TPS kaudella 2021–2022

  • 532 534
  • 2 686

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Veli @mikkelson, ainakin yksi puhdas sentteri tarvitaan koska Iskhakov on minun ja monen muun mielestä laituri. On ainakin onnistunut paremmin laidassa, samalla tavalla kuin Filppula; paljon häntä koetettiin keskellä peluuttaa mutta eipä siitä mitään tullut. Jo aloitustaidon puuttuminen on liian iso puute.

NHL:ään Iskhakov tuskin tulee keskushyökkääjänä koskaan pääsemään (jos ylipäätänsä pääsee) mutta liigan suhteen en haluaisi vielä luovuttaa. Joo aloituksissa ottaa tukkaan aika kovalla kädellä mutta eiköhän nekin ajan myötä parane.

Ja mitä Filppulaan tulee niin Iluhan pelasi sentterinä lähes koko TPS-uran muutamia pätkiä lukuunottamatta ja mielestäni ihan kelvollisesti. 09-10 Sami Venäläinen otti Filppulan laiturina suurimman osan aloituksista eikä sekään ihan huonosti päättynyt.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Puolustajat:

Aleksi Anttalainen
Eemil Viro
Ruben Rafkin
Valtteri Pulli
Elias Laitamäki

Hyökkääjät:

Lauri Korpikoski
Juuso Pärssinen
Markus Nurmi
Juhani Jasu
Samuli Vainionpää
Topias Haapanen
Aarne Intonen
Mikael Pyyhtiä
Eetu Liukas
Leevi Teissala(Optio)

Lisäksi Jääkiekkoliiton sivuilta bongasin joskus että Juraj Slafkovskyn sopimus ulottuu vuoteen 2022 mutta harvemmin nämä juniorisopimukset ovat esteenä jos pelaaja haluaa siirtyä vaikka Kanadan juniorisarjaan.
Samuel Knazkon ja Kalle Väisäsen sopimuksista ei ole tietoa.

Niin, tässä näitä syitä miksi niille junnuille pitää antaa peliaikaa Liigassa. Me tullaan vielä tarvitsemaan niitä ensi kaudella ja peliaika on rahaa pankkiin.

Ei liikaa, mutta sopivasti.

Kaikenmaailman Ivarssoneja ja Weingereja löytyy ensi kaudellekin jos tarvitaan.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Korona tulee vaikuttamaan suurestikin ensi - ja seuraavien kausien Tepsin kokoonpanoihin.
Talous pitää saada kuntoon samalla kun pitäisi TPS nostaa takaisin menestyväksi seuraksi niin ei ole helppo yhtälö ja siinä on tekemistä näiden asioiden kanssa painivilla henkilöillä.
Ensi kaudella vasta tullaan kunnolla näkemään millaisen joukkueen Urama, Kallio ja Suoraniemi onnistuvat rakentamaan kun ovat saaneet rauhassa ja hyvissä ajoin rakentaa sitä ja kartoittaa pelaajia.
Uskon että joukkueen kotimaisuus aste tulee olemaan jonkun verrankin isompi ja joukkueeseen halutaan jatkossakin eteenpäin pyrkiviä hyvän asenteen haluavia kavereita ja joilla oikeasti halu pelata täällä ja tulla kehittymään Tepsiin.
Tätä edellä mainittua asiaa puoltaa sekin että Ahokasta ollaan kovin tuomassa Tepsin pääkäskijäksi ensikaudesta lähtien.
Talouden ehdoilla ja muutoinkin joukkuetta rakennettaessa yksi tärkeä asia on lahjakkaat omat nuoret junnut joita pitäisi pystyä nostamaan vähintään 1-3 junnua/vuosi rosteriin.
Joukkue tulee muuttumaan ensi kaudeksi jälleen jonkun verrankin.

Maalivahti tilanne on mielenkiintoinen. Vaikea uskoa että Tirronen jatkaisi täällä ensikaudella ja hyvä jos tätäkään kautta loppuun ja Kareevin tilannekin vähän samanlainen. Kareevin kohdalla loppukausi ratkaisee paljonkin löytyykö häneen luottoa tarpeeksi.
Lisäksi taustalla vuoroaan odottelee vielä nuori Anttilakin.
Tirrosen tilalle voisi kotiuttaa Joni Ortion tai hankkia Jukureista Sami Rajaniemen.

Puolustus saattaa muuttua ehkäpä vähiten. Lähtijöitä uskon olevan ainakin Bibic, Larsson ja mahdollisesti Ivarsson. Itse en myöskään ymmärtänyt Laitamäen hankkimista Tepsin paitaan täksi kaudeksi ja hänellä jopa sopimus ensikaudeksikin olemassa.
Larssonin tilalle kannattaisi yrittää kotiuttaa Elmeri Eronen ja Bibicin tilalle samoin kotiuttaa Martin Berger. Junnuista Knazko tulee melko varmasti nousemaan lopullisesti liigarosteriin mukaan mikäli Suomessa ylipäätään ensikaudella vielä tulee pelaamaan.

Hyökkäyksessä tulee olemaan vaihtuvuutta varmasti paljonkin.
Lähtijöitä tulee olemaan todennäköisemmin Pajuniemi, Nurmi( sopimus toki olemassa mutta uskon että siirtyy rapakon taakse ensikaudeksi), Ibragimov, Ortega, Janatuinen, Kuru.
Myöskin Wirtanen mielenkiintoinen sillä viime otteluissa on ruvennut näkymään sitä Wirtasta jolla hän vakuutti Turkulaisyleisön ollessaan täällä pikavisiitillä. Noilla otteilla saattaa jatkoa olla jopa tulossa.
Kestner on pelaaja joka pitäisi pystyä pitämään täällä hinnalla millä hyvänsä mutta todennäköisempää on että kaveri kiekkoilee ensikaudella rahakkaamissa kaukaloissa.
Iskhakov on pelaaja joka toivottavasti myöskin pystyttäisiin täällä pitämään mutta hänenkin kohdallaan saattaa käydä niin että rahakkaampi seura poimii hänet riveihinsä.
Jälleen ilman mitään totuuspohjaa haluaisin uusina vahvistuksina nähdä ensikauden joukkueessa HPK:n Jere Innalan ja Ahokas voisi vanavedessään tuoda Kouvolasta Mingoian sekä Platzerin. Myöskin paluumuuttajana Patrik Virta sopisi nuorekkaaseen joukkueeseen hyvin ja uskoisin hänen ottavan vielä lisää isoja steppejä eteenpäin Ahokkaan opissa.
Mikäli Kestner ja Iskhakov jatkaisivat molemmat täällä niin uskoisin että joukkuetta ei tarvitsisi enempää vahvistaa ennen kauden alkua mutta mikäli heistä toinen tai molemmat siirtyisivät muualle niin heidän tilalleen pitäisi hankkia toki 1-2 selkeää vahvistusta.
Näiden lisäksi liigarinkiin pitäisi pystyä rohkeasti nostamaan junnuhyökkääjistä ainakin Liukas ja Pyyhtiä( tällä kaudella jo liigapelejä toki alla), Teissala, Intonen, Väisänen ja Slafkovsky ja vielä niin että saisivat kunnolla mahdollisuuden näyttää taitonsa .
Lisäksi junnuissa mm. Uusikartano, Kaski ja Munkki joiden olisi hyvä päästä myöskin jo pelaamaan miesten pelejä Mestiksessä.
Kauden aikana joukkue toki tulee aina elämään ja siitä siirtyy ulospäin muualle pelaajia ja tilalle nousee joko junnuista joku tai ulkopuolelta hankitaan selkeä vahvistus samoin kuin jos huomataan että joku osa-alue vaatii selkeästi korjausta ja siitä puuttuu palanen niin silloinkin lähdetään kartoittamaan mistä löytyisi se sopiva puuttuva palanen.
 

Finlandi_36

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oma "visio" ensi kauden joukkueesta olisi aikalailla näin:
Kestner-Kyle Rau/Platzer/Borgström-Mingoia
Innala-Pärssinen-Pajuniemi
Korpikoski-Intonen-Teissala
Haapanen-Jasu-Vainionpää/Liukas

Vittasmäki-Eronen
Bohm-Viro
Anttalainen-Rafkin/Knazko
Berger

Ortio-Anttila/Heljanko/Westerholm/Joku potentiaalinen junnu ulkomailta

Valmennus:

Ahokas

Helminen
Jukka Aho
Rintanen (Yksilövalmennus)

Moisanen/Lehtonen

Makke ja Iskhakov siis lähtee ulkomaille isoimpiin kaukaloihin.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Iskhakov ei ole kentällä näyttänyt vielä oikeissa liiga peleissä mitään sellaista että olisi liian hyvä pelaaja liigaan. Harjoituskaudella väläytteli osaamista, mutta ei ole tosipeleihin realisoitunut. Tekisin kuitenkin Iskhakov:lle jatkon jos mahdollista.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos nyt pohditaan ensi kautta, niin kysymysmerkkejä on ilmassa erityisesti koronan ja sen aiheuttamien taloudellisten vahinkojen takia. Toki muut seurat ovat samassa veneessä ja kaikkiin korona jättää jälkensä. Uskon, että pandemian vaikutukset näkyvät suomalaisessa jääkiekossa seuraavat pari kautta, valitettavasti. Pitää kuitenkin uskoa, että jossain vaiheessa saavutetaan pimeän tunnelin pää ja sitten aurinko taas paistaa.

Maalivahtiosasto: Tilanne on tällä hetkellä vähän erikoinen. Tirrosen ja Kareevin piti hoitaa torjuntahommat Tepsin maalilla, mutta sitten tuli Luukkonen, joka varasti koko show:n Tirronen ei meinaa pysyä ehjänä ja paluu kaukaloihin venyi ja venyi. Käsittääkseni hänen piti olla pelikunnossa kauden avaukseen mennessä. Sitten, kun lopulta pääsi pelikuntoon, niin tie vei Ässiin, eikä otteet siellä vakuuttaneet. Minusta Tirronen on hyvä liigamaalivahti, kunhan pysyisi ehjänä. Suurin ongelma on loukkaantumisherkkyys ja kyllä hänelle jonkin verran helppoja maaleja on mennyt, mutta jos viime kausia ajatellaan, niin ei Tepsi ole Tirroseen kaatunut. Ei Tirronen ehkä ole sellainen maalivahti, joka pitää jokaisena vaikeana iltana joukkuetta yksinään pystyssä, mutta ei hän nyt huonokaan ole. Kareev esitti lupaavia otteita harjoituspeleissä, mutta tosipeleissä esitykset ovat olleet vähän epävarmoja ja tuntuu, että kaverin itseluottamus on kateissa. Hänellä oli pari vaikeaa peliä, jossa ei kyllä puolustuskaan hirveästi häntä omalla toiminnallaan auttanut. Hän on hyviäkin pelejä pelannut, mutta harjoituspelit antoivat luvan odottaa enemmän. Luukkonen on ollut selkeä ykkösmaalivahti, mutta hän ei täällä ensi kaudella pelaa.

Uskoisin, että Kareev olisi täällä mahdollista pitää ensi kaudellakin, mutta en ole varma, että kuinka paljon hänen varaansa voi laskea. Hän ei ole loistanut, vaan jättänyt vähän epävarman kuvan itsestään. Loppukauden aikana pitää näyttöjä antaa. Tirrosen osalta on jäänyt sellainen vaikutelma, ettei häneen hirveästi ole luottoa joukkueen sisällä, enkä usko Tirrosen täällä jatkavan. Viime keväänä Kallio kovasti kehui Anttilaa ja sanoi tämän kehittyneen tosi paljon. En sitten tiedä, kuinka paljon Anttilassa on potentiaalia ja voisiko hän mennä ensi kaudella 2.maalivahtina. Sanoisin, että 1.maalivahdille olisi kovasti tarvetta, koska Tirronen ei tahdo pysyä ehjänä ja Ässissä ei mitenkään vakuuttanut. Kareev on arvoitus ja on vähän epävarma kortti. En tiedä onko Joni Ortion paluu Turkuun yhtään realistinen ajatus tässä vaiheessa, mutta kelpaisi kyllä. Tosiasia on, että maalivahtien osalta on ilmassa eniten kysymysmerkkejä ja mietittävää riittää, että miten tämä asia hoidetaan. Voi olla, että Tirronen ja Kareev ovat lopulta molemmat ensi kaudella täällä, mutta pidän tätä epätodennäköisenä ja jonkin verran riskialtis ratkaisu olisi nyt tämän hetkisen tilanteen valossa mennä tuolla kaksikolla.

Puolustusosasto: Anttalaisella, Virolla, Rafkinilla, Pullilla ja Laitamäellä on sopimus Tepsin kanssa ensi kaudesta ja minusta puolustuspää on ihan hyvällä mallilla. Koska pandemian aiheuttamat taloudelliset tuhot tulevat olemaan mittavat koko liigalle ja Tepsin talous oli jo valmiiksi huonossa jamassa, niin taitaa olla turha haaveilla mistään Tallinderin tasoisista huippupuolustajista. Varmaan hyviä eurooppalaisia laatupuolustajia on mahdollista saada yksi tai kaksi, mutta en nyt mitään megahankintoja odota tulevaksi. Anttalaiselle, Virolle, Rafkinille, Pullille ja Laitamäelle on jokaiselle tullut pahoja virheitä ja oppirahoja on maksettu, mutta vastuun ja peliajan antaminen heille näissä olosuhteissa, on kuin laittaisi rahaa pankkiin. He pelaavat jo nyt parhaimmillaan hyvällä tasolla pois lukien Laitamäki ja nyt kun saavat vastuusta ja peliaikaa, niin ensi kaudella he tulevat todennäköisesti olemaan vieläkin parempia. Jos kehitys jatkuu, niin jokainen näistä voi olla ensi kaudella hyvä liigapuolustaja. Potentiaalia on ja se on minusta jo nähty. Virheet pois ja tasaisuutta otteisiin, niin hyvää tulee. Minä en nyt ajattelisi niinkään tätä kautta, vaan tulevaisuutta ja siinä mielessä peluuttaisin nyt ihan reilusti näitä meidän nuoria. Laitamäellä on eniten todistettavaa, mutta kyllä hän vähintään rotaatiopuolustajana menee ja kyllä varamiehiäkin tarvitaan. Ensi kaudella näitä nuoria todellakin tarvitaan ja nyt heitä pitää kasvattaa suurempaan vastuuseen ja rooliin. Voivat olla ensi kaudella taas paljon parempia pelaajia ja potentiaalia on.

Samuel Knazko voisi olla ensi kaudella jo vähintään tasoa rotaatiopuolustaja, joka pystyy liigassa pelaamaan. Ei isossa avainpuolustajan roolissa, mutta käyttökelpoinen pelaaja. Tämän hetkisten näyttöjen valossa Larssonille en antaisi jatkoa. On ollut pettymys ja olen miettinyt, että antoivatko viime kauden tehopisteet väärän kuvan hänestä. Pisteistä todella moni tuli ylivoimalla, mutta kyllä hän viime kaudella pelasi kiekollisena paljon paremmin. Nyt ei oikein mistään meinaa tulla yhtään mitään. Kiekollinen pelaaminen on vaisua ja heikkoa ja ne ovat Larssonin vahvuudet. Tepsin avauspelaamisessa on ollut ongelmia tällä kaudella kautta linjan, eikä syytä voi laittaa yksittäisten pelaajien piikkiin, mutta odotin Larssonilta enemmän ja odotukseni oli, että hän olisi johtava kiekollinen puolustaja. Ehkä odotin liikaa. Mutta ei jatkoon näillä otteilla, vaikka hänen kohdallaan tiedetään kyllä mitä saadaan. Eri asia on, että riittääkö taso sittenkään. Bibic on myös sellainen pelaaja, että kiitos ja näkemiin. Ei hän huono ole ollut ja pystyy yllättävän hyvin antamaan sen ensimmäisen syötön omille. Hän on pelannut kohtuullisen hyvin, mutta odotin enemmän isännän otteita omalla alueella. Siihen rooliin hänet hankittiin ja tulostavoite ei ole täyttänyt. Hän on osoittautunut kiltiksi ja pehmeäksi nallekarhuksi.

Minä antaisin ehdottomasti jatkoa Oliver Bohmille, jos vain saadaan pidettyä. Ei ole mikään kentän näkyvin pelaaja, mutta hoitaa oman tonttinsa tasaisen varmasti illasta toiseen. Kyllä hänellekin on jokunen virhe tullut, mutta osittain varmasti voi laittaa nämä virheet välillä sekavan joukkuepelin piikkiin. Bohm vaikuttaa todella luotettavalta pelaajalta, jonka voi laittaa kentälle, kun omalla joukkueella on tiukka paikka ja tietää, että homma hoituu. Tosi hyvä peruspuolustaja ja tasapainottaa hyvin nuorten puolustajien mahdollista koheltamista. Pelaa rauhallisesti ja varmasti.

Johan Ivarsson on pelaaja, josta en oikein tiedä, että mitä mieltä olisin. Tämän hetkisten näyttöjen osalta on sellainen rajatapaus, että pitäisikö antaa sopimus ensi kaudeksi, jos se ylipäätään on realistisesti mahdollista. Kallio hehkutti Ivarssonin kohdalla, että nyt on saatu isäntä taloon. Kuten @mikkelson mainitsi, niin Ivarssonin ongelma on nyt se, että hän yrittää olla vähän kaikkea ja sen takia hänen pelaamisensa kärsii kokonaisuutena ajatellen. Ivarsson halusi saada tänne tullessaan lisää kiekollista vastuusta ja kehittyä kiekollisessa pelissään. En tiedä kuinka paljon hänessä on potentiaalia kehittyä kiekollisena pelaajana, mutta hän yrittää nyt minusta ihan liikaa olla kiekollinen puolustaja ja sen seurauksena tulee virheitä. Minusta mielestäni paras lopputulos tulee, kun pelaaja pelaa omaa peliään omien vahvuuksiensa kautta. Tietenkin heikkouksia pitää kehittää ja parantaa, mutta jos väkisin yrittää olla jotain muuta, kuin vahvuudet ja heikkoudet edellyttävät, niin homma ei toimi.
Ivarsson on ollut aika virhealtis ja tyhmiä jäähyjä on myös tullut otettua. Hänellä olisi kyllä kaikki edellytykset olla puolustuspään isäntä ja liikekin on minusta riittävällä tasolla. Fyysisiltä ominaisuuksiltaan hän on liigan parhaimmistoa. Minä kävisin nyt kehityskeskustelun Ivarssonin kanssa ja miettisin jatkoa. Minun puolestani Ivarsson voi täällä jatkaa, jos pelaaja ymmärtää sen, että hänen on turha leikkiä mitään Miro Heiskasta, vaan hänen tulisi keskittyä omiin vahvuuksiinsa ja pelata niiden kautta. Tämä ei tarkoita sitä, että hän ei saisi kehittää kiekollista pelaamistaan, vaan hänen tulisi pitää se mahdollisimman yksinkertaisena. Keep it simple!

Ville Lajusen kohdalla on mahdotonta sanoa, että onko mitään mahdollisuuksia pitää häntä ensi kaudella täällä ja en osaa arvioida, että millaisella palkalla suostuisi täällä pelaamaan. Hinnalla millä hyvänsä en häntä pitäisi. Peliesitykset ovat jättäneet aika paljon toivomisen varaan, mutta iso syy on ajoittain sekavassa joukkuepelaamisessa. En millään jaksa uskoa, että johtaviin eurooppalaisiin kiekollisiin puolustajiin lukeutuva pelaaja nyt yhtäkkiä unohtaisi kiekollisen puolustajan taitonsa. Lajunen tuo myös ylivoimalle siniviivapelotteen, jota joukkue tarvitsee. Toki se on ongelma, että laukaus on välillä melkoisen epätarkka ja välillä tuntuu, ettei Lajunen osuisi edes ladon seinään, kun kymmenen metrin päästä pääsisi ampumaan. Lajusesta pitäisin kiinni, jos vaan on mahdollista ja palkka on järkevissä raameissa.

Vähän riippuen Lajusen, Bohmin ja Ivarssonin jatkosta, niin puolustukseen tarvitaan 1-2 jo vähän kokeneempaa puolustavaa puolustajaa, jotka olisivat sopivan ilkeitä ja fyysisiä pelotteita oman maalin edessä. En halua enää ikinä nähdä sellaista tilannetta Tepsin osalta kuin tässä vielä viime kaudella nähtiin, että Tepsi häviää lähes kaikki kaksinkamppailut oman maalin edessä. Jos Lajunen ei jatka, niin haluaisin joukkueeseen yhden kokeneemman kiekollisen puolustajan jolla olisi myös kova laukaus. Vaikka Lajunen jatkaisi, niin voisin silti hankkia tällaisen pelaajan. Puolustus tarvitsee nykyisten puolustajien jatkoista riippuen 1-3 täsmävahvistusta ensi kaudeksi. Puolustus on ihan hyvällä mallilla.

Hyökkäysosasto: Voi olla, että todennäköisyys toiveeni toteutumiselle on nolla, mutta minä ehdottomasti haluaisin nähdä Kestnerin myös ensi kaudella Tepsin paidassa. Kestner-Pärssinen-Korpikoski on osoittautunut toimivaksi ketjuksi ja mielelläni näkisin tämän ketjun pelaavan myös ensi kaudella. Siinä olisi jo yksi ketju kasassa. Sisäpiirin tietoa minulla ei ole, mutta pidän todennäköisenä, että Pärssinen pelaa meillä myös ensi kaudella. On tietenkin mahdollista, että lähtee jo tämän kauden jälkeen Pohjois-Amerikkaan.

Nurmen tilanteesta minulla ei ole tietoa, mutta haluan uskoa hänen pelaavan Turussa vielä ensi kauden sopimuksensa mukaisesti. Kehitystä on taas tapahtunut ja on kyllä jo liigaan tosi hyvä pelaaja. Nämä pelaajien kehitystarinat ovat kyllä myös joukkueen esitysten lisäksi mielenkiintoista seurattavaa. Toissa kaudella Nurmen kohdalla lumipallo lähti pyörimään ihan väärään suuntaan ja lopulta mistään ei tullut yhtään mitään. Kaikki meni ihan päin seiniä. Viime kaudella tapahtui paljon hyviä asioita ja kehitys oli silmiinpistävää. Tällä kaudella on tapahtunut sitten lopullinen läpimurto liigan eliittiin. Sanoisin, että Nurmen pelaaminen Turussa ratkeaa kesällä. Voisi ajatella, että Pohjois-Amerikan joukkueet ovat kiinnostuneet tekemään tarjouksia Nurmelle. Pajuniemi ilmoitti jo kesällä lähtevänsä tämän kauden jälkeen Pohjois-Amerikkaan. Jos ajatellaan kolmikkoa Pärssinen, Nurmi, Pajuniemi, niin Pajuniemi on kyllä minusta nyt nähtyjen esitysten perusteella epätodennäköisin NHL-pelaaja ensi kaudella. Toki AHL:ssä pelaaminen voi tehdä hyvää hänelle. Ei mahdotonta ole, että Pajuniemi lopulta pelaa Tepsissä ensi kaudella, mutta tässä tilanteessa hänen varaansa ei hirveästi voi laskea. Mahdollista on, että koko kolmikkoa ei nähdä Tepsissä ensi kaudella. Lähtihän Tepsiltä 2000-luvun alussa yhden kesän aikana koko 1.ketju Pohjois-Amerikkaan. Hyökkäysosaston osalta on aika paljon mietittävää ja liikkuvia sekä kysymysmerkkejä on paljon. Hyökkäykseen tulee luultavasti eniten muutoksia. Mielelläni näkisin kolmikon Pajuniemi, Pärssinen, Nurmi Tepsissä ensi kaudella, mutta voi olla, ettei tämä toteudu. Toivottavasti yksi tai kaksi heistä nähdään. Toivoisin, ettei hyökkäysosastoa tarvitsisi ihan alusta lähteä rakentamaan uusiksi, mutta voi olla, että niin joutuu tekemään.

4.ketjun osalta tilanne on aika selkeä minun mielestäni. Vainionpää pelaa toisessa laidassa ja Jasu pääsee pelaamaan omassa roolissaan nelosen keskellä. Minusta Vainionpää on parantanut laiturin tontilla. 4.ketjun toisessa laidassa on sitten paikka vapaana sopivalle pelaajalle, mutta eiköhän siihen rooliin ole aika helppoa löytää sopiva pelaaja. Esimerkiksi Pyyhtiä, Haapanen tai Liukas voisivat olla hyviä vaihtoehtoja. Sanoisin joka tapauksessa, että 4.ketjun toisen laiturin paikka on yksi helpoimmin ratkaistavista ongelmista.

Voi kyllä käydä niin, että hyökkäykseen tulee väistämättä paljon muutoksia. Ortegalle en antaisi jatkoa, enkä näe käyttöä Ibragimovin suhteen en tiedä pitäisikö San Josen kanssa keskustella, että jos Timur pelaisi vielä yhden kauden Tepsissä. Hänen suhteensa on aika ristiriitaiset fiilikset. Väläyttelee välillä, mutta sitten on taas ihan pelin ulkopuolella ja välillä tuntuu, ettei hän oikein tiedä, mitä kentällä pitäisi tehdä. Tuskin hän ensi kaudella San Josen NHL miehistössä pelaa. Ibragimov ei ole päässyt vauhtiin, kuin ajoittain.

Wirtasen kohdalla on käsillä jännä tilanne. Olin jo täysin valmis sanomaan kiitos ja näkemiin, mutta hän on ollut viime peleissä mainio. Tepsillä on jo ensi kaudeksi 4.ketjun sentteri ja Wirtanen ei sovellut ylempiin ketjuihin ja ei hän ihan halpa pelaaja taida olla. Vaikea jotenkin nähdä roolia Wirtaselle ensi kauden joukkueessa ja olisin kyllä valmis yhteistyön päättymiseen. Vaikka viime pelien esityksillä jatko olisi ansaittu, niin nyt rakennetaan tulevaisuutta, eikä Wirtanen ole enää mikään nuori ja meillä on Jasu. Intonen pelaa nyt ihan väärässä sarjassa ja hänelle täytyy nyt ensi kaudella antaa ihan kunnon näyttöpaikka edustusjoukkueessa ja näkisin hänet kolmosen keskellä. Jos nuoriin pelaajiin ja omiin kasvatteihin halutaan satsata, niin näyttöpaikkoja pitää antaa. Toki järkevästi pitää toimia. Näkisin, että jos halutaan nuoriin panostaa, niin ensi kaudella pitää viimeistään ruveta ajamaan sisään Intosta, Pyyhtiää ja Teissalaa. Antaisi aika huonon signaalin nuorille pelaajille, jos tämä kolmikko jäisi ensi kaudellakin ilman paikkaa edustuksessa. Teissala ja Intonen eivät nyt ole enää ihan junnuja. Minun mielestäni tässä kolmikossa on potentiaalia ja heistä voisi olla paljon iloa ensi kaudella. Nyt vain pitää rohkeasti ajaa sisään näitä junnuja. Sitten on tietenkin Slafkovsky reservissä ja monia muita nuoria pelaajia, joille voisi antaa näyttöpaikkoja. Haluan, että joukkue menestyy, mutta pikavoittoja en lähtisi väen väkisin hakemaan. Nyt tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja talouskin pitäisi saada kuntoon.

Iskhakovin kohdalla olen sitä mieltä, että hänelle voisi tarjota jatkoa, jos hän haluaa tänne jäädä. Olen minäkin monet kerrat peliä katsoessani kironnut, että voisi kaveri nyt edes joskus syöttää ja jättää vähemmälle pikkunäppärän kikkailun, mutta kaverissa on kyllä paljon potentiaalia. Tämä potentiaali täytyy vain valjastaa joukkueen hyödyksi ja jonkun täytyy nyt takoa Iskhakovin päähän, että tämä on joukkuepeli ja kiekkoa voi joskus lainata kavereillekin. Iskhakovin pelaamiseen pitää saada järkeä. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että Iskhakovin paikka on laidalla, eikä keskellä. Mielelläni näen Iskhakovin myös ensi kaudella Tepsin paidassa, mutta en myöskään jää itkemään hänen peräänsä, jos päättää lähteä.

Kuru ja Janatuinen ovat hyviä rotaatiopelaajia ja he ovat käyttökelpoisia. Eivät he avainpelaajia ole, mutta joukkueeseen tarvitaan myös laajuutta. Molemmat ovat hyviä joukkuepelaajia ja hoitavat hommansa. Hyökkäysosaston osalta on itseasiassa eniten kysymysmerkkejä ja mietittävää. Sanoisin, että pari laadukasta laituria tarvitaan, jotka pystyvät tekemään tulosta illasta toiseen ja ratkaisemaan pelejä Tepsin eduksi. Sitten joukkueeseen pitää hankkia ehdottomasti 1.sentteri. Tällä kaudella on nähty, mihin se johtaa, kun 1.sentteriä ei ole ja 2.sentterikin on ruvennut vasta viime aikoina pikkuhiljaa pääsemään vauhtiin.
Vähän on fifty-fifty, että tarvitaanko molempia ja tarkoitan nyt Jasua ja Wirtasta. Kokemusta myös tarvitaan ja alempiin ketjuihin tarvitaan myös sentterivaihtoehtoja loukkaantumisten varalta. Junnuissa ei taida muita senttereitä olla, kuin Intonen, joka voi ensi kaudella liigaa pelata. Lähtisin kuitenkin siitä, että Wirtasen aikakausi Tepsissä päättyy tähän kauteen. Vainionpää voi tarvittaessa pelata keskellä, mutta nyt nähdyn perusteella hänen paikkansa on laidalla. 1.sentterin lisäksi pitäisi ehkä hankkia myös yksi hyvä sentteri, joka on hyödyksi sekä hyökkäyssuuntaan että puolustussuuntaan. Alempiin ketjuihin voisi hankkia yhden kamppailuvoimaisen ja fyysisen laiturin.

Tästä viestistä tulee taas romaani, mutta jos lopuksi vielä vähän spekuloidaan, että Ahokas olisi oikeasti tulossa tänne Turkuun ensi kaudeksi, niin voisi hän joitakin pelaajia tuoda mukanaan. Mielenkiintoisia nimiä, joita hän voisi tänne tuoda voisivat olla Joonas Oden, Trevor Mingoia, Kyle Platzer ja pienin varauksin sekä Ahti Oksanen että Vilmos Gallo. En mieltäni pahoittaisi, jos Martin Berger haluaisi tänne palata.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
KooKoo:sakin on useampia pelaajia joita moni joukkue yrittää saada ensi kaudeksi riveihinsä kuten mm. Mingoia, Platzer, Pelli, Berger ja Suurmestarin mainitsemat Oden ja Oksanen.
Jokaisella valmentajalla on omat luotto sotilaansa ja heillä on näiden pelaajien kanssa molemminpuolinen luotto ja kunnioitus.
Niinpä uskon että Ahokkaan tullessa Tepsiin hänenkin perässään tulisi 1-3 pelaajaa Kouvolasta mustavalkoisiin ja kyseeseen tulisi juurikin joku noista edellä mainituista pelaajista.
HPK:n Jere Innala on pelaaja jota on tullut seurattua tarkemmin kerhon vieraillessa Gatoradella ja siinä on pelaaja jonka toivoisin näkeväni Tepsin paidassa jatkossa.
Pelaajien palkat tulevat pienenemään muutaman seuraavan kauden aikana koronan vuoksi ja mikäli ns. kärkipään pelaajat eivät tähän suostu niin työttömänä voi jatkossakin olla iso määrä kovan tason pelaajia. Varsinkin näillä taloutensa kanssa painivilla joukkueilla ei tule olemaan mahdollisuuksia palkata useampaa kovempaa pelaajaa jos he eivöt tule palkoissa vastaan.
Tämä antaa omille nuorille mahdollisuuden vakiinnuttaa paikka liigajoukkueessa ja kehittyä seuraaviksi huippupelaajiksi.
Käänteisesti voisi tietty ajatella että jos joukkueissa pelaa vähemmän näitä tähtipelaajia ja heidän tilalleen nostetaan pelkästään junnuja niin Liigan taso tulisi putoamaan vähän ainakin hetkellisesti.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Vähän on nyt turhan kovia pyssyjä porukalla toiveissa. Esimerkkinä vaikka Innala. Kaverilla ikää mittarissa 22v ja painaa liigan jumbossa melkein piste per peli tahtia. EHT-turnauksissakin alkaa olla jo vakiokasvo, vaikka ikää tosiaan vain tuo 22v. Miksi ihmeessä kaveri tulisi Tepsiin ensikaudella? Eiköhän hänen kiikareissa ole vähän isommat tavoitteet tulevaisuuteen. Sama homma pätee Mingoiaan. Melkoista rahanippua saa Tepsukka heilutella, jotta tollaisia kaloja naarattaisiin ensikauden joukkueeseen.

Ei sinällään. Näitä hahmotelmia ensikaudesta on kiva lukea, mutta jotain realistisuutta näihin kaipaisi. Tottakai olisi kivaa jos ykkösketju ensikaudella olisi Lasch-Virta-Innala, mutta ei ole ihan realistista ainakaan vielä.
 

turkucityboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
tps
Innala, Platzer, Mingoia ja Berger- Ei kiitos tänne. Innala kuuluu teatteriin ja jos kaivataan lisää viinaan meneviä tyyppejä jotka osaa lähinnä taklata päähän niin voisihan sitä Bergeriä sitten miettiä.
Itse en myöskään usko että Eronen jota Kalle oli ilmeisesti kieltänyt laukomasta palaisi takaisin. Virtakaan tuskin haluaa ottaa steppejä uralla taaksepäin tulemalla tänne.
Kai joku ehdottaa vielä Mikko Lehtosen kotiuttamista?

Oden ja Oksanen sen sijaan kelpaisi.
Eikös Makkella ole sopimus vielä ensi kaudesta? Näkisin, että vielä yksi kausi olisi hyvä kehittää taitoja. Toisaalta terve menoa jos mahdollisen flopin tullen tulee heti takaisin kotiin
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Innala liian kova nimi ensi kauden Tepsiin? Hehheh. Hyvä ja lupaava laituri toki ja haluaisin myös nähdä hänet Tepsissä. Spinen kysymykseen miksi Innala tulisi Tepsiin; Ahokkaan saapuessa Tepsiin joukkue on lähtökohtaisesti kärkikahinoissa mukana, varsinkin kun juhlakausi lähestyy ja joukkueesta rakennetaan takuuvarmasti hyvä paketti. Eli minusta hyppy jumbojoukkueesta ensi kauden TPS:aan olisi ihan riittävän iso askel kyseiselle pelaajalle. Nimenomaan kehitysaskel.

Maalivahdeista heitän vaan pikaisesti näkemykseni, Luukkonen pitää yrittää saada jäämään melkein hinnalla millä hyvänsä. Kakkoseksi erittäin lupaava ja lahjakas oma junnu Eetu Anttila.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mentäskös nyt ensin tämä kausi ja katsotaan sitten millaisen joukkueen saavat ensi kauteen kasattua. Minusta on ihan turhaa vaivata aikaa joutaviin spegulointiin ensikauden joukkueesta. Tämäkausi on mennyt mielestäni ihan hyvin vaikka siellä on ollut päävalmentajana "osaamaton" Raimo Helminen. Tuleva kausi ja valmennus on vielä auki täysin auki. Tiedä vaikka Kalle palaa takaisin :D
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Mentäskös nyt ensin tämä kausi ja katsotaan sitten millaisen joukkueen saavat ensi kauteen kasattua. Minusta on ihan turhaa vaivata aikaa joutaviin spegulointiin ensikauden joukkueesta. Tämäkausi on mennyt mielestäni ihan hyvin vaikka siellä on ollut päävalmentajana "osaamaton" Raimo Helminen. Tuleva kausi ja valmennus on vielä auki täysin auki. Tiedä vaikka Kalle palaa takaisin :D

Ööö.. Keskustelupalsta?

Jos ensi kauden joukkueesta alettaisiin puhua vasta keväällä, niin meille jäisi vain jämäpelaajat.. Nytkin on jo kiire kasata joukkuetta seuraavalle sesongille
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ööö.. Keskustelupalsta?

Jos ensi kauden joukkueesta alettaisiin puhua vasta keväällä, niin meille jäisi vain jämäpelaajat.. Nytkin on jo kiire kasata joukkuetta seuraavalle sesongille
Joo mutta paljonko jatkoajan keskustelupalsta vaikuttaa joukkueen kasaamiseen? Ei yhtään. Toki ainahan haaveilla ja speguloida saa mutta miksi vaivata turhaan siihen aikaansa.
 
Innala liian kova nimi ensi kauden Tepsiin? Hehheh. Hyvä ja lupaava laituri toki ja haluaisin myös nähdä hänet Tepsissä. Spinen kysymykseen miksi Innala tulisi Tepsiin; Ahokkaan saapuessa Tepsiin joukkue on lähtökohtaisesti kärkikahinoissa mukana, varsinkin kun juhlakausi lähestyy ja joukkueesta rakennetaan takuuvarmasti hyvä paketti. Eli minusta hyppy jumbojoukkueesta ensi kauden TPS:aan olisi ihan riittävän iso askel kyseiselle pelaajalle. Nimenomaan kehitysaskel.

Innalan ensi kauden sopimus Kerhon kanssa johtanee kuitenkin siihen, ettei häntä ensi kaudella Turussa nähdä kuin kenties vierasjoukkueen paidassa.
 

Röda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Möyrivä IFK
Innalan ensi kauden sopimus Kerhon kanssa johtanee kuitenkin siihen, ettei häntä ensi kaudella Turussa nähdä kuin kenties vierasjoukkueen paidassa.
Eliten mukaan Innalan 2018 solmittu kahden vuoden jatkosopimus päättyy kylläkin tähän kauteen. En nopealla googletuksella löytänyt myöskään mitään tietoa uudesta pahvista, että eiköhän Innala ihan vapailla markkinoilla ole ensi kauden suhteen.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Kakkoseksi erittäin lupaava ja lahjakas oma junnu Eetu Anttila.
Mihin tämä perustuu? 21-vuotias molari joka ei missään vaiheessa ole antanut viitteitä siitä, että kysessä olisi "erittäin lupaava" maalivahti. Hyvä molari, mutta ei todellakaan mikään kova lupaus jolta voisi odottaa mitään erikoisuuksia. Mestis olisi varmaan sopiva seuraava askel Eetulle ja sieltä sitten liigaan mikäli rahkeet riittää. Valitettavan paljon ollut myös sivussa peleistä viime kausina ja on tälläkin hetkellä kolmatta kuukautta sivussa peleistä. Esim. Kaarlehto ja Pohjanoksa ovat molemmat olleet junnuissa parempia eikä niilläkään oikein riittänyt liigatasolla edes kakkosmolarina. Tepsin junnuissa on tasan yksi erittäin lupaava ja lahjakas molari oman näkemykseni mukaan ja se kaveri on Eetua 6 vuotta nuorempi...
 
Eliten mukaan Innalan 2018 solmittu kahden vuoden jatkosopimus päättyy kylläkin tähän kauteen. En nopealla googletuksella löytänyt myöskään mitään tietoa uudesta pahvista, että eiköhän Innala ihan vapailla markkinoilla ole ensi kauden suhteen.

Olet oikeassa ja minä väärässä. Näemmä tämä poikkeuksellinen vuosi 2020 on pyyhkiytynyt tajunnastani kokonaan pois. Tähän kauteen eli kevääseen 2021 Innalan sopimus tosiaan loppuu. Jos Suomessa jatkaa, niin IFK olisi mielestäni looginen suunta. SHL saattaa silti olla todennäköisin. KHL:ään ei vielä rahkeet riitä ja NHL-sopimuksen voisi saada, mutta AHL ei sittenkään ole paras paikka hänelle.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Mahtaakohan Jussi Ahokas tuoda tullessaan Kookoon nykyiseen valmennustiimiinsä kuuluvan Mikko Heiskasen ?
Toivottavasti näin käy ja Palloseuran valmennukseen saadaan pitkästä aikaa jo kykynsä osoittanut kaksikko liigatasolla.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mahtaakohan Jussi Ahokas tuoda tullessaan Kookoon nykyiseen valmennustiimiinsä kuuluvan Mikko Heiskasen ?
Toivottavasti näin käy ja Palloseuran valmennukseen saadaan pitkästä aikaa jo kykynsä osoittanut kaksikko liigatasolla.

Hämeen Sanomien mukaan Ahokkaan tiimiin tulossa Kari Kalto IFK:sta ja Vesa Petäjä Peliitoista. Maksumuurin takana pidempi juttu mutta näin..
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Hämeen Sanomien mukaan Ahokkaan tiimiin tulossa Kari Kalto IFK:sta ja Vesa Petäjä Peliitoista. Maksumuurin takana pidempi juttu mutta näin..

Melkoista seppää jos näin... Noi on kyllä pakko ollut Ahokkaan itse haluamia miehiä. Ei kyllä löydy mitään muuta selitystä noille rekryille.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Tom Koivisto ja Mika Karapuuko sinne olis pitänyt tuoda aitoon TPS '74 Tamit nevö foget -tyyliin?

Kuulostaa hyvältä, jos päävalmentaja tuo omat miehet, hänellä on siihen varmaan perustellut syynsä.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Kylläpä kuulostaa hyvälle.

Mutta eikö muka ketään saada mukaan Turust......
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös