Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu on seuraavat kaksi viikkoa popparikatsomon puolella. Syy hänen hyllytykselleen löytyy TPS-osiosta, jonne hän kirjoitti täysin tarpeettoman provosoinnin. Nimimerkin pitkä rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki wunderveba ei käyttänyt keskiviikon otteluseurantaketjussa asiallista kieltä, joten päätimme antaa hänelle sakkoa ja kakkua viikon pelikiellon muodossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Viheltää on saanut viikon pelikiellon viestien heikon kieliasun vuoksi.

Nimimerkki Diesel huilaa viikon ajan JYP-osion henkilökohtaisesta hyökkäyksestä, sekä offtopicin jatkamisesta ketjunootin jälkeenkin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BigRedBob kuittasi viikon pelikiellon laturaivoa käsittelevän ketjun turhailusta ja flametuksesta.

Sulje ilmoitus

Traagisimmat kiekkoilijakohtalot?

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Stomper, 11.07.2003 klo 07.10.

 1. Stomper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes, Capitals, Liverpool
  Roman Lyashenkon valitettavan kohtalon jälkeen aloin miettiä jääkiekkomaailman traagisimpia ihmiskohtaloita, sillä niitähän on ihan kirjaksi tai ainakin Jatkoajan juttusarjaksi asti. Suomesta löytyvät ainakin Jarmo Wasaman kuolema uran ollessa vasta alkumetreillä, Kärppien Matti Veivon halvaantuminen sarjaottelussa Kalajoen Junkkareita vastaan ja useita seuroja vuosien mittaan edustaneen Harri Helaman kuolema onnettomuudessa, jossa hän muistini mukaan Kälviän asemalla hyppäsi junasta väärälle puolelle suoraan toisen junan alle. Tämän lisäksi pääkopastani löytyy hataria mielikuvia ainakin jonkun nuoren forssalaisen lupauksen liikennekuolema (kaverin paita Forssan hallin katossa?) ja vastaavanlainen kohtalo vaasalaisen pelaajan kohdalla. Ja kukas olikaan se Ässien tshekkipelaaja, joka halvaantui liigamatsissa...? Paljon muitakin on varmasti, mutta vabhan muistikapasiteetti ei näköjään riitä muistamaan kaikkien nimiä tai tapauksia...

  NHL:stä voisi nostaa esiin varmasti vieläkin enemmän vastaavia traagisia kohtaloita. Lyashenko, Philadelphian Tertyshny, Steve Chiassonin kuolonkolari pleijarijuhlien jälkeen muutama vuosi sitten, Vladimir Konstantinovin uran päättänyt puuhunajo Stanley cup -mestaruusjuhlien aikana jne. Kuka olikaan se tappelija, joka huumepäissään menetti henkensä hotellihuoneessa riehuessaan muutamia vuosia sitten...? Näitähän riittää. Jos ja kun joku muistaa muita vastaavia tai enemmän yksityiskohtia jo mainitsemistani tapauksista, olisi mukava lukea niistä enemmän.

  Mitä mahtaa nykyisin kuulua esim. Veivolle tai tälle Ässien tshekkipelaajalle...?
   
 2. M10 Jäsen

  John Kordic on muistelemasi tappelija joka kuoli 90-luvun alussa.

  Terrence Tootoon itsemurha on myös aika järkyttävä juttu.
  Tootoo oli saanut sakot edellisenä päivänä rattijuopumuksesta Tämän epäillään järkyttäneen nuorukaista niin paljon että hän näki ainoaksi vaihtoehdokseen riistää itseltä hengen "bullet in the head"-tyyliin.
  Tootoo oli ECHL-liigassa pelaavan Roanoke Expressin suurin tähti ja hän oli valmistautumassa Ahl-joukkue Norfolk Admiralsin training campille
   
 3. Stuntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Detroit Red Wings, NY Rangers. Alpo Suhonen.
  . Lainaus:
  Jaroslav Otevrel.
   
 4. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Vaasassa taitaa olla kaksi tällaista tapausta. Toinen on Sami Laaksoharju, joka eräänä aamuna ei herännyt unesta. Toinen on Tomi Väkelä. Junnujen maaottelussa Ruotsissa Väkelä kaatui ja löi päänsä laitaan ja istuu edelleen rullatuolissa. Väkelän paita #27 on jäädytetty, Laaksoharjun muistoksi on pelattu lukuisia turnauksia ennen kiekkokauden alkua.
   
 5. Stuntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Detroit Red Wings, NY Rangers. Alpo Suhonen.
  Ainakin omalla kohdallani on tuo Konstantinovin vammautuminen osunut kaikkein pahimmin. Olin ollut hänen pelityylinsä ystävä vuosia ja sitten tuli tämä. Onneksi ehti pelata yhden Stanley Cupin voiton itselleen.

  Onko kellään muuten mitään varmaa tietoa miehen nykyisestä tilanteesta?
   
 6. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Bill Barilko tulee ehdottomasti mieleen.

  Hän ratkaisi vuonna 1951 Toronto Maple Leafsille Stanley Cupin ja menehtyi seuraavana kesänä lento-onnettomuudessa :(
   
 7. Jukka Ropponen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rochester Diablos
  Scott Brower

  Kiekko-Espoon kahden ensimmäisen liigakauden maalivahti jonka rattijuoppo tappoi kolarissa Scottin toimiessa Corpus Christi Ice rays joukkueen markkinointipäällikkönä ja oli juuri aloittamassa comebackia kaukaloon myös.

  Jukka
   
 8. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Mitä tarkotat varmalla tiedolla? Tässä nyt vähän epävarmempaa.

  Mitä nyt canalilta olen pätkiä nähnyt niin aika hyvin on mies kuntoutunut. Kuitenkin lähtöpiste taisi olla neliraajahalvaus? Kävely ei vielä ihan onnistu, mutta muuten elämän perusasiat syöminen tms. onnistuu ihan normaalisti ilman apuja.

  Jotenkin tuntuu että Vladdyssä on sen verran taistelijan vikaa että se vielä jonain päivänä kävelee ihan ilman mitään aputelinettä. Telineen kanssa mies käveli jäälle levitetyllä punaisella matolla pienen matkan Red Wingsin mestaruusviirin nostajaisissa ja sai yleisöltä luonnollisesti aivan uskomattomat suosionosoitukset.
   
 9. Stuntti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Detroit Red Wings, NY Rangers. Alpo Suhonen.
  Lainaus:
  Juuri jotain tälläistä halusinkin kuulla. Toivottavasti mies joskus pystyy vielä ns. normaali elämää viettämään.

  Ei muistaakseni ollut kuitenkaan halvaus, vaan päävamman aiheuttama liikunta"hairiö"

  Ei ollut mitenkään kaunis näky toisen Cupin jälkeen kentällä...
   
 10. Maple Leaf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
  Lainaus:
  Konetta ja Barilkon ruumista etsittiin viikkotolkulla, mutta turhaan. Vasta kaksitoista vuotta myöhemmin, 1963, löydettiin koneen hylky ja uhrit (tai se, mitä heistä oli jäljellä). Seuraavalla kaudella 63-64 Leafs voittikin sitten ensimmäisen Stanley Cupinsa Barilkon kuoleman jälkeen. Tämä innostuksen aiheeksi kaikille niille, joita salaperäiset, suorastaan mystiset sattumat kiinnostavat...!
   
 11. Centre Bell Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Entisaikojen TPS.
  Tim Horton

  Eräs tällaisen traagisen kohtalon omaava pelaaja oli Stanley Cupin Torontossa neljä kertaa voittanut Tim Horton joka pelasi Toronto Maple Leaf:sin lisäksi ainakin Pittsburgh Penguins:issä sekä Buffalo Sabres:issa.
  Helmikuussa 1974 silloin 44 vuotias Horton oli palaamassa pelimatkalta Torontosta kotiin Buffaloon kun hän menetti joukkueelta bonuksena saamansa urheiluauton hallinnan ja kuoli.

  Varmaan jokainen joka joskus on käynyt Kanadassa on törmännyt koko maahan levinneeseen donitsi kahvila ketjuun nimeltä Tim Hortons.
  Tim Horton ehti perustaa tämän donitsi kahvila ketjun ennen kuolemaansa.

  Oheisten linkkien takaa on enemmän tietoa Tim Hortonista.

  http://proicehockey.about.com/library/weekly/aa102102a.htm
  http://collections.ic.gc.ca/wentworth/timhorto.htm

  PS. Onhan näitä traagisia kuoleman tapauksia mm. Philadelphian Ruotsalasi maalivahti Pelle Lindberg joka ajoi humalassa Porschensa seinään vuonna 1985 sekä Ilveksen Veikko Suominen joka kuoli 1970 luvun loppupuolella kesken menestyksekkään peliuransa. Kuolin syyn voi joku muu kertoa joka sen varmuudella tietää.


  Edit: Korjattu nimi oikein Tim Horton ei Tim Hortons
  Kiitos asiallisesta huomautuksesta pp33
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2003 klo 19.44
 12. dude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalevan Haukat
  Re: Tim Hortons

  Lainaus:
  Jätetään Suominen nyt käsittelemättä, mutta muistellaan suurinta suomalaista kiekkotragediaa.

  2.2.1966 Ilveksen ja Suomen maajoukkueen puolustaja, mies josta jotkut jo omana aikanaan ja jälkeenkin päin totesivat, että olisi ollut NHL-tasoa, Jarmo Wasama lähti aamulla tavalliseen tapaansa Ilveksen harjoituksiin vastavalmistuneeseen Hakametsän halliin.

  Kovassa pakkasaamussa Wasama hallin lähellä ajoi autonsa ns. savupilveen ja törmäsi paikalla olleeseen traktoriin.

  Jarmo Wasama on haudattu Kalevankankaan hautausmaalle, mistä halukkaat löytävät haudan muutama rivi kappelista suurinpiirten suoraan kaupunkiin päin. Jouluaattona se on helppo tunnistaa: Eniten kynttilöitä. Omat eivät unohda.

  Ilves kunnioittaa legendaa ja on jäädyttänyt numeron kaksi.
   
 13. pp33 Jäsen

  Lainaus:
  "they didn't win another until 1962, the year he was discovered...."

  Lainaus:
  Legendan nimi oli Tim Horton, ilman ässää.

  Pistivät vaan sen verran ilkeästi silmään, että piti lähteä asioista huomauttelemaan. Ei tule toistumaan, ainakaan ihan heti... :)

  Eräs traaginen tapaus liittyy Pittsburghin jäädyttämään numeroon 21. Kaudella 1969-70 tuolla numerolla pelasi 20-vuotias superlupaus Michel Briere. Briere oli tulokaskaudellaan selkeästi Penguinsin paras pelaaja ja hänestä piti tulla joukkueen historian ensimmäinen supertähti. Penguins oli edennyt pudotuspelien toiselle kierrokselle pitkälti juuri nuoren kiekkotaiturin lähes maagisten otteiden. Brieren ja Penguinsin tulevaisuus näytti todella valoisalta.

  Brieren oli tarkoitus mennä naimisiin kesällä. Ollessaan ystäviensä kanssa matkalla häävalmisteluihin 15.5.1970 kaikki kuitenkin muuttui. Kotikaupungissaan Malarticissa he joutuivat auto-onnettomuuteen, jossa Briere sinkoutui ulos autosta. Pelastushenkilökunnan saapuessa hänet löydettiin tajuttomana jonkin matkan päästä.

  Michel Briere makasi koomassa seuraavat seitsemän viikkoa. Vaikka hän heräsi koomasta, pysyi tila yhä vakavana. Briere ei koskaan toipunut vaan vietti toisinaan pitkiäkin aikoja syvässä tajuttomuustilassa. Hänet ehdittiin leikata neljä kertaa ennen menehtymistään vammoihinsa lähes vuotta myöhemmin huhtikuussa 1971.

  Kaksi vuotta aikaisemmin Briere oli todennut sopimusneuvottelujen yhteydessä bonusrahojen kohdalla: "Ei niillä ole niin väliä. Tulen kuitenkin pelaamaan Penguinsissa seuraavat 20 vuotta".
   
 14. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
 15. Svante Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, FC Bayern
  Muistaako kukaan Heikki Leppik -nimisen kaveri mestarussarjasta (KarhuKissat ja Lukko??) ?
  Kuulopuheiden mukaan hyppäsi New Yorkissa (?) pilvenpiirtäjästä.
  Pitääkö paikkansa, tietääkö kukaan?

  P.S. Pahoittelen tätä kirjoitusta mikäli minua on vedetty nenästä.

  P.S1. Niin ei hän ollut koskaan NHL:n miehiä mutta kun osio oli niin sopiva.
   
 16. vlad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vladimir Konstantinov.
  Lainaus:
  Jotain Konstantinovin tämän hetkisestä tilasta on tullut kirjoitettua toiseen Jatkoajan ketjuun. Henkka jo hitusen vastasi mutta ehkäpä ko. ketjusta löytyy lisää kaipaamaasi infoa.

  http://www.jatkoaika.com/keskustelu...erpage=25&highlight=konstantinov&pagenumber=2

  vlad#16.

  edit: linkki ei johda suoraan oikeaan viestiin, ketjun toiselta sekä kolmannelta sivulta löytyy jotain juttua enemmältikin.
   
 17. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Tämän lisäksi pääkopastani löytyy hataria mielikuvia ainakin jonkun nuoren forssalaisen lupauksen liikennekuolema (kaverin paita Forssan hallin katossa?)

  Forssan hallin katossa roikkuu paita #11 joka kuului lahjakkaalle Kari Lindqvistille. Nuori mies ajoi muistaakseni kesällä -87 päin puuta Tammelassa matkalla kotiinsa. Edellisenä kautena Lindqvist teki FoPS:n paidassa tehot 20+14 42 ottelussa.
   
 18. Wille Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Re: Re: Tim Hortons

  Lainaus:
  Valaiskaa joku asiaa, sillä minua on pitkään mietityttänyt tämä V. Suominen, jonka numeroa ei käytetä.
   
 19. Bruno Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingfors IFK, NP#4,
  Lainaus:
  kyllähän se pitää paikkaansa.taitaa olla kuitenki niin päin että tippu eikä hypänny..täytyykin varmistaa ku tää heikki "hessu" leppik oli mun äidin parhaan kaverin mies...
   
 20. MC61 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  rystylätty
 21. Stomper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes, Capitals, Liverpool
  Duncan MacPherson...

  ...on liitettävä mukaan tähän topicciin, sillä 14 vuotta kateissa olleen New York Islandersin ykkösvarauksen ruumis löytyi Itävallan Alpeilta.

  http://tsn.ca/nhl/news_story.asp?ID=47987
   
 22. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  MacPherson

  Vapaan keskustelun puolella on ketju "Liian aikaisin lähteneet kiekkoilijat " ja sinne ehdin kirjoittelemaan tästä MacPhersonista.

  Nyt siis on miehen ruumis löytynyt. Vihdoin ja viimein. Varmaan oli suuri helpotus omaisillekin, että epätietoisuudessa eläminen loppuu.
   
 23. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Re: Re: Re: Tim Hortons

  Lainaus:
  Ainakin Ilveksen historiikin mukaan mies teki ns. Lyashenkot. Syitä on turha lähteä arvailemaan...
   
 24. mirasane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
  Re: Re: Re: Re: Tim Hortons

  Lainaus:
  Onko tässä kyse samasta herrasta?
  http://www.finlex.fi/linkit/tto/19780004
   
 25. Ck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
  Taas on sattunut kolari NHL pelaajalle. Boston Bruinsin pelaaja Jonathan Girard on joutunut sairaalaan ajettuaan autonsa lepikköön.

  TSN