Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tämä on se toinen tapa, jos halutaan rinnastua jukureihin ja saipoihin. Kuten yllä sanoin, sitten ei kannata myöskään pettyä, jos korpivaellus jatkuu tämän unelmakauden jälkeen.
Ei ole mitään syytä alkaa vilkuilla Jukureita ja Saipoja, vaan jatkaa omaa Suomen parasta junioreiden kehitystyötä, jolla vain taivas on rajana.
 

Ikuri

Jäsen
Mielestäni menestymisen runko on aina hieman seuraidentiteetistä riippuvainen. Rauman Lukko on pakotettu hankkimaan laatua muualta ja sattuneesta syystä samoin on HIFK:n laita. Turun Palloseuran junnuputki tuottaa näitä em. seuroja enemmän laadukkaita pelaajia, enkä minä ainakaan pahalla tästä aiheutuvaa kiekkoyhteisön hyväksyntää katsele. Laji-ihmiset ymmärtävät TPS:n tekemän työn arvon.

Kun muistelee 90-lukua ja aikaa, jolloin TPS oli oikea dynastia - silloin Urheiluruudussa mainittiin usein TPS-Jokerit-otteluiden yhteydessä nuori ja nälkäinen TPS, joka taistelee kuin hurmiossa. Miten tämä eroaa päättyneeseen kauteen? Nyt Jokereiden tilalla oli Lukko. Lisäksi Sahlstedt on hieman astunut ysäri-TPS:n reviirille hankkien nuoria potentiaalisia pelaajia Lukkoon ja Lukon U20-joukkueeseen. TPS nosti ysärillä kärppiä SM-liigaan pelaaja kerrallaan, tänne haluttiin tulla kehittymään Raumalta, Hämeenlinnasta jne. Uskon, että kilpailu on nykyisellään hedelmällisempää, kun kasvualustoja on muuallakin kuin Turussa, mutta tätä pohjaa, joka TPS:ssa nyt on saatu pitäväksi, ei pidä romuttaa hankkimalla niitä legendaarisia koukkupolvia. Minulle on sinällään aivan sama, onko pelaaja TPS:n oma kasvatti, mutta itse haluan nähdä täällä urallaan eteenpäin meneviä pelaajia, joilla ovat tavoitteet järkevästi korkealla. Tämä on minusta myös sen menestyvän TPS:n identiteetti.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Raipe, Ahokas ja Blackhawks
Kun muistelee 90-lukua ja aikaa, jolloin TPS oli oikea dynastia - silloin Urheiluruudussa mainittiin usein TPS-Jokerit-otteluiden yhteydessä nuori ja nälkäinen TPS, joka taistelee kuin hurmiossa. Miten tämä eroaa päättyneeseen kauteen?
Kysytkö oikeasti? Noh, tämä ei liene kompa, niin vastaan. Tepsin runko koostui silloinkin valmiista tekijämiehistä ja junnuja päästiin valitsemaan Jokereiden kanssa koko Suomen parhaista junioreista, ei pelkästään turkulaisista, kuten esim. Jere Lehtinen.

tätä pohjaa, joka TPS:ssa nyt on saatu pitäväksi, ei pidä romuttaa hankkimalla niitä legendaarisia koukkupolvia.
Koukkupolvia ei varmaan kukaan ole joukkueeseen pyytämässä vaan oikeita vahvistuksia, niin kuin junnujenkin kohdalla.

Minulle on sinällään aivan sama, onko pelaaja TPS:n oma kasvatti, mutta itse haluan nähdä täällä urallaan eteenpäin meneviä pelaajia, joilla ovat tavoitteet järkevästi korkealla. Tämä on minusta myös sen menestyvän TPS:n identiteetti.
Juurikin näin, mutta niitä muiden joukkueiden huippulupauksia on vaikea hankkia, kun jukureista ja saipoistakin pääsee nykyään Änäriin poikkeamatta Tepsissä tai Jokereissa, jos pelaaja on vaan riittävän hyvä.
 
Viimeksi muokattu:
Gatorade me bitch!

The Priest

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Turku
TPS kertoo instajulkaisussa, että ensi maanantaina kääntyy uusi sivu kaudelle 21/22.
Varmaankin valmennustiimin julkaisemisella aloitetaan. Omaa pohdintaa tämä.
 
"Nyt kaikki negapetterit käymään kylmässä suihkussa. Me pelaamme mestaruudesta ja sitä tosiasiaa kannattaa tulla paikalle katsomaan"
-Mika Eskola 15.2.2017, kun TPS:n kannattajat kritisoivat seuran jätettyä keskushyökkääjän hankkimatta playoffien alla. TPS tippui puolivälierässä.

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Ulkopuolelta tulevilla hankinnoilla ei menestystä liigassa saa. Tämä moneen kertaan Turussakin nähty.
Ja on myös nähty, että saa ja yhtenä hyvänä esimerkkinä kausi 1994-95 (joo siitä on aikaa).

Kyseiselle kaudelle Tepsin puolustukseen saapuivat Kimmo Timonen, Tuomas Grönman ja kautta aiemmin oli tullut Erik Kakko ja kautta aiemmin Alexander Smirnov.
Hyökkäykseen saapuivat kyseiselle kaudelle Jukka Tiilikainen, Harri Suvanto, Raimo Summanen, Kimmo Rintanen, Vjaceslavs Fanduls, Mika Alatalo ja pienessä roolissa ollut Hannes Hyvönen. Kautta aiemmin oli saapunut Jere Lehtinen, Lasse Pirjetä ja Toni Sihvonen ja kesken edellisen kauden tullut Antti Aalto eli hyökkäyksestä suurin osa pelaajista oli muualta tulleita.

Se mikä kyseisiä pelaajia yhdistää on se, että olivat parhaassa peli-iässä olevia tasonsa todistaneita pelaajia ja jos tuon tasoisia pelaajia pystyttäisiin naaraamaan tuollainen määrä nykypäivän Tepsiin niin eiköhän sitä menestystäkin tulisi ja siihen vielä liigan huipputasolla olevat maalivahdit kuten tuolloin oli. Nykypäivänä vain tuollainen määrä tuon tasoisia pelaajia yhteen joukkueeseen saaminen Liigassa tuskin tulee onnistumaan.

Hienointahan se olisi nähdä, kun TPS:n täysin omista kasvateista kokoama joukkue voittaisi mestaruuden, mutta sen toteutuminen on yhtä epätodennäköistä kuin tuon tasoisen joukkueen kokoaminen kuin tuossa ylempänä olevat nimet.
 
Mustavalkoinen on Turku ainiaan, ei sinimusta milloinkaan. Turku tuo mustavalkoinen kaupunki Aurajoen rannalla Varsinais-Suomessa.
-Member of Sissiryhmä-

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Tepsin tulisi kyetä haastamaan vuodesta toiseen runkosarjan sijoituksesta 4 ja ylöspäin. Kun Ahokas nyt aloittaa uuden projektin, uskon että moni meistä hyväksyy maltillisemman top-6 sijoituksen. Siinä se tavoite pitää kuitenkin olla. On selvää että samanlaista tykitystä kun Raipen kaudella tuskin nähdään. Mutta kyllä se top-6 sijoitus pitää olla ihan ilmiselvä vaatimus, ja joukkueen rakentamisessa on sitä noudatettava.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Riippu paljolti, miten runko pysyy kasassa. Pahin skenaario, että sieltä lähtee jo mainitut. Sekä Pärssinen, Viro ja Nurmi pelaavatkin ensi kaudella AHL. Isha lähtee. Wirtanen, Pajuniemi ja Kestner lienee varmoja. Pakistosta vielä Larsson,Lajunen, Ivarsson ja Bibic. Sekä Kareev ja Rämö tolppien välistä Tällöin joukkue käytännössä kootaan tyhjästä.

Toki parhaimmassa tapauksessa tuolta lähtee vain ne 7. Pajuniemi, Bibic, Ivarsson, Kestner, Wirtanen, Larsson ja Rämö.

En nyt jaksanu tarkistella huhuja ja tietoja ketkä jää jne. Mutta jälkimmäisessä tapauksessa joukkue pysyy hyvin koossa. Tuohon laadukkaat hankinnat, jotka täyttävät tällä kaudella puutteiksi havaitut kohdat ja poissaolijat ja joukkue piiskataan taas hyvään fyysiseen kuntoon. Niin eise finaalipaikka mitenkää epätodennäköinen ole ensikaudeksikaan.

Tähän vielä lisäksi, että Viro, Rafkin, Pyyhtiä, Pärssinen, Nurmi, Anttalainen, Intonen. Miksei myös Vainionpää, Haapanen ja muut kehittyvät pelaajat ovat lähtökohtaisesti parempia pelaajia jo syksystä mitä vuosi sitten syksyllä.

Suurin kysymysmerkki lienee, että miten pelaajien pelityyli sopii Ahokkaan sapluunaan ja miten hankinnat onnistuvat. Jos tulee pelkkää Weinger, Ortega akselia ni kusessa ollaan. Jos taas onnistuu yhtä hyvin kuin tällä kaudella tai paremmin niin pullat lienee ihan hyvin uunissa.

Toisinsanoen ihan liian aikaista tehdä arvioita ensi kauden sijoituksista. Tämä kausi ja viime kaudet ovat osoittaneet, että se on jotain yhden ja viidentoista välistä.

Itse odotan vesi kielellä, että ketkä tuonne loppuen lopulta tästä kaudesta jää.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Eikö hyvä tavoite joukkueen rakenteelle voisi olla nykyisen kaltainen ja siihen päälle 2-3 tasonsa näyttänyttä pelimiestä? Lisäksi osaava valmennus niin eiköhän sillä välierissä aika tiuhaan oltaisi. Itse ainakin haluan nähdä omien junnujen kehittyvän ja murtautuvan rosteriin. Heille annan virheitäkin helpommin anteeksi, koska oppirahoja on maksettava.
 

Khoenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat
Eikö hyvä tavoite joukkueen rakenteelle voisi olla nykyisen kaltainen ja siihen päälle 2-3 tasonsa näyttänyttä pelimiestä? Lisäksi osaava valmennus niin eiköhän sillä välierissä aika tiuhaan oltaisi. Itse ainakin haluan nähdä omien junnujen kehittyvän ja murtautuvan rosteriin. Heille annan virheitäkin helpommin anteeksi, koska oppirahoja on maksettava.
Tätä itsekin aina salaa haaveilen että rohkeasti olisi omia junnuja joka vuosi rosterissa vähintään sen kentällisen verran.
Eikä tosiaan ole tämän kauden kaltaista luokkaa oltava. Joka kausi ei voida puskea Kakkoja ja Rantasia pihalle. Tärkeää myös että junnutehdas puskisi myös niitä varmoja alaketjun liigajyriä jotka painaa koko uransa vaikka Tepsissä. Siihen olisi sitten helppoa hankkia hieman arvokkaampaa täsmäasetta aina tarpeen mukaan.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Oliko tämän kauden junnut suuria lupauksia? Itse en heitä sellaisina muista, mutta kovin tarkkaan en Tepsin junnujoukkueita tosin seuraa. Eihän Pärä, Viro, Rafkin ja kumppanit ainakaan niin suuria lahjakkuuksia ole kuin Rane tai Kakko, mutta lähes samalta he kentällä näyttivät, kun itseluottamus oli kunnossa. Tahdon tällä sanoa, että jatkossa valmennuksen yksi suurimmista vahvuuksista pitää olla junioreiden kehittäminen. Voi vain miettiä, miltä tämän kauden junnujen kehitys olisi Kaskisen kanssa näyttänyt. Onko sitten Ahokkaan valmennustyyli sellainen, että virheitäkin saa tehdä?

Pitää tietysti pitää realiteetit mielessä eli jos junnuista vain ei tule tarpeeksi potentiaalisia pelaajia niin ei sille mitään voi, mutta yrittää pitää heidänkin kanssa ja antaa reilu mahdollisuus.

Takana ja mahdollisesti hyvin kaukana edessä ovat ne ajat, että täällä voitaisiin hankinnoilla rakentaa vuodesta toiseen menestyvä joukkue. Eihän edes Tepsin kulurakenne tällä hetkellä mahdollista sitä mitenkään päin. Ellei sitten tehdä miljoonatappioita vuodesta toiseen. Ja mistä sellaisia hankintoja edes tehtäisiin? Mistä löytyy sellainen määrä pelaajia, joista voidaan varmasti sanoa, että pärjäävät Liigassa? Enemmän tai vähemmän arpalippuja on iso osa hankinnoista. Jos eivät olisi, maksukykyisemmät sarjat olisivat jo vieneet nuo pelaajat.
 

Pioni

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja TPS Juniors
Mennyt kausi oli todella positiivinen yllätys. Viime kauden alla suurinosa osa Tepsiä seuraavista, itse mukaanlukien, repi hiuksiaan.

päävalmentajaksi Raimo Halminen. Mitä vittua, ei se oo ku saanut kenkää joka pallilta. Ei mitään näyttöjä mistään. Välikauden pakkohankinta valkku!

Kesällä, suurin piirtein joka päivä tuli ilmoitus uusista hankinnoista. Mitä vittua, ketä nää oikein on, never höör? Nyt sit ostettiin bussilastillinen ulkkareita, saavi täynnä arpoja.

Juhani Jasu, mitä vittua, tuppuran ylijäämä äijä, parasta ennen meni jo, ei mitään käyttöä enää.

Epäilykset osoittautuivat vääriksi epäilyksi. Meidät yllätettiin housut nilkoissa ja tää oli tosiaan Positiivinen yllätys, kerrankin näin.

Ens kaudella positiivisen yllätyksen tekeminen on huomattavasti vaikeampaa. Vaikka joukkuetta emme vielä edes tiedä, odotusarvot ens kaudesta on jo koholla.

Ja kyllä, meidät saa taas ens kaudellakin yllättää positiivisesti!! Olen henkisesti siihen nyt valmiimpi..
 

Slaigard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jasun leegot
Vaikka Raimon patsashanke on henkisesti palstalla edennyt jo vähintään puolimatkan bleiserin povariin asti, niin silti odotan Ahokkaan luovan ensi kauden palloseuralle älykkäämmän ja toisteisemman pelitavan.

Tästä syystä haluaisin nähdä hyvän kauden pelanneet jykevät ruotsalaispakit rosterissa ensi kaudellakin. Veikkaan, että siellä on lootassa vielä yksi elitserienvaihde lisää, mikäli viisikkopelaaminen olisi yleisesti mallia lite bättre.
 

Bonsai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikon muut joukkueet
Oliko tämän kauden junnut suuria lupauksia? Itse en heitä sellaisina muista, mutta kovin tarkkaan en Tepsin junnujoukkueita tosin seuraa. Eihän Pärä, Viro, Rafkin ja kumppanit ainakaan niin suuria lahjakkuuksia ole kuin Rane tai Kakko, mutta lähes samalta he kentällä näyttivät, kun itseluottamus oli kunnossa. Tahdon tällä sanoa, että jatkossa valmennuksen yksi suurimmista vahvuuksista pitää olla junioreiden kehittäminen. Voi vain miettiä, miltä tämän kauden junnujen kehitys olisi Kaskisen kanssa näyttänyt. Onko sitten Ahokkaan valmennustyyli sellainen, että virheitäkin saa tehdä?

Pitää tietysti pitää realiteetit mielessä eli jos junnuista vain ei tule tarpeeksi potentiaalisia pelaajia niin ei sille mitään voi, mutta yrittää pitää heidänkin kanssa ja antaa reilu mahdollisuus.

Takana ja mahdollisesti hyvin kaukana edessä ovat ne ajat, että täällä voitaisiin hankinnoilla rakentaa vuodesta toiseen menestyvä joukkue. Eihän edes Tepsin kulurakenne tällä hetkellä mahdollista sitä mitenkään päin. Ellei sitten tehdä miljoonatappioita vuodesta toiseen. Ja mistä sellaisia hankintoja edes tehtäisiin? Mistä löytyy sellainen määrä pelaajia, joista voidaan varmasti sanoa, että pärjäävät Liigassa? Enemmän tai vähemmän arpalippuja on iso osa hankinnoista. Jos eivät olisi, maksukykyisemmät sarjat olisivat jo vieneet nuo pelaajat.
Kysyn kun en tiedä. Joku on varmaan seurannut asiaa tarkemmin. Ihmettelen miten Turun/ V_Suomen talous alueelta ei sitten paksummin irtoa tukea maakunnan ykkösseuralle? Pirkanmaalla kaksi liigaseuraa, eikä se nyt niin paljon suurempi talousalue ole. Mutta kuten sanoin, joku viisas varmaan tietää tähän vastauksen?
 
Aina voi olla jotain mieltä.....tai sitten samaa mieltä

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikka Raimon patsashanke on henkisesti palstalla edennyt jo vähintään puolimatkan bleiserin povariin asti, niin silti odotan Ahokkaan luovan ensi kauden palloseuralle älykkäämmän ja toisteisemman pelitavan.

Tästä syystä haluaisin nähdä hyvän kauden pelanneet jykevät ruotsalaispakit rosterissa ensi kaudellakin. Veikkaan, että siellä on lootassa vielä yksi elitserienvaihde lisää, mikäli viisikkopelaaminen olisi yleisesti mallia lite bättre.
Loistavasti sanottu (juuri kuin itse ajattelen, heh..)! Luulen että Raipen legioona olisi otettu pari napsua vakavammin heti kauden alusta lähtien eikä tällainen yllätys, tai "edes" samanlainen taso olisi ollut niin vain saavutettavissa. Ts. toinen kausi olisi ollut Raipelle paljon vaikeampi, tältä ainakin minusta tuntuu. Ahokas/uusi valmennusjohto pystynee luomaan pelitavan jonka tunnistaa tavallinen pulliainenkin, kun taas Raipen joukoilla pelitapaa ei sinänsä ollut. Tai no, reagointi. Sekin on tapa pelata.

Em. asiat eivät välttämättä korreloi menestykseen millään tavalla enkä hitossa tarkoita dissata Raimoa ja tiimiään yhtään, päinvastoin! TPS yllätti melkein kaikki housut kintuissa. Lukkoa lukuun ottamatta.

Bohm - Ivarsson on sellainen parivaljakko puolustukseen että saman tason duoa tuskin löytyy mistään.. Sellaista joka olisi meille saatavissa. Rukoilen rystyset valkoisena että edes Bohm jää, vaikka Ivarsson lähtisi. Samaan hengenvetoon on toivottava että Ivarssonin lähtiessä kartoitetaan SHL:n kärkijengit ja etsitään sieltä vastaavasti rutinoitunut ja pienehköön rooliin jäänyt jämerä peruspakki Johanin tilalle. Eli juuri sama kaava kuin kyseisen kaksikon hankinnoissa.
 
"Loppujen lopuksi se on ihan sama kuka turakainen siellä vaihtoaitiossa valmentajana heiluu" -Kai Suikkanen-

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Hyviä pointteja suuntaan ja toiseen junnupitoisuudesta. Itse olen sitä mieltä, että jos ja kun taso riittää, niin aina parempi että omia junnuja on joukkueessa. Ja kuten joku totesikin, niin ensi vuonnahan tämä on entistä parempi asia, kun ovat vuoden vanhempia ja nopeasti kehittyviä, jos junnuilla tarkoitetaan näitä tämän kauden joukkueessa jo esiintyneitä. Toki aina pari uuttakin mahtuu sisäänajoon, kun vain taidot ja kypsyys riittävät. Toinen keskustelu on se, että koko sarjan tasolla ollaan menossa jo turhankin helppoon sisällekävelyyn junnujen kohdalla. Ja tottakai kokemustakin tarvitaan paljon. Korpikoski mm. olisi ollut erittäin arvokas keväällä.

Kun täällä verrattiin Lukkoon ja IFK:hon, niin sen verran huomauttaisin, että siellä junnujen sijaan oli pitkät valmentajaprojektit alla. Voi olla että Raipen välitöntä onnistumista auttoivat nimenomaan TPS-henkiset omat junnut, jotka silminnähden välittivät nimenomaan Tepsistä ja sen menestymisestä. Tämä on todennäköisesti tarttunut myös joukkuekavereihin ja ehkäisee ulkomaalaispelaajienkin kohdalla ns. palkkasoturiasennetta.

Sama asia auttaa Ahokastakin. Toki nyt valmennustiimin vaihtuvuus on isompi ja muutenkin koko tarina on uusi, joten tähän kauteen on turha liikaa verrata. Hienoa kuitenkin olisi, että jatkuvuutta kokoonpanossa olisi riittävästi, erityisesti omien kasvattien kohdalla.
 

The Priest

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Turku
Kareev ja Ibragimov ovat nyt ainakin virallisesti ig-tileillään kiittäneet seuraa, joukkuetta, faneja sekä Suomea, joten heidän lähdöilleen voidaan laittaa sinetit.

edit: samoin Ivarsson.
 
"Nyt kaikki negapetterit käymään kylmässä suihkussa. Me pelaamme mestaruudesta ja sitä tosiasiaa kannattaa tulla paikalle katsomaan"
-Mika Eskola 15.2.2017, kun TPS:n kannattajat kritisoivat seuran jätettyä keskushyökkääjän hankkimatta playoffien alla. TPS tippui puolivälierässä.

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oliko tämän kauden junnut suuria lupauksia? Itse en heitä sellaisina muista, mutta kovin tarkkaan en Tepsin junnujoukkueita tosin seuraa. Eihän Pärä, Viro, Rafkin ja kumppanit ainakaan niin suuria lahjakkuuksia ole kuin Rane tai Kakko, mutta lähes samalta he kentällä näyttivät, kun itseluottamus oli kunnossa.
Kyllähän nuo Pärssinen, Viro ja Rafkin olivat suuria lupauksia, vaikka eivät toki mitään Rantasia ja Kakkoja. Kuitenkin sellaisia, joita ei junnuista läheskään joka vuosi tule siinä missä Rantasia ja Kakkoja ei tule läheskään joka vuosikymmen. Virosta oli pitkään puhuttu potentiaalisena 1-2-kierroksen Nhl-varauksena ja Rafkinin piti olla varma 2-3-kierroksen varaus. Pärssinen myös tiedettiin kovaksi lupaukseksi. Se, että heidän kaikkien kohdalla lupaukset lunastettiin näin hyvin jo tällä kaudella, oli toki jonkinlainen yllätys.

Aika myös tuntuu vähän kultaavan muistoja sen suhteen, miten tästä kaudesta ei muka odotettu mitään, sillä täällä TPS-osiossa käytiin viime kesänä todella kuumana kaikista asiantuntijoiden ennakkoarvioista, joissa joukkuetta sijoitettiin top10:n ulkopuolelle. Ei toki mistään finaalipaikoista kukaan osannut edes unelmoida, mutta kyllä täällä ilmapiiri oli sellainen, että joukkuetta pidettiin mielenkiintoisena ja kautta odotettiin vesi kielellä. Tämä ei nyt liittynyt mitenkään lainaamani viestiin, vaan yleisenä huomiona vain viimeaikaisista kirjoituksista täällä.

Ensi kaudesta omat fiilikset ovat hyvät. Ahokas on antanut ymmärtää tähtäävänsä valmentajana korkealle, joten en usko, että Ahokasta huimaa ollenkaan astua Tepsin penkin taakse tällaisen kauden jälkeen. Päinvastoin, veikkaan Ahokkaan jo puhkuvan intoa päästä työskentelemään tämän joukkueen kanssa. Ahokashan on profiloitunut ennen kaikkea nuorten pelaajien kehittäjänä, ja veikkaan Ahokasta motivoineen siirrossa Tepsiin alunperinkin ennen kaikkea mahdollisuuden päästä työskentelemään Tepsin lahjakkaiden junnujen kanssa organisaatiossa, jolla on lisäksi resursseja rakentaa kilpailukykyisempi joukkue kuin KooKoolla. Toki kesällä valmistautumisaika ensi kauteen jää tosi lyhyeksi, mikäli kausi alkaa normaaliin aikaan, koska keväästä kausi venyi näin tavattoman pitkälle. Eli alkukausi voi hyvin mennä pelitavan sisäänajossa ymv. Joukkueen nuoressa ja turkulaisessa rungossa on kuitenkin mukavasti jatkuvuutta (lienee todennäköistä, että muun muassa Pärssinen, Nurmi, Viro, Rafkin ja Anttalainen kaikki jatkavat), mikä takaa sen, että ihan nollista ei tarvitse lähteä liikkeelle hitsaamaan joukkuetta yhteen. Lisäksi kaikille jatkajille jäänee tästä kaudesta hyvin nälkää olla vielä parempia ensi kaudella.

Maalivahdeista ilmeisesti sekä Karejev että Rämö ovat vaihtamassa maisemaa, mutta haisee siltä, että uudet maalivahdit ovat olleet kiinnitettyinä jo hyvän aikaa, todennäköisesti jo Rämön hankinnan aikoihin. Eipä voi maalivahtiosastosta näillä tiedoin sanoa vielä mitään.

Puolustus näyttää todella hyvältä. Viro ja Rafkin tiedettiin koviksi lupauksiksi, mutta itselleni se puolustuksen suuri yllättäjä oli Anttalainen. Tuohon jos on Eronen vielä tulossa ensi kaudeksi niin kasassa on neljä todella hyvää omaa poikaa. Kun junnuista on vielä tulossa Knazkon tasoinen lupaus, joka pitäisi saada mahdutettua pelaavaan kokoonpanoon vähintään suuren osan kaudesta, ollaan tilanteessa, ettei kaikille tämän kauden pakiston onnistujille edes voitaisi tehdä jatkoa, vaikka heidät olisikin mahdollista pitää. Kaikki eivät yksinkertaisesti mahdu joukkueeseen, joten lähtijöiden perään ei ole tarve jäädä kovin vuolaasti itkemään. Ivarssonko on siis lähdössä? Bohmin toivoisin jatkavan. Mitä tekee Lajunen? Larsson nyt ainakin näyttäisi putoavan pois ihan jo siksi, ettei mahdu joukkueeseen, vaikka pääsi mielestäni loppukaudesta edelliskauden tasolleen.

Hyökkäys on ilmeisesti se osasto, joka on vielä vähän levällään. Ishakovin jatko olisi mielestäni aivan mahtava asia. Pärssinen ja Ishakov ovat molemmat pelaajia, jotka pystyvät vielä ottamaan ison stepin eteenpäin ja ensi kaudella kumpi tahansa voisi taistella jopa pistepörssin voitosta. Kaksi näin taitavaa, ja tästä kaudesta parantavaa, kiekollista sentteriä samassa joukkueessa olisi aikamoinen lähtökohta uuteen kauteen. Ohuesti on huhuttu Jani Lajusta joukkueeseen, ja Pärssinen - Ishakov - Lajunen - Jasu olisikin jo suorastaan härskin hyvä sentterinelikko; kaksi huipputaitavaa kiekollista sentteriä ja kaksi puolustavaan rooliin liigatasolla eliittisentteriä. No, realistisempaa lienee, että Ishakov lähtee, eikä Lajunenkaan tule. Wirtasen poistuessa Jasun kaveriksi tarvittaisiin joka tapauksessa toinen hyvä aloittaja. Finaaleissa Wirtasen puuttumisen huomasi ikävästi, kun Jasu jouduttiin uhraamaan aloittamaan pelkästään vastustajan parhaita aloittajia vastaan. En tiedä kasvoiko Jasun kuorma liian isoksi vai miksi aloitukset sujuivat häneltä yllättävän huonosti, mutta Wirtasen poissaollessa muillekin jäi vain itseään parempia aloittajia vastustajiksi, eikä lopulta oikein kukaan pärjännyt aloituksissa, mikä olisi ollut Lukon kaltaista kiekkokontrollijoukkuetta vastaan erityisen tärkeää.

Hyökkääjistön osalta kannattaa huomata, että junnuista on tulossa kerralla poikkeuksellisen monta harvinaisen kyvykästä pelaajaa. Pyyhtiä ajettiin jo loppukaudesta hyvin sisään ja ei ole syytä epäillä, etteikö Pyyhtiä pysty ottamaan ensi kaudella isoa roolia. Intonen voi hyvin olla ensi kaudella koko joukkueen ykköspyssy ylivoimalla. Intonenhan on varsinaisesti sentteri, mutta mikäli sentterin paikat ovat täynnä, voidaan häntä ajaa laiturin paikaltakin sisään, mutta Intosen kehityksen kannalta parempi olisi tietysti, jos hän pääsisi nopeasti pelaamaan omaa pelipaikkaansa. Liukas ei vielä tällä kaudella saanut roolia, mutta ensi kaudella pitäisi hänenkin olla jo vakiokokoonpanossa. Liukas on toki omimmillaan 3-4-kentissä, joissa hänessä on aineista kehittyä todella hyväksi roolipelaajaksi. Sitten on vielä Juraj Slafkovsky. Ilmeisesti kyseessä on aivan huikea talentti, joten jos Slafkovsky ensi kaudella Tepsissä pelaa, paikan tulee olla edustuksessa. Onhan tuo kohtuu käsittämätöntä, että Slovakian tasoisessa kiekkomaassa edes leikillään harkitaan MM-joukkueeseen pelaajaa, joka ei ole mahtunut vielä yhdessäkään ottelussa Tepsin edustukseen! Ensi kaudella paikan pitää olla edustuksessa vakituisesti, mikäli pelaaja vain Tepsissä jatkaa.

Omalla tavallaan on tietysti haastavaa, että junnuista on kerralla tulossa puolenkymmentä pelaajaa, joille pitäisi saada edustuksesta kunnon rooli, eikä pelkästään jämäminuuttien haistelua ja loukkaantumisten paikkailua. Tässä kun jo sisäänajetut junnut muodostavat niin hyvän ja lahjakkaan rungon, että muutamilla täsmävahvistuksilla olisi mahdollista kasata todella hyvä joukkue, mutta silti pitäisi vielä noille uusille junnuillekin löytää roolit.

Mielenkiintoinen lähtökohta ensi kauteen on myös se, että HIFK, Kärpät ja Tappara ovat kaikki enemmän tai vähemmän rebuild-tilassa joko joukkueen ja/tai valmennuksen osalta ja Lukonkin projekti tuli päätökseen. Toki esimerkiksi Lukko on varmasti kärkikahinoissa ja todella kova ensi kaudellakin, mutta lähtökohtaisesti mikään joukkue ei vaikuta etukäteen voittamattomalta. TPS:llä kuitenkin valmennuksen vaihtumisesta huolimatta joukkueen tärkeä ydinrunko on jatkamassa entistä nälkäisempänä, mikä antaa hyvät lähtökohdat kauteen. Vastaavankaltainen tilanne on viimeksi ollut Kaskisen ensimmäisellä ja Selinin toisella kaudella ja sitä ennen Suikkasen mestaruuskaudella. Kaikkina näinä kausina syksy oli hyvä.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Hämmentävää tässä juuri onkin, että ainakin itse olin kuvitellut Pärssisen ja Rafkinin edes keskikertaiseksi lupaukseksi, mutta toista ei edes varattu ja toinen meni jollain huuhaa 7.kierroksella. He siis olivat ison maailman papereissa täysin nollatason prospekteja. Virokin tippui yllättävän monta sijaa, vaikka toki hänelle odotusarvo oli vähän korkeampi ja kehitys vähän tyssännyt.

Ja nyt tällä hetkellä, samat pelaajat eivät todennäköisesti ensi kauden jälkeen luistele metriäkään liigassa ja värilasien katsottuna olisi kaikkien pitänyt mennä draftin kärjessä.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Eikös jossain kohtaa ihan mietitty sitäkin asiaa pystyykö Pärssinen edes ammattilaisena pelaamaan loukkaantumisten takia?

Kyllä itse voin ensi kauteen lähteä Pärssinen 1.sentterinä.
 
Petteri Nummelin sääntömuutoksista:"Omaan peliin ei vaikuta. Puolustaa ei osaa kuitenkaan, joten hyökätään minkä keritään."

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mustavalkoiset
Ensi kaudella näkisin Intosen pelaavan kolmosessa omalla luontaisella pelipaikallaan sentterinä, harvemmin kun noin lahjakasta keskushyökkääjää omista pukkaa, hyvien ketjukaverien kanssa höystettynä olisi hyvät mahdollisuudet saada kolmosketjustakin enemmän tehoja irti hyökkäyssuuntaan.
Nelosketjuna toimisi pleijareissa mainiosti esiintynyt Vainari-Jasu- Haapanen.
Ykkössena luonnollisesti Pärssinen ja kakkosketjuun hankittaisiin kiekollisesti taitava keskushyökkääjä jolta onnistuu ylivoiman pyörittäminen, Ishakovin jatkaessa Moskovan taikuri pelaisi lähtökohtaisesti laiturina ja loukkien sattuessa pystyisi kärkiketjuissa tuuraamaan tarvittaessa ja näin saataisiin laajuutta sena-osastoon.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Itse lähtisin Pärssinen-Intonen- ishakov jatko - jasu
Intonen pyöritti jo kuluvalla kaudella ylivoimaa ja teki myös pelin rakentajan paikalta muutaman maalin. Kehitys näyttää omissa silmissä niin jyrkästi ylöspäin niin voisi Intonen nousta jopa Pärssinen kanssa kamppailemaan ykkössentterin paikasta.
Ishakov olisi hienoa saada kiinnitettyä niin sentteri osasto olisi hyvässä mallissa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse epäilen, että Pärssisen varauksessa vaikutti paljon se, että alla oli se jokin pidempi loukkaantuminen alla. Tai näin muistelin, mutta pelimäärät ei tätä kuitenkaan tue.
Eikö se ole nuorempi Pärssinen, pakki Jiri, joka siirtyi Tapparaan, joka on ollut enemmän tai vähemmän viime kausina telakalla? Jirin siirtoa täälläkin kommentoitiin, ettei a-junnut enää kehitä kaveria vaan pitää siirtyä Tapparaan, josta pääsee Mestikseen lainalla kun meillä ole samaa polkua. No, A-junnuissahan Jiri koko kauden viiletti ja toki ihan mukiin menevästi ainakin pisteiden valoissa. Ja taisi ne loukitkin tällä kaudella loistaa poissaolollaan tai ainakin 37+2 ottelua pelasi.
 

Finlandi_36

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä itse voin ensi kauteen lähteä Pärssinen 1.sentterinä.
Komppaan tätä, Pärssinen on ensi kaudella ainakin lähes 50p mies (ellei loukkaannu), ja on mielestäni juuri sitä mitä 1.sentteriltä vaaditaan. Kakkosena sitten joku enemmän taiteilijapelaaja (Iskhakov hoi!), kolmoseen Intonen ja neloseen Jasu.

Tämä saattaa olla aika kova sentterinelikko ensi vuonna!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy