Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

TUTO Hockey A-nuoret 2014–2015

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana Burberry, 08.04.2014 klo 17.51.

 1. Burberry Jäsen

  A-nuorilla 8-10.4 try-out. Saas nähdä kuinka paljon jää viime kauden pelaajia ja tuleeko uusia naamoja.
   
 2. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Junnutoiminnassa on vielä paljon kehiteltävää. Tänään juuri taisi olla uutinen, että mm. jääkiekon harrastukseen voi upota pieni omaisuus vanhemmilta. IS:n juttun mukaan 15-18v nuoren jääkiekko maksaa nykyään jopa reiliu 12 700€ / kausi. Ikäluokkien pienentyessä, talouden ollessa alamaissa ja harrastusken hinnan ollessa tapissa synkkä varjo uhkaa langeta tulevaisuuden ylle. Useat lupaavat pelurit joutuvat luopumaan mahdollisuudesta uralle, koska taloudelliset rahkeet eivät vain riitä harrastukseen.

  Raportti paljastaa: Lasten harrastuksiin todella uppoaa omaisuus - Perhe - Ilta-Sanomat

  Ehkä TuTo voisi kehittää keinoja harrastuksen hintojen tuomiseksi vanhemille inhimillisemmälle tasolle. Tässä voisi olla myös bisnes mahdolisuus, jos hintojen nousu perustuu huonolle kilpailulle, nousu tahti vaikuttaa aikanakin kovalta. Laaja harrastajapohja auttaa paremmin löytämään lahjakuuksia ja palvelee tulevaisuutta. Itsellä ei ole tarkempaa käsitystä junnutoiminnan kustannuksista, mutta isot rahat siellä taitaa pyöriä, jos yhtään on yllä olevissa luvuissa perää.
   
 3. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Edellisen kauden tammikuussa pelaajia siirtyi TUTO:n riveistä Raahe-Kiekon riveihin neljä pelaajaa.

  Yksi heistä oli Miika Laukkanen. Onko mitään erikoista syytä, miksi ainakin tilastojen mukaan tehokas hyökkääjä lähti ? Oliko jäämässä joidenkin jalkoihin ja peliaika vähentynyt vai miksi ?
   
 4. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:

  Niinpä näkyy. Koska Burberry selvästikin tuntee A-junnujen hommat, niin osaatko arvioida minkä tasoisella ryhmällä ollaan liikenteessä? Tuttuja, tällä kaudella hyvin pelanneita kavereita löytyy myös useita. Hyvä niin.
   
 5. Burberry Jäsen

  Joukkuetta näemmä nuorennettu reippaalla kädellä. Onneksi on mukana "kokemusta" näiden nuorien kanssa, ja toivottavasti ovat mukana myös kauden alkaessa. Luulen, että muutamalla "vanhemmista" on tavoitteet korkeammalla ja tähyillään kenties jo miesten sarjoihin. En osaa yhtään veikkaa joukkueen tasoa uusien osalta. Toivottavasti TuTo nappaa miesten harjoitusrinkiin muutaman, eikä päästetä lähtemään muualle. Näin voivat jatkaa pelejä A:n puolella?
   
 6. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Olisikohan A-junnujen maalivaahdeista joku, joka voisi toimia mahdollisesti myös edustusjoukkueen mukana ? Siis jos pidettäisiin harjoituksissa mukana mahdollisuuksien mukaan, niin auttaisko se myös A-junnujen puolella?

  Nythän ainakin vielä näyttää siltä, että pahimassa tilanteessa meillä tulee ongelma edustuspuolella.

  Samalla voisi ajatella myö iän puolesta kohta yli-ikäisiksi jäävien pelaajien ottamista rinkiin mahdollisuuksien mukaan.

  Etua voisi olla molempiin suuntiin ja samalla edustsujoukkueen puolella nähtäisiin mahdollinen käyttö tulevalla kaudella tai ainakin seuraavalla kaudella.

  Voi tietty olla, että näin on toimittukkin jo. Ainakin muistelin, että jotai tuon suuntaista puhuttiin Ikan tulessa mukaan.
   
 7. Burberry Jäsen

  Valitettavasti, ei näemmä harjoitusrinkiinkään pääse A-junioreista ketään. Vai onko jollain parempaa tietoa? Ounastelen, että kato käy tässä joukkueessa näiden vanhempien jätkien osalta. Jäljelle jää vain nuori ja kokematon porukka.
   
 8. Lainaus:
  Harjoitusrinki saattaa olla eri asia kuin se, ettei olisi mukana kauden aikana edustuksen treeneissä.

  Mielestäni pelillinen "kuilu" Mestiksen ja A-junnujen Mestiksen välillä on niin suuri, ettei siellä pelaa kuin poikkeustapauksissa pelaaja, jolla on jo jonkinmoinen tausta miesten harjoittelusta parilta vuodelta. Väitän, että kyllä sieltä aina muutama kaveri näyttöpaikan saa. Loppu onkin itsestä kiinni. Onneksi.
   
 9. Zigismund Jäsen

  Lainaus:
  Kyllähän siellä pieni kato kävi. FPS:n mukaan lähti peräti viisi viime kauden junnua. Tosin näistä viidestä pelaajasta ainoastaan Vahlsten ja Vento olisivat ensi kaudella olleet vielä A-junnuikäisiä.
   
 10. Burberry Jäsen

  Näemmä, Vento ja Vahlsten tehneet sopparin Forssaan miehiin. Maalivahti Ikonen Try-outilla. Viime kauden A:n pelaajista Virtaniemi ja Javanainen myös sopimuksen tehneitä.
   
 11. Burberry Jäsen

  Lainaus:
  Kävi juu. Onnea pojille uusiin haasteisiin!
   
 12. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Nämä uutiset ehkä vahvistavat sitä tunnetta, että Mestiksen A-junioreista ei täällä suunnassa kovin helposti pääse edustusjoukkueeseen (ei kai monella muualakaan, vaikka välillä siltä näyttää).

  Pelaajien kannalta pääsy Suomi-sarjaan näemmä onnistuu ja sieltä sitten vuoden tai kahden päästä takaisin? Toisaalta jos FPS onnistuisi nousemaan, niin tiedä vaikka siellä sitten jatkaisivat onnistuessaan.

  Hieman harmillista, että omassa organisaatiossa tämä eteneminen ei onnistu. Pitäisi varmaan olla hyvinkin poikkeuksellinen lahjakkuus ennen kuin se onnistuisi, mutta toisaalta silloin olisi jo varmaan kyselijöitä muualtakin.

  Onnee ja onnistumista heille.
   
 13. Burberry Jäsen

  Eliteprospects.com - TuTo U20

  Mielenkiintoisia tilastoja. Vahlsten tehnyt eniten maaleja kaudessa. Ja kärkipäässä monessa muussakin tilastossa. Ja tilastot tosiaan kattaa koko A:n historian.
   
 14. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Kyllä pojilla siellä on hyvät mahdollisuudet onnistua. Viimekaudella seillä pelasi hyvää tulosta Larinmaa, joka hänkin löytyy tuolta samasta tilastosta.

  Ehkä se hyppy sinne ei ole niin suuri tai sitten se vaan on se, että kun annetaan mahdollisuus niin tulee myös onnistumisia.

  Jossakin vaiheess joku kyseli Forsassa liikkuenesiin puheisiin liityen, että onko TUTO:lla ja FPS:llä tulossa yhteistyötä. Näiden perusteelle en kyllä usko.
  Ehkä se on myös pelaajille halua hakea uutta mahdollisuutta, jos täällä ei sitä tule.
   
 15. Burberry Jäsen

  Olisi Vennolle ja Vahlstenille ollut käyttöä TuTo:n A:ssa. Mutta toivotaan pojille menestystä, ja FPS:lle mestikseen nousua.
   
 16. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  A-nuoretkin on kautensa aloittanut. Aika vähän niissä varmaan katsojia käy, mutta jos joku käynnyt niin mukava olisi kuulla miltä näyttänyt.
  Tiukka tappio ekassa ottelussa KooKoo:lle vaikka torjuntojen perusteella hyvin on mennyt (torjunnat 17-47). Välissä sitten voitettu Titaanit, Jukurit ja K-Kissat. Sen jälkeen tappio EKS:lle taas tiukasti ja siinäkin torjuntojen perusteella olisi voinut tulos olla toinen. Tällä hetkellä siis sarjassa viidentenä.
  Maalivaahdilla Juho Nikulla kolme ottelua takana ja torjuntaprosentti 96,92 . Teemu Helmisellä kaksi ottelua ja torjuntaprosentti 86,67.
  Tehokkain pelaaja ollut Severi Kallio (4 peliä 3 + 4).

  Niin ja sarjaa johtaa K-Vantaa puhtaalla pelillä
   
 17. ceeceeäm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turkulainen jääkiekko
  A-nuoret on kuulemani mukaan tällä kaudella hyvin nuori joukkue, jossa kirmailee useampikin häkkipää mukana. Finhockey:n sivuilta tuossa laskeskelin, että siellä tosiaan taitaa vakituisesti pelata 5 B-ikäistä ja yksi C-ikäinenkin, mikä on todella mielenkiintoista. Pitäisi kyllä mennä katsomaan näiden pelejä jossain kohtaa.

  Lisäksi myös nuorempien junnujen (lähinnä tietty B ja C) otteet kiinnostavat. TUTO:n B-nuorethan menestyivät viime kaudella hyvin valtakunnan Mestiksessä ja C-nuoret taas kamppaili SM-sarjassa.
   
 18. Vilkuilin tuossa joukkueiden sivuja ja huomasin tutun nimen Tuton A:n valmennuksessa: Mikko "Löge" Jortikka.
  Mestaruuskauden runkopakkeja. Mutta A:lla ihan näpsäkkä nippu kasassa.

  B:n matseja olen nähnyt pari ja viime kauden pelitapa on muisto vain. Tai en ainakaan minä löytänyt pelistä punaista lankaa. No, sellainen oli viime kaudenkin alku ja päättyi ihan mukavasti.

  C-junnut pelaavat ihan väärää sarjaa. Tainnut jossain realismi hieman pettää, sillä eihä C-karsintasarjaan ole pakko osallistua, vaikka C viime kaudella SM-sarjaa pelasikin (ihan kohtuullisesti). Nyt kaksi viime peliä: Tuto - TPS 0-12 ja HIFK-Tuto 20-1. Eihän se poikien vika ole, vaan sen tahon joka on pojat ko. sarjaan "ilmoittanut". Noista peleistä ei saa kukaan yhtään mitään.
   
 19. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  A-nuoret päätyivät Mestiksen alkusarjassa sijalle 3. Edessä Jukurit ja K-Vantaa. TUTO edustusjoukkueen kakkosmaalivaahtina parissa ottelussa eiintynyt Juho Niku maalivaahtitilaston ykkönen. TUTO on myös päästänyt vähiten maaleja. Seuraavksi jatketaan varsinaiseen nuorten Mestikseen 7 muun kanssa ja pelataan kaksinkertainen sarja. Ei muuta kuin tsemppiä sinne.
   
 20. Taccutucca Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
  Moi, osaako joku sanoa miten Mikke Laurila on pelaillut noustuaan TuTon A-junnuihin? Kaveri oli rinnakkaisluokalla Klassikon yläkoulussa (OT: RIP Klassikko, yläkoulu lähetettiin Topeliukseen ja lukioon otettiin juntit (anteeksi, tunnen vaan sieltä paljon ihmisiä) Juhanaherttuasta, Turun entinen kolmanneksi paras lukio on nykyään sylkykuppi) ja olisi tietää, että onko hänellä potentiaalia nousta edariin tai jopa Liigaan, olisi nimittäin aika hienoa tuntea joku Liiga-peluri. Enqvistin Eetu oli myös samalta luokalta kuin Mikke, mutta taisi lopettaa pelaamisen heti B-junnuihin noustuaan.
   
 21. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Ihan tilastoiden mukaan tällä tavoin on Laurila pelannut 11. LAURILA Mikke TUTO Hockey 24 6 8 14
  Eli 24 ottelun aikana 6 maalia ja 8 syöttöä. 11 paras pistemies TUTO listalla. Siellä kärjessä on kaksi ihan omilla numeroilla eli Kristian Tikka ja Kevin Parras.
   
 22. Jalasvaara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS ja WSH Capitals
  Minkälaisia pelaajia nämä Atte Virtaniemi ja Kristian Tikka ovat? Molemmat näyttäisivät tänään olevan Tepsin kokoonpanossa Kuopiossa. Noiden lisäksi myös Matias Friman pelaa ainakin tänään Tepsissä.
   
 23. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  En ole pääddyt seuraamaan nuorten otteluita, joten en tähän pysty vastaamaan. Ihmetyttää kuitenkin se, että TUTO:n nuorilla oli eilen oma ottelu ja kärkipelaajia kuskataan Kuopioon. Hieman siis kyrsii tämäkin taas.
   
 24. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Viikonloppuna A-nuoret kaatoivat kärkijoukkueen (K-Vantaa) kahdesti. Hienoa. Kotona ensin lauantaina 5-3 ja heti seuraavana päivänä 3-4 Vantaalla.
  Jukurit 3 pojon päässä, mutta tämän kuun lopussa tuo saatavissa kiinni, kun Jukurit saapuvat Turkuun. Sinne sitten kaikki paikkakunalla oleskelevat katsomaan ja kannustamaan. TUTO siis sarjassa kolmantena tällä hetkellä.