TPS – strategia, arvot & identiteetti?

  • 59 288
  • 255

apsi71

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kaapo Kakko
Paljon olen rapaa antanut, mutta onhan tämä nyt kaiken tämän synkkyyden keskellä hyvä uutinen. Se, miten homma toimii ei voi kukaan tietää etukäteen. Ainakin toimistolla on yritys paremmasta huomisesta. Juu, yritys ei riitä mutta ilman yritystä ei kyllä tule tulostakaan. Peukku siis tälle.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivotaan että oikeasti TPS käärii hihat ja rupeaa töihin sen urheilullisen menestyksen eteen. Samalla toivon että siitä "hyväveli" verkostosta päästäisiin eroon .
 

charlieglide

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Minunkaan on vaikea nähdä tätä mitenkään negatiivisessa valossa TPS:n kannalta. Voidaan olla jopa liigatasolla edelläkävijöitä kerrankin pitkään aikaan, mutta toteutuneet tulokset tulevat olemaan se lopullinen arvio tämän toimivuudesta.
Tämä Sakun mukaantulo selittääkin sen miksi hän vilahti tuossa "Valossa ja varjossa"-sarjassa.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Muistan vielä hyvin, kun jo potkut saanut/omaehtoisesti eronnut (valitse mieleisesi vaihtoehto) tj Eskola aikoinaan totesi, että TPS:n toimitusjohtaja vastaa hallitukselle sekä urheilullisesta että taloudellisesta tuloksesta. Pystyisikö joku tämän päivän tietojen perusteella tekemään TPS:n organisaatiokaavion, josta näkyisi valta-ja vastuusuhteet?
Valta kaavio olisi varmaan helpompi toteuttaa kun tuo vastuu kaavio. Se voisi olla melkoisen epäselvä. Viime vuosien vastuukaaviota olisi oikeastaan mahdotonta toteuttaa, koska kukaanhan ei oikeasti ottanut mitään vastuuta. Ellei Niittymäkeä lasketa. :D
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Vaikea tuosta uudesta "komissiosta" negaa on vielä tässä vaiheessa sanoa ja toivottavasti jatkossakaan siihen ei ole tarvetta. Siitä kuitenkin samaa mieltä veli @Jay Low kanssa, että tuo teksti oli sellaista huttua, ettei mitään järkeä. Laitetaan korulauseita jotka kuulostaa hyvältä, mutta oikeasti ei lopulta viesti mitään, muutaman sanan vaihto ja tuo sama pohja voisi olla minkä tahansa yrityksen samanlainen nollatason informaatio.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Onhan tuo nyt meriiteiltään ja kontakteiltaan mielettömän kova tiimi Ihan mihin kiekkopuulaakiin tahansa. Ei pitäisi siitä jäädä kiinni. Peukku täältä eristysalueelta.
 

Defensor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Luvialta Paraisille
Historiankirjoitus tulee vääjäämättä osoittamaan, että maaliskuussa 2020 vaikeissa olosuhteissa keskellä maailmanlaajuista pandemiaa, muurattiin Artukaisten vanhalla lentokentällä tulevan jääkiekkodynastian peruskivi. Tulevat sukupolvet kyselevät meiltä vielä “Missä olit, kun TPS julkisti johtoryhmän …”

Uusi lehti kääntyi ja tämän jälkeen mikään ei ole enää kuin ennen. Muutoksen vahvat signaalit näyttävät jäävän osalla huomaamatta päätellen siitä, että tuomiopäivän profeetat alkoivat täällä välittömästi ennustaa katastrofia ja listata virheitä, joita johtoryhmä tulee tekemään. Mikä onkin näille oraakkeleille luonnollista, onhan heille suotu oikeassa olemisen lahja ja rivien välistä lukemisen taito. Tietäjät tietää.

Mutta asiaan. Make no mistake (sanoisi nuorempi Bush), nyt ollaan hyvällä tiellä. Ainoa ongelma on, ettei ole edes huonosti koottua joukkuetta. Ei ole joukkuetta lainkaan, on joukko pelaajia, joilla on sopimus. Osalla ansaitusti ja toivotusti, osalla, koska Antsa ja kumppanit niin näkivät parhaaksi aiemmilla kausilla.
“Onnistuessamme luomme olosuhteet, jossa pelaaminen, valmennus ja urheilujohtaminen ovat kansainvälistä huipputasoa.” sanoo Westerlund. Tavoitteet, joita viime kaudella ei ollut, on nyt siis hakattu kiveen. Ehdotan, että aloitetaan kansainvälisen huipputason tavoitteleminen menestyvän joukkueen kokoamisesta. Kunnon työkalut Raipelle ensimmäiseksi. Ja tässä ei nyt vahvistukseksi riitä mikään puoliksi tapettu ryhmä, vaan puhutaan neljästä kovan luokan liikkuvasta, kamppailuvoimaisesta ja kiekollisesti taitavasta pakista ja vähintään samasta määrästä hyökkääjiä vastaavanlaisin ominaisuuksin. Säännöllinen esiintyminen oman kotimaansa maajoukkueessa katsotaan eduksi. Voi olla, ettei tämäkään riitä kuin aluksi, mutta jospa tämä välikausi pärjättäisiin näillä, samalla kun rakennetaan sitä kansainvälistä tulevaisuutta.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Montako välikautta TPS tarvitsee tähän rakentamiseen, aika monta jo ollut vaikka rohkeita ja isoja tavoitteita ennekin julistettu.

Miten muuten se Euroopan paras kasvattajaseura projekti etenee?
 

Anzi

Jäsen
Luin Erkka Westerlundin viime syksynä julkaistun Elämän peli -kirjan, joka oli kyllä melko luokaton tekele.

Kirjan kuitenkin kahlasin läpi lukien työllä sekä välillä tuskalla, ja siinä itselle tuli vaikutelma, että Erkka ei ole vahva organisatorisissa hallinnollisissa tehtävissä. On Vierumäki-casea, oloa Huippu-urheilun Muutos-työryhmässäoloa ("legendaarisessa" kalliissa kuplassa) jne..

Erkan vahvuudet tuntuvat olevan haalaritason tiedepohjaisessa tutkimusvalmennuksessa, jota hän pohtii ja ratkoo ajoittain ihan keskitason filosofisella pätevyydellä, että sitten myös mennen keittiö- ellei jopa humpuukifilosofiselle tasolle.

Jotenkin itsellä on aina ollut Westerlundista mielikuva, että hän on hieman liian yliarvostettu. Toki pari mestaruutta ja monia mitaleita, että kelpo valmentaja, mutta ei kuitenkaan ihan julkisten mielikuvien mukainen.

Ostin tosiaan tuon Elämän peliä-kirjan, koska halusin antaa Westerlundille mahdollisuuden vakuuttaa itseni, mutta ei kyllä tosiaan vakuuttanut ainakaan tuo kirja. Päinvastoin.
 
Viimeksi muokattu:

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miten muuten se Euroopan paras kasvattajaseura projekti etenee?

Tälle tavoitteelle naureskelua en edelleenkään ymmärrä. TPS on Liigan TOP-2 kasvattajaseura Kärppien ohella ja kuten joku aikanaan selvitti, Euroopan eniten TOP-10 -varauksia tuottanut seura Ristolaisesta Kakkoon jatkuneella ajanjaksolla. Ei nyt varmaankaan kokonaisuutena Euroopan paras kasvattajaseura, mutta ei myöskään niin kaukana siitä että tämä naureskelu olisi perusteltua. Suuri ongelma on ollut siinä että kasvatustyön helmistä saataisiin nauttia itse, siinä mielessä kritiikin ymmärtää, mutta onneksi tälläkin saralla on positiivista kehitystä Pajun, Nurmen, Pärän ja Viron muodossa.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Kasvattajaseura tavoitteen kysymys oli ihan vilpitön, hyvä jos on voimissaan vaikka vielä ei ihan tavoitteeseen päästy.

Lähinnä sitä meinasin viestillä, että voihan niitä tavoitteita julistella ja korulauseita tuottaa, eriasia sitten miten toteutuu. Miksi nyt kaikki menisi hyvin jos aiemmat ei ole onnistuneet yms. Kannattajat ja fanit helposti innostuu uusista linjauksista ja korulauseista, mutta minusta olisi asiallista vaatia jotain näiden tueksi.

Esim tuossa TPSn uudessa työryhmässä heiteltiin mukavia korulauseita, mutta ei oikeastaan avattu yhtäkään edes löyhästi, miten tuohon tavoitteeseen on tarkoitus päästä. Olisin itse huomattavasti optistisempi uudesta johtoryhmästä, jos siihen olisi korulauseiden rinnalle vähän avattu teorian tasolla, miten tavoitteisiin ja mahdollisiin välitavoitteisiin tarkoitus päästä.

Nyt lähinnä TPS julkisti tyhjiä lupauksia joihin voi uskoa tai olematta uskomatta. Aika näyttää, mutta tilanneteen kehitystä on ulkopuolisen hyvin vaikea arvioida.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paljon kritisoidaan TPS:n ulostuloja. Lähinnä nimenomaan sisältöä.

"Tyhjiä lupauksia"
"Korulauseita"
"Liian kunnianhimoisia tavoitteita"
"Ei kommentoida mitään"
"ymsyms"

Tässä oon hetken aikaan miettiny, että mitä TPS:n pitäisi sitten kertoa julkisuuteen, jotta oltaisiin tyytyväisiä? Kaikki ei tietenkään ikinä ole ja on niin paljon kannattajia, että aina löytyy niitä joiden mielestä tehdään asioita väärin.

Se tosin on yksipointti, että aikanaan kun Euroopan paras kasvattajaseura 2020 julkistettiin niin sen jälkeen asiasta ei ole taidettu mainita mitään? Jos tälläisiä projekteja julkistetaan niin hyvä olisi tiedottaa sen kulusta. Muuten se vain unohtuu ja muistetaan tyhjänä lupauksena vaikka asiat putkeen menisivätkin.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Suosikkijoukkue
TPS
Koivu Turusta, Urama Raumalta, Westerlund jostain mistä lie, Helminen Tampereelta... Silti vaan hyvävelikerhot ja klaanit vilisee kommenteissa. Pitäisi varmaan alkaa muista lajeista ja maista alkaa värväämään porukkaa niin kelpaisi.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Koivu Turusta, Urama Raumalta, Westerlund jostain mistä lie, Helminen Tampereelta... Silti vaan hyvävelikerhot ja klaanit vilisee kommenteissa. Pitäisi varmaan alkaa muista lajeista ja maista alkaa värväämään porukkaa niin kelpaisi.
Niin no toisaalta pitää ymmärtää, että nimistä Urama, Westerlund ja Helminen ovat profiloituneet vahvoiksi liiton miehiksi ja Koivullakin pitkä historia Erkan kanssa.

En sano, että klaanit totta olisi, mutta on tuosta "Erkan klaanista" aika paljon juttuja ennekin ollut.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Ja onhan eräs klaani ollut varsin dominoiva tässä viimeiset viisi-kuusi vuotta.

#kengätnäkyyverhonalta
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Mikäs pointti sulla tuossa klaanihuutelussa @HOOLIGAN_ ylipäätään on? Onko se jotenkin huono vai hyvä asia? Keksitkö Suomen mittakaavassa paremman saatavissa olevan kolmikon kehittämään TPS:n urheilupuolta? Siis jonkun kolmikon joka ei kuulu johonkin klaaniin.
Enhän minä ole huudellut klaaneista, kommentoin vain lehtijutun perusteella ja totesin yleisesti tiedetyn seikan, että Erkalla on huhuttu olevan klaani.

Minähän sanoin jo heti, että toivottavasti TPS onnistuu uuden ryhmänsä kanssa, viestinnässä olisi vain ollut toivottavaa. Ei mielestäni mennyt ihan nappiin.

Spekulointi ja tulosten arviointi on huomattavasti helpompaa kun tietää kokonaiskuvan tai vähintään monipuolisesti eri näkökulmista taustoja.
 

mtallskog

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No näistä klaaneista on Tepsin kohdalla huudeltu iät ja ajat ja tietysti aina negatiivisessa mielessä. Eiköhän niitä klaania, klikkejä, ryhmittymiä ja ties mitä löydy muistakin porukoista.
Ainakin tuossa porukassa laaja ammattitaito ja kokemusta ja kontakteja lajin huipulta. Antakaa nyt edes mahdollisuus.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä oon hetken aikaan miettiny, että mitä TPS:n pitäisi sitten kertoa julkisuuteen, jotta oltaisiin tyytyväisiä? Kaikki ei tietenkään ikinä ole ja on niin paljon kannattajia, että aina löytyy niitä joiden mielestä tehdään asioita väärin.

Se tosin on yksipointti, että aikanaan kun Euroopan paras kasvattajaseura 2020 julkistettiin niin sen jälkeen asiasta ei ole taidettu mainita mitään? Jos tälläisiä projekteja julkistetaan niin hyvä olisi tiedottaa sen kulusta. Muuten se vain unohtuu ja muistetaan tyhjänä lupauksena vaikka asiat putkeen menisivätkin.

Tuo on ihan hyvä pointti että korulauseiden jälkeen ne on kaikki vähin äänin haudattu jonnekin historian lehdille.

Toiseen kysymykseen oli hyvä vastaus noin tuntia ennen kirjoitustasi:

Esim tuossa TPSn uudessa työryhmässä heiteltiin mukavia korulauseita, mutta ei oikeastaan avattu yhtäkään edes löyhästi, miten tuohon tavoitteeseen on tarkoitus päästä. Olisin itse huomattavasti optistisempi uudesta johtoryhmästä, jos siihen olisi korulauseiden rinnalle vähän avattu teorian tasolla, miten tavoitteisiin ja mahdollisiin välitavoitteisiin tarkoitus päästä.

Nyt lähinnä TPS julkisti tyhjiä lupauksia joihin voi uskoa tai olematta uskomatta. Aika näyttää, mutta tilanneteen kehitystä on ulkopuolisen hyvin vaikea arvioida.

Tässähän on omatkin ajatukset tuon TIEDOTTEEN osalta kiteytettynä.

Omalta osaltani voin allekirjoittaa olevani tyytyväinen julkaistuihin nimiin. Westerlund, Urama ja Koivu on suomalaisessa jääkiekkomaailmassa paperilla erittäin kova kolmikko.

Tuohon kummalliseen liirumlaarumiin jolla tämä uutinen höystettiin en osaa oikein sanoa mitään. Tuota on hyvin vaikea edes ymmärtää kun näyttää että tuo on tullut jostain korporaatiobullshitgeneraattorista.

Monen monituista pettymystä kokeneena tuo herättää heti sen kysymyksen että tiedetäänkö siellä nyt ihan varmasti mitä ollaan tekemässä vai kohkataanko taas hyvällä tarkoituksella, mutta ilman todellista kykyä toteuttaa se. Siinä mielessä jäsennellympi ja selkeämpi tiedote olisi saanut vilpittömämmän vastaanoton. Ainakin minulta.

Näitä korulauseita kun on tässä nyt viitisentoista vuotta kuunnellut, niin ihmettelen miksi nyt pitäisi pomppia riemusta niiden kuulemisesta. Sen takia jään odottamaan tekoja, enkä piittaa lupauksista tai kauniista sanoista.

Mutta jotta mielipiteeni ei jäisi epäselväksi vedän ranskalaisilla:
-Rekryt positiiviset
-Tiedote negatiivinen
-Tiedotteen myötä roolit ja vastuunjako epäselvä (toivottavasti vain ulospäin!)
-Lopullinen onnistuminen jää nähtäväksi

Itse pidän lähestymistapaani lähinnä realistisena, ehkä pitkän synkän jakson jälkeen kyynistyneenä.

Sitä en ymmärrä miksi kriittiset äänensävyt koetaan täällä niin uhkaavina että näitä mielipiteitä pitää joukolla lähteä joka kerta lynkkaamaan. Hyvä, hyvä TPS, palstan lukeminen olisi äärimmäisen pitkästyttävää.

Tsemppiä kaikille jotka jaksavat olla joksus eri mieltä ja haluavat myös perustella sen.


Nyt tulee taas ovista ja ikkunoista, vaikka kausi loppunut jo ajat sitten. Klaani mainittu. Tulee ihan kotoisa ja retro-olo.

Mun mielestä tuo kirjoitus oli ihan looginen ja johtuu siitä että TPS:n tiedote oli huono.

En siis allekirjoita kaikkea mitä artikkelissa sanotaan, mutta aika paljon samoja asioita on täällä vatvottu.

Hyvällä tiedotteella TPS oli TAAS välttänyt monta sudenkuoppaa ja ostanut aikaa itselleen rakentaa tuota hommaa rauhassa. Mutta hyvähän se on että Tepsi vielä kiinnostaa sen verran että jaksavat kirjoittaa.

Sinänsä tuossa on urheilujohdolle helppo paikka: Usvaa putkeen ja tulosta taululle, niin kriitikot hiljenee!
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Voisi vaan veikkailla millaisia eräiden kommentit olisivat jos kyseinen kolmikko olisi julkistettu jonkun toisen liigaseuran taustalle.
Armotonta perseilyä Tepsin organisaatiolta, että hukataan tuollainen ammattitaito, joka olisi ollut käytettävissä omassa seurassa.

Joten kuten näin.
Edelleen, ei täällä taida oikein kukaan varsinaisesti henkilöiden palkkausta kritisoida, vaan TPSn huonoa tiedotusta asiasta. Asetetaan kovia tavoitteita, muttei mainita sanallakaan edes sivulauseessa miten niihin päästäisiin.

Kauniita lauseita ja tavoitteita maailmaan mahtuu, monet ovat vaan kyllästyneet siihen ettei tuloksia saada. Sensijaan muutaman vuoden välein taas lanseerataan uudet kovimmat koskaan tavoitteet pöytään jne, sekä uudet tiimit tätä vetämään. Aika päättymätön kehä, jos tulosvastuu ja kriittinen tarkastelu puuttuu. Ja tätähän se TPS touhu ainakin ulkopuoliselle näyttänyt.

Edelleen TPS nimitykset sinällään kovia ja hyviä, tiedotus oli vain puhdasta shaibaa ja tyhjiä sanoja. Ei varmaan ole liikaa vaadittu jos moni kaipaa kaiken jälkeen hieman konkretiaa ja perustaa, pelkän sokean uskon tilalle.
 

Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Isot Totovoitot, Gracefull Swamp
Eikös aiemmin kritisoitu uutisoinnin yhteydessä organisaatiorakennetta, vastuita ja valtaa. Osalla nimimerkeistä reaktio on aina negatiivinen: kaikki on perseestä, paitsi vauvat.

Eikö toimenpiteillä kuitenkin yritetä tilannetta parantaa? Tuskin siellä kukaan tahallaan reisille vedä.

Kriittinen asioiden tarkastelu on eri asia, kuin pessimistinen elämäntapa. Vain onko niin, että kun tarpeeksi kauan kun rypee kurjuudessa, ei sieltä halua edes pois. Se kun on tuttu ja turvallinen tunne. Ja vaikkakin katsomovalmennus onkin pro -tasoa, annetaan tekijöille mahdollisuus, koska historia ei ole tae tulevaisuudesta. Uskon, että tietoa löytyy myös sieltä.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Mielenkiintoista tässä uusimmassa järjestelyssä on kattojärjestötyyppisen organisaatiomallin tuominen seuratasolle. Ei välttämättä ihan toimivin ratkaisu. Saman tehon saisi kompaktimmallakin ratkaisulla. Ja samalla vastuutukset olisivat kaikille selviä. Nyt on johtoa, johdon johtoa ja johdon johtoryhmää tyylipuhtaalla torta på torta-menetelmällä. Ja miljoona mahdollisuutta paeta vastuuta parhaaseen raumalaistyyliin. Onko Paanasella & Kodisojalla oikeasti näin paljon liikaa rahaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös