penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
TuTolla oli eilen sekä ylivoima- että alivoimapeli parempaa kuin Ässillä. Joukkue teki kolme ylivoimamaalia ja päästi vain yhden maalin alivoimalla, vaikka Ässillä oli paljon ylivoimaa. Elmo Aittola kertoikin pelin jälkeen TuTon panostaneen erikoistilannepelaamiseen. Samu Lonkila TuTon maalilla oli parempi kuin virkaveli Kasperi Kotkaniemi, joka päästi kaksi helppoa maalia.

Toivottavasti viikonloppuna TuTon hyökkäykseen palaavat Adam Kalaj ja Jussi Tammela sekä maalille hyvin harjoituspeleissä pelannut Igor Samokhvalov.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tappara oli odotetun vahva TuTon nuoria vastaan. 5-3 luvuin pinnat jäivät kotijoukkueelle. TuTon peli taisi mennä jäähyihin, mistä Tappara rokotti 3 maalia. Tappara johti peliä jo 4-1, mutta TuTo kiri tilanteen vielä maalin päähän. Viimeisessä erässä sitten Tappara iski vielä loppuluvut 5-3, mutta kovin TuTokin näyttää vielä lopussa yrittäneen. Viimeisen erän laukaukset TuTon hyväksi 12-28, mutta ilman palkintoa. TuTon tehokkain peluri oli Niko Torikka tehoilla 0+3. TuTo B:ssä viime kaudella pelannut 17 vuotias Henrik Hiltunen iski myös ensimmäisen nuorten Liigan maalinsa pelissä. Jussi Tammela näyttäisi keränneen pelissä huimat 50 minuuttia jäähyjä.

Seuraavaksi sitten TPS vastaan, joka on vielä tappiottomassa tilanteessa. Viime kaudella ei tainnut TuTolle TPS peleistä kertaakaan irrota kolmea pistettä, jokohan nyt?
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hyvää taistelua tänään nuorilta naapuria vastaan, mutta palkintoa ei siitä saatu. 3 pinnan voitto naapurista antaa odottaa itseään. Peli oli mielestäni hyvinkin tasainen pari ensimmäistä erää, joissa TuTolla oli ehkä jopa muutama tilanne enemmän. Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta 1-1 ja siinä naapuri oli parempi. TuTon paketti aukesi kolmannessa erässä varsinkin takaa-ajotilanteessa ja naapuri rokotti vastahyökkäyksistä kovalla prosentilla. Kerran TuTokin onnistui vielä ylivoimalla ja pääsi vielä loppuhetkillä hakemaan ylivoimalla ilman maalivahtia kavennusta, mutta yritykseksi jäi. TPS vei pisteet 4-2 loppuluvuilla.

Flyysisessäpelissä ja kamppailuissa TuTo oli mielestäni jopa TPS:ää edellä. Viimeistelyssä ja pelinrakentelussa taas oltiin hieman perässä, mutta ei kovin paljon. Välillä tuntui, että TuTo ei oikein osannut hyödyntää tilanteitaan, missä tarjoutui mahdollisuus hallita peliä. Viime kaudella peli oli paljon vastahyökkäyksiin perustuvaa peliä, mutta nyt eväät riittäisivät myös kunnon pelinrakenteluun hyökkäyspäässä, ainakin välillä. Maalissa Lonkila pelasi OK pelin ja teki muutaman paraatitorjunnan, mutta 3 erässä olisi tarvittu vielä parempaa venymistä parissa tilanteessa. TuTon pakistossa Timi Lehti onnistui taas maalinteossa. TPS:ltä tasaisen vahva ja aika kliinisen oloinen suoritus.

TuTon pitäisi hyödyntää mielestäni paremmin fyysinen vahvuutensa. Peliä pitäisi oppia pyörittämään vahvojen kulmavääntöjen kautta maalille missä voitetaan ne ribarit. Vahvoja nousuja vastustajan maalille ei paljoa nähty. Aloituksissa ollaan myös oltu perässä joka pelissä. Seuraavaksi päästään 3 kotipelin putkeen, joista pinnoja taas tarvittaisiin.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Kaksi erää TuTo pelasi oikein hyvin ja se hyökkäsi aktiivisesti koko ottelun ajan, mistä kertoo maalivahtien torjunnatkin (TuTon Samu Lonkila 19 ja Tepsin Eetu Anttila 35). TuTon maaleista ei kuitenkaan voi yhtään syyttää Lonkilaa, joka pelasi hyvän pelin ja otti monta hyvää torjuntaa, vaan TuTon puolustusta. Se teki kolmannessa erässä erittäin pahoja virheitä, joista TPS teki kolme maalia. Kun sairastuvalta saadaan hyökkäykseen Adam Kalaj ja Jussi Tammela niin hyökkäys vielä vahvistuu, mutta TuTon puolustuspelin pitää parantua paljon, jos voittoja aiotaan saada.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Huomenna TuTon nuoret saavat vastaansa JYP-A:n. Viime kaudella ei taidettu saada yhtään pinnaa näistä kahdesta kohtaamisesta ja tuskin helppoa peliä on nytkään tiedossa. Pinnoja tosin taas tarvittaisiin, että pysyttäisiin TOP-10 vauhdissa sarjassa, eikä niitä nyt ihan mahdotonta ole kotona taas kerätä. JYP:n nuorten kausi alkoi hieman yllättäen 9-3 tappiolla Sportile, mutta näyttävät sitten tsempanneen ja tilkinneen puolustustaan aika hyvin. Antti Virtanen pitäisi myös löytyä nyt JYP:n nuorten taustalta.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Itse kummastelin JYP nuorten suurta tappiota Sport pelissä, mutta se oli eka sarjapeli ja se varmaan selitti sen. Kaikki liigajoukkueet tai niiden A - nuoret voivat olla haastavia, kun liiga ei ole vielä alkanut. Kotikentällä pitäisi kuitenkin pisteitä kaapia. Igoria veikkasin jossakin vaiheessa ykkösmolariksi, mutta nyt on ollut loukkaantuneena. Edustuksen peli samana päivänä saattaa myös vaikuttaa kokoonpanoon. Toivotaan että saadaan kuitenkin paras kokoonpano kentälle tai ainakin taisteleva sellainen.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hyökkääjät Adam Kalaj ja Jussi Tammela ovat palanneet kokoonpanoon, mutta maalivahti Igor Samokhvalov on vielä loukkaantunut.
Hyvältä näyttää nuorten ketjut. TuTo maalissa tänään 190cm 17 vuotias Teemu Määttä, jolla ei ihan ensimmäinen peli mennyt putkeen, mutta olisiko tänään se petrauksen paikka? JYP maalissa vasta 16 vuotias 170 cm Niko Lappi, joka sai pelasi edellisessä pelissää HPK:ta vastaan nollapelin 27 torjunalla. Erittäin kiinnostavat veskarit siis kummassakin päässä tänään.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Olipa tänään jännittävä ottelun loppu. Kolme minuuttia ennen kolmannen erän loppua TuTon puolustaja menetti kiekon oman maalinsa takana Jypin Kalajanniskalle. Tämä syötti kiekon maalin edessä vapaana olleelle Stråkalle, joka teki maalin. Jyp siirtyi ottelussa 3-2 johtoon ja TuTon vaihtoaitiossa Elmo Aittola raivosi ja tavarat lentelivät.

Kun peliaikaa oli jäljellä runsas minuutti Aaro Löyttymäki syötti kiekon kentän kulmasta maalille, missä Jussi Tammela löi kiekon ilmasta maaliin. Ja kun peliaikaa oli jäljellä enää 45 sekuntia, Roope Kallio ohjasi myös ilmasta maalin edestä siniviivalta lähteneen Timi Lehden laukauksen maaliin. Jussi Tammela oli TuTon paras ja teki pelissä myös toisen maalin. TuTon pelatessa alivoimalla hän luikerteli kiekon kanssa Jypin maalille ja pisti kiekon maalivahdin jalkojen välistä maaliin.

TuTo nousi voitolla 18 joukkueen sarjassa yhdeksänneksi. Huomenna kotipelit jatkuvat ja vastassa on Blues.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Olipa tänään jännittävä ottelun loppu.
Todellakin. Varsinaista Hitchcock meininkiä ja näitä aina silloin tällöin näkee varsinkin nuorten peleissä.

Erinomainen peli TuTon nuorilta, vaikka muutamasta isommasta virheestä maksettiinkin maalien muodossa kovaa hintaa. JYP tuntui todella hyvin organisoidulta joukkueelta, joka myös luisteli hyvin. Ajoittain vieraat tuntuivat kontrolloivan peliä ja heidän syöttöpelinsä oli aika mallikasta ja näppärän tuntuista. Pelaajien välimatkat eivät useimmiten venyyneet liikaa ja syöttöjä saatiin hyvään vauhtiin. TuTo kuitenkin pysyi temmossa varsin hyvin mukana ja eväitä löytyi toimivaan karvauspeliinkin. Tämä tuotti välillä jopa JYP:lle ongelmia ja riistoista saatiin rakennettua useita vaarallisia paikkoja. Vastaavasti TuTollekin tuli hieman ongelmia, kun hyökättiin agressiivisemmin ajoittain ja JYP iski vastaan pieniä ylivoimahyökkäyksiä. Nämä hyökkäykset TuTon pakisto kuitenkin selvitti yllättävänkin hyvin ja useimmiten hyökkäyksistä saatiin paras terä pois. Kokonaisuutena aika tasainen peli, jossa ehkä hitusen TuTo oli edellä vaarallisten maalipaikkojen muodossa. TuTo pelaajistosta parhaiten esillä oli Jussi Tammela kahdella maalillaan. Niko Torikka keräsi tänään 1+1 tehot ja 4 peliin hänellä jo 6 pinnaa. Maalivahtiosastolla Teemu Määttä pelaisi hyvin pelin, mutta ehkä yksi maali olisi ollut otettavissa. Ribareja tuli häneltä myös pajon, mutta pakit olivat niissä tänään hereillä.

Pieni sulka JYP voitosta saatiin nyt hattuun, kun viime kaudella tähän ei pystytty. Tällaisia voittoja tarvitaan, jos sinne TOP-10 sakkin meinataan päästä. Itseluottamuksen kannalta myös erittäin arvokas voitto ja taas nähtiin, että loppuun asti kannattaa pelata ja uskoa omaan tekemiseen.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ei sujunut peli nuorillakaan eilen. Blues otti ansaitun voiton, vaikka pieni tuomarifarssikin pelissä kolmannessa erässä nähtiin. Ensimmäisen erän TuTo voitti 1-0, mutta toisessa erässä puolustus lepsuili ja 3 maalia meni omiin ja tehtiin vain yksi. Tämä oli mielestäni pelin käännekohta. TuTo hieman ylihyökkäsi toisessa erässä ja Bluesin pelinkääntö toimi tehokkaasti. TuTo maalissa Igor Samokhvalov ei myöskään ollut ihan parhaassa iskussaan, kun juuri oli päässyt pois sairaslistalta. Kolmas erä meni pipariksi jäähysekoilujen vuoksi TuTolta ja niistä vastustaja rankaisi 3 maalia. ilman huonoa toista erää ehkä olisi vielä ylletty tästäkin huolimatta voittotaisteluun.

Sarja on alkanut hyvin tasaisena. 5 pelin jälkeen 6 pinnassa ovat joukkueet sijoilla 10-15. Kärjessä on tappiottamalla pelillä Pelicans ja viimeisenä Jokerit yhdellä pinnalla. Viidessä pelissä TuTo on tehnyt ihan kelvollisesti maaleja, esim. yhtä paljon kuin Kärpät. Omissa on soinut 21 kertaa, mikä on sarjan toiseksi heikoin luku. Puolustus ja maalivahtipelissä olisi siis se suurin petraamisen paikka, joskin myös hyökkäyksessä on hukattu paljon paikkoja. Jäähyjä on otettu joukkueena selvästi eniten sarjassa ja nyt jo 200 minuuttia. Ylivoimalla ollan tehty sarjan toiseksi eniten maaleja eli 7 tähän mennessä ja alivoimalla ollan päästetty sarjan eniten maaleja eli 10 tähän mennessä. Ehkä sarjan paras alivoima on ollut Jukureilla, joilla on peräti 26 kahden minuutin jäähyä peleistä, mutta vain 2 maalia vastustajat ovat onnistuneet näistä iskemään. Kerran myös Jukurit ovat onnistuneet rokottamaan alivoimalla.

Seuraavaksi Lukko vastaan, jolla on myös kasassa 6 pinnaa.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään Lukko vastassa. Igor on tänäänkin maalissa ja itselläni oli kauden alussa, että hän olisi se ykkönen.
TUTO kyllä kykenisi voittamaan varmaan minkä tahansa pelin (No ehkä ei ihan kaikkia), jos jäähyjä ei tulisi niin paljon.
Maaleja kykenevät tekemään ihan kohtuullisesti, mutta puolustus on ollut hieman heikkoa. Siihen pitäisi löytyä myös parannusta.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Näyttäisi TuTo-A:lla olevan aika mielenkiintoiset ketjut. Vasas-Kalaj-Neznik vaikuttaisi aika liukkaalta, jos yhteinen sävel ketjulta löytyy. Löyttymäki-Kallio-Konttila ketjussa on vääntövoimaa hirveästi. Lampi-Jögi-Koskinen ketjussa on nuorta voimaa ja 17 vuotias TuTo U18 joukkueessa pelannut Koskinen tekee A;n peleissä debyyttinsä. Torikka-Forblom-Virtanen ketjussa aika väkkärät laiturit. Pakistosto näyttäisi aika hyvältä ja tänään takalinjoilla nähdään myös 17 vuotias David Mudrak jolla myös debyytti ja U18 taustaa TuTosta. Milloinkahan nähdään myös Hugo Paltta kokoonpanossa? Paltta taitaa olla A-nuorten sarjan pisin ja painavin pelaaja. Tilastojen mukaan Paltta olisi jopa 205cm pitkä ja painoa 125kg. Noilla luvuilla jää mm. Marko "mörkö" Anttila taakse. Noilla luvuilla liikkumiseen tarvittava energiamääräkin on kyllä hirmuinen ja liikkeessä riittää töitä. Toisaalta myös lämärillekin löytyisi mm. sitä vipuvartta aika reippaasti.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Olipa Filip Vasasilla huima kolmas erä, kun hän teki kolme maalia kuudessa minuutissa, mikä takasi TuTolle 7-5 voiton Lukosta. TuTon tshekkosslovakkiketju Filip Vasas-Adam Kalaj-Nicolas Neznik pelasi koko pelin hyvin ja Neznikillä oli kahdessa ensimmäisessä erässä neljä hyvää maalipaikkaa, mutta hän ei onnistunut maalinteossa.

TuTon puolustuksessa olisi tarvittu Adam Ziakia ja Niklas Murtoa, mutta ilman heitäkin tuli tärkeä voitto Lukosta, jonka kanssa TuTo oli ennen peliä tasapisteissä. Huomenna TuTo kohtaa Ilveksen Tampereella.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Olipa Filip Vasasilla huima kolmas erä, kun hän teki kolme maalia kuudessa minuutissa, mikä takasi TuTolle 7-5 voiton Lukosta. TuTon tshekkosslovakkiketju Filip Vasas-Adam Kalaj-Nicolas Neznik pelasi koko pelin hyvin ja Neznikillä oli kahdessa ensimmäisessä erässä neljä hyvää maalipaikkaa, mutta hän ei onnistunut maalinteossa.

TuTon puolustuksessa olisi tarvittu Adam Ziakia ja Niklas Murtoa, mutta ilman heitäkin tuli tärkeä voitto Lukosta, jonka kanssa TuTo oli ennen peliä tasapisteissä. Huomenna TuTo kohtaa Ilveksen Tampereella.
Olipa taas peliä nuorilla. Kaksi erää meni mielestäni vieraiden hallinnassa, vaikka TuTollakin oli paikkansa. Lukko käänsi hyvin peliä ja TuTon puolustus oli hieman sekaisin ja huonosti organisoitunut useissa käännöissä. Kakkoskiekkojen kanssa oli myös hieman ongelmia ja Lukko pyöritti hyvin ylivoimaa. Suoraan syötöstä kudit tuottivat vieraille myös kovaa tulosta. Toisella erätauolla tuntui 1-3 tilanteessa, että tässähän käy edellisen Blues pelin tapaan.

Viimeinen erä oli uskomaton. TuTo voitti sen lopulta 6-2 ja sitä kautta koko pelin 7-5. TuTon Filip Vasas oli pitelemätön vieraille ja tänään hänelle tehot 4+0. Vasasilla on näppärä mailatekniikka ja hyvät jalat, sekä vaarallinen kuti. Ainoa negatiivinen asia Vasasin pelissä oli tänään se, että hän oli jäällä 4 vieraiden maalin aikana eli hänen viisikkopelaamisessaan riittää vielä petrattavaa. Muutenkin tämä tsekkosslovakkiketju oli hieman puolustuspäässä vaikeuksissa, vaikka hyökkäys sujui. TuTo maalissa Samokhvalov teki sen mitä pystyi ja 5 päästetystä maalista huolimatta mukana taisi olla muutama huipputorjunta. Niillä torjunnoilla TuTo pysyi mukana pelissä. Parempaa viisikkopeliä ja keskialueen hallintaa tarvittaisiin veskarin tueksi. Petrattavaa riittää. Tänään kuitenkin nähtiin, että välttämättä edes 5 maalia ei riitä nykyisen TuTon nuorten joukkueen kaatamiseen. Kuuteen otteluun nyt 1,5 pinnan keskiarvo ja tällä tahdilla oltaisiin menossa TOP-10 sakkiin. Tosin kaikki joukkueet kehittyvät sarjan edetessä ja niin pitää TuTonkin, jos samassa tahdissa meinataan pysyä.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään HIFK ja huomenna KalPa. Olisi kyllä tärkeätä saada näistä pisteitä. Molemmat edellä ja KalPa viimekaudella kärkitiimejä . Hiukan haaveilen täyttä pistesaldoa. Vaatisi kyllä hyvää puolustuspeliä ja onnistuvaa maalivaahtipeliä. Viimekaudella KalPa meni lopussa ohi. Tänävuonna TUTO on osoittanut samaa tyyliä. Parempi kuitenkin olisi, jos karkuun ei kumpaakaan päästettäisi. Rasittaa pelaajia ja kannattajaa liikaa.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Olisi kyllä tärkeätä saada näistä pisteitä. Molemmat edellä ja KalPa viimekaudella kärkitiimejä .
Viime kauden kärkitiimejä molemmat. HIFK taisi viime kaudella voittaa alemman jatkosarjan ja ylsi pudotuspeleissä pronssille. TuTon A-nuorten kolmessa edellisessä pelissä omissa on soinut aika kovaa ja tänään pitäisi luukut kyllä lyödä kiinni, jos pinnoja halutaan. HIFK:lla koko ykkösnyrkki (Hirvonen-Lundell-Nordgren) on U18 MM kultamitalisteja ja riveistä löytyy myös Mestiksessä TuToa jo viime kaudella rokottanut Wiljami Myllylä. Eli tuskin ihan kevyttä iltaa on puolustuksellekaan tiedossa.

TuToltakin löytyy tänään yllätyksiä riveistä. Jättiläismäinen (205cm/125kg) Hugo Paltta näyttäisi olevan tänään kehissä. Mielenkiintoista nähdä miten luistin liikkuu. Noilla raameilla voisi olla eväitä hyvään maskipeliin tai vaikka pakistoonkin? Zdeno Chára taitaa olla lähes samaa kaliberia, joskin liikkuu kästittämättömän hyvin kokoisekseen. TuTon tsekkoslovakkiketju näyttäisi tänään myös pysyvän kasassa ja saapa nähdä miten Vasasin peli taas kulkee? Jussi Tammela on myös päässyt takaisin riveihin tuomaritörmäilyjen jälkeen ja maalissa Samokhvalov pysäyttelee kiekkoja. Eli ihan hyvällä miehistöllä TuTokin tänään saalistaa pisteitä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Nuoret osaavat näköjään aina yllättää ja nyt yllätys oli valitettavan negatiivinen. Oppirahoja maksettiin isolla suorituksella. Paketti kesti kasassa tänään yhden erän, mutta sitten lähti oikeastaan kaikki lapasesta. Mikään ei onnistunut juuri keneltäkään. HIFK hallitsi peliä ja omasi enemmän maalipaikkoja, mutta oli TuTollakin hukatut paikkansa. Loppuluvut mielestäni mairittelevat vieraita aika paljon. Muutama maali meni ehkä TuTo maalivahti Samokhvalovin piikkiin, mutta hän teki myös tukun loistotorjuntoja. Ei TuTo tänään veskariin kaatunut, mutta jälleen enemmän apua tältäkin osastolta olisi tarvittu. TuTo hyökkäyksessä hukattiin mm. "tuhannen taalan" avopaikka, rankkari, lähes 2 minuutin 5-3 YV, jokunen läpiajo ja pari kertaa kolisuteltiin tolppia. Puolustuksessa ei saatu veskarille tarpeeksi tukea ja vastustajan syöttösarjat onnistuivat hajottamaan puolustuksen ajottain liian hyvin ja parhailta sektoreilta tuli aivan liikaa "vapaita" laukausia TuTo maalia kohti. Välillä laukojalle jäi ihan aikaa katsoa mihin vetää ja asetellakin laukaustaan. Kaiken oikeastaan kruunasi lopussa TuTon Paltan myllyt HIFK:n Kukan kanssa. Paltta veti kevyesti heti paidan pois Kukalta, mutta Kukka pääsi tilanteesta hyvin irti ja sai myllytettyä Palttaa aika hyvin pienemmästä koostaan huolimatta. Paltalle olisi riittänyt Kukan pitäminen toisella kädellä kaukana tilanteen hallintaan tai kaato jääähän, muuta lopulta siis vieraille meni tämäkin taisto.

Seuraavaksi jo huomenna vastaan Kalpa, joka tänään kuritti naapuria. Helppoa peliä ei ainakaan ole luvassa, mutta nyt voisi olla paikka sisuuntua.
 
Viimeksi muokattu:

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kiitoksia raportista. Tuo TUTO:n puolustuspään pelaaminen on tainut olla koko alkukauden hiema heikkoa. Hiema voi olla väärä sana, mutta kun yhtään peliä en ole nähnyt, niin näistä kirjoituksista sen olen vain noin tulkinnut. KalPa on voittoputkessa (4 voittoa putkeen?). Jospa TUTO olisi nyt eilisestä pelistä ottanut hieman opiksi ja taistelisi jokaisessa tilanteessa loppuu asti. Puhdasta peliä kuitenkin, eli jäähyllä ei saisi. Töihin olisi mukava huomenna mennä ja kertoa lopputulos.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tuo TUTO:n puolustuspään pelaaminen on tainut olla koko alkukauden hiema heikkoa. Hiema voi olla väärä sana, mutta kun yhtään peliä en ole nähnyt, niin näistä kirjoituksista sen olen vain noin tulkinnut.
Suurin ongelma tuntuu olevan valtava pelin ailahtelevuus joka osa-alueella. Sitten kun kulkee, niin voidaan iskeä yhdessä erässä 5-6 maalia, mutta sitten kun ei kulje niin omissa voi soida samaan tahtiin ja hyökkäyksessä ei mikään onnistu. Tämä tosin on tyypillistä nuorten peleissä, mutta joukkueesta pitäisi löytyä myös sitä tasaisuutta ainakin joidenkin pelaajien osalta kriittisillä hetkillä. Muutenkin tuntuu, että tappiotilanteessa saatetaan helposti alkaa ylihyökätä, missä vastustaja rankaisee helposti nopealla pelin kääntämisellä. Virheistä voi ottaa opiksi ja tänään olisi taas seuraava mahdollisuus korjata tilannetta.

Kokoonpanot on ainakin myllätty tänään täysin uusiksi. Ykkösessä on Löyttymäki-Tammala-Konttila. Löyttymäki ei kauden alussa ole oikein löytänyt iskuaan, mutta löytyisikö tässä ketjussa tehot? Kakkoseen on koottu joissain aiemmissa peleissä toiminut kombinaatio Torikka-Kallio-V.Virtanen. Kolmosessa on Hiltunen-Forsblom-Neznik, jossa Hiltunen voi hyvinkin yllättää. Nelosessa on tuoretta jalkaa Kiik-Savolainen-Bochnak. Hieman Vasasta olisin kaivannut tänäänkin peliin, koska eilenkin hän dominoi ajoittain peliä kentällä, vaikka sortui samaan tason heilahtamiseen muun joukkueen kanssa. Pakistossa 3 tuoretta puolustajaa pääsee irti. Maalissa pelaa tänään Määttä. Kalpalla on perinteisesti ollut aika kevyt jalkaisia joukkueita ja tänään pitää olla pelin käännöissä tarkkana.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Kokoonpanot on ainakin myllätty tänään täysin uusiksi. Ykkösessä on Löyttymäki-Tammala-Konttila. Löyttymäki ei kauden alussa ole oikein löytänyt iskuaan, mutta löytyisikö tässä ketjussa tehot? Kakkoseen on koottu joissain aiemmissa peleissä toiminut kombinaatio Torikka-Kallio-V.Virtanen. Kolmosessa on Hiltunen-Forsblom-Neznik, jossa Hiltunen voi hyvinkin yllättää. Nelosessa on tuoretta jalkaa Kiik-Savolainen-Bochnak. Hieman Vasasta olisin kaivannut tänäänkin peliin, koska eilenkin hän dominoi ajoittain peliä kentällä, vaikka sortui samaan tason heilahtamiseen muun joukkueen kanssa. Pakistossa 3 tuoretta puolustajaa pääsee irti. Maalissa pelaa tänään Määttä.
Minä olen ihmetellyt myös Löyttymäen vaisuutta hyvin menneiden harjoitusotteluiden jälkeen. No tänään hän syötti molemmat Konttilan maalit. Pisterohmu Konttila syötti myös syötti Roope Kallion maalin edestä tekemän maalin. TuTon oma kasvatti Hiltunen todellakin yllätti tänään. Ensin hän syötti kiekon maalin eteen Neznikille, joka ujutti kiekon maaliin. Myöhemmin hän onnistui myös maalinteossa päästyään Forsblomin syötöstä yksin läpi. Eniten parannusta eiliseen oli, kun nelosketjussa Jögi-Laine-Paltta -kolmikko oli korvattu Kiikillä, Savolaisella ja Bochnakilla, jotka olivat tekemässä TuTon kahta viimeistä maalia. Ensin Bochnak karvasi hyvin kiekon itselleen ja syötti Savolaiselle, joka teki maalin. Ottelun viimeisellä minuutilla Bochnak anasti kuopiolaisilta kiekon puolessa kentässä, pääsi yksin läpi ja teki maalin. Minusta on älytöntä, että eilen Bochnakin paikalla pelasi taidoiltaan hyvin rajallinen Paltta ilmeisesti vain sen takia, että Aittola halusi näyttää, kuinka kova (ainakin iso, hidas ja kankea) jätkä hänen joukkueessaan on. Minä olisin myös kaivannut tämän päivän kokoonpanoon Vlasasia kuten myös Kalaj:ta ja Ziakia. Puolustukseen palanneet Heino ja Murto vahvistivat sitä.

A-junnuissa joukkueiden otteet vaihtelevat paljon. Eilen KalPa voitti sarjan kärkipään joukkue Tepsin. Tänään sen puolustuspeli oli huonoa ja hyökkäyspeli tehotonta, vaikka KalPa saikin laukauksia maalivahtia kohden paljon enemmän kuin TuTo. Eilen TuTo pelasi huonosti. TuTon eilistä peliä kuvaa hyvin se, että kun se oli 0-3 tappiolla niin ensin Kalaj epäonnistui rangaistuslaukauksessa, minkä jälkeen TuTo pelasi melkein kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan surkeaa ylivoimapeliä saamatta edes yhtään laukausta IFK:n maalia kohti. Ja pian tämän IFK:n pelaajan laukoma helppo roikkukiekko meni TuTon maaliin. Tänään turkulaisten luistin liikkui ja onnistumisia tuli laajalla sektorilla. Määttä torjui hyvin (kummallekaan KalPan maalille hän ei voinut mitään), vaikka välillä pomputtelikin kiekkoja. TuTo on nyt sarjassa sijalla 12 kaksi pistettä jäljessä ylemmästä jatkosarjapaikasta.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Aika provokatiivista tekstiä. TuTo - HIFK pelissä kävivät tunteet kuumana lopussa ja Paltta oli muutamassa kahinassa mukana viimeisessä erässä. Itse en huomannut ketä ensimmäisessä kahinassa oli osapuolena, mutta siitä ei tullut edes jäähyjä. Paltta-Kukka tanssi tuli paljon myöhemmin ja paha edes sanoa kenen aloitteesta. Sinänsä aika turha episodi, mutta lienee tuossa vielä pientä henkistä yliotetta yritetty vastustajasta kammeta puolin ja toisin? Kokonaisuutena peli oli mielestäni aika puhdas, eikä mitään isompia sikailuja ollut ja HIFK oli parempi. Seuraava HIFK-TuTo peli on jo 29.9 tulevana lauantaina ja kovasti täytyy töitä tehdä, jos pinnoja TuTo sieltä haluaa saada.

A-junnuissa joukkueiden otteet näyttävät vaihtelevan paljon
Tänään tosiaan saatiin sitten se positiivinen yllätys nuorilta. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja nöyrästi jaksettiin tehdä paljon töitä kentän molempiin suuntiin. Kalpa taisteli hyvin ja yritystä ei heiltäkään puuttunut. TuTon taistelumoodi oli kuitenkin tänään vielä astetta kovempi. Maalissa Määttä oli mielestäni todella hyvä. Hän poimi hyvin kauempaa tulevat "marjat", mutta maalinedustalla tuli muutamia kovia härdellejä, joissa ehkä kiekon olisi voinut saada haltuun tai kauemmas paremmin. Pakisto pelasti tänään muutaman todella pahan tilanteen ehtimällä ensimmäisenä maalinedustan härdelleihin. Määtälle tänään 94,4% torjuntavarmuus ja hän voitti veskarien taistelun, mikä oli myös yksi voiton avaimista. Erityisen ilahduttavaa tänään oli uusien onnistujien saaminen tilastoihin. Pistetilin avasivat Bochnak, Kiik, Savolainen ja Perkola. Hiltusella nyt 3 pelattua peliä ja niissä tehot 2+1, +3.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Viikonlopun pelit edessä. Tänään HIFK, joka voitti puhtaasti viimeksi ja TUTO:n valmentaja sai jälkimaininingeissa 2 ottelun toimitsijakiellon.
Jos TUTO pelaa samaan tyyliin kuin KalPa pelissä, niin mahdollisuuksia on. Huomenna sitten Jukurit ja ihan vaan periaatteesta se olisi voitettava.
6 pisteen viikonloppua en nyt odota, mutta vähintään 3 pistettä tästä olisi saatava.
Saa nähdä miten edustuksen tilanne vaikuttaa A-nuorten kokoonpanoon tänään. Jotenkin satsaisin kuitenkin A-nuorten peliin, enkä sieltä korvaavia pelaajia ottaisi.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Saa nähdä miten edustuksen tilanne vaikuttaa A-nuorten kokoonpanoon tänään. Jotenkin satsaisin kuitenkin A-nuorten peliin, enkä sieltä korvaavia pelaajia ottaisi.
Edustuksen mukana Keuruulla tänäan ovat Löyttymäki, Vasas ja Ziak. Lisäksi kokoonpanosta puuttuu Kalaj. Maalissa IFK:ta vastaan aloittaa Samu Lonkila.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy