tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Voitto käytännössä varmisti sen, että TuTo ensi kaudellakin pelaa nuorten liigassa. Otteluita on kuusi pelaamatta ja putoajan paikalla olevalla K-Kissoilla on nyt yhdeksän pistettä vähemmän kuin TuTolla. TuTo on sarjassa kolmantena 22 pisteellä. Sen edellä HIFK:lla on 6 pistettä ja Ilveksellä 3 pistettä enemmän. Alemman jatkosarjan voittaja pääsee Nuorten SM-liigan play offeihin, missä se kohtaa ylemmässä jatkosarjassa seitsemänneksi sijoittuneen.
Tosiaan erittäin hienoa, että TuTon nuoret nähdään ensi kaudellakin nuorten Liigassa ja tähän itsekin jo uskon. Teoreettiset mahdollisuudet ovat vielä K-Kissoilla, mutta ne vaativat jo pientä ihmettä, vaikka hattua heidänkin taistelulleen on syytä nostaa. TuTolla on mahdollisuuksia vielä sille play off paikallekin asti, mutta se vaatii huippusuoritusta ja olisi aika yllätys sarjanousijalta. Panokset nousevat nuorillakin aivan uusille tasoille tulevissa peleissä ja onhan se erittäin hienoa taistella vielä näissä peleissä pudotuspelipaikasta. Unelma elää.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ziak pelasi HIFK ottelussa vain ekan erän (06:56). En tiedä mitä siinä silloin on tapahtunut, mutta sen jälkeen ei ole mukana ollut enää. Eli 4 peliä ehti jo olla pois.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Filip Lindberg on näköjään Tsekissä U20 maajoukkueen mukana. Ansaitsee kyllä näytönpaikan. TUTO A nuorilla seuraava peli kuitenkin vasta 24 päivä.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Filip Lindberg on näköjään Tsekissä U20 maajoukkueen mukana.
Tilastollisesti hyvät pelit Lindbergiltä U20 maajoukkueessa. Lindberg vuorotteli NAHL:ssä pelaavan Daniel Lebedeffin kanssa maalilla, joka on nelisen kuukautta Lindbergiä nuorempi ja rankattu potentiaaliseksi NHL varaukseksi. Molemmat veskarit pelasivat 2 ottelua. Lindberg torjui Tsekki ja Sveitsi pelit. Suomi hävisi Tsekille puhtaasti 3-0, mutta Sveitsi kaatui 6-2. Lindberg keräsi näissä peleissä yhteensä 49 torjuntaa ja 4 kertaa kiekko meni selän taakse. Torjuntaprosenteissa kiekko tarttui 92,45% varmuudella, mikä oli maalivahtien tilaston kärkipäässä. Maaleista kaksi syntyi tasakentällisin, yksi tuli rankkarista ja yksi ylivoimasta. Tällaisilla otteilla Lindbergille riittää kyllä tulevaisuudessa ottajia.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Kolmen ottelun voittoputkessa oleva TuTo kohtaa Kupittaalla Jokerit tänään kello 16.00 ja huomenna Jukurit kello 15.30. Kannattaa tulla katsomaan mielenkiintoisia pelejä. Autonkin saa pelin ajaksi lämpimään Kupittaan Citymarketin parkkihalliin.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Autonkin saa pelin ajaksi lämpimään Kupittaan Citymarketin parkkihalliin.
Tämä muuten on totta! Eipä ole tässä vuosien varrella itselle tullut itselle edes mieleen.

A-nuorilla tänään erittäin tärkeä kierros ja TuTokin tavallaan pelaa jo omia pudotuspelejään. HIFK-Ilves pelissä ovat suurimmat panokset viimeisen pudotuspelipaikan kannalta. Mikäli HIFK tuon pelin vie, alkaa heitä olla aika mahdoton tavoittaa enää kenenkään. TuTo-Jokerit pelillässä TuTo vielä elättelee toiveita pudotuspeleistä ja ottelulla lienee iso merkitys myös joukkueiden keskinäisen sijoittumisenkin kannalta sarjassa. TPS on myös pari ottelua enemmän pelanneena noussut jälleen TuTon ohi ja heillä tänään Jukurit vastassa. Parhaimmillaan TuTo voi tänään ohittaa TPS:n ja Jokerit, sekä kaventtaa eron kärkeen 9 pinnaan kaksi peliä vähemmän pelanneena. TuTolla on vielä jäljellä pelit HIFK:ta ja Ilvestä vastaan, joten teoriassa pudotuspelipaikka voisi olla jopa omissa käsissä tämän kierroksen jälkeen optimitilanteessa. Putoamisviivan tuntumassa Sport myös käy myös omaa taistoaan kunniallisesta säilymisestä sarjassa K-Kissoja vastaan.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ei aivan riittänyt nuorilla eväät tänään Jokerian kaatamiseen, vaikka lähellä se oli. 3-1 johto suli viimeisessä erässä muutamaan karkeaan virheeseen. Jatkoajalle Jokerit pääsi mukavassa vireessä ja sai sitä kautta ratkaisun peliin TuTon hermoillessa kiekon kanssa. HIFK voitti tänään kärkipelissä Ilveksen ja käytännössä varmisti jo paikkansa viimeiselle pudotuspelipaikalle. TuTolla on vielä mahdollisuuksia kohennella sijoitustaan sarjassa ja olla paras turkulaisjoukkue, mikä olisi sinänsä historiallista.

Täytyy kyllä nostaa hattua nuorille kaudesta jo tässä vaiheessa. Joukkue on kehittynyt erinomaisesti ja on pystynyt haastamaan juniorituotannon suurseuroja ihan kunnolla. Toivottavasti useampi peluri saisi vielä kunnon näyttöpaikkaa edustuksen puolella ja pystyisi murtautumaan isoon rooliin siellä tulevaisuudessa. Tällä hetkellä tosin edustuksen tilanne ei paljoa anna pelivaraa junnujen kokeiluille, mutta kukapa tietää mitä Elomo tekee?
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Harmittava tappio kieltämättä. Suoritus tällä kaudella on ollut hyvä ja onnistumisia on ollut. En tiedä oliko tavoitteena ylempi sarja vai sarjapaikan säilyttäminen. Voisi veikata että muutama ensikaudella edustuksessa voisi hyvinkin olla mukana pidempään. Kuitenkin haastetta tulee ensikaudella, kun maalivaahtiosasto tulee kokemaan muutoksen. TUTO tulee tarvimaan kovan maalivaahdin myös jatkossa. Jotenkin pitäisi myös tuoda esiin tätä polkua, mitä voidaan tarjota. Monelle nousu A-nuorten sarjasta liigaan on liian kova, mutta TUTO pystyy tarjoamaan monille ehkä paremman etenemisen. No katsotaan kuitenkin tämä kausi loppuun.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
En tiedä oliko tavoitteena ylempi sarja vai sarjapaikan säilyttäminen.
Kyllä varmaan molemmat olivat tavoitteina. Sarjapaikan säilyttäminen oli sellainen vähimmäis tavoite ja pudotuspeleihin pääseminen olisi sarjanousijalta ollut todella kova suoritus ja tietynlainen unelmien täyttymys. Yksi tavoite oli mielestäni myös elättää tätä unelmaa mahdollisimman pitkälle ja kyllä se lähes sarjan viimeisiin peleihin asti oli vielä mahdollinen. Teoreettiset mahdollisuudet oikeastaan on vieläkin, mutta en pidä niitä enää realistisina. HIFK tuskin häviää kaikkia viimeisiä pelejään ja TuTollakin on tiukkaa saada lopuista peleistä täydet pinnat. Unelma pudotuspeleistä ja mestaruustaistosta jää tulevien joukkueiden tavoiteltavaksi. Tällä kaudella on vielä hyvinkin realistiset mahdollisuudet kohentaa sijoitusta sarjassa ja ohittaa naapurikin. Voittoja tähän kuitenkin vielä tarvitaan ja peleihin ei voi takki auki lähteä.

TUTO pystyy tarjoamaan monille ehkä paremman etenemisen.
Monelle pelurille tämä nuorten liiga on ollut varmasti sinällään jo ainutlaatuinen kokemus. TuTollekin sarja on ollut paljon opettelua ja asioita on pitänyt rakentaa lähes tyhjästä. Elementtejä on edetä tässä sarjassa pelaajien kehityspolun rakentamisessa A-nuorten liigan ja aikuisten Mestiksen välillä. Kupittaan hallilla on lähes erinomaiset eväät pelata molempia sarjoja. Alueen lähellä on myös paljon muuta urheilutoimintaa ja erinlaisia koulutusvaihtoehtoja nuorille pelureille aika lähellä. Yliopisto, AMK, urheilulukio, ammattikoulu mahdollisuuksia on paljon tarjolla, jopa eri kielillä. Liikenneyhteydet ovat hyvät ja kaupungin keskustakaan ei ole kaukana. Vielä ehkä tarvittaisiin lisää kansainvälisiä kontakteja ja tarjolle myös sinne, mitkä loisivat teitä edetä myös ulkomaille tai tulla sieltä tänne. Samalla voidaan itse punnita sitä miten hyvin pärjätään muiden maiden kanssa eri asioissa mitä pelurit arvostavat. Missä on kehitettävää ja missä ollaan hyviä.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Kuten eilen Jokereita vastaan niin myös tänään Jukureita vastaan TuTo pelasi kaksi erää hyvin ja se johti kahden erän jälkeen peliä 2-0 Vaclavin ja Valden maaleilla. Kolmatta erää Jukurit hallitsi, mutta TuTo välttyi eilisen kaltaiselta romahdukselta ja voitti jännittävän pelin 2-1. TuTon elisestä kokoonpanosta puuttui tänään neljä joukkueen parhaimmistoon kuuluvaa hyökkääjää, mikä nostaa voiton arvoa.

TuTo on nyt sarjassa neljäntenä ja keskiviikkona se kohtaa Kupittaalla sarjaa johtavan HIFK:n.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTon sivuillakin uskalletaan jo iloita sarjapaikan säilymisestä, kun enää ei ole edes teoreettisia mahdollisuuksia tippumiselle.

TUTO A jatkaa Nuorten SM-liigassa! - TUTO Hockey

Mahdollisuuksia tulevaisuudessa on paljon ja näitä perustuksia voidaan alkaa rakentamaan. Samalla annetaan TuTo ry:n puolellekin signaalia, että seuran sisällä on entistä enemmän eväitä edetä junioreilla. Tämä toivottavasti tuo ajan kanssa lisää lahjakkaita pelaajia toimintaan, joille on tarjota entistä parempia kehityspolkuja. Helppoa tämä ei ole, mutta ei välttämättä aina vaikeatakaan. Välillä tarvitaan vain halua kehittää toimintaa paremmaksi, joitain hyviä oivalluksia ja epäkohtien korjaamista.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
A-nuorille yksi kauden makeimmista voitoista, kun TuTo kaatoi alemman jatkosarjan voiton jo varmistaneen HIFK:n. Vieraat hallitsivat peliä ottelun alkupuolella, mutta kotijoukkue pääsi peliin ottelun edetessä paremmin ja paremmin kiinni. HIFK:n nuorten pelissä näkyy selvästi Miro Heiskasen esikuvan merkitys. Useampi peluri uskaltaa siellä tehdä todella rohkeita siirtoja kiekon kanssa ja pakit nousevat aika ajoin hyvin näyttävästi. TuTolla oli pelin alussa hieman hakemistä tämän yllätyksellisyyden kanssa, mutta jotenkin tähän löytyi pelin edetessä lääkkeitä, kun vastustajan peliä opittiin "lukemaan". Tämän seurauksena peli kääntyi mielestäni TuTolle.

Ensimmäisen erän puolivälissä HIFK onnistui maalinteossa ylivoimalla. Maalia tarkisteltiin pitkään videolta ja olisiko se kimmonnut luistimesta sisään (itse en nänyt). Tämä jäi vieraiden ainoaksi osumaksi. Toisen erän puolivälissä TuTo pääsi löymään pelin tasoihin, kun HIFK:n puolustus antoi karmean harhasyötön ja Laurila iski pelin tasoihin. Erän loppupuolella TuTo otti muutaman helpohkon kakkosen ja vieraat pääsivät vaarallisesti pyörittämään ylivoimaa. Tässä oli yksi pelin käännekohdista ja Lindberg TuTo maalissa otti jopa 2-3 Gamesaveria kohtuu lyhyen ajan sisällä. Kolmannessa erässä molemmilla oli paikat iskeä ratkaisevat maalit, mutta veskarit olivat molemmissa päissä vireessä. Jatkoajalla TuTo onnistui kääntämään hyökkäyksen kiekon riistosta ja pääsemään ylivoimahyökkäykseen, mistä Santeri Sillanpää viimeisteli voittomaalin.

TuTon parhaimmistoon kuuluivat Mikke Laurila 1+1 tehoin ja maalivahti Filip Lindberg 96,97% torjuntavarmuudella. Hyvää taistelua esitti koko joukkue ja selvästi kausi halutaan pelata kunnolla ja kunnialla loppuun asti. Voiton ansiosta TuTo ohitti nyt Jokerit ja mahdollisuuksia on jopa tämän alemman sarjan kakkospaikalle. HIFK peli taas osoitti, että erot sarjassa eivät ole isoja ja ei viimeinen playoff paikkakaan kaukana ole ollut.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Jokerien nuoret jäivät jo varmasti TuTon taakse. Tänään vielä isot pelit sarjan loppusijoitusten osalta ja TPS-Ilves, sekä SaiPa-TuTo pelissä turkulaisjoukkueet kisaavat vielä keskinäisestä paremmuudesta sarjataulukossa. Vastustajilla voi kuitenkin olla jo muuta mielessä ja kokoonpanot näyttäisivät Ilveksellä ja SaiPalla olevan vähän vajaita.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
A-nuorten kausi päättyi jännittävissä tunnelmissa. Loppuun asti sai jännittää löytyisikö vielä eväitä Ilveksen ohittamiseen. Jänittää sai myös tilannetta tekisikö TuTo historiallisen ohituksen TPS:n nuorista sarjataulukossa ja muutaman maalin päähän siitä tällä kertaa vielä jäätiin. Ilves pelasi juuri tuon maalin verran paremmin ja ansaitsi voittonsa. Vastakkain olivat myös sarjan kärkiveskarit ja se oli iso syy sille, että lukemat pysyivät kohtuullisena. Tilanteita oli molemmissa päissä maalimäärän tuplaamiseen ja tolpatkin kolisivat.

Pelin alussa palkittiin TuTon Mikke Laurila ja Miikka Lehtonen pitkästä ja ansikkaasta taipaleesta TuTon junioreissa. Hienoa, että juniorit saavat nykyään myös tällaista tunnustusta. Tänään TuTo sai peliin hyvän alun ja Löyttymäki sai iskeä käytännössä kiekon tyhjiin, kun Lehtonen ja Halme pelasivat hänelle avopaikan. Tämän jälkeen pelin hallinta oli paljon TuTon käsissä ja muutamalla ylivoimalla olisi ollut paikat iskeä peli jo 2-0, mutta pienen virheen seurauksena Ilves pääsi alivoimalla iskemään pelin 1-1 erän loppupuolella. Toisen erän alussa Ilves sai kiekon maaliin työntämällä maalivahdin myös sinne. Videotarkistuksen jälkeen maali kuitenkin hylättiin. Erän loppupuolella hyvän pelin pelannut Sillanpää onnistui iskemään TuTon jälleen johtoon ylivoimalla. Ilves kuitenkin jälleen iski vielä erän loppuun ja peli oli jälleen tasan. Kolmannen erän alkupuolella Ilves onnistui nopeassa pelin käännössä ja voittomaali syntyi terävällä kudilla. Maalin iski Ilveksen Samuli Vainionpää ja tällä osumalla hän lunasti pistepörssin voiton sarjassa itselleen. TuTo yritti koko erän päästä vielä peliin mukaan, mutta Ilves pelasi erittäin hyvin pelin lopun eikä kotijoukkueella enää paljoa tilanteita ollut.

Kokonaisuutena kaudesta jäi kuitenkin erittäin positiivinen maku ja eväitä on nyt kehittää nuorten toimintaa tulevaisuuteen. A-nuorten sarjan vaativuus ja tasaisuus yllättivät ainakin itseni. Taisteluilme oli TuTolla kohdallaan koko kauden, mutta kauden alussa makseltiin vielä isoja oppirahoja. Hienosti kuitenkin joukkue nousi vaikeuksista ja pääsi lopulta aika lähelle alemman sarjan terävintä kärkeä. Arvosanaksi kaudesta antaisin joukkueelle 8 1/2, kiitettävä olisi tullut TPS:n ohittamisesta ja täydet pinnat pääsystä pudotuspeleihin. Joukkueen arvokkain pelaaja oli varmasti maalivahti Filip Lindberg, joka voitti sarjan maalivahtien tilastot 93.35% torjuntavarmuudellla. TuTo oli myös sarjan yleisömagneetti ja keräsi peleihin eniten yleisöä. Kiitokset koko joukkueelle hyvästä A-nuorten kaudesta.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
A-nuorten liiga on edennyt jo pudotuspeleissä välieriin. Alemman jatkosarjan voittaja HIFK pudotti aika yllättäen puolivälierissä ylemmän jatkosarjan voittajan HPK:n otteluvoitoin 2-3. HIFK on nyt jo neljän sakissa ja ties vaikka menisi loppuun asti? TuTo pärjäsi HIFK:ta vastaan yllättävänkin hyvin ja tilastot taitavat olla alkusarjan, sekä alemman jatkosarjan osalta käytyjen 4 kohtaamisen jälkeen aika tasan. Pisteet 6-6, maaliero 7-7. Pienet tuntuvat olevan erot junnujenkin sarjoissa nykyään. HIFK tällä hetkellä sarjan TOP-4 joukkue, TuTon sijoitus 14.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Lindbergiltä jälleen loistava ottelu nuorten maajoukkueessa Venäjän U20 joukkuetta vastaan, torjunta varmuus ~95% ja tuloksena Suomen 1-2 voitto. Tällä menollä hän vielä hankkii itselleen NHL varauksen. Halme teki myös hyvää työtä U20 joukkueen mukana Venäjä voitossa. Loistavaa A-nuoret ja Venäjä voitot ovat aina kova asia! Täytyy mainita myös loistavasti pelannut EU:n Jesse Ylönen. Venäjää vastaan tehot 0+2 olivat kovaa valuuttaa.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
A-nuorten kausi on ohi, mutta kysytään nyt vielä kuitenkin. Halme ja Seipell lähtivät, mutta eliten mukaan heillä molemmilla oli sopimus myös ensikaudesta. Tuskin näissä mitään rahaa liikkuu, mutta mietityttää kuitenkin. Ei nuorille mitään palikoita rattaisiin haluta luonnollisestikaan laittaa. Seipell varmaan sai helposti lähteä, mutta Halmeen kohdalla varmaan pientä harmia tunnetaan.
 
Sini-puna-valkoinen Savo
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy