Tuomarilinja

  • 11 917
  • 95
Tila
Viestiketju on suljettu.

verco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Henkka kirjoitti:
Huvittaa kyllä kun jengi jaksaa vieläkin itkeä "nhl-pelleilystä", kun peli on mukamas pelkkää ylivoimaa ja alivoimaa. Taas niin tietämätöntä itkua kaikesta kun ei ole nähty niitä pelejä. Alkukauden jäähysumien myötä jäähymäärät ovat tippuneet ja katsokaa kuinka kaikki änäripakit puolustaa. Kukaan ei laita koukkua kainaloon, eikä roiku paidassa, ainoastaan mennään tuntumassa ja/tai yritetään mailalla riistää kiekkoa pois. Taklata saa kovaa ja puhtaasti. Todella siistiä menoa, jäähyjä vältetään viimeiseen asti ja huippumaiden kohdatessa pelataan aika paljonkin tasakentällisin. Peräpään jengit ei sitten muuta pysty tekemään kuin roikkumaan, mutta niiden pelaajat tulevatkin pääasiassa Euroopan kahvaliigoista.
Täyttä asiaa koko teksti! Sama keskustelu on käyty NHL-puolella ja kummasti on kauden edetessä nurinat loppuneet. Tosin on tuomarilinjakin löytänyt ajan myötä sen oikean uoman ja nyt on jäähymäärät ihan siedettävät. Ainut ero entiseen on se, että nyt karvatessa ja puolustettaessa ei ensimmäisenä olla työntämässä mailaa kainaloon, vaan keskitytään siihen kiekkoon ja sen pois ottamiseen.

Niille jotka taklauksien puutteesta kärsivät, suosittelen Ovechkinin seuraamista. Kyllä ainakin Slovakiaa vastaan sai taklata aika reippaasti, kunhan sen tekee vain oikein.

edit: Sen verran filmaamisesta vielä, että eikös tämän nyt pitäisi vähentää sitäkin, kun enää ei tarvitse välttämättä "kuolla", että jäähy vihelletään?
 

ERommel

Jäsen
Mielestäni tuomarilinja on ollut hyvä. Nollatoleranssi suosii taitavia pelaajia ja joukkueita. Suomen ylivoima on ollut tappava ja linjan pysyessä samana Suomi tulee saamaan paljon ylivoimamaaleja. Toisaalta kun vastaan tulee pelkkiä NHL-miehiä eivät he enää ota samalla tavalla jäähyjä kuin Sveitsi ja Italia. Ja Suomi joutuu vastavasti ottamaan enemmän jäähyjä. Suomen alivoimaahan ei ole oikein vielä testattu.

Linjassa on myös hyvää että taklata saa, jos taklaa oikein. Jonkun verran kiekottomien pelaajien estämisiä on mennyt tuomarien silmien ohi, mutta etenkin eurooppalaiset tuomarit tulevat parantamaan ko asiaa turnauksen edetessä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Taze kirjoitti:
Mikä linja?

Tuomarit viheltelee näissä peleissä ihan miten sattuu, kuten liigassakin normaalisti. Se, että muutama hassu koukkujäähy enemmän on annettu, ei ole vielä minkään ylistyksen arvoista. Ottaisivat nyt edes jonkin linjan ja oikeasti pitäisivät sen edes YHDEN ottelun ajan. Näissä peleissä tuntuu, että välillä lähtee hipasuista ja heti perään saa koukkia vaikka kuinka ja paljon eikä mitään. Ja huitoahan mailalla saa lähes säälittä ilman pelkoa jäähystä.
Tämä kuulostaa juuri sellaiselta kommentilta että sen antajan mielestä ei kukaan tuomari ole ollut hyvä milloinkaan eikä tule koskaan olemaankaan. Ja arvaan vielä sanojan mielestä että tämä linjan puuttuminen suosii vielä poikkeuksetta aina vastustajaa. Niinpä suosittelisinkin sanojalle tuomarin uraa.

Vaikka kaikkia jääkiekossa tapahtuneita tilanteita tarkasteltaisiin aina hidastuksista tuntitolkulla ja näitä kuvanauhoja olisi arviomassa 20 maailman parasta asiantuntijaa, niin siltikään ihmiset eivät olisi niihin yhtään tyytyväisempiä kuin nykytilanteessakaan.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
dana77 kirjoitti:
Tämä kuulostaa juuri sellaiselta kommentilta että sen antajan mielestä ei kukaan tuomari ole ollut hyvä milloinkaan eikä tule koskaan olemaankaan. Ja arvaan vielä sanojan mielestä että tämä linjan puuttuminen suosii vielä poikkeuksetta aina vastustajaa. Niinpä suosittelisinkin sanojalle tuomarin uraa.

Yadda yadda. Tuomarina olen ollut (en tosin jääkiekossa) ja tiedän ettei homma ole helppoa, mutta linjattomuus vaivaa. En käsitykseni mukaan maininnut yhtään maata jota linjattomuus olisi suosinut? Äläpä siis tunge oletuksiasi suuhuni. Mutta jos nyt yhtä esimerkkiä kaipaat, niin heitetään se Kapasen koukkausjäähy Sveitsi pelissä. "Uuden linjan" mukainen jäähy ilman muuta, mutta loppupelissä vastaavia meni noin parikymmentä läpi, puolin ja toisin. Ymmärrän toki ettei yksi tuomari näe kaikkea, mutta jos noin paljon jää näkemättä on syytä miettiä uutta ammattia/harrastusta. Kapasen jäähyllä viestitettiin joukkueille selvä linja heti alussa, kuten oikein onkin, mutta sitten munittiin kun ei tuota linjaa pidetty loppuun asti.
 
Suosikkijoukkue
sm-liiga: HIFK, nhl: vähän kaikkea
Raymond Pearl kirjoitti:
Hieman yli parimetristen ja satakiloisten kavereiden korin alla painimisen rinnastaminen sählyyn kertoo, ettet ilmeisesti ole juurikaan pelannut koripalloa.


No joo...onhan toi koris aika isojen miesten peliä. En mitenkään sen fyysisyyttä väheksy, mutta tarkoitin kommentillani sitä, että koriksessa virheitä ja vapareita tulee kun hipaiseekin vastustajaa. Tähän suuntaan lätkä on valitettavasti menossa....


Niin...ja en ole siis korista pelannut, mutta tuossa muutama vuosi sitten sitä tuli puoliaktiivisti seurattua, joten tiedän kyllä pelin luonteen. Vaikea peli, mutta ei siitä nyt enempää tässä Torino-ketjussa.
 
P

Playerofthegame

Loisto juttu on, että kahvat ja koukut on melkein kokonaan jääny pois eikä taklauksista saa jäähyjä, mutta kyllä on tullut aivan älyttömästi jäähyjä siitä kun jätkät sotkeutuu omiin jalkoihinsa.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
En itse ole enää vuosiin yrittänyt etsiä syyllistä tuomarista, nuorena miehenä useinkin. Näissäkin kisoissa tuomarilinja on ollut aika hyvä ja selkeä.

Yksi asia kuitenkin ärsyttää ja se on Kanadalaisten ja USA:n suosiminen ainakin oman näkemykseni mukaan. Tämähän on ollut tapa niin kauan, kun muistan ja ei tunnu miksikään muuttuvan. Jostain syystä heille annetaan "lupa" pelata kovempaa ja ronkkia/kahvata eurooppalaisia enemmän. Usein tuntuu saman pelin sisällä olevan kaksi erilaista tuomarilinjaa, onneksi kuitenkin linjat ovat olemassa.

Toinen samaan asiaan liittyvä on, että ratkaisumatseissa aina Kanada saa jenkkituomarin ja päinvastoin, jolloin tämä eriarvoisuus joukkueiden kesken korostuu. Toivottavasti ei Torinossa kuitenkaan. Eilenkin Tsekkituomarilla oli kynnys puuttua kanukkien tekemisiin korkeampi, ihmeellistä kunnioittamista, tulee ikävä Seppo Mäkelää.
 

Pusacher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Leijonat, Zidane.
Parasta mitä tähän turnaukseen on voitu keksiä on nykyinen tuomarilinja. Ei muuta kuin sama linja sm-liigaankin. Kuten Mertaranta sanoi, "vihdoin ja viimein on tämä halonhakkuu ja kahvaaminen saatu loppumaan", on siinä koko turnauksen ydin. Toivottavasti linja kestää loppuun asti.

Olen aina ihmetellyt tätä kyseenalaista etua, jonka kanadalaiset saavat sikailustaan. Siis miksi ihmeessä peleissä ei olla aiemmin tajuttu sitä järjen riemuvoittoa, että linjan on alusta loppuun asti oltava sama ja tiukka? Kanada-Sveitsi pelissäkin oli ehdottoman oikea ratkaisu antaa Kanadalle jäähy pelin ratkaisuhetkillä, kun siihen oli aihetta. Yleensähän käy niin, että lopussa takaa-ajossa saa tehdä mitä vaan ja siitä seuraa kohtuuton etu.

Jos Kanada esimerkiksi masinoi aivan tahallisella tarkoituksessa joukkotappelun muuttaakseen pelin kulkua tai vaikuttaakseen seuraavaan peliin, tulee tästä saada rangaistus, joka todella vastaa yritetyn hyödyn saavuttamista. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jos kentällä on viisi jarrukentän miestä masinoimassa tappelua vastustajan parhaiden kanssa, näille kaikille viidella tulisi tuomita ottelurangaistus. Hinta tästä yrityksestä näkyy sitten seuraavassa pelissä, 5 miestä sivussa. Rikkovalle joukkueelle tulee viheltää vaikka 100 kakkosta, jos siihen on aihetta. Rikkeitä pelillisenä aseena ei tulee läpi sormien katsottaman.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Olipahan Suomi-Kanada taas hyvä esimerkki linjattomasta tuomarityöskentelystä. Ensimmäinen erä meni vielä nippa nappa siten, että mielikuvitusta käyttäen saattoi kuvitella kyseessä olevan nollatoleranssi-tuomarilinjan. Toisessa erässä sallittiin jo enemmän mailahäirintää, ja kolmannessa erässä linja oli kuin SM-liigassa. Varsinkin kanadalaiset harrastivat ns. mailanvarrella kyytiin ottamisia sekä takaa päin vauhdin jarrutteluja aivan surutta, eikä Sindler puuttunut niihin lainkaan. Itse en ole nollatoleranssin ystävä, mutta jos tuomarilinja sovitaan etukäteen, kyllä sen pitäisi jatkua läpi turnauksen ja varsinkin läpi ottelun.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kahvakiekon poisto. Parasta mitä kiekossa on tapahtunut Gretskyn syntymän jälkeen.
Suomi-Tshekki peli oli paras jääkiekko peli mitä olen koskaan nähnyt televisiosta. NHL:ssä tulee välillä aivan uskomattomia pelejä, mutta tuommoista vauhtia ja taidonnäytteitä en ole kyllä nähnyt Canaliltakaan...
Upeaa, oikeesti.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Lauri kirjoitti:
Kisoissahan pelaa NHL:än kuumimmat tähdet eli on vaikea uskoa, että joku pelaaja tahraa maineensa filmauksella. Tietävät varsin hyvin, että kisoja katsovat miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa. Eli en usko tämän asian koituvan ongelmaksi näissä kisoissa.
Niin no, kyllähän jo nyt on selvästi huomattavissa että pelaajat avittavat kaatumisiaan ajoittain aika härskistikin. Kukaan ei muista enää viikon päästä sitä kun joku vähän kaatuili Torinossa. Ongelma se nyt vaan on.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Minäkin olen ihaillut tätä olympialaisten tuomarilinjaa. Taitavat pelaajat pääsevät oikeuksiinsa. Peli on nopeaa ja nautittavaa katsoa. Tuomarit ovat onnistuneet loistavasti, vaikka Sindler oli eilen pihalla. Toivottavasti linja pysyy tasapuolisena turnauksen loppuun asti.
 
Suosikkijoukkue
sm-liiga: HIFK, nhl: vähän kaikkea
Onneksi tämä tulee olemaan viimeinen kansainvälinen turnaus, jolloin tätä pelleilyä tulee...Toivottavasti!
Se on nähty, ettei linja toimi. No, olipahan ainakin kokeilemisen arvoinen, mutta kokeiluksi se myöskin jäänee. "Oikeat" säännöt takaisin, kiitos!
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
KukaMitäHäh? kirjoitti:
Onneksi tämä tulee olemaan viimeinen kansainvälinen turnaus, jolloin tätä pelleilyä tulee...Toivottavasti!
Se on nähty, ettei linja toimi. No, olipahan ainakin kokeilemisen arvoinen, mutta kokeiluksi se myöskin jäänee. "Oikeat" säännöt takaisin, kiitos!

Miten niin eivät toimi? Eli kahvaaminen, roikkuminen ja ronkkiminen takaisin ja taitokiekko romukoppaan? Säänöt toimivat kyllä, kunhan linjat pitävät otteluissa loppuun asti.
 
Suosikkijoukkue
sm-liiga: HIFK, nhl: vähän kaikkea
Individual kirjoitti:
Miten niin eivät toimi? Eli kahvaaminen, roikkuminen ja ronkkiminen takaisin ja taitokiekko romukoppaan?

Turhat jäähyt pois!

Turnauksessa erikoista on se, että kiekottomalle pelaajalle saa tehdä mitä vain, mutta kiekollista pelaajaa kohti ei tarvitse kuin hengittää, niin puhalletaan jäähy. Linja ei toimi, pelit pitää ratkaista pelaamalla, ei tulkinnanvaraisilla jäähyillä!
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
KukaMitäHäh? kirjoitti:
Turnauksessa erikoista on se, että kiekottomalle pelaajalle saa tehdä mitä vain, mutta kiekollista pelaajaa kohti ei tarvitse kuin hengittää, niin puhalletaan jäähy. Linja ei toimi, pelit pitää ratkaista pelaamalla, ei tulkinnanvaraisilla jäähyillä!

Linja toimii todella hyvin ja nimenomaan kiekottomien miesten estämiset on otettu pois hyvin. Tietysti aina löytyy virheitä, mutta oikeasti nyt taitopelaajat pääsevät oikeuksiinsa.
 

verco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
KukaMitäHäh? kirjoitti:
Linja ei toimi, pelit pitää ratkaista pelaamalla, ei tulkinnanvaraisilla jäähyillä!
Silläkö se linja löydetään, että joskus saa koukkia ja joskus ei? Nyt on se selkeä linja, on vain tuomarin henkilökohtaista heikkoutta jos sitä ei noudateta. Näille tuomareille tuskin ratkaisupeleissä löytyy hommia. Järjettömintä olisi muuttaa linjaa kesken turnauksen. Linja on hakusessa vielä monelta tuomarilta ja pelaajaltakin, mutta peli on entistä parempaa jo nyt. Kuinka hyvää se on parin vuoden päästä?
 
Suosikkijoukkue
sm-liiga: HIFK, nhl: vähän kaikkea
verco kirjoitti:
Silläkö se linja löydetään, että joskus saa koukkia ja joskus ei? Nyt on se selkeä linja, on vain tuomarin henkilökohtaista heikkoutta jos sitä ei noudateta. Näille tuomareille tuskin ratkaisupeleissä löytyy hommia. Järjettömintä olisi muuttaa linjaa kesken turnauksen. Linja on hakusessa vielä monelta tuomarilta ja pelaajaltakin, mutta peli on entistä parempaa jo nyt. Kuinka hyvää se on parin vuoden päästä?

Siinä tapauksessa koko turnauksen tuomaristo olisi uusittava välittömästi.

Mutta tuossa olen samaa mieltä, että linjan pitää pitää koko turneen, vaikka se pelleilyä onkin. Mitään "F-ykkösiä" tässä ei saa tehdä. Mutta toivottavasti jo Latviassa pelataan sitten taas oikeaa lätkää.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
KukaMitäHäh? kirjoitti:
Siinä tapauksessa koko turnauksen tuomaristo olisi uusittava välittömästi.

Mutta tuossa olen samaa mieltä, että linjan pitää pitää koko turneen, vaikka se pelleilyä onkin. Mitään "F-ykkösiä" tässä ei saa tehdä. Mutta toivottavasti jo Latviassa pelataan sitten taas oikeaa lätkää.

Ukrainan maa ja kansa liittyvät tähän rintamaan: koukut ja kahvaaminen takaisin!
 

lihaani

Jäsen
mjr kirjoitti:
Ukrainan maa ja kansa liittyvät tähän rintamaan: koukut ja kahvaaminen takaisin!

Samoin Valko-Venäjä, Kazastan ja Usbekistan vaativat oikeat säännöt takaisin! Peli ilman mailaa kainalossa ei ole oikea peli!
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
lihaani kirjoitti:
Samoin Valko-Venäjä, Kazastan ja Usbekistan vaatiavat oikeat säännöt takaisin! Peli ilman mailaa kainalossa ei ole oikea peli!

En ole mikään maa tai edes valtio, mutta vaadin minäkin paluuta vanhaan hyvään! Kahva ja koukkiminen takaisin. Kiekko ei ole kiekkoa ilman kahvausta. Koukkimisen salliminen parasta keksintö lätkässä sitten lämärin keksimisen!
 

grap

Jäsen
Suosikkijoukkue
habs, suomi
Nyt kun katselin tuota Kanada peliä uudestaan, niin ei kyllä voi tuosta kolmannen erän lopussa annetusta Laaksosen jäähystä paljoa kehuja tuomarille antaa. Todella halpa jäähy, melkeinpä voisi suoraan sanoa, että venäläistuomari halusi antaa Kanadalle vielä mahdollisuuden, nimittäin tilanteessa ei ole yhtään minkäänlaista estämistä. Uskomatonta tuomari- ja ehkä jopa myös sitä kabinettipeliä, toivottavasti näitä ei enää nähdä
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Joo, eipä tuo Laaksosen "kampitus" oikein antanut aihetta kehuihin. Kanukkien muutama torppaus ja puserosta repiminen meni läpi, Laaksosen tilanne vaikutti vähän hakemalla haetulta.

Jääkiekossa voitto ratkaisee, tyylistä itkevät sitten häviäjät. Ratkaiseva tappio vituttaa aina, mutta reilun tappion kykenee aina lopulta hyväksymään. Toisaalta, multi-vitutuksen huipentuma koetaan jos:

joukkue A saa tehdä sellaista lievää rikettä jatkuvasti vailla seuraamuksia, kun taas joukkue B saa ensimmäisestä jäähyltä haiskahtavasta tilanteesta boksia. Siis tuomari viheltää periaatteessa teknisesti oikein, mutta lievästi linjattomasti sekä pelin hengen vastaisesti. Joukkue A saa johtoaan puolustaessaan, erityisesti loppuhetkillä, sitoa ja käyttää mailaakin vailla seuraamuksia.

Edellä mainittu tilanne saisi varmasti kihisemään raivosta. Mitenköhän tuomarit jatkopeleissä? NHL-miehiä kaikki vai onko Bulanov-Sindler akselilla mahollisuutta? Kaikissa tapauksissa vähintäänkin alitajuisesti kehitellään kaikenlaisia klikkejä ja salaliittoteorioita.

No, ehkei sittenkään. Jos nyt kuitenkin paremmuus ratkaistaan reilusti pelaamalla ja tuomarit vetävät pelin hengen mukaisesti loppuun asti.
 

Welton

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
verco kirjoitti:
Silläkö se linja löydetään, että joskus saa koukkia ja joskus ei? Nyt on se selkeä linja, on vain tuomarin henkilökohtaista heikkoutta jos sitä ei noudateta. Näille tuomareille tuskin ratkaisupeleissä löytyy hommia. Järjettömintä olisi muuttaa linjaa kesken turnauksen. Linja on hakusessa vielä monelta tuomarilta ja pelaajaltakin, mutta peli on entistä parempaa jo nyt. Kuinka hyvää se on parin vuoden päästä?
Mielestäni olympialaisten jääkiekkoturnauksen ei tulisi olla mikään tuomaritoiminnan koekenttä. Nyt turnauksessa on eri maista tuomareita, jotka ovat tuominneet otteluita sarjoissa, joiden tuomarilinjaukset vaihtelevat paljonkin. Ennen olympialaisten kiekko-ottelujen alkamista pidetty paripäiväinen "valmistautuminen" on tuskin riittävä. Olen ymmärtänyt IIHF:n halunneen, että olympialaisissa käytetään "NHL-tyylistä" tuomaritulkintaa mailahäirinnän nollatoleransseineen. Tämän linjan hallitsevat tällä hetkellä parhaiten NHL:ssa vakituisesti toimivat tuomarit. Toki kiekkoyhteisö ei varmasti olisi hyväksynyt sitä, että turnaus olisi kamppailtu pelkästään pohjoisamerikkalaisin tuomarein. Yleisesti ottaen näkemäni perusteella Torinon kisaturnauksessa mailahäirinnän nollatoleranssista ei ole ollut kysymys.

Koskakohan vaan jääkiekossa pelin säännöt tulkintoineen sekä yleiset käytännöt esimerkiksi pelikentän mittojen suhteen saataisiin yhtenäistymään ja vakiintumaan eri puolilla kiekkoilevaa maailmaa? En tiedä sitten, muuttuisivatko jääkiekossa eri maille tyypilliset pelitavat juurikaan, vaikka kaikki säännöt olisivatkin nykyistä selvästi pienemmin varianssein käytössä. Toisin sanoen voisiko esimerkiksi pelkistetty pelitapojen kolmijako [(1) itäeurooppalainen taitokiekko (Slovakia, Tshekki, Venäjä), (2) pohjoismainen taktiikkakiekko (Ruotsi, Suomi), (3) pohjoisamerikkalainen suoraviivainen pelitapa (Kanada, Yhdysvallat)] muuttua nykyisestä merkittävästikin? Jalkapallossa säännöt ovat hyvin vakiintuneet, mutta silti esimerkiksi Euroopan sisällä eri maiden pelityylit maille tunnusomaisine piirteineen vaihtelevat huomattavasti (esim. Englanti vs. Saksa vs. Italia vs. Espanja), mikä on erinomainen asia lajille.

- Welton
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
KukaMitäHäh? kirjoitti:
Turhat jäähyt pois!

Turnauksessa erikoista on se, että kiekottomalle pelaajalle saa tehdä mitä vain, mutta kiekollista pelaajaa kohti ei tarvitse kuin hengittää, niin puhalletaan jäähy. Linja ei toimi, pelit pitää ratkaista pelaamalla, ei tulkinnanvaraisilla jäähyillä!

anna mää veikkaan.... Olet seurannut lätkää jostain yheskytluvun alkupuolelta asti tai myöhemmästä ajankohdasta?

Kuulut ns. ”menetettyyn sukupolveen”, joka on oppinut pitämään oikeana lätkänä tätä roikutaan ja painitaan kiekkoa. Jos vain sitä on nähnyt, se on ainoa joka tuntuu oikealta.

Nyt on siis viimeisiä hetkiä tehdä tämä linjanmuutos, minkä NHL on tehnyt, sillä kohta niin suuri osa kiekonseuraajista on sukupolvea, joka ei taitokiekkoa ole nähnyt. Se tuntuu heistä väärältä kiekolta. Me hieman vanhemmat alamme jäädä vähemmistöön katsomoissa pikkuhiljaa, ja jos suunnanmuutos ei nyt onnistu, on lätkä sellaisena pelinä jollaisena minä siihen tutustuin, muuttunut peruuttamattomasti. Tämän kauden NHL ja nämä olympialaiset ovat palauttaneet meikäläisen uskon taitokiekon paluuseen. Taklaukset ja kova peli on sallittua, kunhan se maila pysyy pois vastustajan kainalosta ja käsivarsilta.

Bueno
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös