TPS kaudella 2017–2018

  • 443 072
  • 1 704

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tätä kautta on vielä runsaasti jäljellä, mutta otin aiheelliseksi nostaa jo ensi kautta esiin. Kuten varmasti
moni on huomannut, todella moni sopimus loppuu tähän kauteen - Kallio, Tallinder, Perrin, Virta, Spina... Lista
on pitkä. Suurimmat kysymykset kuuluukin: Mistä löydetään korvaajat? Ketkä tekee jatkosopimukset? Tuleeko seuraavasta kaudesta pelkkä välikausi? Näihin voimme pohtia vastauksia tässä ketjussa.

TPS:n sopimustilanne kaudelle 2017-18 5.10.2016

Maalivahdit:
Karolus Kaarlehto

Puolustajat:
Martin Berger
Jani Forsström
Ilkka Heikkinen
Miro Keskitalo

Hyökkääjät:
Timi Lahtinen (optio)
Jasper Lindsten
Teemu Lämsä
Ilkka Pikkarainen
Topi Taavitsainen
Erik Thorell (optio)
Teemu Väyrynen


Maalivahdeista ainakin jompi kumpi on saatava jatkamaan. Setänen tai Georgiev. Tässä kohtaa itse koittaisin väsätä jatkoa molempien kanssa, enkä usko, että se tuottaa ongelmia. Nuori maalivahtikaksikko kantaa varmasti hedelmää tulevaisuudessa ja Turku on ollut molemmille hyvä paikka kehittyä. Mikäli jompi kumpi pitää valita, päädyn Setäseen.

Puolustajista Eronen on pakko saada pidettyä. Pystyy pelaamaan isoja minuutteja ja olisi heti Heikkisen jälkeen meidän kärkipakkeja. Tallinderinkin jatko olisi helvetin tärkeä juttu, saa nähdä miten siinä käy. Ei tota ikää vielä ihan liikaa ole mittarissa ja mitäpäs sitä muutakaan tekisi kun pelaisi lätkää. Tikkanen ja Kojo voidaan mun puolesta ulostaa tai tehdä korkeintaan yhden vuoden jatkodiilejä. Dudakselle kuukauden try-out tai vastaava, lupaavan oloinen kortti pitäisi katsoa.

Hyökkäyspää tulee uudistumaan radikaalisti ainakin kärjen osalta. Perrin ja Kallio lopettavat. Kumeliauskas lopettaa tai menee johonkin Norjan liigaan. Spina menee KHL:ään/Sveitsiin näillä otteilla, muuten jatko olis tosi hyvä juttu. Oli kuitenkin Antsan myyntilistalla, joten paha sanoa mitään. Thorellin kanssa optio varmasti käytetään ja kaikki runkopelaajat (Ahtola, Virtanen, Nieminen, Karvonen) saadaan pidettyä. 2-3 kovaa hankintaa tarvitaan ja Virran pitää ottaa Perrinin saappaat. Tietty se jatkokin pitää sorvata, mikä ei ole helppoa jos painaa menemään piste per peli.

Pikkarainen - Virta - X/Spina
Thorell - X - X
Ahtola - Karvonen - Lindsten
Nieminen - Virtanen - Taavitsainen
+ Väyrynen, Vähätalo, Siiki, Nurmi, Lämsä, Lahtinen


X/Tallinder - Eronen
Heikkinen - Berger
Forsström - Keskitalo
+ Dudas, Reunanen


Vapailta markkinoilta lähtisin isolla hakemaan sentteriä ja sitten jokerikorttina Antti Kalapudasta Kärpistä. Muija asuu vissiin Turussa, joten voisi tulla tänne tekemään läpimurtonsa. Pelicansin Sebastian Repokin kelpais, mutta nää on näitä omia haaveita...
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoinen ja samalla helvetin haastava on Tepsin tilanne ensi kaudelle. Välikausi on itselle ainakin paha kirosana. Nyt kun hommaa on saatu raiteilleen, niin välikausi voi olla totaalinen katastrofi yleisön kiinnostukselle.

Sopimustilanteessa meitä vastaan pelaa nyt se, että ikärakenne joukkueessa on kummallinen. Meillä on näitä pappoja, joilla mailit on täynnä. Ja sitten on iso kasa nuoria, joiden rahkeet ei kuitenkaan vielä riittäne ihan kärkiruutuihin.

Tässä mielessä on erittäin tärkeää ajaa tällä kaudella sisään niitä Keskitaloja ja Bergereitä, Virtoja ja Vähätaloja. Kokemus on ainoa asia, joka kasvattaa näitä ensi kaudella kasvavaan vastuuseen. Eli varmasti esim. sentteripula on käytännössä ihan harkittu juttu, vaikken tuota itse pidä välttämättä kauhean viisaana ratkaisuna keskikaistalla.

Toinen asia mitä nyt pitäisi tehdä on löytää näille poppariosaston junnuille Mestis vastuuta. A-junnuissa pelaaminen esim. Siikille ja Vähätalolle on ihan hukkaan heitettyä aikaa. Jos ei taso riitä Liigaan, niin Mestikseen keräämään itseluottamusta per heti. Ensi kaudella homma voi näyttää ihan toiselta, kysykää vaikka Virralta.

Papoista on pakko saada jatkoa osalle, muuten menee likaa osteluksi. Rooli voi ja pitää olla pienempi.

Selvääkin selvempää on että joitain kovan profiilin hankintoja on tehtävä, jos halutaan ensi kaudella olla pokaalia tavoittelemassa.

Starbuckin yllä hahmottelema kokoonpano herättää kauhistusta. Lähinnä X kohdat. Tuossakin kun on vielä oletuksena että Virta ja Spian tekee jatkon. Jos hankintaan käytännössä ykkös- ja kakksosketjut ulkoa, niin kusessa ollaan.

Jatkosopimusuutisia saa siis tulla. Vaikka jo huomenna. Selkeille ongelmapaikoille tulisi hakea hankintoja jo tällä kaudella, optiopaperilla varustettuna toki.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sopimusten julkaisut alkoivat ehkä hieman odottamattomasta suunnasta, kun Jonnelle paiskattiin 4 vuoden paperi.

Nelossentteriongelmaa ei ole, eikä tule?

Ensituntumalta hyvä ratkaisu, vaikka tuo pituus hieman mietityttää. Kunhan Jonne nyt säilyttää ammattimaisen otteen jatkossakin.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Kumeliauskas saattaisi olla hintansa arvoinen pidettävä, vaikka pelaisi taas vain sen puolet peleistä, varsinkin kun vaihtuvuus tullee tosiaan olemaan melko suurta.

Viime kauden näytöt olivat kovat, mutta mikä lienee nykyisen sopimuksen arvo? Siitä ei taida vielä verotietoja löytyä. Aiempihan oli ainakin erittäin halpa. Tietysti hänen roolinsa pitäisi olla sellainen, ettei poissaolollaan sekoittaisi koko pakkaa, mutta ehdottomasti pitäisin edelleen mukana.
 

esa mäyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS , Pittsburgh Penguins
Ensi kauden joukkue:

Erik Thorell - Corey Elkins - Lauri Korpikoski
Ilkka Pikkarainen - Patrik Virta - Dave Spina
Topi Taavitsainen - Teemu Lämsä - Jasper Lindsten
Elias Karvonen - Jonne Virtanen - Timi Lahtinen
+ Nieminen, Väyrynen, Nurmi, Prisjaznjuk

Henrik Tallinder - Tarmo Reunanen
Ilkka Heikkinen - V-M Vittasmäki
Jani Forsström - Elmeri Eronen
+ Keskitalo, Berger

Oskari Setänen
Karolus Kaarlehto

Niittymäki ja co. saa käyttää!

Tallinder ei jatka ja sillä rahalla vois koittaa kotiuttaa Joonas Järvisen. Vittasmäki olis myös mielenkiintoinen kotiutus...

Elkins ei varmastikaan muualla ku hifkissä pelaa, jos suomeen jää. Ja Korppari...olishan se siistiä!
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Tallinder ei jatka ja sillä rahalla vois koittaa kotiuttaa Joonas Järvisen. Vittasmäki olis myös mielenkiintoinen kotiutus...

Elkins ei varmastikaan muualla ku hifkissä pelaa, jos suomeen jää. Ja Korppari...olishan se siistiä!

Onko tietoa vai omaa mutuilua se, ettei Tallinder jatka?
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko tietoa vai omaa mutuilua se, ettei Tallinder jatka?
Sama nimimerkki huuteli aika kovaan ääneen Spinan myyntiä tuossa kesällä. Voihan se tietty olla ettei Tallen jatka, mutta iän puolesta voisi vielä pari kautta vetääkin.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Projekti on lähtenyt sen verran hyvin käyntiin, että en yhtään ihmettelisi jos vanhoista parruista esimerkiksi juuri Tallen ja sitten ehkä Tomppa jatkaisivat vielä ainakin yksivuotisilla pahveilla. Kyllähän nämäkin herrat varmasti janoavat sitä kirkkainta kruunua urapäätökselle.

Toki jos TPS keväällä nostaa kannua niin voipi olla, että kuuluu "nej tack, det är bra nu".
 

tunsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS&NHL, #11, #9, #96, #55, #24, #8, #44, #20, #86
Tuskin Korpedokaan ihan vielä Turkuun palaa. Teki eilen ensi kauden koskevan sopparin Dallasin kans, joten uskon vielä tämänkin jälkeen jatkavan änärissä.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sama nimimerkki huuteli aika kovaan ääneen Spinan myyntiä tuossa kesällä. Voihan se tietty olla ettei Tallen jatka, mutta iän puolesta voisi vielä pari kautta vetääkin.

Aika moni muukin huuteli sitä ja mäyrä on kyllä aina osunut huhuissaan. Mites se 1535 -huhu jolloin lopulta Thorell tuli uunista ulos? Herätys.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Itsekin veikkailen, että kuluva kausi on viimeinen (joko pelaajana tai ainakin TPS:ssä) Kalliolle, Perrinille ja Tallinderille. Samoin Spinalle ja näillä otteilla Patrik Virrallekin. Ei mitään tietoa, vaan ihan mutua. Kumeliauskas tuskin jatkoa saa, ellei ihmeitä terveyden osalta satu.

(Jonnestahan on jo rakenneltu TPS:n kasvoja mainonnassa ja julkisuudessa, mikä myös viitannee siihen, että Kallion ura ei jatku.)

Tämä tarkoittaa sitä, että nuorten merkitys korostuu yhä, ja toisaalta sitä, että vastuuta on luvassa. Varmaan johto pyrkii myös kotiuttamaan jonkun TPS-taustaisen "ikonin", ehkä parikin - mielenkiintoista pohtia, kuka tai ketkä he voisivat olla.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Tallenin ja Kallion jatkaminen on varmaan asioita, joista ei varmaan itsekään vielä tiedä. Varmaan suunnitelmia on, mutta voivat vielä aika paljon muuttua riippuen monista muuttujista.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Jos AIK nousee SHL:ään, Tallen menee sinne. Jos ei nouse, niin jatkaa TPS:ssä. Tämä on tämän hetken tieto.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Pakistoon pitäisi kotiuttaa ehdottomasti Mikko Lehtonen, jos vaan mahdollista.
 

Fattsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Multa on mennyt tuo uutinen ohi, mutta alla olevalla Urheilulehden videolla keskustellaan Patrik Virran Tapparalta saadusta sopimustarjouksesta. Lähinnä kuitenkin keskustellaan, onko oikein, että jo näin aikaisessa vaiheessa yritetään tehdä sopimuksia ensi kaudesta. Antsakin on tuota kritisoinut.

Itsekin toivoisin pelaajille työrauhaa, mutta ymmärrän senkin pointin, että pelaajat haluavat elämälleen jatkuvuutta ja uusi sopimus vanhan ollessa vielä voimassa tuo tietynlaista turvaa. Sitähän Jonne Virtanenkin sanoi eilen julkistetusta jatkosopparistaan. Patu on tietysti eri elämäntilanteessa kuin Jonne, mutta kuitenkin. Patu varmaankin miettii, mikä on paras paikka kehittyä. Jos jää Liigaan, niin toivottavasti valitsee Turun.

SM-liigamestari kaappaamassa alkukauden sensaatiota - "Villi länsi ilman sääntöjä" | Liiga | Urheilulehti

E: Hidas
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Itsekin toivoisin pelaajille työrauhaa, mutta ymmärrän senkin pointin, että pelaajat haluavat elämälleen jatkuvuutta ja uusi sopimus vanhan ollessa vielä voimassa tuo tietynlaista turvaa. Sitähän Jonne Virtanenkin sanoi eilen julkistetusta jatkosopparistaan. Patu on tietysti eri elämäntilanteessa kuin Jonne, mutta kuitenkin. Patu varmaankin miettii, mikä on paras paikka kehittyä. Jos jää Liigaan, niin toivottavasti valitsee Turun.

SM-liigamestari kaappaamassa alkukauden sensaatiota - "Villi länsi ilman sääntöjä" | Liiga | Urheilulehti
Niin noh, ironista tai ei niin samalla tavallahan TPS toimi pari vuotta sitten kaapatessaan Virran riveihinsä. Ei TPS tuolloin minnekkään kauden jälkeiseen aikaan odottanut, vaan jo hyvissä ajoin kauden aikana Virran kosiskeli riveihinsä tuolla sopimustarjouksellaan.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Virta jatkaa siis Turussa myös seuraavat kaksi kautta. Mikäli sikäli ei ulkomaille siirry. Virrallekin luulisi tekevän hyvää vetää kaksi kautta Tepsin ykkösketjussa kovalla vastuulla ja tämän jälkeen lähteä yrittämään sinne rapakon tai itärajan taakse.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Intouduin tässä hieman pohtimaan tulevaa. Ensimmäistä kertaa 20 vuoteen taitaa näyttää siltä että ykkössentteri on hyvissä ajoin hankittuna, luultavasti siis NHL vie Virran kesällä ja taas itketään. Leikitään nyt hetki kuitenkin manageria. Mielestäni tilanne kulminoituu nyt kolmikkoon Kallio, Perrin Tallen. Näkisin että yhdellä kerralla lähtee liikaa ryhtiä jos kaikki poistuu, siksi olisi hyvä tehdä se hieman porrastettuna. Mahtaako Perrinillä enää olla haluja, Kalliolla voisi olla, ja entä Tallen, toisaalta voi olla kaikillakin.

Ensi kaudelle

Thorell - Virta - X
X - X - Lindsten
X - X - Pikkarainen
Taavitsainen- Virtanen - X

Aukkoja on siis aikalailla, mutta toisaalta on myös pelureita ketkä omista voisi jatkaa. Mikäli siis Kallio ja Perrin jatkaisi saataisiin heistä oivat miehet kakkoseen, vaikka ei enää ykköspyssyn paineita heille soviteltaisi. Sentterit on niin kiven alla että Ekin tulevaisuuden suunnitelmista riippuen hänelle voisi hyvin sopia paikka kakkosessa vielä kaudeksi. Lisäksi omista on tunkua myös tuonne alempiin kenttiin. Siiki, Lämsä ja Ahtola tulee nyt mieleen ensimmäisenä. Siiki pelannut hyvin ja loppukaudesta riippuu voidaanko hänelle sovitella ensi kaudelle kolmosen laiturin roolia. Ahtola sitten on taas toisaalta myös mielestäni jatkon arvoinen. Paljon saa kuraa niskaan, mutta kun mietitään pieniä asioita joita Ahtola tekee oikein niin onhan hän luotettava liigajyrä edelleen 3-4 kenttään. Mikäli ei siis mies halua enää lähteä maailmaa kiertämään vaan vakiinnuttaa paikkaansa niiin kahden vuoden lapulla vaan tunnollinen mies alempiin kenttiin. Lämsä puolestaan on yritettävä ajaa tuohon sentterihierarkiaan mukaan tällä kaudella, sillä siinä saattaisi olla ensi kauden kolmonen. Spina on tällä hetkellä rahansa ansainnut, mutta vaikea nähdä että hänelle jatkoa sorvattaisiin näistä ulostuspuheista johtuen, nostaisin siis ensikaudelle yhden kestohuhun, Teemu Laineen. Miehellä ei ole kovin kummoisasti toki tällä kaudella mennyt, eli riittäisikö enää taso?


Pakistossa on näillä näkymin

X - Heikkinen
Keskitalo - X
Forsström - X

Pitkäänhän on Föri ja Tikkanen muodostanut sellaisen liigajyrä parin. Tuohon siis Förille joku kokenut jyrä kaveriksi mikäli ei Tikkanen enää jaksa pelailla tai sitten luotetaan se tontti heti reunaselle vaikka ei mies noita kuvauksia edustakaan. Sitten mietitään saadaanko se Tallen vielä vai pitääkö se iso nimi saada kalastettua. Muu ei varmasti aiheuta vaikeuksia. Eronen ansaitsisi jatkon ja Reunanen voi olla jo ensikaudella vahva.





Hyökkäys voisi siis näyttää tältä

Thorell - Virta - Lindsten
Laine - Perrin - Kallio
Pikkarainen - Lämsä - Siiki
Taavitsainen - Virtanen - Ahtola

Ja pakisto tältä

Tallinder - Eronen
Reunanen - Heikkinen
Forssström - Keskitalo

Muutos ei siis olisi raju ja moni olisi taas ensi kaudella vahvempi sen seuraavan stepin jälkeen. Saattaa kuulostaa että hurjalta mutta meillä on nyt vähän samaa tilannetta kun Tapparalla on ollut viime kaudet. Kun joukkueessa on kilpailua ja potentiaalia ylöspäin niin joka voisi joku lyö väkisin läpi. Uskon siis että nelikosta Linsten, Taavitsainen, Siiki ja Lämsä on ensikaudella osa jo suuremmassa tulosvastuussa, niin suurta on kolmen ensimmäisen kehitys ollut jo alkukauden aikana. Tuo pappaosasto hieman kuitenkin kalvaa, toisaalta yhden ainakin antaisin jo mennä jotta se vaihtuvuus olisi hallitumpaa.

Maalivahtien sopimukset on katkolla molemmat ja uskon että toinen ainakin jatkaa, tämä ei siis ole ongelma.

Edit. Laitetaan loppuun vielä sellainen pohdinta että olisiko tuo Perrinin ruutu liikaa Kokkalalle. Siinä olisi oma mies ja jos joku papoista pitäisi korvata olisi Perrin ensimmäisenä liipasimella. Kokkala voisi tuoda sentteriosastolle pysyvyyttä. Mies on taas reilu n.30p vauhdissa joten voisi olla kokeilemisen arvoinen pidemmälläkin sopparilla.
 
Viimeksi muokattu:

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Ja ovat siellä myös ainakin Karvonen, Vähätalo ja Dudas joista voisi kuoriutua hyviä liigatason pelimiehiä. Aika näyttää. Ja tiedä sitten ketä junnuista on nousemassa. Omaan silmään lähitulevaisuus näyttää ihan lupaavalta.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Toivottavasti Thorell jatkaa ensi kaudella. Eikös sopimus ollut mallia 1+1 optiolla?
 

Fattsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Toivottavasti Thorell jatkaa ensi kaudella. Eikös sopimus ollut mallia 1+1 optiolla?

Juu. Vois mun puolesta iskeä jo pidempää tarjousta pöytään. Jollain tavalla näkymätön, mutta kyllä se pisteitä nakuttaa. Nyt olisi hyvä sitouttaa ennen kuin muualla herätään.

Paljon on papoilla varmaan kiinni tämän kauden menestyksestä. Mestaruuden jälkeen olisi hyvä lopettaa.

Hyvää työtä on Antsa tehnyt toistaiseksi. Luottoa on, että papoille löydetään tarvittaessa korvaajat. Vapautuuhan niistä ja Spinastakin niin paljon fyrkkaa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Teemu Laineen. Miehellä ei ole kovin kummoisasti toki tällä kaudella mennyt, eli riittäisikö enää taso?.

Kyllä taso varmasti riittää, sillä SHL on kaikin puolin kovempi sarja kuin liigamme, mutta Laineesta oli Maikkarilla ennen kauden alkua laajempaa juttua ja totesi "ruotsalaistuneensa" vahvasti vaimon ja lapsien kautta, joten kuulosti siltä että haluaisi länsinaapurissa pelata jatkossakin. Toki tuollaiset läpinät loppuu nopeaan, kun lyödään tarpeeksi hilloa pöytään ja äkkiäkös sitä Turkuun asettuisi Ruotsista käsin, mutta tuota skenaariota en näe kovin todennäköisenä. Laineesta toki tosi hyvät muistot vaikeina vuosina (silloinkin).

Mites vanhempi Filppula? Taso edelleen riittää Marjamäen ryhmään saakka ja varmasti perässä olisi moni nippu KHL-narreista lähtien, mutta saisiko sen Turkuun vielä 2010-nevöfögetin hengessä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös