Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

TUTO Hockey A-nuoret 2017–2018

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana Eesau_65, 19.04.2017 klo 23.40.

 1. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Jotta järjestelmä olisi vielä epäreilumpi niin on päätetty, että SM-liigaseuran A-juniorijoukkue voi pudota liigasta aikaisintaan kaudella 2019-2020. Eli joukkue joka tällä kaudella, ensi kaudella ja sitä seuraavalla kaudella on kahden viimeisen joukossa putoaa Nuorten Liigasta.
   
 2. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Onko tuosta faktaa, että Jokerit pystyy tippumaan nuorten liigasta? Noin minäkin säännöt tulkitsen mutta epäilen.
   
 3. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Näin Aittola mainitsi paikallisessa lehdessä. Mainitsi että vain Jokerit, TUTO ja Espoon Blues ovat mahdollisia putoajia. Uskoisin, että tuossa on jotain perää siis.
  Linkki Aamuset lehden juttuun asiasta Jälkipeli: Nuorten SM-liigaa pelataan eri lähtökohdista - Urheilu - Aamuset
   
 4. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Alempi jatkosarja on hyvin armoton. 18 ottelua ja 9 vastustajaa, sekä vain yksi paikka pudotuspeleihin ja kaksi alas. Jokaisella pelillä voi olla ratkaiseva merkitys ja todella pitkään tappioputkeen ei yksinkertaisesti ole varaa. Hyvä startti olisi todella tärkeä.

  Otteluohjelma näyttäisi löytyvän jo ja TuTon nuorten pelit jatkuvat Mestiksen alkusarjan voittajaa K-Kissoja vastaan kupittaalla (5.1) ja seuraavaksi heti (6.1) jo paikallisvastus TPS saapuu kupittaalle. Aika kiinnostavat vastukset heti alkuun. K-Kissat pelissä nähdään missä nuorten Mestis menee ja heidän riveistään löytyy mm. Mestiksen alkusarjan ykköstorjuja Dominik Salama. Nuorten Mestiksen alkusarjan pistepörssin voitti muuten Hermeksen 16-vuotias Wiljami Myllylä, joka on nähty Hermeksen edustuksessakin. TPS pelissä taistellaan taas paikallisesta paremmuudesta ja näissä peleissä voitot toisivat varmasti uskoa lisää TuTollekin siihen viimeiseen pudotuspelipaikkaan.
   
 5. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Voisivat vielä vähän vaikeuttaa tätäkin määräämällä vaikkapa pykälän, jonka mukaan SM-liigaseuran A-junnujoukkue voi tästä huolimatta pudota vain ja ainoastaan jos tähdet ovat oikein ja jos Suomen presidenttinä on 2020 joku muu kuin Sauli Niinistö. Mikäli nämä täyttyisivät niin senkin jälkeen voisi vielä määrätä ns. saunamajuri-pykälän, jossa riittävän hyvä saunottaminen kabineteissa takaisi jatkopaikan.

  On se kyllä kumma, kun Suomessa ei saada jääkiekossa edes junnusarjoihin rehtiä ja rehellistä sarjajärjestelmää jossa sarjan huonoin putoaisi tai edes karsisi, vaan aina pitää keksiä täysin järjettömiä ja epäoikeudenmukaisia keinoja säilyttää liigajoukkueiden taivaspaikat.
   
 6. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Noinhan se menee. Olisikin hauska nähdä, jos vahinko sattuisi esim. Jokereiden kohdalla, että millaisia ilmaveivejä tulisi liitosta kun hiukan rukkaillaan tulkintoja uusiksi...

  Alempi A:n sm on kilpaurheilua parhaimmillaan. Voi todeta kaikilla peleillä olevan merkitystä. Erittäin mielenkiintoista seurattavaa.
   
 7. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Lainaus:
  Mikähän on oikeastaan se virallinen "julkinen" peruste A-nuorten sarjan liigajoukkueiden suojelemiselle? Taloudellisia syitä tälle ei ainakaan voi olla, koska sarjasta aiheutuu monille seuroille muutenkin isoja kustannuksia ja tuotot ovat rajalliset. Itse en myöskään ymmärrä miten putoamisen suoja palvelisi pelaajien kehittymistä? Pikemminkin tippumisvaara voisi aiheuttaa lisää panostusta junioreihin, kuin sen puuttuminen. Sarjan paisuminen on myös johtanut uusiin ongelmiin. Ilmeisesti ainakin jotkut tahot pelkäävät, että ei ole enää tarpeeksi tasokkaita pelejä palvelemaan pelaajien kehitystä, mistä sarjan jakautuminen kesken kauden voisi esimerkiksi johtua.

  Epävirallinen peruste A-nuorten liigajoukkueiden suojelemiselle on liigaseurojen panostukset junioritoimintaan. Liigaseurojen toimiessa yhdessä näissä keskusteluissa liittoa vastaan, ne voivat "kiristää" itselleen tällaisia etuoikeuksia esimerkiksi uhkaamalla junioritoiminnan panostusten vähentämisellä. Käsiin jää tuntuma, että liitto on hyvin pitkälti liigaseurojen ohjailtavissa. Jokerit ei enää ole tässä sisäpiirissä ja pitkälti sen vuoksi sillä ei enää ole "suojaa", vaikka panostuksia sieltäkin löytyy junioreihin. Voi olla, että heidät vielä olisi otettukin sisäpiiriin, mutta KHL:n tyylistä voi päätellä, että siellä halutaan pikemminkin tehdä eroa kilpailevaan sarjaan. Oikeastaan on hieman ihmeellistä, että Jokerit ei ole jo KHL:n juniorisarjassa.

  Jäljelle jää vielä se iso kysymys, että miten tämä kaikki vaikuttaa kiekkoilun tulevaisuuteen täällä? Junioreissa on tulevaisuus ja voikin kysyä, että tukeeko nykyinen malli junioritoimintaa kunnolla, vai vain esittää tukevansa? Joskus toimiva yhteistyö avaa ovia uusille tasoille, mutta toisaalta joskus yhteistyö voi johtaa vaikka kartelleihin, missä kehitys voi jäädä sivurooliin.
   
 8. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Lainaus:
  Itse olen miettinyt, että Liigaseurat pistäisivät muuten pystyyn oman junnusarjansa, joka ei olisi enää liiton alla eikä liitossa luonnollisesti tätä haluta.
   
 9. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Oli ainakin jossain vaiheessa aikeissa lähteä pelaamaan yliopistokiekkoa Yhdysvaltoihin ja tällöinhän ei käsittääkseni voi Mestistä pelata.
   
 10. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Markus Raita siirtyi näköjään Kouvolaan. Pelasi kuitenkin monessa (31) pelissä, eli siitä ei ole ollut kiinni. No tsemppiä kuitenkin uusiin haasteisiin.
   
 11. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Lainaus:
  Armeija
   
 12. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Esimerkiksi NCAA yliopistosarja vaatii pelaajilta amatööristatusta ja ammattilaisotteluita ei saa olla pelattuna. Rajanvedossa palkan maksulla on ilmeisesti myös merkitystä ja esimerkiksi joistain Kanadan juniorisarjoista ei sen vuoksi enää pääse vaikka NCAA sarjaan. Eväät Lindbergillä kyllä riittävät siihenkin sarjaan, jos haluja löytyy. Urheilustipendillekin löytynee myös hyvät lähtökohdat ja sillä lienee mahdollista kattaa paljon opiskelun lukukausimaksuja yms. kuluja USA:ssa. Mieluusti Lindbergin TuTossakin pitäisi, mutta vaikeata se taitaa olla kun otteet ovat olleet aika lupaavia. Opiskelun ja kiekkoilun suhteen hyviä mahdollisuuksia löytyy myös Suomesta ja näitä asioita kannattaa punnita ja miettiä tarkkaan. Henkilöstä, tilanteesta ja tavoitteista riippuen voi paras vaihtoehto vaihdella paljonkin.

  Slovakialainen Rastislav Vaclav näyttäisi myös siirtyneen TuTon A-nuorten vahvuuteen. A-nuorista löytyy nyt neljä ulkomaalaisvahvistusta. Yksi vielä lisää ja kaikki voi pistää vaikka samaan ketjuun, heh.
   
 13. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Superlauantaita on mainostettu, mutta toivon mukaan A-nuoret ovat tänään jo tosissaan liikkeellä. Alemman sarjan pelit alkavat tänään ja TUTO saa vastaan K-Kissat. K-Kissat siis voitti nuorten Mestiksen alkusarjan ja heidän maalivaahti oli ykkönen torjuntaprosenteissa. Vielä kun katsoin historiaa näiden keskinäisistä peleistä, niin eipä ole mitään helppoja nuo olleet. Todella tasaisia pelejä. Vaikka nyt ollaan eri sarjoissa pelattu, niin mitään aiemmista poikkeavaa ei ole syytä odottaa. Tähän on suhtauduttava tosissaan. Tässä tämä homma kuuluu valmentajalle.
   
 14. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Tänään K-Kissat kaatui 5-2 TuTon Nuorten SM-Liigan alemman loppusarjan ensimmäisessä pelissä. Peli oli koko ajan turkulaisten hallussa ja TuTo oli selvästi parempi joukkue. Huomioni kiinnittyi uuteen slovakki-pelaajaan Rastislav Vaclaviin, joka on pelannut alkukauden kotimaansa liigassa Team Slovakia U20 joukkueessa. Eli kovia pelejä hänellä on alla tältä kaudelta. TuTossa Vaclav pelasi samassa ketjussa Aleksi Halmeen ja maanmiehensä Adam Kalajin kanssa. Taitava kaveri ja hän teki myös ottelun ensimmäisen maalin.

  TuTossa on paljon "tsekkoslovakialaista" väriä kun joukkueessa pelaa kahden slovakkihyökkääjän lisäksi kaksi tsekkipuolustajaa, Tomas Drimal ja Adam Ziak. Hyviä vahvistuksia kaikki.

  Huomenna sitten Kupittaalla vastassa Tepsi kello 14.30 alkavassa pelissä. Mielenkiintoinen iltapäivä tulossa.
   
 15. Hokipedia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Underdog
  Lainaus:
  Korjaan sen verran, että Tomas Drimal ja Adam Kalaj ovat tshekkiläisiä, kun taas Rastislav Vaclav ja Adam Ziak ovat slovakkeja :)
   
 16. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  TuTon nuoret kohtaavat TPS:n tänään Superpäivässä, joka sisältää 3 peliä. A-nuorista edustuksen riveissä näittäisivät tänäänkin pelaavan Halme ja Vuorio, joten kova työ on TPS kaataa, mutta ei mitenkään mahdoton. Eilen saatiin jo hyvä startti A-nuorten alempaan alkusarjaan ja siitä on hyvä jatkaa tähän paikallispeliin. TPS:n riveissä on myös mielenkiintoisia pelureita ja tänään sieltä löytyy mm. Timo Pärssisen poika, Kalle Valtolan veli. Lisäksi heidän riveissään on myös TuTon edustuksessa viime kaudella vieraillut Tarmo Reunanen.
   
 17. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Hyvää kiekkoilua sai tänään A-nuorilta nähdä paikalliskamppailussa, vaikka 3-6 tappio tulikin. Pelintaso lähenteli ajoittain pudotuspelikiekkoa ja juuri tällaisia pelejä nuoret tarvitsevat kehittyäkseen eteenpäin ja löytääkseen uusia vaihteita peliinsä. Peli ratkesi oikeastaan TPS:n parempaan viimeistelyyn, loistavaan alkuun ja mielestäni heidän veskarinsakin vei tällä kertaa myös maalivahtien taistelun. Lindberg torjui hyvin, mutta tänään se taso ei vain riittänyt, kun vastustajan veskari teki muutaman gamesaverin. TuTon oli mielestäni lukemista huolimatta jopa yllättävän hyvin pelissä mukana. Maalipaikkoja luotiin hyvin (ehkä jopa vieraita enemmän), mutta niistä saatiin "vain" 3 maalia. Jotain kertoo myös se, että joka erässä vierailijoiden veskari joutui torjumaan enemmän. Kokonaisuutena kuitenkin värikäs ja viihdyttävä peli katsojan näkökulmasta. Pienenä yksityiskohtana vielä se. että Valtolan veljekset tekivät tänään maalin mieheen, toinen TuTon edustuksessa ja toinen TPS:n A-nuorten paidassa. A-nuorten alemmastajatkosarjasta näyttäisi tulevan aika tasainen ja mm. K-Kissat ryösti tänään pisteet Jokereilta.
   
 18. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Huomenna A-nuorilla tärkeä peli edessä Jokereita vastaan. Peliä voi seurata myös Fanseat sivuston kautta. Jokerit voitti Jukurit 3-1 kotona, mutta hävisivät paikallispeleissä K-kissoille 2-5.
  Alkusarjan peleissä hävittiin ensin vieraissa 2-0, mutta kotona tuli sitten voitto 4-3. Helppo vastus ei ole ja molemmat ovat sellaisia, jotka ovat putoamisuhan alaisia. Saa nähdä kumpaan nyt satsataan eli ovatko edustuksen mukana pelanneet huomenna Helsingissä vai Turussa. Itse suosisin heille Helsinkiä.
   
 19. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  A-nuorten tärkeä peli Jokereita vastaan hävittiin harmittavasti. Ilves sitten olikin vaikeampi ja vei pelin selvästi 5-0. Kohta pitäisi taas alkaa pisteitä nappaamaan, jotta tilanne ei liian tiukaksi mene. Seuraava vastustaja mukavasti Sport vieraissa ja sen jälkeen pari kotipeliä.
   
 20. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  20% eli 1/5 jo nuorten alemmasta jatkosarjasta jo takana. K-Kissat on muuten aloittanut TuTo tappiosta huolimatta hyvin ja on sarjan kärjen vauhdissa ainakin vielä.
   
 21. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  A- nuoret otti tänään Vaasassa tärkeän 3-0 voiton Sportista. Aleksi Halme on ollut iskussa. Hän teki kaksi maalia ja syötti yhden. Huomenna on Kupittaalla kello 16 vastassa SaiPa, joka tällä hetkellä kahden erän jälkeen johtaa Tepsiä 4-1.
   
 22. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Arvokas voitto ja tappioputki saatiin katki. Lindbergille myös maukas nollapeli. 1/4 osa sarjasta pelattu ja nuorten Mestiksen K-Kissat rakentelee todellista pommia ja siirtyi 5 ottelun jälkeen ainakin hetkeksi sarjan piikkipaikalle. Tasaiselta meno sarjassa näyttää ja vain Diskos vaikuttaa olevan selvissä ongelmissa. Jännästi nuorten Mestiksestä tulleista joukkueista löytyy nyt jumbo ja kärki.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2018 klo 21.47
 23. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Hyvä voitto ja taitaa tuo Vaasa sopia meille, kun sieltä pari voittoa jo saatu. Tänään sitten SaiPa, joka saanut odottaa Turussa matkan päältä palaavaa vastustajaa. Hiukan siis etua heille. Taisteltava kuitenkin on. K-Kissat näemmä voittaa useamman ja tähtää jo jatkopeleihin ylemmän sarjan porukoiden kanssa. Tähtäin siis otettava Jokereiden ohittamiseen.
   
 24. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  TuTon nuoret kaatoivat SaiPan tänään puhtaasti 3-0. Kaksi ensimmäistä erää meni aika lailla TuTon hallinnassa ja paljon oli kotijoukkueella hyviä maalipaikkoja. Kahden erän jälkeen tilanne olisi voinut olla hyvinkin vaikka 5-0, mutta viimeistely oli hyvin vaikeata ja johto oli "vain" 2-0. Viimeisessä erässä TuTo löi luukut kiinni todella rajusti ja tunteetkin kuumenivat, kun SaiPa painoi päälle. Jokunen aika paha paikka tuli, mutta Lindberg TuTo maalissa teki ne tarvittavat torjunnat ja piti nollan. Lopulta Aleksi Runola viimeisteli loppuluvut tyhjiin. Pelissä kunnostaitui näkyvimmin TuTon Adam Ziak, joka iski tehot 1+1 pakin tontilta ja oli isossa roolissa ratkaisuissa. TuTon sisäisessä pistepörsissä johtoa pitää Aaro Löyttymäki 1+5=6 tehoilla.

  Voitolla noustiin sarjassa putoamisviivan yläpuolelle. Sarjan piikkipaikalle on matkaa 3 pinnaa ja putoamisviivalle nyt 2 pinnaa. Seuraavaksi vastaan Diskos, joka tänään yllätti sarjan kärjessä olleen K-Kissat. Saapa nähdä kuinka kauan Lindbergin nollaputki kestää ja pystyykö Diskos sitä rikkomaan? Tämän jälkeen isot pelit vieraissa HIFK:ta ja naapuri TPS:ää vastaan. Näistä peleistä olisi lähes pakko raapia pinnoja, jos siitä viimeisestä pudotuspelipaikasta meinataan vielä taistella. Kaikki on vielä mahdollista.
   
 25. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Tänään ei ollut kovin hyvä peli, mutta tärkeintä on, että voitto tuli. TuTon ensimmäisessä maalissa Adam Ziak laukoi kiekon siniviivalta maalille, mistä Niklas Valde ohjasi sen maaliin. Toisessa erässä TuTo pelasi kuusi minuuttia huonoa ylivoimaa. Erän lopussa Ziak kuljetti hienosti kiekon maalille ja teki rystyllä tärkeän pukukoppimaalin. Kolmannessa erässä SaiPa hallitsi, mutta toisen nolla-pelin putkeen pelannut Filip Lindberg torjui SaiPan ponnettomat maalintekoyritykset.

  Nyt Liigan ulkopuolisista putoamisuhan alla olevista joukkueista Jokerit ja Diskos ovat TuTon takana ja Karhu-Kissat kolme pistettä edellä. TuTolla on sarjassa vielä 12 ottelua pelaamatta, joten tasaisessa sarjassa voi tapahtua vielä mitä vaan. Muuten pelaajapulasta kärsivästä TuTon edustusjoukkueesta oli tähän otteluun siirretty Samu Suominen.