Kannatatko Suomen jääkiekkojoukkueen osallistumista Minskiin ilman uusia vaaleja?

  • Jääkööt jätkät kotiin, sillä väkivaltaisia diktaattoreita emme tue!

  • Urheilua ei pidä sotkea politiikkaan - Lukashenka on presidentti ja sillä siisti.


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bobs & vagene
Monet Valko-Venäjällä ja sen ulkopuolella vaativat järjestettävät uusia presidentin vaaleja Valko-Venäjälle. Nykyinen, ilmeisen vilpillisesti vallankahvassa pysynyt presidentti Lukashenka on tukahduttanut ja tukahduttaa parhaillaan väkivalloin uusia vaaleja vaativia ihmisiä ja tahoja, polkien ihmisoikeuksia ja omia lakejaan. Jokerit otti ensi askeleen ja kieltäytyi menemästä (syystä tai toisesta) pelaamaan Minskiin, mikä olisi poliittisesti satanut suoraan istuvan diktaattorin laariin.

Nyt siis kysyisinkin Jatkoajan keskustelijoiden mielipidettä, että tulisiko Suomen maajoukkueen kieltäytyä kisoista ensi keväänä, jos Valko-Venäjällä ei pidetä uusia kansainvälisen ja riippumattoman tahon toimesta valvottuja vaaleja? Tämä siis tietenkin sillä oletuksella, että korona on saatu jo siihen mennessä kuriin, eikä se ole minkäänlainen este kisojen järjestämiselle.

Edit. Kuten Jokereiden kohdalla, niin Leijonienkin kanssa voidaan nähdä osallistuminen kisoihin eräänlaisena tuen osoituksena paikalliselle hallinnolle. Jotkut ovat sitä mieltä, että jääkiekkojoukkueen työkalupakkiin ei kuulu puuttuminen näihin asioihin, vaan ihmisoikeuksiin puuttuminen ja kannanotot tulee jäittää muihin yhteyksiin ja muille tahoille. On kuitenkin selvää, että Lukasenka käyttää jääkiekkoa niin KHL:n kuin MM-kisojen osalta itsensä ja maansa julkikuvan puhdistamiseen niin sisä- kuin ulkopoliittisesti. Kevään kisat ovat toistaiseksi nimetty järjestettäväksi yhteisissä tuumin Valko-Venäjän ja Latvian kanssa, mutta mm. Latvian pääministeri jo ilmoitti, ettei näe yhteiskisoja mahdolliseksi järjestää Valko-Venäjän poliittisen tilanteen vuoksi.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 
Viimeksi muokattu:
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bobs & vagene
Toinen mahdollinen äänestysaihe olisi myös, että tulisiko Leijonien osallistua ollenkaan kisoihin ihmisoikeusrikoksia tekevissä maissa, kuten Kiina, Venäjä etc.
 
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Johdonmukaisuuden (ei ole ollut ongelmia mennä Venäjälle, VVenäjälle aiemmin ja tuskin Kiinan olympialaisia ollaan jättämässä väliin) vuoksi sanoisin, että tulisi. PR:n ja laajemmin taloudellisten tekijöiden (jotka näitä ratkaisuja määrittävät) osalta en osaa sanoa; oletan, että kisat tullaan IIHF:n toimesta siirtämään muualle, eikä Suomelle synny tarvetta miettiä itsenäistä ratkaisua.
 
RIP Blues

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tiedä sitten mitä siellä nyt tulee lähiaikoina tapahtumaan, mutta ei pitäisi. Toki tämä nyt olisi IIHF:n päätös siirtää kisat pois Valko-Venäjältä ja toivottavasti näin käy.

Vaan eikös Suomi ole kuitenkin oman lohkonsa pelaamassa Riikassa?
 
Suurin ongelma on se, että ei ole ongelmia, on vain ratkaisuja.
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Pidän n. 98 % todennäköisyydellä varmana, että ainakin ensi vuoden MM-kisat perutaan psykoosipandemian vuoksi, jolloin tätäkään asiaa ei tarvitse miettiä. Tarkoin laskelmoitu infodemia pelkopakotteineen lienee vasta alussa, ja erittäin monen maan hallitus on jo nyt päässyt mielivaltaisten rajoitusten makuun.
 
Viimeksi muokattu:
1st: LEINO-JYLHÄ-HARMAJA
”Jumala on korvattu päiväkodeissa peikoilla, menninkäisillä, maahisilla, merirosvoilla, keijuilla yms. demoneilla.” -Wiherkoski
PLEASE DON'T DIE MANNSCHAFT!
Totta kai pitää osallistua jos/kun muutkin osallistuu. Riittää että yhdet MM-kisat jäivät nyt välistä, niin ensi keväänä täytyy taas antaa mahdollisuus tälle hienolle kiekkokarnevaalille. Toinen kevät peräkkäin ilman kunnon kisoja olisi monelle jo tosi kova kolaus. Niin ei saa päästä käymään. Lukashenka kun on itsekin kiekkomies niin varmasti ymmärtää hyvän päälle jos vaan löytyy tahtoa. Turha hölmöillä ikuisesti näiden arvovaltaisten ukkojenkaan.
 

Selänpesijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Turkulaiset maailmalla
Mielestäni Suomen ei tarvitse olla se taho, joka tekee päätöksen asiassa, vaan katseet kääntyvät Kansainväliseen jääkiekkoliittoon.
Veikkaan että muutosta ei ole tapahtumassa niin kauan kun Fasel makoilee sekä IIHF:n toimistossa että Putinin rintataskussa.
 
"Ei tästä pojat tule jumalauta yhtään mitään, kaikki on lopussa te saatte lähteä"

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
Aikamoinen kysymys jos omalta kantilta ajattelee. Urheiluromantikko minussa syttyy aina arvokisoihin kuin olympiatuli konsaan, järkätään ne skabat sitten missä tahansa. Kuitenkin lukisin itseni sellaiseksi ihmiseksi, jolle olisi luontaista vastustaa sitä, että kisoja myönnetään ties minne butthole-valtioihin, joissa raiskataan ihmisoikeuksia ja luontoa, että saadaan määräaikaan mennessä propagandanäyttämö valmiiksi ja taas ne "kaikkein aikojen kisat" käyntiin. Shotshin talviolympialaisten avajaisissa ajattelin kyllä, että voi vittu mitä feikkiä, mutta kaikki se paheksunta(ni) unohtui tasan siinä vaiheessa, kun ensimmäinen suomalainen sai numeron rintaan. Leijonat on omassa elämässä kulkenut mukana jostain 80-90-luvun taitteesta asti ja on urheilujoukkueista SaiPan ohella se kaikkein rakkain. En haluaisi heille samanlaista julkista painetta kuin Jokereille, enkä sitä, että joutuisin itse siinä samalla pohtimaan omaa suhdettani joukkueeseen. Jos kisat Minskissä järjestetään kaikesta huolimatta samalla komennolla ja yksinvaltiudella mitä nytkin, niin en tietenkään toivo, että Suomi siihen karnevaaliin osallistuu. Mutta sitä toivon, että IIHF kasvattaisi pallit ja saisi sen verran päätä pois mahtimiesten ahterista, että kisat siirrettäisiin V-Venäjän osalta johonkin muuhun maahan. Ei pitäisi olla isokaan operaatio, kun kisajärjestämisen rutiinia löytyy aika monesta paikasta.

Pekingin talviolympialaiset kisataan vuonna 2022. Tyylikästä olisi kai vastustaa niitäkin ja kehottaa suomalaisurheilijoita boikotoimaan kyseistä tapahtumaa. Tästä päästäänkin sitten koko homman mielipuolisuuteen. Jos sanotaan, että politiikkaa ja urheilua ei pystytä erottamaan, niin erottakaa edes urheilijat ja politiikka. On aivan kohtuutonta sälyttää esimerkiksi uransa ja elämänsä suurinta unelmaa jahtaavan olympiaurheilijan harteille sitä, että hänen pitäisi miettiä, josko kisoihin lähteminen on eettisesti väärin. Ne päätökset pitää tehdä ihan muissa kabineteissa. Ottaahan toki urheilijat hyvinkin paljon kantaa eri asioihin ja ovat siinä mielessä valveutuneita, mutta maailman urheilua johtavat kattojärjestöt ovat kuitenkin se instanssi, joilla se valta on. Hyvässä ja pahassa.
 

Last Night a DJ Saved My Life
Je suis koronasika

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Jos muut osallistuvat niin kyllä. Jos vaikkapa USA, Canada ja Ruotsi jne. jäisivät pois niin sitten suomikin. Helppo ratkaisu siinä mielessä, että yksin ei tarvitse mitään päätöksiä tehdä.
 
"Kneel Before Zod!" - Johnny Superbman

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Urheilua ei pidä yleisesti ottaen sotkea politiikkaan, mutta rajansa kaikella. Lukashenko on ylittänyt ne rajat.

En usko, että Suomen tarvitsee erikseen kieltäytyä, koska IIHF siirtänee kisat muualle.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juuri tuli IIHF:n päätös, että kisoja ei voida siirtää poliittisin perustein.
Mikä päätös? Sieltähän vain alustavasti todettiin, että poliittisin syin ei siirretä, mutta turvallisuussyistä voidaan siirtää. En ole ainakaan nähnyt missään mitään päätöstä asiasta, vaan eilen ilmoitettiin, että vaihtoehtoja selvitellään.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Mikä päätös? Sieltähän vain alustavasti todettiin, että poliittisin syin ei siirretä, mutta turvallisuussyistä voidaan siirtää. En ole ainakaan nähnyt missään mitään päätöstä asiasta, vaan eilen ilmoitettiin, että vaihtoehtoja selvitellään.
Fasel oli todennut venäläisille viestimille, ettei IIHF voi siirtää kisoja poliittisin perustein, mutta itselle kyllä jäi siitä enemmän sellainen kuva, että kyseessä oli enemmänkin Faselin mielipide, kuin läpi nuijittu IIHF:n päätös. Varsinkin, kun vähän sen jälkeen samoilla venäläisillä viestimillä osattiin kertoa, että IIHF on asettanut jonkinlaisen ryhmän selvittämään kisojen kohtaloa.

Eilen klo 17:47 Allhockey.ru julkaisi -> Fasel kertoo, ettei IIHF voi siirtää kisoja poliittisista syistä.

Eilen klo 18:30 Allhockey.ru julkaisi -> IIHF kokoaa asiantuntijaryhmän selvittämään tilannetta seuraavien mm-kisojen osalta

Kaikki samahan löytyy myös Ylen uutisesta Suomeksi
 

Lauriman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojatkin ehkä hieman välillä
Faselilla on kieli niin syvällä Putinin ja Lukashenkan perseessä että en näe pienintäkään mahdollisuutta sille että kisoja siirrettäisiin Valko-Venäjältä mihinkään. Suomi varmaankin lähtisi johonkin boikottiin siinä vaiheessa jos siihen lähtee myös muut maat. En jaksa uskoa että yksin lähtisi yhtään mihinkään.

Lätkäfanina toivon että kisat pelataan keväällä, oli ne sitten missä maassa hyvänsä. Paskadiktatuureissa näitä kisoja on pelattu ennenkin ja tullaan pelaamaan myös tulevaisuudessa, haluttiin me sitä tai ei.

Vastaan että pitäisi osallistua, vaikken Lukashenkaa ja muita vastaavanlaisia diktaattoreja arvosta pätkän vertaa.
 

MegaForce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Itä-Helsingin Kiekko, Suomi
Mielestäni kaikkia ihmisoikeusloukkaunsua tekeviä maita ei voida välttää, mutta katsoisin yhteiskuntarauhan olevan tärkein peruste kisoihin osallistumiselle tai jättämiselle. Täten esimerkiksi Kiinassa tai Venäjällä voi pelata aivan kuten Yhdysvalloissakin. Kunhan yhteiskunnan tilanne on vakaa. Tällä hetkellä se ei Valko-Venäjällä sitä ole.
 

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jääkööt kotiin. Lukasenkaa ei tarvitse tukea ylimääräistä.
 
"I'm starting with the man in the mirror" - Michael Jackson, 1987

Punamustaa jääkiekkoa - Porin Ässät

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Vois kyllä jäädä pojat kotiin.
Tulis varmaan muutenkin aika Mikki Hiiri kisat kun NHL:lässä saattaa olla täysi tohina päällä. Tai ne joilla taas pelit on ohi niin saattavat aika kovalla prosentilla kieltäytyä kisoista. Varmaan aika euroopassa pelaavilla pelaajilla noi sitten pelattas.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

Lauriman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojatkin ehkä hieman välillä
Tulis varmaan muutenkin aika Mikki Hiiri kisat kun NHL:lässä saattaa olla täysi tohina päällä. Tai ne joilla taas pelit on ohi niin saattavat aika kovalla prosentilla kieltäytyä kisoista. Varmaan aika euroopassa pelaavilla pelaajilla noi sitten pelattas.
Se on jo selvää ettei änärimiehiä noissa kisoissa nähdä. Europelaajilla mennään jos mennään. Vaan veikkaan että KHL-jannutkin tulevat aika isolla prosentilla kisoista pois jäämään(varsinkin suomalaiset). Eli melko laimea turnaus tuloillaan ja kuten edelläkin mainittu, niin tod.näk. vielä perutaankin koko paska.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Voisihan sinne jonkun Tamin valmentaman joukkueen lähettää saatanan kovan kiekkomiehen seuraksi.
 
Joni Ortio
Juha Metsola
Harri Säteri

Jyrki Jokipakka
Atte Ohtamaa
Tony Sund
Veli-Matti Vittasmäki

Jori Lehterä
Teemu Hartikainen
Sakari Manninen
Markus Granlund
Juuso Puustinen
Mikael Ruohomaa
Jere Karjalainen
Joonas Nättinen

Siinä lista pelaajista, jotka ovat todistetusti tällä kaudella Minskissä diktaattorin valvovan silmän alla pelanneet. Voisiko tätä ajatella vähän samoin kuin koronavirusta eli kun kerran kärsitty, niin immuniteetti on olemassa. Tuon porukan pohjalle voisi jo kevään MM-kisojen joukkuetta rakentaa. Yksi kentällinen vielä tarvitaan, mutta onhan tässä kautta jäljellä ja Minskin vierailijoiden listaan saadaan vielä lisää suomalaisväriäkin.
 
RELEASE THE KRAKEN

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelkäänpä, että tässä käy niin, että IIHF ei saa päätöstä kisojen siirtämisestä pois Valko-Venäjältä tehtyä, mutta itse kisat lopulta perutaan kokonaan koronatilanteen vuoksi. Näin ollen kv-liiton pamput voivat julistaa olevansa sekaantumatta politiikkaan, mutta välttyvät kritiikiltä, koska kisoja ei lopulta pelata muutenkaan.
 
RELEASE THE KRAKEN
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy