Ilmoitukset

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

TUTO Hockey A-nuoret 2019–2020

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana tosiasia, 11.05.2019 klo 13.42.

 1. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  TuTo A:lla on jälleen edessä uusi kausi Nuorten SM-Liigassa. Viime kaudella saavutettiin selvä pelillinen kehitysaskel ja tuloskin hieman koheni, joskin kirkaimmista tavoitteista jäätiin. Alemmassa jatkosarjassa noustiin lopulta TOP-3 sakkiin ja sitä edeltäneeseen kauteen verrattuna sijoitus petraantui pykälällä. Taakse jäi jälleen monta liigatason resurssit omaavaa juniorijoukkuetta ja kerran myös lopulta mestaruuden napannut Kärpät-A taipui alkusarjapelissä Kupittaalla. Yksilötasolla moni pelaaja otti isoja kehitysaskelia ja ei ihme, että myös TuTon edustusjoukkue hamuaa tätä nuorten kärkikaartia riveihinsä.

  Tulevalla kaudella A-nuorissa varmasti tavoitellaan jälleen historiallista pääsyä pudotuspeleihin ja tavoite on kova. Joukkue tulee muuttumaan merkittävästi ja uusia haasteita on varmasti paljon edessä. Huhujen mukaan joitain uusia virolaisia pelureita saattaisi olla tulossa A-nuoriin. TuTo B:stä uusia kiinnostavia kokeiluja voisivat olla mm. Michal Jasenec, Eetu-Matti Perämäki, Saku Ruohola, Ondrej Rybnikar ja Iiro Kyllästinen. Viime kaudella Ässien C-nuorissa pelannut huippulupaava maalivahti Juuso Helomaa voisi olla myös kiinnostava haku A-nuoriin. Helomaalla on ennestään TuTo taustaa ja viime kaudellla pelejä tuli myös U16 maajoukkueessa.

  Mahdollisia muita jatkajia TuTo-A:ssa voisivat olla esim:

  Maalivahdit:
  Teemu Määttä

  Puolustajat:
  Thoimas Drimal
  David Mudrak
  Elias Lampi
  Oskari Oksanen

  Hyökkääjät:
  Henrik Hiltunen
  Antton Koskinen
  Rasmus Savolainen
  Jani-Petteri Ylikännö
  Rasmus Kiik
   
 2. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  A-nuorten pelaajista ei liene vielä paljon tiedotettu. Sarjapaikka pitää kyetä säilyttämään, mutta onko jo mahdollisuus ottaa seuraava askel ja pelata ylämäessä eli varsinaisena SM sarjassa?
   
 3. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  En tiedä ymmärsinkö oikein tai väärin, mutta Aittola mainitsi tulevan kauden oleva viimeinen TUTO organisaatioissa. Oli ehkä hakenut myös edustuksen valmentajapaikkaa ja kun se meni ohi, niin teki oman päätöksen. Tietysti hän twiittaa välillä siihen tapaan, että en tiedä koska ottaa todesta. Toivotaan kuitenkin, että antaa tulevalla kaudella hyvät näytöt tulevaisuutta varten.
   
 4. Pardus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Laser HT
  Lainaus:
  33 Christopher-Kullervo Jõgi (EST)
  35 Mikko Salmenoja

  2 Elias Lampi
  11 Verner Perkkola
  23 Alex Dubovecky
  26 Iiro Kyllästinen
  44 Tuomas Pyyhtiä
  57 Jere Heino
  65 Tomas Drimal
  67 Eetu Uusitalo
  81 Michal Ganz

  14 Tommi Niskanen
  18 Jani-Petteri Ylikännö
  19 Niko Torikka
  21 Rasmus Savolainen
  24 Daniel Kovanen
  46 Jesse Kaupinsalo
  47 Heikki Hiltunen
  56 Antton Koskinen
  61 Ondrej Blaha
  62 Andre Linde (EST)
  63 Erkki Laiho
  68 Rasmus Kiik (EST)
  71 Marek Chamula
  72 Nikita Puzakov (EST)
  74 Justus Hartman
  82 Oskari Rauhala
  88 Valtteri Virtanen
  91 Tomi-Petteri Ansio
  Eliel Hautajärvi
  Kim Normia
  Saku-Petteri Ruohola

  Tollanen nimilista on löytynyt jo muutaman viikon ajan kotisivuiltanne.
   
 5. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Kiekko piireissä kuviot voivat vaihtua nopeasti. Aikanaan Aittola taisi olla jo aika vahvasti sidoksissa Ässien suuntaan, mutta se kuvio muuttui täysin toisessa päässä. Antti Virtasen piti tosiaan tulla TuTo A:n mukaan jo viime kaudella, mutta JYP-A nappasi hänet. Itse luulen, että TS:n juttussa oli perää, että Virtanen olisi ollut tulossa jo tämän vuoden huhtikuussa TuTo-A:n mukaan. TuTon Mestis joukkueen valmennus meni kuitenkin yllättäen ympäri ja Virtanen valittiinkin sinne.

  Aittola taitaa olla TuTon kokenein valmentaja tällä hetkellä, jolla aika monipuolinenkin historia eri tehtävistä. Häneltä kuitenkin puuttuu isommat päävalmentajan pestit, joten varmaan jollain tasolla TuTon päävalmentajankin pesti olisi häntäkin kiinnostanut. Tiedä sitten olisiko kuitenkaan pystynyt sen jälkeen enää kaikkia muita tehtäviä hoitamaan, kun on jo monessa mukana? Aika näyttää miten TuTon valmennuskuviot seuraavaksi kehittyvät, mutta varmasti lisää menestystä ja merittejä kaikki tarvitsevat eteenpäin menemiseen.
   
 6. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  En löytynyt ihan suoraa linkkiä TuTon kotisivuilta, mutta aika ajan tasalla lista taitaa olla, joskin varmaan se elää vielä. Pienellä googlauksella listaamasi pelaajat näyttävät linkittyvän myös TuTon kotisivuille.

  Uusia tuttavuuksia verrattuna viime kauteen olisivat siis maalivahti: Christopher-Kullervo Jõgi. Puolustajat: Alex Dubovecky, Iiro Kyllästinen ja Michal Ganz. Hyökkääjät:Tommi Niskanen, Daniel Kovanen, Jesse Kaupinsalo, Heikki Hiltunen, Ondrej Blaha, Andre Linde, Erkki Laiho, Marek Chamula, Nikita Puzakov, Justus Hartman, Oskari Rauhala, Tomi-Petteri Ansio, Eliel Hautajärvi, Kim Normia, Saku-Petteri Ruohola.

  Aika paljon olisi taas uusia tuulia tulossa A-nuorten joukkueeseen tämän perusteella. Puolustajista listalta löytyy mm. Slovakian U18 pelejä pelannut Michal Ganz ja viime kauden TuTon U18 joukkueen varakapteeni Iiro Kyllästinen. Hyökkääjistössä on varsin paljon mielenkiintoista porukkaa. Ondrej Blaha ilmeisesti omaa Tsekin nuorten maajoukkue taustaa ja taitopelaajan eväät näyttäisi olevan olemassa. Virolainen Andre Linde paukutti viime kaudella nuorten Mestistä pinna per peli tahtia, joten ei välttämättä olisi iso yllätys jos peli kulkee myös A-nuorissa porrasta ylempänä. Slovakian Marek Chamula on myös aika tehokas kausi alla ja taitaa olla pieni väkkärämäinen sentteri, jota on vaikea pidellä. Virolainen Nikita Puzakov on jonkunlainen Jokerikortti, jolla voi olla todellinen taso vielä hyvin piilossa. Viron U18 joukkueen kapteeni saa nyt varmasti paikan nousta uudelle tasolle. Tomi-Petteri Ansio oli TPS:n U18 joukkueen kapteeni viime kaudella. Pienehköstä koostaan huolimatta taitaa olla aika sitkeä taistelija. Saku-Petteri Ruohola oli TuTon U18 joukkueen kapteeni viime kaudella ja hänkin yrittää varmasti läpimurtoa A-nuorten vakiokokoonpanoon.

  Maalivahtiosasto ehkä eniten herättää kysymyksiä. Toki edustuksen puolella on onneksi 3 veskaria ja pientä rotaatiota on mahdollisuus tehdä, jos tarvetta tulee. Puolustuksessa on vahva kokemus A-nuorten Liigan tasosta. Lampi, Perkola, Pyyhtiä, Drimal, Heino, Uusitalo pelasivat jo kaikki viime kaudella. Mikäli kesätreenit menee pakistolla hyvin ja taso nousee, niin veikkaisin TuTon pakiston olevan sarjan alussa todella kovaa valuuttaa. Hyökkäyksessä on enemmän muutoksia, mutta on saatu haalittua myös potentiaalisia uusia pelureita. Rutiiniakin kuitenkin löytyy jonkun verran. Valtteri Virtanen, Niko Torikka, Erkki Laiho, Jani-Petteri Ylikännö ja Tommi Niskanen ovat iskeneet 20-40 pinnan kauden sarjassa jo alle. Uusia onnistujia kuitenkin tarvitaan ja mm. Forsblomin 62 pisteen saavuttaminen on isojen tason nostojen takana.
   
  Pardus tykkää tästä.
 7. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Junnujen preseason:

  3.8 klo 16.30 vs KarhuHT

  9.8 klo 18.30 vs FPS

  10.8 KarhuHT- turnaus Pori

  14.8 klo 18.30 vs FPS @Forssa

  16.8 klo 18.30 vs KiVa

  23.8 klo 18.30 vs TPS
   
 8. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Reilut pari viikkoa enää ja KarhuHT tulee TuTo A:lle vastaan harjoituspelissä. Kenraaliharjoituksena ennen sarjan alkua kohdataan vielä aina sytyttävä naapurin nuoriso-osasto kotona.

  Pientä liikettä näyttäisi vielä TuTo A:n rosterissa tapahtuneen. Pelaajistosta näyttäisi löytyvän nyt mm. slovakialaiset Jakud Nespala ja Michal Vojvoda. Hyökkääjä Nespalalla on takana pelejä U18 maajoukkueesta 2017-2018 kaudelta ihan kohtuullisin tehoin, mutta ilmeisesti edellinen kausi ollut hieman vaikeampi. Jäähyjä on ketynyt myös kohtuu paljon parilta viime kaudelta. Erittäin mielenkiintoisen tuntuinen peluri, jolla voi olla isot eväät varastossa.

  Vojvoda tulee tukemaan nuorten maalivahtiosastoa, jolle ehkä hieman kaivattiinkin vahvistusta. Hänellä näyttäisi olevan myös muutama KHL peli takana ja maajoukkueenkin mukana ilmeisesti pyörinyt. Varmasti omaa eväitä hyväksi veskariksi, mutta kehitysaskelia pitäisi ottaa vielä seuraaville tasoille. Ihan hyvät fiilikset on TuTon A-nuorten joukkueesta tällä hetkellä.

  https://www.youtube.com/watch?v=sGrHwBlf-7M