PäätyynAsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Keskinkertaisesti, mutta potentiaalia vilautellen aiemman ammattilaisuransa pelanneita ruotsalaispelaajia on saapunut koko viimeisen vuosikymmenen ajan tasaisesti Liigaan, mutta vahva mutuni sanoo, että joukkueisiin on siirtynyt puolentoista kuukauden kuluttua alkavalle Liiga-kaudelle huomattavan suuri määrä sinikeltaista passia kantavia uusia pelaajia, kun verrataan aiempiin vuosiin.

Voimistuneen ilmiön takana ovat takuulla Matushkinin, Thorellin ja Strömwallin kaltaiset tähtitarinat, mutta varmasti myös Leijonien maailmanmestaruus saa ruohon näyttämään vihreämmältä Pohjanlahden toiselle puolelle. Minusta tuntuu jopa hieman siltä, että Liigaan tulee nykyään yhtä kovan cv:n/potentiaalin omaavia ruotsalaisia kuin pohjois-amerikkalaisia kiekkoilijoita. Vuosikymmenen alussa näin ei muistaakseni todellakaan ollut.

Ilmiö on mielestäni sen verran huomattava, että avasin tämän ketjun. Tarkoituksena tässä on siis vertailla ja tarkailla Liigassa nimenomaan ensimmäistä kertaa ensi kaudella pelaavien ruotsalaispelaajien otteita. Kuka tekee "Strömwallit" ja saa ison rahan sopimuksen ulkomaille? Kuka palaa maitolaivalla Allsvenskaniin?

Joukkeiden omilla palstoilla uusille ruotsalaisille perustetut ketjut ovat keränneet mielenkiintoa myös vastustajien faneilta, jotka ovat tulleet vertailemaan tuoretta hankintaa oman joukkueensa saman pelipaikan uuteen ruotsalaispelaajaan. Uskon siis, että tälle kollektiiviselle ruotsalaiskeskustelulle löytyy myös tilausta.
Jos kuulun mielipiteeni kanssa kuitenkin vähemmistöön modet voivat siirtää avaukseni sopivampaan, jo olemassa olevaan ketjuun.

Liiga-joukkueiden kaudelle 2019–2020 hankkimat ruotsalaispelaajat

Maalivahdit:
Stefan Steen, 26 vuotta, Sport.
27 ott. 89,4 %, Örebrö HK, SHL (viime kauden ottelumäärä, joukkue ja torjuntatilasto, muiden pelipaikkojen pelaajilla tehopisteet) Sopimus: 19/20

Puolustajat:
Ludwig Byström, 25, Kärpät.
71 ott. 4+26=30, Springfield Thunderbirds, AHL. AHL 260 ott. 0.35 ppg ja SHL 140 ott. 0.16 ppg. (ammattilaisuran kaksi aiempaa liigaa, niiden ottelumäärät ja tehopisteiden keskiarvo ottelua kohden molempien osalta). S: 20/21

Robin Press, 24, Lukko. 40 ott. 2+8=10, Färjestad BK, SHL. SHL 102 ott. 0.14ppg ja ECHL 82 ott. 0.66 ppg. S: 19/20+1

Alexander Ytterell, 28, Tappara. 43 ott. 2+6=8, HV71, SHL. SHL 104 ott. 0.21 ppg ja Allsvenskan 133 ott. 0.50 ppg. S: 19/20

Filip Windlert, 26, TPS. 44 ott. 2+9=11, AIK, Allsvenskan. Allsvenskan 200 ott. 0.22 ppg ja SHL 10 ott. ei tehopisteitä. S: 19/20

Henrik Larsson, 24, TPS. 33 ott. 4+20=24, BIK Karlskoga, Allsvenskan. Allsvenskan 288 ott. 0.42 ppg ja SHL 54 ott. 0.02 ppg. S: 19/20

Jakob Stenqvist, 21, Ässät. 52 ott. 6+15=21, IF Björklöven, Allsvenskan. Allsvenskan 135 ott. 0.35 ppg ja SHL 2 ott. ei tehopisteitä. S: 20/21

Simon Åkerström, 24, Ässät. 50 ott. 5+21=26, IF Björklöven, Allsvenskan. Allsvenskan 141 ott. 0.33 ppg (pelannut aiemmin aikuisiällä vain Division 1:ta) S: 19-20+1

Hyökkääjät:
Sebastian Dyk, 26, HIFK.
50 ott. 28+28= 56, Södertälje SK, Allsvenskan. Allsvenskan 334 ott. 0.57 ppg ja SHL 40 ott. 0.13 ppg. S: 19/20+1, laitahyökkääjä

Fredric Weigel, 27, Jukurit. 52 ott. 9+32=41, AIK, Allsvenskan. Allsvenskan 159 ott. 0.66 ppg ja SHL 7 ott. 0.14 ppg. S: 19/20, keskushyökkääjä

Pathrik Westerholm, 27, Lukko. 51 ott. 7+20=27, Frölunda HC, SHL. SHL 217 ott. 0.49 ppg ja Allsvenskan 179 ott. 0.58 ppg. S: 19/20, keskushyökkääjä.

Ponthus Westerholm, 27, Lukko. 52 ott. 8+12=20, Frölunda HC, SHL. SHL 256 ott. 0.35 ppg ja Allsvenskan 162 ott. 0.47 ppg. S: 19/20, laitahyökkääjä.

John Persson, 27, Saipa. 27 ott. 9+2=11, Mora IK, SHL. SHL 181 ott. 0.31 ppg ja AHL 177 ott. 0.42 ppg. S: 19/20, laitahyökkääjä.

Anton Holm, 29, TPS. 39 ott. 18+20=38, AIK, Allsvenskan. Allsvenskan 242 ott. 0.57 ppg (pelannut aiemmin aikuisiällä vain Division 1:ta). S: 19/20, laitahyökkääjä.

Yllä olevasta koosteen tyngästä voidaan siis todeta, että "parhaassa pelaajan iässään" vähän alle kolmikymppisiä tai kyseistä ikää vielä usean vuoden odottavia ruotsalaisia vyöryy tulevalle Liiga-kaudelle suurella kädellä. Tulevalla kaudella Liigassa pelaa vähintään kolme AIK:ssa viime kaudella kiekkoillutta ruotsalaista. Täydennän listaa mahdollisten tulevien hankintojen mukaan.

Veikkaukseni (suhteutettuna rooliinsa) topeista: Byström, Ässien pakit, Dyk ja Pa. Westerholm.
Flopit: Windlert ja Persson.
Loput vetävät kivasti joukkueen tukena erottumatta juurikaan huonossa tai hyvässä.

Sana on ehdottoman vapaa.
 
Viimeksi muokattu:

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
Vähän ehdin kaipaillakin jotain tällaista ketjua, jossa voi kerralla seurata koko petteriryhmää. Hyvä avaus ja kiitoksen viitseliäisyydestä.

Tosiaan hyvässä iässä olevia ukkeleita kaikki, ei ole jäähdyttelijöitä tai ekaa kertaa miesten sarjoissa -heeboja.

Ennakkoon tilastojen puolesta aika yllättävänkin kovia tehoja Lukon Westerholmit ja SaiPan Persson tehnyt SHL:ssä, kun toisilla taas ei sitä kokemusta vielä ole ollenkaan. Tämähän ei tietenkään tarkoita vielä mitään siitä kuka kenties tulee onnistumaan. Allsvenska-tyypitkin on ihan kivasti tehoilleet tuolla.

Mielenkiintoista. Hyvä Malte!
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Hyvä ketjunavaus ja uskon että keskustelua asian tiimoilta riittää. Mielenkiintoinen ilmiö kerrassaan eikä ainakaan laske Liigan tasoa tai sen osakkeita.

Itse taas olen, värilaseilla tai ilman, sitä mieltä että Persson tulee olemaan kova täsmäase SaiPalle ensi kaudella tehden +40 pojoa. En ole vielä bongannut minkälaisilla ketjuilla joukkue ekoihin treeneihin lähti mutta itse asettaisin rohkeasti kasaan vanhojen aikojen tyyliin roolitetun ketjun Zaborsky-Ramstedt-Persson. Tossa olisi vähän kaikkea mitä voittava ykkösketju onnistuessaan tarvitsee. Ennakkoon vahvasti tuntuu ettei tuo ketju tule toteutumaan, mutta aina saa toivoa. Ylivoimalla herrat taatusti tapaavat viimeistään.
 
Maassa jota sika johtaa porsaat pyrkii ylöspäin

Punamusta

Jäsen
Edellisiä kirjoittajia kompaten, haluan kiittää mielenkiintoisesta ja hyvästä ketjunavauksesta. Lukon Westerholm-veljespari sekä Jukureiden kuumahattu Weigel ovat meikäläisen papereissa kiinnostavia tapauksia.

Ässien molemmat nuoret ruotsalaisluudat ovat tosiaan pelanneet viime vuosina Allsvenskanissa ihan mairittelevilla tehopisteillä. Stenqvist on tosin ottanut vähän enemmän rangaistuksia kuin Åkerström. Tietoni kaksikosta ovat vähäiset, mutta kauden aikana karvojen laatu paljastuu. Steqvistin luistelua ollaan ainakin kehuttu Pohjois-Amerikan puolella.

Pelaajat ovat ikänsä puolesta niitä kuuluisia parhaimman iän pelureita, vajaa kolmekymppisiä mutta myös jonkin verran yli kahdenkymmenen. Ei täysiä raakileita taikka nelikymppisiä ehtoopuolen partoja, vaan uralleen nostetta ja vauhtia janoavia svenssoneita. Toivottavasti mahdollisimman moni onnistuu henkilökohtaisissa tavoitteissaan. Välkommen till Finland, ni alla svenskarna!
 

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
En liian tarkkaan ole näitä kaikkia kesällä seurannut... Voisiko joku laittaa hyökkääjien pelipaikat näkyviin? Siis cena vai wingeri.

P.s. Sopparin pituus olis kiva ylläri.
 

Punamusta

Jäsen
En liian tarkkaan ole näitä kaikkia kesällä seurannut... Voisiko joku laittaa hyökkääjien pelipaikat näkyviin? Siis cena vai wingeri.

P.s. Sopparin pituus olis kiva ylläri.
Täältä tulee. Fredric Weigel ja Pathrik Westerholm ovat senttereitä, loput eli Sebastian Dyk, Ponthus Westerholm, John Persson ja Anton Holm laitureita. Sopimukset menevät ensi kauden ruotsalaisilla seuraavasti:

Jakob Stenqvist, Ässät: 2v
Ludwig Byström, Kärpät: 2v

Robin Press, Lukko: 1+1v
Sebastian Dyk, HIFK: 1+1v
Simon Åkerström, Ässät: 1+1v

Alexander Ytterell, Tappara: 1v
Anton Holm, TPS: 1v
Filip Windlert, TPS: 1v
Fredric Weigel, Jukurit: 1v
Henrik Larsson, TPS: 1v
John Persson, SaiPa: 1v
Pathrik Westerholm, Lukko: 1v
Ponthus Westerholm, Lukko: 1v
Stefan Steén, Sport: 1v

14 pelaajasta kahdella on parin vuoden sopimus, muilla yksivuotinen tai mukana optio. Tiedot ovat luonnollisesti Elite Prospectsista.
 

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
Tuo HIFK:in Sebastian "nieuwen"Dyk vaikuttaa kyllä pojojensa puolesta ihan liian hyvätä Liigaan. Tuollaisilla lähtötasoilla on yleensä dominoitu Liigaa. Hyvät ja vastaavat verrokit ovat Thorell ja Strömwall.

Toki sieltä Allsvenskanista on floppejakin raijattu kuten tämä: Mitch Wahl at eliteprospects.com , samoissa maalimäärissä heiluttiin Ruotsin divarissa Dykiksen kanssa.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuo HIFK:in Sebastian "nieuwen"Dyk vaikuttaa kyllä pojojensa puolesta ihan liian hyvätä Liigaan. Tuollaisilla lähtötasoilla on yleensä dominoitu Liigaa. Hyvät ja vastaavat verrokit ovat Thorell ja Strömwall.

Toki sieltä Allsvenskanista on floppejakin raijattu kuten tämä: Mitch Wahl at eliteprospects.com , samoissa maalimäärissä heiluttiin Ruotsin divarissa Dykiksen kanssa.
Wahlilla ei oikein jalka riittänyt liigaan. Eikä muut ominaisuudet kompensoinut sitä riittävästi ja maalipaikoille pääseminen oli hankalaa.
 
"Mä imin jos sillon hunajaa, kun sulla oli vielä tutti suussa:D" -Vanha Len

Knap

Jäsen
Onnistujat:
Byström
Stenqvist
Dyk
Holm
Ponthus Westerholm
Pathrik Westerholm


Flopit
Press
Weigel (pidän mielenkiintoisena kyllä noin muuten)

Onnistujana pidän sitä, että on asetettujen ennakko-oletusten tasoinen. Esim. Byström on Kärpissä TOP-4 pakki tai Dyk olisi TOP-6 tehokas hyökkääjä IFK:ssa.
Floppi on taas, että ei pysty vastaamaan odotuksiin. Esim. Weigel voi olla yleisön lemmikki, mutta ei tehollisesti sitten kärkisentteri.
 
KalPa, Brad Marchand #63

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bobs & vagene
Ihan puhtaalla perskutinalla odotan, että Weigel on sellainen Sailio 2.0, joka tekee hyvät 2. ketjun tehot (30+ pts), ajaa kovaa ja kamppailee julmetusti. Epäilemättä pääsee noilla otteilla heimolaisten suosioon ja vastustajan kannattajien ihon alle.

Tämä siis JYPin kannattajana.
 
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Optimistinen olen, kun Antsa on näissä Allsvenskan hauissa osunut ihan hyvällä prosentilla tähän mennessä. Thorell, EJ, Haukeland. Erik Nyström pelasi vain 18 ottelua, mutta teki niissäkin kuitenkin 11 tehopistettä, eli kai se osui ainakin jotenkin vaikka sitten henkilökohtaisista syistä sopimus purettiinkin.

3 täysosumaa olisi silti melkoinen lottovoitto, mutta uskoa löytyy kyllä että kaikki 3 pysyvät liigavauhdissa ja joku yllättää vielä muutkin.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin IFK-kannattajana itselläni on Sebastian Dykiä kohtaan suht. kovat odotukset. Kuulemani mukaan sellainen Joonas Rask-tyylinen pelaaja ja ottajia olisi ollut myös SHL:ssä. Toki vaikuttaa, että minkälaiseen rooliin päätyy ja kuinka paljon saa ylivoimavastuuta, mutta oikein roolitettuna voi tehdä yllättävänkin paljon pisteitä. Esimerkiksi joku Saarinen-Lundell-Dyk saattaisi olla kokeilemisen arvoinen koostumus.

Tästä vähän videoklippiä viime kaudelta: Sebastian Dyk SSK målsvep 18/19 .. Etenkin kohdissa 00:29, 01:18 & 02:06 näkyvät maalit ovat varsin päteviä suorituksia.
 

PäätyynAsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onko nämä Lukon ruotsalaiset puolilappalaisia, kun ylimääräinen kirjain molemmilla nimessä.
Karlskornasta kotoisin ovat eli suunnilleen niin etelästä kuin Ruotsin rajojen sisäpuolella voi olla.
Mielenkiintoista nähdä montako kertaa etunimensä kirjoitetaan väärin mediassa. Itsekin unohdin ensin aloituspostauksessa toiselta veljistä H-kirjaimen pois.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Karlskornasta kotoisin ovat eli suunnilleen niin etelästä kuin Ruotsin rajojen sisäpuolella voi olla.
Mielenkiintoista nähdä montako kertaa etunimensä kirjoitetaan väärin mediassa. Itsekin unohdin ensin aloituspostauksessa toiselta veljistä H-kirjaimen pois.
Karlskronahan on Ruotsin Rauma kokoa, merellisyyttä ja maailmanperintökohdetta myöten, joten Patthe&Potthe viihtyvät varmasti. Vakiopohja käyttöön.
 
"Varmistaaksemme mahdollisimman korkeatasoiset keskustelupalstat,
emme valitettavasti myöntää kirjoitusoikeuksia automaattisesti kaikille hakijoille" -Modet

PäätyynAsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pitsiturnaus ruotsalaisittain

HIFK:
Dyk 2 ott. 0+0, P/M -tilasto -2

Lukko:
Press 3 ott. 0+0, P/M +1
Po. Westerholm 3 ott. 1+1 P/M +1

TPS:
Holm 1 ott. 0+0, P/M -1
Larsson 3 ott. 0+1, P/M 0
Windlert 1 ott. 2+0, P/M +1

Ässät:
Stenqvist 4 ott. 1+0, P/M 0
Åkerström 4 ott. 0+1, P/M +2

Ei näistä treenikarnevaalin minipeleistä kannata yrittää vetää pitkälle vieviä johtopäätöksiä, mutta jos jotain niin Windlertilla ja Po. Westerholmilla (veli Pathrik oli sivussa turnauksesta polveaan vielä parannellen) Liigan kuviot ovat heti hallussa.

Dyk taas ei näyttänyt ilmeisesti ainakaan vielä kärkihyökkääjän elkeitä. Koko Hifk taisi olla tosin Rauman retkellä melko rennoin rantein.

Nämä havainnot vain tilastojen ja keskustelupalstan turinoiden pohjalta. En päässyt tänä vuonna paikalle enkä seurannut Pitsiotteluja näköradiosta.

TPS voidaan mainita ketjun aiheeseen liittyen Pitsin epäonnensotureina, koska sekä Holm että kahden maalin Windlert saivat heti ensimmäisessä pelissään siinä määrin osumaa, että molempien turnaus jäi siihen. Tarkempaa tietoa tärskyjen seurauksista ei ole ilmeisesti tullut, joten voi olla että molemmat pysyivät vain varmuuden vuoksi poissa kaukalosta lopputurnauksen ajan.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lukko:
Po. Westerholm 3 ott. 1+1 P/M +1

Ei näistä treenikarnevaalin minipeleistä kannata yrittää vetää pitkälle vieviä johtopäätöksiä, mutta jos jotain niin Windlertilla ja Po. Westerholmilla (veli Pathrik oli sivussa turnauksesta polveaan vielä parannellen) Liigan kuviot ovat heti hallussa.
Kuten itse sanoit niin kyseessä pitsi josta nyt ei suuria päätöksiä kannata vetää. Itse olin paikalla katsoen kaikki pelit ja ensipuraisulla Westerholm ei kyllä vakuuttanut. Tuon maalin pääsi Hifk:n hölmön vaihdon ja Danforthin esityön jälkeen puttaamaan vapaasti tyhjään rysään. Syöttöpinna tuli 6-3 YV:llä lopussa, hieno syöttö toki. Muutoin Danforth oli se moottori joka jakoi useamman paikan Pothukselle, muttei maistunut. Myös luistelu oli melko vajavaista. Voi toki vetreytyä ja otanta tosiaan pieni.
 
Kokeilua

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kuten itse sanoit niin kyseessä pitsi josta nyt ei suuria päätöksiä kannata vetää. Itse olin paikalla katsoen kaikki pelit ja ensipuraisulla Westerholm ei kyllä vakuuttanut. Tuon maalin pääsi Hifk:n hölmön vaihdon ja Danforthin esityön jälkeen puttaamaan vapaasti tyhjään rysään. Syöttöpinna tuli 6-3 YV:llä lopussa, hieno syöttö toki. Muutoin Danforth oli se moottori joka jakoi useamman paikan Pothukselle, muttei maistunut. Myös luistelu oli melko vajavaista. Voi toki vetreytyä ja otanta tosiaan pieni.
Mielestäni Ponthus pelasi kaksi jälkimmäistä peliä hyvin, toki Danforthin rinnalla. Kiekon saadessaan on kyllä kuin itse rauhallisuus, josta huomaa, että on kovemmassa sarjassa pelaillut. Luistelu on aina ollu Ponthuksella omintakeisen näköistä - vähän tuollaista melomista.

Enemmän saadaan hänen tasostaan selvää, kun velipoika tulee rinnalle. Pathrik on vielä astetta kovemman luokan pelaaja. Joka tapauksessa Ponthuksen odotusarvo pisteiden valossa on sellainen 30 pinnaa ja mielestäni meno näytti siltä, että tuo raja on mahdollista saavuttaa.
 
Poterossa.

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni Ponthus pelasi kaksi jälkimmäistä peliä hyvin, toki Danforthin rinnalla. Kiekon saadessaan on kyllä kuin itse rauhallisuus, josta huomaa, että on kovemmassa sarjassa pelaillut. Luistelu on aina ollu Ponthuksella omintakeisen näköistä - vähän tuollaista melomista.

Enemmän saadaan hänen tasostaan selvää, kun velipoika tulee rinnalle. Pathrik on vielä astetta kovemman luokan pelaaja. Joka tapauksessa Ponthuksen odotusarvo pisteiden valossa on sellainen 30 pinnaa ja mielestäni meno näytti siltä, että tuo raja on mahdollista saavuttaa.
Eihän siis omaan silmään mikään huono ollut. Oma painotus etenkin Liigassa on nykyään luistelu ja se ei mielestäni ole hyvää Ponthuksella. Tosin ekat pelit joten vaikea arvioida mutta paljon näkyi ettei oikein ehtinyt paikkoihin.

No toki myös hämää se että pelasi Danforthin kanssa jonka ei pitäisi tätä Liigaa edes pelata.
 
Kokeilua

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Tänään ainakin (Ponthus) Westerholm näytti viitteitä, että on kovan luokan tekijä Liigaan. Peli paranee varmasti entisestään, kun saa Pathrikin rinnalleen.
Itse rauhallisuus kiekon kanssa ja vain oikeita ratkaisuja, ollen alati vaarallinen hyökkäysalueella.

Jatketaan pohtimista, kun pelejä on enemmän alla. Toistaiseksi kuitenkin Lukon kannalta näyttää positiiviselta Ponthus.

Press taasen ollut luvattoman heikko harjoituspeleissä. Odotin mieheltä ehdottomasti suurinta panosta, mutta ei ole toistaiseksi vastannut huutoon yhtään.
 
1963

JD #17

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
Joko Tepsin Filip Windlert voidaan julistaa voittajaksi? Tehnyt 3 maalia parissa pelissä, joista toinen minipeli pitsissä jonka senkin taisi kesken jättää.

Windlert: Tällä hetkellä ykkönen näistä ruotsalaisista. Puolustaa oikein mallikaasti. Yksi loistava mailapuolustus ja yksi loistavasti ajoitettu paine 2vs1 hyökkäyksessä josta tuli paitsio. Viimeistely läpiajosta oli myös aika viileä. Windlert on nyt jo tehnyt enemmän maaleja TPS paidassa kuin koko viime kaudella yhteensä.
Mikkelson tarkoittaa Tepsin ruotsalaisia tuossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy