Tulokkaat kaudella 2022–2023

  • 16 962
  • 71
Uusi kausi, uudet tulokkaat.

Kausi on naurettavan alussa, mutta tulokkaita tulee aina seurattua erityisen suurella mielenkiinnolla, ja niin tänäkin vuonna.

Pistepörssin top 10:
1. Matty Beniers 10. 4+4=8
2. Shane Pinto 8. 6+1=7
3. Calen Addison 9. 0+7=7
4. Kent Johnson 9. 3+3=6
4. Cole Perfetti 9. 3+3=6
6. Dylan Guenther 7. 2+3=5
7. JJ Peterka 9. 2+3=5
8. Wyatt Johnston 9. 3+1=4
9. Jake Sanderson 8. 0+4=4
9. Matias Maccelli 8. 0+4

Odotettuja nimiä kärjessä, etenkin Beniers ja Kent Johnson. Addisonin kovat tehot positiivinen yllätys ja saa hänet näyttämään ehkä jopa paremmalta kuin onkaan. Pinton maalimäärä myös nostettava esiin. Pettymyksiin voidaan laskea juuri top kympin ulkopuolelle jäänyt Mason McTavish (0+4 alkukauteen). Harvoista suomalaisista tulokkaista Maccelli aloittanut kautensa malliccaasti.

Maalit top 5:
1. Pinto 6 maalia
2. Beniers 4
3. Johnston 3
3. Johnson 3
3. Perfetti 3

Noiden takana kahdessa maalissa mm. kesän ykkösvaraus Slafkovsky ja Ruotsin mörkö Söderblom sekä meidän Robin Salo.

Peliaika top 5:
1. Owen Power 22:20 min/ottelu
2. Kaiden Guhle 21:14
3. Jordan Harris 20:46
4. Jake Sanderson 18:57
5. Calen Addison 18:22

Puolustajat luonnollisesti vallanneet kärkipaikat. Power odotetusti kärjessä ja Montrealin kaksikko hieman yllättäen vallannut isot minuutit tosin Habsin puolustus on mitä on. Tuon viiden nimen takana kuudentena ja hyökkääjien ykkösenä nostettava esiin Phillyn Noah Cates, joka noussut heti Tortorellan luottopelaajaksi.

Suomalaiset top 3:
1. Maccelli 0+4
2. Salo 2+0
3. Niemeläinen 0+0

Suomalaisista Maccelli ja Salo tulikin ylempänä jo mainittua ja näiden lisäksi vain Niemeläinen päässyt pelaamaan. Ei juuri kerrottavaa siis.

Maalivahdit, voitot top 5:
1. Logan Thompson 4 voittoa
2. Stuart Skinner 2
3. Daniel Vladar 1
3. Connor Ingram 1
3. Daniil Tarasov 1

Siinä kaikki viisi voiton ottanutta tulokasmaalivahtia. Lisäksi ruotsalaiskolmikko Erik Källgren, Arvid Söderblom ja Felix Sandström saaneet jokainen startin tai pari, mutta ovat vielä ilman voittoja. Thompson ja Skinner omilla luvuilla muissakin tilastoissa. Thompsonilla lisäksi kaksi nollapeliä.

Jos nyt tällä hyvin ohuella alkukauden otannalla laitetaan nimiä järjestykseen, niin oma Calder Race top 5 menee suunnilleen näin:
1. Beniers
2. Thompson
3. Power
4. Pinto
5. Addison
HM: Johnson, Perfetti ja Guhle.

Lisäksi tässä kohtaa kautta on kiinnostavaa moniko noista alle 20-vuotiasta pysyy NHL:ssä koko kauden ja moniko pitää tulokassopimuksen ensimmäisen vuoden ja palaa junnuihin yhdeksän pelin jälkeen. Valinta on edessä ainakin näillä:
- Wyatt Johnston, Dallas (ilmoitettu jo, että pysyy NHL:ssä)
- Shane Wright, Seattle (peliaikaa tullut niukasti, joten taitaa OHL kutsua)
- Dylan Guenther, Arizona (ottamassa paikkaansa joukkueesta)
- Brandt Clarke, LA Kings (Wrightin tavoin vielä kaudeksi OHL:ään?)
 
Viimeksi muokattu:
Avausviestissä tuli jo aika monta nimeä mainittuna lähinnä noista, jotka tilastojen kärkipaikoilla ovat. Otetaan vielä hieman toisenlainen näkökulma, niin saadaan laajennettua katsantokantaa. Nostetaan jokaisesta joukkueesta tulokkaita alkukauden osalta.

Anaheim:
Mason McTavish mainittiin jo avausviestissä. On ottanut odotetusti vakiopaikan Ducksin hyökkäyksestä ja ajettu sisään laiturina. Mitään erityistä ei ole vielä esittänyt. Toinen rookie Pavol Regenda on pelannut nelosketjun laidalla marginaaliroolissa.

Arizona:
Matias Maccelli jatkanut siitä, mihin loppukaudesta jäi ja on ottamassa paikkaansa joukkueesta. Pelaa noin 14 minuuttia per peli ja myös kakkosylivoimaa. Myös Dylan Guenther ja Jack McBain pelanneet alkukauden ylhäällä ja Guentherin kohdalla on vielä mahdollisuus laittaa takaisin junnuihin, mutta alkukauden näytöillä jäänee kyllä ylös. McBain hyökkäyksen vakionimiä niin ikään. Maalilla Connor Ingram ei häikäise, mutta pelaa aina välillä silti.

Boston:
Jakub Lauko ainoa tulokas. Pelannut marginaaliroolissa nelosessa ja välillä katsomossa.

Buffalo:
Kova tulokaskolmikko Owen Power, John-Jason Peterka ja Jack Quinn. Power näyttää tosi hyvältä, kuin olisi pelannut liigassa vuosia. Jotain samaa kuin Seiderin viime kaudessa. Dahlin on varastanut puolustuksessa isoimmat otsikot ja vastannut tehoista, mutta tämä on Powerille pelkästään hyvä, niin saa kasvaa isoon rooliinsa rauhassa ja Dahlin kantaa paineet. Peterka aloitti tosi hyvin, mutta viime peleissä hieman hukkunut massaan. Quinn taas päinvastoin on alkanut viime peleissä päästä paremmin jyvälle. Molemmat pelannevat koko kauden ylhäällä samoin kuin tietysti myös Power.

Calgary:
Dan Vladar tuskin saa merkittävästi startteja Markströmin takana, mutta ne vähät hoitaa kyllä hyvin kuten nytkin nähty.

Chicago:
Filip Roos, täytyy sanoa etten tunne tätä ruotsalaista ollenkaan. On saanut ihan mukavasti vastuuta ja avannut pistetilinkin. Toinenkin tulokaspuolustaja, Alec Regula, on debytoinut. Niin ja maalilla Arvid Söderblom kävi pelaamassa yhden pelin.

Colorado:
Ben Meyersin odotettiin ottavan vakiopaikan hyökkäyksestä, mutta pelannut vain kolmessa pelissä ja muutoin AHL:ssä. Kenties hänen aikansa tulee myöhemmin, vaikka ei mistään ihan parikymppisestä junnusta puhutakaan.

Columbus:
Kent Johnson aloittanut kautensa ennakoidun vahvasti. Loppukauden yllättäjä Nick Blankenburg ehti aloittaa myös vahvalla pelillään ennen loukkaantumistaan. Liam Foudylla on ikuisen lupauksen leima, mutta muutaman pelin saanut ylhäällä hänkin ja viime peleissä myös kesällä kärjessä varattu David Jiricek on päässyt debytoimaan puolustuksessa. Maalilla Daniil Tarasov tuurannut alkukaudella kakkosmaalivahtina loukkaantunutta Korpisaloa ja voittanutkin yhden pelin.

Dallas:
Wyatt Johnston on pelannut sen verran vahvasti, että pysyy joukkueessa läpi kauden, mikä ei ole kovin yleistä 19-vuotiaalle pelaajalle. On noussut joukkueen kolmossentteriksi ja ihastuttanut taidollaan. Puolustuksessa Rangersista hankittu Nils Lundqvist on kenties ottamassa Klingbergiltä jääneitä saappaita ja aloittanut varsin hyvin myös.

Detroit:
Iso Elmeri eli Elmer Söderblom otti ennakkoluulottomasti paikkansa kokoonpanossa ja on noussut fanien suosikiksi. Viihdyttävä pelaaja seurata kokonsa ja taitonsa yhdistelmällä. Pari maaliakin ehtinyt jo tehdä.

Edmonton:
Stuart Skinner pelannut vahvasti ne startit mitä saanut Campbellin takana. Markus Niemeläinen tulikin jo mainittua. Hyökkäyksen ainoa tulokas tähän asti on ollut Dylan Hollowayn, joka otti paikan vahvan preseasonin jälkeen. Vastuu on tosin jäänyt pieneksi ja ehti olla sivussakin pari peliä kovan taklauksen saatuaan. Welcome to the NHL Dylan!

LA Kings:
Brandt Clarke on pelannut kaikki pelit, mutta vastuu on jäänyt melko vähiin. Tätä kirjoittaessa ei ole tiedossa jatkaako kauttaan NHL:ssä (nyt pelattuna 8 peliä) vai palaako OHL:ään.

Minnesota:
Calen Addison on yllättänyt monet. Jo seitsemän pistettä, joista viisi ylivoimalla. Yksi alkukauden nimistä tulokasrintamalla. Marco Rossista on paljon puhuttu ja hyvän viime kauden (AHL) jälkeen paikka NHL:ssä oli luonnollinen jatkumo. Vastuuta on tullut vaihtelevasti (ka 11 min), mutta pistetili vielä avaamatta. Hieman vanhemmista tulokkaista Mason Shaw saanut pari peliä ylhäällä myös.

Montreal:
Kesän ykkösvaraus Slafkovsky hyökkäyksessä ja peräti neljä tulokasta puolustuksessa. Slafkovskyn alku ollut vaihteleva, mutta sanoisin, että on päässyt NHL-vauhtiin kuitenkin varsin hyvin. On tehnyt pari maaliakin ja näyttänyt pysyvänsä vauhdissa mukana. Kunhan vaativa montrealilaisyleisö osaa antaa aikaa, niin hyvä tästä tulee. Puolustuksen tulokkaista Kaiden Guhle on ollut vakuuttavin ja pelannut isoja minuutteja kuten myös jo viime kaudella debytoinut Jordan Harris. Molemmilla peliaikakeskiarvo yli 20 min. Jetsistä kauden alla waivereilta poimittu Johnny Kovacevic ottanut myös paikkansa top kutosessa. Puolustuksen puhuin nimi on silti ollut Arber Xhekaj, joka on voittanut kotiyleisön puolelleen räiskyvällä ja pelottomalla pelityylillään. Hänessä on ainesta kulttipelaajaksi.

NJ Devils:
Ruotsalaiset Fabian Zetterlund ja Alexander Holtz saaneet pelejä ylhäällä. Molemmat ovat pelannet neljä peliä ja tehneet yhden maalin. Omaan silmään Zetterlundin peli on näyttänyt ihan hyvältä, mutta Holtz on kyllä ollut näkymätön, joten kenties toinen kausi AHL:ssä tekisi hyvää.

NY Isles:
Robin Salo aloitti kauden kahdella maalilla, mutta sittemmin ollut hiljaisempaa ja tie vei AHL:ään.

NY Rangers:
Vitali Kravtsovin uusi tuleminen osa seitsemän. Hajavaihtoja siellä täällä ja loukkaantumisia. Siinäpä Kravtsovin alkukauden kuva.

Ottawa:
Shane Pinto valittiin juuri ensimmäisen kuukauden tulokkaaksi ja onpa ollutkin vakuuttava aloitus. Peräti viisi maalia kasassa, tosin laukaisuprosentti tuskin pysyy yli 40% kuten nyt. Puolustuksessa Jake Sanderson on ottanut paikkansa kutosessa ja uskon minuuttien kasvavan kauden edetessä. Nelosen keskellä Mark Kastelic hoitaa oman duuninsa nöyrästi ja ansaitsi sillä juuri jatkosopimuksen.

Philadelphia:
Peräti seitsemän tulokasta käynyt jäällä. Noah Cates ottanut ison roolin ja pelaa kakkosketjun minuutteja. Noahin veli Jackson Cates pelannut pari peliä myös. Wade Allison ottanut vakiopaikan hyökkäyksestä missattuaan viime kauden miltei kokonaan loukkaantumiseen. Hyökkäyksessä Tanner Laczynski ja puolustuksessa Egor Zamula ovat pelanneet melko pieniä minuutteja, mutta melkein kaikissa peleissä kuitenkin. Maalilla Felix Sandström saanut yhden startin.

Pittsburgh:
Jo aiemmilta kausilta tuttu PO Joseph pelannut lähes kaikissa peleissä ja näyttänyt mielestäni ihan hyvältä. Hyökkäyksessä Samuel Poulin ehtinyt debytoida ja avata pistetilinkin loukkaantumisten paikkaajana.

Seattle:
Matt Beniers odotetusti tulokaspörssin kärjessä ja samalla noussut heti Seattlen avainhyökkääjäksi. Kasassa jo kahdeksan pistettä. Toinen "superjunnu" Shane Wright pelannut viidessä pelissä ja saanut yhden syöttöpisteen, mutta minuutit jääneet vähiin. Ei ole rehellisyyden nimissä erottunut kentällä mitenkään ja jos minulta kysytään, niin kausi junnuissa tekisi hyvää.

St. Louis:
Jo viime kauden alussa debytoinut Jake Neighbours ei ole vielä pisteillä juhlinut, mutta omaan silmään näyttänyt silti ihan hyvältä, joten saanee jatkaa ylhäällä kauden edetessäkin.

Tampa:
Ei-niin-nuori Cole Koepke noussut jopa vakiorooliin tosin pienille minuuteille. Puolustuksessa Nick Perbix on ollut hyvä ja nousemassa vähän puskista vakiorooliin.

Toronto:
Filip Kral paikannut puolustuksen poissaoloja ilman sen suurempia mainetekoja. Erik Källgren pelannut maalilla pari peliä ja saaneet lisääkin kun Matt Murray meni rikki.

Vancouver:
Ruotsalainen Nils Åman pelannut vahvasti ja noussut hieman puskista nelosen vakiorooliin. Bruce Boudreau taisi todeta taas jonkun hävityn pelin jälkeen Åmanin olevan joukkueen paras pelaaja, mikä kertoo valitettavasti myös joukkueesta paljon. Puolustuksessa jo pitkään organisaatiossa roikkunut Guillaume Brisebois saanut pelin vai kaksi paikatessa puolustuksten poissaoloja.

Vegas:
Maalivahti Logan Thompson ollut yksi alkukauden isoja nimiä. Lehnerin ja Brossoitin ollessa sivussa Thompson noussut ykkösmaalivahdiksi ja ottanut jo neljä voittoa, joista kaksi nollapeliä. Tätä tahtia jatkaa ykkösenä myös Brossoitin palattua ja kisaa tosissaan Calderista. Hyöykkäsessä Paul Cotter saanut muutaman matsin.

Washington:
Beck Malenstyn rouhii nelosessa ja siinä kaikki tähän asti.

Winnipeg:
Cole Perfetti ottanut paikkansa odotetusti kakkosketjusta ja saanut tehojakin irti. Muuten näyttää hiljaisemmalta, vaikka kolme muutakin tulokasta on nähty. David Gustafsson pelaa pienillä minuuteilla nelosessa samoin kuin waivereilta poimittu Axel Jonsson-Fjällby. Puolustuksessa Dylan Samberg saanut jokusen matsin.

Carolina, Florida, Nashville, San Jose:
ei ketään
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pettymyksiin voidaan laskea juuri top kympin ulkopuolelle jäänyt Mason McTavish (0+4 alkukauteen).
Tilanteet vaihtuu nopeasti ja nyt McTavish taitaa olla jo tulokkaiden TOP5:ssa. Mutta se mikä itseä hämää on tuo Anaheimin peluutus McTavishin osalta. Lauantaina McTavish tekee 1+1 tehot ja rankkareissa maalin niin seuraavana yönä vastuuta tulee 10 minuuttia ilman yv-aikaa.

Eli ei Anaheim juurikaan McTavishille tällä hetkellä anna mahdollisuuksiakaan loistaa - tai tältä se vaikuttaa ulkopuolisen silmin. Pienellä peliajalla tehoissa on tulokkaiden TOP5:ssä. Pinto joka oli kuukauden tulokas on tehnyt samat 7 pinnaa.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Tilanteet vaihtuu nopeasti ja nyt McTavish taitaa olla jo tulokkaiden TOP5:ssa. Mutta se mikä itseä hämää on tuo Anaheimin peluutus McTavishin osalta. Lauantaina McTavish tekee 1+1 tehot ja rankkareissa maalin niin seuraavana yönä vastuuta tulee 10 minuuttia ilman yv-aikaa.

Eli ei Anaheim juurikaan McTavishille tällä hetkellä anna mahdollisuuksiakaan loistaa - tai tältä se vaikuttaa ulkopuolisen silmin. Pienellä peliajalla tehoissa on tulokkaiden TOP5:ssä. Pinto joka oli kuukauden tulokas on tehnyt samat 7 pinnaa.

Eakinsin järjenjuoksusta ei ota selvää. Sen verta kuitenkin sanon, että McTavish sai alkukaudesta enemmän minuutteja, mutta surffaili liikaa pelin ulkopuolella. Peliminuuttien väheneminen oli perusteltua. Hän pelasi sentterinä tuossa lauantain pelissä, mikä oli kommenttienkin mukaan hänen kautensa paras ottelu, joten ehkä tuossa on käänne parempaan, vaikka viime yönä se ei näkynytkään vastuun lisääntymisenä. Lähtökohtaisesti McTavish on tuossa se nelossentteri, koska on vaikea laittaa häntä vielä Zegrasin, Stromen tai Lundeströmin edelle. Lisäminuutteja voisi tulla ylivoiman kautta toki.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pistepörssin top 10:
1. Matty Beniers 10. 4+4=8
2. Shane Pinto 8. 6+1=7
3. Calen Addison 9. 0+7=7
4. Kent Johnson 9. 3+3=6
4. Cole Perfetti 9. 3+3=6
6. Dylan Guenther 7. 2+3=5
7. JJ Peterka 9. 2+3=5
8. Wyatt Johnston 9. 3+1=4
9. Jake Sanderson 8. 0+4=4
9. Matias Maccelli 8. 0+4
Tuossa yllä tilanne reilut 2 viikkoa sitten. Melkoisesti on tilanne elänyt lyhyessä ajassa.

1. Matias Maccelli 16. 1+9=10
2. Shane Pinto 16. 8+1=9
3. Matty Beniers 17. 5+4=9
4. Jake Sanderson 16. 0+9=9
5. Kent Johnson 13. 3+5=8
6. JJ Peterka 17. 3+5=8
7. Cole Perfetti 15. 3+5=8
8. Mason McTavish 17. 2+6=8
9. Owen Power 17. 0+8=8
10. Calen Addison 17. 0+8=8.

Beniers vetänyt tässä välissä 7 peliin yhden pinnan, samoin kuin Addison. Maccelli vastaavasti tehnyt 6 pinnaa, Sanderson 5 pinnaa. Sanderson onkin ainakin omaan silmään ehkä eniten tilannettaan kohentanut pelaaja. Viime pelissä veteli jo 25 minsaa, ykkösylivoimaa että ykkösalivoimaa.

Tuolta TOP10:n ulkopuolelta jos nostaa joitain pelaajia niin Fabian Zetterlund on tehnyt viimeiseen kuuteen peliin viisi pistettä, johtaa tulokkaiden plussia (+9) ja on nopeasti nousemassa listalle. Pakeista Nick Perbix nousee vähän puskista, mutta 14 peliin tehot 3+3 ja +7 on kova saldo, jolla johdetaan pakkien maaleja ja plussia. Juuso Pärssinen on pelannut vasta kolme peliä, mutta tehot 3+1 puhuvat puolestaan. Samoin Jonatan Berggren on neljään peliin tehnyt kolme pinnaa.
 
Tuohon @Mr. Smith ansiokkaaseen viestiin ei juuri lisättävää, mutta toki maalivahdeista Logan Thompson ansaitsee tulla edelleen mainituksi. Eikä vain mainituksi, vaan suorastaan huutomerkein. Lännen ykkösjoukkueen ykkösmolariksi nouseminen on kova näyttö eikä noilla näytöillä voi sivuuttaa. Thompson on minulle Calder-kisan kärki tällä hetkellä.

Oma top 5 juuri nyt:
1. Thompson
2. Beniers
3. Power
4. Sanderson
5. Pinto
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
On kyllä mielenkiintoinen ja tasainen vuosi, meinasi jo näyttää että Beniers menee menojaan, mutta voi vielä tulla tiukkaa. Ja vielä se, että Maccelli ja myöskin Pärssinen on oikeasti Calder-kisassa mukana. En näe miksei Pärä saisi jatkaa, ei välttämättä ykkösessä, mutta pelaavassa kokoonpanossa kuitenkin. Todella mielenkiintoista seurattavaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onkohan tossa kisassa enää jäljellä muita kuin Matt Beniers ja Vegasin molari Logan Thompson?

Beniers tehnyt pisteitä ihan hyvää tahtia, taisi tuossa välissä ollu joku suvantovaihekin ja silti 0.86 per peli. Paremmin kuin kukaan viime kauden tuloskashyökkääjistä.

Owen Powerilla ei oikeen pisteitä kerry, muuten olisi kyllä hyvä ehdokas, kuten Seider viime vuonna. Jake Sandersonia pidän hyvänä jokerikorttina, mutta sama ongelma kuin Powerilla, ykkösylivoimaan ei ole asiaa (syylliset: Dahlin & Chabot), jotta saisi kovat pisteet tehtyä.

Thompson on jo 25-vuotias, mutta ehkä se maalivahdilla tuo tulokas-status ei niin haittaa vanhemmalla iällä, kun muutenkin saavat uransa käyntiin vasta vanhemmalla iällä. 11 voittoa ja voittotilaston kakkonen Ullmarkin jälkeen. Sv% 92,0 ja GAA 2,46, onhan nuo kovia lukemia. Viktor Fasthit voi silti käydä nopeasti.... katsotaan kausi loppuun.

Joku Pärssinenkin... se on oikeasti lähes mahdotonta voittaa Calder jollain 68 pelin kaudella. Äänestyksessä voi toki päästä Top5. Mutta se täyden kauden arvostus on näissä vahva ja Pärä jäi alussa jälkeen.

Aika paljon tasaisempi sillisalaatti tämä on etenkin hyökkääjien osalta tällä kaudella.
 
Viimeksi muokattu:
Melkein kuukausi mennyt aloitusviestistä, joten voidaan ottaa taas tilastokatsaus tulokkaisiin.

Pisteet top 10:
1. Matty Beniers 21. 7+11=18
2. Matias Maccelli 18. 1+12=13
3. Kent Johnson 17. 5+6=11
4. Fabian Zetterlund 17. 4+7=11
5. Cole Perfetti 20. 4+7=11
6. Mason McTavish 22. 4+7=11
7. Jake Sanderson 21. 1+10=11
8. Calen Addison 21. 1+10=11
9. Shane Pinto 21. 8+2=10
10. JJ Peterka 21. 4+6=10

10 pelaajaa tehnyt vähintään 10 pistettä. Kovin tasaista on Beniersin takana. Uusina niminä top kympissä sitten viime päivityksen Zetterlund ja McTavish.

Maalit top 5:
1. Pinto 8 maalia
2. Beniers 7
3. W.Johnston 5
3. K.Johnson 5
5. McTavish 4
5. Peterka 4
5. Perfetti 4
5. Zetterlund

Peliaika top 5:
1. Owen Power 23:40
2. Jake Sanderson 21:00
3. Kaiden Guhle 20:25
4. Jordan Harris 19:30
5. Marcus Björk 18:50

Suomalaiset top 5:
1. Matias Maccelli 18. 1+12=13
2. Juuso Pärssinen 6. 3+2=5
3. Robin Salo 4. 2+0=2
4. Markus Niemeläinen 15. 0+0
4. Sampo Ranta 4. 0+0
5. Lassi Thomson 2. 0+0

Maccelli jatkaa tehokkaasti ja on jopa tulokaspörssin toisena. Pärssinen tuli ryminällä sisään ja on Maccellin lisäksi maininnan arvoinen suomalaistulokas. Maalivahdeista Luukkonen saanut nyt pari starttia ja pelannut hyvin.

Maalivahdit, voitot top 5:
1. Logan Thompson 11 voittoa
2. Akira Schmid 4
2. Stuart Skinner 4
4. Erik Källgren 3
5. Pyotr Kochetkov 2
6. Daniil Tarasov 2
6. Arvid Söderblom 2
—-
Ukko-Pekka Luukkonen 1 voitto

Calder race:
1. Logan Thompson
2. Matty Beniers
3. Owen Power
4. Jake Sanderson
5. Matias Maccelli
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Joku Pärssinenkin... se on oikeasti lähes mahdotonta voittaa Calder jollain 68 pelin kaudella. Äänestyksessä voi toki päästä Top5. Mutta se täyden kauden arvostus on näissä vahva ja Pärä jäi alussa jälkeen.
En nyt ihan noin negatiivinen olisi asian suhteen kun Elias Petterson voitti Calderin pelattuaan 71 peliä. Niissä 66 pistettä, niin ei muuta kuin Pärssinen tekemään perässä suunnilleen samalla tahdilla pisteitä. Silloin kakkoseksi Calder äänestyksessä pääsi Binnington (25 vuotiaana) ja kolmantena oli Rasmus Dahlin tehtyään 44 pistettä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
En nyt ihan noin negatiivinen olisi asian suhteen kun Elias Petterson voitti Calderin pelattuaan 71 peliä. Niissä 66 pistettä, niin ei muuta kuin Pärssinen tekemään perässä suunnilleen samalla tahdilla pisteitä. Silloin kakkoseksi Calder äänestyksessä pääsi Binnington (25 vuotiaana) ja kolmantena oli Rasmus Dahlin tehtyään 44 pistettä.

Niin no, Petterssonilla ei tuolloin ollut kilpailevaa hyökkäjää, joka olisi pelannut sen täyden kauden kauden ja tehnyt kovat pisteet. Tkachuk jäi 45 pisteeseen, eli ero oli iso mikä lisäsi wow-efektiä.

Beniers on nyt sellainen täyden kauden pistenikkari Pärssiseen nähden. Loukkaantuminen pitää tulla tai tehoilun paha hyytyminen, mutta mikään ei nyt oikeen viittaa siihen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tuossa yllä tilanne reilut 2 viikkoa sitten. Melkoisesti on tilanne elänyt lyhyessä ajassa.

1. Matias Maccelli 16. 1+9=10
2. Shane Pinto 16. 8+1=9
3. Matty Beniers 17. 5+4=9
4. Jake Sanderson 16. 0+9=9
5. Kent Johnson 13. 3+5=8
6. JJ Peterka 17. 3+5=8
7. Cole Perfetti 15. 3+5=8
8. Mason McTavish 17. 2+6=8
9. Owen Power 17. 0+8=8
10. Calen Addison 17. 0+8=8.

Puolitoista kuukautta tuosta aiemmasta katsauksesta ja edelleen tilanne on elänyt voimakkaasti. Maccelli tippui loukkaantumisen myötä ja muutama pelaaja on nyt erottumassa muista. Viimeksi kärkikymppi oli vielä 2 pinnan sisällä.

1. Matty Beniers 38. 14+16=30
2. Mason McTavish 40. 9+17=26
3. Matias Maccelli 30. 3+19=22
4. Calen Addison 37. 3+18=21
5. Cole Perfetti 34. 6+14=20
6. Kent Johnson 35. 8+10=18
7. Jack Quinn 32. 6+11=17
8. JJ Peterka 37. 7+10=17
9. Shane Pinto 39. 10+7=17
10. Wyatt Johnson 40. 10+7=17

McTavish on tehnyt nousun ja vetänytkin viimeiset 10 matsia yli pinna per peli tahtiin (5+7). Pinto on taas laskenut tuolta kärkipaikoille. Pintolla oli 16 matsiin 8 maalia ja seuraavat 23 matsia ovat tuoneet 2 lisää. Sanderson ja Power ovat tippuneet listalta ja Jack Quinn ja Wyatt Johnson ovat nousseet TOP10:een.

Ei tuolta kauempaa varmaan kovinkaan todennäköisesti enää Calderiin nousta vaikka esim Kirill Marchenko teki juuri hattutempun ja on nyt tehnyt 15 matsiin 8 maalia. Mutta kun syöttöjä ei ole yhtään niin vaatisi varmaan tuota puoli maalia per peli tahtia eikä sekään varmaan riittäisi Calderiin.

Maalivahdeista Thomposonin prosentit ovat olleet laskussa ja 91,4 % ei ole enää edes tulokkaista paras. Skinner (91,5 %) ja Kochetkov (91,9 %) ovat nousseet haastamaan Thompsonia.
 
Calder race:
1. Logan Thompson
2. Matty Beniers
3. Owen Power
4. Jake Sanderson
5. Matias Maccelli

Lainattu viesti 2,5 kk takaa.

Thompsonilla ei ole tuon jälkeen tarttunut ja on nyt viikkoja sivussa loukkaantumisen vuoksi. Beniers on ollut viimeiset yhdeksän peliä pisteittä. Sanderson on loukkaantuneena sivussa ja Maccelli oli myös viikkoja sivussa taannoin. Owen Power pelaa laadukasta lätkää, mutta ei näy pistetilastossa päästääkseen otsikoihin. Kenelle siis Calder?

Noiden viiden ulkopuolelta Mason McTavish on noussut pistepörssissä toiseksi ja Cole Perfetti kolmanneksi Beniersin taakse.

Pisteet top 10.
1. Matty Beniers 38
2. Mason McTavish 30
3. Cole Perfetti 29
4. Calen Addison 27
4. Kent Johnson 27
6. Matty Maccelli 25
7. Noah Cates 24
8. Wyatt Johnson 23
9. Shane Pinto 22
9. Jack Quinn 22

Maalit top 10:
1. Beniers 18
2. Kirill Martshenko 14
3. W. Johnston 13
4. Pinto 12
5. Jonatan Berggren 11
5. K. Johnson 11
5. McTavish 11
5. Paul Cotter 11
9. Quinn 8
9. Cates 8

Peliaika top 10:
1. Owen Power 23:33
2. Jake Sanderson 21:19
2. Kaiden Guhle 20:46
3. Marcus Björk 18:48
5. Jordan Harris 18:30

Suomalaiset top 6: (eli kaikki pisteille päässeet)
1. Matias Maccelli 3+22=25
2. Juuso Pärssinen 5+16=21
3. Robin Salo 2+2=4
4. Jesse Ylönen 0+4=4
5. Aatu Räty 2+0=2
6. Joona Koppanen 0+1=1

Maalivahdit, voitot top 5
1. Logan Thompson 20
2. Stuart Skinner 13
3. UP Luukkonen 13
4. Dan Vladar 11
5. Pjotr Kotshetkov 10

Eetu Mäkiniemi 1 voitto

—-

Ja nyt tulee vaikein osuus. Kyllä mä ehkä Beniersille tällä hetkellä pystin antaisin. Annetaan vielä loppukausi aikaa esim. Stuart Skinnerille nouseeko Edmontonissa selkeäksi ykkösmolariksi ja Owen Powerille löytää tehonsa. Perfetti ja McTavish ovat nousussa molemmat. Samoin Wyatt Johnsonin pelistä olen kovasti tykännyt ja pelaa jopa pisteitään paremmin minusta. Calen Addisonin tehopisteet ovat tässä porukassa kovat, mutta tuskin Calderiin riittää. Kirill Martshenko on ollut viimeisten viikkojen kovin maalintekijä ja Pärssinen(!) kovin pistelinko, mutta miten pitkälle riittää?

Calder Race top 5:
1. Beniers
2. Power
3. McTavish
4. Perfetti
5. Thompson/Skinner (en osannut päättää kumpi)

Kokonaisuutena lopulta aika keskinkertainen tämän vuotinen rookie-vuosikerta. Suomalaisittain kärkiosaamista löytyy, mutta laajuutta ei sitten yhtään.

Calder-kisa on perinteisesti hyvä ja viihdyttävä vedonlyöntikohde ja olisin nytkin laittanut pienellä roponi Luukkoselle ja Pärssiselle, mutta kumpaakaan ei löydy edes listoilta, vaikka noin 30 muuta nimeä on. Beniers on kuitenkin bookkereiden ylivoimainen suosikki tällä hetkellä.
 
Viimeksi muokattu:

JasonX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
Ihan uteliaisuudesta. Kun täällä monia jotka seuraavat tulokkaita kausi kaudelta niin onko tämä mahdollisesti yksi heikoimmista tulokas kausista noin pisteiden valossa. Myönnän auliisti ettei rookie kamppailua ole viime vuotta lukuun ottamatta tullut paljoa seurattua.
Mut noin mielenkiinnosta kun Beniersin pisteet ei mitenkään päätä huimaa verrokkina puolustaja Seider 50 pistettä viime vuonna (jonka Calder kisaa tuli siis seurattua). Toki tässä vielä kautta jäljella että varmasti Beniers tuon 50 pistettä ylittää, mutta silti näyttää jotenkin laimealta.
 
Maccelli teki taas tyypilliset 0+2 viime kierroksella. Matiaksen pistekeskiarvo 0,72 on todella lähellä Beniersin 0,76, mutta on luonnolisesti selvää, ettei Matias tule ikinä Beniersin Calderia enää viemään, koska toinen sattuu olemaan kanadalainen top-3 varattu pelaaja. Toki Beniers on myös pelannut erittäin hyvin ja ansaitsee kyllä palkintonsa. Harvinaisen hyvä tulokaskausi kuitenkin, kun meillä on 2 pelaajaa, jotka ovat edes jollain asteella Calder-keskusteluissa mukana.
 

Ralph

Jäsen
Tylsä palkinto tämä Calder. Viime kaudella voitto ratkesi Zegrasille todella aikaisin, koska pelaa Kaliforniassa. Nyt voitto on ratkennut Beniersille, koska on kanadalainen.

Toki hän on oikeasti jenkki, mutta silti. Olisi kivempaa, että jännitys palkinnon voitosta säilyisi pidempään.
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Tylsä palkinto tämä Calder. Viime kaudella voitto ratkesi Zegrasille todella aikaisin, koska pelaa Kaliforniassa. Nyt voitto on ratkennut Beniersille, koska on kanadalainen.

Toki hän on oikeasti jenkki, mutta silti. Olisi kivempaa, että jännitys palkinnon voitosta säilyisi pidempään.
Tylsintä viime kaudella oli se että mulla oli Zegrasille betsi eikä edes voittanut
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tylsä palkinto tämä Calder. Viime kaudella voitto ratkesi Zegrasille todella aikaisin, koska pelaa Kaliforniassa. Nyt voitto on ratkennut Beniersille, koska on kanadalainen.

Toki hän on oikeasti jenkki, mutta silti. Olisi kivempaa, että jännitys palkinnon voitosta säilyisi pidempään.
Joo Seider ei puolustajana kerää riittävästi TikTok-katselukertoja ja pelaa tylsässä Detroitissa ja on perhana vielä saksalainen, niin toden totta homma taputeltiin jo siinä vaiheessa, kun Caufieldillä ei lähtenyt lentoon.

Hauska että tämä edelleen muistetaan. :D
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kenelle siis Calder?

Esim Bet365 vedonlyöntikertoimissa:

1,10 - Beniers
17 - McTavish
21 - Power
23 - Perfetti
26 - Skinner
41 - Thompson

Onhan tämä tiukkaa.

Beniers tuli laitettua 10 matsin kohdalla ALL-IN ja lopputulos taitaa olla yhtä onnellinen kuin viime kaudella Seiderin kanssa. Viime vuosien helpointa vedonlyöntirahaa ollut kyllä tämä Calder Race. Isoja vääristymiä ja selvät indikaattorit tarjolla kesken kauden. Vaikeita nämä olisi vedellä ennen kautta.
 
Beniers tuli laitettua 10 matsin kohdalla ALL-IN ja lopputulos taitaa olla yhtä onnellinen kuin viime kaudella Seiderin kanssa. Viime vuosien helpointa vedonlyöntirahaa ollut kyllä tämä Calder Race. Isoja vääristymiä ja selvät indikaattorit tarjolla kesken kauden. Vaikeita nämä olisi vedellä ennen kautta.

Totta joka sana. Itse en viitsinyt laittaa Beniersille kun kerroin oli jo alle 1,5. Millä kertoimella sait kiinni?

Itsekin sain kesken kauden Seiderista hyvän palautuksen kun olin ennen kauden alkua lyönyt Zegrasille hyvällä kertoimella. Oli ns. varmaa rahaa siinä kohtaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös