten näkemystä alkaa olla mitä homma vaatii ja kokemusta löytyy missä ollaan onnistuttu ja missä ei. Muutama uusi tuttavuus saattaa löytyä myös jutun mukaan TuTo-A:sta.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hyvältä näyttää A- nuorten ennakkokatsaus. Myös minusta hyvä, että tuota pelaajapolkua pyritään nyt laajentamaan. Jutussa oli myös, että Urpolahti olisi nyt se jota A- nuorissa käytetään tarvittaessa. Lisäksi edustuksen riveistä muitakin ikänsä puolesta kelpaavia kerrotaan olevan alussa mukana. Se tietysti antaa ymmärtää, että edustukseen pitää tulla jostakin lisää pelaajia. Toivon mukaan ovat omia sopimuspelaajia. Ei siis muutaman pelin lainoja.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
yös minusta hyvä, että tuota pelaajapolkua pyritään nyt laajentamaan. Jutussa oli myös, että Urpolahti olisi nyt se jota A- nuorissa käytetään tarvittaessa. Lisäksi edustuksen riveistä muitakin ikänsä puolesta kelpaavia kerrotaan olevan alussa mukana.
A-nuorten kauden alku on TuTolla erittäin kotiottelu painotteinen. 8 ensimmäisestä pelistä on 7 kotipeliä. Nämä pelit ovat ajan jaksolla 28.8 - 22.9 ja TuTon edustuksen runkosarja alkaa 27.9 eli kauden alussa ei ole päällekkäisyys ongelmaa. Hyvä startti olisi nuorten sarjassa erittäin tärkeä ja nyt siihen olisi eväät olemassa, jos alussa tulee muutamia apuja edustuksestakin.

A-nuorten sarjassa on erittäin paljon hyviä joukkueita ja lupaavia pelaajia. Paljon NHL lupauksia/varauksia, eri tasojen voittajia yms. Varmasti TuTon nuorilla on jälleen kova kamppailu pääsystä ylempään jatkosarjaan, mutta uskoa löytyy mahdollisuuksiin vaikka vastustajat ovat kovia. Alla muutamia poimintoja sarjassa mahdollisesti enemmän tai vähemmän pelaavista lupauksista muista A-nuorten Liigan joukkueissa. Osa pelaajista on sen verran nuoria, että voivat pelata osan alemmassa sarjassa ja ehkä osa pelaa ylempänäkin.

Blues A: Veeti Miettinen (NHL lupausten listoilla), Daniel Mäkiaho (B-nuorten Liigan paras pelaaja palkinto viime kaudella)
HIFK A: Brad Lambert (NHL lupausten listoilla kärkipäässä, Wiljami Myllylä, (HIFK A:n tehopelaajia viime kaudella)
HPK A: Atso Lehtinen (Nuorten maajoukkue kalustoa), Santtu Hakanen (Nuorten maajoukkue kalustoa)
Ilves A: Roby Järventie (NHL lupausten listoilla), Joonas Valtonen (Nuorten maajoukkue kalustoa)
Jokerit A: Sebastian Katajainen (B-nuorten Liigan paras maalivahti palkinto viime kaudella), Samu Salminen (NHL lupausten listoilla)
Jukurit A: Tomas Zeman (Tsekin nuorten maajoukkue kalustoa), Eetu Randelin (A-nuorten Liigan viime kauden 2.tähdistön maalivahti)
JYP A: Samuel Valkeejärvi (Nuorten maajoukkue kalustoa), Joakim Kemell (NHL lupausten listoilla)
Kalpa A: Pekka Suhonen (Kalpa A:n tehopelaajia viime kaudella), Jeremi Tammela (PPG:llä B nuorten Liigan joukkueensa tehopelaajia)
KooKoo A: Riku Räihä (NHL lupausten listoilla), Veeti Korkalainen (Nuorten maajoukkue kalustoa)
Kärpät A: Aatu Räty (NHL lupausten listoilla kärkipäässä), Aku Räty (NHL varattu)
Lukko A: Mikko Petman (Nuorten maajoukkue kalustoa), Niklas Ylitalo (Lukko A:n tehopelaajia viime kaudella)
Pelicans A: Matias Rajaniemi (Nuorten maajoukkue kalustoa), Aleks Haatanen (Nuorten maajoukkue kalustoa)
Saipa A: Jani Taskula (PPG:llä B nuorten Liigan joukkueensa tehopelaajia), Matias Mäntykivi (NHL varattu)
Sport A: Eemil Erholtz (Nuorten maajoukkue kalustoa), Teemu Määttä (A-nuorten Liigan alemman jatkosarjan TOP-4 maalivahti viime kaudella)
Tappara A: Patrik Puistola (NHL varattu), Kasper Simontaival (NHL lupausten listoilla kärkipäässä
TPS A: Samuel Knazko (NHL lupausten listoilla), Juuso Pärssinen (NHL varattu)
Ässät A: Radek Haas (Tsekin nuorten maajoukkue kalustoa), Antti Tuomisto (NHL varattu)
 

ahtikullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
TUTO Hockey U20 - Karhu HT 9:1 (6:0;2:0;1:1)

Hyvä peli kokonaisuutessa. Laajalla rintamalla onnistumisia henkilökohtaisella tasolla. Vauhti selvästi parempi kuin vastustajalla. Veskarikin hoiti ruudun mallikkaasti. Hiltunen ja Linde tekivät pari häkkii.

TUTO Hockey U20

37 Vojvoda
35 Jõgi

19 Dubovecky - 44 Pyyhtiä
11 Perkkola - 94 Kiiski
83 Lehti

87 Kiik - 91 Ansio - 26 Linde
86 Rauhala - 46 Kaupinsalo - 24 Kovanen
72 Puzakov - 21 Savolainen - 47 Hiltunen
18 Kochubeynik - 98 Ruohola - 84 Hartman
 
Viimeksi muokattu:

ahtikullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
TUTO Hockey U20 - FPS 2:3 (0:1;0:1;2:1)

Myhästynyt alku vei latautumista molemmilta joukkueilta. Peli parani loppua kohti, mutta näkyi, että osalla kavereista oli se kauden ensimmäinen peli. Kokonaisuutena semmoinen tasapaksu suoritus.

0:1 04:03 19 Jaakkola (28 Ojala) YV
0:2 33:17 94 Ronkainen (59 Saha)
1:2 54:31 44 Pyyhtiä (72 Chamula, 46 Ylikännö) YV
1:3 56:51 10 Freidenfels (91 Waajkoski, 28 Ojala)
2:3 57:53 18 Linde

TUTO Hockey U20:

37 Vojvoda
(33 Salmenoja)

38 Dubovecky - 44 Pyyhtiä
11 Perkkola - 2 Lampi
24 Ganz - 26 Kiiski
67 Uusitalo

46 Ylikännö - 56 Forsblom - 84 Viitanen
88 Virtanen - 19 Niskanen - 86 Laiho
98 Rauhala - 72 Chamula - 94 Nespala
87 Kiik - 91 Ansio - 18 Linde
 
Viimeksi muokattu:

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Itse asustan liian kaukana, joten jää nämä pelit näkemättä. Tänään vastus varmaan jo kovempi, jos vaan kokoonpano on normaali. Kovia harjoituspelejä tarvitsevat nuoret alle. Nuorten kausi alkaakin kuun lopussa jo, joten jotakin positiivista etäkannattajille.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

ahtikullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
TUTO U20 - Karhu HT 1:1
TUTO U20 - KuKi 3:0
TUTO U20 - Muik Hockey 0:2

Kolmas paikka turnauksessa, jonka Muikki voitti.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti, mutta pari häkkiä jäi puuttumaan. Yleisilme oli odotetun nopea, mutta se kuuluisa TUTO sielu, millä raavitan ne voitot tarvittaessa, jäi vielä piilon. Mukava kesäpäivä järven rannalla voi laitta päivän teemaksi.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Harjoituspelit ovat vielä täynnä kokeiluja ja erilaista hakemista monella saralla (näköjään tuomareitakin saa välillä hakea, heh). Ei tässä nyt mitään pelejä ole isoilla numeroilla hävitty, vaikka Suomisarjan vastustajilta löytyy aika rutinoituneita ja kokeneitakin pelureita Ensimmäisessä pelissä taisi Karhu HT vielä heräillä kesäunilta, mutta sen jälkeen on saatu hyviä vastuksia joka pelissä. Kesäterä ei TuTon nuorillakaan ole vielä ihan terävintä tasoa, mutta muuten kyllä pelit ovat varmasti vieneet joukkuetta eteenpäin ja antaneet valmennukselle tietoa pelaajista ja joukkueesta.

Muutama harjoituspeli vielä jäljellä ennen runkosarjan alkua. Ensimmäiset U20 harjoitusvastustajat ovat kotona K-vantaa ja TPS. K-Vantaan A-nuorilla saattaa olla varsin mielenkiintoisia lupaavia pelaajia riveissään. Yksi tällainen voisi olla vaikka Oskari Latvala, joka oli B-nuorten Liigassa PPG:llä aika kärkipäässä sarjassa. TuTo-A vs TPS-A peliä tässä kuitenkin jo odottaa. Paikallispeli sytyttää ja siitä pelistä voi harjoittelu jäädä jo vähän kauemmas.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Virolainen Nikita Puzakov on jonkunlainen Jokerikortti, jolla voi olla todellinen taso vielä hyvin piilossa. Viron U18 joukkueen kapteeni saa nyt varmasti paikan nousta uudelle tasolle.
Kahdessa edellisessä treenipelissä Forssaa ja Vantaata vastaan näyttäisi tehneen yhteensä 7 tehopistettä (3+4).
 
"Milloin viimeksi liigaan on joku joukkue noussut karsintojen kautta?"
- Kimmo Rannisto

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kahdessa edellisessä treenipelissä Forssaa ja Vantaata vastaan näyttäisi tehneen yhteensä 7 tehopistettä (3+4).
TuTo-A vs. K-Vantaa-A peli tuli käytyä katsomassa ja täytyy sanoa että Puzakov oli kentän näkyvimpiä pelaajia. Kaiken lisäksi Vantaa ei todellakaan ollut mikään helppo vastus kotijoukkueelle. TuTo pelasi kovalla asenteella, mutta Vantaa kontrolloi peliä pitkiä jaksoja. Vantaan pelissä kiekko kulki yllättävän hyvin pelaajalta toiselle jo tässä vaiheessa kautta ja sitä kautta he saivat pelissä hallintaa. Pitkään vieraat olivat pelissä vahvasti mukana, mutta lopussa TuTo otti ohjat, vaikka sortuikin kalkkiviivoilla jäähyilemään. Harjoituspelit ovat harjoituspelejä, mutta näppituntumalta TuTon nuoret tarvitsisivat lisää keinoja puuttua pelin virtaukseen, kun vastus kovenee. Samaa ongelmaa on ollut hieman nähtävissä myös aiemmilla kausilla. Peliä ei tarvitse koko ajan hallita, mutta pitäisi löytää lisää keinoja millä ohjataan pelin omien vahvuusalueiden suuntaan. Kiekkojen riistojen terävöittäminen voisi olla yksi tällainen keino.

Vantaa pelissä TuTon pelaajista jäi mieleen parhaiten ykkösketju Nikita Puzakov - Marek Chamula - Valtteri Virtanen. Puzakov on yllättävänkin jämäkän tuntuinen ja monipuolinen peluri, jolla olisi eväitä monenlaisiin rooleihin. Chamula on näppärän tuntuinen väkkärä, mutta fyysikassa olisi vielä tekemistä ja hieman vielä hakee peliään ja ketjukavereita. Virtanen painoi harkkapelinkin 110% lasissa. Virtaseltä löytyy nopeutta ja pystyy luomaan tilaa muille pelaajille ketjussa, sekä omaa jämäkän kudin. Välillä kuitenkin ylipelaa tilanteita ja sortuu turhiin kiekon menetyksiin. Pakistossa kaikkissa pareissa oli myös uusia pelaajia ja tietty jämäkkyys oli vielä hakusessa. Maalissa Vojvoda torjui hyvin. Maaleja ei voi juuri veskarin piikkiin laittaa. Muutamissa tilanteissa ehkä tiputti ja torjoi kiekoja vähän turhan eteen ribareiksi.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Tänään TuTon A-junnut kohtaavat Tepsin Kupittaalla. Ottelu alkaa kello 19 ja siihen on vapaa pääsy.

Taitava Nikita Puzakov pelaa tänään Karri Forsblomin ja Valtteri Virtasen samassa ketjussa. Näin viime viikon K-Vantaa pelistä vain kolmannen erän. Siinä Puzakov tehtaili kolme tehopistettä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Makealta maistuu TPS-A:n voitto, vaikka harjoituspeli olikin kyseessä. Juuri tällaiset voitot luovat sitä itseluottamusta tulevaan, että voidaan pärjätä mitä joukkuetta vastaan tahansa. Muutenkin harjoituspeliksi varsin viihdyttävä ottelu, joka varmasti täytti tehtävänsä molempien joukkueiden osalta kauteen valmistautumisessa.

Mieltä lämmittää erityisesti Valtteri Virtasen iskemä voittomaali. Jatkuvasti hurjan työmäärän kentällä hyvällä asenteella urakoiva pelaaja sai lopulta hienon palkinnon Puzakovin ja Forsblomin esityöstä. Forsblomilla tuntuisi todella olevan eväitä lunastaa paikkaa edustuksen kärkikentistä, sen verran hyvin hänellä on kauden alussa kulkenut. Mukavasti myös uusia onnistujia löydettiin riveistä. Justus Haavanlammi osoitti, että kuuluu joukkueen kärkipakkeihin ja onnistui myös maalinteossa. Maalinteossa onnistuivat myös järkälemäiset Nikita Kochubenik ja Mark Viitanen, sekä kärkisentteri Tommi Niskanen.

Hyvillä mielin tässä voi lähteä kohti A-nuorten kauden avausta. Ensimmäisenä tulee vastaan Pelicans-A, jolla ilmeisesti ainakin harjoituspelit näyttäisivät sujuneen aika mukavasti.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Mieltä lämmittää erityisesti Valtteri Virtasen iskemä voittomaali. Jatkuvasti hurjan työmäärän kentällä hyvällä asenteella urakoiva pelaaja sai lopulta hienon palkinnon Puzakovin ja Forsblomin esityöstä.
Tepsin voittaminen on aina kivaa. Joukkueen vahvuutta osoittaa, että se nousi kolmannessa erässä ensin tasoihin, minkä jälkeen se teki hienosti rakennetun voittomaalin viimeisellä minuutilla. TuTon maalivahti Michal Vojvoda oli otteissaan huomattavasti varmempi kuin Tepsin maalivahti. Negatiivista TuTon pelissä olivat monet kiekon menetykset omalla puolustusalueella. En pitänyt TuTon valmentaja Aittolan helvetinmoisesta huutamisesta aikalisällä, mitä TuTon sivuilla kauniisti kutsutaan joukkueen herättelyksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy