TUTO Hockey 2021–2022

  • 116 258
  • 559

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Taisi eilen käydä aika klassinen hyvän olon tunteen hiipiminen puseron alle. Täytyy myöntää, että itsestäkin tuntui 2. erän/2 maalin johdon jälkeen hämmentävän hyvältä sarjakakkosta FPS vastaan. Tuohon se pieni herpaantuminen, mistä vastustaja kuittaa nopeasti ja oma paketti levisi kuin "Jokisen eväät". FPS käänsi pelin käytännössä viimeisen erän erikoistilanteidessa ja ratkaisujen ydin oli alivoimamaaleissa. Saapa nähdä miten tänään erikoistilanteet sujuvat.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
FPS-TuTo tänään kahden erän jälkeen 2-5. Olli Valtola ja Joonas Larinmaa iskeneet nyt kahteen erään molemmat 2 maalia. Saapa nähdä minkälainen viimeinen erä tänään pelataan.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Ei tullut kolmannen erän repsahdusta tänään. FPS oli koko pelin aika vastaantulija. TuTolla erikoistilannepelaaminen toimi hyvin. Kaksi ylivoimamaalia, yksi alivoimamaali ja yksi rankkarimaali. Tuomas Aalto pelasi maalilla hyvin. Optimistina uskon, että tästä alkaa TuTon nousu sarjataulukossa ylöspäin.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kahdessa pelissä 11 tehtyä maalia on positiivinen ja toivon mukaan maalinteon tehokkuus jatkuisi nyt loppuun asti. Jos ymmärsin oikein, niin ekan pelin jälkeen palaute joukkueelle oli olut aika voimakasta ja tulos siitä sitten näkyi tässä jälkimmäisessä.
Kyllä eilen hieman vielä kyllä pelotti omassa päässä pelaaminen. En tiedä onko se tarkoituksellista, että viiskko menee aika tiiviiksi ja syvälle omaan päähän. Molemmissa otteluissa FPS kun pääsi laidoilta etenemään hyökkäyspäähän, niin kiekko siirrettiin sitten siniviivan yli tulleelle pelaajalle joka pääsi siitä sitten aika vapaasti aina laukomaan. Eilen onneksi moni laukaus oli heikko ja siitä ei takaiskua tullut.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
TuTon ensi lauantain peli IPK:ta vastaan on siirretty pelattavaksi 1.2. iisalmelaisten tartuntojen vuoksi. Siirto on TuTon kannalta hyvä, jos helmikuussa saa halliin ottaa katsojia. Huomenna vastassa ovat Peliitat, jos koronajumalat sallivat pelin pelattavaksi.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Näyttäisi tällä hetkellä että TuTo-Peliitat peli tänään pelataan. Hermanni Vidmanin aikaan ei vielä ole 3 pisteen kotivoittoa napattu, mutta tänään sen voisi luulla olevan aika lähellä. TuTo on kerännyt edellisistä 6 pelistä 9 pistettä ja Peliitoilla vastaava saldo on 5 pinnaa. Vaikka TuTo on selvä suosikki peliin, niin panoksia on myös Peliitoilla ja joukkueet ovat taulukossa tasapisteissä. Kumpikin joukkue kaipaa kipeästi pisteitä päästäkseen taulukossa ylöspäin. Runkosarjan puoliväli on jo ylitetty ja kiire kasvaa sijoitusten kohentamisen osalta koko ajan. Peliitoilla on tämän päivän pelin jälkeen 60% oletetusta runkosarjasta (50 ottelua) jo takana. Mikäli pelejä joudutaan perumaan, niin runkosarjan loppu voi olla vieläkin lähempänä.

Harmittaa paljon, että ei hallille pääse, mutta tilanteen mukaan on elettävä ja tyydyttävä seuraamaan pelejä mahdollisuuksien mukaan etänä. Saapa nähdä jatkuuko TuTon edellisen pelin maalitehtailu tänäänkin? Tällä hetkellä TuTon kultakypärä on puolustaja Mikke Levo, joka tuntuisi olevan matkalla kohti tehokkainta kauttaan Mestiksessä. Levo on Mestiksen puolustajien pistepörssissä tällä hetkellä TOP-5 sakissa ja puolustajien maalipörssissä jaetulla kärkisijalla 7 osumallaan. Hyökkääjistä Olli Valtola on tehnyt kahteen viime peliin 5 maalia ja on noussut TuTon sisäisen maalipörssin kärkeen 9 maalillaan. Tällä hetkellä Valtola on jo ohittanut edellisten kausien piste-ennätyksensä Mestiksessä.

Tänään maalivahtien taistelussa ovat vastakkain TuTon Tuomas Aalto ja Peliittojen Oskari Parviainen. Parviainen on maalivahtien torjuntatilastoissa Mestiksen TOP-5 sakissa ja varmasti pitänyt joukkuettaan pystyssä monissa peleissä. TuTon Tuomas Aalto oli alku kaudesta todella kovassa iskussa ja keikkui sarjan tilastojen kärkipäässä. Sittemmin peli kuitenkin lähti hieman ailahtelemaan. Edellisessä pelissä Aalto pelasi ihan hyvin ja hänen pelastuksiaan TuTo jälleen varmasti tarvitsee, jos 3 pistettä tänään halutaan napata.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Aika vaikeaa on löytää Mestiksestä kahta huonompaa joukkuetta mitä Tuto tänään jäällä oli. Koko joukkueelta puuttui nälkä tänään ja se näkyi hävityissä kamppailuissa ja luistelussa. Vidman äsken vahvistikin sen mitä omassa päässäni kelasin ja viikko on kovaa treenattu. Toivottavasti johtuu siitä eikä asenteesta ja jatkossa nähdään taisteleva Tuto.

Ja lisätään vielä, että jollei Soukasta ole toiseksi veskariksi niin kaupoille tarvitsee mennä. En halua nähdä Aallon torjuvan mahdollisissa karsinnoissa, jos Huhtamaa on pois.
 

Simolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikko
Ymmärtäisin jonkun muun mv:n peluutuksen, mikäli Huhtamaa ois pelannu ihan päin sitä itteensä. Mut kun ei ole. Jos on jotain vammaa, ni ei pitäis olla edes luukul. Harmi tietty, et Aallon hyvät 2 erää tänään suli kolmannes.
Kyllä oli myös Tuton maalipaikat vähis, et ei sen puoleen.
 

Pettynyt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hei en haluaisi toistaa itseäni, mut oikeesti kannattaisi herätä TuTon koska, Huhtamaa on ainoa joka voi pelata Mestistä. Ei ainakaan Soukka kun varmaan on näyttönsä saanut ja pelit jopa A:ssa niin ja näin....niin kuin mä sanoin aiemmin Porttikivi kannattaisi testata tosissaan on meinaan pelannut sen verran vähän ja nekin vielä olleet kärkimatseja ja Soukan "teurastuksen" jälkeisiä loppupelejä.
Kuulin vain huhua et taisi lähteä jonnekin....
Olen kyl sitä mieltä et kaupoille tarvisi lähteä ja ottaa tällä kertaa edes maalivahdin mitat täyttävä kaveri eikä jotain 170cm ...
Noo...niin makaa kun petaa ja taitaa tuo perhanan korona pilata muutenkin taas kaikki.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllä eilinen peli jäi harmiitamaan. Ensinmäisessä erässä vielä peli oli vielä hyvin omissa käsissä. YV oli tehokasta.
Erän lopussa sitten tuplajäähy ja toinen etä pelattiin liki 4 minsaa vajaalla. Siinä vastustaja sai tehtyä tasoituksen. TuTo pääsi vielä johtoon, muutta peli kyllä hieman kääntyi vastustajalle. Aalto pelasi tuossa vaiheessa vielä hyvin. Tai siis teki hyviä torjuntoja. Paljon kyllä sylki kiekkoa eteen ja ja niissä on aina vaaran paikat. Kolmas erä ja vastustaja taas tasoihin heti erän alussa. Sekin maali oli sellainen, mikä olis pitänyt jäädä tulematta. Ei tuossa kolmannessa erässäkään oikein TuTo enää päässyt paikoille riittävästi ja peli ei oiken toiminut. Ja sitten se vastustajan neljäs maali.... tuollaisia ei vaan saa tulla. Harmitti Aaltoakin, mutta varmaan montaa muuta myös (pelaajia, valmentajaa ja katsojia).
Kyllä tuossa vastustaja siis tavallaan kaksi erää pelasi paremmin kuin TuTo ja pitäis hyväksyä siis tuloskin. Mutta tapa millä se tuli, ei kyllä ole sellainen minkä voi hyväksyä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ihmeen vaikeita viimeiset kotipelit ovat olleet, mutta vieraissa pelit ovat kulkeneet. Kuudesta viimeisestä kotiottelusta on kerätty vain 3 pinnaa. Kuudesta viimeisestä vieraspelistä on kerätty peräti 13 pistettä. Joku näihin kotipeleihin valmistautumisessa tuntuisi tökkivän tai jostain syystä ei saada ehkä kunnon latausta päälle? Osa syy voi löytyä nykyisin myös tyhjille katsomoille pelaamisesta ja pelin erilaisesta tunnelmasta. Harjoittelun määrillä on varmasti myös merkitystä. Tiedä sitten miten kotipelien kynnyksellä treenataan, mutta vieraspeleihin tulee varmaan ainakin vähän pidempi treenitauko jo matkustamisenkin takia. Aikanaan muistaakseni puhuttiin monesti, että jalat jäivät bussissa istumiseen, mutta nykyään moni vieras joukkue on kyllä varsin pirteän tuntuisesti ollut liikkeellä.

Kuntohuippua varmaan TuTossakin yritetään ajoittaa kevääseen, koska silloin tärkeät pelit kuitenkin ovat. Toki voi kysyä pitäisikö sittenkin ensisijaisesti yrittää vain selvitä pudotuspeleihin ja välttää karsinnat? Taloudellisesti ajatellen tilanteen painottaminen lienee myös haastavaa. Vaikka urheilullisesti ajatelleen olisi hienoa päästä pitkälle pudotuspeleissä, niin taloudellisesti mahdolliset riskit tyhjille katsomoille pelaamisessa ovat isot. Itsellä ei ole käsitystä kuinka hyvin mahdolliset koronatuet huomioivat pudotuspelien taloudellisia menetyksiä (viime kaudelta lienee saatavissa kuitenkin jotain osviittaa)?

Toivottavasti koronatilanne kuitenkin helpottaisi jo paljon ennen pudotuspelejä ja rajoituksista päästäisiin eroon. Parhaassa tilanteessa ehkä patoutunut kysyntä alkaisin purkautua ja halleilla voitaisiin kokea jonkunlainen yleisöryntäys. Toisaalta koronaa on jankutettu eri medioissa jo vuosia ja erilaiset pelot jarruttanevat vielä pitkään osaa katsojista. Tilanteen pitkittyminen on myös muuttanut toimintatapoja ja ehkä osa hallilla kävijöistä on siirtynyt myös entistä enemmän "etäkatsojiksi". Niin tai näin, niin aika arpapeliä kauden loppu tuntuisi monessa suhteessa olevan. Koronakin aina vain yllättää ja uusia ongelmia tuntuu löytyvän, kun vanhoista on päästy irti. Seurattavaa ja jännitettävää TuTon peleissä kuitenkin edelleen riittää ja pakko pitää kaikki peukut pystyssä tämäkin kausi saataisiin hyvin vietyä läpi.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Keskiviikon peli siirtynyt vastustajan koronatartuntojen vuoksi. Naapurinkin piirissä tartuntoja. Saa nähdä kumpi K-Vantaa vai TuTo seuraavaksi ilmoittaa siirroista. Pelkään pahoin, että katsomot pysyvät pitkään tyhjinä. Itse jo laitoin roposia seuran tukemiseen. On tämä kyllä yhtä tuskaa nyt seuroille kaikilla tasoilla.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
TuTon juhlapelin ajankohta ja vastustaja ovat vaihtuneet. Peli pelataan 12.3. ja vastassa on K-Espoo. Ainakaan vielä ei ole koronan takia peruttu TuTon tämän illan peliä K-Vantaata vastaan. Huomenna pitäisi olla vastassa Peliitat.
 

Oadie

Jäsen
No niin viides tappio kotona putkeen. Sarjataulukkoa ja pelimääriä kun katsoo niin karsinnat ovat jo selviö. Järjetön voittoputki voisi pelastaa, mutta mikään ei viittaa sellaiseen. Nyt täytyy jo kurkata Suomi-Sarjan kärkiporukoita jos seura pysyy edes pystyssä. Aivan hirveä kausi kaiken kaikkiaan joka tavalla.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
No niin viides tappio kotona putkeen. Sarjataulukkoa ja pelimääriä kun katsoo niin karsinnat ovat jo selviö. Järjetön voittoputki voisi pelastaa, mutta mikään ei viittaa sellaiseen. Nyt täytyy jo kurkata Suomi-Sarjan kärkiporukoita jos seura pysyy edes pystyssä. Aivan hirveä kausi kaiken kaikkiaan joka tavalla.

Suomi-sarjan kärkijengeillä on pitkä matka voittaa Mestisjoukkue. Sen osoittaa historia. Toki ei sovi niitäkään aliarvioida. Enemmän mietin miten ihmeessä tämä joukkue voisi jättää kaksi Mestisjoukkuetta taakseen karsinnoissa.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo pääsi alussa parin maalin johtoasemaan, mutta olisiko se ollut vaan vastustajan heikkoutta/huolimattomuutta? Ei mitään pois Kalliolta tai Larinmaan veljeksiltä.
Toinen erä ja jäähyjä toinen toisen perään. Kyllä minä odotin vastustaja menevän ohi jo siinä erässä.
Huomenna vieraspeli, niin eiköhän sieltä voiito sitten kammeta taas.
 

Oadie

Jäsen
Suomi-sarjan kärkijengeillä on pitkä matka voittaa Mestisjoukkue. Sen osoittaa historia. Toki ei sovi niitäkään aliarvioida. Enemmän mietin miten ihmeessä tämä joukkue voisi jättää kaksi Mestisjoukkuetta taakseen karsinnoissa.
Tämä on toki totta, mutta siellä joukkueet ovat oppineet voittamaan ja TUTO on oppinut nyt aika hyvin menettämään johtoaseman ja jäämään pisteittä.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Enemmän mietin miten ihmeessä tämä joukkue voisi jättää kaksi Mestisjoukkuetta taakseen karsinnoissa.
Useammalla joukkueella on isoin karsinta edessä, kun Mestiksen lisenssejä jaetaan. Vaikka jo(i)llain pelillisesti riittäisi playoffeihin niin karsinnoista silti saattaa jokainen joukkue nousta, jos rahkeet riittää.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Käsittämättömän vaikeilta TuTon kotipelit tällä kaudella tuntuvat. 15 kotiottelusta vain 2 kertaa on 3 pistettä tarttunut näistä peleistä mukaan. Jäljellä pitäisi olla vielä 10 kotiottelua ja lienee aika selvää, että ellei tahtia kotiotteluissa saada muutettua, niin karsintapelit kutsuvat. Itse en vielä pudotuspelien osalta suostu kirvestä heittämään kaivoon, mutta tahdin pitäisi muuttua nopeasti varsinkin kotipelien osalta. Ellei selvää muutosta saada pian, niin kohta voidaan sanoa TuTon pudotuspelien jo alkaneen.

Itse toivon, että kauden lopussa karsinnat ja pudotuspelit saadaan pelattua. Jollain tapaa haluaisi, että TuTo ansaitsisi paikkansa urheilullisesti ensi kauden Mestikseen tai jos ei ansaitse, niin mennään sitten Suomisarjaan.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Jollain tapaa haluaisi, että TuTo ansaitsisi paikkansa urheilullisesti ensi kauden Mestikseen tai jos ei ansaitse, niin mennään sitten Suomisarjaan.

En usko, että Tuto edustustoiminta pystyisi Suomisarjassa jatkamaan. Oma pääoma reilusti miinusmerkkinen. Tärkeimmät maksut Tuto on pystynyt vuosien kuluessa hoitamaan ja velkojien kanssa on saatu hyvin tehtyä järjestelyjä. Suomisarjassa ongelmaksi tulee kulujen ollessa käytännössä samat kuin Mestiksessä, mutta tulot laskee radikaalisti. Melko vaikea yhtälö, kun vuosia vanhat velatkin hengittää niskassa. Puhtaalta pöydältä pitäisi ehdottomasti aloittaa vaikka 2.divarista, jos pahin kävisi.

E: Lisätään vielä, että ainakin kauden 18-19 tilinpäätöksessä pääoma oli seitsennumeroinen miinus. Tuskinpa kauheasti on parantunu tilanne näinä aikoina.
 
Viimeksi muokattu:

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
E: Lisätään vielä, että ainakin kauden 18-19 tilinpäätöksessä pääoma oli seitsennumeroinen miinus. Tuskinpa kauheasti on parantunu tilanne näinä aikoina.
Huhtikuun lopussa 2021 päättyneellä tilikaudella TuTon oma pääoma oli 775.000€ miinuksella. Eipähän tuo hyvältä näytä, vaikka onkin vähän parantunut.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
En usko, että Tuto edustustoiminta pystyisi Suomisarjassa jatkamaan. Oma pääoma reilusti miinusmerkkinen. Tärkeimmät maksut Tuto on pystynyt vuosien kuluessa hoitamaan ja velkojien kanssa on saatu hyvin tehtyä järjestelyjä. Suomisarjassa ongelmaksi tulee kulujen ollessa käytännössä samat kuin Mestiksessä, mutta tulot laskee radikaalisti. Melko vaikea yhtälö, kun vuosia vanhat velatkin hengittää niskassa. Puhtaalta pöydältä pitäisi ehdottomasti aloittaa vaikka 2.divarista, jos pahin kävisi.

E: Lisätään vielä, että ainakin kauden 18-19 tilinpäätöksessä pääoma oli seitsennumeroinen miinus. Tuskinpa kauheasti on parantunu tilanne näinä aikoina.
Näinhän tuo tosiaan taitaa olla. Ellei mitään ulkopuolista "pelastuspakettia" tai jotain merkittävää omistajanvaihdosta tule, niin lienee aika mahdotonta jatkaa edes Suomisarjassa. Mestiksessäkään ei rahoilla kauheasti juhlita, mutta tulojen tiputus olisi varmasti kova Suomisarjassa ja ongelmaksi muodostuvat nimenomaan vanhat taakat. Pois jäisivät ainakin Liigan ja C-More sopimusten tuet suoralta kädeltä ja Jääkiekkoliiton tuetkin varmasti laskevat. Lisäksi merkittävää laskua voi odottaa sponsorien tuessa ja yleisömäärissä. Toisaalta luulisin, että löytyy myös jonkunlainen peruskannattajakunta (peleihin ehkä keskimäärin 300-600 katsojaa), minkä varaan voisi vähän tulevaisuutta rakentaa myös Suomisarjassa.

Ei kaukana ole kuitenkaan tilanne, missä palataan todella juurille ja harkitaan lähtöä puhtaalta pöydältä jostain alhaalta. 5-6 vuotta sitten vielä visioitiin nykyhetkeä missä oltaisiin velattomia. No, tuli koronat ja kaikenlaiset muut haasteet, mutta eipä sitä kuitenkaan ihan näin vaikeita aikoja olisi osannut ennustaa. Näinköhän tässä kaudessa olisi isommatkin muutoksen ainekset käsillä ja TuTon historiassa kääntyisi jonkunlainen uusi lehti?

Tuton talous vihdoin terveellä pohjalla
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Vidmanin alaisuudessa TuTo on voittanut 13 pelistä 5. Virtasen valmennuksessa 13 viimeisestä pelistä TuTo voitti myös 5. Mikään menestystarina TuTon valmentajanvaihto ei ole ollut.
 

Nopsajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuto Hockey, Tampereen Ilves
Vidmanin alaisuudessa TuTo on voittanut 13 pelistä 5. Virtasen valmennuksessa 13 viimeisestä pelistä TuTo voitti myös 5. Mikään menestystarina TuTon valmentajanvaihto ei ole ollut.

Joo eikä näy pelitavassakaan isompaa muutosta. Rosterissa kuitenkin jätkiä joilta onnistuisi suoraviivainen nopea hyökkääminen. Ainoa puolustaja kuka saa edes syötöt annettua kovaa vauhdissa lapaan on Levo. Muiden avaukset ovat löysiä ja tulee usein luistimiin tai suoraan vastustajalle.
Pitäisi unohtaa nyt kaikki "hienoudet" ja lähteä vaan niin yksinkertaisesti kuin mahdollista ja luottaa, että ainakin kärkihyökkääjien taitotaso riittää tekemään ne lopulliset ratkaisut, jotka helppo ja selkeä pelitapa tarjoaa. Lisäksi tänään yritettiin vissiin herätellä kakkosyv:n sekoittamisella. Pharaon, Leppikoski ja V Virtanen tulivat kokeilemaan ylivoimaa ja oli kyllä niin surkea yritys että hävetti.
Toivottavasti Kiuru ehtii jäämään äitiysvapaalle ennen karsintapelejä, niin olisi pieni sauma päästä niitä paikan päälle jopa katsomaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös