Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
A-nuorilla kolmen ottelun viikonloppu. Muutosta kokoonpanoon tullut eli Igor lähtenyt ja Urpolahti tilalle. Olin odottanut Igorilta enemmän, koska hyvin pelasi viimekaudella. Urpolahti ei ole kai tällä kaudella pelannut missään. On kyllä ihan hyvä varmasti A-nuorten peleihin. Aittolan mukaan viikonlopuksi saadaan kokoonpanoon puuttuvia paloja ja edustuksen mukana olleita. Tiukka viikonloppu edessä: HPK, KooKoo ja Blues vastassa. Toivon mukaan tauko ei ole huonoa ja taistelu jatkuu.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Elmo Aittola on siis TuTon urheilujohtaja ja osa Ässien tulevan kauden pelaajahankinnoista vastaavaa The Työryhmää.

Samalla vissiin edelleen valmentaa TuTon A-junioreita. Onko paneutuminen tässä hommassa kuitenkin edelleen 100?
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Aittola on vastannut pelaajahankinnoista aiemmin TUTO puolella. Nyt siis uskon edelleen, että hoitaa kyllä pestinsä täällä loppuun asti kunnolla. Mitään tietoa ei ole, mitä tapahtuu jatkossa. Nyt kuitenkin homma varmistaa A-nuorten pääsy ylempään loppusarjan (aika haasteellinen homma) tai vähintään varmista paikka ensikaudeksi nuorten liigaan. Voi tietysti olla, että ensikaudeksi rakennetaan joku yhteistyö Porin suuntaan. Siitähän oli puhetta aiemmin, mutta ei onnistunut tälle kaudelle tunnetuista syistä.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Ihan puhtaasti se, että Porissa oli sama tilanne kuin täällä. Pelaajia loukkaantuneena ja eikä ylimääräisiä ollut.
Kun TuTo hävisi Suomen cupissa Porin Karhu HT:lle niin porilaisten riveissä pelasi tuolloin Ässien sopimuspelaajia, mutta TuTon riveissä ei pelannut.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kun TuTo hävisi Suomen cupissa Porin Karhu HT:lle niin porilaisten riveissä pelasi tuolloin Ässien sopimuspelaajia, mutta TuTon riveissä ei pelannut.
Laadukas KeuPa sitten viimein lopetti Karhun pyristelyt. Tuossa vaiheessa Liiga-statuksen ukkoa oli jo poistunut.

Mutta mitä jos oliskin selviytynyt finaaliin Jaffalaan? Ässät olis lainannu pari ja varmuuden vuoksi kierrättänyt TuTo-lainoja muutaman?
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
A-junnut viettävät viikonloppunsa Raumalla, missä TuTo kohtaa tänään HPK:n, lauantaina KooKoon ja sunnuntaina Bluesin. Joukkue pääsee tämän päivän peliin lähes parhaalla kokoonpanolla, kun joukkueeseen ovat palanneet edustuksesta Aaro Löyttymäki ja Adam Ziak sekä sairaslomalta Filip Vasas. Vain Adam Kalaj, jonka odotetaan tervehtyvän joulukuussa, puuttuu joukkueesta.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
HPK pelissä saatiin huono alku. 3-0 tilanteesta noustiin vielä 3-2 lukemiin, mutta lopulta 4-2 lukemin pisteet jäivät HPK:lle. Hyvää taistelua nuorilta sarjan kärkipään joukkuetta vastaan. KooKoo pelissä sitten TuTo käänsi lukemat toisinpäin ja arvokkaat pisteet saatiin mukaan 2-4 lukemin. Kahdessa viime pelissä Forsblom kerännyt tehot 0+5, sairastuvalta palannut Vasas on myös heti ollut iskussa tehoin 2+1. Löyttymäeltä myös 2+0 tehot ja maalit molempiin peleihin. Nuorilta löytyy tällä hetkellä aika tehokasta kärkeä hyökkäyspäästä. Pitäsi vain pystyä tasapainoiseen hyvään kahdensuunnan peliin koko pelin ajan, niin mahdollisuudet on varmasti joka pelissä päästä pisteiden makuun.

Alkusarjan sarjataulukko on tiivistynyt todella jännittäväksi kamppailuksi viimeisestä paikasta ylempään jatkosarjaan. 8 joukkuetta on nyt 6 pinnan sisällä viimeisestä paikasta ja viimeisenä oleva Lukkokin on pelin vähemmän pelanneena lähes samoissa asemissa. Isoja pinnoja on tulevissa peleissä tarjolla. Tänään olisi mahdollisuus pistetilin kartuttamiseen vieraissa Bluesia vastaan. Blues on sarjakakkosena hyvällä maalierolla ja 4 pelin voittoputkessa, joten huippusuoritusta tänään tarvitaan.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Edellisiin kohtaamisiin ei pidä katsoa, mutta Blues vei sen 3-7. Suurin ongelma tuossa oli kolmannessa erässä tulleet jäähyt. Tuskin ero muutoin olisi ollut noin iso. Silti kyllä huppusuoritusta varmaan vaaditaan voiton saamiseksi. Nuoret kyllä ovat hyvin loppuun asti pelanneet ja tappioasemasta onnistuneet nousemaan. Jos kokoonpano pysyy loppukauden liki tällaisena, niin tiedä mihin riittää. Edustuskin on saanut omia takaisin, niin montaa pelaajaa ei nuorista ehkä tarvitse jatkossa ottaa.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
TuTolle hieno 5-3 voitto sarjakakkonen Bluesista. Tehomiehenä oli taas Karri Forsblom 1+2 j a muista maaleista vastasivat Niklas Konttila, Valtteri Virtanen, Timi Lehti ja Jussi Tammela. TuTolla oli hyvä viikonloppu: kolmesta pelistä kaksi voittoa ja se nousi nyt 18 joukkueen sarjassa sijalle 13.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Edellisiin kohtaamisiin ei pidä katsoa, mutta Blues vei sen 3-7. Suurin ongelma tuossa oli kolmannessa erässä tulleet jäähyt.
Samaa lopun jäähyily ongelmaa tänäänkin kuin edellisessä kohtaamisessa, mutta siitä huolimatta saatiin arvokkaat pinnat kotiin. TuTon hyökkäyspelin tehokkuuden sai todeta myös sarjan maalivahtitilaston kärjessä keikkuva Aleksanteri Heiskanen, jonka TuTo pommitti vaihtoon 3.erän alussa. Forsblom on ollut liekeissä viime pelit ja tämän illan tehopinnat nostivat hänet jo tasapisteissä pistepörssin TOP-3 sakkiin. Syöttöpörsissä Forsblom on nyt TOP-2 sakissa. Tehoja löytyy kuitenkin muualtakin. Pinna per peli tahdissa ovat tai melkein ovat Löyttymäki, Vasas ja loukkaantuneena vielä oleva Kalaj. Timi Lehti johtaa puolistajien maalitilastoa 8 osumallaan. Paljon muitakin tehopelaajia on, joilla voi olla pienestä kiinni nousta tehoissa uudelle tasolle. Kokonaisuutena tärkeintä on kuitenkin saada joukkueen peli toimimaan kentän molempiin suuntiin. Tämän päivän lukemat verrattuna joukkueiden edelliseen kohtaamiseen toivottavasti osaltaan kertovat hieman tästä kehityksestä.

TuTo nousi 18 joukkueen sarjassa sijalle 13.
TuTolla on nyt eroa 10 paikkaan 5 pinnaa ja pelejä jäljellä 9, missä vielä jaossa 27 pinnaa. Viimeistä sijaa pitää hallussaan tällä hetkellä naapuri, joka vielä kohdataan 13.12. Jännäksi taitaa mennä alkusarjan loppu.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Eilisestä SaiPa pelistä yksi piste. 3-1 näytti hyvältä ja jotenkin siltä, että nyt mennään. Tasoihin kuitenkin tuli ja jatkoajalla vei ylimääräisen pisteen. Löyttymäki jätti pelin kesken. Toivotaan, ettei kovin pahasti käynyt.
Kyllä TUTO olisi kyllä ansainnut ennemmän, mutta tällaista tämä on.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
A-nuorilla pelit jatkuu perjantaina, kun Kärpät saapuu paikalle. Kärpät on sarjassa neljäntenä ja tunnetusti kova vastus. Voitto olisi kyllä enemmän kuin erinomainen, mutta myös todennäköisyys pieni. Tietysti jokainen peli on omansa, mutta aika paljon pitää tapahtua, jotta Kärpät kaatuisi.
Sen jälkeen saapu Tappara vieraaksi. Tästäkin pisteiden saaminen vaikeaa, mutta mahdollinen.
Huomenna en pysty peliä seuraamaan, mutta toivotaan että lauantaina onnistuisi.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
No peevele. Kärpät ei jyrännyt. VL voitto. Ei voi kun nostaa hattua. Harmi, että tämäkin jäi näkemättä. Tärkeitä pisteitä tulee ja taisteluhenkeä näemmä löytyy.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Eilen oli ehkä yksi parhaista TuTo-A:n peleistä tällä kaudella. Sarjan nelonen kaatui tasaisen hyvällä esityksellä voittolaukauskisassa. TuTo oli varsin hyvin pelissä mukana, vaikka 2 ensimmäistä erää Karpät laukoi aika paljon. Viimeisessä erässä sitten näytti jo, että peli kääntyy Kärpille, mutta Löyttymäki onnistui muutama minuutti ennen loppua vielä aloituksen jälkeen iskemään tasoituksen. Jatkoaika oli hyvin tasaista ja lopulta päädyttiin pitkään voittolaukauskisaan. Voittolaukauskisassa nähtiin monia hienoja yrityksiä, mutta maalivahdit torjuivat erinomaisesti molemmissa päissä. Kärpät turvautui voittolaukauskisassa paljon Aku Rätyyn, joka veivasikin yhden näyttävän "Forsberg" maalin, mikä jäi vieraiden ainoaksi onnistumiseksi. TuTo maalissa Teemu Määttä torjui 8 rankkarista 7. Pelin ratkaisi lopulta TuTon Karri Fosblom, joka onnistui kahdesti. Forsblomin ratkaiseva maali oli lopulta hyvin näyttävä vispaus, mikä vai Kärppävahdin täysin väärään suuntaan.

Tänään nuorilla oli myös tasainen peli Tapparaa vastaan, joka ratkesi oikeastaan vasta viimeisellä vitosella vieraiden hyväksi. Loppuluvut sitten kaunistuivat vielä tyhjään maaliin. Alkusarjaa jäljellä TuTolla enää 5 peliä, joista vain yksi kotipeli. TuTon mahdollisuudet ylempään jatkosarjaan ovat aika teoreettisia tällä hetkellä, mutta viime kauden sijoitusta alkusarjassa olisi mahdollista vielä parantaa. Viimeisessä kotipelissä TPS vastaan voi olla pieni lisäpanos, kun myös naapurin pelaaminen ylemmässä jatkosarjassa voi olla pienestä kiinni.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
TuTolle tänään Kuopiossa hieno 4-2 voitto sarjakakkonen KalPasta. Teemu Määtällä oli loistopeli TuTon maalilla. Maalivahtien torjunnat olivat Määttä 54 ja KalPan Jani Rauhala 15. Kolmannessa erässä Määttä torjui 19 kertaa ja Rauhala 2 kertaa. TuTo voitti tuon erän 1-0 Niklas Konttilan tyhjään maaliin tekemällä maalilla. Muista TuTon maaleista vastasivat Filip Vasas, Julius Reunanen ja Jere Heino. TuTo nousi sarjassa voittonsa ansiosta Jokereitten ja KooKoon ohi sijalle 13.

TuTon A-junnuissa tällä kaudella 14 peliä pelannut Samu Lonkila pelasi tänään ensimmäisen Mestis -pelinsä ja piti maalinsa puhtaana, kun TuTo voitti Heinolan Peliitat 1-0.
 
Viimeksi muokattu:

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kolmas erä oli kyllä yhtä puolustustaistelua. Lopussa TUTO pääsi vielä ylivoimalle, mutta ei siltä juuri näyttänyt. Yksi TUTO pelaaja talutettiin kentältä. Lääkäriä pyydettiin paikalle. En nähnyt kuka oli. Jäähyä ei siitä tullut. En kyllä nähnyt tilannetta kunnolla. Toinen TUTO pelaaja sai kai mailasta polven taakse. Ei siitäkään jäähyä kyllä tullut. Nyt KalPa voitettu sekä kotona että vieraissa. Huomenna sitten Jukurien vieraaksi.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään 2-1 tappio Jukureille. Urpolahdelle vaatimattomat 59 torjuntaa. Forsblom TUTO:n ainoan maalin tekijä. Kolmannen erän lopussa tuli jäähyjä jotka kyllä häiritsivät mahdollista kiriä. Kyllä taita taas aika paljon olla kiittämistä maalivaahdeista. Jäähyjä joudutaan ottamaan liikaa. Niitä voi yrittää karsia, mutta voi olla että pieni tasoero vaikeuttaa sitä.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Urpolahdelle vaatimattomat 59 torjuntaa.
Nuorten viime peleissä veskarit ovat antaneet sen mahdollisuuden joukkueelle voittoon. Tänään Jukurureilla näyttäisi olevan peräti 110 laukausta. Se on lähes 2 laukausta keskimäärin peliminuuttia kohden. Tietyssä mielessä nuorelle veskarille tällaiseen kiekkosateeseen joutuminen voi olla hyväkin asia, jos siitä selviää. Selviäminen antaa varmasti itseluottamusta ja väkisinkin joutuu ottamaan kehitysaskelia.

A-nuorten sijoitus on tällä hetkellä 15, mikä on täsmälleen sama kuin viime kaudella. Viime kauteen verrattuna kuitenkin tehtyjä maaleja on jo hieman enemmän ja toistaiseksi maalierokin on parempi. 3 viimeisestä pelistä tarvittaisiin 6 pinnaa, niin viime kauden pistemäärä ohitettaisiin. Toisaalta jos päästään samaan pistemäärään vähemmällä pelimäärällä on sekin oikeastaan jo parempi saavutus.

Seuraavaksi olisikin TuTo-TPS paikallispeliä tiedossa ensi torstaina. Naapurilta ei pinnoja ole vielä tällä kaudella saatu ja nyt olisi aika makoisa paikka vielä niitä napata. TPS on hyvin lähellä ylempääjatkosarjaa tällä hetkellä, mutta jos Ässät nappaa huomenna naapurilta 3 pinnaa voi tilanne menne vielä jännäksi.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Oli varmaan paikalla oleville tai streemiä seuranneille toivonmukaan jännittävä ottelu. Itse jouduin olemaan jossain Vilnan lähellä olevassa ravintolassa ja yritin tulosseurannasta katsoa välillä miten menee. Kun lähdettiin sitten sieltä pois, niin kolmas erä oli juuri päättynyt. Ajattelin, että jospa liikenne olisi sen verran hiljainen, että ehtisin vielä hotelliin ja näkemää lopun. Ei tarvinnut. Hienoa, että voitto tuli. Yhtäään en tiedä, miltä peli näytti. Hyvä fiilis on nyt kuitenkin, vaikka peliä en nähnyt. Onnittelut nuorille.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Kyllä Tepsin voittaminen on aina yhtä mukavaa. Tasainen peli, jossa molemmilla joukkueilla oli useita hyviä maalintekopaikkoja. Waltteri Urpolahti TuTon maalilla pelasi erittäin hyvin ja oli joukkueensa paras pelaaja. Timi Lehti teki 1-0 voittomaalin, kun jatkoaikaa oli pelattu 13 sekuntia.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTon A nuorille historian ensimmäinen voitto TPS A:sta nykyisessä kotihallissa nuorten Liigassa. Tätä ei viime kaudella nähty ja kyllä maistuu. Yleisöäkin paikalla +500, mikä lienee TuTon A:lle kauden ennätys.

Itse peli oli alusta pitäen todella tarkaa ja tasaista, hieman jopa kyttäilyä. Tunteet myös nousivat ajoittain pintaan, mutta millekään hölmöily linjalle ei kumpikaan lähtenyt. Varsin maukkaitakin tilanteita oli kummassakin päässä, mutta maalivahdita ja puolustus olivat molemmilla kovassa iskussa. Ehkä naapurilla oli muutama kovan luokan maalipaikka enemmän, mutta ne he hukkasivat. TuTo menetti myös monta hyvää tilannetta huonoon viimeistelyyn. Pelissä jännitys tiivistyi loppua kohti, mutta ei paljoa mailaa kummassakaan joukkueessa puristettu. Hyviä YV mahdollisuuksiakin oli molemmilla joukkueilla. Lopulta mentiin kuitenkin 0-0 tilanteessa jatkoajalle. 3-3 vastaan Timi Lehti lopulta pisti nimensä lehteen ja iski voittomaalin.

Peli oli varmasti kokonaisuutena TuTon paras naapuria vastaan pelattu peli A-nuorten liigassa pariin viime kauteen. TuTon paketti pysyi hyvin kasassa ja Waltteri Urpolahti oli todellinen viimeinen lukko maalissa. Joukkue taisteli todella hyvin tiukat tilanteet ja pelasi aika tasapainoista peliä. Ainoa miinus oli maalipaikkojen tuhlailu, mutta tänään se yksikin maali riitti. Pelistä saaduilla 2 pinnalla nuoret oikeastaan varmistivat, että jumbosija ei ainakaan jää alkusarjasta käsiin. Pari tiukkaa peliä on vielä jäljellä ja mahdollisuuksia olisi vielä petrata viime kauden sijoitusta alkusarjassa, mutta vastus on myös näissä peleissä kova.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
A-nuorten alkusarjan kaksi viimeistä ottelua meni sitten ns. penkin alle. Vaasassa 8-3 tappio ja Oulussa 7-0. Ok, mahdollisuus suorasta pääsystä ylempään jatkosarjaan taisi olla jo mennyt. Alempi jatkosarja alkaa tammikuussa ja täytyy toivoa ja uskoa, että siihen menessä taistelutahtoa löytyy taas ja senttiäkään ei anneta periksi. Oulussa taisi jo kokoonpano olla sellainen, että pelaajia jo säästettiin. Harmi, että maalivahti joutuu yleensä silloin maksumieheksi.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
A-nuorten alkusarjan kaksi viimeistä ottelua meni sitten ns. penkin alle.
Taisi isoimmat panokset olla jo syöty. Alemmassa jatkosarjassa ei pinnoja saa mukaan, joten ehkä se näkyi noissa peleissä. Alkusarjan pistenikkarin tittelin TuTosta sai Karri Forsblom joka oli pistepörsissä TOP-9 sakissa ja syöttöpörsissä TOP-3 joukossa tehoin 10+28=38. Näin korkealle ei kukaan TuTo A;sta viime kaudella yltänyt alkusarjassa. Pakistossa Timi Lehti oli alkusarjan maaliahnein pakki iskemällä 10 maalia. Mukaan mahtui mm. JA maali naapuria vastaan kotona, missä Lehti polki laidasta hyökkäyksen kärkeen. Lehti liikkuu mielestäni 100 kg pakiksi nykyisin yllättävänkin hyvin. Mestiksessäkin Lehti on antanut jo ihan kelpo näyttöjä.

Seuraavaksi olisi sitten alempaa jatkosarjaa taas luvassa. Sarjasta karsiutuu jälleen muutama joukkue, joskaan karsinnat eivät koske liiga taustaisia joukkueita. Mestiksestä jatkosarjaan nousevat kärkiseurat K-Vantaa ja K-Kissat. Sarjan voittojalle olisi taas tarjolla pudotuspelipaikka. Jollain tapaa itse näkisin TuTolla nyt olevan paremmat eväät taistella sarjan voitosta kuin viime vuonna. Joukkueesta löytyy tasaisuutta ja terävääkin kärkeä. Maalivahditkin ovat osoittaneet, että nollapelejä pystytään pelaamaan ja olemaan joukkueen tukena tiukassa paikassa. Sarja voi mennä todella jännittäväksi ja olisihan se uskomattoman hienoa päästä pudotuspeleihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy