Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Topp eller flop – ruotsalaisten vyöry Liigassa 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana PäätyynAsti, 31.07.2019 klo 00.22.

 1. PäätyynAsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Keskinkertaisesti, mutta potentiaalia vilautellen aiemman ammattilaisuransa pelanneita ruotsalaispelaajia on saapunut koko viimeisen vuosikymmenen ajan tasaisesti Liigaan, mutta vahva mutuni sanoo, että joukkueisiin on siirtynyt puolentoista kuukauden kuluttua alkavalle Liiga-kaudelle huomattavan suuri määrä sinikeltaista passia kantavia uusia pelaajia, kun verrataan aiempiin vuosiin.

  Voimistuneen ilmiön takana ovat takuulla Matushkinin, Thorellin ja Strömwallin kaltaiset tähtitarinat, mutta varmasti myös Leijonien maailmanmestaruus saa ruohon näyttämään vihreämmältä Pohjanlahden toiselle puolelle. Minusta tuntuu jopa hieman siltä, että Liigaan tulee nykyään yhtä kovan cv:n/potentiaalin omaavia ruotsalaisia kuin pohjois-amerikkalaisia kiekkoilijoita. Vuosikymmenen alussa näin ei muistaakseni todellakaan ollut.

  Ilmiö on mielestäni sen verran huomattava, että avasin tämän ketjun. Tarkoituksena tässä on siis vertailla ja tarkailla Liigassa nimenomaan ensimmäistä kertaa ensi kaudella pelaavien ruotsalaispelaajien otteita. Kuka tekee "Strömwallit" ja saa ison rahan sopimuksen ulkomaille? Kuka palaa maitolaivalla Allsvenskaniin?

  Joukkeiden omilla palstoilla uusille ruotsalaisille perustetut ketjut ovat keränneet mielenkiintoa myös vastustajien faneilta, jotka ovat tulleet vertailemaan tuoretta hankintaa oman joukkueensa saman pelipaikan uuteen ruotsalaispelaajaan. Uskon siis, että tälle kollektiiviselle ruotsalaiskeskustelulle löytyy myös tilausta.
  Jos kuulun mielipiteeni kanssa kuitenkin vähemmistöön modet voivat siirtää avaukseni sopivampaan, jo olemassa olevaan ketjuun.

  Liiga-joukkueiden kaudelle 2019–2020 hankkimat ruotsalaispelaajat

  Maalivahdit:
  Stefan Steen, 26 vuotta, Sport.
  27 ott. 89,4 %, Örebrö HK, SHL (viime kauden ottelumäärä, joukkue ja torjuntatilasto, muiden pelipaikkojen pelaajilla tehopisteet) Sopimus: 19/20

  Puolustajat:
  Ludwig Byström, 25, Kärpät.
  71 ott. 4+26=30, Springfield Thunderbirds, AHL. AHL 260 ott. 0.35 ppg ja SHL 140 ott. 0.16 ppg. (ammattilaisuran kaksi aiempaa liigaa, niiden ottelumäärät ja tehopisteiden keskiarvo ottelua kohden molempien osalta). S: 20/21

  Robin Press, 24, Lukko. 40 ott. 2+8=10, Färjestad BK, SHL. SHL 102 ott. 0.14ppg ja ECHL 82 ott. 0.66 ppg. S: 19/20+1

  Alexander Ytterell, 28, Tappara. 43 ott. 2+6=8, HV71, SHL. SHL 104 ott. 0.21 ppg ja Allsvenskan 133 ott. 0.50 ppg. S: 19/20

  Filip Windlert, 26, TPS. 44 ott. 2+9=11, AIK, Allsvenskan. Allsvenskan 200 ott. 0.22 ppg ja SHL 10 ott. ei tehopisteitä. S: 19/20

  Henrik Larsson, 24, TPS. 33 ott. 4+20=24, BIK Karlskoga, Allsvenskan. Allsvenskan 288 ott. 0.42 ppg ja SHL 54 ott. 0.02 ppg. S: 19/20

  Jakob Stenqvist, 21, Ässät. 52 ott. 6+15=21, IF Björklöven, Allsvenskan. Allsvenskan 135 ott. 0.35 ppg ja SHL 2 ott. ei tehopisteitä. S: 20/21

  Simon Åkerström, 24, Ässät. 50 ott. 5+21=26, IF Björklöven, Allsvenskan. Allsvenskan 141 ott. 0.33 ppg (pelannut aiemmin aikuisiällä vain Division 1:ta) S: 19-20+1

  Hyökkääjät:
  Sebastian Dyk, 26, HIFK.
  50 ott. 28+28= 56, Södertälje SK, Allsvenskan. Allsvenskan 334 ott. 0.57 ppg ja SHL 40 ott. 0.13 ppg. S: 19/20+1, laitahyökkääjä

  Fredric Weigel, 27, Jukurit. 52 ott. 9+32=41, AIK, Allsvenskan. Allsvenskan 159 ott. 0.66 ppg ja SHL 7 ott. 0.14 ppg. S: 19/20, keskushyökkääjä

  Pathrik Westerholm, 27, Lukko. 51 ott. 7+20=27, Frölunda HC, SHL. SHL 217 ott. 0.49 ppg ja Allsvenskan 179 ott. 0.58 ppg. S: 19/20, keskushyökkääjä.

  Ponthus Westerholm, 27, Lukko. 52 ott. 8+12=20, Frölunda HC, SHL. SHL 256 ott. 0.35 ppg ja Allsvenskan 162 ott. 0.47 ppg. S: 19/20, laitahyökkääjä.

  John Persson, 27, Saipa. 27 ott. 9+2=11, Mora IK, SHL. SHL 181 ott. 0.31 ppg ja AHL 177 ott. 0.42 ppg. S: 19/20, laitahyökkääjä.

  Anton Holm, 29, TPS. 39 ott. 18+20=38, AIK, Allsvenskan. Allsvenskan 242 ott. 0.57 ppg (pelannut aiemmin aikuisiällä vain Division 1:ta). S: 19/20, laitahyökkääjä.

  Yllä olevasta koosteen tyngästä voidaan siis todeta, että "parhaassa pelaajan iässään" vähän alle kolmikymppisiä tai kyseistä ikää vielä usean vuoden odottavia ruotsalaisia vyöryy tulevalle Liiga-kaudelle suurella kädellä. Tulevalla kaudella Liigassa pelaa vähintään kolme AIK:ssa viime kaudella kiekkoillutta ruotsalaista. Täydennän listaa mahdollisten tulevien hankintojen mukaan.

  Veikkaukseni (suhteutettuna rooliinsa) topeista: Byström, Ässien pakit, Dyk ja Pa. Westerholm.
  Flopit: Windlert ja Persson.
  Loput vetävät kivasti joukkueen tukena erottumatta juurikaan huonossa tai hyvässä.

  Sana on ehdottoman vapaa.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2019 klo 02.28
  tuketuksu, Kynämestari, Ikävänkantaja ja 13 muuta tykkäävät tästä.
 2. Finlandi_36 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Windlert kuulemma ollut positiivisin yllätys Tepsin kolmikosta päivän treeneissä
   
 3. redpecka Jäsen

  Vähän ehdin kaipaillakin jotain tällaista ketjua, jossa voi kerralla seurata koko petteriryhmää. Hyvä avaus ja kiitoksen viitseliäisyydestä.

  Tosiaan hyvässä iässä olevia ukkeleita kaikki, ei ole jäähdyttelijöitä tai ekaa kertaa miesten sarjoissa -heeboja.

  Ennakkoon tilastojen puolesta aika yllättävänkin kovia tehoja Lukon Westerholmit ja SaiPan Persson tehnyt SHL:ssä, kun toisilla taas ei sitä kokemusta vielä ole ollenkaan. Tämähän ei tietenkään tarkoita vielä mitään siitä kuka kenties tulee onnistumaan. Allsvenska-tyypitkin on ihan kivasti tehoilleet tuolla.

  Mielenkiintoista. Hyvä Malte!
   
 4. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Hyvä ketjunavaus ja uskon että keskustelua asian tiimoilta riittää. Mielenkiintoinen ilmiö kerrassaan eikä ainakaan laske Liigan tasoa tai sen osakkeita.

  Itse taas olen, värilaseilla tai ilman, sitä mieltä että Persson tulee olemaan kova täsmäase SaiPalle ensi kaudella tehden +40 pojoa. En ole vielä bongannut minkälaisilla ketjuilla joukkue ekoihin treeneihin lähti mutta itse asettaisin rohkeasti kasaan vanhojen aikojen tyyliin roolitetun ketjun Zaborsky-Ramstedt-Persson. Tossa olisi vähän kaikkea mitä voittava ykkösketju onnistuessaan tarvitsee. Ennakkoon vahvasti tuntuu ettei tuo ketju tule toteutumaan, mutta aina saa toivoa. Ylivoimalla herrat taatusti tapaavat viimeistään.
   
 5. teba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Sen verran pakko huomauttaa että maalivahti Steenin etunimi on Stefan eikä Oscar. Hyvä idea avata tällainen ketju!
   
  Punamusta tykkää tästä.
 6. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
  Edellisiä kirjoittajia kompaten, haluan kiittää mielenkiintoisesta ja hyvästä ketjunavauksesta. Lukon Westerholm-veljespari sekä Jukureiden kuumahattu Weigel ovat meikäläisen papereissa kiinnostavia tapauksia.

  Ässien molemmat nuoret ruotsalaisluudat ovat tosiaan pelanneet viime vuosina Allsvenskanissa ihan mairittelevilla tehopisteillä. Stenqvist on tosin ottanut vähän enemmän rangaistuksia kuin Åkerström. Tietoni kaksikosta ovat vähäiset, mutta kauden aikana karvojen laatu paljastuu. Steqvistin luistelua ollaan ainakin kehuttu Pohjois-Amerikan puolella.

  Pelaajat ovat ikänsä puolesta niitä kuuluisia parhaimman iän pelureita, vajaa kolmekymppisiä mutta myös jonkin verran yli kahdenkymmenen. Ei täysiä raakileita taikka nelikymppisiä ehtoopuolen partoja, vaan uralleen nostetta ja vauhtia janoavia svenssoneita. Toivottavasti mahdollisimman moni onnistuu henkilökohtaisissa tavoitteissaan. Välkommen till Finland, ni alla svenskarna!
   
 7. redpecka Jäsen

  En liian tarkkaan ole näitä kaikkia kesällä seurannut... Voisiko joku laittaa hyökkääjien pelipaikat näkyviin? Siis cena vai wingeri.

  P.s. Sopparin pituus olis kiva ylläri.
   
 8. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
  Lainaus:
  Täältä tulee. Fredric Weigel ja Pathrik Westerholm ovat senttereitä, loput eli Sebastian Dyk, Ponthus Westerholm, John Persson ja Anton Holm laitureita. Sopimukset menevät ensi kauden ruotsalaisilla seuraavasti:

  Jakob Stenqvist, Ässät: 2v
  Ludwig Byström, Kärpät: 2v

  Robin Press, Lukko: 1+1v
  Sebastian Dyk, HIFK: 1+1v
  Simon Åkerström, Ässät: 1+1v

  Alexander Ytterell, Tappara: 1v
  Anton Holm, TPS: 1v
  Filip Windlert, TPS: 1v
  Fredric Weigel, Jukurit: 1v
  Henrik Larsson, TPS: 1v
  John Persson, SaiPa: 1v
  Pathrik Westerholm, Lukko: 1v
  Ponthus Westerholm, Lukko: 1v
  Stefan Steén, Sport: 1v

  14 pelaajasta kahdella on parin vuoden sopimus, muilla yksivuotinen tai mukana optio. Tiedot ovat luonnollisesti Elite Prospectsista.
   
  redpecka tykkää tästä.
 9. PäätyynAsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Ohoh, korjattu. Romanian liigaa valloittava O. Steen oli jotenkin pinttynyt mieleeni.

  Hyökkääjien positiot ja pelaajien sopimukset päivitetty myös aloitukseen.
   
  teba ja Punamusta tykkäävät tästä.
 10. redpecka Jäsen

  Tuo HIFK:in Sebastian "nieuwen"Dyk vaikuttaa kyllä pojojensa puolesta ihan liian hyvätä Liigaan. Tuollaisilla lähtötasoilla on yleensä dominoitu Liigaa. Hyvät ja vastaavat verrokit ovat Thorell ja Strömwall.

  Toki sieltä Allsvenskanista on floppejakin raijattu kuten tämä: Mitch Wahl at eliteprospects.com , samoissa maalimäärissä heiluttiin Ruotsin divarissa Dykiksen kanssa.
   
 11. Pika1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Wahlilla ei oikein jalka riittänyt liigaan. Eikä muut ominaisuudet kompensoinut sitä riittävästi ja maalipaikoille pääseminen oli hankalaa.
   
 12. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Onnistujat:
  Byström
  Stenqvist
  Dyk
  Holm
  Ponthus Westerholm
  Pathrik Westerholm


  Flopit
  Press
  Weigel (pidän mielenkiintoisena kyllä noin muuten)

  Onnistujana pidän sitä, että on asetettujen ennakko-oletusten tasoinen. Esim. Byström on Kärpissä TOP-4 pakki tai Dyk olisi TOP-6 tehokas hyökkääjä IFK:ssa.
  Floppi on taas, että ei pysty vastaamaan odotuksiin. Esim. Weigel voi olla yleisön lemmikki, mutta ei tehollisesti sitten kärkisentteri.
   
  Andy-80 tykkää tästä.
 13. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Ihan puhtaalla perskutinalla odotan, että Weigel on sellainen Sailio 2.0, joka tekee hyvät 2. ketjun tehot (30+ pts), ajaa kovaa ja kamppailee julmetusti. Epäilemättä pääsee noilla otteilla heimolaisten suosioon ja vastustajan kannattajien ihon alle.

  Tämä siis JYPin kannattajana.
   
 14. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Optimistinen olen, kun Antsa on näissä Allsvenskan hauissa osunut ihan hyvällä prosentilla tähän mennessä. Thorell, EJ, Haukeland. Erik Nyström pelasi vain 18 ottelua, mutta teki niissäkin kuitenkin 11 tehopistettä, eli kai se osui ainakin jotenkin vaikka sitten henkilökohtaisista syistä sopimus purettiinkin.

  3 täysosumaa olisi silti melkoinen lottovoitto, mutta uskoa löytyy kyllä että kaikki 3 pysyvät liigavauhdissa ja joku yllättää vielä muutkin.
   
  Henkka tykkää tästä.
 15. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Onko nämä Lukon ruotsalaiset puolilappalaisia, kun ylimääräinen kirjain molemmilla nimessä.
   
  Smitty#41, Kynämestari & Punamusta tykkäävät tästä.
 16. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Näin IFK-kannattajana itselläni on Sebastian Dykiä kohtaan suht. kovat odotukset. Kuulemani mukaan sellainen Joonas Rask-tyylinen pelaaja ja ottajia olisi ollut myös SHL:ssä. Toki vaikuttaa, että minkälaiseen rooliin päätyy ja kuinka paljon saa ylivoimavastuuta, mutta oikein roolitettuna voi tehdä yllättävänkin paljon pisteitä. Esimerkiksi joku Saarinen-Lundell-Dyk saattaisi olla kokeilemisen arvoinen koostumus.

  Tästä vähän videoklippiä viime kaudelta: Sebastian Dyk SSK målsvep 18/19 .. Etenkin kohdissa 00:29, 01:18 & 02:06 näkyvät maalit ovat varsin päteviä suorituksia.
   
  Sörsseli ja Lht03 tykkäävät tästä.
 17. PäätyynAsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Karlskornasta kotoisin ovat eli suunnilleen niin etelästä kuin Ruotsin rajojen sisäpuolella voi olla.
  Mielenkiintoista nähdä montako kertaa etunimensä kirjoitetaan väärin mediassa. Itsekin unohdin ensin aloituspostauksessa toiselta veljistä H-kirjaimen pois.
   
 18. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Karlskronahan on Ruotsin Rauma kokoa, merellisyyttä ja maailmanperintökohdetta myöten, joten Patthe&Potthe viihtyvät varmasti. Vakiopohja käyttöön.
   
 19. PäätyynAsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Pitsiturnaus ruotsalaisittain

  HIFK:
  Dyk 2 ott. 0+0, P/M -tilasto -2

  Lukko:
  Press 3 ott. 0+0, P/M +1
  Po. Westerholm 3 ott. 1+1 P/M +1

  TPS:
  Holm 1 ott. 0+0, P/M -1
  Larsson 3 ott. 0+1, P/M 0
  Windlert 1 ott. 2+0, P/M +1

  Ässät:
  Stenqvist 4 ott. 1+0, P/M 0
  Åkerström 4 ott. 0+1, P/M +2

  Ei näistä treenikarnevaalin minipeleistä kannata yrittää vetää pitkälle vieviä johtopäätöksiä, mutta jos jotain niin Windlertilla ja Po. Westerholmilla (veli Pathrik oli sivussa turnauksesta polveaan vielä parannellen) Liigan kuviot ovat heti hallussa.

  Dyk taas ei näyttänyt ilmeisesti ainakaan vielä kärkihyökkääjän elkeitä. Koko Hifk taisi olla tosin Rauman retkellä melko rennoin rantein.

  Nämä havainnot vain tilastojen ja keskustelupalstan turinoiden pohjalta. En päässyt tänä vuonna paikalle enkä seurannut Pitsiotteluja näköradiosta.

  TPS voidaan mainita ketjun aiheeseen liittyen Pitsin epäonnensotureina, koska sekä Holm että kahden maalin Windlert saivat heti ensimmäisessä pelissään siinä määrin osumaa, että molempien turnaus jäi siihen. Tarkempaa tietoa tärskyjen seurauksista ei ole ilmeisesti tullut, joten voi olla että molemmat pysyivät vain varmuuden vuoksi poissa kaukalosta lopputurnauksen ajan.
   
 20. SlamDunk71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kuten itse sanoit niin kyseessä pitsi josta nyt ei suuria päätöksiä kannata vetää. Itse olin paikalla katsoen kaikki pelit ja ensipuraisulla Westerholm ei kyllä vakuuttanut. Tuon maalin pääsi Hifk:n hölmön vaihdon ja Danforthin esityön jälkeen puttaamaan vapaasti tyhjään rysään. Syöttöpinna tuli 6-3 YV:llä lopussa, hieno syöttö toki. Muutoin Danforth oli se moottori joka jakoi useamman paikan Pothukselle, muttei maistunut. Myös luistelu oli melko vajavaista. Voi toki vetreytyä ja otanta tosiaan pieni.
   
 21. Bobby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Nashville Predators
  Lainaus:
  Ei tule floppaamaan. Sen näki jo Pitsissä. :)
   
 22. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Mielestäni Ponthus pelasi kaksi jälkimmäistä peliä hyvin, toki Danforthin rinnalla. Kiekon saadessaan on kyllä kuin itse rauhallisuus, josta huomaa, että on kovemmassa sarjassa pelaillut. Luistelu on aina ollu Ponthuksella omintakeisen näköistä - vähän tuollaista melomista.

  Enemmän saadaan hänen tasostaan selvää, kun velipoika tulee rinnalle. Pathrik on vielä astetta kovemman luokan pelaaja. Joka tapauksessa Ponthuksen odotusarvo pisteiden valossa on sellainen 30 pinnaa ja mielestäni meno näytti siltä, että tuo raja on mahdollista saavuttaa.
   
 23. SlamDunk71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eihän siis omaan silmään mikään huono ollut. Oma painotus etenkin Liigassa on nykyään luistelu ja se ei mielestäni ole hyvää Ponthuksella. Tosin ekat pelit joten vaikea arvioida mutta paljon näkyi ettei oikein ehtinyt paikkoihin.

  No toki myös hämää se että pelasi Danforthin kanssa jonka ei pitäisi tätä Liigaa edes pelata.
   
 24. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Tänään ainakin (Ponthus) Westerholm näytti viitteitä, että on kovan luokan tekijä Liigaan. Peli paranee varmasti entisestään, kun saa Pathrikin rinnalleen.
  Itse rauhallisuus kiekon kanssa ja vain oikeita ratkaisuja, ollen alati vaarallinen hyökkäysalueella.

  Jatketaan pohtimista, kun pelejä on enemmän alla. Toistaiseksi kuitenkin Lukon kannalta näyttää positiiviselta Ponthus.

  Press taasen ollut luvattoman heikko harjoituspeleissä. Odotin mieheltä ehdottomasti suurinta panosta, mutta ei ole toistaiseksi vastannut huutoon yhtään.
   
  benicio tykkää tästä.
 25. redpecka Jäsen

  Joko Tepsin Filip Windlert voidaan julistaa voittajaksi? Tehnyt 3 maalia parissa pelissä, joista toinen minipeli pitsissä jonka senkin taisi kesken jättää.

  Lainaus:
  Mikkelson tarkoittaa Tepsin ruotsalaisia tuossa.