Ludek sanoi:
Eihän se ole edes Partasen tai kenenkään muunkaan tuomarin tehtävä ilmoittaa pelaajille ja valmentajille, millaista linjaa esim. kahvaamisen suhteen sinä iltana vedetään. Tehtävä kuuluu SM-liigan erotuomarijohtaja Arto Järvelälle, jos erotuomarijohto ja tuomarit ovat keskenään päättäneet tehdä tarkennuksia voimassaolevan linjaan. Järvelän tehtävä on vaikka kiertokirjeellä ilmoittaa siitä sitten joukkueille. Se, että yksi tai muutama tuomari ryhtyy yht'äkkiä omasta aloitteestaan vetämään nollatoleranssia, ei ole mistään kotoisin.
Kyllähän kotoiset tuomarimme ovat saaneet pelaajilta siitä kiitosta, että he informoivat yleensä pelaajia miten vihelletään. Tämä olisikin tosiaankin hyvä asia pelin kannalta, ettei tartte kenenkään itkeä ihme tuomioita. 5 vs 5 on hyvä juttu.. nykyään tosin vain valveunta.
 
Maalivahdit usein sanovat, että tyhjään paikkaan pitää osua, jotta maali tulee. - Pasi Nurminen -

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
verco sanoi:
Missä päivän tuomarilinjasta pitäisi ilmoittaa, Iltalehdessä vai aamu-tv:ssä? Eikö se riitä, kun ennen peliä sanoo kapteeneille, että tänään on sitte koukut tarkassa syynissä? Kapteenit viestittävät asian eteenpäin joukkueille, näinhän se normaalisti toimii.
Näinpä. Ja lisäksi, vaikka linjaa muutettaisiin tuohon parempaan suuntaan vailla mitään ennakkovaroituksia ja edes kapteeneille ennen peliä kertomatta, niin luulisi sen jo muutaman heppoisen koukkausjäähyn jälkeen olevan selvää kaikille asianosaisille, niin pelaajille, valmentajille kuin yleisöllekin.

Jos Sm-liigaa pelaavat eivät enää pysty tietoisesti (todellakin, naps. tuosta vaan) vähentämään kahvaamistaan eivätkä valmentajat kesken pelin siihen kehottamaan, niin huonosti ovat asiat.
 
le grand duc

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse pelistä muutamalla sanalla: Tepsin peli-ilme oli selvästi parempi ja yritteliäämpi kuin viikko sitten pelatussa HPK-ottelussa. Ratkaisun saumaa tarjottiin ensimmäisen erän ylivoimapeleissä, mutta hyvistäkään paikoista kiekkoa ei saatu ohi Bäckströmin. Erityisesti Erosen olisi pitänyt tehdä maali avopaikastaan tolppalaukauksen sijaan. Myös Jämtin pääsi yrittämään muutamaan otteeseen luukulta, mutta taitoa ei ollut maalintekoon.

Puolustuspeli oli Tepsiltä uhrautuvampaa kuin pitkään aikaan eikä Kärpät ollut tasakentällisin juurikaan parempi. Lehtosen siniviivalaukaus oli miltei täydellinen eikä Karjalaisella ollut siihen mitään mahdollisuuksia.

Tästä voidaan jatkaa JYP-otteluun paremmilla fiiliksillä kuin mitä tiistain Ilves-matsi jätti jälkeensä.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pula-ajan Tretjak sanoi:
Kyllähän kotoiset tuomarimme ovat saaneet pelaajilta siitä kiitosta, että he informoivat yleensä pelaajia miten vihelletään.
Parhaiten tuo informointi käy noudattamalla pelin alusta loppuun saakka samaa linjaa. Partanen ei tätä eilen tehnyt. Hän sovelsi välillä normaalia ns. SM-liigan linjaa ja välillä nollatoleranssia. Vaihteluja oli siinä määrin, että tokkopa pelaajatkaan olisivat mukana pysyneet, vaikka hän olisi linjansa vaihteluistaan näille ilmoittanut.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ludek sanoi:
Hän sovelsi välillä normaalia ns. SM-liigan linjaa ja välillä nollatoleranssia.
Sami Partanen linjattomuus peleissä on huikeaa luokkaa. En tiedä, johtuuko tämä sitten siitä, että Partasen kokemattomuus paistaa liikaa vihellyksistä läpi, jolloin pelaajatkaan eivät oikein tiedä minkä kanssa elää. Jotenkin Partasen toimista on aina jäänyt todella epävarma ja vaihteleva kuva, joka eittämättä näkyy joukkueiden peliesityksissä. Eikä ainakaan positiivisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy