TPS, media ja julkisuus

  • 2 974 536
  • 11 977

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jaaha, vai että silleen. Kun Pressiboxi asiasta vinkkasi niin selvältähän tuo vaikutti. Ei voi kuin ihmetellä.

Nimimerkille Rosvoroope esittäisin sellaisen kysymyksen että seisotko edelleen noiden TPS-vastaisten kommenttiesi takana vai onko tuuli kääntänyt viirin aivan täysin? Jos seisot, niin millä agendalla oikeasti lähdit tähän rekryyn?

En kyseenalaista valitun ammattitaitoa, en todellakaan. En vain käsitä tätä yhtälöä. Se on vain niin twisted.

Österlundin saavutukset TPS-laivan kapteenina ne vain kasvaa. Aikamoisen opuksen saisi jo näistä urotöistä kyhättyä.

Jos TUTO:n toimistolta samaan hommaan olisi palkattu joku kenestä en olisi koskaan kuullutkaan, mutta tietäisin TUTO-taustan, asia olisi ihan fine. Hankala niellä, mutta fine. Nyt TPS:n yhteisömanageriksi on palkattu kaveri joka on julkisesti lynkannut ja loannut nykyistä työnantajaansa somessa, eli jättänyt oman äärimmäisen kyseenalaisen jälkensä tulevaan työalustaansa. En vain oikeasti voi ostaa tätä yhtälöä. Haluaisin, mutta en tiedä miten voisin. Tuntuu vain jotenkin niin oudolle.

Paljon on Valtosella hommaa tehtävänä (ja vähän helvetin hyvin) jotta saa ihmiset puolelleen. Ehkä jopa liian paljon, tämän vuoksi kyseenalaistan ainakin itse motiivit edes hakea tuota pestiä. Jos tässä kuitenkin onnistuu, niin jatkossa avoimin mielin.
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
Kyllä meikäläinen toivottaa Oskun tervetulleeksi. Kyllä tämä seura ansaitsi kaiken mahdollisen paskan mitä vaan oli mahdollista antaa viimeisen muutaman vuoden aikana. Nythän seurassa on tapahtunut paljonkin muutoksia tähän kauteen, joten miksi sitä ei saisi kokeilla jotain haastavaa. Kyllä minä olen ainakin saanut tästä hepusta ihan ammattilaisen kuvan. Aina annetaan omalle se 100%, mutta bisnesmaailmassa se "oma" saattaa muuttua vaan useamman kerran.

Vielä kerran tervetuloa Osku!
 

hokihoki

Jäsen
Huoraaminen TPS:n ja TuTon välillä ei nyt vaan ole mahdollista, olet sitten yksilönä mitä tahansa. Toistuvasta Tepsiin kohdistuvasta paskanheitosta puhumattakaan. Tai Hinaajien kannattamisesta. Ja mihin se toinen "tutopäällikkö" jäi, Koskinen tai jotain?

Tämä kommentti itsessääni meni sinne sektorille pissa,kakka ja muut.
Tehtävään itsessään kuuluu lyödä vettä myllyyn, kun puhe on kilpailijoista. Duunia se vaan on, tuskinpa kaikki pelaajatkaan rosterissa aina niin sydämestään TPS:ässä pelaa vaan palkan takia. Sama pätee kaikkiin muihin positioihin.
Plussaa on jos ihminen suorastaan rakastaan työnantaja organisaatiota, mutta ehdoton pakko se ei ole. Tärkein mittari on, että hommat tulee hoidetuksi mahdollisimman hyvin.

Tätä jos ei ymmärrää kannattaa vilkaista peiliin ja vilkuttaa sieltä kurkkaavalle apinalle!
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En ole yhtään seurannut TuTon markkinointia ja Oskun aiempia kommentteja, mutta vaikka tuo Juipin lainaus oli ensikontaktini tähän henkilöön, en näe valintaa yhtä mustana kuin monet kanssakirjoittajat.

En tiedä koska tuo kommentti on sanottu ja mihin se on liittynyt, mutta onhan siinä tietty totuus taustalla. Ei tuosta männävuosien johtoportaasta kauhiasti ylistyssanoja voi käyttää, nyt on ihan eri porukka ohjaksissa, Össeä lukuunottamatta.

Lisäksi vanha totuus "se kenen leipää syöt, sen lauluja laulat" pitää paikkansa tässäkin. TuTon palkkalistoilla on varmaan ollut ikäänkuin osa työtä piikitellä Tepsiä, vaikka sitten joskus tällaisella riman alittavallakin tyylillä.

Antaa ajan näyttää mihin tästä miehestä on. Isot saappaat on täytettävinä Tonin jäljiltä.
 
Suosikkijoukkue
TPS
No, TuTohan on tehnyt sosiaalisessa mediassa ihan hyvää duunia viime kaudella. Isot saappaat tosiaan kaverilla täytettävänä, katsotaan mitä tuleman pitää.

Ja, no, mitä vanhoihin töihin ja tekosiin tulee, niin eikös se seurauskollisuus ole nyt jo vähän vanhoja juttuja. Vai mitä näitä olikaan, ruutuja karalahtia nummeliineja vahalahtia yhteisömanagereita... Hymiö.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
"Artukaisissa kaikki on paskaa" ja "tää kaupunki ei todellakaan ole mustavalkoinen" -kommentit omalla nimellä ovat erittäin huolestuttavia.

Interin kannattaja ja TUTO Rebelsin jäsen hoitaamaan HC TPS Turku Oy:n ja TPS-kannattajien välistä kommunikointia?

Todella ison suurennuslasin alla.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Oliko RosmoRoope Tutossa oikein vakipalkkahommissa vai tekikö hommia talkoilla tai innostuksesta tai pienellä korvauksella? Olen saanut kuulla asioista selvillä olevista piireistä, että TPS oli alunperin aikeissa maksaa tulevalle Community Managerille naurettavaa palkkaa, minkä takia paikkaa oli kuulemma hankala aluksi saada täytettyä, kun harva media-alan ammattilainen olisi ollut halukas niin kehnoon liksaan. Sitä en tiedä, onko tässä asiassa joustettu?

Mutta tuskin TMA:n seuraaja ainakaan hirveiden massien sokaisemana tätä pestiä vastaanottanut. Kyllähän näitä takinkääntäjiä tosiaan on nykyisin ollut. Täytyyhän nyt TPS:n tiedottajan olla TPS-mielinen. Eikai kukaan seuran tosivihaaja tällaista hommaa ota? Ellei sitten makseta 10000 e/kk.
 

Jazzy76

Jäsen
Samalla, kun keskustelua käydään uudesta managerista, niin kysäisen videotiimin puolesta: Ovatko Youtubessa julkaistut TPS-haastattelut olleet kelvollisia? Oliko toimittaja kelvollinen? Oliko videoita tarpeeksi?

Kuvaajanahan oli Tepsin futispuolelta tuttu kaveri ja toimittajana pitkän linjan lätkämies. Videoita kuulemma on tulossa vielä melkein viikon jokaiselle päivälle ennen kauden avausta.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ovatko Youtubessa julkaistut TPS-haastattelut olleet kelvollisia? Oliko toimittaja kelvollinen? Oliko videoita tarpeeksi?
Ainakin mun puolesta vastaus kaikkiin kolmeen kysymykseen on kyllä. Asiallista, että haastattelijana oli tuttuääninen selvästi artikuloiva ammattimies. Videoiden tekniseen laatuun en ota kantaa kuin sanomalla, että ainakin mulle ääni ja kuva olivat riittävän laadukkaita.
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Tästä Osku-casesta sen verran, että onhan tilanne vähän kyseenalainen ja on tapauksia, joita hän olisi voinut hoitaa tyylikkäämmin. Uskon, että Rosvoroope saattaa itsekin allekirjoittaa tuon ainakin näin jäkikäteen katsottuna. Voisi kuitenkin kysyä, että kuka tämän palstan TPS-kannattajista ei olisi arvostellut Tepsiä ruminkin sanankääntein tässä viimevuosina?

Nyt kuitenkin mielestäni on tärkeintä, että saatiin pätevä kaveri hommaan, jolle tämä ala/tehtävät eivät ole edes ihan uusia. Noissa hommissa pyöriminen vaatii räväkkyyttä ja väriä, vaikka joskus saattaa kuppi mennä nurinkin. Varsinkin näissä TUTO:n ja TPS:n välisissä hommissa kuuluu olla piikittelyä ja vuorovaikutusta keskenään, puolin jos toisinkin. Kaveri varmasti tiesi, että ei tule olemaan helppoa astua noin isoihin saappaisiin varsinkaan, kun tausta on kilpailijan puolelta tuttu, mutta täytyy myöntää, että munaa löytyy tulla avoimesti keskelle kannattajia ja ottaa kantaa asioihin. Ja sitä munaa tarvitaan tuossa hommassa joka tapauksessa. Kaikki TUTO:n näkyvyyttä seuranneet varmaan kuitenkin myöntävät, että näkyvyyttä ja väriä sinne on tullut tässä lähivuosina. Toki saa kyllä luvan vakuuttaa ensin tässä uudessa pestissä ennen kuin saa puhtaat paperit.

En myöskään ymmärrä sitä näkemystä, että TUTO tai Inter sulkisivat automaattisesti pois TPS- tai ainakaan HCTPS-sydämen. Itse olen Inter-kannattaja ihan vain siitä syystä, että aikoinaan nappulaliigasta valmentajani ja pelikavereideni tapaan siirryttiin Interiin pelaamaan. Sieltä junnuista ne kannattajat haalitaan. En siltikään halveksu Tepsiä futiksessa, vaikka muutamien kannattajien toiminta on joskus ihmetyttänyt mitä derbyihin tulee, mutta ylilyöntejä varmasti on molemmilla puolilla. Derbyt ovat hienoin asia Veikkausliigassa, mutta kirjaimellinen päällesylkeminen päätykatsomosta Inter-paitaisen kaverini päälle kuvotti (tässä oli kuitenkin kyse parista häiriintyneestä yksilöstä, joten mitään yleistämistä en tässä tarkoita). En myöskään TUTO:a vihaa, vaan käyn mielelläni kupittaalla pelejä katsomassa ja toivon TUTO:lle menestystä. Tekeekö tämä minusta väärän kannattajan?

Ymmärrän kuitenkin nousseen hälyn ja epäuskoisuuden, mutta voitaisiin mielestäni antaa ensin tekemisen puhua puolestaan ja sitten vasta arvostella. Intohimoisen oloinen kaveri mielestäni, jolla voi olla paljon annettavaa Tepsille. Tervetuloa siis puolestani Osku!
 
Viimeksi muokattu:

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS-kannattajien kannanotto aiheeseen summaa aika lailla omatkin ajatukseni tästä rekrytoinnista. Tehtävään haettiin henkilöä, "jonka sydän sykkii jääkiekolle sekä TPS:lle". Miten helvetissä nykyistä palkanmaksajaansa useaan kertaan sosiaalisessa mediassa halventaneen Valtosen sydän sykkii Tepsille? Vastaan itse: Ei mitenkään. Yhdessä yössä ei voi TPS-sydäntä saavuttaa, kuten tuossa kannanotossakin todetaan.

Edelleen aion antaa Valtoselle aikaa osoittaa kykynsä, mutta aika lailla takamatkalta hän lähtee, jos verrattaisiin siihen kuvitteelliseen TPS-mieliseen tai neutraaliin hakijaan. Kuvitteelliseen siksi, että selvästikään hakijoita ei ollut kuin yksi.

Kannanotto HC TPS Turku Oy:n rekrytoinnista TPS-kannattajat.net
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tämähän voi olla Tepsiltä jopa nerokas rekrytointi. Ostetaan vihollisleiristä pois pätevä kaveri, josta on ollut Tepsille haittaa viime vuosina. Tämän taustan vuoksi kaveri ei saa myös mitään anteeksi, vaan hänen on pakko tehdä valtavasti töitä voittaakseen TPS-kannattajat puolelleen. Hänellä ei myös ole oikein varaa epäonnistua, koska p-a alkaa lentää muuten heti.

Katsotaan nyt. Tuomitsen kaverin hänen taustansa vuoksi vasta sitten, jos hän epäonnistuu - en etukäteen. Mutta ymmärrän toki, että tämä valinta korpeaa monia.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Älkää nyt oikeasti viitsikö. Ei TuTo ole nykyisellään Tepsille mikään varteenotettava kilpailija tai vihollinen - ei ole ollut enää sen jälkeen, kun Tepsin ja TuTon yhdistelmäjoukkue voitti kultaa v. 1976 TPS:n nimellä. Täyttä illuusiota tuollaisen asetelman hakeminen.

Futiksen puolella on myös helvetin nolo se TPS-fanien - anteeksi kannattajien - "mä vihaan Interii" -siipi. Mulle ainakin joku Inter-Turku on täysin yhdentekevä futisjoukkue. Eihän siitä edes voi puhua ilman tuota "Turku"-lisäliitettä, kun muuten kaikki luulevat puhuttavan Milanon Interistä. Ihan kivaa vaihtelua toki HJK:n mestarrusputkeen oli, että Inter-Turkukin kerran voitti mestaruuden.
 

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Ei vi##u mitä touhua täällä. Tervetuloa töihin ;) Lehtilaatikon idioottimaiset kommentit ei nyt sinänsä yllätä, mutta että tämä olisi vallitseva konsensus. No, ei siinä mielelläni olisin pitänyt meillä tämän kaverin. Onnittelut Valtoselle liiganoususta.
 

Annamaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS on monilajiseura ja TuToa pahempi vastustaja on inter. Jos nyt pitäisi rakentaa luottamusta TPS-kannattajien ja tyyppejä interin katsomoon, nimenomaan Tepsiä vastaan, keränneen ihmisen välille, joka on vahvasti sinimusta, niin ei pitäisi olla vaikea ymmärtää, miksi asia herättää kuvotusta TPS-kannattajissa. Tässä yhteydessä ei liene järkevää lähteä avaamaan vuosien TPS-inter-kannattajahistoriaa, mutta jokainen, joka siitä jotain tietää, tietää, mitä tässä vastustetaan. Tämä on valtavan iso asia kannattajille.

Lisäksi mies on dissannut (taitaa olla liian lievä sana) seuraa ja yksittäisiä ihmisiä Twitterissä jo vuosia. Toimintatapa on sellainen, jota ainakaan minä en hyväksy. Jos se oli TuTossa hyväksyttävä, se on eri asia. Jos tässä seurassa kuittailee muille seuroille vaikkapa Twitterissä, mallia voi ottaa siitä, miten Toni A. asian hoiti: tyylikkäästi, ketään dissaamatta, fiksulla huumorilla.

Kyllä Valtonen varmasti viestinnän hoitaa, jos saa homman pysymään mitenkään aisoissa, mutta kannattajapuolella saattaakin olla haastavampaa. Vähän niin kuin Putin menisi viettämään synttäreitään ukrainalaissotilaiden kanssa.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Älkää nyt oikeasti viitsikö. Ei TuTo ole nykyisellään Tepsille mikään varteenotettava kilpailija tai vihollinen - ei ole ollut enää sen jälkeen, kun Tepsin ja TuTon yhdistelmäjoukkue voitti kultaa v. 1976 TPS:n nimellä. Täyttä illuusiota tuollaisen asetelman hakeminen.

Futiksen puolella on myös helvetin nolo se TPS-fanien - anteeksi kannattajien - "mä vihaan Interii" -siipi. Mulle ainakin joku Inter-Turku on täysin yhdentekevä futisjoukkue. Eihän siitä edes voi puhua ilman tuota "Turku"-lisäliitettä, kun muuten kaikki luulevat puhuttavan Milanon Interistä. Ihan kivaa vaihtelua toki HJK:n mestarrusputkeen oli, että Inter-Turkukin kerran voitti mestaruuden.

Värilasit päässä mennään tiukasti, mutta muistetaanpa kuitenkin se nykyhetki. Historia on eri asia, vaikka minäkin siihen aina mielelläni vetoan. Tepsi on rämpinyt viimeisimmän mestaruutensa jälkeen pahasti, joten TuTo on tehnyt Tepsille ainakin hyvin kiusaa eri sarjatasosta huolimatta. Kupittaalla on nähty välillä voittavakin joukkue, mitä määrettä ei viime vuosien Tepsiin oikein pysty liittämään. Toki tämä kausi voi muuttaa asian, kuten uusi kausi yleensäkin.

Interkin on pystynyt laittamaan futiksessa hyvin vastaan, vaikka muutamaan vuoteen eivät Tepsiä onnistuneetkaan voittamaan. Mestaruuden voittivat silti, Tepsi pystyi vain cupiin. Minua inhottaa antaa tunnustusta Interille, sillä vihaan sitä. Sen sijaan TuToa en vihaa, ehkä se kertoo kuitenkin jotain koetusta uhasta. Interiä vastaan futis-TPS saa tapella ihan tosissaan, mutta lätkässä TuTo on uhka lähinnä silloin, jos Tepsillä menee erityisen huonosti. Syynä tietysti eri sarjatasot.

Eli kyllä Tepsin kannattaa pitää kuitenkin pää ylhäällä. Ylimielisyys, laiskuus ja vastustajien vähättely ovat olleet tuhoisa yhdistelmä ennenkin. Pysyn siis siinä mielipiteessäni, että Valtosen rekrytointi ainakin heikentää vihollisleiriä, jos ei muuta. Ja tuolla taustalla kaveri saa nopeasti lähdöt, jos homma ei toimi.
 

Annamaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos kysyt keneltä tahansa kannattajalta, kummankaan seuran menestyksellä ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Tämä on periaatekysymys.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse olen sitä mieltä, että annetaan kaverille ainakin mahdollisuus. Legendaarisen Matikaisen sanoin (jälleen kerran): Jossei homma toimi, niin pannaan äijä helvettiin. Ammattiylpeys vähintään luulisi pitävän miehen mustavalkoisena kunnes työsopimus "raukeaa", ja se on tärkeintä.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Itse olen sitä mieltä, että annetaan kaverille ainakin mahdollisuus. Legendaarisen Matikaisen sanoin (jälleen kerran): Jossei homma toimi, niin pannaan äijä helvettiin. Ammattiylpeys vähintään luulisi pitävän miehen mustavalkoisena kunnes työsopimus "raukeaa", ja se on tärkeintä.

En ole jaksanut TuTon puuhasteluja seurailla viime vuosina, poislukien ehkä sen hetken kun Tami kävi sekoittamassa pakkaa, joten olen myös samaa mieltä että annetaan kaverille mahdollisuus(mutta pidetään toistaiseksi suurennuslasin alla), en kuitenkaan usko että alan ammattilainen haluaa CV:n täytteeksi kohtaa siitä kuinka meni kilpailevaan(ja isompaan) "firmaan" töihin, mutta johtuen henkilökohtaisista antipatioista ko. firmaa kohtaa kaikki menikin ihan läskiksi.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Tämä rekry kuvastaa täydellisesti sitä, ettei Österlundilla ole palan käryä siitä toimintaympäristöstä missä nykyisin on. Ottamatta mitään kantaa Valtosen osaamiseen tai henkilöön.
 

J.K.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Markus Nurmi/HC/FCTPS, katsomokulttuuri
Ihan älytön haku kyllä tämä. Itsellä ei ainakaan ole mitään kunnioitusta kyseistä janaria kohtaan.
 
Suosikkijoukkue
Tuto
Pääsi pieni nauru kun luin uutisen. Eihän tuollaista rekryä voi tehdä. Tai jos asian kääntää toisinpäin, että miksi täytyy täysin TPS vastainen rekryä niin en keksi muuta kuin, että on parempi saada naapurilta mies pois. Kaikki muut asiat sotii rekryä vastaan. Olisi kiva päästä Österlundin pään sisään.

Kannattajilta toivotaan tietynlaista sitoutumista ja kannatuskulttuurin vahvistamista ja sitten toimistossa onkin ihan sama kuka siellä pyörii. Tuntuu kovin muoviselta koko touhu. Ihan kuin pyöritettäisiin fanien osalta laumaa apinoita. Teidän pitäisi olla seurauskollisia, mutta me ollaan vain ammattilaisia ja siirrytään seurasta toiseen, ketä kiinnostaa, lätkäähän tämä vain on, ensi vuonna taas nauretaan jotain toista seuraa.

Ellei seurauskollisuus olisi tärkeä asia niin miksi edes käydä tietyn seuran otteita katsomassa. Ihan sama kuka voittaa koska viihdettähän se vain on. Käydään katsomassa pelejä lakit kourassa ja nautitaan lajista. Taputetaan molempien hienoille otteille.

Korpee ihan fanikulttuurin ja TPS fanien puolesta. Mielenkiinnolla odotetaan samanlaista provoa TUTOn suuuntaan mitä palloseuraan kohdistettu viimeiset vuodet. Toki TUTO ei ole TPSlle kilpailija ja uhka samalla tavalla kuin TPS TUTOlle, mutta täytyy sanoa, että uskottavuus on todella kaukana ja saa lähinnä hölmistyneen naurun aikaan.

Lakonisesti ja vain analyyttisesti ajatellen tietysti hyvä siirto miehelle itselleen sekä todennäköisesti TPSlle. Mielestäni seuroissa pitäisi vain olla enemmän tunnetta.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Ei olisi välttämättä huono veto TJ:tä joka omaa pelisilmää vähän avata kannattajille, miksi tehtiin tälläinen rekry.

BTW luo Manun taaperuksessa ihan erilaista uskoa toimintaan kun sielä on Van Gaal joka tulee rohkeasti median eteen sanoo miten asiat ovat ja miksi toimittiin näin.
 

YOLO 1922

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Penguins
Ainakin mun puolesta vastaus kaikkiin kolmeen kysymykseen on kyllä. Asiallista, että haastattelijana oli tuttuääninen selvästi artikuloiva ammattimies. Videoiden tekniseen laatuun en ota kantaa kuin sanomalla, että ainakin mulle ääni ja kuva olivat riittävän laadukkaita.

Tämä kommentti kuvastaa täysin myös omaa mielipidettäni. Keep up the good work!
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Ei olisi välttämättä huono veto TJ:tä joka omaa pelisilmää vähän avata kannattajille, miksi tehtiin tälläinen rekry.

BTW luo Manun taaperuksessa ihan erilaista uskoa toimintaan kun sielä on Van Gaal joka tulee rohkeasti median eteen sanoo miten asiat ovat ja miksi toimittiin näin.

Mahdottomuuksia ei kuitenkaan kannata toivoa, osteri tuskin tulee nöyristelemään kenenkään eteen, hän on ylitse muiden. Osteri on hyvä valinta koska hänessä on sitä takavuosien ylimielisyyttä josta iso TPS aikanaan tunnettiin, ainut vaan että ei ole tainnut huomata että seuran teot ja menestys ei ole aivan sillä tasolla että tuollaiseen olisi varaa. Olen ollut aina sitä mieltä että ihminen voi olla ylimielinen ja pröystäilevä, hänellä pitää kuitenkin silloin olla takana jonkinlaisia saavutuksia jotta tuollaisen käytöksen voi hyväksyä. Voidaan ottaa ihmisvertailuun esim Jortikka ja Virran Peksi, hyvin paljon samoja eleitä, toisella kuus mestaruuthei ym. Toisella, no niin no nää on näitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös