Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

TUTO Hockey A-nuoret 2018–2019

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana tosiasia, 27.04.2018 klo 19.42.

 1. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  A-nuorille toiminnassa yritetään selvästi ottaa sitä seuraavaa askelta pelaajien kehittämisessä. Tavoitteeksi voisi asettaa vaikka pääsyn pudotuspeleihin. Valmennustiimiä on vahvistettu nyt myös Antti Virtasella, joka kyllä tietää miten laitetaan lättyä pussiin. Tiedä vaikka tästä avautuisi pidempikin valmennustaipale Virtaselle, jos palo valmentamiseen todella syttyy. Nuorilta löytyy nyt myös uutta syvyttää fysiikkavalmennukseen, kun Juha Laine tulee sopivasti tähän kuvioon mukaan jo kesätreenien kynnyksellä. Muutamia muitakin lisäyksiä valmennustiimiin taitaa olla tullut, joten tämän puolesta asiat tuntuvat olevan jo viime kautta paremmalla mallilla.

  A-nuoten joukkueen runko on myös hiljalleen jo muotoutumassa. Paljon tulee pelaajat taas vaihtumaan, mutta viime kaudesta tuttuja pelureita on myös mukana tulevalla kaudella. Veskariosastolla on vielä täyttämättä Filip Lindbergin jättimäiset saapaat ja tällä hetkellä vastuuta kantaa kookas Niko Virtanen. Pakisto näyttää mielestän ajankohtaan nähden yllättävän hyvältä. Muutama pakki todennäköisesti on lähellä paikkaa TuTon edustuksen Mestis ryhmästä. Hyökkäyksestä löytyy myös viime kauden kärkeä ja potentiaalia nousta isompaan valokeilaan. TuTon B-nuoristakin voisi löytyä muutamia kiinnostavia pelaajia joukkueeseen.

  Maalivahdit
  Niko Virtanen

  Puolustajat
  Timi Lehti
  Olli Martti
  Verner Perkkola
  Wiljam Reinikainen
  Tomas Drimal
  Jere Heino
  Adam Ziak

  Hyökkääjät
  Niklas Konttila
  Niklas Valde
  Valtteri Virtanen
  Jaakko Laine
  Aaro Löyttymäki
  Roope Kallio
  Adam Kalaj
   
 2. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Hienosti joukkuetta onnistuttu kasaamaan. Edessä oleva kausi voi olla haastava, kun yksi tärkeä osa joukkueesta lähti. Isot saappaat Virtasen Nikolla ja hänen tulevalla kollegalla on.
   
 3. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Ja nyt lista on kasvanut. Saa nähdä tuleeko vielä vaihtuvuutta. Viimekauden pelaajista Santeri Sillanpää olisi mukava lisä vielä.

  MAALIVAHDIT
  Teemu Määttä
  Igor Samokhvalov
  Mikko Salmenoja
  Niko Virtanen

  PUOLUSTAJAT
  Niklas Murto
  Jere Heino
  Timi Lehti
  Olli Martti
  Verner Perkkola
  Wiljam Reinikainen
  Adam Ziak
  Tomas Drimal
  Elias Lampi
  Tuomas Pyyhtiä
  Eetu Uusitalo

  HYÖKKÄÄJÄT
  Aaro Löyttymäki
  Karri Forsblom
  Roope Kallio
  Niklas Konttila
  Oskari Lehtinen
  Niklas Valde
  Valtteri Virtanen
  Adam Kalaj
  Jaakko Laine
  Hugo Paltta
  Jussi Tammela
  Niko Torikka
  Henrik Hiltunen
  Mikko Lehtonen
  Kristofer Jõgi
  Rasmus Kiik
  Julius Reunanen
  Markus Saarinen
  Rasmus Savolainen
   
 4. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Hyvältä joukkue alkaa tosiaan näyttämään. Sillanpää olisi kyllä varmasti ihan kärkipään vahvistus joukkueelle, ehkä jopa suora paikka edustukseenkin voisi tulla kyseeseen, jos menee kesällä eteenpäin ja rooli löytyy.

  Maalivahtiosastolla on paljon potentiaalia, mutta ei samanlaista selvää ykkösvahtia kuin viime kaudella. Potentiaalia on mielestäni niin paljon, että olisi syytä harkita ehkä tästä osastosta löytyvän edustukseenkin jopa eräänlaista "kiertävää" kakkosveskarin paikkaa. Pohjanoksa on lähtökohtaisesti erittäin selvä ykkösveskari tulevalla kaudella ja ilman loukkaantumisia hän pelaa valtaosan peleistä. Nuorille voisi kuitenkin olla hyvä saada hieman tuntumaa Mestiksestä ja välillä pelatakin jokunen peli. Yksi kiinostavista maalivahdeista on Jokerit/SKA taustainen Igor Samokhvalov, joka rightin veskarina tuo uuden ulottuvuuden tälle osastolle. Suuret ovat kuitenkin saappaat maalivahtiosastolla täytettävänä ja tasaisuutta lienee tarvitsevat monet veskarit paljon lisää. Viime kauden ykkösveskari Filip Lindberg näyttäisi ponkaiseen nyt myös NHL varausten rankinglistoille ja hänen Amerikan valloituksensa etenee suotuisissa tuulissa.

  Puolustuksessa Niklas Murto voisi olla kokemuksensa ja tehojen puolesta yksi kärkipakeista tulevalla kaudella. Viime kaudella nuorista ei oikein löytynyt selvää tehopakkia ja Murrolla voisi olla eväitä nousta nyt sellaiseksi. Tehopakin eväitä voisi olla myös pakiston ulkomaalaisosastolla ja muutamalla muullakin. Isomman kaluston pitäisi saada puolustuksessa myös eväät millä liukkaiden hyökkääjien kyydissä pysytään. Perässä roikkumisestä pitäisi päästä pelin päälle paremmin. Viime kaudella Lindberg hoiti hirveän määrän maalipaikkoja, nyt pitää pystyä myös puolustuksen nostamaan tasoaan.

  Hyökkäys on yllätyksiä täynnä. Isoja nimiä on lähtenyt viime kaudesta, mutta tilalle on myös saatu erittäin lupaavia pelaajia. Karri Forsblom ja Jussi Tammela lienevät erinomaisia vahvistuksia joukkueelle ja Mestis paikan vakiinnuttaminen ei varmasti myöskään ole heille mahdoton tavoite. Mielenkiintoinen lisä ovat myös Virolaiset Rasmus Kiik ja Kristofer Jõgi. Jögi on kerännyt B-nuorten sarjassa 63 ottelussa 161 jäähyminuuttia ja voi olla hieman kuumakallen vikaa, mutta ilmeisesti arvokas lisä joukkueen fyysiselle osastolle. Kiik on pelannut maansa nuorten maajoukkueen kapteenina ja omaa eväitä ylöspäin. Hyökkäykseen pitäisi tällä kaudella saada lisää tehoja. Toivoa sopii, että Antti Virtanen saa sen uuden ulottuvuuden luotua pelureille myös hyökkäyssuuntaan. Kykyjä ja näkemystä häneltä ainakin löytyy.

  Kokonaisuutena aika värikkäältä joukkue vaikuttaa. Ulkomaalaisvahvistuksiakin on myös mukavasti: 2 Tsekkiläistä, 2, Virolaista, 1 Slovakilainen ja 1 Venäläinen (osalla ilmeisesti kaksoiskansalaisuus). Jokunen peluri ilmeisesti vielä myös hakusessa.
   
 5. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Lainaus:
  Antti Virtasen valmennus ura TuTossa jäi tällä erää erittäin lyhyeksi, sillä mies siirtyy JYPin anuorten valmennukseen.

  Lainaus:
   
 6. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Näyttää tosiaan A.Virtasella riittävän kysyntää, vaikka vasta aloittelee valmentamista. Menetyshän Antti Virtasen lähtö on TuTo-A:lle, joka juuri maalintekotaitoon kaipaa varmasti lisää valmentajan näkemystä. Hieman harmittaa, mutta ei taida TuTolla löytyä ihan yhtä isoa setelinippuakaan. Turha sitä on väkisin pitää valmentajaa, muuten voi motivaatio heiketä. Virtanen lienee myös hyvin arvostettu JYP:n taholta, joten ei sinänsä niin ihme, että tarjous tuli juuri sieltä.

  Korvaaja kyllä A.Virtaselle tarvittaisiin A-nuoriin ja olisiko sellainen jo kiikareissakin? Ehkäpä Aki Keinänen voisi hieman lähteä kehittämään nuorten laukaisutaitoja? Muistaakseni Keni ei nyt ihan hirveästi ole valmentajaksi esittänyt kiinnostusta, mutta ehkäpä hänellä voisi olla paljon annettavaa juuri nuorten laukaisutaitojen kehittämisessä? Itselle on jäänyt kuva Kenistä myös tietynlaisena mailaspecialistina, jolla voisi olla eväitä vaikka maloijen suunnitteluun. Nuorille taas tasokaan laukausen saaminen haltuun olisi todella arvokasta ja yksi varma apu maalinteko vaikeuksiin.
   
 7. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Kun Aki Keinänen on pitkään työskennellyt kouluavustajana niin luulisi hänen ainakin tulevan hyvin toimeen lasten ja nuorten kanssa. Eräs TPS -juniori kertoi Aki Keinäsen menneellä kaudella vetäneen hänen joukkueelleen kerran viikossa aamutreenit.
   
 8. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Keinäsellä ei vain taida olla kovin suurta paloa valmennushommiin? Ainakin TuTon 70-vuotishistoriikissa Keni kertoi kiinnostuksensa olevan enemmän huoltajan hommissa mikäli hän kiekkotehtäviin vielä tarttuu. Hyvä tietysti, jos hän haluaisi esim. laukaisutekniikoita opettaa junnuille, sen hän osaisi erinomaisesti.
   
 9. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Lainaus:
  Jotenkin itsestä tuntuu että Kenillä olisi paljon annettavaa nuorille pelaajan aluille, mutta toki homma pitäisi räätälöidä hänelle sopivaksi ja motivoivaksi. Ilman motivaatiota olisi turha lähteä mihinkään pakkopullaan. Nuorten kannalta Kenin tapaisen juuri lopettaneen "himo treenaajan" saaminen mukaan kuvioihin iso plussa. Siinä voisi olla monella nuorella aika tekeminen pysyä treeneissä Kenin mukana, heh.

  Toki olisihan niitä muitakin vaihtoehtoja varmasti olemassa. Yksi voisi olla vaikka uransa TuTo paidassa lopettaneen Timo Pärssisen saaminen A-nuorten valmennuskuvioihin. Pärssinen oli aikanaan loistava kulmapelaaja kokoisekseen ja itselle on jäänyt sellainen kuva, että hän riisti kiekkoja kovalla prosentilla hyvien tehojen lisäksi. Hänen kauttaan saataisiin peliin varmasti myös monta uutta ulottuvuutta. Ehkä hänen mukanaan olisi mahdollista saada myös hänen poikansa Jiri ja Juuso Pärssinen naapurista. Kolme Pärää A-nuorissa olisi aika kova juttu.
   
 10. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  A-nuorten 1. harkkapeli meni näemmä vihulaiselle. Paikalla olleilta olisi mukava kuulla, miltä peli näytti ja erottuiko joku muista hyvänä tai pahana? Ei tuosta tietysti yhden pelin perusteella mitään suurta varmaan voi sanoa. Katse siis eteenpäin kohti seuraavaa vastustajaa.
   
 11. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Seuraava TuTon A-nuorten harkkapeli taitaa olla tänään Suomisarjan FPS vastaan kupittaalla. Varmaan aika paljon kokeiluja näissä harjoituspeleissä vielä tehdään ja valmennus myös testailee pelaajia eri rooleissa yms. Näyttäisi myös slovakialaiset Nicolas Neznik ja David Mudrak ilmestyneen joukkueen listoille. A-nuorilla väriä porukassa riittää.

  Alla hieman ketjulottoa ja ehkä ketjullinen menisi hyvinkin edustuksen mukaan, mutta silti nuorissa riittää potentiaalia. Eväitä olisi hyvinkin rakentaa 2-3 tehoketjua, jos palaset loksahtavat kohdilleen edes muutamilla uusilla pelureilla. Sitten jos viime kaudesta edes muutamat kokeneemmat nostavat tasoaan, niin alkaa näyttää aika hyvältä. Isoin kysymysmerkki lienee edelleen maalivahtiosastolla ja ihan selvää ykkösveskaria ei ole. Luottoa kuitenkin riittää, että hyviä maalivahteja vielä porukasta löytyy, kun potentiaali saadaan esiin.

  V.Virtanen-Kallio-Löyttymäki
  Murto-Lehti

  Forsblom-Kalaj-Savolainen
  Ziak-Heino

  Neznik-Tammela-Saarinen
  Perkkola-Drimal

  Konttila-Reunanen-Laine
  Martti-Mudrak

  Lehtonen/Kiik-Lehtinen/Paltta-Jögi/Torikka
  Hiltunen/Reinikainen-Uusitalo/Lampi

  Samokhvalov/N.Virtanen
  Määttä/Salmenoja
   
 12. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Oma veikkaus on, että Samokhvalov tulee olemaan yksi maalivaahdeista, jota käytetään useimmissa peleissä. Virtanen varmaan seuraavana.
  Saa nähdä miten kauden aikaa sitten pelit lopulta kulkee. Viimekauden aikana alku oli hankala ja siinä annettiin kaulaa muille. Jospa nyt olisi tasaisempaa ja sijoitus olisi jo parempi.
   
 13. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Tulipa käytyä A-nuorten harkkamatsi katsomassa ja se oli viilentävä hetki helteiseen päivään. Kesäterässä oli vielä moni asia hallilla. Ärsyttävin niistä oli osittaiset pelipaitojen väärät nimet edellisen kauden jäänteenä (ei ollut ehditty teipata yms.?). Uusien pelaajien seuraaminen oli kohtuullisen vaikeaa.

  Itse peli kuitenkin yllättätti fyysisyydellään ja taklauksia jaeltiin paljon puolin ja toisin. TuTon nuoret pysyivät yllättävän hyvin mielestäni tässä fyysisessä pelissä mukana Suomisarjan FPS:ää vastaan, joka viime kaudella taisi kuulua ihan sarjansa kärkipäähän. FPS antoi todella hyvän vastuksen TuTon nuorille ja peli oli aika tasaista, vaikkakin puolin ja toisin paljon oli vielä hakemista pelaajilla. Vieraat onnistuivat ensin maalinteossa toisessa erässä TuTo pelaajan pahasta maalinedustan kiekonmenetyksestä. Tämän jälkeen FPS sai lisää otetta pelistä, mutta TuTo pääsi pian takaisin peliin kun Niko Torikka onnistui läpiajosta iskemään pelin tasoihin. Läpiajossa FPS:n pelaaja pääsi Torikkaan kiinni, mutta ei pystynyt estämään Torikan viimeistelyä. Erässä vielä Valtteri Virtanen onnistui hyvällä kudilla kunnon vetopaikasta iskemään TuTon johtoon.

  Kolmas erä oli mielestäni hieman TuTon hallintaa, vaikka vieraillakin oli tilanteensa. Lopulta lopussa parin peräkkäisen aikalisän jälkeen Jussi Tammela taisi irrota FPS:n pakistolta ja iski kiekon tyhjiin ja TuTolle 3-1 voitto kotiin. Pelissä oli paljon hyvää TuTon kannalta ja joukkueessa on selvästi potentiaalia. Pelinrakentelussa ja erikoistilanteissa on paljon vielä petrattavaa. Toimivien ketjukombinaatioiden löytäminen olisi myös suotavaa. Mielestäni ehkä näkyvin TuTon peluri pelissä oli aina sähäkkä Valtteri Virtanen, joka pystyy 1-1 tilanteissa aika yllättäviin ja nopeisiin ratkaisuihin ja jonka laukauskin tuntui nyt hyvältä. TuTo maalissa Igor Samokhvalov esitti paikoin eriomaisiakin torjuntoja ja mielestäni onnistui pelissä hyvin. Igorille plussaa oli myös mailapelin sujuminen aika hyvin. Se helpottaa hieman pakkien työtä. Pientä jobinpostiakin pelistä tuli. Eräs TuTo peluri sai kovan vedon johonkin päähänsä, kun uhrautuvasti heittäytyi laukauksen eteen. Tilanne vaikutti aika pahalta ja myös FPS:n pelaaja tuli heti pahoittelemaan tilannetta, mutta onneksi taidettiin selvitä säikähdyksellä, kun TuTo peluri nousi hyvin pystyyn. Seuraavaksi sitten pelit Sport-A:ta vastaan kahdesti, joka lienee sisuuntunut viime kaudesta. Näyttäisi Sport-A:n mukana olevan nykyään myös maalivahti Conrad Mölner ja Robert Arrak.
   
 14. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  TuTon A-nuoret voittivat Sportin viime viikolla Vaasassa 3-2 ja eilen Kupittaalla 7-4. Eilisessä pelissä molemmille joukkueille tuli paljon virheitä (esim. kahta Sportin maalia edelsi TuTon puolustuksen paha harhasyöttö). Ottelu oli rikkinäinen, kun molemmat saivat paljon jäähyjä (TuTo 13 kakkosta). TuTo pelasi hyvää alivoimapeliä ja teki myös kaksi alivoimamaalia. Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton, mutta toisessa erässä maalihanat aukesivat ja peli oli jo kuuden minuutin jälkeen TuTolle 3-0. Erä päättyi 4-2.

  Aaro Löyttymäki oli kovassa iskussa tekemällä kolme maalia. Neljäskin oli lähellä, kun hän murtautui yksin läpi ja yritti Ovetskin-maisella harhautuksella sijoittaa kiekon yhdellä kädellä maaliin. Tuostakin tilanteesta Löyttymäki sai syöttöpisteen Niko Torikan tehtyä reboundista maalin. Muista TuTon maaleista vastasivat Adam Ziak, Roope Kallio ja Karri Forsblom. Mielenkiintoista nähdä onnistuuko Löyttymäki tulevalla kaudella tunkeutumaan TuTon Mestis-joukkueen vakiokokoonpanoon.

  edit. kirjoitusvirhe
   
  Viimeksi muokattu: 16.08.2018 klo 10.28
 15. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Löyttymäellä on kaikki edellytykset napata paikka edustuksesta, jos otteet jatkuvat tällaisina. Raamit sopivat monenlaisiin rooleihin (190cm/95kg), mutta jotenkin toivoisi hänen lunastavan maalintekijän paikkaa. Rightin kätisyydellä ja vipuvarrella eväitä hyvälle ja kovalle kudillekin. Voima riittänee vääntöihin maalin edustalla ja kulmissa. Tekemistä lienee edelleen luistelun ja liikkeen kanssa. Loukkaantumiset pitää myös saada loppumaan. Kokonaisuutena kuitenkin tunne, että läpimurto olisi nyt hyvin lähellä.
   
 16. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Tänään TuTon junnut voittivat Fopsin Suomi-sarjajoukkueen 7-2. Adam Kalaj ja Karri Forsblom tekivät molemmat kaksi maalia.
   
 17. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Vorssalaiset tehneet siitä pienen raportin myös. Linkki heidän otteleuraporttiin TUTO terävämpi Somerolla|Forssan Palloseura
   
 18. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Ihan hyvin on nuorten harjoituspelit sujuneet. 10 päivää on enää aikaa A-nuorten Liigan alkuun ja vielä yksi harjoituspelikin vieraissa vielä jäljellä. A-nuorten Liigassa ylempi jatkosarja lienee nyt tavoitteena ja 10 sakkiin pitäisi päästä siten jo alkusarjassa. Tavoite on kova. 8 joukkuetta pitäisi jättää taakse (viime kaudella taakse jäi alkusarjassa 3 joukkuetta). Monissa joukkueissa pelaa U18 MM mitalisteja, NHL varauksia yms. TuTon nimilista ei sinällään ole niin nimekäs, mutta jo viime vuosi näytti että sieltäkin voi löytyä niitä hiomattomia timantteja jotka yllättävät. Kokemusta sarjasta on nyt myös paljon enemmän ja lähtökohdat vaikuttavat paremmilta. Jollain tapaa tuntuu myös, että edustukseenkin olisi tänä vuonna enemmän mahdollisuutta saada pelaajia.

  A-nuorten Liigaan tarvittaisiin tänä vuonna hyvä startti. Helppoja vastuksia ei alussa kuitenkaan ole luvassa, mutta varsinkin kotipeleistä pitäisi pystyä keräämään pinnoja. Ylempään jatkosarjaan pääsemiseksi pitäisi saada kerättyä jotain ~1,4 pinnaa per/peli. Viime kaudella ensimmäisissä 10 ottelussa saalis oli vain 0,8 pinnaa peliä kohti ja kiri ei enää riittänyt vaikka hyvä olikin.

  Nuorten riveihin näyttäisi liittyneen myös Puolan ja Tsekin passit omaava hyökkääjä Ernest Bochnak.
   
 19. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Nyt joukkueella (vaikka paljon muutoksia onkin tullut) on vuosi kokemusta alla A-nuorten liigasta, minkä vuoksi uskon kauden alkavan paremmin kuin viime vuonna. Bochnak pelasi jo keskiviikkona Sportia vastaan.
   
 20. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Harjoituspelit ovat ainakin olleet nousujohteisia, joten toivottavasti nyt aletaan olla valmiina. Tänään K-Vantaan A-nuorista saatiin hieno revanssi ja tuloksena 2-8 voitto. Kahdesti maalasivat Karri Forsblom ja Timi Lehti. Aaro Löyttymäki iski 0-3 voittomaalin. Seuraavaksi taitaakin olla sitten jo A-nuorten Liigan avaus kupittaalla Ässiä vastaan. Ässien A-nuorissa taitaa muuten nykään pelata myös TuTo-A:ssa viime kaudella pelannut Miikka Huhtala.
   
 21. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Huomenna kausi alkaa A-nuorilla. Poissa pelistä voi olla muutama hyvin esiintynyt pelaaja. Eli ei ehkä ihan ihaantelinen alku nuorillakaan. Tietysti näytön paikkoja saa muut ja kilpailu on hyvää. Täytyy katsoa ehtisinkö/pääsisinkö heti ekaan matsiin paikan päälle.
   
 22. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Kauden avaus nuorilla tosiaan käsillä ja ensimmäisenä tulee Ässät-A vierailemaan. Pelissä voi olla myös pieni scouttauksen paikka TuTon edustuksen suhteen, jos Nickersson kuvio Ässien kanssa johtaa lainoihin Ässistä/Ässät-A:sta. Äkkiseltään katsottuna Ässät-A:n harjoituspelit eivät ihan optimaalisesti näytä sujuneen, mutta eiköhän Ässiltä se muutama Ässä hihasta vielä löydy. NHL varaukset Kivenmäki ja Killinen ovat ainakin pelanneet useita Ässien edustuksen harjoituspelejä ja ehkä ilmestyvät nyt mukaan? Lisäksi Ässät-A:n riveistä saatta löytyä mm. todella nuori (15v) jo tulevaisuuden NHL lupaukseksi rankattu Eero Niemi.

  Paperilla mielestäni TuTo-A:ltä pitäisi löytyä eväitä hyvään peliin Ässät-A:ta vastaan, vaikka muutama ihan kärkipeluri on sivussa. Hyökkäyksestä löytyy nyt jo useita kyntensä tällä tasolla näyttänyttä peluria ja pakistossakin on hieman samanlainen tilanne. Paljon riveissä myös erittäin kiinnostavia ulkomaalaisvahvistuksia ja muita potentiaalisia yllättäjiä.

  Tuosta ehkä voisi kehitellä vaikka sisääntulobiisin nuorten peleihin:
  Hall Of Fame lyrics
   
 23. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Viime kaudella TUTOlla oli sarjan paras maalivahti, joka torjui lukemattoman määrän pisteitä. Nyt samanlaista etua ei ainakaan ennakkoon ajatellen ole. Joukkue ja valmentaja ovat vuoden kokeneempia, mutta viime kauden sijoituksen parantaminen vaatii Määtän, Salmenojan tai Samokhvalovin nousemista lähes Lindbergin tasolle.
   
 24. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Vahva alku tänään TuTo-A:lle nuorten liigaan ja Ässät kaatui 4-2. Voittotilin avaaminen heti alkuun tuntuu hyvältä jatkoa ajatellen. Paljon pelissä olisi vielä petrattavaa, mutta viime kauden alkua ollaan selväti nyt jo edellä. Perustekemisen taso on paljon parempaa ja fyysisesti ollaan välillä jopa hallitseva osapuoli. Tänään fyysisesti ehkä ammuttiin jopa hieman omaan jalkaan, kun jäähyiltiin aika paljon. Onneksi kuitenkin alivoima tänään toimi ja kakkoskiekoissa oltiin hereillä. Maalissa tänään vieraillut Samu Lonkila oli myös hyvä. Muutama isompi härdellin selvitys ja varmoja torjuntoja. Torjuntaprosentiksi Lonkilalle tänään 93,5%.

  TuTo sai peliin hyvän alun kun Kallio iski 7 minuutin kohdalla pelin avausmaalin hieman yllättävällä kudilla. Pian tämän jälkeen kuitenkin jäähyiltiin oikein urakalla kotijoukkueen puolesta, mutta TuTon alivoima kesti. Ensimmäisen erän viimeisellä vitosella Ässät vuorostaan sortui jäähyilyyn ja TuTo hyödynsi tilanteen todella hyvin iskemällä erän loppun kaksi ylivoimamaalia. Maalinteossa kunnostautuivat Lehti ja Neznik. Sama tahti jatkui toisen erän alussa ja hyvin pelannut Torikka onnistui myös iskemään ylivoimalla lukemiksi jo 4-0 TuTon hyväksi. Pelin puolivälissä Ässätkin sai kuparisen rikki, kun ylivoimalla taas verkot heiluivat. Kolmannessa erässä TuTon peli meni ehkä hieman varmisteluksi ja Ässät hallitsi hieman pelin loppua. Reilut 8 minuuttia ennen loppua vieraat saivat vielä kavennuksen 4-2, mutta siihen kiri tyssäsi.

  TuTolta näkyvimpiä pelureita olivat mielestäni Kallio, Förblom ja V.Virtanen. Torikka tuntuu olevan positiivinen yllätys ja Neznik myös keräilee onnistumisia. Virolaiset Kiik ja Jögi jäivät kovan asenteensa puolesta mieleen. Jögi tosin harmittavasti taklasi hieman kädet ylhäällä Ässä peluria ja sai pelirangaistuksen. Seuraavaksi sitten naapurin ärsyttämä Tappara vastaan vieraissa.
   
 25. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Itse katsoin myös että hieman valmiimpia ollaan tähän kauteen. Tietysti eka ottelu ja vastustaja kokeneempi, mikä näkyi vielä. Ihan pelkkiä harppuunahyökkäyksiä mentiin eli ei pelkästään haastajana. Hieman enemmän jäähyiltiin ja vielä lyhyessä ajassa jäähyt uusiutuivat. Harmi, että nämä nuorten ottelut näkyvät nyt eri kautta kun edustuksen. Seuraava ottelu tulee olemaan hankala, mutta jospa tämä voitto toisi itseluottamusta ja uskoa, jolla pärjätään. Vielä on kuitenkin parannettavaa.