Älkää ny painako paniikkinappulaa. Jälleen on hakusessa joku markkinoinnin päällikkö.
Kyllä,luit oikein. Yhden kaljupään paikalle on otettu tusina ihmisiä. #mestis
Kommentti tuohon hyvään kirjoitukseen.Omistajien sijoitukset TPS:n ovat olleet maallikon silmiin suuria, mutta toisaalta pieniä suhteutettuna omistajien varallisuustasoon sekä pieniä verrattuna siihen millainen tuottopotentiaali Ratapiha-hankkeella on.
Eikös Turku Live ollut se tarkoitettu "rahantekokone" joka vastaisi sen ulkopuolisen bisneksen pyörittämisestä ja rahan tuomisesta joukkueeseen? Samalla tavalla kuin Kärpillä. Tosin Kärpistä poiketen en ehkä yökerhotouhuun lähtisi, liekö kovin kannattavaa nykyaikana.En kritisoisi Supercellin omistajia siitä, että eivät ole pumpanneet tuon enempää rahaa seuraan, mutta sitä kritisoin, että eivät ole business miehinä panostaneet seuraan siinä suhteessa, että olisivat kehittäneet business vaistoillaan ja suhteillaan jonkun ulkopuolisen rahantekokoneen, jolla saataisiin seuran talous kuntoon.
Kuten yllä todettiin, ei taida tuolla pestillä olla mitään tekemistä Tuomisen pestin kanssa. Tuon tason myynnissä kaikki on päälliköitä. Itsekin varmaan haluaisit keskustella mieluummin päällikön kanssa kuin myyntineuvottelijan, joka on useimmiten vitamiini- tai lehtimyyjän hieno titteli, jota itsekin opiskelijana kannoin.Älkää ny painako paniikkinappulaa. Jälleen on hakusessa joku markkinoinnin päällikkö.
Kyllä,luit oikein. Yhden kaljupään paikalle on otettu tusina ihmisiä. #mestis
Nyt tehdään syväluotaava analyysi siitä mikä tässä Seurassa on vialla.
Pääomistajat: Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja
Mesenaatit ovat samaan aikaan sekä kiekkomiehiä, että ihan helvetin kovia bisnesmiehiä. Kummasta syystä he ovat TPS:n pääomistajat - rakkaus Tepsiin vai bisnekseen? Onko tarkoituksena ensisijaisesti edistää Turun Palloseuran menestystä sekä turvata TPS:n taival seuraavaksikin 100 vuodeksi? Vai toimiiko Turun Palloseuran omistuspohja ensisijaisesti vipuvoimana Ratapiha-konseptin läpirunnomiseksi ja TPS:n oma hyöty on sivuvirta? Omistajien sijoitukset TPS:n ovat olleet maallikon silmiin suuria, mutta toisaalta pieniä suhteutettuna omistajien varallisuustasoon sekä pieniä verrattuna siihen millainen tuottopotentiaali Ratapiha-hankkeella on.
Mitä käy TPS:n ja pääomistajien suhteelle, kun Ratapihan elämyskeskus ja asuinalue on runnottu läpi?
________________________________________________________________________________________
HC TPS Turku Oy:n Hallitus
Kai Koskinen, hallituksen pj.
Koskisella on historiaa Peliittojen pääomistajana, HJK:n hallituksen jäsenenä ja ry:n puheenjohtajana.
Normaalisti SM-Liiga -seuran hallituksen puheenjohtaja on luottamustoimi, jota hoidetaan omien töiden ohessa. Kai Koskinen on kokopäiväisesti palkattu tehtävään. TPS ei julkisesti etsinyt päätoimista hallituksen puheenjohtajaa, vaan Kai Koskinen itse otti yhteyttä TPS:n pääomistajiin heidän välisen yhteisen tuttunsa kautta, joka toimii pääomasijoitusmaailmassa, ja esitti omistajille ajatuksensa täyspäiväisestä hallituksen puheenjohtajuudesta, mihin hänet palkattaisiin. Koskinen on kuvaillut tärkeimmäksi tehtäväkseen kokonaisstrategian luomisen. Hän ei omien sanojensa mukaan ole osa Ratapiha-hanketta, mutta ei osaa sanoa paljonko hänen työajastaan kuluu Ratapiha-hankkeeseen liittyvissä tehtävissä.
"– En ole menossa mukaan Ratapihan kokonaishankkeeseen. HC TPS Turku Oy:n puheenjohtajan tehtävä on kehittää yhtiön toimintaa ja osallistua Ratapiha-hankkeeseen niiltä osin, joissa se liittyy yhtiön tai tytäryhtiö Turku Live Oy:n toimintaan. Nähtäväksi jää, kuinka paljon tämä vie aikaani, Koskinen kommentoi."
Koskinen on pysynyt täysin näkymättömissä julkisuudelta viime vuodet.
Veli-Pekka Marin, hallituksen vpj.
Marin on pääomistajien Paananen ja Kodisoja pitkäaikainen ystävä. Hänen siviilityönään on Uplause Oy, jonka hän perusti vuonna 2009 yhdessä Paanasen ja Kodisojan kanssa. Yrityksen tuotteita käyttää mm. TPS, HJK, Jääkiekkoliitto. Oli hallituksen puheenjohtaja kunnes Kai Koskinen palkattiin kokopäiväiseksi puheenjohtajaksi.
Marin on pysynyt täysin näkymättömissä julkisuudelta lähes koko TPS-uransa.
Mikko Kodisoja, hallituksen jäsen.
Lue pääomistajat.
Ilkka Paananen, hallituksen jäsen.
Lue pääomistajat.
Saku Koivu, hallituksen jäsen
TPS-legenda, osakas Ratapiha-hankkeessa. Osa TPS:n "urheilun johtoryhmää".
Päivi Rytsä, hallituksen jäsen.
Otettiin mukaan hallitukseen Logomon toimitusjohtajana, tärkeä palanen Ratapihaa. Turun Liikemiesyhdistyksen hallituksen jäsen, ja käyttänyt asemaansa Liikemiesyhdistyksessä Ratapiha-hankkeen lobbaamiseen.
"(Rytsän palkkaaminen) ei sinällään liity Ratapiha-hankkeeseen" - Koskinen, hallituksen pj.
Erkka Westerlund, hallituksen jäsen
Westerlund on TPS:n merkittävin "taustavoima" ja urheilun johtoryhmän puheenjohtaja. On vaikea arvioida, miten korkeaa operatiivista valtaa Erkka todellisuudessa pitää käsissään. Urheilutoimenjohtaja Urama on Westerlundin rekrytointi ja luottomies Jääkiekkoliitosta. Uraman palkkaama maalivahtivalmentaja/yleisvalmentaja Moisanen taas omaa 10 vuoden yhteisen Lukko-historian Uraman kanssa.
Westerlundin mielenkiinto toimia TPS:ssä ei julkisuuteen annettujen tietojen perustella niinkään kohdistu arkipäiväiseen tuloksentekoon Liiga-kiekossa vaan TPS:n laajempaan yhteiskunnallisen vaikuttamiseen, hyödytti se sitten suoranaisesti TPS:n Liiga-joukkueen kiekkomenestystä tai ei. Westerlund haluaa TPS:n olevan koko jääkiekkomaailman keihäänkärkeä "kulttuurimuutoksessa valmentajakeskeisestä jääkiekosta urheilijakeskeiseen jääkiekkoon". Näkee suurimmat parannuskohteet "ihmispotentiaalin hyödyntämisessä, henkisessä kasvussa". Pitää TPS-organisaation tärkeimpänä jääkiekkotehtävänä "rakastuttaa nuoret ja lapset jääkiekkoon".
”Hän haluaa auttaa muovaamaan paitsi jääkiekon myös koko suomalaisen urheilun tulevaisuutta. Ja sen kautta suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuutta.”
Sofia Virta, hallituksen jäsen
Vihreiden puheenjohtaja.
"Sofia Virta on tehnyt työtä haastavista olosuhteista tulevien lasten ja nuorten parissa. Hänellä on myös osaamista ja näkemystä vihreään siirtymään, mikä on keskeinen kysymys Turun Ratapihan monitoimiareena ja Artukaisten liikuntakeskus -hankkeissa" -Koskinen
_________________________________________________________________________________________________________
Urheilun johtoryhmä: Erkka Westerlund (pj.) Saku Koivu, Rauli Urama
Westerlund ja Urama keskeiset TPS-jääkiekon operatiiviset vallankäyttäjät. Vuonna 2019 edellinen urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki olisi halunnut erottaa Jääkiekkoliiton mieheksi profiloituneen Kalle Kaskisen, mutta TPS:n hallitus (johon Westerlund oli liittynyt kaksi kuukautta aikaisemmin) ei antanut lupaa valmentajan erottamiselle. Seurauksena Niittymäki irtisanoutui: "en voi jatkaa tehtävässäni urheilutoimenjohtajana haluamallani tavalla".
Huhujen mukaan edellinen TPS-valmentaja Jussi Ahokas koki kovaa painostusta ja mikromanagerointia urheilun johtoryhmän suunnasta ja oli lopulta tyytyväinen saatuaan potkut ja päästessään pois Turusta ja Tepsistä. Huhujen mukaan Uraman palkkaama vanha tuttu Ari Moisanen ollut keskeinen tekijä valmennusryhmien ja urheilujohdon välisissä ristiriidoissa.
________________________________________________________________________________________________
Yhteenveto:
Puolella TPS:n hallitusjäsenistä on selkeä linkki Ratapihaan. Jäljelle jäävästä nelikosta Marin on pääomistajien vanha liikekumppani ja kaveri, Koskinen taas hankki itse itselleen työpaikan hallituksen puheenjohtajana pääomistajien ja hänen yhteisen bisnestuttavansa kautta. Westerlund vetelee naruista operatiivisella puolella, palkkaa omia luottomiehiään ja he palkkaavat omia luottomiehiään. Westerlundin mielenkiinto ei kuitenkaan ole suoranaisesti Turun Palloseurassa, vaan laajemmin yhteiskunnallisessa vaikuttamistyössä niin Turussa, Varsinais-Suomessa kuin lopulta koko Suomessakin. Sofia Virta on rekrytointina osa Westerlundin ja TPS:n hallituksen yhteiskunnallista visiota:
"TPS kokoaan suurempi yhteiskunnallisesti"
"Turun seudusta vieläkin parempi paikka elää"
"Ihmislähtöinen toimintakulttuuri, rikastava vuorovaikutus, tuemme yksilön fyysistä, sosiaalista ja henkistä kasvua"
"Tuemme lasten ja nuorten henkistä kasvua"
"Olemme edelläkävijä yhdenvertaisuuden edistämisessä"
Oma kysymykseni on, että onko HC TPS Turku Oy:n hallituksessa tai sen operatiivisessa johdossa enää lopulta yhtään ainoaa henkilöä, jolle Turun Palloseuran menestys jääkiekkoseurana on koko toiminnan ensisijainen tarkoitus? Onko meillä sellainen johtokunta, jolle TPS on vain työkalu muiden tavoitteiden saavuttamiseksi, oli ne sitten kaupunkikehitysbisnestä tai yhteiskunnallista vaikuttamista? Ihan kivoja juttuja siellä funtsitaan ja puuhastellaan, mutta kyllä minun mielestä jumalauta HC TPS Turku Oy:n johtoportaan pääasiallisen tavoitteen tulisi olla menestyvän jääkiekkotoiminnan mahdollistaminen Turun Palloseuran logon alaisuudessa.
Jos TPS tippuu mestikseen tai menee konkurssiin, siirtyykö meidän johtoryhmämme vain jatkamaan TPS:stä riippumattomien päämäärien ja visioidensa ajamista toisten seuralogojen alle, vai murtuuko heidän maailmansa ihan yhtälailla miten kymmenien ja kymmenien tuhansien TPS-kannattajien jääkiekkomaailma murtuu? Epäilen.
Tässä juuri katselin vanhoja koosteita ajankuluksi. Meinas tulla tippa, kun Tepsi pyörittää peliä ja koko halli Chänttää "Tepsi, Tepsi". 3 vuotta myöhemmin ollaan tilanteessa, jossa puhutaan mestiksestä. Miten? e tokihan nää on välierät jne, mutta silti ihan eri tekemisen meininki.
Tässä juuri katselin vanhoja koosteita ajankuluksi. Meinas tulla tippa, kun Tepsi pyörittää peliä ja koko halli Chänttää "Tepsi, Tepsi". 3 vuotta myöhemmin ollaan tilanteessa, jossa puhutaan mestiksestä. Miten? e tokihan nää on välierät jne, mutta silti ihan eri tekemisen meininki.
Näitä aikoja on ikävä! Tuolloin kaikki oli paremmin. Pidän tuon kauden Tepsin joukkuettakin paljon mielekkäämpänä kuin tämän kauden, sillä tuossa joukkueessa oli niin paljon Tepsimäisiä pelaajia, omia kasvatteja. Ei ollut myöskään kuudentoista joukkueen Liiga vielä silloin. Nykyään pelkkää paskaa tilalla.Sweet memories. Tuo tunnellma hallissa ja Hunajata Hunajata biisi. Muistan kun oli katsomassa mm. tuota kyseistä ottelua.
Surullista ajatella, että muutaman itsekkään ja kyvyttömän seurajohtajan toimesta, tuollaisen tunnelman kokeminen tulevaisuudessa on tänä päivänä ihan vaakalaudalla.
Näitä aikoja on ikävä! Tuolloin kaikki oli paremmin. Pidän tuon kauden Tepsin joukkuettakin paljon mielekkäämpänä kuin tämän kauden, sillä tuossa joukkueessa oli niin paljon Tepsimäisiä pelaajia, omia kasvatteja. Ei ollut myöskään kuudentoista joukkueen Liiga vielä silloin. Nykyään pelkkää paskaa tilalla.
Olipas informatiivinen pläjäys. En edes muistanu (tienny) että Erkka on teidän leivissäNyt tehdään syväluotaava analyysi siitä mikä tässä Seurassa on vialla.
Pääomistajat: Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja
Mesenaatit ovat samaan aikaan sekä kiekkomiehiä, että ihan helvetin kovia bisnesmiehiä. Kummasta syystä he ovat TPS:n pääomistajat - rakkaus Tepsiin vai bisnekseen? Onko tarkoituksena ensisijaisesti edistää Turun Palloseuran menestystä sekä turvata TPS:n taival seuraavaksikin 100 vuodeksi? Vai toimiiko Turun Palloseuran omistuspohja ensisijaisesti vipuvoimana Ratapiha-konseptin läpirunnomiseksi ja TPS:n oma hyöty on sivuvirta? Omistajien sijoitukset TPS:n ovat olleet maallikon silmiin suuria, mutta toisaalta pieniä suhteutettuna omistajien varallisuustasoon sekä pieniä verrattuna siihen millainen tuottopotentiaali Ratapiha-hankkeella on.
Mitä käy TPS:n ja pääomistajien suhteelle, kun Ratapihan elämyskeskus ja asuinalue on runnottu läpi?
________________________________________________________________________________________
HC TPS Turku Oy:n Hallitus
Kai Koskinen, hallituksen pj.
Koskisella on historiaa Peliittojen pääomistajana, HJK:n hallituksen jäsenenä ja ry:n puheenjohtajana.
Normaalisti SM-Liiga -seuran hallituksen puheenjohtaja on luottamustoimi, jota hoidetaan omien töiden ohessa. Kai Koskinen on kokopäiväisesti palkattu tehtävään. TPS ei julkisesti etsinyt päätoimista hallituksen puheenjohtajaa, vaan Kai Koskinen itse otti yhteyttä TPS:n pääomistajiin heidän välisen yhteisen tuttunsa kautta, joka toimii pääomasijoitusmaailmassa, ja esitti omistajille ajatuksensa täyspäiväisestä hallituksen puheenjohtajuudesta, mihin hänet palkattaisiin. Koskinen on kuvaillut tärkeimmäksi tehtäväkseen kokonaisstrategian luomisen. Hän ei omien sanojensa mukaan ole osa Ratapiha-hanketta, mutta ei osaa sanoa paljonko hänen työajastaan kuluu Ratapiha-hankkeeseen liittyvissä tehtävissä.
"– En ole menossa mukaan Ratapihan kokonaishankkeeseen. HC TPS Turku Oy:n puheenjohtajan tehtävä on kehittää yhtiön toimintaa ja osallistua Ratapiha-hankkeeseen niiltä osin, joissa se liittyy yhtiön tai tytäryhtiö Turku Live Oy:n toimintaan. Nähtäväksi jää, kuinka paljon tämä vie aikaani, Koskinen kommentoi."
Koskinen on pysynyt täysin näkymättömissä julkisuudelta viime vuodet.
Veli-Pekka Marin, hallituksen vpj.
Marin on pääomistajien Paananen ja Kodisoja pitkäaikainen ystävä. Hänen siviilityönään on Uplause Oy, jonka hän perusti vuonna 2009 yhdessä Paanasen ja Kodisojan kanssa. Yrityksen tuotteita käyttää mm. TPS, HJK, Jääkiekkoliitto. Oli hallituksen puheenjohtaja kunnes Kai Koskinen palkattiin kokopäiväiseksi puheenjohtajaksi.
Marin on pysynyt täysin näkymättömissä julkisuudelta lähes koko TPS-uransa.
Mikko Kodisoja, hallituksen jäsen.
Lue pääomistajat.
Ilkka Paananen, hallituksen jäsen.
Lue pääomistajat.
Saku Koivu, hallituksen jäsen
TPS-legenda, osakas Ratapiha-hankkeessa. Osa TPS:n "urheilun johtoryhmää".
Päivi Rytsä, hallituksen jäsen.
Otettiin mukaan hallitukseen Logomon toimitusjohtajana, tärkeä palanen Ratapihaa. Turun Liikemiesyhdistyksen hallituksen jäsen, ja käyttänyt asemaansa Liikemiesyhdistyksessä Ratapiha-hankkeen lobbaamiseen.
"(Rytsän palkkaaminen) ei sinällään liity Ratapiha-hankkeeseen" - Koskinen, hallituksen pj.
Erkka Westerlund, hallituksen jäsen
Westerlund on TPS:n merkittävin "taustavoima" ja urheilun johtoryhmän puheenjohtaja. On vaikea arvioida, miten korkeaa operatiivista valtaa Erkka todellisuudessa pitää käsissään. Urheilutoimenjohtaja Urama on Westerlundin rekrytointi ja luottomies Jääkiekkoliitosta. Uraman palkkaama maalivahtivalmentaja/yleisvalmentaja Moisanen taas omaa 10 vuoden yhteisen Lukko-historian Uraman kanssa.
Westerlundin mielenkiinto toimia TPS:ssä ei julkisuuteen annettujen tietojen perustella niinkään kohdistu arkipäiväiseen tuloksentekoon Liiga-kiekossa vaan TPS:n laajempaan yhteiskunnallisen vaikuttamiseen, hyödytti se sitten suoranaisesti TPS:n Liiga-joukkueen kiekkomenestystä tai ei. Westerlund haluaa TPS:n olevan koko jääkiekkomaailman keihäänkärkeä "kulttuurimuutoksessa valmentajakeskeisestä jääkiekosta urheilijakeskeiseen jääkiekkoon". Näkee suurimmat parannuskohteet "ihmispotentiaalin hyödyntämisessä, henkisessä kasvussa". Pitää TPS-organisaation tärkeimpänä jääkiekkotehtävänä "rakastuttaa nuoret ja lapset jääkiekkoon".
”Hän haluaa auttaa muovaamaan paitsi jääkiekon myös koko suomalaisen urheilun tulevaisuutta. Ja sen kautta suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuutta.”
Sofia Virta, hallituksen jäsen
Vihreiden puheenjohtaja.
"Sofia Virta on tehnyt työtä haastavista olosuhteista tulevien lasten ja nuorten parissa. Hänellä on myös osaamista ja näkemystä vihreään siirtymään, mikä on keskeinen kysymys Turun Ratapihan monitoimiareena ja Artukaisten liikuntakeskus -hankkeissa" -Koskinen
_________________________________________________________________________________________________________
Urheilun johtoryhmä: Erkka Westerlund (pj.) Saku Koivu, Rauli Urama
Westerlund ja Urama keskeiset TPS-jääkiekon operatiiviset vallankäyttäjät. Vuonna 2019 edellinen urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki olisi halunnut erottaa Jääkiekkoliiton mieheksi profiloituneen Kalle Kaskisen, mutta TPS:n hallitus (johon Westerlund oli liittynyt kaksi kuukautta aikaisemmin) ei antanut lupaa valmentajan erottamiselle. Seurauksena Niittymäki irtisanoutui: "en voi jatkaa tehtävässäni urheilutoimenjohtajana haluamallani tavalla".
Huhujen mukaan edellinen TPS-valmentaja Jussi Ahokas koki kovaa painostusta ja mikromanagerointia urheilun johtoryhmän suunnasta ja oli lopulta tyytyväinen saatuaan potkut ja päästessään pois Turusta ja Tepsistä. Huhujen mukaan Uraman palkkaama vanha tuttu Ari Moisanen ollut keskeinen tekijä valmennusryhmien ja urheilujohdon välisissä ristiriidoissa.
________________________________________________________________________________________________
Yhteenveto:
Puolella TPS:n hallitusjäsenistä on selkeä linkki Ratapihaan. Jäljelle jäävästä nelikosta Marin on pääomistajien vanha liikekumppani ja kaveri, Koskinen taas hankki itse itselleen työpaikan hallituksen puheenjohtajana pääomistajien ja hänen yhteisen bisnestuttavansa kautta. Westerlund vetelee naruista operatiivisella puolella, palkkaa omia luottomiehiään ja he palkkaavat omia luottomiehiään. Westerlundin mielenkiinto ei kuitenkaan ole suoranaisesti Turun Palloseurassa, vaan laajemmin yhteiskunnallisessa vaikuttamistyössä niin Turussa, Varsinais-Suomessa kuin lopulta koko Suomessakin. Sofia Virta on rekrytointina osa Westerlundin ja TPS:n hallituksen yhteiskunnallista visiota:
"TPS kokoaan suurempi yhteiskunnallisesti"
"Turun seudusta vieläkin parempi paikka elää"
"Ihmislähtöinen toimintakulttuuri, rikastava vuorovaikutus, tuemme yksilön fyysistä, sosiaalista ja henkistä kasvua"
"Tuemme lasten ja nuorten henkistä kasvua"
"Olemme edelläkävijä yhdenvertaisuuden edistämisessä"
Oma kysymykseni on, että onko HC TPS Turku Oy:n hallituksessa tai sen operatiivisessa johdossa enää lopulta yhtään ainoaa henkilöä, jolle Turun Palloseuran menestys jääkiekkoseurana on koko toiminnan ensisijainen tarkoitus? Onko meillä sellainen johtokunta, jolle TPS on vain työkalu muiden tavoitteiden saavuttamiseksi, oli ne sitten kaupunkikehitysbisnestä tai yhteiskunnallista vaikuttamista? Ihan kivoja juttuja siellä funtsitaan ja puuhastellaan, mutta kyllä minun mielestä jumalauta HC TPS Turku Oy:n johtoportaan pääasiallisen tavoitteen tulisi olla menestyvän jääkiekkotoiminnan mahdollistaminen Turun Palloseuran logon alaisuudessa.
Jos TPS tippuu mestikseen tai menee konkurssiin, siirtyykö meidän johtoryhmämme vain jatkamaan TPS:stä riippumattomien päämäärien ja visioidensa ajamista toisten seuralogojen alle, vai murtuuko heidän maailmansa ihan yhtälailla miten kymmenien ja kymmenien tuhansien TPS-kannattajien jääkiekkomaailma murtuu? Epäilen.
Niin surullista kuin se onkin…Olipas informatiivinen pläjäys. En edes muistanu (tienny) että Erkka on teidän leivissä
Voimia! Tää on välillä helvetin pitkän tuntunen vuoristorata tää jääkiekkofanitus. Kyl se nousukin sieltä ennemmin tai myöhemmin tulee taasNiin surullista kuin se onkin…
Tää on hiton pitkä painajainen mikä ei tunnu loppuvan.
Ei sellasia tosi mielenkiintosia pelaajia oikeastaan ole
Joukkue ei aiheuta paperilla tai kaukalossa minkäänlaista kiimaa, mutta kyllähän siellä on kuitenkin Max Lindroth, eli olet väärässä.