TUTO Hockey 2016–2017

  • 166 033
  • 578

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
No joo, muillakin lainoja on mutta muutamilla myös tilanne se ettei tarvitse miettiä kutsuuko toinen seura heitä omiin piireihin. Tässä vaiheessa tai oikeammin jo kevään alkaessa ei pitäisi tilannetta enää sekoittaa. Pitäisi olla joukkue kasassa ja tietää ketkä pelaa ja ketkä käytettävissä. Mutta ei tästä enempää. Tällaista se vaan on.
 

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Tepsin A:n pelit päättyivät eilen kun hävisivät pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Hifkille. Eikös Reunasen jatko tämän osalta ratkennut eli pelaa TuTo:ssa loppukauden? Pelitaat joutuu tulemaan toimeen ilman päävalmentajaa kolmessa seuraavassa pelissä. Tuomainen sai viimeisen pelin tempuillaan kolmen pelin penaltin.

Oma veikkaus tämän sarjan osalta on, että menee TuTo:lle otteluvoitoin 4-1!

Reunanen ei viime aikoina ole oikein vakuttanut. TuTolla on aika paljon pakkeja, joten siihen ei kaaduta vaikkei Reunanen tulisikaan.

Mikäs tämä Tuomaisen pelikieltotemppu on? Multa on mennyt täysin ohi.

Otteluvoitot 4-1 TuTolle kuulostaa hyvälle ja oikein mahdollisele.


Kyllä näitä lainapelureita luistelee lähes joka joukkueessa ja voivat hämmentää pudotuspelejä hieman. Viime vuonnahan Hokille taisi tulla ratkaiseville hetkille aika merkittäviä apuja, mihin ehkä TuTo jopa kompasti Hokkia vastaan. Nyt tilanne on ehkä hieman selkeämpi. EU lienee ainoa joukkue, mihin ei lainapelurit eivät vaikuta, mutta ei sekään välttämättä menestystä takaa. Onneksi TuTolla on nyt sitä leveyttä joukkueessa, jos naapurin loukkaantumis kierre vielä syvenee, mutta sitten ei enää juuri omiin loukkaantumisiin ole varaa. Runkosarjan päätöskierroksella lainoja oli kokoonpanoissa Mestiksen pudotuspelijoukkueissa nopeasti katsottuna seuraavasti ja mahdollisia reservejä löytyy lisää.

KeuPa (Lukko): Janne Väyrynen, Joonas Niemelä, Joose Antonen, Aaro Vidgren, Mikko Lahtinen.
Peliitat (Pelicans): Jaakko Lantta, Jesse Ahonen, Joonas Harald.
Jokipojat (HPK): Joel Olkkonen
Espoo United: -
Hermes (Sport): Juho-Erik Laitamäki, Leevi Laakso.
K-Vantaa (Jokerit): Frank Gymer, Atte Mäkinen, Juho Rautanen, Jani Kautto.
TuTo (TPS, Ässät): Karolus Kaarlehto, Kasperi Nuto.
SaPKo (KooKoo): Arttu Pelli

Eli ei noita nyt oikein kellään kovin montaa ole. Lekillä olis ollut käyttää melkein joukkueellinen Liigaseurojen jämiä, mutta "harmillisesti" jäivät pleijareiden ulkopuolelle. TuTo pärjäis ihan omillaankin, mut Kaarlehto on tärkeä pala tämän kauden joukkuetta. Aivan, kuten Kaapo muutama vuosi sittten. Sais luvan jatkaa meillä päätyyn asti.

No joo, muillakin lainoja on mutta muutamilla myös tilanne se ettei tarvitse miettiä kutsuuko toinen seura heitä omiin piireihin. Tässä vaiheessa tai oikeammin jo kevään alkaessa ei pitäisi tilannetta enää sekoittaa. Pitäisi olla joukkue kasassa ja tietää ketkä pelaa ja ketkä käytettävissä. Mutta ei tästä enempää. Tällaista se vaan on.

Joo. Ei ole ihan kaikki uutisoinnit koko kauden lainoista pitänyt kutia. Kunhan nyt Kaarlehto tosiaan ei lähtis mihinkään. Saattaa nimittäin torjua Tovereille mestaruuden vielä.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Peliitat on ollut hankala vastus aiemmin, mutta tämän kauden aikana on voitto saatu vieraissakin. Läpihuutojuttu tämä ei kuitenkaan tule olemaan. Positiivista oli tehtyjen maalien määrä Rovaniemellä. Kajaanissa taas oli enemmän puolustuksen positiivisuutta. Jos levossa olleet nyt heti alussa esittäisi parasta ja sarjaan saataisiin hyvä alku, niin helpottaisi varmaan kaikkia. Maalipaikkoja ei saisi hukata, jotta paine ei kasvaisi. Alussa pitäisi myös yrittää pelata virheettömästi eikä päästää vastustajaa johtoasemassa. Mielellään ratkaisut myös varsinaisella peliajalla.
Hyvärinen -Toivanen- Moisio ketju oli hyvä pohjoisessa, joten se olisi hyvä pitää kasassa. Tulee ratkomaan pelejä omalla tavallaan. Eikä tuo Rutanen - Virtanen - Wilenius huono myöskään ollut. Viimeiselle kyllä toivoisi tehoja heti alkuvaiheessa. Toivotaan että tätä ei tarvitse pitkään pelata eli ei seitsemää peliä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Eli ei noita nyt oikein kellään kovin montaa ole. Lekillä olis ollut käyttää melkein joukkueellinen Liigaseurojen jämiä, mutta "harmillisesti" jäivät pleijareiden ulkopuolelle. TuTo pärjäis ihan omillaankin, mut Kaarlehto on tärkeä pala tämän kauden joukkuetta. Aivan, kuten Kaapo muutama vuosi sittten. Sais luvan jatkaa meillä päätyyn asti.

Toivoa tosiaan sopii, että Kaarlehto pysyy TuTossa. Kyllä useimmissa Mestis joukkueissa on tajuttu, että oma runko pitää olla tarpeeksi vahva, mutta silti ei ole varaa jättää "hyviä" lainojakaan vain kilpailevien joukkueiden hyödyksi.

Peliitat on ollut hankala vastus aiemmin, mutta tämän kauden aikana on voitto saatu vieraissakin.

TuTon todellinen kunto ja pudotuspelivaihde ovat vielä ehkä hieman piilossa, kun runkosarjan lopussa ei sijoituksellista panosta enää ollut. Jokatapauksessa pelin luonne muuttuu nyt ja vain voittoja lasketaan. Maalivahti ja puolustuspeli nousevat varmasti arvoonsa, mutta tiukassa pelissä myös lopulta aina hyökkäyksestä pitäisi löytää ainakin se yksi maali vastustajaa enemmän. Valmiina pitää olla myös kovempaan fyysiseen peliin ja kärkiketjuja varmasti yritetään hieman pehmittää ja ottaa mehuja pois. Toivoa sopii, että Marli areenalla ei tällä kertaa mehu lopu, heh.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Katselin tuossa Mestiksen sivuilta Elomon ja Virkin haastattelut (jatkan kohta vastustajien kuuntelemisen). Virkki mainitsi hyvästä maalivaahtikaksikosta ja perään että ehkä kolmaskin tulossa. Ymmärsin että Järvinen ei pelaa enää, niin onko Pohjanoksa sitten tulossa mukaan?

E: Pohjanoksa siis tuli ja pariksi vuodeksi. Nurmi palaa toistaiseksi ja Reunanen ei.
 
Viimeksi muokattu:

Oadie

Jäsen
Mikäs tämä Nurmen homma nyt on? Joukkue aloittamassa kauden tärkeimmät pelit ja ei edes tiedetä missä joukkueessa herra pelaa huomenna? Omaan silmään kaveri ei ole ihmeitä esittänyt, mutta kauden tärkeimmissä peleissä lainamies painaa ykkösvitjassa? Muuten kokoonpano näyttää kovalta ja etenkin puolustuspää paperilla erittäin nimekäs. No paperillahan näitä ei ratkaista, mutta suht luottavaisin mielin pleijareihin lähdetään.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Onhan tää kyllä hassua, että pahimmalla kilpakumppanilla on yhteistyöseurastamme Siiki ja mahdollisesti jatkossa myös Lämsä ja meillä on yksi junnu, joka ei samalla pelillisellä tasolla ole vielä näiden kahden kanssa. Niin ja sekin junnu vain toistaiseksi.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Mikäs tämä Nurmen homma nyt on? Joukkue aloittamassa kauden tärkeimmät pelit ja ei edes tiedetä missä joukkueessa herra pelaa huomenna? Omaan silmään kaveri ei ole ihmeitä esittänyt, mutta kauden tärkeimmissä peleissä lainamies painaa ykkösvitjassa?
Nurmi on iso, voimakas ja ulottuva pelaaja, joten Elomo on varmaankin ajatellut hänen täydentävän omilla vahvuuksillaan Pulliaisen ketjua. Reunanen jatkaa Tepsissä, mikä ei ole menetys, koska hän ei vahvistaisi Toverien kovaa puolustusta. Mielenkiintoinen kiekkoilta tulossa.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Jopas oli kerrassaan vakuuttava esitys tänään. Vaikka tuossa aiemmin oltiin jo monesta suunnasta kaivamassa hautakuoppaa kevään haaveille, niin eiköhän se tänään nähty, että ei pieni notkahdus runkosarjan lopussa merkitse mitään. Notkahduksia tulee ja menee, toivon mukaan tämän kevään osalta ne on jo nähty. Jää nähtäväksi.

Ei juuri huonoa sanottavaa joukkueen esityksestä ole. Työhaalarit oli kaivettu naftaliinista ja kontaktia otettiin, jopa maalille puskettiin enemmän kuin tämän kauden aiemmissa peleissä yhteensä. Ainoa asia jota pitää ihmetellä on se, että minkähän ihmeen takia Keinästä ja Pulliaista kuormitettiin niin raskaasti ihan loppusummeriin asti. Ainakin itse koin niin, että hiukan olisi voinut jo alkaa ukkoja säästelemään siinä ottelun loppupuolella.

Kehuja pitäisi oikeastaan jakaa paljonkin, mutta jätetään ne nyt muutamaan. Ensinnäkin Mikko Laine, todella hienoa taistelua taas kerran, illan kruununa Keinäsen maali ja Selänteen tuuletus. Toinen erikseen kehuttava osa joukkuetta on illan nimellinen ykkösketju, eli Moisio-Toivanen-Hyvärinen. Piti kiekkoa lähes säännönmukaisesti hyökkäysalueella, ketjun laiturien hakiessa koko ajan kontaktia, niin että kaveri alkoi jo hiukan varoa. Pieni Hyvärinenkin painaa aina vaan vaihdosta toiseen surutta päälle, vaikkei oikein runko myöden antaisi.

Ehkei tämä seuraava nyt ihan varsinaisesti netiketin mukainen kommentti ole, mutta totta tosiaan saavat nämä jatkuvasti Moisiota suolaavat työntää perseisiinsä ne mielipiteet, joiden mukaan esimerkiksi juuri Moision ja Hyvärisen tapaiset kaverit olisivat joukkueelle pelkkä painolasti. Tai sitten sen työntämisen sijaan ottaa ne päät sieltä samaisista perseistä ja katsoa näitä pelejä, eikä vaan huudella itse kunkin historian perusteella. Ja olisipa kiva tietää sekin, että missä ihmeen puulaakisarjoissa on sellaisia joukkueita, joissa ei arvosteta tuollaisia duunareita Eihän sellaisia sarjoja voi olla missään.

Sarkastisen mukahilpeää, Askaisista kajahtavaa kuittia odotellen...
 
Viimeksi muokattu:
Ihan vaan lyhyesti. Taas kerran, pikselimössön takia hieman hitaammin:

Kuvitellaan, että Kalle olisi vaikka Semir Ben-Amor. Kiekkotaidot vajavaiset, mutta tärkeä palanen omalle jengilleen. Kelpuuttaisin.

Mutta jos Semir olisi historiassaan telonut vaikka Tero Forssellin uran pakettiin, niin enpä voisi enempää halveksia ko. pelaajaa joukkueessani. Myös ko. pelaajan hankkijat ovat mielestäni moraaliltaan melko höttöä.

Mutta kukin tavallaan, minun tapani ajatella asioita on edellisenlainen.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Oli miten oli, Moisio oli eilen TUTO:n parhaita pelaajia. Näin ollen olen tyytyväinen, että hän on kokoonpanossa myös huomenna.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Oli miten oli, Moisio oli eilen TUTO:n parhaita pelaajia. Näin ollen olen tyytyväinen, että hän on kokoonpanossa myös huomenna.

Jep. Eikä Kalle aiemminkaan niin huono ole ollut mitä jotkut ovat antaneet ymmärtää. Jatkuva ja yliampuva suolaaminen on hiukan kyrsinyt, siksi on tullut tartuttua aiheeseen useammankin kerran.

Aina kannattaa olla valmis muuttamaan mielipidettään tarpeen vaatiessa, oli sitten kyseessä jääkiekko tai vaikka politiikka. Viimeksi mainitusta ei kehtaa täällä puhua, mutta jääkiekon osalta olen muuttanut melkoisesti käsitystäni esimerkiksi M-M Hyvärisestä tässä kauden aikana. Aiemmin pidin miestä aika lailla täytemiehenä, nykyään en tiputtaisi kokoonpanosta mistään hinnasta. Tuollaisia pelaajia tarvitaan. Ei tee pisteitä edelleenkään, mutta katsokaa miten taistelee ja hakee kontaktia koostaan huolimatta. Lisäksi kaikesta näkee, että on erinomainen pala sitä ainesta, josta hyvä joukkuehenki rakentuu. Eikä omien virheanalyysieni lista Hyväriseen jää , listaa voisi jatkaa vaikka Juho Virtasella ja siitä eteenpäin ties minne.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Hyvää venymistä tiukassa vieraspelissä jatkoaikavoiton myötä. Se on tärkeää, että voitto voidaan kaivaa myös pidemmän kaavan mukaan, se vahvistaa varmasti uskoa omaan pelaamiseen silloinkin kun on tasaista ja tiukkaa. Aika monena keväänä on nähty jatkoaikatappioita huonoissa paikoissa, joten nyt oli hyvä alku saada ensimmäinen (mutta tuskin viimeinen) kevään jatkoaikapeli voitokkaaksi.

Huomenna jo kolmas kotipeli, siitä voitto niin tilanne olisi jo varsin mainio. Jää tämäkin peli valitettavasti näkemättä, olen töissä huomenna enkä ehdi peliin. No, jatkopelejä on tulossa varmuudella lisää.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Huomenna jo kolmas kotipeli, siitä voitto niin tilanne olisi jo varsin mainio. Jää tämäkin peli valitettavasti näkemättä, olen töissä huomenna enkä ehdi peliin. No, jatkopelejä on tulossa varmuudella lisää.
Matsi tulee Areenasta ja jokin tynkälähetys myös kakkoselta, joten jos työt vain mahdollistaa niin älä nyt kokonaan jätä katsomatta!
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mutta kukin tavallaan, minun tapani ajatella asioita on edellisenlainen.

Kyllä sitä kaikenlaista on sattunut isommissakin kehissä. Joidenkin arvioiden mukaan ennen peli oli vielä paljon brutaalimpaa kuin nykyään ja todellista vihanpitoakin on ollut isojenkin nimien ja jopa koko joukkueiden välillä. Tuossa oli mielestäni ihan mielenkiintoinen juttu parin vuosikymmenen takaa NHL:stä.

NHL:n jättiläisten brutaali vihanpito ei unohdu – Ville Nieminen: ”Se oli aikaa, jolloin peleihin joutui latautumaan pelolla” - NHL - Ilta-Sanomat

Jollain tapaa pahoistakin tapahtumista pitäisi aina päästä jollain tapaa eteenpäin tai asioiden yli. Kaikkea ei toki tarvitse hyväksyä ja kaikista ei tule kaikkien kavereita se on selvä. Jutun lopussa kovia kokenut Kris Draperkin kuitenkin toteaa hyvin: "Pelimme kauneus on siinä, että loppujen lopuksi, (huomattavasti vanhempina) miehinä, voimme yhä kätellä toisiamme".
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Matsi tulee Areenasta ja jokin tynkälähetys myös kakkoselta, joten jos työt vain mahdollistaa niin älä nyt kokonaan jätä katsomatta!

Kiitos tiedosta, ainakin tuota Areenan lähetystä voin varmaan jossain määrin seurata. Ehtinen myös kotiin jossain vaiheessa seuraamaan kakkosen lähetystä.

Hyvä, että maksuttomia televisiovaihtoehtoja taas on pitkän tauon jälkeen, kauan siinä kestikin edesmenneen Urheilukanavan perjantailähetysten jäljiltä. Maksullisiin random-laatuisiin nettistriimilähetyksiin en koskaan tottunut.

Nyt ei taida olla mitään lippukampanjaa, mutta toivottavasti kansa löytää tiensä hallille lauantain iloksi.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Aina kannattaa olla valmis muuttamaan mielipidettään tarpeen vaatiessa, oli sitten kyseessä jääkiekko tai vaikka politiikka. Viimeksi mainitusta ei kehtaa täällä puhua, mutta jääkiekon osalta olen muuttanut melkoisesti käsitystäni esimerkiksi M-M Hyvärisestä tässä kauden aikana. Aiemmin pidin miestä aika lailla täytemiehenä, nykyään en tiputtaisi kokoonpanosta mistään hinnasta. Tuollaisia pelaajia tarvitaan. Ei tee pisteitä edelleenkään, mutta katsokaa miten taistelee ja hakee kontaktia koostaan huolimatta. Lisäksi kaikesta näkee, että on erinomainen pala sitä ainesta, josta hyvä joukkuehenki rakentuu.

Noilla ominaisuuksilla Hyväristä mainostettiin, kun hänet tänne hankittiin, mutta kieltämättä runkosarjassa tuosta puolesta on nähty vain vähän. Siinäkin mielessä oli harmi, että hän oli loukkaantuneena viime keväänä, jolloin hokkilaiset Roni Viirlaksen johdolla pääsivät pyörittämään showta. On ollut muutenkin tosiaan hienoa huomata, että tämän kauden joukkueesta löytyy pelaajia, jotka ovat pudotuspeleissä muuttaneet pelinsä playoff-kiekoksi. Aikaisempina keväinä heitä ei juurikaan ole ollut. Viime matsissa vastustajan maalin edessä oli maskissakin parhaimmillaan kaksi pelaajaa, kun Pärssisen lopettamisen jälkeen siellä ei ole yleensä nähty yhtäkään.

Ja mitä mielipiteen muuttamiseen tulee, niin itselleni tämän kauden joukkueesta on varmasti suurin positiivinen yllätys ollut Samu Suominen. Viime kesänä sopimuksen julkistuksen yhteydessä kaveri vaikutti juuri sellaiselta perinteiseltä "Toivotaan, toivotaan"-hankinnalta, jonka sopimus puretaan yhteisymmärryksessä jo syyskauden aikana. Mutta ei, hänhän on laadukas Mestis-puolustaja, jonka voi odottaa kahden seuraavan kauden aikana nousevan ihan sinne sarjan kirkkaimpaan eliittiin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Puolivälierien "kirous" eli niiden pitkäkestoinen ja vaikea takkuaminen jäi tällä kaudella väliin, hienosti neljällä voitolla välieriin. Tämä säästää voimia ja antaa aikaa valmistautua välieriin aivan eri tavalla kuin jos voimavarat olisivat monen aiemman kauden tavoin huvenneet pitkään puolivälieräsarjaan. Toisaalta myös K-Vantaa saa valmistautua rauhassa, mutta yhtä kaikki.

K-Vantaata vastaan matkarasitusta ei tule niin paljon, mutta toisaalta TuTo on pärjännyt Vantaalla perinteisesti huonosti ja hävinnyt kotonakin tällä kaudella vantaalaisille, joten hankala sarjahan tässä on edessä.
 

Lohipoika

Jäsen
Pelicans vaihtuu Jokereihin. Veikkaanpa 4-1 TUTOlle

Nyt on kyllä aika pahat värilasit toveri Korpilla päässä, ei Tepsi nyt niin kova ennakkosuosikki ole, jos edes on ennakkosuosikki. Kotiedun saitte, mutta muuten on kaikki auki. Eiköhän tämä peli ratkea kuudessa pelissä; muuten nähdään kotivoittoja, paitsi K-Vantaa tekee yhden ryöstöretken Turkuun ja näin 4-2 Vantaa finaaliin.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllä TUTO:n TPS-pitoisuus on aika heikoissa kantimissa, aika lailla omilla mennään. Esimerkiksi eilen Heinolassa kokoonpanossa ei ollut yhtään TPS:n miestä.
Odotettavissa on todella mielenkiintoinen ottelusarja, aika varmoin äänenpainoin voi ennustaa että pitkäksi menee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös