TPS kaudella 2021–2022

  • 531 454
  • 2 686

Finlandi_36

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Avataas nyt ketju myös ensi kaudelle, että voidaan aloittaa spekulaatiot tulevaisuudesta ja ensi kauden joukkueesta.

Sopimustilanne 8.4.2021:
MV:
Eetu Anttila (2022)

P:
Eemil Viro (2022)
Ruben Rafkin (2022)
Valtteri Pulli (2022)
Elias Laitamäki (2022)
Aleksi Anttalainen (2023)

H:
Lauri Korpikoski (2024)
Mikael Pyyhtiä (2022)
Aarne Intonen (2022)
Juuso Pärssinen (2023)
Markus Nurmi (2022)
Leevi Teissala (Optio)
Eetu Liukas (2022)
Juhani Jasu (2022)
Samuli Vainionpää (2022)
Topias Haapanen (2022)

Valmennuksesta en oikeastaan osaa sanoa muuta paitsi eiköhän se Moisanen ja Rosendahl jatka ainakin

Paljon junnuja ja pitää sanoa että jopa onneksi joukkueessa ei ole paljoa sopimuksia,koska nyt aletaan näkemään Rauli Uraman & co. oikeaa joukkueen rakentamista.
 
Viimeksi muokattu:

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Paljon haukutaan sitä että on vain vuoden soppareita mutta tuohan näyttää oikeesti hyvältä. Siis siltä kantilta että nyt on tilaa rakentaa joukkuetta sellaiseksi miltä sen halutaan näyttävän jatkossa. Omia nuoria on iso määrä ja vieläpä potentiaalisia sellaisia. Mä tykkään.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Paljon haukutaan sitä että on vain vuoden soppareita mutta tuohan näyttää oikeesti hyvältä. Siis siltä kantilta että nyt on tilaa rakentaa joukkuetta sellaiseksi miltä sen halutaan näyttävän jatkossa. Omia nuoria on iso määrä ja vieläpä potentiaalisia sellaisia. Mä tykkään.

Kyllähän tuo näyttäisi vähän paremmalta, jos tässä vaiheessa olisi muutaman muunkin nimi sopparissa. Varmaan kohta onkin, toivottavasti. Tämän hetken sopimustilanteesta soisi löytyvän enemmän varmoja liigatasonsa todistaneita pelureita.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Tää on jotenkin tavattoman kaukainen asia, kun koko Liiga on kaudella 2020-21 silkkaa selviytymistaistelua. Joka ikinen päivä.

Ystävät. Eletään päivä kerrallaan. Elämässä ja jääkiekossa.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tää on jotenkin tavattoman kaukainen asia, kun koko Liiga on kaudella 2020-21 silkkaa selviytymistaistelua. Joka ikinen päivä.

Ystävät. Eletään päivä kerrallaan. Elämässä ja jääkiekossa.
Koko Liiga kaudella 2020-21 taitaa vedellä viimeisiään, ainakin toistaiseksi. Kokoontumisrajoituksia yksityistapahtumien muodossa ilmenee jo alueellisesti, hyvin mahdollista että jo tällä viikolla hallitus kaavailee vastaavista isommassa mittakaavassa. Täten sinänsä ei väärin miettiä jo ensi kautta, Turun Palloseura onnekseen sen varmaan näkee. Kyllä, luotan rikkaisiin omistajiimme, minkäs teet.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tää on jotenkin tavattoman kaukainen asia, kun koko Liiga on kaudella 2020-21 silkkaa selviytymistaistelua. Joka ikinen päivä.

Ystävät. Eletään päivä kerrallaan. Elämässä ja jääkiekossa.

Oikeassa olet! Kausi 2021-2022 on todella kaukainen asia vallitsevat olosuhteet huomioon ottaen, joten ainakaan minua ei hirveästi innosta miettiä seuraavia kausia. Tämä kausi on vasta alkanut ja koronan takia todennäköisyys kauden kesken jäämiselle on huomattavasti suurempi, kuin että kausi saadaan pelattua loppuun edes jollain tavalla. Kausi 2020-2021 on pelkkää selviytymistaistelua ja voi olla, että osa seuroista jää matkanvarrelle, vaikka kausi pelattaisiinkin tavalla tai toisella loppuun ja jotkut seurat jäävät elämään koronan jäljiltä pelkästään historiankirjoihin. Luulen, että liiga on ensi kaudesta lähtien hyvin erilainen. Jos nyt siis mentäisiin tosiaan päivä kerrallaan sekä elämässä että jääkiekossa.

Koronapandemia tulee suurella todennäköisyydellä vaikuttamaan myös ensi kauden kuvioihin huomattavasti ja tämänkin takia spekulointi on nyt aika mahdotonta. Ei tässä nyt ole oikein minkäänlaisia ajatuksia ensi kaudesta, kun tulevaisuus on hämärän peitossa, vaikka kuinka optimistinen yrittäisi olla. Mutta, jos nyt ajatellaan pelaajia, joilla on sopimus ensi kaudesta, niin puolustuksessa Pulli ja Laitamäki voisivat ehkä ensi kaudella pystyä ottamaan isompaa roolia ja he voivat pystyä valtaamaan paikan vakiokokoonpanosta. Pulli on minusta ihan hyvin pelannut. Laitamäki on vähemmän päässyt pelaamaan, mutta virheitä ja haparointia oli sitten vähän enemmän. Ei hän kyllä toivottomalta tapaukselta vaikuta eli kehittyessään voi hyvinkin olla tulevaisuuden runkopuolustaja. Rafkinin ja Viron tilanteeseen vaikuttavat hyvin paljon NHL-kuviot. Jos eivät siellä pelaa, niin ovat ensi kaudella Tepsin johtavia puolustajia suurella todennäköisyydellä. Hankala sanoa, että mikä heidän tilanteensa on ensi kauden suhteen. Onko Detroitilla halua saada Viro ensi kaudeksi joukkueeseen ja mikä on koronatilanne vuoden päästä. Nyt nähtyjen pelien perusteella tämän hetkisestä puolustuksesta pyrkisin pitämään ehdottomasti Larssonin ja Bohmin. Jos minä saisin päättää, niin Ivarsson ja Anttalainen (tässä prioriteettijärjestyksessä) ovat hyvin lähellä jatkosopimusta, mutta vielä kaipaan vähän lisää näyttöjä. En osaa sanoa, että onko täysin epärealistista ajattelua, että Lajunen pelaisi myös ensi kaudella Tepsissä. Pyrkisin kyllä pitämään hänet jatkossakin joukkueessa, jos hän tänne haluaa jäädä, eikä ole lähdössä ulkomaille. Bibic on ollut positiivinen yllätys tähän asti, mutta hän on helposti korvattavissa oleva pelaaja, eikä hänen lähtönsä olisi menetys. Sanoisin, että puolustus on hyvällä mallilla. Toki tuossa on myös liikkuvia osia ja luultavasti tulee sinnekin tarvetta hankkia uusia pelaajia.

Hyökkäyksen osalta sopimus ensi kaudesta on yhdeksällä pelaajalla. Korpikoski, Nurmi, Jasu ja Haapanen ovat tasonsa jo näyttäneet ja kaikki ovat vähintään hyviä liigapelaajia. Siitä on hyvä lähteä rakentamaan ja Haapasen option käyttäisin jo nyt nähtyjen esitysten perusteella. Liukas varmaan ensi kaudella ottaa jo vähän suurempaa roolia, jos ei tule loukkaantumisia ja kehitys jatkuu. Odotan, että Pyyhtiä ja erityisesti Intonen pystyisivät murtautumaan vakiokokoonpanoon tai vähintään sellaisiksi pelaajiksi, jotka saavat edustuksessa säännöllisesti peliakka ja vastuuta. Pärssisen tilanne riippuu sitten Nasvhillen ja NHL:n tilanteesta. Jos pelaa Tepsissä vielä yhden kauden, niin on varmasti joukkueen johtavia pelaajia. Teissala on jäänyt minulle vähän mysteeriksi. Toki omalle kasvatille toivoisi vastuuta ja roolia edustusjoukkueessa, mutta riittääkö lopulta kyvyt ja asenne valtaamaan paikan kokoonpanosta. Onko hän vähän sellainen ikuinen lupaus, jolla on hyviä ominaisuuksia, mutta se jokin puuttuu.

Hyökkääjien tähän astisten näyttöjen perusteella pitäisin ehdottomasti seuraavat pelaajat, jos se vain on mahdollista: Kestner ja Iskhakov. Iskhakovin kohdalla en tiedä, kuinka realistista on ajatella hänen jatkavan Tepsissä myös ensi kaudella. Jos hän täällä pelaa, niin siirtäisin hänet laituriksi ja hankkisin sentterin. Ortega on hyvin lähellä jatkosopimusta minun papereissani, mutta vielä kaivataan lisää näyttöjä ja todisteita siitä, että pystyy jatkuvasti pelaamaan hyvällä tasolla. Hyviä iltoja pitää olla enemmän kuin huonoja. Weinger ja Ibragimov tuskin ovat ensi kaudella Tepsin käytettävissä, koska ovat lainapelaajia, mutta mistä sitä koskaan tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Toki heillä on vielä aika paljon näytettävää ja todistettavaa, että ansaitsisivat jatkoa.

Pajuniemi tuskin Tepsissä pelaa ensi kaudella, koska on jo ilmoittanut haluavansa lähteä Amerikkaan kokeilemaan, mutta mistä sitä lopulta tietää, mitä vuoden päästä tapahtuu ja korona vaikuttaa vielä pitkään keskuudessamme kaikkeen toimintaan. Janatuinen ja Kuru ovat pelaajia, joilta vaaditaan aika paljon näyttöjä, jotta ansaitsisivat paikan ensi kauden joukkueessa. Tällä hetkellä minun papereissani kummallekaan ei olisi jatkoa luvassa. Mutta en pidä heidän jatkoaan mahdottomana ajatuksena. Kumpikin ovat sellaisia pelaajia, jotka aiheuttavat ristiriitaisia fiiliksiä. Molemmilla on omat vahvuutensa, mutta kokonaisuus on vähän siinä ja siinä, että riittääkö. Kalle Väisänen ja muut junnut ovat sellaisia, joille ainakin Pre-Seasonilla antaisin rohkeasti näyttöpaikkoja ja kokeilisin myös vuoden päästä yksittäisissä liigapeleissä ainakin. Näiden junnujen kehittymistä on tosin vähän vaikea ennustaa.

Kyllä Uramalla, Kalliolla ja kumppaneilla riittää mietittävää ja tehtävää joukkueen rakentamisen suhteen ja korona ei kyllä yhtään helpota asiaa. Tulipas nyt kuitenkin kirjoitettua aika pitkästi, vaikka ei pitänyt. Turha tässä on nyt ihan hirveästi miettiä tulevaisuutta, kun tämäkin kausi todennäköisesti jää kesken tai ainakin tauolle. Aika skeptinen olen. Korona tulee vaikuttamaan myös ensi kauteen huomattavasti tavalla tai toisella. Pidän todennäköisenä, että liigassa on ensi kaudella vähemmän joukkueita, mikä sinänsä olisi hyvä asia. Tapa, jolla vähennys toteutuu ei kyllä ola hyvä juttu. Onneksi Tepsin omistajina on henkilöitä, joiden avulla seura selviytyy tästä kaudesta.
 
Viimeksi muokattu:

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Max Power
Toivottavasti kaudella 21-22 TPS ottaa opiksi menneistä ja satsaa joukkueen menestyksen kannalta tärkeimpään palaseen, eli osaavaan valmentajaan sekä hänen itse valitsemiinsa apureihin. Mielenkiinnolla jään odottamaan minkälaisiin ratkaisuihin päädytään Tepsin urheilukomitean johdolla kyseisessä asiassa.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivottavasti kaudella 21-22 TPS ottaa opiksi menneistä ja satsaa joukkueen menestyksen kannalta tärkeimpään palaseen, eli osaavaan valmentajaan sekä hänen itse valitsemiinsa apureihin. Mielenkiinnolla jään odottamaan minkälaisiin ratkaisuihin päädytään Tepsin urheilukomitean johdolla kyseissä asiassa.

Jalonen - Rintanen - Salo, ja mikään ei muutu. En oikeasti ymmärrä miksi esim Salo saa jatkaa, koska selkeästi ei osaa puolustusta organisoida vaadittavalle tasolle.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Montako vuotta Salo on seissyt toteemipaaluna TPS:n aitiossa vastaamassa puolustajien peluuttamisesta ja montako vuotta TPS:n puolustus on ollut pelkkä vitsi. Vastaava kysymys voidaan esittää hyökkääjien osalta Rintaselle. Hyökkäyspelaaminen on vain ja ainoastaan Rintasen aikana perustunut yksilötaitoihin, ei ollenkaan etukäteen mietityyn pelitapaan. Mutta kun herrojen suhteet päättäviin elimiin ovat oikealla tolalla, niin kukaan ei uskalla esittää näitä kysymyksiä.
Raipeltakaan ei kysytty mitään, kenet hän olisi halunnut omaan tiimiinsä. Päävalmenna siinä sitten, kun et saa mistään tukea.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Montako vuotta Salo on seissyt toteemipaaluna TPS:n aitiossa vastaamassa puolustajien peluuttamisesta ja montako vuotta TPS:n puolustus on ollut pelkkä vitsi. Vastaava kysymys voidaan esittää hyökkääjien osalta Rintaselle. Hyökkäyspelaaminen on vain ja ainoastaan Rintasen aikana perustunut yksilötaitoihin, ei ollenkaan etukäteen mietityyn pelitapaan. Mutta kun herrojen suhteet päättäviin elimiin ovat oikealla tolalla, niin kukaan ei uskalla esittää näitä kysymyksiä.
Raipeltakaan ei kysytty mitään, kenet hän olisi halunnut omaan tiimiinsä. Päävalmenna siinä sitten, kun et saa mistään tukea.
Nyt Salolla on aikaa seistä toteemipaaluna kun ei tällä kaudella peluuta pakkeja.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Jos ja toivottavasti kun TPS kaudelle 2021-2022 palkkaa meritoituneen menstysvalmentajan joukkueen päävalmentajaksi, niin ehdoton edellytys on, ettei tälle valmentajalle tyrkytetä Rintasta ja Saloa apuvalmentajiksi.
Menestyvän joukkueen valmennus on tiimityötä, jossa jokaisen tiimin jäsenen pitää olla täysverinen ammattilainen. Hyvä veli- kerhon jäsenyys ei saa mennä tämän vaatimuksen edelle. En edes usko, että Kartsa Jalonen kelpuuttaisi näitä kahta omaan tiimiinsä, koska kyllä Kartsa ammattimiehenä edellyttää toisenlaisia apulaisia tiimiinsä.
Jos ja toivottavasti kun Kartsan sopimus on jo kassakaapissa, niin nyt viimeistään onget ulos naaraamaan hänelle sellaiset apumiehet, ettei menestys kaadu siihen, että päävalmentajaa kuormitetaan liikaa, kun tiimin muut jäsenet ovat ihan ulapalla.
Toivottavasti Urama ja muut päälliköt ovat tämän asian jo ottaneet luupin alle ja käynnistäneet etsinnän.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Mahtaako ensi kaudella valmennustiimi olla kaukana tälläisestä?

Päävalmentaja:
Kari Jalonen vuoteen 2024 (veikkaus) asti sopparilla

Hermanni Vidman
(Joku valmentaja jonka Kojo päättää)

Ari Moisanen

Eikös sinne ole tyrkytetty parina vuonna Bogdanov jr:ää apuvalmentajaksi? Ainakin puheidensa perusteella varsin tervejärkinen heppu, yhtään en ole tutustunut uraansa tähän asti.
 

Finlandi_36

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eikös sinne ole tyrkytetty parina vuonna Bogdanov jr:ää apuvalmentajaksi? Ainakin puheidensa perusteella varsin tervejärkinen heppu, yhtään en ole tutustunut uraansa tähän asti.
Kävisi sekin, mutta veikkaan että se viimeinen apuvalmentaja tulisi olemaan ihan kovan kaliiberin jätkä, joka saattaisi olla jossain tiimeissä jopa päävalmentaja
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Mahtaako ensi kaudella valmennustiimi olla kaukana tälläisestä?

Päävalmentaja:
Kari Jalonen vuoteen 2024 (veikkaus) asti sopparilla

Hermanni Vidman
(Joku valmentaja jonka Kojo päättää)

Ari Moisanen

Kojolle on punainen matto jos napostelee, mutta turha näitä on vielä miettiä. Tepsin kyseessä kaik voi mennä uusiksi kalkkiviivoilla (case Kivi).
Kartsalla on, ei niin salainen haave saada pytty Turusta, mutta muuttujia on niin paljon, ettei Helmisen jatkokaan yllätäisi.
 
Viimeksi muokattu:

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Onko mikään joukkue palkannut kerran potkitun valmentajan uudestaan. Pekka Virta olisi riittävän kokenut valmentaja, jolla voi oikeasti menestystä hakemaan. Virran nykyinen pelityyli miellyttää. Tosin en minäkään menisi firmaan takaisin mistä potkut saanut.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko mikään joukkue palkannut kerran potkitun valmentajan uudestaan. Pekka Virta olisi riittävän kokenut valmentaja, jolla voi oikeasti menestystä hakemaan. Virran nykyinen pelityyli miellyttää. Tosin en minäkään menisi firmaan takaisin mistä potkut saanut.

Tepsi ja R-P Lehtonen? Okei tuli takaisin 2. valmentajana, josta sai uudestaan kenkää, mutta silti..
 

Tarasenko

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, St. Louis Blues, Manchester United
Kalle Kaskinen saanut myös kahdesti kenkää, ensin Hantta Virran kakkosena ja uudestaan päävalkkuna.

Risto Dufva teki myös pikaisen paluun Jyppiin.
 

apsi71

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kaapo Kakko
Onko mikään joukkue palkannut kerran potkitun valmentajan uudestaan. Pekka Virta olisi riittävän kokenut valmentaja, jolla voi oikeasti menestystä hakemaan. Virran nykyinen pelityyli miellyttää. Tosin en minäkään menisi firmaan takaisin mistä potkut saanut.
Varmaa joo. Itse en halua pekkaa Turussa nähdä. Jotenkin mielestäni vastenmielinen äijä.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Ei ole tullut riittävästi seurattua jetsetin liikehdintää. Missä Hyvä Arki nykyään vallitsee? Koutsaako "Katto Kassinen" jossain?

Näkyykö näissä kakkosvalkuissa yksi Tepsin ongelma? Kaskinen oli Virran aikaan aivan noviisi, työharjoittelussa. Mika Strömberg Pekka Virran parina myönsi myöhemmin, ettei osannut tuolloin valmentaa. Miettikää. Tämän budjetin Liigajoukkue palkkaa apuvalmentajiksi äijiä, joiden ei kuuluisi olla penkin takana.
 

RajatOn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kokoonpano nykyisillä sopimuksilla:

Anttila

Laitamäki (L) - Rafkin (R)
Viro (L) - Pulli (L)

Nurmi (R) - Pärssinen (L) - Korpikoski (L)
Teissala (R) - Intonen (L) - Haapanen (L)
Liukas (L) - Jasu (R) -
Pyyhtiä (L) - Vainionpää (L)


Maalivahteja tarvitaan yksi lisää, Anttila varmaan oiva kakkosmaalivahti. Nimellisesti sitten Vuorio kolmosmaalivahdiksi.
Karejev olisi hieno nähdä ensi kaudellakin maalissa. Jos kotimainen vaihtoehto niin, sitten Niilo Halonen, Christian Heljanko tai Niclas Westerholm.

Puolustus on melko keskeneräinen. Tarve olisi kolmelle kovalle pakille ja muutamalle täytepakille. Nuorista Knazko, Haavanlammi ja Kaskinen ylös. Muualta mielenkiintoisia nimiä on Joni Tuulola, Casimir Jurgens, Valtteri Kemiläinen, Elmeri Eronen.

Hyökkäykseen nuorista Nevasaari, Slafkovsky, Väisänen. Ulkopuolelta Hannes Björninen, Eetu Koivistoinen, Otto Kivenmäki, Jere Innala, Ahti Oksanen, Sebastian Repo.

Kaikki yllä mainitut pelaajat on sellaisia, joilla päättyy sopimus tähän kauteen ja jotka itse näkisin hyvänä lisänä joukkueeseen.


Esim kyseinen kokoonpano olisi maallikon mieleen:

Karejev
Anttila
Vuorio

Jurgens - Kemiläinen
Eronen - Rafkin
Viro - Tuulola
Kaskinen, Knazko, Haavanlammi

Repo - Koivistoinen - Korpikoski
Nurmi - Pärssinen - Innala
Teissala - Intonen - Haapanen
Liukas - Jasu - Vainionpää
Pyyhtiä, Nevasaari, Slafkovksy, Väisänen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös