Tonfisk i olja or vatten?

  • 1 245
  • 10

Tonnikalaa?

  • Öljyssä.

    Ääniä: 17 43,6%
  • Vedessä.

    Ääniä: 11 28,2%
  • Aivan sama.

    Ääniä: 6 15,4%
  • Ei lainkaan.

    Ääniä: 5 12,8%

  • Äänestäjiä
    39

Janneone

Jäsen
Ehkä yksi ikuisuus kysymys. Kunpaan koulukuntaan kuulut? Pidätkö enemmän tonnikalasta joka on öljyssä avatessasi purkin vai tonnikalasta joka on vedessä avatessasi säilykkeen. Itse pidän nykyään enemmän tonfisk i olja. Tosin se ei tunnu käsissä niin mukavalta kun sitä roiskahtelee säilykepurkkia avatessa. Ennen pidinkin enemmän vesisäilötyistä ja vaadinkin aina että tonnikalanai oli i vatten. Nykyään sitten on aivan päin vastoin.

Täällä on ollut niin paljon kaikkia saman suuntaisia kalluppeja että päätinpä tämänkin lykätä mukaan..
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Tämä on kyllä ehdottomasti merkittävin gallupin aihe tähän mennessä :)

Sekä vesi että öljy ovat vääriä tonnikalan säilytysaineita. Ammattimaiset tonnikalansyöjät ostavat tietysti säilykkeen, jossa tonnikala on tomaatissa.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Patenttisalaatti

Tästä ei salaatti parane (kun suhteutetaan hinta, yksinkertaisuus ja valmistuksen helppous)

2 tölkkiä tonnikalapaloja öljyssä
1 tölkki säilykeherneitä tai 1 pussi pakasteherneitä
6 annosta keitettyä puuroutumatonta riisiä
6 kovaksikeitettyä kananmunaa silputtuna
1 pullo Thousand Island -salaattikastiketta
2-3 tomaattia

Ainekset sekoitetaan kulhossa, koristellaan tomaatinviipaleilla.

Tonnikalan voi korvata vastaavalla määrällä broilerikuutioita tai säilöttyjä herkkusieniä.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
tonfisk i motoroil

jannelle pisteet, loistava kysymys.
 

Hiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tomaatissa??

Hyi hitto! Kyllä se öljyssä olla pitää!! :D
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Re: Tomaatissa??

Viestin lähettänyt käyttäjä Hiili
Hyi hitto! Kyllä se öljyssä olla pitää!! :D
Juu juu tomaatissa. Laittaa sitä ja edamia ruisleivän päälle, niin on sellainen välipala että nam. Tomaatti-versiota kannattaa myös käyttää pizzassa, jos siihen laittaa tonnikalaa. Chilikastike-versio sopii hyvin pata- ja pastaruokiin, ja sitä curry-versiota en suosittele kenellekään.
 

pykli

Jäsen
Mulle kyllä sopii parhaiten, kun ne miljoonafisut pidetään ihan siellä säilyketölkissä vain, eikä mennä availemaan sitä ollenkaan. Taikka sitten siellä meressä vai missä nyt lienevätkään. Pthui !

--- pykli
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Naturligtvis i olja...

On vain kaksi tapaa syödä tonnaria, oikea ja väärä. Och det måste vara i olja! Se on aspoluuttinen totuus :D AI NIIN, tuli näistä "kalajutuista" mieleen että onko kukaan maistanut ruåtsalaisten "herkkua", sitä hapanimelää, purkitettua silliä? Minä joskus jouduin sitä haistamaan (siis ei maistamaan), ja silloin päätin että ainakin paras tapa avata a.o. sillipurkki, on tämä: Asetetaan purkki metsässä esim. kannon päälle, sitten kävellään ainakin kolmenkymmenen metrin päähän ja otetaan esiin kiikaritähtäimellä varustettu suurikaliiperinen kivääri. Sitten tähdätään huolellisesti sillipurkin kylkeen, laukaistaan ja katsotaan kun pirstaleet ja kalan palaset leviävät pitkin tanteretta. Sitten poistutaan metsästä mahdollisimman nopeasti, koska tuuli voi kuitenkin tuoda hajun sieraimiin. Tämä on tietysti väärin metsän eläimiä kohtaan, koska niillä ei ole edes kaasunaamareita...
 
Viimeksi muokattu:

Hiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Tomaatissa??

Viestin lähettänyt käyttäjä Designer
Juu juu tomaatissa. Laittaa sitä ja edamia ruisleivän päälle, niin on sellainen välipala että nam. Tomaatti-versiota kannattaa myös käyttää pizzassa, jos siihen laittaa tonnikalaa. Chilikastike-versio sopii hyvin pata- ja pastaruokiin, ja sitä curry-versiota en suosittele kenellekään.

Juuei, ei ja vielä kerran ei. Joskus erehdyin tekemään pizzaa, johon laitoin tuota tonnikalaa tomaatissa. Veti ilmeen vakavaksi, kun maistoin sitä. yök. Se on makuasia, sanoi kissa, kun persettään nuoli.

Kaikkein paras välipala tulee, kun laittaa paahdetun ruisleivän päälle voita, salaattia, tomaattia, tonnikalaa ja raakaa sipulia. Tomaatti ja tonnikala on hyvää erikseen, mutta samaan purkkiin sotkettuna ne pilaavat toisensa aivan totaalisesti. Hmm... tuohan on yhtä järkeenkäypää ihmissuhteiden kanssa. Miehellä ja naisella on niin kauan yhdessä hauskaa, kun ne pidetään suurin osa ajasta erillään... ;)
 

JanJ

Jäsen
Itsellä ainakin vähän riippuu mitä siitä valmistaa.
Leivän päällä se öljyinen pala menee parhaiten (HUOM! Ei todellakaan niitä hiutaleita joita myös suomusopaksi kutsutaan).
Pizzan päällä on vedessä. muuten menee pohja liian löysäksi.
Chilissä säilötty on taas liian väksyä, ei maistu kala lainkaan.
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Entäs tämä resepti?

Kuulin viime viikolla aivan huikean kala-aiheisen reseptin.
Kaveri kertoi olleensa veneilemässä kosteissa tunnelmissa. Seuraavana aamuna kauheassa kankamoisessa kaveri kokeili sekoittaa silliliemeen koskekorvaa ja väitti, että cocktail oli aivan erinomainen krapulanlievittäjä. Uskokoon ken tahtoo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös