TPS kaudella 2022–2023

  • 529 865
  • 3 211

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kyllä me ulkomaalsisvahvistusten kanssa on jääty vajaaksi.
Enkä mä tarkoita, että tarvitsee mitään miljoonia nostaa budjettia, vaan suhteessa muihin.
No katsellaan miten menee jos esim. Intonen ja Ilomäki on kärkisentterit.
Ja toki voihan sieltä jysähtää isojakin kaljoa, mutta hieman nuo lausunnot antaa olettaa muuta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
TPS on ylisuorittanut molemmat hopeakaudet. Jokainen voi katsoa ennakkoja ennen kumpaakin kautta; ei oltu veikattu terävimpään kärkeen. Eikä meitä tulla veikkaamaan myöskään ensi kaudella. Näiden pohjalta 2 viime kautta ovat olleet menestys!

Uraman kommenteista ja Kallion hankinnoista voi jokainen olla omaa mieltä. Itse näen tässä 2 vaihtoehtoa: Joko oikeasti nostetaan niitä junnuja rooleihin EIKÄ hankita täytemiehiä vain koska ne oli halpoja taikka sitten aletaan hakemaan sitä menestystä, jolloin panostukset sen mukaan. Mua vituttaa tämä tietynlainen välimalli, jossa hankitaan arpoja ja kuvitellaan niiden onnistuvan, vain koska se oli halpuuden takia mahdollista. Meillä oli useita pelaajia katsomossa. Raha näistä varmoihin kortteihin ja oltaisiin oltu lähempänä viedä se mestaruus.

Ketjun aiheeseen suoraan:
Ollaan mukana kilpaurheilussa, joten herrat; Hults, JD, Ivarsson, Usheninit, Lajunen, Rodewald, Allén, Steenbergen ja Vainionpää kiitos palveluksista ja näkemiin. Suurimmalla osalla taso ja osalla hinta ei riitä.

Ilman sopimusta olevista pelaajista jatkoa itse toivon vain Arellille.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Budjetin kanssa ei tarvitse olla samalla viivalla, vaan pysyä mukana. Senverran antaa omat pojat saumaa tasoittaa. Mutta jähmettyä ei voida.

Jos Tappara ja Kärpät huhujen mukaan lähtee n. 3 miljoonan tienoilla olevilla budjeteilla kauteen ja me jäädään 2,2 edelleen, niin on ihan päivänselvä asia, että 800 tuhatta euroa näkyy pitkän kevään aikana kentällä. Tuolla ostaa kuitenkin jos ketjullisen ihan saatanan kovia pelaajia. Ja kyllä katseet tulee olla Tapparan ja Kärppien suuntaan, koska siellä ne meidän päävastukset tulee olla kaudesta toiseen ja tavoite vain ja ainoastaan mestaruus.

Tottakai voidaan alkaa vertailemaan kerhoihin ja muihin ja miettiä, että ihan kiva kun top-6 budjetti on kuitenkin ja melkein Ilveksen verran, mutta tällöin hukataan mahdollisuudet todella hyvän rungon kanssa marssia mestariksi. Rahalla ei voi ostaa mestaruutta, se on ihan totta. Mutta 800 tuhannen etumatka ja varmasti siirtorajan jälkeen puhutaan miljoonasta, on jo senverran merkittävä, että kyllä ihme on jos ei jäälle tuo ero välity. Ja surullisinta tässä on, että tuohan näkyy vasta loppukeväästä kunnolla, runkosarjassa varmasti kaadetaan Kärppiä ja Tapparaa, mutta kaadetaanko 4 kertaa huhtikuussa?
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Mihin mahtaa Kestner ensi kaudeksi suunnata? Kelpaisi kyllä takaisin mättämään maaleja.
 

20100

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kuluneen kauden hankintojen kritiikissä jengillä ehkä unohtuu, että koronan takia on ollut järkevää hankkia ylimääräistä leveyttä rosteriin. Esim. playoffseissa olisi huonommalla tuurilla hommat voineet tyssätä yhdenkin koko kentällisen sairastumiseen, jos paikkaajat olisi pitänyt ottaa kaikki a-junnuista.

Tulevalle kaudelle tämä riski on merkittävästi pienempi ja voidaan helpommin hankkia tyyliin kolmen leveysmiehen hinnalla se yksi kovempi tekijä.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Hyi helvetti! 170k pitää saada kyllä parempi pelimies mitä Rotikka on. On juu taistelija ja yleismies, mutta jessus perkele. Tolla hintakuitilla adios Rodelle.

Mun mielestä taas pudotuspeleissä ja etenkin finaalisarjassa Rode oli joukkueen paras hyökkääjä ykköskentän takana. Löisin nimen jatkosopimukseen.
 

kiripuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Colorado Avalanche
Itse vertaisin enemmänkin top5 varauksia tai maksimissaan top10. Slafkovsky on kuitenkin kärkipäässä ja ihan mutulla sanoisin että lähempänä ykköstä pelaajat päätyvät useammin NHL/AHL kuin jatkaa muualla. Elite rupesi kiukuttelemaan, mutta nopealla silmäyksellä sanoisin että about 50% top5 varauksista aloittanut AHL/NHL. Voi olla enemmänkin.

Slafkovsky myös pelaaja tyypiltään sellainen, että näkisin sopivan hyvin Pohjois-Amerikkaan. Turussa ei oikein tällä kaudella lähtenyt, joten näkisin kehittymisen olevan parempaa Pohjois-Amerikassa. Olympialaisissakin kulki paremmin NHL-kaukalossa. Toki tohon vaikuttaa moni muu asia kuin pelkkä kaukalo.

Mutta toki kaikki on mahdollista ja päätöksen tekee kaverit, joilla minua enemmän tietoa ja taitoa. Mutta jos pitäisi betata niin sanoisin Slafkovskyn pelaavan Pohjois-Amerikassa ensi kaudella. Vähintään aloittavan AHL:ssä. Voihan sieltä sitten palata takaisin kesken kauden. TPS:n ei ainakaan pidä laskea Slafkovskyn varaan mitään ensi kauden joukkuetta rakentamisessa.
Olen eri mieltä. Juraj ei ole vielä valmis NHL:n ja vielä ainakin yksi vuosi Tepsissä on hänelle ainoa oikea vaihtoehto. Lisää voimaa ja taitoa Tepsissä sekä vahva läpimurto ensi kaudella liigassa olisi oikea polku hänelle. Kaveri on vielä kovin nuori ja nyt, kun mukaan saadaan hyökkäykseen - ehkä samaan ketjuun - toinen Slovakki, niin uskon, että jää jos on vähänkin järkeä päässä. Tepsin johdon tulee käydä Jurajn kanssa vakava keskustelu draftia ennen ja jälkeen, jotta varmistetaan, että Euroopassa seura on TPS.

Olen myös sitä mieltä, että Pärä ei ollut dominoiva pelaaja liigassa ja varsinkaan playjareissa, joten jokin ihme täytyy tapahtua, mikäli aikoo pärjätä NHL: ssä. Jäisin vielä Päränä Tepsiin vuodeksi. Toki rahallakin on merkitystä, mutta jos on suuri sydän lätkään, niin rahan merkitys vähenee.

Jos aikoo pärjätä änärissä, niin pitää olla dominoiva pelaaja liigassa, kuten Kallio vuonna 2000, Aho, Laine, Barkov, Koivu, Lehtinen, Kakko, jne. AHL on mielestäni yli arvostettu verrattuna liigaan. Suomi kiekon menestys mömmönkisoissa ja olympialaisissa on siitä todistus. Meillä on korkeatasoista valmennusta.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
No pointti on se että hyvää työtä on tehty mutta esim. viime kaudella pari oikeasti joukkuetta vahvistanutta hyökkääjää noiden turhakkeiden (ennen kaikkea Ushenin bros., Descheneau, Hakkarainen, liki koko kautta koskien myös Hults) tilalle olisi tehnyt eetvarttia. Ei ole toisiaan poissulkevaa se, että omien nuorten kanssa tehdään hyvää työtä ja heille annetaan isoa roolia sekä samalla "vahvistukset" ovat oikeasti joukkuetta vahvistavia.
Joo pitäs vahvistukset osua paremmin maaliin, mutta ei sekään helppoa työtä taida olla. Varsinkaan kun sotia, serkkujen kuolemia ja munuaissairauksia on vaikea ennakoida. Jos arpoja ei olis ostettu niin mitkä onnistuneet hankinnat olisi jääneet tekemättä ja mitä olisi ollut tilalla? Mielestäni ei voi ajatella, että vaan tyhjät arvat olis pitäny olla jotain muuta. Samalla osaamisella ne on varmaankin kaikki hankittu.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Jäisin vielä Päränä Tepsiin vuodeksi.
Tämä kun ei ole Pärän päätettävissä. Nashville todennäköisesti haluaa Juuson opettelemaan pienen kaukalon saloja.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vappu vietetty ja hopea huuhdottu jo mielestä! Katseet ensi kauteen ja mahdolliseen kokoonpanoon.

Palstan juttuja lukiessa tuntuu, että todella monella täällä on ajatus siitä kuinka 1. ketjussa on kolme parasta pelajaa ja 2. ketjussa kolme seuraavaksi parasta jne. Itse lähtisin kuitenkin siitä, että kolme ensimmäistä ketjua olisi suht tasaisia ja roolitukset sekä kemiat olisivat kunnossa.

Uskoisin ensi kauteen lähdettävän sillä ajatuksella, että Intonen ottaa Pärssisen paikan. Eli yksi ketju on Pyyhtiä-Intonen-Nurmi.

Toiseen kärkiketjuista luultavasti tullaan sijoittamaan Skalicky ja Ilomäki. Jos huhut heistä pitävät edes paikkansa. Siihen kolmanneksi menisi hyvin Slafkovsky jos Seurassa vielä jatkaa. Tammela myös vaihtoehto siihen.

Kolmas kärkiketju on puuttunut Seuralta nyt kahden viime kauden ajan. Siihen pitäisi satsata ensi kaudelle enemmän. 3. ketjun pitäisi olla vähintään samaa tasoa kun edellä mainitut 1.- ja 2. ketju. Nyky joukkueesta voisin nähdä Rodewaldille käyttöä vielä TOP 9 hyökkääjänä. Muille ulkomaalaisille ei käyttöä. Eli ainakin yksi laadukas sentteri täytyy tulla vielä Ilomäen lisäksi. Myös 1-2 oikeasti tuloksentekoon kykenevää laituria tarvitaan Slafkovskyn ja Rodewaldin tulevaisuudesta riippuen.

4. ketju voidaan rakentaa Haapanen-Jasu kaksikon ympärille. Siihen en lähtisi enää tuomaan uutta pelaajaa. Siinnä on täydellinen paikka ajaa omia nuoria pelaajia sisään liigaan kahden luotettavan hyökkääjän rinnalla.

Joo eihän sen tietenkään niin tarvitse välttämättä mennä, että ykkösketjussa on kolme parasta pelaajaa ja kakkosketjussa kolme seuraavaksi parasta jne. Kokonaisuushan on se, mikä ratkaisee. Pitää ketjuja miettiessä myös huomioida se, että ketjun pelaajat täydentävät hyvin toisiansa ja pystyvät ehkä vähän pienentämään toisen heikkouksien vaikutusta. Esimerkiksi pienikokoisen väkkärän rinnalla on hyvä olla isokokoisempi ja kamppailuvoimaisempi pelaaja. Tosiaan Intonen voisi pelata ihan hyvin Pyyhtiän ja Nurmen kanssa, vaikka en näe häntä tällä hetkellä 1.sentterinä ja 2.sentterin rooli on vähän fifty-fifty. Toki kesällä kehittyy ja ensi kaudella voi tulla kovaakin jälkeä. Viime vuosina on korostunut koko ajan enemmän ja enemmän se, että pystytään hyökkäyspäässä aiheuttamaan vastustajalle hankaluuksia ja tekemään maaleja vähintään kolmen tai jopa neljän ketjun voimin. Tämä pitää huomoida roolituksissa ja joukkueen rakentamisessa, että vähintään kolmessa ketjussa on ratkaisuvoimaa. Tässä ei ole viime vuosina onnistuttu Tepsissä. Kun sitä ratkaisuvoimaa löytyy useammasta ketjusta, niin vaikeuttaa vastustajan pelaamista, kun ei voi keskittyä vain yhden ketjun pimentämiseen.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joo pitäs vahvistukset osua paremmin maaliin, mutta ei sekään helppoa työtä taida olla. Varsinkaan kun sotia, serkkujen kuolemia ja munuaissairauksia on vaikea ennakoida. Jos arpoja ei olis ostettu niin mitkä onnistuneet hankinnat olisi jääneet tekemättä ja mitä olisi ollut tilalla? Mielestäni ei voi ajatella, että vaan tyhjät arvat olis pitäny olla jotain muuta. Samalla osaamisella ne on varmaankin kaikki hankittu.
Niin. Vaan kun ei ollut pelkästään tästä kaudesta kyse. Toivottavasti ensi kaudella homma paremmin kuosissa.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Niin. Vaan kun ei ollut pelkästään tästä kaudesta kyse. Toivottavasti ensi kaudella homma paremmin kuosissa.
Enpä puhunut minäkään pelkästään tästä kaudesta. Päällimmäisenä oli mielessä Ishakov ja Kestner viime kaudelta. Vai eivätkö he olleet vastaavia arpoja? Ishakov ainakin oli alkukaudesta ihan kujalla joukkuepelistä, mutta paransi loppua kohden koko ajan. Aika vaikea on scoutin tietää, kuka milläkin motivaatiolla ja potentiaalilla sitten operoi kun tänne saapuu.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Enpä puhunut minäkään pelkästään tästä kaudesta. Päällimmäisenä oli mielessä Ishakov ja Kestner viime kaudelta. Vai eivätkö he olleet vastaavia arpoja? Ishakov ainakin oli alkukaudesta ihan kujalla joukkuepelistä, mutta paransi loppua kohden koko ajan. Aika vaikea on scoutin tietää, kuka milläkin motivaatiolla ja potentiaalilla sitten operoi kun tänne saapuu.
Niin. Joskus osuukin sentään. Monella muulla seuralla vain suhteessa useammin. Tämä tästä.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Niin. Joskus osuukin sentään. Monella muulla seuralla vain suhteessa useammin. Tämä tästä.

Jos kärkiseuroista puhutaan, niin onhan tuolla monella muulla ulkkareiden statukset ja hintalaput olleet muuta kun TPS:llä parilla edelliskaudella. Rodewald sitten tähän poikkeus.

Joku Kestner ja Ishakov olivat hinta-laatu suhteella mitattuna aivan täysosumia, eikä tälläkään kaudella koko kauden pelanneista varsinaisia floppeja tuolla mittarilla oikein löydy. Kesken kauden tehdyt haut onnistuivat sitten huonosti ja olivat jo lähtökohtaisesti vähän outoja.

Se, että ei ole haettu (suhteessa) suurella rahalla ykköskorin ulkkareita on mielestäni osaltaan mahdollistanut tilanteen, että pelataan liigafinaaleja toista vuotta putkeen niin, että aloitusviisikko on oman kylän poikia. Joukkue on ollut suhteessa materiaaliltaan laaja, ja tuolta on jokaisen omalla ansioillaan pitänyt ottaa haluamansa pelipaikka. Kaikki on kuitenkin ollut jaossa. Jos niitä ykköskategorian ulkkareita tuodaan kentällinen, niin ne onnistuessa aloittaa pelit ja ylivoimat ja joukkue menestyy. Näiden epäonnistuessa sitten kontataan, kun omien poikien terävin kärki on lähtenyt hakemaan roolia jostain muualta.

Toki sarjan suurimmalla pelaajabudjetilla, hyvällä valmennuksella sekä oikeanlaisella jatkumolla ja riittävällä nipulla käteistä tehdä tarvittaessa hankintoja myös kauden aikana voi liigassa luoda dynastian. Mutta siinä jengissä ei sitten red bull -kypärää löydy joinakin iltoina keneltäkään, ja iso osa omista pojistakin voi olla uran ehtoopuolella olevia paluumuuttajia.

Ymmärrän myös toisen näkökulman, mutta itse olen tykännyt melko paljon TPS:n valitsemasta strategiasta. Omille pojille on tilaa, joukkue on sitoutunut ja tekeminen on raikasta ja suuri osa ulkkareistakin on eteenpäin pyrkiviä nuoria, mielenkiintoisia pelaajia. Parina keväänä on toki hävitty finaaleissa selkeästi suuremman budjetin kokeneemmalle joukkueelle, jossa on ollut niitä ykköskorin ulkomaalaispelaajia kärkirooleissa. Mutta ihan sama, TPS tekee tätä omilla resursseillaan ja strategiallaan, ja ensi vuonna on taas uusi mahdollisuus.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Paljonhan tuo riippuu varaavasta organisaatiosta. Ja toki myös miehen omasta halusta kehityksensä suhteen.

Viime draftissa varattiin 1. kierroksella seitsemän pelaajaa Euroopasta. Heistä vain kaksi siirtyi seuraavaksi (eli täksi) kaudeksi Pohjois-Amerikkaan. 2020 draftissa samat luvut olivat 10 varausta ja niistä vain yksi Pohjois-Amerikkaan. Eli kyllä Slafkovskyn pelaaminen Suomessa myös ensi kaudella on ihan mahdollista. Vaikea sanoa kuinka todennäköistä se on kun en tiedä mitkä ovat pojan omat suunnitelmat ja vielä vahvempana mikä on hänet varaavan organisaation ajatus. Kun edes sitä organisaatiota ei vielä tiedetä.
Tietääkseni alle 24-vuotiasta (aiemmin alle 22-v.) pelaajaa ei voi laittaa alempiin sarjoihin pelaamaan jos hänellä on voimassaoleva sopimus? Tämä on siis NHL:n ja eurooppalaisten seurojen välinen sopimus.
Eli Slafkovskyn tapauksessa vain varauksen jälkeen tarjottu NHL-soppari ja pelaaminen NHL:ssä olisi mahdollista - muussa tapauksessa pelaa Turussa. Sama juttuhan oli Pärssisen ja Viron tapauksissa.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tietääkseni alle 24-vuotiasta (aiemmin alle 22-v.) pelaajaa ei voi laittaa alempiin sarjoihin pelaamaan jos hänellä on voimassaoleva sopimus? Tämä on siis NHL:n ja eurooppalaisten seurojen välinen sopimus.
Eli Slafkovskyn tapauksessa vain varauksen jälkeen tarjottu NHL-soppari ja pelaaminen NHL:ssä olisi mahdollista - muussa tapauksessa pelaa Turussa. Sama juttuhan oli Pärssisen ja Viron tapauksissa.

Paitsi ei koske ensimmäisen kierroksen varauksia.
 
Tietääkseni alle 24-vuotiasta (aiemmin alle 22-v.) pelaajaa ei voi laittaa alempiin sarjoihin pelaamaan jos hänellä on voimassaoleva sopimus? Tämä on siis NHL:n ja eurooppalaisten seurojen välinen sopimus.
Eli Slafkovskyn tapauksessa vain varauksen jälkeen tarjottu NHL-soppari ja pelaaminen NHL:ssä olisi mahdollista - muussa tapauksessa pelaa Turussa. Sama juttuhan oli Pärssisen ja Viron tapauksissa.

En tiedä mitä tarkoitat alemmilla sarjoilla tässä yhteydessä. Ja siis tietysti se vaatii Slafkovskylle NHL-sopimuksen, mutta se on lähinnä muodollisuus.

Kuten yllä todettua tuo sääntö ei koske 1. kierroksella varattuja, joten Slafkovsky voi pelata TPS-sopimuksestaan huolimatta vaikka koko kauden AHL:ssä. Ja toisaalta, Slafkovsky voi NHL-sopimuksestaan huolimatta pelata Turussa myös ensi kaudella.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Kyllä kaikki sopimukset on lopulta pelaajan päätettävissä. Päätösten seurauksista ja omasta jatkourastaan päättää hän itse.
Toki jos haluaa tehdä ns. "Puljut", mutta en usko että Juuso niin tyhmä on.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
En tiedä mitä tarkoitat alemmilla sarjoilla tässä yhteydessä. Ja siis tietysti se vaatii Slafkovskylle NHL-sopimuksen, mutta se on lähinnä muodollisuus.

Kuten yllä todettua tuo sääntö ei koske 1. kierroksella varattuja, joten Slafkovsky voi pelata TPS-sopimuksestaan huolimatta vaikka koko kauden AHL:ssä. Ja toisaalta, Slafkovsky voi NHL-sopimuksestaan huolimatta pelata Turussa myös ensi kaudella.
Jep, my bad - olin autuaasti sivuuttanut tuon 1. kierroksen varausasian. Alemmilla tarkoitin siis lähinnä AHL:ää tai juniorisarjoja.
Alkaa kyllä näyttämään Tepsin kannalta hitusen huolestuttavalta tuon Pynenkin myötä... toki noihin NHL-soppareihin pelaajat tähtäävätkin, mutta kohta alkaa olla kiire niiden vahvistusten ja korvaajien kanssa. Lähes kaikki muut Liigajengit julkaisevat koko ajan sopimusuutisia... Kai juhlakaudelle nyt jonkinlainen joukkue pitää kasata, vaikka Urama ei mitään hillitöntä shoppailua luvannutkaan. Jos parin hopeakauden jälkeen tavoite ei ole kirkastaa mitalia niin mitä sitten?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Jos parin hopeakauden jälkeen tavoite ei ole kirkastaa mitalia niin mitä sitten?
Tarjota hyvät olosuhteet pelaajille kehittyä ja pelata. Lisäksi pidetään seuran talous terveellä pohjalla. Hankitaan muualta lahjakkaita junnuja ja kehitetään omiakin timantteja. Siihen päälle täsmähankinnat (ei helppo homma) ja katsotaan mihin riittää.

Kyllä niitä sopimusuutisiakin vielä tulee.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Erosen siirto Ruotsiin varmistunut. Kiekollista taitoa lähtee. Saapa nähdä kuka on korvaaja tälle tontille. Toki Erosen kausi ei kokonaisuudessaan ollut kovin hyvä, mutta olisihan oma kasvatti saanut juhlakaudella jatkaakin.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Erosen siirto Ruotsiin varmistunut. Kiekollista taitoa lähtee. Saapa nähdä kuka on korvaaja tälle tontille. Toki Erosen kausi ei kokonaisuudessaan ollut kovin hyvä, mutta olisihan oma kasvatti saanut juhlakaudella jatkaakin.

Kyllä mä pisteiden valossa pidin tuota kautta hyvänä Eroselta. Selvää oli ettei niin suuriin saappaisiin pääse kuin Kerhossa Kontiolan & Innalan kanssa ja täten hyvä suoritus painaa n. 0.5ppg.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös