TPS – strategia, arvot & identiteetti?

  • 59 261
  • 255

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Vaikka tämän kirjoituksen lähtökohtana onkin joukkueen huonot otteet viimeisen puolentoista vuoden aikana, koitetaan nyt nostaa hetkeksi terät jään pinnalta ja tutkailla joukkuetta tuotteena, yrityksenä ja ilmiönä.

Mikä on TPS:n strategia ja toimintasuunnitelma, lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä? Nykyiseltä johdolta en ole juurikaan kuullut arvioita kuin taloudellisesta puolesta, missä onkin tehty erittäin ansiokasta työtä. Entä urheilullinen puoli? Pisteitä ja katsojia kun ei tule yhtään lisää tilinpäätöstietojen perusteella.

Mitä TPS:n halutaan edustavan? Tällä hetkellä tuntuu, että TPS toimii kuin TS-yhtymä aikanaan, "olemme perinteikäs turkulainen johtotähti, kyllä sille aina kiinnostusta löytyy". Ei löydy, kiinnostus ja huomio pitää ansaita. Tämä ei mielestäni tarkoita välttämättä korkeinta mahdollista urheilullista menestystä, vaan jotain muutakin arvoa, jonka uskotaan merkitsevän kohderyhmälle. Esimerkkinä Case Ilves: manselaisjoukkue puhdisti totaalisesti kasvonsa viime kaudella ja nosti katsojamäärät saman tien uusiin lukemiin.

Tuskainen kausi takana | ILVES.COM

Ilveksen turnaround lähti kevään 2010 jumbosijasta. Joukkueen luotsiksi tullut Pajuoja myönsi silloin, että joukkueelta puuttui selkeä urheilullinen pitkäjänteinen strategia, joka johti ihme höntyilyyn pelaaja- ja valmentaja-asioissa. Kuullostaako tutulta? Ilves palkkasi tuolloin Raimo Summasen tekemään taustaprojektia joukkueen tilasta ja tulevista suuntaviivoista. Tärkeintä on kuitenkin se, että tehdyt virheet analysoitiin ja myönnettiin, ja johtopäätöksiin reagoitiin. Viime kauteen Ilves tuli nuorella, nöyrällä ja manselaisella joukkueella, jonka kanssa lähdettiin tekemään selkeästi pitkää projektia, runkopelaajiksi arvioitujen kanssa tehtiin saman tien kolme-neljävuotisia sopimuksia. Seppo Hiitelä palkattiin päätoimiseksi urheilujohtajaksi, vastuualueena urheilutoiminnan kehittäminen ja joukkueen kasaaminen. Alettiin luoda uutta Ilvestä. Tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti. Fanit olivat mukana ja antoivat tunnustuksen toiminnalle ja uudelle ilmeelle, vaikkei mitään megamenestystä vielä tullutkaan.

Ilves on nälkäinen | ILVES.COM
Lehdistötiedote 19.06.2011 : Share Ilves ry

Tepsin pelillinen identiteetti on mielestäni melko selkeä, joskaan ei kovin eksplisiittisesti julkituotu. Puhutaan taitokiekosta, kiekollisesta pelistä jne. Mutta voitaisiinko sekin ns. brändätä tai ainakin ilmaista selvästi, "TPS:n urheilullisiin arvoihin perustuen joukkue haluaa pelata sellaista ja sellaista peliä, jota halutaan toteuttamaan sellaiset ja sellaiset urheilijat." Ovatko IFK:n brändirymistely ja Etelä-Karjalaan paluuta tekevä (joskin kiekollisella pelillä paranneltu, hymiö) kusipääkiekko todella ainoat pelitapakäsitteet, jotka koko kansa tuntee? Anyway, pelillisen identiteetin yhdessä strategian kanssa tulisi määritellä, millaista urheillija-ainesta joukkueeseen koitetaan saada. Viime kausina Tepsin pelaajaliikennettä on leimannut kertakaikkinen epäjohdonmukaisuus. Pahin esimerkki oli tämä Grand-Pierre, kertakaikkisen taitamaton, kuriton ja jossain määrin epäurheilijamainen pelaaja. Ei millään muotoa Tepsiläinen pelaaja.

Ja tässä turhankin valmentajakeskeisessä kulttuurissa tulisi muistaa, että joukkueen suuntaviivat piirtää toimiva johto ja hallitus. Ei päävalmentaja. Päävalmentaja tulisi valita niillä linjauksilla ja sen strategian mukaan, jotka joukkueen urheilujohto on yhdessä omistajien ja hallituksen kanssa määritellyt. Toki valmentaja päättää, mitä kentällä tapahtuu ja osallistuu pelaajien valintaan, mutta tämä toiminta ei missään nimessä tapahdu tyhjiössä vaan sen tulisi tukeutua laajempaan viitekehykseen. Ei urheilujoukkue oikeasti eroa pk-yrityksestä millään tavalla, samoja toiminnallisia kokonaisuuksia ja lainalaisuuksia löytyy molemmista.

Ja sori taas pitkäksi menneestä avauksesta...vihellys ja aloitus omaan päähän.


- - - - - - - - - - - - - - -

EDIT: ka, Jaskan Känninen Elämä onkin kirjoittanut samansuuntaista, erittäin ansiokasta settiä Media&Julkisuus -osioon:

Edelleen penään TPS:n urheilullisen strategian perään. Tästä vaikka apuja, jos ei muuten onnistu:

TPS:n arvot (kiveenhakattu)
Esim. turkulaisuus, taitokiekko, urheilullisuus, juniorien nostaminen

TPS:n visio ( kiveenhakattu muutaman vuoden päivityksillä)
Esim. Olla top-5 seura joka vuosi

TPS:n pääteemat joukkueen rakentamiselle (kiveenhakattu, mutta päivitetään budjetin mukaan)
esim. mikä prosentti varataan joka vuosi budjetista ykkösketjulle tai maalivahdille, juniorien merkitys, taitokiekon merkitys, turkulaisuuden merkitys jne.

TPS:n valmennus ja johto:
Tukeeko valmennus ja johto päätettyä strategiaa ja arvoja jne.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvä ja paikallaan oleva ketjunavaus. Itsekkin tosiaan suolsin tuota tekstiä vähän väärän otsakkeen alle.

Sivustaseuraajalle näyttää, että urheilullista strategiaa ei ole. Tulipaloja sammutetaan, mutta strategiaa palojen ehkäisylle ei ole. Tai sitten strategia löytyy jostain syvältä pöytälaatikosta. Muutaman viime vuoden aikana palloseurassa on vieraillut jos jonkinlaista pelaajaa ja yrittäjää.

Tässä ketjussa voimme helpottaa TPS:n johdon työtä. TPS:n kannattaa tutkia maksavaa yleisöä enemmän. Helppottaa kummasti, jos sidosryhmät allekirjoittavat kabinetin visiot ja arvot. Päätökset ovat aina helpommin perusteltavissa jos nojataan sovittuun strategiaan. Poukkoilu vähenee.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Todella hyvä ketjun avaus.

Mielestäni muutoksen kannalta paras aika olisikin juuri nyt. Yritysmaailmassa huonosti menneen jakson jälkeen/aikana tutkitaan mitä on tehty väärin ja mitä tulisi korjata. Tämän jälkeen monesti imagoa kiilloitetaan ja julkaistaan jonkin näköinen pelastussuunnitelma.

Näin TPS fanin näkökulmasta, toimistolla ei vieläkään suostuta myöntämään, että ollaan vedetty vihkoon ja pahasti vaan luotetaan siihen että aikoinaan lanseerattu logon vahdos kiilloitti imagon ja pienillä muutoksilla tulevaisuus on pelastettu. Mielestäni nyt olisi loistava aika julkaista jonkinlainen suunitelma, esimerkiksi seuraavanlainen: TPS on aloittanut organisaatiouudistuksen, jonka tavoitteena on luoda Turun Palloseurasta joukkue, joka tulee pelaamaan vauhdikasta hyökkäävää jääkiekkoa. Joukkueen tavoitteena on nousta liigan kärkiryhmään 2 vuoden kuluessa. Toivoisin enemmän tälläista Amerikkalais lähtöistä markkinointia, joka on aggressiivista. Jos tavoitteisiin ei päästä, niin mitä sitten, kunhan on joku tavoite jonka eteen tehdään töitä.

Lisäksi organisaatiolta on päässyt täysin unohtumaan nyky maailmassa markkinoinnin merkitys, joka on meidän seurassa surkuhupaisaa. Syynä on että ei ole vara palkata osaavia henkilöitä. Toisaalta on aika itsetuhoisaa jättää palkkaamatta henkilöt jotka tuovat seuraan rahaa. Tuossa oli vähän aikaa sitten jonkun talouslehden teettämä tutkimus jossa verrattiin suomalaisia ja ruotsalaisia firmoja keskenään. Suurimmaksi eroksi muodostui, että tiukkoina aikoina ruotsalaiset firmat pyrkivät keksimään keinoja ansaita lisää rahaa kun taas puolestaan suomalaiset yritykset keskittyvät lähinnä menojen supistamiseen. Voitte arvata kumman maalaiset firmat menestyivät paremmin seuraavan nousukauden aikana ja pitkässä juoksussa. Ja minusta TPS:n kohdalla suositaan nimenomaan tätä suomalaista mallia.

Joten minun mielipiteeni asiaan on, että TPS:n tulisi hommata markkinoinnista ja urheilusta ymmärtävä henkilö, joka pitäisi huolta seuran tiedottamisesta ja loisi jonkilaisen strategian seuralle, jos sitä ei ole jo.

PS. Minusta on hieno nähdä, että fanit oikeasti välittävät seurasta ja yrittävät parhaansa mukaan pohtia, mikä on mennyt pieleen ja mitä voitaisiin korjata. Tätä toivon myös toimistolta. Pitäisivät jonkin pressin missä toteaisivat, että urheilullinen strategia on ollut selviytymistaistossa erittäin lyhytnäköistä ja nyt joukkueen maine pyritään palauttamaan kovalla työnteolla. Ja vastineeksi olisi kiva saada myös jotain muuta kuin, että TPS:n nettisivuja päivitetään kuulemma aktiivisimmin koko liigassa :D

Pahoittelut OT:sta
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Tässä ketjussa voimme helpottaa TPS:n johdon työtä. TPS:n kannattaa tutkia maksavaa yleisöä enemmän. Helppottaa kummasti, jos sidosryhmät allekirjoittavat kabinetin visiot ja arvot. Päätökset ovat aina helpommin perusteltavissa jos nojataan sovittuun strategiaan. Poukkoilu vähenee.

Älä nyt, ensin tuli "hallitun alasajon prosessi" johtotähdeksi, sen jlk tehtiin SWOT- analyysi edellisen toimarin tsta ja sitä toteutetaan nyt kiimaisesti. Ja sitä paitsi vitun tarmokkaasti. Siihen vielä till SMART-testi (S=specific, M=measureable, A=agreed, R=realistic, T=time specific) niin kyllä tämä tästä. Pekka Virran pelikirja operatiivista toimintaa ohjaavana dokumenttina niin ei voi paljon paremmin enää asiat olla. Kyllä näillä asiakirjoilla selkeä suunta on.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Menestyjä, kasvattaja, perinteikäs, voitonnälkäinen, edelläkävijä ja kunnioitettu, olivat arvoja, jotka FC TPS määritteli joitain kausia sitten arvoikseen. Niitä varten kyseltiin seurahenkilöstön, kannattajien, perustuulareiden, yhteistyökumppaneiden ja muiden sidosryhmien mielipiteitä seurasta. Tuskinpa kovin paljon jääkiekon puolella eroaisivat.

Jotenkin on ollut sellainen olo, että HC on ollut sellaisessa tilassa kymmenisen vuotta, että ei siellä itsekään oikein tiedetä mitä siellä tehdään. Tulihan yksi puskamestaruus tässä välissä, joten on siellä oikeitakin päätöksiä tehty, jota ilman oltaisiin nyt mitä todennäköisimmin konkassa. Kaipa siellä joka vuosi koitettaan koota niin hyvä rosteri, jonka talous antaa periksi ja aika monella kaudella on koottu jopa kalliimpi.

Teoriassa TPS:n tavoitteena pitää oleman olla Suomen parhaita seuroja millä tahansa mittapuulla tahansa mitataan, niin että keskitytään omiin vahvuuksiin.

1. Pitää menestyä. Ei sitä joka kausi tarvitse finaalissa pelata ja välillä saa ihan rauhassa flopatakin, mutta perin vittumaista on se että viimeisen kymmenen vuoden aikana taitaa olla yksi kausi, jonka aikana ollaan oltu paremmalla sijalla kuin pelaajabudjetin järjestysnumero. Ei kovin vahvaa suorittamista.


2. Turun alue tuottaa aika paljon pelaajia ja junnuja pitäisi on riittävästi. Seuraavaksi voimme sitten laskea turkulaiset NHL-pelaajat, jotka eivät olleet mukana jo viimeisen triplan aikana. Muistanko oikein, että onko Korppari ainut pois lukien muutama maalivahti, joista vain yksi taitaa olla oma junnu? Eikä siellä maajoukkueessakaan ole kamalasti turkulaisista tunkua. Toki Järvinen on seuraava potentiaalinen, mutta sekin jostain käsittämättömästä syystä pelaa pussinokissa.


3. Yksi seuran vahvuuksia on se, että se on perinteinen. Mitenkä tämä näkyy toiminnassa. No 90-juhlakautta ajateltiin kunnioittaa vaihtamalla logoa. Onneksi tämä sentään suurimmaksi osaksi saatiin kumottua. Silti hävettää vieläkin sen puolesta, joka tämän idean keksi Toki viirejä on katossa, mutta tätäkin puolta voisi kehittää runsaasti. Meillä on ollut hieno historia ja hienoja pelaajia, toivottavasti niin on tulevaisuudessakin.


4. Joukkue ollaan me. Eikä olla, me ollaan SEURA. Joukkue on ne joille maksetaan palkkaa. Toki sielläkin voi olla muutama, jotka voisivat fyysisesti tai henkisesti tatuoida TPS:n logon sydämeen. Mutta seuran identiteetti muodostuu kannattajista, muut vaihtuvat. TPS:n vahvuus pitäisi olla juuri se, että ollaan Suomen merkittävimpiä seuroja. Junnuja löytyy kolmesta lajista sen verran, että niillä täyttäisi jo yhden katsomon kokonaan. Aika vähän niitä siellä hallilla kuitenkaan näkee, vaikka kaikki sinne ilmaiseksi pääseekin. Mitä huonommin seuralla pelillisesti menee, sen tärkeämpää on se, että sillä on lojaaleja kannattajia. Länsinaapurista opintoa mitä on seurahenki.


5. Ottelutapahtuma on ihan jepa. Videotaulun sisältö on Suomen huippua, parannuksia on tullut tälle sektorille ehkä eniten tai ainakin näkyvimpiä verrattuna 90-luvun kultaisiin vuosiin. Toisaalta viime kaudella taisi olla yksi peli, jossa oli kiimaa. Kovin pitkälle ei sellaisella pärjää, että tunteet alkaa nousta pleijareissa. Olihan kevät 10 huikea, mutta muuten alle 50% täyttöasteella ei ne ottelutapahtumat mitään kovin suuria elämyksiä ole. Tunnelmakin on suhteellisen väsynyttä 90 prosentissa otteluista. En nyt tarkoita sitä, että toimiston siellä pitäisi huutaa täysillä, mutta aika paljon nekin tässä asiassa voisi tehdä sen eteen, että matsissa voisi muutakin fiilisteltävää kuin harvoin tulevat 3 pistettä ja vieraskannattajat. Koita tällä tunnelmalla sitten rakentaa uutta katsojapolvea.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
-Omasta maakunnasta pelaajiston runko, täydennettynä eteenpäin haluavilla parilla muiden kasvateilla (kuten ennen vanhaan). Runko oli täältä, mutta aina oli pari kovaa nimeä muualta kuten; Keskinen, Javanainen, Mäkelä tai vaikka Summanen

-Nopeaa taitokiekkoa pelaava joukkue, mukavaa katsoa kun kentällä tapahtuu ihan oikeasti kiekolta näyttävää, eikä mitään jarrutteluja ja neppailua

-Hyvin junnuja sisäänajava joukkue

-Pitkänjänteistä joukkueen rakentamista, yleisöä ja myös sponsoreja kuunnellaan

Näin nyt alkuun. Oikeastaan kaikki on ryssitty viimeisen 10 vuotta, pois lukien Suikkanen (miten ihmeessä sattui tarttumaan haaviin??)

Strategia voisi hyvin olla 6-joukossa joka vuosi ja 5 vuoden ajanjaksolla aina 1 mestaruus, niin jännitys ja kiinnostus säilyy. Eli ei tehdä samaa virhettä enää kuin vuoden 2001 jälkeen ja mitä Jokerit on harrastanut ja nyt Kärpät. Tottakai menestystä pitää tulla ja tavoite pitää olla korkealla, mutta minusta ei järjettömin panostuksin tarvitse hakea joka vuosi mestaruutta. Siitähän se alamäki alkoi kauden 2001 jälkeen..
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mielestäni tässä on yksi aiheellinen ketju arkistoista, joka olisi vallitsevassa tilanteessa ehkäpä hyvä kaivaa esille. Sen isompaa alustusta en jouda nyt tekemään, mutta yksi kysymys tässä sekavassa tilanteessa voisi olla, että onko meillä oikeasti tässä seurassa noita kolmea yllä mainittua tekijää ylipäätään olemassa? Arvot, mitä arvoja HC TPS edustaa? Strategia, on varmaan joku strategia niin kentällä kuin laitojen ulkopuolellakin, harmi kun se ei vain näy missään. Identiteetti, tästä voidaan varmaan olla kaikki aika varmoja. Nimittäin se tepsiläinen voittamiseen liittyvä identiteetti ja kulttuuri, ihan mikä oli kunnolla pinnassa 2000-luvun vaihteessa ja josta häivähdys nähtiin 2010-keväällä, on ryssitty todella perusteellisesti ja se on vain kaunis ja haikea muisto vain.

Yksi asia, joka voisi liittyä tähän ketjuun on se, että miksi eri tavoin lupaavat pelaajat käyvät Tepsissä floppaamassa, mutta muualla kulkee? Charles Bertrand nyt ensimmäisenä nousee mieleen. Niin paljon näitä tapauksia on viime vuosina ollut, että kyse ei voi olla enää mistään vaatimustason puutteesta tai valmennuksesta ylipäätään vaan vika on syvemmällä seuran rakenteissa, mutta missä? Siinäpä vasta aihe, jonka perkaamiseen voi kulua ketjun sivu jos toinenkin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Nyt huudellaan vieraisiin pöytiin, mutta itselleni ainakin on ilmiselvää että jotenkin tuo TPS:n johto tällä hetkellä on se mistä kenkä puristaa. Ei kuitenkaan varmaan ole kauheasti liioiteltua sanoa, että kyseessä oli vielä reipas 10 vuotta sitten Suomen parhaiten hoidettu urheiluorganisaatio ihan jokaisella tasolla valmennuksesta, junioritoiminnasta ja pelaajista aina sinne johtoon ja strategiaan saakka.

Kaikki muuthan siellä onkin jo vaihdettu. Pelaajisto myllätty monta kertaa läpi ja itsekin aidosti kauden alussa ajattelin, että nyt on TPS:llä semmoinen joukkue kasassa, että tuolla ei voi oikeasti enää flopata. Mestarisuosikki oli itselleni vielä kauden alkaessa.

Ja noh.. ei varmaan teikäläisille tarvitse tulla kertomaan, että tuosta loistosta ei ihan kamalasti enää mitään ole jäljellä. Paljon jotenkin kuvastaa se, että "hieman" vielä pelivuosistaankin enemmän denamaisen habituksen päälleen napannut Marko Kiprusoff on hallituksessa.

Minä en niin näiden johtohenkilöiden taustoista tiedä, mutta voiskos tässä nyt olla vähän semmoinen bisnesmiesten pelinappula syndrooma käsillä. Mennään bisnespää edellä ja se urheilullinen puoli on jäänyt ihan poskelleen. Lisäksi eikös toi aikamoinen hyvä-veli-verkosto ole tuo teidän johtoryhmä, kun siellä näitä vanhoja tepsiläisiä tosiaan Kiprusta lähtien väkisin roikotetaan?

Ei tuossa kun tarkemmin ajattelee, ole oikein päätä eikä häntää. Toisaalta vaikuttaa, että homma on jämähtänyt jonnekin 90-luvun loistoon, eikä ole vieläkään herätty siitä että se ei enää vuonna 2014 kanna. Mutta sitten toisaalta jotenkin kaikista pelaajista ja valmentajista huokuu semmoinen, että tuo ilmapiiri on jollain tapaa myrkyllinen. Ei minusta muuten mitenkään selitä sitä, että kaikki huippu ulkomaalaiset joita sinne kuitenkin vuodesta toiseen raahataan, ovat ihan rivimiehiä verrattuna siihen mitä edellisissä seuroissa ovat esittäneet. Tepsillä on jotenkin kyky muuttaa hyvät pelaajat ihan rupu-ukoiksi.

Ja sitten varmasti olettekin jo kaiken tarpeellisen saaneet sanotuksi näistä Vittasmäistä, Frimaneista sun muista sankareista, jotka jostain syystä siellä vuodesta toiseen vaan kurvailevat, vaikka ainakin kannattajien jutuista ilmenee, että ei peliesitykset kamalasti silmiä hivele.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Minusta alkaa pikkuhiljaa tuntua että tämä "Turun tauti" on pahempi kohtalo suurseuralle kuin divariin tippuminen. Ei ole teillä helppoa. Koittakaa kestää, pakkohan tuon on joskus paremmaksi kääntyä!
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Pakko kompata edellistä kirjoittajaa ( adolf ).. kyllähän Tepsissä oli " kulta on värimme " mentaliteetti ja kieltämättä se siltä näyttikin, että pelasi siellä ketä tahansa, niin kultaa vuollaan.
Kun TPS aikoinaan ohitti Ilveksen maraton taulukossa, niin Tepsiläinen kommentaattori kertoili.." Tepsi ohitti Ilveksen ja lopullisesti " ..saattoi siinä toki niinkin käydä.
Outoa on se, ettei homma nykyään toimi.. vahvistukset on kovaa tasoa ja omista junnuistakin on jälleen alkanut tulemaan liukuhihnalla pelimiehiä. Ehkä se vaan vie oman aikansa... Eikä tuosta edellisestä mestaruudesta nyt niin valtavasti aikaa ole :)
 

-TMA-

Jäsen
Nyt huudellaan vieraisiin pöytiin, mutta itselleni ainakin on ilmiselvää että jotenkin tuo TPS:n johto tällä hetkellä on se mistä kenkä puristaa.
...
Kaikki muuthan siellä onkin jo vaihdettu.
...
Ja noh.. ei varmaan teikäläisille tarvitse tulla kertomaan, että tuosta loistosta ei ihan kamalasti enää mitään ole jäljellä. Paljon jotenkin kuvastaa se, että "hieman" vielä pelivuosistaankin enemmän denamaisen habituksen päälleen napannut Marko Kiprusoff on hallituksessa.

Minä en niin näiden johtohenkilöiden taustoista tiedä, mutta voiskos tässä nyt olla vähän semmoinen bisnesmiesten pelinappula syndrooma käsillä. Mennään bisnespää edellä ja se urheilullinen puoli on jäänyt ihan poskelleen. Lisäksi eikös toi aikamoinen hyvä-veli-verkosto ole tuo teidän johtoryhmä, kun siellä näitä vanhoja tepsiläisiä tosiaan Kiprusta lähtien väkisin roikotetaan?

Olisi varmaan pitänyt jättää tähän vaan vastaamatta, mutta katsoin vasta nyt hiljattain julkaistun Saku Koivusta kertovan upean dokumentin ja tunteet ovat vielä pinnassa. Kiinnostusta näyttää näköjään TPS:n tilanne herättävän liigatasolla. Olen usein todennut näissä tapauksissa, että tässäkin on se hyvä puoli, että onneksi TPS herättää tunteita.

Siinä tapauksessa olisin huolissani, jos tuosta hienosta seurasta ei enää välitettäisi edes niiden 7-1-tappioiden jälkeen. Tästä huolimatta on ihan pakko nyt tarttua vielä tähän vähän yksityiskohtaisemmin... Ensinnäkin viittaat, että kaikki muu onkin jo vaihdettu. Niin, no tuo HC TPS Turku Oy:n hallitus siis vaihdettiin juuri keväällä. Toiseksi Marko Kiprusoff ei ole ollut enää hallituksessa nyt viimeiseen kuukauteen (linkki TPS:n sivuille).

Netistä kyllä löytyy helposti lisätietoa hallituksesta enkä ihan ymmärrä mainitsemiasi perusteita (linkki TPS:n sivuille). Itse näkisin, että vaikka mediahuomio liigaseuroilla onkin huomattava, niin esim. liikevaihtoon nähden onhan tuo hallitus melko nimekäs ja pätevä. Puheenjohtajana löytyy kokenut hallitusammattilainen ja entinen merkittävän pörssiyhtiön toimitusjohtaja Matti Perkonoja, varsin selkein ja kunnianhimoisin tavoittein toimintaansa eteenpäin kehittämään lähteneen TPS Juniorijääkiekon puheenjohtaja ja yrittäjä Mika Eskola, moninkertainen jääkiekon Suomen mestari ja entinen toimitusjohtaja Jouko Narvanmaa, teatteripuolella taitonsa niin näyttelijänä, ohjaajana kuin myös teatterijohtajana osoittanut Mikko Kouki, ja sen aiemmin mainitun merkittävän pörssiyhtiön hallinto- ja lakiasianjohtaja Markku Suvanto sekä erään pienen pelitalon yksi perustajista ja toimitusjohtaja Ilkka Paananen.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jahas, no sitten TPS:n nettisivut eivät ole vielä ajan tasalla mitä tulee tuohon Kiprusoffiin.

Kieltämättä onhan siinä kaikennäköistä meriittiä. Mutta mitä niillä on merkitystä ihan tässä päivässä? Jos tulos on vuodesta toiseen paskaa, niin ei ne menneisyyden meriitit kauheasti vaakakupissa paina. Tällä päivällä on merkitystä.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Jahas, no sitten TPS:n nettisivut eivät ole vielä ajan tasalla mitä tulee tuohon Kiprusoffiin.

Kieltämättä onhan siinä kaikennäköistä meriittiä. Mutta mitä niillä on merkitystä ihan tässä päivässä? Jos tulos on vuodesta toiseen paskaa, niin ei ne menneisyyden meriitit kauheasti vaakakupissa paina. Tällä päivällä on merkitystä.

Hallituksen vaihdosta on kyllä niin vähän aikaan, että uusi hallitus on joutunut pelaamaan aika pitkälle niillä pelimerkeillä mitä vanha löi käteen. Suikkasen kanssa ollut sukset ristissä jo pitkään, joten valmentajan vaihto oli vain ajan kysymys. Siitä voi olla montaa mieltä tietysti kannattiko vaihtaa.

Itse olen sitä mieltä et nyt pitää vain kaivaa se nöyryys jostain ja lähteä pitkäjänteisesti rakentamaan. Seura ui niin syvällä, että eihän tuonne saa edes rahalla ostettua ketään tervepäisiä pelaajia.
 
Hallituksen vaihdosta on kyllä niin vähän aikaan, että uusi hallitus on joutunut pelaamaan aika pitkälle niillä pelimerkeillä mitä vanha löi käteen. Suikkasen kanssa ollut sukset ristissä jo pitkään, joten valmentajan vaihto oli vain ajan kysymys. Siitä voi olla montaa mieltä tietysti kannattiko vaihtaa.

Tämä on totta. Niillä pelimerkeillä pelataan. Mutta uuden hallituksen tärkein päätös tähän asti on ollut Elomon valinta seuraavaksi valmentajaksi. Oliko tämä hyvä päätös? Jää nähtäväksi, mutta eilisen perusteella villi arvaukseni on että tuskin.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Voi mennä ohi, kun en ole TPS:n otteita niin tarkkaan seurannut, mutta puuttuuko joukkueesta henkinen johtaja?
Nyt siellä on avainrooleissa palkkasotureita ja käytännössä ratkaisuhetkillä pelkkiä ulkomaalaispelaajia jäällä.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Turkulaisuuttahan on yritetty painottaa ja korostaa markkinointia myöten. Luulisi siitä omasta porukasta sitä johtajuuttakin löytyvän. Lassila, Petu jne. Onhan se toki totta, että paljolti ollaan silti ulkomaalaisten "palkkasotureiden" varassa. Liikaakin.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Osa tätä turkulaisuutta olisi myös se, että vanhoihin pelaajiin tai TPS-kasvatteihin ei poltettaisi kerrasta toiseen siltoja, koska yhden oman kasvatin kanssa kun meneet sukset ristiin, niin tämä voi sulkea samalla myös muita ovia, kun maine seurasta leviää. Case Vaha nyt on täysin oma lukunsa ja jopa ketjunsakin, mutta minkä takia Tomi Kalliota esimerkiksi on niin kovin vaikeaa kotiuttaa Tepsiin vuodesta toiseen? Lähelle on kuulemma päästy, mutta sitten ovat iskeneet erimielisyydet. Artturi Lehkosen perään joskus tulevaisuudessa on varmasti myös turha kysellä. Esimerkkejä riittää varmasti muitakin. Mikäli seuran arvot olisivat kunnossa, niin tällaista ei pääsisi koskaan tapahtumaan.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Siinä tapauksessa olisin huolissani, jos tuosta hienosta seurasta ei enää välitettäisi edes niiden 7-1-tappioiden jälkeen.

Valitettavasti tämä tilanne lähenee tai on jo edennyt monille siihen pisteeseen, että ei enää jaksa välittää. Fakta on kuitenkin se, että tässä on palloseura taapertanut lähes 10 vuotta yhtä suonenvetoa lukuunottamatta. Enää ei voida sanoa, että yksi huono peli (tai yksi huono kausi) sinne tänne. Turha täällä on enää mistään strategioista lässyttää ja toistaa samaa kavaa, jota ollaaan hoettu jo lähes koko jatkoajan historian ajan. Jotkut asiat eivät näemmä muutu.

Kesällä oli selkeästi yritystä uudelle tulemisella ja siksi ehkä viime otteet taas herättävät enemmän vitutusta. Uusi hallitus, panostuksia, hunatajavideo, mökki täyteen avaukseen .. "ja pläts"... sama agenda taas palannut (vastuunpakoilua, poukkuilua, linjattomuutta, tulipaloja). Saa olla ensi kesänä aika monta "mattiajateppoa" videolla, jotta maksavat sidosryhmät jaksavat innostua suuremmin.

Pointti on, että hallitus ei voi nyt odottaa ensi kevään yhtiökokousta, vaan kurssi on saatava käännettyä ennen tavalla tai toisella. Riskinottokykyä on ja radikaaleja toimenpiteitä vaaditaan. Tilanneanalyysi -> toimenpiteet -> seuranta (herkällä korvalla). Näitä steppejä auttaa jos on syvä ymmärrys itse tuotteesta (joukkue) ja sidosryhmistä (maksavasta yleisöstä, ostokäyttäytymisestä jnejne.)
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Turkulaisuuttahan on yritetty painottaa ja korostaa markkinointia myöten. Luulisi siitä omasta porukasta sitä johtajuuttakin löytyvän. Lassila, Petu jne. Onhan se toki totta, että paljolti ollaan silti ulkomaalaisten "palkkasotureiden" varassa. Liikaakin.

Tässä on vaan se ongelma, että paikallisuuteen satsaaminen on kaikesta huolimatta melko amatöörimäinen hanke 2010-luvun pro hockeyssa. Eiköhän joukkue kuitenkin koota parhaista mahdollisista pelaajista, ei siten että Heidekenin passi määrittää asioita. Jos pakettiin mahtuu paikallisia junnuja/paluumuuttajia niin fine, mutta muuten mennään muilla spekseillä kuin lähtökohtaisella turkulaisuudella. Ei tää mikään Montreal kuitenkaan oo hei.

TPS on vaihtanut pelaajat ja valmennuksen nyt aika monta kertaa. Josko rekrytoinnin suuntaan katsottaisiin myös. Olisiko siellä jotain mikä ei kestä vertailua muihin paikkakuntiin?
 
Arvostamani -TMA- unohtaa pelin ulkopuolisia asioita (hallitus, utj, tj, jne...) kommentoidessaan itse pelin. Peli on paras markkinointivaltti ja sitä ei saada kuntoon Perkonojan ja kumppaneiden kokouksissa vaikka siellä olisi mentorina Bill Gates ja Mel Gibson.

Ja yhä ihmettelen Mikko Koukin kompetenssia ko. konklaavissa, mutta ei nyt peliä laiteta Mikon piikkiin, koska hän on vaan fani.

Mutta niin kauan kun piiri pieni pyörii, muutosta ei tule. Jossain olikin hauska heitto, että saisiko TPS:n nettisivuille Jukka Koivun haastattelun, jossa kertoisi toimenkuvastaan ja siitä miten on omasta mielestään mennyt.

Muita lääkkeitä ei ole kuin: tj(?) vaihtoon, utj vaihtoon, oikea koutsivalinta, runkopelaajien (keitä sitten ovatkaan) sitouttaminen, junnujen oikea-aikainen hyödyntäminen (ja sitouttaminen rehellisellä pelillä). Nimiä en osaa heittää ;)
 

-TMA-

Jäsen
Arvostamani -TMA- unohtaa pelin ulkopuolisia asioita (hallitus, utj, tj, jne...) kommentoidessaan itse pelin. Peli on paras markkinointivaltti ja sitä ei saada kuntoon Perkonojan ja kumppaneiden kokouksissa vaikka siellä olisi mentorina Bill Gates ja Mel Gibson.
Tässä asiassa adolf nimenomaan keskittyi pelin ulkopuolisiin asioihin ja vastasin huutoon. Pyrin yhä pitämään itseni erossa pelillistä asioista ja suhtautumiseni sekä kommentoinnin melko neutraalina tai vähintään positiivissävytteisenä.

Ja ymmärrän kyllä pelin merkityksen markkinoinnillisesti, mutta vierastan silti "parhaan markkinointivaltin" -tittelin asettamista sille, sillä valitettavan usein tämä ajattelumalli passivoittaa muun toiminnan. Kokonaisuus ratkaisee.

Pelilliset asiat ja tapahtumat kaukalossa voivat parhaillaan tukea muuta markkinointia tai toimia jo yksistäänkin vetovoimana, mutta vaikka kaukalossa tulee turpaan, niin ei se tarkoita, että muuten pitäisi passivoitua ja odottaa vain sitä voittoisaa peliä. Tähän et nyt suoranaisesti viitannut, mutta tällaisen havainnon olen ylipäätään monta kertaa bongannut urheilumarkkinointiin liittyvästä keskustelusta ja kärjistin hieman.

Edit: lainausten korjaus
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Ja ymmärrän kyllä pelin merkityksen markkinoinnillisesti, mutta vierastan silti "parhaan markkinointivaltin" -tittelin asettamista sille, sillä valitettavan usein tämä ajattelumalli passivoittaa muun toiminnan. Kokonaisuus ratkaisee.

Tottakai, mutta peli on kokonaisuudesta 99%, kaikki muu on vain oheissälää. Ei ilmaisilla nakeilla tai Linnateatterin improilla katsomoja täytetä loppupeleissä. Esmes PNG on noussut urheilullisella satsauksella, ei sillä että joku heittää kärrynpyörää välikentällä.
 

-TMA-

Jäsen
Tottakai, mutta peli on kokonaisuudesta 99%, kaikki muu on vain oheissälää. Ei ilmaisilla nakeilla tai Linnateatterin improilla katsomoja täytetä loppupeleissä. Esmes PNG on noussut urheilullisella satsauksella, ei sillä että joku heittää kärrynpyörää välikentällä.
En tuotakaan prosenttia allekirjoittaisi. Hyvänä esimerkkinä omasta mielestäni voidaan käyttää vaikkapa Jokereita. Kyllä, peli kulkee ja on hyviä pelaajia, mutta ei se peli silti noin keskiössä ole nykyisen ilmiön ja yleisömenestyksen kannalta.
 
En tuotakaan prosenttia allekirjoittaisi. Hyvänä esimerkkinä omasta mielestäni voidaan käyttää vaikkapa Jokereita. Kyllä, peli kulkee ja on hyviä pelaajia, mutta ei se peli silti noin keskiössä ole nykyisen ilmiön ja yleisömenestyksen kannalta.

Uskallan olla eri mieltä. Vai ethän sinä oikeasti usko, että jos Jokerit olisi KHL:n heittopussi häviten ottelun toisensa perään pelitavattomalla kohelluksella, käsittämättömillä muilla ulkopelillisillä kuvioilla ryyditettynä, ilmiö kantaisi? Vai ymmärsinkö väärin? Mikä siinä on keskiössä? Taitava markkinointi? Nakkimukit? Hallin sijainti? Lipunhinnat? Penkkien väri? Erätaukokilpailut?...?

Ja mitä tulee tuohon Pressiboxin prosenttiin, minulle se on 100. Itseäni ei kiinnosta vähääkään mikään muu hallilla kuin peli.
Suon toki alemmat prosentit kaikille muille, mutta en saa firman korteilla enää edes sidosryhmiäni pakotettua katsomoon. Heillekin peli on ainakin 98%. Eivät edes käy alhaalla murkinalla, vaikka olisi mahdollisuus.

Mutta jos (lähes) joka osastolla vedetään vihkoon, käy toisin kuin Jokereilla nyt. Ja voit olla varma, että edellisen kirjoittaminen ei ollut helppoa. Eli ymmärrän ihan hyvin kokonaisuuden merkityksen, mutta toinen näkökulma ei saa syödä toista, vaan niiden on tuettava toisiaan. Nyt näin ei TPS:ssa tapahdu. Vai tapahtuuko sinun mielestäsi? Jos, olen huolestunut.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä sitä mahdollista jääkiekko-otteluun lähtemistä miettii monelta muultakin kuin itse pelin kannalta. Että mitä muuta tekemistä sitä samana iltana on. Että mitenkäs tämä lapsenhoito, ja että tohtiiko sitä lasta jääkiekko-otteluun ylipäätään tuoda. Että miten sieltä saa ruokaa. Että miten sieltä pääsee pois, ja mihin aikaan. Että pääseekö siellä sopivaan soppeen istahtamaan rauhassa kun jälkikasvulta loppuu kiinnostus. Että onko siellä tarjolla jotakin kiinnostavaa myös seurueen sellaisille jäsenille, jotka eivät tuosta pelistä tai juuri noista joukkueista niin.

Ja niin edelleen. On joukkueella ja sen menestyksellä suuri, suorastaan suurensuuri, merkitys, mutta kuten -TMA- kirjoittaa, ei se ole kaikki kaikessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös