TuTo Hockey 2008–2009

  • 130 820
  • 507

Torpedo 360

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey & Manchester United
Saarela ainakin ulos eikä jatkoa ja tilalle vaikka joku voimahyökkääjä joka osaisi luistella :D Saarela oli kyllä isompi pettymys mitä odotin ja samoin Tasku. Maalivahdiksi ensi kaudeksi olisi kiva saada esim Seppänen Hokista tai Tillanen Titaaneista jos ei Santanen jatka mitä epäilen! Töröllä nyt tuskin kuitenkaan lähdetään kauteen vaikka pronssipelissä voisi Töröä jopa peluuttaa vaikka sen 3 minuuttia.
 

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
"Aikainen" putoaminen toi kuitenkin neljän kotiottelun lisätulot. Ei kai tämän kauden menoja oltu budjetoitu playoffien lipputulojen varaan? Ei kai...

Tässä kohtaa voisi myös kysyä, että ei kai menoja oltu budjetoitu tuon runkosarjan yleisötavoitteen varaan. Tavoite keskiarvohan taisi olla peräti 1700?, johon ainakin kaikki keskimääräistä enemmän hallilla käyvät olisivat osanneet todeta, ettei tule onnistumaan.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tässä kohtaa voisi myös kysyä, että ei kai menoja oltu budjetoitu tuon runkosarjan yleisötavoitteen varaan. Tavoite keskiarvohan taisi olla peräti 1700?, johon ainakin kaikki keskimääräistä enemmän hallilla käyvät olisivat osanneet todeta, ettei tule onnistumaan.

Olisiko ollut 1600, joka aiempiin kausiin verrattuna tuntui sekin vähintään haastavalta. Runkosarjassa siitä jäätiin huomattavasti, mutta playoffeissa se ajettiin melkein kiinni. Eli, jos playoffit lasketaan mukaan, jäätiin kauden yleisötavoitteesta vain 290 katsojaa. Sitä en sitten tiedä, miten näitä on seurassa ennen kautta laskeskeltu ja budjetoitu.
 

TOVERIT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Juu, kyllä ehdottomasti Jortikalle on sopimusta tarjottava niinkuin monelle muullekin tietysti. Itse en vaan ole Forren jatkon kannalla! Tai ainakaan kaverin esitykset jäällä eivät oikein enää vakuuttaneet ja omissa kolisi hurjaan tahtiin. Palkan alennus ainakin ja pelaisi sitten koko kauden, jos pelaa. Mikä sitten olisi miehen merkitys esim. pukukopin puolella - en tiedä. Ehkä suurikin, mutta en usko TuTon heikentyvän enkä vahvistuvan Forren myötä.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Itse en vaan ole Forren jatkon kannalla! Tai ainakaan kaverin esitykset jäällä eivät oikein enää vakuuttaneet ja omissa kolisi hurjaan tahtiin. Palkan alennus ainakin ja pelaisi sitten koko kauden, jos pelaa. Mikä sitten olisi miehen merkitys esim. pukukopin puolella - en tiedä. Ehkä suurikin, mutta en usko TuTon heikentyvän enkä vahvistuvan Forren myötä.

Pleijareissa Forrella ei tosiaan peli kulkenut, mutta runkosarjan tilastoja en lähtisi moittimaan:22 ottelua ja 11+17=28. +/- tilasto +12. Reilu piste per peli riittää vakuuttamaan minut jonkin asteisista taidoista. Pleijareissa tilanne olikin paljon huonompi, mistä se sitten johtui, en osaa sanoa.
Olisin kyllä valmis antamaan Terolle näytön paikkaa ensi kaudellakin, tosin myöskin sillä edellytyksellä, että päätös jatkosta tehdään ajoissa ja treeneissä kuljetaan alusta asti ja pelataan koko kausi.
 

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pleijareissa Forrella ei tosiaan peli kulkenut, mutta runkosarjan tilastoja en lähtisi moittimaan:22 ottelua ja 11+17=28. +/- tilasto +12. Reilu piste per peli riittää vakuuttamaan minut jonkin asteisista taidoista. Pleijareissa tilanne olikin paljon huonompi, mistä se sitten johtui, en osaa sanoa.
Olisin kyllä valmis antamaan Terolle näytön paikkaa ensi kaudellakin, tosin myöskin sillä edellytyksellä, että päätös jatkosta tehdään ajoissa ja treeneissä kuljetaan alusta asti ja pelataan koko kausi.

No totta hitossa! Ikoni on ikoni, eikä TuTolle ole samalla rahalla parempaakaan tarjolla. Se on ihan varma. Eiköhän suurin ongelma ollut se, ettei playoff-tahdissa Teron kuntopohja riittänyt pelaamaan kovia pelejä joka toinen päivä, kun edellisen kesän harjoittelu oli vajaavaista. Ja mistä sitä tietää, kuinka paskana kaverin käsi oli koko playoff-pelejen ajan...
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tämä kausi oli sitten tässä. Hävitty pronssimatsi kuvaa oikeastaan koko kautta. Periaatteessa ihan jees, mutta ratkaisevalla hetkellä jotain jäi puuttumaan. KooKoon pudottaminen puolivälierissä oli kova juttu, ja taistelu Jokipoikia vastaankin miehekästä. Silti kaudesta ei jäänyt käteen juuri mitään.

Saavutus on hyvä, kun muistetaan että vielä alkukesästä puhuttiin karsintoihin joutumisesta, jossain vaiheessa näytti siltä että materiaalilla kyllä uusitaan sarjapaikka, mutta playoffeihin pääsy tekee tiukkaa, ja lopulta elokuun vahvistusten myötä alettiin puhua kotiedusta.

Jotenkin vaan tuntuu, ettei kukaan ohjannut tuota laivaa missään vaiheessa. Tiukkoja otteluita voitettiin puhtaasti taitavilla yksilösuorituksilla ja Santasen pelastuksilla. Surullisen kuuluisan tappioputken aikana Nisse totesi legendaarisesti, ettei pelitavassa voi olla vikaa, koska TuTolla ei ole pelitapaa. Siitäkin suosta noustiin muutaman pelaajan onnistumisilla. Välillä tuli voittoja, välillä ei.

Joukkueesta nostaisin muiden edelle sarjan parhaan pelaajan Jokilan (Itse en viime kesänä olisi häntä tänne edes kelpuuttanut. Hyi minua!), viime visiitin jälkeen aikuistuneen Pulliaisen, odotusten vastaisesti loppuun asti jaksaneen Santasen ja tämän sarjatason huippusentterin Koposen. Jos edes joku noista jatkaa ensi kaudella, niin hyvä on.
 

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Nyt, kun kausi on onnellisesti saatu pakettiin ja loppusijoitukseksi tuli neljäs, niin on aika taas vetää kuluneesta kaudesta pieni yhteenveto. Aikaisemmin olen naputellut pelaajakohtaisia arvioita, mutta pidetään tällä kertaa hieman yleisemmällä tasolla, kun täällä on ehditty arviot jo tekemään. Kirjoittelin tämän jutun suureksi osaksi jo ennen kuin Kaukalon laidalla oli omat arvionsa julkaissut, joten älkää ihmetelkö pientä toistoa.

Valmennus:
Valmennustiimi Niukkanen-Tuominen sai käsiinsä edellisen kauden mestarijoukkueen, joka kuitenkin kärsi kesän aikana tuntuvia menetyksiä. Siitä huolimatta kausi lähti liikkeelle lentokelissä ja peli kulki alkukaudesta kuin unelma. Melkein tekisi mieli heittää, että siinä on itse taikuritkin olleet ihmeissään. Pysäyttäjää ei tuntunut syyskaudella löytyvän, vaikka ennakkoarvioissa sarjassa oli useampikin kovempi nippu. Pikkuhiljaa tahti kuitenkin hiipui ja vaihtui loppusyksystä/alkutalvesta totaalliseksi persluisuksi, joka näin jälkeen päin ajatellen saattoi maksaa jopa finaalipaikan. Ulkopuolisena on tietenkin kauhean vaikea tietää joukkueen sisäisiä asioita, mutta veikkaanpa, ettei täysmittainen kriisikään lopulta ollut kovin kaukana, sillä vaikutti, ettei homma enää ollut täysin Niukkasen hanskassa. Katastrofaalinen putki kääntyi kuitenkin pikkuhiljaa taas parempaan suuntaan ja Niukkanen osoitti osaavansa homman ja pystyi löytämään tappioputken keskellä ne oikeat asiat, joita viilaamalla kurssi kääntyi takaisin lähes sen saman 180 astetta, jonka verran kurssi aikaisemmin oli kääntynyt toiseen suuntaan. Playoffeissa TuTo pystyi rajallisella materiaalilla jopa venymään jonkin verran ja loppusijoitus oli ihan joukkueen tason mukainen. Valmennus siis saa puhtaat paperit vaihtelevasta kaudesta, mutta ihan kiitettävää ei liikene. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, sillä enää puikoissa ei ole keltanokka.

Pelaajisto:
Kokonaisuutena tämän kauden ryhmästä jäi siinä mielessä hyvä fiilis, että yrityksen puutteesta ei homma missään vaiheessa kiikastanut, vaan yleisilme oli positiivinen ja urheilullinen käytännössä koko kauden. Se on ainakin allekirjoittaneelle suuri syy, miksi hallilla jaksaa vuodesta toiseen notkua. Maalissa Santanen oli melkeinpä kauden pelaaja ja varmasti yksi tärkeimmistä yksittäisistä syistä joukkueen menestykseen. Taso pysyi koko kauden hyvänä, vaikka vastuuta tuli enemmän kuin tarpeeksi. Hyvä suoritus. Puolusosastoon jäi eniten toivomisen varaa, vaikka jo ennen kauden alkua se tiedettiin TuTon heikoimmaksi osa-alueeksi. Pelkonen joutui todella suuriin saappaisiin, mutta pystyi hoitamaan homman kiitettävästi. Laine taas osoitti loppukaudesta todellisen tasonsa, vaikka moni oli toivottamassa koko kaveria jo eläkkeelle jossain vaiheessa. Kauan se moottorin käynnistäminen kieltämättä kesti, mutta eipä siitä oikein voi syyllistääkää, kun tietää, mitkä Markuksen lähtökohdat kauteen olivat. Dahla oli allekirjoittaneelle positiivinen yllätys, kuten jossain vaiheessa mainitsinkin. Odotukset eivät tosin olleet kauden alla kauhean korkealla, mutta kuitenkin. Muulta pakkikalustolta olisin odottanut hiukan enemmän. Jortikka oli ihan ok, mutta mitään varsinaista tasonnostoa ei juurikaan tullut. Sama pätee Palmrothiin ja Maunulaan. Toki tämän vuoden porukan takana oli viime kautta vaikeampi pelata, mutta pikkuhiljaa pitäisi edellämainituilta alkaa löytymään uutta vaihdetta, jos meinaavat urallaan vielä joskus sarjaporrasta ylemmäksi. Maunula toki lasketaan vielä lähes junioriksi, joten aikaa on. Uusitalon teilasin jo harjoituspeleissä (ehkä hiukan tylystikin), mutta näytti Niukkanen olleen lopulta samaa mieltä. Hyökkäyksessä olikin sitten paljonkin positiivista. Varsinkin Jokila ja Pulliainen olivat todella hyviä. Samoin Koponen oli joukkueelle erittäin tärkeä pelaaja koko kauden. Tapio heräili alkukauden lievästä kohmeesta ja oli vuodenvaihteen jälkeen jopa liekeissä. Vuorisalo oli Vuorisalo. Välillä näkymätön ja haluttoman oloinen, välillä kentän paras pelaaja ja tappavan tehokas viimeistelijä. Jälkimmäinen on mahtavaa katseltavaa vuodesta toiseen. Virtaselta odottelin hiukan enemmän, vaikka huono Artun kausi ei missään nimessä ollut. Selkeää tasonnostoa pudotuspeleissä, joka on aina iso plussa. Pusan kausi loppui ennen aikojaan joka oli tosiaan melkoinen sääli. Olen melko varma, että jos Antti välttyy pahemmalta loukkaantumissumalta, niin tulee olemaan vielä todella kova luu ainakin Mestis-tasolla. Vielä peli menee hiukan päämäärättömäksi pörräämiseksi, mutta aineksia on, eikä asennepuolesta ainakaan jää kiinni. Peltosuo saa lisäksi ihan kelvollisen arvosanan. Peliaikaa Villelle tuli harmittavan vähän ja mielestäni olisi ansainnut parempaa. Toivottavasti jatkaa TuTossa edelleen. Tasku, Saarela ja Kokkonen olivat tämän kauden pahimmat pettymykset. Missään vaiheessa ei homma oikein kulkenut, eikä odotukset ainakaan täyttyneet. Ehkä joutuivat jossain määrin sijaiskärsijöiksikin tässä hommassa. Yleisesti ottaen pelaajaosasto saa siis hyvän arvosanan.

Taustaporukka:
Viime kausi päättyi myrskyisissä merkeissä, eikä varmasti ollut helppoa lähteä kasaamaan porukkaa siltä pohjalta. Lisäksi TuTon taloustilanne varmasti rajoittaa mahdollisuuksia mellastaa markkinoilla. Keväällä homma ei kauhean ruusuiselta vaikuttanutkaan, mutta juuri ennen kauden alkua joukkueeseen saatiin vahvistuksia, jotka lopulta sitten osoittautuivatkin kullan arvoisiksi (mm Jokila ja Pulliainen) ja todennäköisesti pelastivat kauden. Melkein tekisi mieli heittää, että siinä kävi ennenaikainen joulu, sillä tuskin ne ainakaan mitään loppuun asti harkittuja viimehetken kaappauksia olivat. Lisäksi allekirjoittanutta on pitkään häirinnyt joka kautinen riskipeli maalivahtien kanssa, joka ei onneksi ole toistaiseksi realisoitunut. Puolustuskalusto oli lisäksi koko kauden liian ohut (jossain määrin jopa hyökkäyskin) ja ainakin vaikutti, ettei asialle kauheasti yritetty tehdä mitään. Kuten mainittua, niin toki talouden realiteetit vaikuttavat, mutta joukkueessa oli koko ajan selkeä epätasapaino, joka oli myös tiedossa. Ilmeisesti TuTossa on tehty joku linjanveto, että valmentaja valmentaa ja joku muu (Määttänen) rakentaa joukkeen. Näin ainakin Niukkasen omien kaudenaluskommenttien perusteella. Se vaikuttaa jossain määrin oudolta, sillä luulisi valmentajalla olevan tieto, taito ja ennen kaikkea halu, vaikuttaa, millaisen joukkueen saa käsiinsä ja mitä vahvistuksia siihen kauden aikana kenties tarvitaan. Kokonaisuutena TuTon taustajoukot selvisivät ehjin nahoin vaikeasta tilanteesta ja siinä mielessä täytyy olla tyytyväinen. Tietysti tässä täytyy nyt odotella niitä talouslukuja, jotka tuskin ainakaan kauheasti ovat plussalla. Toivottavasti eivät kauheasti miinuksella ainakaan, vaikka budjetoidusta(?) yleisökeskiarvosta jäätiin suhteellisen paljon. Mielestäni organisaation uskottavuus on todellisella koetuksella kuitenkin vasta tulevana kesänä. Jos nyt käy samalla tavalla kuin vuosi sitten, että joukkue menee täysin päreiksi ja jälleen kerran aloitellaan tyhjältä pöydältä, niin aika vaikea on nähdä, miten kasassa voisi kolmen vuoden sisällä olla "liigatason" joukkue ja organisaatio, kuten on julistettu. Annetaan taustoille tästä kaudesta tyydyttävä ja jännätään jatkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös