penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
TuTolta tänään Porissa Ässiä vastaan ottelun lopussa upea nousu 2-4 tappioasemasta alle kahdeksassa minuutissa 6-4 voittoon. TuTon voiton pääarkkitehtejä olivat Timi Lehti, joka teki TuTon kolmannen, neljännen ja kuudennen maalin ja Karri Forsblom, joka antoi syötön noihin kaikkiin maaleihin. Muita TuTon maalintekijöitä Filip Vasas, Jussi Tammela ja Valtteri Virtanen.

Huomenna TuTo kohtaa Kupittaalla KooKoon kello 17.00 .
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Tänään TuTo voitti KooKoon 4-2. Karri Forsblom pelasi erinomaisen pelin. TuTon ensimmäisessä maalissa hän jatkoi siitä, mihin eilen jäi. Harjoitellussa ylivoimakuviossa Forsblom laukoi kovan syötön KooKoon maalille, mistä Timi Lehti ohjasi kiekon maaliin. Jussi Tammelan tekemä toinen maali pomppi pienestä kulmasta vähän onnekkaasti maaliin. Kolmannen maalin teki ylivoimahyökkäyksestä Filip Vasas Forsblomin hienosta syötöstä. Ja neljännen maalin Forsblom teki minuutti ennen ottelun päättymistä tyhjään maaliin taisteltuaan kiekon itselleen keskialueella.

Hienosti on TuTolla alkanut Nuorten SM-liigan alempi jatkosarja, kun molemmista peleistä on tullut voitto.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
A-nuorten seuraava peli onkin sitten K-Vantaan nuoria vastaan. K-Vantaa voitti Ilveksen viimeksi ja sitä ennen kärsi JA tappion toiselle nuorten Mestiksestä mukana olevalle. En tiedä aliarvioiko Ilves vastustajan. Nuoretkin ovat kuitenkin taistelutahtoa näyttäneet. Ässät pelissä tuli jäähyjä rutkasti ja vastustaja rankaisi niistä aika tehokkaasti. Jäähyt ovat yleensä ratkaisseet pelejä eli AV pelaaminen ei ehkä ole onnistunut. Jos TUTO on ottanut jäähyjä vähemmän, niin tulos on ollut parempi. Tällä siis viittaan otteluihin, missä jäähyjä otettu liki puolet jostakin erästä. Mutta hyvin on tämä alempi sarja alkanut.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
A- nuorille JA-voitto. Valmentaja ei ollut kovin tyytyväinen ja epäili joidenkin odottaneen helppoa voittoa, koska kauden alussa voitettu 9-2 !. Olisi kyllä ihme, jos joku noin vanhaa peliä muistelisi. Tärkeitä otteluita kaikki ja se on kyllä totta, että vain muutamalle nämä ovat pudotuspelejä kaikki.
Perjantaina vastaan tulee Ilves. Ilves on paha vastustaja eli pisteiden saaminen vaatii paljon. Toivon mukaan Aittola sai puheella jotain hyvää aikaan. Toinenkin mahdollisuus on.
 
Viimeksi muokattu:
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hyvä startti nuorilta alempaan jatkosarjaan ja 3 pelistä kerätty 8 pinnaa. Tätä tarvitaan. 15 ottelua enää jäljellä 1 paikka pudotuspeleihin tarjolla ja 2 paikkaa sarjaporrasta alemmas. Nyt ollaan kärjen vauhdissa ja eväitä on taistella myös viimeisestä paikasta mestaruusjahtiin. TuTolla on hyvä joukkue, mutta vielä pitäisi löytää se viimeinen vaihde millä tästä vaiheesta päästään eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Nuoret tänään ihan hyvällä kokoonpanolla. Timi Lehti ei ole mukana, mutta ei näkynyt edustuksenkaan mukana. Urpolahti pelivuorossa.
A-nuorilla on kaksi tasaisen vahvaa maalivaahtia, niin vuorottelua voidaan hyvin tehdä. Pelejä kuitenkin on aika tiheään.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Nuoret tänään ihan hyvällä kokoonpanolla. Timi Lehti ei ole mukana, mutta ei näkynyt edustuksenkaan mukana. Urpolahti pelivuorossa.
A-nuorilla on kaksi tasaisen vahvaa maalivaahtia, niin vuorottelua voidaan hyvin tehdä. Pelejä kuitenkin on aika tiheään.
TuTon ykköspakkipari tännään Slovakian U20 ja U18 maajoukkueista. Pakiston kokoonpanoista näyttäisi löytyvän ainakin nyt myös Timi Lehti. Ketjutkin näyttävät ihan hyviltä ja luottoa on Urpolahteen. Jännä peli nuorilla varmasti nälkäistä Ilvestä vastaan. Pinnoja taas tarvittaisiin.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
5-2 voitto ilveksestä. TuTo pelasi kaksi erää kauden parasta peliään. Hyökkäyksiin lähdettiin nopeasti, syötöt menivät kohdalleen ja maalipaikkoja syntyi paljon. Tehokkaan viimeistelyn ansiosta TuTo johti kahden erän jälkeen jo 4-0. Ensin Roope Kallio karkasi yksin läpi ja nosti hallitusti rystyllä kiekon maalin kattoon. Niklas Konttila teki toisen maalin ja kolmannessa maalissa Aaro Löyttymäki ja Karri Forsblom pääsivät TuTon pelatessa alivoimalla 2-1 ylivoimahyökkäykseen, jossa Forsblom pääsi laukomaan kiekon tyhjään maaliin Löyttymäen hienosta syötöstä. Sitten Nicolas Neznik laukoi suoraan Rasmus Savolaisen aloitusvoitosta kiekon maalin yläkulmaan. Kolmannessa erässä TuTon peli hyytyi ja Ilves pääsi peliin mukaan onnistuen kaventamaan tilanteeksi 4-2. Ottelun viimeisen maalin teki Adam Kalaj Ilveksen tyhjään maaliin.

Sarjaa johtaa JYP ja TuTo on toisena samalla pistemäärällä huonomman maalieron takia. Tänään TuTolla on mahdollisuus parantaa maalieroaan, kun se kohtaa sarjajumbo Karhu-Kissat Helsingissä.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Jouduin katsomaan pelin jälkilähetyksenä ja täytyy myöntää, että todella hyvä esitys nuorilta. Kolmanteen erään menessä 4-0 tilanteessa ei ole helppo pelata ja vastustajalla ei siinä enää mitään menetettävää ole. Tällöin se varmistava pelityyli voi kostautua. Uskoin kyllä, että ero pysyy.
Tänään asenne pitää olla kunnossa. Karhu-Kissat oli mestiksen puolella tällä kaudella ihan hyvä ja heillä on voitolla mahdollisuus vielä lähteä haastamaan muut mahdolliset putoajat. Ei siis tule olemaan mikään helppo peli, vaikka TUTO on nyt voittoputkessa. Sarjaa on vielä paljon jäljellä ja mielummin hoidetaan homma ajoissa eli varmistetaan paikka ensikaudeksi ja samalla tavoitellaan paikkaa vielä kärkikahinoihin.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo pelasi kaksi erää kauden parasta peliään. Hyökkäyksiin lähdettiin nopeasti, syötöt menivät kohdalleen ja maalipaikkoja syntyi paljon. Tehokkaan viimeistelyn ansiosta TuTo johti kahden erän jälkeen jo 4-0. Ensin Roope Kallio karkasi yksin läpi ja nosti hallitusti rystyllä kiekon maalin kattoon. Niklas Konttila teki toisen maalin ja kolmannessa maalissa Aaro Löyttymäki ja Karri Forsblom pääsivät TuTon pelatessa alivoimalla 2-1 ylivoimahyökkäykseen, jossa Forsblom pääsi laukomaan kiekon tyhjään maaliin Löyttymäen hienosta syötöstä. Sitten Nicolas Neznik laukoi suoraan Rasmus Savolaisen aloitusvoitosta kiekon maalin yläkulmaan. Kolmannessa erässä TuTon peli hyytyi ja Ilves pääsi peliin mukaan onnistuen kaventamaan tilanteeksi 4-2. Ottelun viimeisen maalin teki Adam Kalaj Ilveksen tyhjään maaliin.
Erinomaisia tilanteita oli pelissä valtavasti ja peli oli hyvin viihdyttävää kiekkoa. Tärkeät 3 pinnaa pelistä tuli hyvällä esityksellä, mutta pakko hieman negatiivistakin palautetta antaa. TuTo hukkasi käsittämättömän paljon loistavia paikkoja ja sortui Ilveksen mukana lopussa matalaan pelintempoon, mikä oli kostautua. Hyvällä viimeistelyllä TuTo olisi helposti iskenyt pelissä helposti 8-10 maalia, eikä Ilveksellä olisi ollut eväitä loppukiriin. Esimerkiksi Roope Kallio iski hienon ja tärkeän avausmaalin, mutta hänellä olisi ollut paikat iskeä hattutemppukin.

Parempaa viimeistelyä tarvitaan ehdottomasti jatkossa. Positiivista toki on, että näitä paikkoja saadaan ja se on ensimmäinen edellytys, että maaleihin on mahdollisuuksia. Monesti peleissä käy myös niin, että jos et omia paikkojasi saa hyödynnettyä niin vastustaja rokottaa heidän paikoistaan. Eli kauheasti ei siimaa kannattaisi antaa, vaikka tuntuisi että varaa olisi. Tänään voisi olla mahdollisuus nousta alemman jatkosarjan kärkeen, jos K-Kissat peli hoidetaan hyvin alusta loppuun asti.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
K-Kissat pisti TuTon nuoret tiukille, mutta onneksi lopulta peli saatiin käännettyä jatkoaika voitoksi. Putoamisvaarassa olevilla joukkueilla löytyy näissä paikoissa monesti yllättävääkin lisäpanosta. Toisaalta TuTon pitäisi saada koneesta paremmin tehoja irti. Laukausten ja viimeistelyn laatuun tarvittaisiin parannusta. K-Kissat pelissä maalia kohti tehty työmäärä oli hurja, vaikka 4 maalia saatiinkin iskettyä. Varsinkin maalinedustoilla pitäisi pystyä tehokkaampaan viimeistelyyn. Seuraavaksi K-vantaa vastaan, mikä viime kierroksella kaatoi Ässöt. Peli on sekä TuTolle, että Vantaalle tärkeä. Voitolla TuTo nousisi sarjan kärkeen ja tappiolla Vantaa kuroo eroa TuToon merkittävästi ja putoamiskarsinta kiristyisi.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään onkin sitten taas yksi niistä otteluista, jotka pitäisi hoitaa kotiin. K-Vantaa saanut varmasti uskoa, kun on pari liiga joukkueen nuoret voittanut ja TUTO varmasti yksi sellainen, joka heillekkin nyt sellainen tärkeä haaste. TUTO on vähän vastaavasti tehnyt tulosta, ilman tappioita kuitenkin. Kokoonpano hieman muuttuu pelistä peliin, mutta varsinkin ykköskenttä on sellainen, joka voi ratkaista pelejä. Toivottavasti nyt lähdetään tosissaan ja muistetaan edellisen kohtaamisen palaute.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tiukoille meni, mutta erittäin arvokkaat 3 pinnaa TuTon nuoret nappasivat K-Vantaa pelistä. Alemman jatkosarjan kärkipäikka siirtyi nyt ainakin hetkellisesti TuTon haltuun ja ero putoamisvaarassa oleviin joukkueisiin kasvoi myös merkittävästi. Seuraavat pari peliä mitellään kotona sitten sarjan kärkijoukkueita vastaan. Lukko ja JYP ajavat tiukasti TuToa takaa ja näissä peleissä voi jo ratketa paljon. Panokset nousevat ja jännitys alkaa jo tiivistyä. 1/3 sarjasta jo pelattu ja TuTo on ollut toistaiseksi voittamaton, mutta paljon on vielä auki. Paljon tuntuisi kuitenkin olevan omissa käissä, jos jaksetaan nöyrästi tehdä työtä joukkueen eteen ja taistellaan peleissä loppuun asti.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Todellakin tärkeät pisteet. Vielä on pelejä (12) jäljellä ja kovat vastustajat seuraavaksi vastassa. Kuusi voittoa kuudesta pelistä, on ollut hyvä alku.
JYP ja Lukko kohtaavat 18.1 ja seuraavana päivänä Lukko tulee Turkuun. Toivottavasti edellinen päivän peli on tiukka ja raastava. Kaikki apu otetaan vastaan.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
TuTon voitettua eilen Lukon 6-4 se on maalieron turvin sarjan kärjessä. JYPillä on myös 20 pistettä. Kolmantena sarjassa oleva Jokerit on jäänyt jo 9 pistettä sarjan kärkikaksikosta.

TPS on ylemmässä jatkosarjassa nyt yhdeksäntenä. Jos turkulaisjoukkueiden sijoitukset ovat samat jatkosarjan päättyessä niin ne kohtaavat toisensa play offsien ensimmäisellä kierroksella. Niitä pelejä olisi mielenkiintoista katsoa.

Vaikka en nyt vähään aikaa pääse Kupittaalle minulle TYKSissä tehdyn leikkauksen vuoksi niin on kuitenkin kivaa seurata netinkin välityksellä a-junnujen hyvää menestysyä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTon voitettua eilen Lukon 6-4 se on maalieron turvin sarjan kärjessä. JYPillä on myös 20 pistettä. Kolmantena sarjassa oleva Jokerit on jäänyt jo 9 pistettä sarjan kärkikaksikosta.
Pieni korjaus. TuTo - K-vantaa peli päättyi 6-4, TuTo-Lukko peli päättyi 5-2. Lukko pelissä TuTon nuoret saivat loistavan alun ja Lukko jäi alussa pahasti kyydistä ja pelasi suoraan sanottuna muutamat tilanteet aika lepsusti. Ensimmäisen erän jälkeen TuTo johti jo 3-0 ja tehokkuutta löytyi maalitilanteissa. Toisessa erässä TuTo kasvatti johtonsa ylivoimalla jo 4-0 tilanteeksi, mutta ottelun puolivälin jälkeen Lukko pääsi taas peliin mukaan. 4-1 kavennus maalissa jäi kiekko pyörimään maalinedustalle ja Lukko pelaaja onnistui lyömään sen TuTo pelaajien nenän edestä suoraan maaliin. Tästä maalista Lukko sai valtavasti virtaa ja pelin virtaus kääntyi kotijoukkueen päätyyn. Reilut 5 minuuttia tämän jälkeen Lukko onnistui taas maalinedustalta jollain tapaa yllätävästi ohjauksella tai kimmokkeelle ja TuTo maalissa Urpolahti oli vailla mahdollisuuksia. Lukolle maali toi taas uuden vaihteen peliin ja kotijoukkue alkoi olla pinteessä. TuTo löi useita pitkiä kiekkoja pelin tässä vaiheessa ja vaihdot venyivät.

3. erän alussa Lukko sai erän alkuun todellisen "tuhannen taalan paikan", mutta taisivat tolpat ja onnikin olla siinä tilanteessa TuTon puolella. Pelin isoin käännekohta oli TuTon onnistuttua maalinteossa 44 minuutilla, kun Verner Perkolan erän ensimmäinen TuTo laukaus kohti Lukko maalia painui tarkasti verkkoon. Tämän jälkeen pelin virtaus tasoittui ja näillä luvuilla pinnat jäivät lopulta kotijoukkueelle. TuTon nuorilla olisi vielä paljon petrattavaa johtoasemassa pelaamisessa, jos vastustaja saa kiriä päälle. Tämä on tosin hyvin yleistä muillekin A-nuorten joukkueille, kun rutiinia on kovin vähän. Pelin lopussa nähtiin myös joku tempaus, missä jokunen katsoja oli teettänyt jonkun banderollin mitä nostelivat ja huutelivat jotain. Itselle ei tilanne oikein auennut eikä kentälle osoitettua banderollia myöskään katsomosta oikein nähnyt. Jotkut pelaajat ilmeisesti kuitenkin tajusivat jutun.

Urpolahti pelasi TuTo maalissa hyvin ja oli kriittisillä hetkillä vahvasti joukkueen tukena muutamilla loistotorjunnoilla. Tehopelaajien viittaa ottivat Forsblom (0+3), Löyttymäki (1+1), Lehti (1+1) ja Konttila (1+1). Forsblom on tehnyt nyt 7 peliin tehot 4+10=14 ja johtaa alemman sarjan syöttöpörssiä ja +/- tilastoa lukemalla +12. Pistepörsissä edellä on vain Otto Kivenmäki, joka on pinnan päässä. Erityismaininta täytyy antaa vielä TuTon Adam Kalajlle, jonka saaminen takisin riveihin on selvästi piristänyt joukkueen otteita.

TPS on ylemmässä jatkosarjassa nyt yhdeksäntenä. Jos turkulaisjoukkueiden sijoitukset ovat samat jatkosarjan päättyessä niin ne kohtaavat toisensa play offsien ensimmäisellä kierroksella. Niitä pelejä olisi mielenkiintoista katsoa.
Tähän on vielä matkaa, mutta olisihan se erittäin mehukas skenaario nähdä TPS-TuTo pudotuspeleissä. Seuraavaksi TuTon nuorilla on kuitenkin vuorossa jo uusi herkkupala, kun alemman jatkosarja ainoat voittamattomat joukkueet iskevät yhteen Kupittaalla. JYP-A on alemman jatkosarjan toinen voittamaton joukkue TuTon lisäksi tähän mennessä. Liekö Antti "Virru" Virtanen saanut JYP:n nuoret lentoon tai mitähän sieltäkin taustalta löytyy? Viime pelissä JYP-A:n riveistä löytyi ainakin tuore U20 kultamitalisti Antoni Honka, joka kiusasi TuTon edustustakin viime kauden Mestis finaaleissa. Edessä siis ensi perjantai iltana todellinen "Titaanien taistelu", jossa panoksetkin ovat kohdallaan. Toisen joukkueen 7 pelin voittoputki katkeaa ja toisen jatkuu. Sarjan kärkipaikka on myös panoksena ja pelillä voi olla merkitystä myös alemman jatkosarjan voiton kannalta, sekä viimeisen pudotuspelipaikan kannalta.
 
Viimeksi muokattu:

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
A-nuorilla tänään tosiaan luvassa huippupeli, kun alemman jatkosarjan ainoat voittamattomat joukkueet kohtaavat. Tasan viikon päästä samat joukkueet iskevät myös uudestaan Jyväskylässä. Aika nopealla tahdilla siis mahdollisuus saada revanssi tai toisen joukkueen todella repiä lisää kärjessä eroa.

Tähän mennessä TuTo-A on ollut sarjan tehokkain joukkue ja 7 pelissä on syntynyt keskimäärin 5 maalia per ottelu. TuTon pelaajista peräti 4 löytyy pistepörssin TOP-11 sakista. JYP-A on ehkä sarjan tiiviimpiä joukkueita, jonka veskarit ovat maalivahtitilastojen kärjessä. JYP-A:lla tänään riveissään myös tuore U20 kultamitalisti, kun Anttoni Honka näyttäisi olevan vieraiden kokoonpanossa. Jännät vaiheet ovat nuorilla sarjassa käsillä.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ei auttanut nyt mikään. Kolmas erä ja huono tuuri ratkaisi pelin. Hiukan nopsasti ja ehkä helposti vastustaja sai maalit. No ei tätä pidä pidempään surra. Viellä on pelejä edessä ja asioita voi tapahtua. Ero muihin karsijaehdokkaisiin on vielä ja se on tärkeätä. Tänään sitten SaiPa, joka on nyt keskikastissa ja kukaan ei tiedä millä fiiliksellä liikkeellä. Hieman siis outo, mutta niin tuttu tilanne.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kova ja myöhäinen kärkikamppailu taisi vaatia JYP:n ja TuTon nuorilta veroa vielä seuraavassakin pelissä, kun tappiot tulivat molemmille.

SaiPaa vastaan TuTolla jatkuivat samat tehottomuus ongelmat kuin JYP pelissä. 1 maali harvoin riittää voittoon asti ja kun omista paikoista ei saada maaleja, niin kyllähän se vastustajakin yleensä lopulta onnistuu. TuTon ainoa maali tuli ylivoimalla hienosta suoraansyötöstä laukauksesta, mutta tämän jälkeen hirveä määrä ylivoimia myös hukattiin. 5-3 ylivoimaa päästiin pelaamaan pitkälti toista minuuttia ja viimeisessä erässä 5 minuutin ylivoimallakin saatiin todella vähän aikaiseksi hyviä tilanteita. Välillä tuntui, että syöttöpelikin sakkasi pahasti ja helppoja harhasyöttöjä tuli luvattoman paljon. Oli toki SaiPallakin paikkansa ja he hukkasivat myös paljon ylivoimaa ja mm. rankkarin. Kokonaisuutena mielestäni TuTolla oli kuitenkin enemmän hyviä maalipaikkoja, mutta se viimeistely oli heikolla tasolla. Laukauksia meni paljon ohi ja myös suoraan ns. logoon. Maalissa Määttä pelasi ihan OK pelin, eikä hänen piikkiinsä paljoa voi SaiPa maaleja laittaa. Määtän pelissä ehkä hieman pisti se silmään, että ribareja tuli aika paljon ja TuTon pakkien täytyi olla niissä hereillä. Rankkari hoitui hienosti.

Tärkeiden pelien rumba jatkuu, kun sarja kääntyy viimeiselle puoliskolleen ja seuraavaksi olisi jälleeni JYP vastassa. Isoja pinnoja taas pelissä ja pientä revanssia olisi myös tarjolla edellisestä kohtaamisesta.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tuo tappio SaiPa pelissä, kyllä harmitti, mutta onneksi JYP ei pidemmälle karannut. Nyt olisi mahdollisuus kiriä taas rinnalle ja ohi mutta ei tule olemaan helppoa.
JYP ei ole alemmassa loppusrajassa kotona vielä hävinnyt, mutta eipä TUTO ole vieraissa suoraa tappiota tainut vielä myöskään ottanut. JYP varmasti haluaa yhtä voimakkaasti pitää kärkipaikkaa kuin TUTO päästä siihen. Täytyy pitää itseäni uutispimennossa, kun varmaan jälkilähetyksenä joudun pelin katsomaan.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pelit vähenee ja panokset nousee. Sarjakärkeä vastaan nyt ns. 6 pinnan kärkiottelu, joka haiskahtaa pudotuspeleiltä aika pahasti. JYP-A varmasti janoaa voittoa paljon, mutta TuTo-A:lle jäi ehkä vielä jotain hampaan koloonkin viime kohtaamisesta. Edellisessä kohtaamisessa TuTolla olisi ollut paikat kääntää peli, mutta kun itse et tee, niin lopulta JYP rokotti oikein isän kädestä ja iski viimeiseen erään 0-5 lukemat Toivottavasti tänään TuTolla on eri ääni kellossa ja paikoista pistettään "Lättyä pussiin". Kotijoukkue ei kuitenkaan anna tuumaakaan periksi ja mm. Anttoni Honka kiusaa TuToa jälleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy