TPS:n peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 718 838
  • 13 341

Joonu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United
Jos meillä on peli sekasin niin sitä se on kyllä Jokisen Ollillakin.. on hommaa ihan riittävästi
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tää Anttalaisen huolimattomuusjäähy on kovin kuvaava koko Tepsin pelille tänään.
 

Tacs

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Anttalaiselta tänään kyllä varsin heikko esitys. Aiemmin kaudella ollut parhaita pakkeja, mutta tänään melkoista surffailua ja nyt täysin turha jäähy.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Hetkinen miten Nurmen tilanteesta ei tullut jäähyä? Jokin sääntömuutos tullut että korkeat ei ole korkeita mailoja mikäli saatosta kyse? Nasahti suoraan keskelle taulua ja melko lujaakin. Tuomarikin nosti käden.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Ei tuo Jukurtti nyt mikään sysipaska porukka enää ole. Toisin on ollut tähän asti varsinkin kun on pelattu Turussa.
 

Expendable

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tampa Bay Lightning
Voitto ku voitto ja pistesarake vaan kasvaa!

Tepsi varmaan testailee vaan että kuinka huonolla pelillä voidaan voittaa ja sitten siitä seuraavassa pelissä pelataan tosissaan (hymiö).
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Anttalaiselta tänään kyllä varsin heikko esitys. Aiemmin kaudella ollut parhaita pakkeja, mutta tänään melkoista surffailua ja nyt täysin turha jäähy.

Tyhmä jäähy loppuun, mutta muuten Anttalaiselta oli ihan hyvä peli mielestäni. Taisi saada jopa 5-6 toimitusta maalille, jotka johti hyvään pöhinään tai maalipaikkaan, nämä voisi mennä heikommalla pakilla suoraan ekaan pelaajaan. Enkä huomannut juuri mitään suurta sähläystä puolustussuuntaan.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Huh mitä tekstiä täällä taas on. Yhteentoista päivään kuudes peli, niistä viisi voittoa ja neljän matsin voittoputkessa. Johdetaan ylivoimaisesti sarjaa. Täällä haukutaan pakit ja kuulemma pitäis tää hävitä että herättäis.

Sitkeä jengi joka puolustaa erittäin hyvin, se millä pelillä pisteet nyt raavitaan, sitä ei kukaan keväällä muista. Hyvä jätkät, juna kulkee...
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ihan maistuu sora kannattajankin suussa, kun niin kivipestyjä ja louhitun pelkistettyjä voittoja joukkue raapii. Pensselinä moottorisaha tässä taideteoksessa.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsi on vähän kuin Saksan jalkapallomaajoukkue ennen vanhaan. Pelataan 60 minuuttia ja lopulta Tepsi voittaa. Alivoimapelaaminen toimii erittäin hyvin ja välillä saadaan jopa tilanteita aikaan vastustajan päätyyn. Tänään alivoimalla blokattiin hyvin laukauksia, peitettiin syöttösuuntia ja onnistuttiin hyvin häiritsemään vastustajan ylivoimaa. Pakko kehua Haapasta, että hän alivoimapelaajana kullanarvoinen. Ei hänestä kliinistä maalintekijää taida tulla, koska sen verran tälläkin kaudella on jo hukattuja maalipaikkoja kertynyt, mutta tekee hyvin töitä ympäri kenttää ja hoitaa moitteettomasti puolustusvelvoitteensa. Pelaa minusta kiekottomana fiksusti ja lukee hyvin tilanteita.

Puolustaminen oli tänäänkin jo totutun hyvällä tasolla. Välillä tuli tänäänkin ihmeellisiä merkkausvirheitä varsinkin ensimmäisessä erässä ja joskus tuppaa miehet hukkumaan. Joskus voi tietenkin olla kyse myös vastustajan hyvyydestä. Rafkinin esitys jätti tänään toivomisen varaa. Pari turhaa jäähyä ja muutenkin tuli joitakin ihmeellisiä ratkaisuja ja virheitä. Laukaukset tuppaavat monesti osuvan siihen ensimmäiseen mieheen. Arell parantaa minusta koko ajan ja tänäänkin oli sellaista perusvarmaa suorittamista ilman sen suurempaa loistoa. Kyllä hän Bohmin saappaat täyttää. Ei minusta puolustuksessa ole tällä hetkellä oikeastaan ollenkaan selkeitä heikkoja lenkkejä. Joo Rafkinilla oli tänään vähän heikompi ilta ja Anttalainen otti hölmön ja huolimattoman jäähyn. Sen tilanteen olisi voinut toisellakin tavalla pelata. Jukureita vastaan oli jämäkkää puolustamista ja oman maalin edusta tukittiin aika hyvin ja jos sinne vastustajan pelaaja pääsi tulemaan, niin heti oltiin miehessä kiinni. Tänään oli vähän havaittavissa aikaisemmista peleistä poiketen enemmän puolustajilta roiskimista tai pitkiä toivotaan toivotaan syöttöjä keskialueelle. Monessa pelissä on nyt pelattu kiekollisena tosi hyvin paineen alla puolustuspäässä ja jopa uhkarohkeastikin. Sinänsä hyvä asia, ettei lähdetä roiskimaan silmät kiinni. Ehkä se hyökkäyksiin lähdöissä ei ole vielä ihan löytynyt tasapainoa siinä, milloin avataan mahdollisimman nopeasti ja milloin sitten pelataan vähän hitaammin. Jukureita vastaan olisi voinut pelata nopeamminkin ja enemmän lyhytsyöttöpeliä. Välillä jäädään vähän liikaa miettimään, kun lähdetään avaamaan peliä. Tänään pisti kyllä erityisesti silmään se, että avaussyötöt menivät turhan ahtaisiin paikkoihin ja sellaisiin tilanteisiin, josta oli vaikea jatkaa nopeasti eteenpäin. Tietenkin vastustajakin voi pelata tilanteissa hyvin ja onnistua ennakoimaan tilanteita. Yhteispeli ei vielä toimi täysin saumattomasti ja ajoittain se näkyi tänäänkin. Mutta puolustussuuntaan pelataan kyllä hyvin ja yksittäisiä virheitä tuli, mutta niitä tulee ja menee. Ei meillä puolustuspäässä kuitenkaan isoa hätää ollut. Jämäkkää pelaamista ja rauhallista ennenkaikkea.

Karejev on kovassa vireessä. Pari ensimmäistä peliä meni vähän haparoidessa, mutta nyt on suorastaan maaginen ajoittain. Vähän ihmettelen, miksi Anttila ei saanut pelata peliäkään tällä viikolla. Lukkoa vastaan pelasi mainiosti. Ei tietenkään yksittäinen peli kerro maalivahdin tasosta pitkällä tähtäimellä, mutta sen pelin perusteella olisi odottanut, että tällä viikolla pääsee ainakin yhden pelin pelaamaan. Minusta aika erikoista, ettei päässyt. Jos Karejev jatkaa tähän malliin, niin hän ei ensi kaudella enää Tepsissä pelaa. Nyt olisi siis syytä testaata Anttilaa oikein kunnolla ja katsoa, mihin kyvyt riittävät. Toki Karejev on ykkösmaalivahti, mutta ei hän nyt voi kaikkia pelejä pelata. Lepoa hänkin tarvitsee ja ei kaikkia pelejä pysty samalla tasolla pelaamaan.

Tänään ensimmäinen erä varsinkin alun osalta oli ihmeen vaikea Tepsille. Erän edetessä päästiin paremmin peliin mukaan, mutta Jukurit olisivat voineet saada ensimmäisessä erässä yhden tai kaksi maalia. Ainakin yksi tolppa oli. Viime lauantain Lukko peli oli Tepsiltä ehkä jopa kauden paras tähän mennessä ja sitä se oli myös hyökkäyssuuntaan pelaamisen osalta. Tämän viikon pelien osalta lähdinkin seuraamaan erityisesti sitä, että onko Tepsin hyökkääminen parempaa näitä muita kärkijoukkueita vastaan ja tuottaako Tepsille vaikeuksia hyökkäysuuntaan vain se, että ennalta heikommat joukkueet lähtevät pelaamaan puolustusvoittoisesti ja keskittyvät sumputtamaan. Lukko ja muut kärkijoukkueet pelaavat avoimempaa peliä ja myös itse hyökkäävät hanakasti, mikä tietenkin luo tilaa kentälle väkisinkin. Kyllä hyökkääminen oli heikkoa myös Saipaa ja Jukureita vastaan. Hifkiä vastaan nyt lähinnä puolustettiin, joten teoriani Tepsin hyökkäyspelaamisen ongelmista ei kyllä selity vastustajalla.

Jotenkin nämä Tepsin pelit menevät jännästi, kun oli vastustajana sitten Jukurit tai Hifki, niin vastustaja hallitsee peliä tai ainakin näennäisesti hallitsee. Tuntuu, että tänäänkin Tepsi pelasi ajoittain turhan passiivisesti ja antoi vastustajan määrätä tahdin. Tosin selvästi huomaa Tepsin lähtevän pelaamaan puolustus edellä. Halutaan pitää huoli siitä, että omassa päässä pysyy tilanne hallinnassa ja kyllähän Jukuritkin pitkiä hyökkäyksiä sai, mutta saivat aikaan vain yksittäisiä vaarallisia tilanteita. Tepsillä on tilanne koko ajan hallinnassa, vaikka ollaan pitkiä aikoja ilman kiekkoa, kuten tänäänkin. Tosin ei näin voi koko kautta pelata. Kiekoton peli on hyvällä mallilla joka puolella kenttää ja aktiivisen karvauspelin ja passiivisen sumputtamisen välillä on hyvä tasapaino. Välillä Jukurit pääsi ehkä vähän turhan helposti Tepsin alueelle, mutta en ole varma, että onko kyseessä vain pelitavallinen valinta, koska kuitenkin omalla alueella ollaan hyvin valmiina puolustamaan, eikä vaarallisille maalintekopaikoille vastustaja kovinkaan usein pääse. Oli Jukureilla maalipaikkoja useampaankin maaliin, mutta niitä nyt tulee väkisinkin.

Hyökkäyssuuntaan pelaaminen ei tunnut nyt kehittyvän oikein mihinkään suuntaan. Kaikissa tämän viikon peleissä vastustajan hyökkäyspelaaminen on näyttänyt paremmalta, vauhdikkaammalta ja sujuvammalta, kuin Tepsin vastaava. Toki kentällä on kaksi joukkuetta ja toisen joukkueen pelitapa ja valinnat vaikuttavat pelaamiseen. Tänään erityisesti pisti silmään, että kiekkoa roiskittiin turhan paljon vain päätyyn sen sijaan, että mennään hyökkäysalueelle nopealla lyhytsyöttöpelillä. Liikaa kuskataan kiekkoa. On nyt jo sen verran pelejä alla, että toivoisin jotain kehitystä tapahtuvaksi. Viisikkona hyökkääminen ei tahdo toimia ja kiekkoa toimitetaan ahtaisiin ja hankaliin tilanteisiin, joista on vaikea jatkaa hyökkäystä. Aika monta tilannetta oli Jukureitakin vastaan, että hyökkääminen oli hidasta ja se tyssäsi siihen, kun kiekkoa vastaanottava pelaaja oli hankalassa peliasennossa tai ahtaassa paikassa, josta oli sitten vaikeaa tai mahdotonta jatkaa sujuvaa hyökkäämistä. Tepsin hyökkääjät ajautuvat turhan helposti hankaliin tilanteisiin. Pelaajien välit ovat myös ajoittain turhan pitkiä ja kiekollisen pelaajan on hankala löytää vapaana olevia pelaajia tai apua ei aina oikein tule. Oli illan pelissä niitäkin hetkiä, kun tämä osa-alue toimi hyvin. Hetkittäin hyökkäyssuuntaan pelaaminenkin sujuu kyllä ja yksittäisiä pitkiäkin hyökkäyksiä saadaan aikaan. Toki niitä voisi olla enemmänkin. Hyökkäysalueella ajauduttiin tämänkin illan pelissa turhan paljon kulmiin pyörimään. Pakko antaa vähän kritiikkiä Nurmelle. Pari kertaa tulin pelin aikana ajatelleeksi, että hän pelaa kuin Pajuniemi konsanaan eli kuskaa kiekkoa liikaa yksikseen. Pitäisi nopeammin syöttää tai laukaista. Nurmella menee nyt liikaa sellaiseksi hyödyttömäksi pyörimiseksi. Hyökkäysalueen pelaamista pitäisi saada kauttaaltaan siihen suuntaan, että kiekkoa laitetaan liikkeelle nopeammin ja minusta kiekottomat pelaajat voisivat aktiivisemmin auttaa kiekollista pelaajaa ja mennä vapaisiin tiloihin.

Esimerkiksi kolmosketju väläytteli pelissä pariin kertaan ja pelasivat hienon kuvion hyökkäysalueella. Maalia ei tullut. Pyyhtiä väläytteli myös henkilökohtaisia taitojaan ja toivotaan, että tehojakin rupeaisi tulemaan enemmän. Nelosketju hoitaa hommansa myös hyvin ja se saavat myös ajoittain painetta vastustajan päätyyn, mikä on tärkeää. Tänään ketju onnistui taas hyvin. Hultsin osalta tuntuu, että hän on 99% ajasta kentällä ihan turha, eikä saa kiekon kanssa mitään aikaiseksi. Kun hänen pelaamistaan seuraa, niin ei hän välttämättä mikään perinteinen pelintekijä ole. Voisi olla aktiivisemmin pelin sisällä ja luoda tilanteita sekä haastaa vastustajan pelaajia. Välillä tekee kiekon kanssa aika kummallisia ratkaisuja. Asennepuolella olisi myös vähän tekemistä. Nyt menee ihan liikaa pelin ulkopuolella hiihtelyksi. Tähän täytyy kyllä vastapainona sanoa, että tehoja kyllä tulee ja tärkeitä maaleja. Ei hän nyt siis ihan turha ole, kun on joukkuetta pystynyt maalien muodossa auttamaan. Slafkovsky oli tänään vaisu, mutta hän on vielä nuori. Steenbergen oli minulla suurennuslasin alla. Se on ainakin sanottava, ettei hänen nopeuttaan saada hyödynnettyä ollenkaan. Hänelle pitäisi saada kiekkoa enemmän vauhtiin, mutta tänään ei tainnut olla yhtään sellaista tilannetta, että hänelle olisi kiekkoa toimitettu täyteen vauhtiin. Nopeus pitäisi olla hänen vahvuutensa. Koskee kyllä kokonaisuudessaankin Tepsin hyökkäyksiä, että kiekkoa ei tahdota saada vauhdissa olevalle pelaajalle esim. syötöt eivät osu kohdilleen. Tänäänkin kiinnitin muutaman kerran huomiota, että orastava hyvä vastahyökkäyskuivui kokoon, kun kiekkoa ei saatu vauhdissa olevan pelaajan lapaan niin, että siitä olisi pystynyt jatkamaan peliä. Steenbergenin osalta en nyt oikein tiedä, mitä hänestä pitäisi ajatella. Kaksinkamppailuissa tuntuu olevan aika kevyt. Tosin olen välillä kiinnittänyt huomiota, että häntä on rikottu aika paljon ja hän ehdottomasti kärsii liigan tuomarilinjasta, jossa saa roikkua. kiinnipitää ja harrastaa mailahäirintää aika paljon. En kyllä nyt tällä hetkellä tiedä, mikä hänen antinsa joukkueelle on. Ei oikein pysty auttamaan joukkuetta, mutta tosin ei myöskään hänen vahvuuksiaan saada hyödynnettyä. Ei siis tuomita vielä.

Sellaista jäin illan pelin jälkeen miettimään, että onkohan Sandberg pikkuhiljaa lämpenemässä. Viime peleissä on kuitenkin ollut tekemässä maaleja ja luomassa niitä. Tuhlattuja maalipaikkoja on ollut enemmän kuin laki sallii, mutta tuntuu, että hän pääsee koko ajan paremmin ja paremmin sisälle peliin. Nyt on jo selvästi näkyvämpi, vaikka parantamisen varaa on. Minusta hänenkään vahvuuksia ei saada tällä hetkellä täysin hyödynnettyä. Rodewaldista täytyy sanoa, että hän on hyvä yleismies ja käsitykseni vahvistuu siitä, että hänen roolinsa korostuu, kun pelit kovenevat. Sentterin tontilla hän menee kyllä hukkaan, kun ei hän mikään pelintekijä ole. Laiturin tontti on hänen paikkansa ehdottomasti. Tänäänkin blokkasi pari laukausta ja pelasi hyvin.

Tepsin tilanne on hyvä ja sarjan kärjessä on mukava olla. Hyvin on kausi lähtenyt liikkeelle. Hyökkäyspelaaminen pitää saada kuntoon ja voi kysyä, että kuinka kova Tepsi on sitten, kun se saadaan toimimaan. Jukurit peliä katsellessa mietin kyllä, että mistä homma nyt lopulta kiikastaa. Luulen, että kyse on monesta tekijästä. Yhteispeli ei toimi, 1.sentteri puuttuu ja sanoisin myös, että 2.sentteri, vaikka Hults maaleja on tehnytkin. Tietynlaista taitoa ja luovuutta saisi olla enemmän, mutta toisaalta ei Saipan tai Jukurien hyökkäysarsenaali mikään kovin kummoinen ole ja saivat ihan hyviä hyökkäyksiä aikaiseksi viikon peleissä. Eiköhän se hyökkäyspelaaminenkin rupea toimimaan. Sehän on tällä hetkellä ainoa ongelmallinen osa-alue. Kiekkoa pitäisi liikutella nopeammin ja enenmmän lyhytsyöttöpeliä. Enemmän pitäis ajaa maalille. Välillä voisi ihan sitäkin tehdä, että Rodewald ja Nurmi maalin eteen päivystämään ja sitten toimitetaan kiekkoa maalille. Yllättävän vähän tätä näkee hyödynnettävän. Kauden alku on todellakin ollut lupauksia herättävä, mutta ei koko kautta pysty pelaamaan sillä tavalla, että vastustaja saa maksimissaan yhden maalin ja Tepsi tekee yksi tai kaksi. Hyökkäykseen pitää saada lisää tehokkuutta ja vaarallisuutta. Ei voi odottaa myöskään, että Karejev pitää aina nollat tai päästää maksimissaan yhden ja puolustus pelaa kovalla tasolla illasta toiseen. Ei se onnistu koko aikaa. Hyvältä tilanne näyttää ja tästä on hyvä jatkaa. Nyt ollaan saatu kausi käyntiin ja on pelaaminen parempaa, kuin viime kaudella vastaavaan aikaan.

On joukkueessa jotain tehty oikein, kun ollaan sarjan kärjessä, vaikka pelissä on parannettavaa vielä. Pitää muistaa, ettei KooKoossa Ahokkaan alku ollut mitenkään loistelias. KooKoon pelaaminen myös hyökkäyssuuntaan oli mallikasta parhaimmillaan, eikä heidän materiaalinsa muutamaa pelaajaa lukuun ottamatta ollut mitenkään ihmeellinen.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tepsi on vähän kuin Saksan jalkapallomaajoukkue ennen vanhaan. Pelataan 60 minuuttia ja lopulta Tepsi voittaa. Alivoimapelaaminen toimii erittäin hyvin ja välillä saadaan jopa tilanteita aikaan vastustajan päätyyn. Tänään alivoimalla blokattiin hyvin laukauksia, peitettiin syöttösuuntia ja onnistuttiin hyvin häiritsemään vastustajan ylivoimaa. Pakko kehua Haapasta, että hän alivoimapelaajana kullanarvoinen. Ei hänestä kliinistä maalintekijää taida tulla, koska sen verran tälläkin kaudella on jo hukattuja maalipaikkoja kertynyt, mutta tekee hyvin töitä ympäri kenttää ja hoitaa moitteettomasti puolustusvelvoitteensa. Pelaa minusta kiekottomana fiksusti ja lukee hyvin tilanteita.

Puolustaminen oli tänäänkin jo totutun hyvällä tasolla. Välillä tuli tänäänkin ihmeellisiä merkkausvirheitä varsinkin ensimmäisessä erässä ja joskus tuppaa miehet hukkumaan. Joskus voi tietenkin olla kyse myös vastustajan hyvyydestä. Rafkinin esitys jätti tänään toivomisen varaa. Pari turhaa jäähyä ja muutenkin tuli joitakin ihmeellisiä ratkaisuja ja virheitä. Laukaukset tuppaavat monesti osuvan siihen ensimmäiseen mieheen. Arell parantaa minusta koko ajan ja tänäänkin oli sellaista perusvarmaa suorittamista ilman sen suurempaa loistoa. Kyllä hän Bohmin saappaat täyttää. Ei minusta puolustuksessa ole tällä hetkellä oikeastaan ollenkaan selkeitä heikkoja lenkkejä. Joo Rafkinilla oli tänään vähän heikompi ilta ja Anttalainen otti hölmön ja huolimattoman jäähyn. Sen tilanteen olisi voinut toisellakin tavalla pelata. Jukureita vastaan oli jämäkkää puolustamista ja oman maalin edusta tukittiin aika hyvin ja jos sinne vastustajan pelaaja pääsi tulemaan, niin heti oltiin miehessä kiinni. Tänään oli vähän havaittavissa aikaisemmista peleistä poiketen enemmän puolustajilta roiskimista tai pitkiä toivotaan toivotaan syöttöjä keskialueelle. Monessa pelissä on nyt pelattu kiekollisena tosi hyvin paineen alla puolustuspäässä ja jopa uhkarohkeastikin. Sinänsä hyvä asia, ettei lähdetä roiskimaan silmät kiinni. Ehkä se hyökkäyksiin lähdöissä ei ole vielä ihan löytynyt tasapainoa siinä, milloin avataan mahdollisimman nopeasti ja milloin sitten pelataan vähän hitaammin. Jukureita vastaan olisi voinut pelata nopeamminkin ja enemmän lyhytsyöttöpeliä. Välillä jäädään vähän liikaa miettimään, kun lähdetään avaamaan peliä. Tänään pisti kyllä erityisesti silmään se, että avaussyötöt menivät turhan ahtaisiin paikkoihin ja sellaisiin tilanteisiin, josta oli vaikea jatkaa nopeasti eteenpäin. Tietenkin vastustajakin voi pelata tilanteissa hyvin ja onnistua ennakoimaan tilanteita. Yhteispeli ei vielä toimi täysin saumattomasti ja ajoittain se näkyi tänäänkin. Mutta puolustussuuntaan pelataan kyllä hyvin ja yksittäisiä virheitä tuli, mutta niitä tulee ja menee. Ei meillä puolustuspäässä kuitenkaan isoa hätää ollut. Jämäkkää pelaamista ja rauhallista ennenkaikkea.

Karejev on kovassa vireessä. Pari ensimmäistä peliä meni vähän haparoidessa, mutta nyt on suorastaan maaginen ajoittain. Vähän ihmettelen, miksi Anttila ei saanut pelata peliäkään tällä viikolla. Lukkoa vastaan pelasi mainiosti. Ei tietenkään yksittäinen peli kerro maalivahdin tasosta pitkällä tähtäimellä, mutta sen pelin perusteella olisi odottanut, että tällä viikolla pääsee ainakin yhden pelin pelaamaan. Minusta aika erikoista, ettei päässyt. Jos Karejev jatkaa tähän malliin, niin hän ei ensi kaudella enää Tepsissä pelaa. Nyt olisi siis syytä testaata Anttilaa oikein kunnolla ja katsoa, mihin kyvyt riittävät. Toki Karejev on ykkösmaalivahti, mutta ei hän nyt voi kaikkia pelejä pelata. Lepoa hänkin tarvitsee ja ei kaikkia pelejä pysty samalla tasolla pelaamaan.

Tänään ensimmäinen erä varsinkin alun osalta oli ihmeen vaikea Tepsille. Erän edetessä päästiin paremmin peliin mukaan, mutta Jukurit olisivat voineet saada ensimmäisessä erässä yhden tai kaksi maalia. Ainakin yksi tolppa oli. Viime lauantain Lukko peli oli Tepsiltä ehkä jopa kauden paras tähän mennessä ja sitä se oli myös hyökkäyssuuntaan pelaamisen osalta. Tämän viikon pelien osalta lähdinkin seuraamaan erityisesti sitä, että onko Tepsin hyökkääminen parempaa näitä muita kärkijoukkueita vastaan ja tuottaako Tepsille vaikeuksia hyökkäysuuntaan vain se, että ennalta heikommat joukkueet lähtevät pelaamaan puolustusvoittoisesti ja keskittyvät sumputtamaan. Lukko ja muut kärkijoukkueet pelaavat avoimempaa peliä ja myös itse hyökkäävät hanakasti, mikä tietenkin luo tilaa kentälle väkisinkin. Kyllä hyökkääminen oli heikkoa myös Saipaa ja Jukureita vastaan. Hifkiä vastaan nyt lähinnä puolustettiin, joten teoriani Tepsin hyökkäyspelaamisen ongelmista ei kyllä selity vastustajalla.

Jotenkin nämä Tepsin pelit menevät jännästi, kun oli vastustajana sitten Jukurit tai Hifki, niin vastustaja hallitsee peliä tai ainakin näennäisesti hallitsee. Tuntuu, että tänäänkin Tepsi pelasi ajoittain turhan passiivisesti ja antoi vastustajan määrätä tahdin. Tosin selvästi huomaa Tepsin lähtevän pelaamaan puolustus edellä. Halutaan pitää huoli siitä, että omassa päässä pysyy tilanne hallinnassa ja kyllähän Jukuritkin pitkiä hyökkäyksiä sai, mutta saivat aikaan vain yksittäisiä vaarallisia tilanteita. Tepsillä on tilanne koko ajan hallinnassa, vaikka ollaan pitkiä aikoja ilman kiekkoa, kuten tänäänkin. Tosin ei näin voi koko kautta pelata. Kiekoton peli on hyvällä mallilla joka puolella kenttää ja aktiivisen karvauspelin ja passiivisen sumputtamisen välillä on hyvä tasapaino. Välillä Jukurit pääsi ehkä vähän turhan helposti Tepsin alueelle, mutta en ole varma, että onko kyseessä vain pelitavallinen valinta, koska kuitenkin omalla alueella ollaan hyvin valmiina puolustamaan, eikä vaarallisille maalintekopaikoille vastustaja kovinkaan usein pääse. Oli Jukureilla maalipaikkoja useampaankin maaliin, mutta niitä nyt tulee väkisinkin.

Hyökkäyssuuntaan pelaaminen ei tunnut nyt kehittyvän oikein mihinkään suuntaan. Kaikissa tämän viikon peleissä vastustajan hyökkäyspelaaminen on näyttänyt paremmalta, vauhdikkaammalta ja sujuvammalta, kuin Tepsin vastaava. Toki kentällä on kaksi joukkuetta ja toisen joukkueen pelitapa ja valinnat vaikuttavat pelaamiseen. Tänään erityisesti pisti silmään, että kiekkoa roiskittiin turhan paljon vain päätyyn sen sijaan, että mennään hyökkäysalueelle nopealla lyhytsyöttöpelillä. Liikaa kuskataan kiekkoa. On nyt jo sen verran pelejä alla, että toivoisin jotain kehitystä tapahtuvaksi. Viisikkona hyökkääminen ei tahdo toimia ja kiekkoa toimitetaan ahtaisiin ja hankaliin tilanteisiin, joista on vaikea jatkaa hyökkäystä. Aika monta tilannetta oli Jukureitakin vastaan, että hyökkääminen oli hidasta ja se tyssäsi siihen, kun kiekkoa vastaanottava pelaaja oli hankalassa peliasennossa tai ahtaassa paikassa, josta oli sitten vaikeaa tai mahdotonta jatkaa sujuvaa hyökkäämistä. Tepsin hyökkääjät ajautuvat turhan helposti hankaliin tilanteisiin. Pelaajien välit ovat myös ajoittain turhan pitkiä ja kiekollisen pelaajan on hankala löytää vapaana olevia pelaajia tai apua ei aina oikein tule. Oli illan pelissä niitäkin hetkiä, kun tämä osa-alue toimi hyvin. Hetkittäin hyökkäyssuuntaan pelaaminenkin sujuu kyllä ja yksittäisiä pitkiäkin hyökkäyksiä saadaan aikaan. Toki niitä voisi olla enemmänkin. Hyökkäysalueella ajauduttiin tämänkin illan pelissa turhan paljon kulmiin pyörimään. Pakko antaa vähän kritiikkiä Nurmelle. Pari kertaa tulin pelin aikana ajatelleeksi, että hän pelaa kuin Pajuniemi konsanaan eli kuskaa kiekkoa liikaa yksikseen. Pitäisi nopeammin syöttää tai laukaista. Nurmella menee nyt liikaa sellaiseksi hyödyttömäksi pyörimiseksi. Hyökkäysalueen pelaamista pitäisi saada kauttaaltaan siihen suuntaan, että kiekkoa laitetaan liikkeelle nopeammin ja minusta kiekottomat pelaajat voisivat aktiivisemmin auttaa kiekollista pelaajaa ja mennä vapaisiin tiloihin.

Esimerkiksi kolmosketju väläytteli pelissä pariin kertaan ja pelasivat hienon kuvion hyökkäysalueella. Maalia ei tullut. Pyyhtiä väläytteli myös henkilökohtaisia taitojaan ja toivotaan, että tehojakin rupeaisi tulemaan enemmän. Nelosketju hoitaa hommansa myös hyvin ja se saavat myös ajoittain painetta vastustajan päätyyn, mikä on tärkeää. Tänään ketju onnistui taas hyvin. Hultsin osalta tuntuu, että hän on 99% ajasta kentällä ihan turha, eikä saa kiekon kanssa mitään aikaiseksi. Kun hänen pelaamistaan seuraa, niin ei hän välttämättä mikään perinteinen pelintekijä ole. Voisi olla aktiivisemmin pelin sisällä ja luoda tilanteita sekä haastaa vastustajan pelaajia. Välillä tekee kiekon kanssa aika kummallisia ratkaisuja. Asennepuolella olisi myös vähän tekemistä. Nyt menee ihan liikaa pelin ulkopuolella hiihtelyksi. Tähän täytyy kyllä vastapainona sanoa, että tehoja kyllä tulee ja tärkeitä maaleja. Ei hän nyt siis ihan turha ole, kun on joukkuetta pystynyt maalien muodossa auttamaan. Slafkovsky oli tänään vaisu, mutta hän on vielä nuori. Steenbergen oli minulla suurennuslasin alla. Se on ainakin sanottava, ettei hänen nopeuttaan saada hyödynnettyä ollenkaan. Hänelle pitäisi saada kiekkoa enemmän vauhtiin, mutta tänään ei tainnut olla yhtään sellaista tilannetta, että hänelle olisi kiekkoa toimitettu täyteen vauhtiin. Nopeus pitäisi olla hänen vahvuutensa. Koskee kyllä kokonaisuudessaankin Tepsin hyökkäyksiä, että kiekkoa ei tahdota saada vauhdissa olevalle pelaajalle esim. syötöt eivät osu kohdilleen. Tänäänkin kiinnitin muutaman kerran huomiota, että orastava hyvä vastahyökkäyskuivui kokoon, kun kiekkoa ei saatu vauhdissa olevan pelaajan lapaan niin, että siitä olisi pystynyt jatkamaan peliä. Steenbergenin osalta en nyt oikein tiedä, mitä hänestä pitäisi ajatella. Kaksinkamppailuissa tuntuu olevan aika kevyt. Tosin olen välillä kiinnittänyt huomiota, että häntä on rikottu aika paljon ja hän ehdottomasti kärsii liigan tuomarilinjasta, jossa saa roikkua. kiinnipitää ja harrastaa mailahäirintää aika paljon. En kyllä nyt tällä hetkellä tiedä, mikä hänen antinsa joukkueelle on. Ei oikein pysty auttamaan joukkuetta, mutta tosin ei myöskään hänen vahvuuksiaan saada hyödynnettyä. Ei siis tuomita vielä.

Sellaista jäin illan pelin jälkeen miettimään, että onkohan Sandberg pikkuhiljaa lämpenemässä. Viime peleissä on kuitenkin ollut tekemässä maaleja ja luomassa niitä. Tuhlattuja maalipaikkoja on ollut enemmän kuin laki sallii, mutta tuntuu, että hän pääsee koko ajan paremmin ja paremmin sisälle peliin. Nyt on jo selvästi näkyvämpi, vaikka parantamisen varaa on. Minusta hänenkään vahvuuksia ei saada tällä hetkellä täysin hyödynnettyä. Rodewaldista täytyy sanoa, että hän on hyvä yleismies ja käsitykseni vahvistuu siitä, että hänen roolinsa korostuu, kun pelit kovenevat. Sentterin tontilla hän menee kyllä hukkaan, kun ei hän mikään pelintekijä ole. Laiturin tontti on hänen paikkansa ehdottomasti. Tänäänkin blokkasi pari laukausta ja pelasi hyvin.

Tepsin tilanne on hyvä ja sarjan kärjessä on mukava olla. Hyvin on kausi lähtenyt liikkeelle. Hyökkäyspelaaminen pitää saada kuntoon ja voi kysyä, että kuinka kova Tepsi on sitten, kun se saadaan toimimaan. Jukurit peliä katsellessa mietin kyllä, että mistä homma nyt lopulta kiikastaa. Luulen, että kyse on monesta tekijästä. Yhteispeli ei toimi, 1.sentteri puuttuu ja sanoisin myös, että 2.sentteri, vaikka Hults maaleja on tehnytkin. Tietynlaista taitoa ja luovuutta saisi olla enemmän, mutta toisaalta ei Saipan tai Jukurien hyökkäysarsenaali mikään kovin kummoinen ole ja saivat ihan hyviä hyökkäyksiä aikaiseksi viikon peleissä. Eiköhän se hyökkäyspelaaminenkin rupea toimimaan. Sehän on tällä hetkellä ainoa ongelmallinen osa-alue. Kiekkoa pitäisi liikutella nopeammin ja enenmmän lyhytsyöttöpeliä. Enemmän pitäis ajaa maalille. Välillä voisi ihan sitäkin tehdä, että Rodewald ja Nurmi maalin eteen päivystämään ja sitten toimitetaan kiekkoa maalille. Yllättävän vähän tätä näkee hyödynnettävän. Kauden alku on todellakin ollut lupauksia herättävä, mutta ei koko kautta pysty pelaamaan sillä tavalla, että vastustaja saa maksimissaan yhden maalin ja Tepsi tekee yksi tai kaksi. Hyökkäykseen pitää saada lisää tehokkuutta ja vaarallisuutta. Ei voi odottaa myöskään, että Karejev pitää aina nollat tai päästää maksimissaan yhden ja puolustus pelaa kovalla tasolla illasta toiseen. Ei se onnistu koko aikaa. Hyvältä tilanne näyttää ja tästä on hyvä jatkaa. Nyt ollaan saatu kausi käyntiin ja on pelaaminen parempaa, kuin viime kaudella vastaavaan aikaan.

On joukkueessa jotain tehty oikein, kun ollaan sarjan kärjessä, vaikka pelissä on parannettavaa vielä. Pitää muistaa, ettei KooKoossa Ahokkaan alku ollut mitenkään loistelias. KooKoon pelaaminen myös hyökkäyssuuntaan oli mallikasta parhaimmillaan, eikä heidän materiaalinsa muutamaa pelaajaa lukuun ottamatta ollut mitenkään ihmeellinen.

Kivan kun palasit palstalle. Upee kuvaus pelistä, ilman värilaseja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös