Tool – vieläkö sedät jaksaa heilua?

  • 47 501
  • 358
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Jumaliste jos vihdoinkin saisi uuden albumin bandi tehtya. Viimeisensa? Vai oliko yksi levy sen jalkeen viela sopparia jaljella? Joka tapauksessa Maynardhan on ollut kylla tuottelias kuten aina silla valin, kertakaikkisen hieno mies. Taitelija
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

Aika paskaltahan ja sekavalta ne kuulostavat. Laadultaan meinaan ainakin. Studioversioita odotellessa, mutta tässä olisi noista snadisti paremmalla laadulla taltioidut versiot:

https://www.youtube.com/watch?v=8ZJIldL5TZU

https://www.youtube.com/watch?v=8s5J3HzZUlw

Linkit youtubeen. Kappaleiden nimet Descending ja Invincible.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Hyvältähän nuo vaikuttivat. Sopivan progea, sopivan metallista. Odotukset on kyllä todella korkealla tulevaa levyä kohtaan. Muutama päivä sitten tuli 13 vuotta edellisen levyn julkaisusta. Tuon päivän ja hetken kun CD:n sai haltuun muistaa vieläkin.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Minun mielestäni nuo klipit kuulostivat yksinkertaisesti melko tylsiltä. Haluaisin niin kovasti niistä pitää, mutta kun ei niin ei.

Annan toki tilaisuuden joskus tulevaisuudessa uuden levyn(heh) muodossa kokonaisuudesta tykätä, mutta ei nämä teaserit mitään "nyt on muuten kovaa kamaa" - fiilistä minulla ole aikaan ainakaan saanut. Valitettavasti.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Uusi albumi julkaistaan 30.8. mikäli bändiin on luottaminen.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Tietysti tuohon päivämäärään on uskominen sillä se tuli varsin luotettavasta lähteestä, eli bändiltä itseltään. Nyt vain jännäämään milloin tipahtaisi ensimmäinen singlelohkaisu. Suoratoistopalveluthan bandi aktivoi käyttöönsä aivan vastikään. Ropsahtaisikohan jo nyt tämän viikon perjantaina?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Niin heikko äänenlaatu noissa youtube pätkissä että ei noita oikein haluta edes kuunnella. Odotellaan niitä virallisia julkaisuja.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Lateralus oli ihan saaaaaaaatanan hyvä levy. Sellainen, jonka Fripp olisi ehkä halunnut tehdä Redin jälkeen.

10,000 Days oli hyvä levy. Kuitenkin, tavallaan pettymys. Enemmän odotin.

Entäs tämä uusi? Tässä näkee nykyisen musiikkibisneksen paskimman puolen. Ennakko-odotukset. Niitä kun venytetään viiteen tai kymmeneen vuoteen, niin eihän sieltä samaa hyvää tule. Toisin oli ennen. Doors oli tehnyt kolme hienoa levyä reilun vuoden sisään. Neljäs, Soft Parade, ei kerännytkään niin suopeita arvioita eikä myyntilukuja. Mitä teki bändi? Meni kymmeneksi vuodeksi murjottamaan? Vitut. Painui studioon ja teki Morrison Hotelin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Aenima aikoinaan räjäytti potin ja Lateralus on todellinen mestariteos. Kuitenkin hyvin erilaiset levyt keskenään ja Toolin musiikillinen evoluutio toteutui Undertowsta Lateeen asti. 10 000 Days ei ollut missään nimessä heikko ja jotain uutta tuo levy vielä tarjosi Toolin mittapuulla, mutta tiettyä toistoa ideoissa oli jo havaittavissa. Nyt näiden kahden uuden biisin kohdalla tulee mieleen, että ollaan käyty jämäriffien kierrätyskeskuksella vähän keskinkertaisella menestyksellä. Kyllähän tuon Tooliksi tunnistaa, mutta ei ainakaan noissa kahdessa mitään kovin yllätyksellistä korviin kantaudu. Huono laatu ei tee biiseille kunniaa, mutta silti.

Koska puhutaan Toolista, niin tietenkin kaikenlaiset teoriat netissä leviävät ja sellainen heitto tuli eteen, että nämä kaksi livenä esitettyä uutta biisiä olisivat vain tähteitä edelliseltä levyltä. Aivan kuten edellisen levyn piti olla se decoy album. Ehkä setien luova lähde on vain kuivunut ja yli viisikymppiset (Justinia lukuunottamatta) mukavoituneet muusikot yrittävät liikaa kuulostaa samalta kuin parikymmentä vuotta sitten?
 
Viimeksi muokattu:

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Olipahan omallani, reilun 30 vuoden mittaisella keikkahistoriallani Prahassa sitten se tahan astisista kovin keikka tulilla, kun Tool kavaisi kuluvan vuoden Euroopan kiertueensa kakkoslegilla O2 Arenalla kylassa. Paikat olivat istumapaikat kakkosrivilta takakaarteesta eli kaytannossa kentan tasalta mutta ilman kenttapaikkojen haasteita. Soundit taydelliset, audiovisuaalinen kokemus koko kirjossaan hyvin nakosalla ja sita rataa. Kovasta orkesterista on kyse, jos keikan pystyy avaamaan Aenemalla ja The Potilla, ja rakentamaan tasta kuitenkin uudet biisit mukaanlukien nousujohteisen setin, johon mahtui 10 kappaletta, joista 2 uusia. Vanhoja eepoksia ei settiin talla kertaa mahtunut, eli Lateralus, Third Eye, Pushit ymv. loistivat poissaolollaan, mutta yhtaan turhaa vetoa settiin ei todellakaan mahtunut; nahtiinpa keikalla inhimillinen mokakin. Varsinaisen setin loppupaassa kuultiin ensin avaustahdit 46 & 2:sta asianmukaisen valoshown kanssa, kunnes se sitten lopetettiin tykkanaan ja soitettiin ensin Jambi, joka ainakin Berliinissa oli kuulunut juuri tuolle paikalle settiin. Setin paattaneen 46 & 2:n jalkeen lasereilla lavan ylapuolelle piirrettiin kello, joka lahti laskemaan 12 minuutista alaspain, eli sen verran oli valiaikaa huussi- ja tiskivisiiteille, ennen kuin encore kajahtaisi kayntiin. Kolmas uusi veto kuultiinkin encoren aluksi, kun Danny Carey pannutteli aikansa menemaan ja kunhan tahan saatiin ambienssia ja Adam Jonesia paalle, niin pikku hiljaa soitto taipui kohti Vicariousiin johtavaa introa. Aarettoman tyylikasta menoa kaiken kaikkiaan! Valoshow koostui kapeista korkeista screeneista, kasittamattomasta maarasta liikkuvia valoja, savuista ja toisinaan lavan ja yleison valiin lasketulle harsoverholle heijastetuista videoista. Seka lasereista! Hyvanen aika, kun laserit ensi kertaa ilmestyvat nakosalle Descendingin keskivaiheilla meinasi tulla isollakin miehella kikkare housuun. Kuvauskielto oli tutussa Maynard-laajuudessaan voimassa pl. encoren paattanyt Stinkfist, jonka Maynard alusti ensin kiittaen yleisoa "for behaving" ja sanoi etta nyt voitte kaivaa ne kannykkanne esille ja kuvata, tai mita sitten ikina teettekin. Kyllahan viimeista biisia sitten kuvattiinkin, mutta kaiken kaikkiaan tama absoluuttinen kuvauskielto oli erinomainen jarjestely.

Paljon olen tosiaan keikkoja nahnyt, mutta kylla tama kaksituntinen Toolin kanssa vei voiton ihan kaikesta mita olen missaan nahnyt.

Tuliaisiksi loytyi virallinen kiertuepaita seka toinen hieman perinteisemman nakoinen paita, jossa paikkakunnat on pienella listattu. Prahassa oli myynnissa myos keikkapaitoja, mutta 1 kpl 2XL-kokoa oli jaljella siina vaiheessa kun itse paasin tiskille ei-niin-kovin-kauan ovien avaamisen jalkeen. Berliinissa nuo olivat loppuneet myoskin heti kesken, jota takanani jonottanut (ilmeisesti) jenkki manasi myos Prahassa. Toisaalta, hallin kaytavilla tuli vastaan pieni seurue, joilla oli nuo Berliinin keikkapaidat paallaan.

Settilista Prahassa 4.6.19:

1. Aenema
2. The Pot
3. Parabol
4. Parabola
5. Descending
6. Schism
7. Invincible
8. Intolerance
9. Jambi
10. Forty Six & 2
--
11. CCTrip
12. Vicarious
13. Stinkfist

Uusista biiseista Descending seka Invincible loytyy hyvatasoista livemateriaalia Euroopan kiertueen avaneelta Berliinin legilta, eli ei muuta kuin kuulokkeet korville ja Louder Soundiin pain: https://www.loudersound.com/news/watch-tool-play-new-tracks-descending-and-invincible-live-in-berlin
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
@tinkezione Näkemättä huonompi kuin Nick Cave Flow'ssa. En ole yhtään kade.

Toi kyllä kuulosti mietitymmältä kokonaisuudelta kuin 2006 Ruisrockissa. Sekin oli kova veto, mutta ilta-aurinko ja ulkoilma vievät aina hiukan tehoa. Tuosta huolimatta, Maynardin lavakarismaa tuskin kukaan pystyy ylittämään.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
@tinkezione Kyllä vähän harmittaa lukea kokemuksestasi. Koskahan sitä itse pääsisi vielä todistamaan livenä bändiä? Ruissalossa oli ihan hieno keikka ja vähän hämärääkin saatiin, mutta Provinssissa 2001 keskellä auringon paisteessa jätti show toivomisen varaa, vaikka soitto itsessään oli mahtavan kuuloista. Hallikeikalle kun pääsisi niin voisi potkaista tyhjää onnellisena.

Tätä rundia ei voi laskea millään uuden levyn rundiksi, vaikka uutta materiaalia parin kappaleen verran esittävätkin. Eihän? Odotan, että tulevat vielä Eurooppaan soittolistallaan repullinen uusia biisiä. Nuo Berliiniin taltioinnit ovat laadultaan parhaimpia, mitä netistä löytää. Kovasti studioversioita odotan, että aukeisiko ne sitä kautta vähän paremmin. Invincible on rakenteeltaan jokseenkin sekava ja Descending taas kuulostaa turhan pitkäksi venytetyltä. Jälkimmäisen loppu on kyllä loistava ja voin kuvitella, että livenä potkii kulkusille.

Loppuun vielä pakko sanoa, että Danny Carey on shamaani saatana.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Tool on tänään paljastanut sekä 30. elokuuta julkaistavan uuden albumin nimen sekä sen, että bändin aiemmat levyt ilmestyvät suoratoistopalveluihin kuluvan viikon perjantaina, 2. elokuuta.

Lähitunteina ilmestyy seuraava Joe Rogan Experience -podcast jossa vieraana Maynard. Kuunnellaan korvat höröllä mitä paljastuksia sieltä saadaan...

Huikea fiilis, että 13 vuoden odotus uudesta levystä on päättymäisillään!

Edit: lisätty linkki Joe Rogan -podcastiin
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Huikea fiilis, että 13 vuoden odotus uudesta levystä on päättymäisillään!

On kyllä. 13 vuotta on kyllä pitkä aika ja tuona aikana on ehtinyt tapahtumaan jos jonkinlaista. Mitään uutta Aenimaa tai Lateralusta sieltä ei ole tulossa, mutta perhana uutta Toolia joka tapauksessa! Eka raita levyltä lohkaistaan myös piakkoin ja todennäköisesti se tulee olemaan jompi kumpi noista kahdesta jo livenä esitetystä kappaleesta.

Joe Roganin podcastissa Tool jäi aiheena sivurooliin kuten olettaa saattoi.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Trivia-tietona, että bändin originaalibasisti D'Amour kävi kesällä kiertueella Suomessa Ministryn kanssa ja tapasi keikkojen yhteydessä suomalaisia pikkuserkkujaan.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Mitään uutta Aenimaa tai Lateralusta sieltä ei ole tulossa

Henkilökohtaisesti tämä tässä onkin parasta. Nuo mainitsemasi levyt kun on jo kertaalleen tehty ja julkaistu, niin miksi ihmeessä niitä pitäisi kopioida ja matkia, kun voi tehdä jotain uutta. Jos haluaa kuulla bändejä jotka tekevät samoja biisejä levyltä toiselle, niin kannattaa tutustua Iron Maideniin tai vaikkapa AC/DC:hen.

30 päivää!
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jos haluaa kuulla bändejä jotka tekevät samoja biisejä levyltä toiselle, niin kannattaa tutustua Iron Maideniin tai vaikkapa AC/DC:hen.

Tai Volbeatiin. Ihan samaa mieltä kanssasi, mutta noihin kahteen levyyn fanit tulevat aina uutta materiaalia vertailemaan. Toivon todellakin, että uudelta levyltä löytyy uutta Toolia eikä mitään kierrätettyjä ideoita. Hieman tuo noissa livenä esitetetyissä uusissa biiseissä tuppaa minua vaivaamaan. Toisaalta, jos uudet biisit on kasattu jopa yli kymmenen vuotta vanhojen aihioiden jäljiltä niin ihmekös tuo.

edit. @Moderaattorit voisi ketjun otsikon muuttaa ihan vaan muotoon Tool tai Tool - se bändi. Jaksaako sedät heilua kysyttiin vuonna 2004 ja eiköhän vastaus ole jo saatu.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
10 000 Daysiltä löytyy muutamia yksittäisiä hyviä biisejä, mutta se on vähän turhan hajanainen kokonaisuus. Paikoinhan se kuulostaa joltain perus Radio Rock -paahdolta kaikenmaailman mättöriffeineen ja tarttuvine kertosäkeineen. Siitä puuttui ihan täysin se mystiikka, tietynlainen orgaanisuus ja hitaasti rakentuva tunnelma mikä tekee Lateraluksesta täysin uniikin albumin.

Mielummin siis "uusi Lateralus" kuin jatkumoa tuolle viimeisimmälle tekeleelle.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Oma toiveeni on, että ei lähdetä yrittämään jotain mitä on jo aiemmin tehty. Mielestäni 10 000 Days onnistui suurimmaksi osaksi kuitenkin olemaan omanlaisensa tekele, vaikka sieltä löytyikin tuttuja elementtejä. Esimerkiksi nimikkobiisi oli jotain mitä ei aiemmin oltu Toolilta kuultu. Tässä tullaan juuri niihin odotuksiin, josta joku täällä jo aiemmin totesikin. Sedät oli Lateralusta tehdessään about alle nelikymppisiä ja tällä hetkellä Justinia lukuunottamatta menevät jo reippaasti viidenkympin puolella. Kyllä tuo varmasti kuuluu ja näkyy myös musiikissa.

Danny Carey sanoi taannoin, että Tool voi tehdä vaikka pop-levyn jos siltä tuntuu. Tuskin nyt mitään poppia on luvassa, mutta kenties vähän seesteisempää kamaa kuitenkin. Kunhan nyt ei vaan olisi lähdetty coveroimaan omaa tuotantoa.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Fyysisestä julkaisusta tulossa ilmeisesti aika massiivinen paketti: Fear Inoculum (CD bundle)
  • Limited Edition Tri-fold Soft Pack Video Brochure featuring:
  • Compact disc (79 MINUTES OF MUSIC)
  • 4” HD rechargeable screen with exclusive video footage
  • charging cable
  • 2 watt speaker
  • 30+ page book
  • MP3 download card (89 MINUTES OF MUSIC)
Huomenna luvassa myös uutta biisiä! Tässähän alkaa jo innostua.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Fyysisestä julkaisusta tulossa ilmeisesti aika massiivinen paketti: Fear Inoculum (CD bundle)
  • Limited Edition Tri-fold Soft Pack Video Brochure featuring:
  • Compact disc (79 MINUTES OF MUSIC)
  • 4” HD rechargeable screen with exclusive video footage
  • charging cable
  • 2 watt speaker
  • 30+ page book
  • MP3 download card (89 MINUTES OF MUSIC)
Huomenna luvassa myös uutta biisiä! Tässähän alkaa jo innostua.
Samperi kun on sold out, olisin ostanut pois kuleksimasta.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Eiköhän tuo spessuversio ilmesty virallisen tiedotteen jälkeen about kaikkiin nettilevykauppoihin ennakkovarattavaksi. Itse hoidin jo oman varaukseni kuntoon erään levykaupan kautta niin, että mikälisikäli he spessua saavat myyntiin julkaisupäivänä, niin meikäläinen on ensimmäisenä listalla.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös