Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Puolustuksen kautta lähtökohtaisesti itse peliä ajattelevana pidän tätä nuorta jantteria erittäin tärkeässä roolissa (lue: puolustuksen kiekollinen leaderi) tulevaisuudessa Ässissä. Toivottavasti kehitys jatkuu nousujohteisena ja loukkaantumiset eivät enää kiusaisi. Pelinumero myöskin miehellä täysin kohdillaan! ;-) Suosikkipelaajani Ässistä. Tommi Taimi #33
 
Ei niin pientä tulta, ettei savu nousisi.

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Itsekkin odotin tällä kaudella että Taimi olis vielä edelliskaudesta parantanut, mutta loukkaantumiset sotki oikeastaan koko kauden, nosti kuitenkin tasoaan jo poffeisse joka lupaa kyllä hyvää ensi kautta ja tulevaisuutta ajatellen.
Pidän Taimen pelityylistä...vääntää kulmissa ja osaa pelata myös siinä sääntöjen rajamailla, pystyy tuomaan kiekon jalalla ylös, mutta myös syöttämään ja viivapelissäkin YV:llä löytyy potentiaalia.
 

ÄssÄ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Todellakin tärkeä mies. Jalalla erittäin nopea ja yksi asia vielä mikä on pistänyt silmään: laukaus suuntautuu AINA kohti maalia, vaikeastakin paikasta ja pienestäkin tilasta. Ei näytä vahvalta, mutta on sitä. Ensikaudella tiedossa ylivoimaa ja muutenkin peliaikaa riittävästi.
 

DiamondDoll

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Jesse Joensuu
Harmillisesti tänä kausi meni loppua lukuunottamatta vähän penkin alle tuon vaikea loukkaantumisen takia. Pleijareissa alkoi taas löytyä taas se oma varma tekeminen, tosin Honkasen kanssa meni yksi Taimen parhaista puolista ihan hukkaan. Lähtee hyvin hyökkäykseen mukaan ja omistaa tarkan ja tulisen rightin vedon mutta kun pitää Honkasen puutteita paikkailla ei hyökkäykseen lähteminen aina onnistu. Ensi kaudeksi toinen pakkipari niin taivas on rajana. Malkamäen kanssa pelaavat hyvin yhteen ja työnjako toimii.

Sopivasti terrierimäinen ja porilainen, pelannut itsensä ainakin mun sydämeen. Siviilissä vielä hemmetin mukava ja jalat maassa pitävä tyyppi josta plussaa. Risteilyllä sain yli puoli tuntia Taimen kanssa jutella ja paljastui hyvin fiksuksi nuoreksi mieheksi.
 
♣ "Olen syntynyt Porilaiseksi - jääräpäiseksi ja ylpeäksi!" - Jesse Joensuu Veikkaaja 40/2012. ♣

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Lähtee hyvin hyökkäykseen mukaan ja omistaa tarkan ja tulisen rightin vedon mutta kun pitää Honkasen puutteita paikkailla ei hyökkäykseen lähteminen aina onnistu...
Taimi on tehnyt SM-liigassa neljä maalia 81 ottelussa, veto ei ole kovinkaan tarkka. Taimi mielletään kiekolliseksi pakiksi vaikka hänen kiekollinen taito on varsin keskinkertaista. Hän on enemmänkin Uusitalon tyylinen fyysinen all around pakki.
 

DiamondDoll

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Jesse Joensuu
Taimi on tehnyt SM-liigassa neljä maalia 81 ottelussa, veto ei ole kovinkaan tarkka. Taimi mielletään kiekolliseksi pakiksi vaikka hänen kiekollinen taito on varsin keskinkertaista. Hän on enemmänkin Uusitalon tyylinen fyysinen all around pakki.
Kyllä Tommilta se veto lähtee hyvinkin tarkasti kunhan pääsee kunnon paikalle. Malkamäen parina pelatessaan lähti koittamaan paljon rohkeammin kuin Honkasen kanssa. Kiekollisena pakkina Taimi on joukkueen parhaimmistoa kun kunnossa. Tuo vakava loukkaantuminen söi paljon pelituntumaa ja itseluottamusta. Vasta oikeastaan pleijareissa Taimi nousi omalle tasolleen kiekollisena kun sitä kuuluisaa itseluottamusta oli löytynyt.

Virheita tulee vieläkin mutta vastuun ja peliajan lisääntyminen luulisi tuo paikkaavan.
 
♣ "Olen syntynyt Porilaiseksi - jääräpäiseksi ja ylpeäksi!" - Jesse Joensuu Veikkaaja 40/2012. ♣
Miksi tämän ketjun otsikko on pitänyt vääntää englanniksi? Kuulostaa jotenkin typerältä. Ymmärtäisin edes jotenkin jos kyseessä olisi ulkomaalaispelaaja, mutta että Tommi Taimi.

Noin muuten täytyy todeta, että Taimi oli löytänyt finaaleissa sitä samaa itseluottamusta takaisin, jolla aikanaan löi läpi ensin Sportissa ja sitten Ässissä. Tulevaisuuden runkopakkeja Porissa varmasti.
 
RELEASE THE KRAKEN

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä Tommilta se veto lähtee hyvinkin tarkasti kunhan pääsee kunnon paikalle. Malkamäen parina pelatessaan lähti koittamaan paljon rohkeammin kuin Honkasen kanssa. Kiekollisena pakkina Taimi on joukkueen parhaimmistoa kun kunnossa...
Taimi on ihan ok kiekollinen pakki. Täytyy nyt muistaa, että Taimi on saanut pelata kahden kauden aikana paljon ylivoimaakin, Honkanen ei ole ollut tuolloin parina. Minusta Taimen vahvuuksia on fysiikka ja rohkeus yhdistettynä kohtuulliseen kiekolliseen osaamiseen. Suurimmat puutteet löytyy luistelusta. Suoraluistelussa Taimi on hyvä, mutta kun lähdetään tekemään sivuttaisliikkeitä, hän on ongelmissa.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠, Flyers, Giroux
Taimi on kiekollinen pakki. Että on kiekollinen pakki ei VÄLTTÄMÄTTÄ tarvitse omata sitä parasta kutia ja parhaita syöttöjä aina, mutta Taimi on kiekon kanssa rohkea nousemaan ylös useissa tilanteissa jos vain tilaa on (mm. joku vaihto kesken- tilanne). Lisäksi tukee hyökkäyksiä paikan tullen hyvin. YVllä on useinkin (ainakin pleijareissa) se "kusipää", joka hakkaa mailalla jään pintaa. Useammin olisi kyllä passit saaneet tulla Taimin lapaan, sen verran hyvä onetimer kuitenkin on.
 
"Mene poika nukkumaan kun et kiekosta mitään ymmärrä."

jukero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miksi tämän ketjun otsikko on pitänyt vääntää englanniksi? Kuulostaa jotenkin typerältä.
Samaa mietin. Lienee jotain vahvaa hassuttelua.

Taimella on ollut tapana laukoa ensimmäiseen pakkiin pari viimeistä kautta, eli sen suhteen on vielä oppimista. Eikä tuo maalitilasto tosiaan erityisen mairitteleva ole. Muistelen, kuinka syksyllä jengi odotti Taimen paluun olevan ratkaisu Ässien yv-ongelmiin. Toki voi vielä kehittyä hyväksikin yv-pelaajaksi, kunhan saa vähän malttia. Kuitenkin mainiossa kunnossa oleva kehityskelpoinen ja ilmeisen kunnianhimoinen pakki. Toivottavasti jatkaa pitkään Ässissä.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, NHL. Hyvät pelit.
Mikä itseä Taimen pelissä ilahduttaa, ei niinkään syöttötaito tai ensimmäinen helppo syöttö ylös, vaan syöttötapa; kun Taimi avaa peliä yhtään pidemmällä pystysyötöllä, lähtee syöttö todella napakasti.

Helpottaa täten sekä omaa että hyökkääjän peliä: On helpompi syöttää kova suoraan lapaan kuin aluesyöttö 5 metriä ennakoiden & hyökkääjä saa heti sen pienen sekunnin osan enemmän aikaa kun kiekko on saman tien hallussa.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Taimi on hyökkäävä pakki. En pysty äijää pitämään kiekollisena puolustajana, koska ei kovinkaan usein suostu antamaan helppoa hyvää peliä edistävää syöttöä. Syöttötaito on muutenkin ihan ok, mutta vertailussa esim. Heshkaan jää aika kauaksi.

Hyvä hyökkäävä puolustaja jolla on potentiaalia olla hyvä viivamies ylivoimalla. Normaalisti kuitenkin veto lähtee liian hitaasti ja päin ensimmäistä miestä. Nyt on hieman jo oppinut sivuttaisliikettä viivalla tai tekemään pientä harhautusta jolla saa laukauksen kärkijätkän ohi.

Toivottavasti tuleva kausi on Tommin lopullinen läpimurtokausi.
 
"If they need me to bleed, then I'll bleed for my team"
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Ensi kaudeksi toinen pakkipari niin taivas on rajana. Malkamäen kanssa pelaavat hyvin yhteen ja työnjako toimii..
Samaa mieltä. Malkamäen kanssa ovat pelanneet hyvin yhteen, mutta ovat molemmat kuitenkin vähän "raakileita" vielä ja väliin hazardeja ymmärrettävästi vielä tulee. Ehkä Tommi kuitenkin pääsisi parhaiten pelaamaan vahvuuksillaan jonkun pelitaidoiltaan kokeneemman pakkiparin kanssa. Potentiaalia miehessä on helvetisti juurikin mm. ylivoimassakin viivamiehenä ja se olisi saatava kaikki käyttöön. Pakithan tunnetusti ovat parhaimmillaan vasta tuolla lähempänä 30 vuoden ikää, joten vielä on aikaa kypsyä suuriinkiin saappaisiin.
 
Ei niin pientä tulta, ettei savu nousisi.

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tommi Taimi on varmasti isossa roolissa tulevaisuuden Ässissä. En ihmettelisi vaikka olisi joakin päivänä vaikka joukkueen kapteeni. Kiekollisen pelin liideriä hänestä tuskin kuitenkaan koskaan tulee, ominaisuudet eivät riitä siihen. Vertaus Uusitaloon oli mielestäni erittäin osuva.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Onnittelut vielä Tommille eilisen 23-vuotispäivän johdosta! Juhlistit merkkipäivääsi ottelussa hienosti maalilla ja syötöllä. Jatka samoja otteita, niin kuluva kausi tulee olemaan läpimurtokautesi Liigassa.
 
Ei niin pientä tulta, ettei savu nousisi.

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Taimi on kyllä mielenkiintoinen pelaaja. Kirjoitin viime keväänä, että hänellä on kaikki ainekset nousta Eurooppalaisten puolustajien eliittiin uransa aikana, jos kehitys jatkuu suotuisana ja alkukauden perusteella näyttää lupaavalta. Mies on kyennyt nostamaan tasoaan joka kausi aina pari piirua.

Tulokaskaudellaan miehen uskottiin pääosin tälläkin keskustelupalstalla olevan 8. puolustaja, mutta Taimi yllätti kaikki ja pelasi itsensä avauskuusikkoon ja myöhemmin kaudella jopa top 4 osastolle. Viime kaudella oli etenkin playoffseissa joukkueen kantavia voimia. Ja nyt Taimi on ollut alkukauden paras puolustaja Ässissä. Ylivoimalla veto lähtee vihaisesti, voima riittää maalin edessä ja on ehkä joukkueen nopein pakki. Ja ikää on vasta juuri ja juuri 23 vuotta. Yleensä pakit lyö läpi vasta kypsemmällä iällä, mutta Taimi on tehnyt sen jo. Sopimus loppuu ensi kevääseen ja mielestäni Taimi on ehkä tärkein kiinnitettävä palanen tuleville kausille.

Ennustan, että Taimi kehityksen jatkuessa pelaa ensi kaudella EHT-turnauksia ja 2015-2016 mies pelaa jotain muuta sarjaa kuin tätä kotimaista liigaa. Todennäköisenä pidän KHL tasoa.
 
"Joka toisella kuoppaa kaivattaa, se kuopankaivajan siihen langettaa."
-vanha porilainen sananlasku

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Taimi on nostanut tasoaa positiivisest, tosin pelaamisessa näkyy edelleen kokemattomuus uudessa roolissa. Hän pitää kiekkoa hyvin, mutta ei osaa tehdä vielä aina oikeita ratkaisuja vaan yrittää liian vaikeaa harhautusta tai pelaa itsensä mahdottomaan paikkaan. Lisää kokemusta, niin oppii tekemään oikeita ratkaisuja.

Luistelu, varsinkin sivuttaisliikkuminen on Taimen heikkous, jota pitää kehittää. Liian usein vastustaja vie Tommia pienellä vettä korvasta liikkeellä tai nopeilla käännöksillä kulmissa.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Luistelu, varsinkin sivuttaisliikkuminen on Taimen heikkous, jota pitää kehittää. Liian usein vastustaja vie Tommia pienellä vettä korvasta liikkeellä tai nopeilla käännöksillä kulmissa.

Tähän olen kiinnittänyt myös huomiota, mutta omaan silmääni tuo näyttää johtuvan enemmän siitä, että Taimi yrittää pelata miestä kropalla pois, mutta ei ole aivan iholla. Tällöin hänellä ei ole aikaa reagoida vastustajan suunnanmuutoksen ja kun ei ole aivan iholla kiinni ei voi myöskään taklata/liimata kaveria. Toisaalta Taimi on "tkalausetäisyydellä ja jättämällä hieman enemmän väliä hän kykenisi varaamaan aikaa suunnanmuutoksiin enemmän. Tämä on silti melko marginaalinen ongelma Taimen pelissä.

Viime kaudella suurempi ongelma, eli pelin avaamisessa oikean ratkaisun löytäminen etenkin kun aikaa oli enemmän on silti nyt ensimmäisten pelien osalta jäämässä unholaan.
 
"Joka toisella kuoppaa kaivattaa, se kuopankaivajan siihen langettaa."
-vanha porilainen sananlasku

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ja nyt Taimi on ollut alkukauden paras puolustaja Ässissä.
Nyt en ihan allekirjoita. Mielestäni nimenomaan Taimi on yksi pelaaja johon on kauden ensimmäisissä peleissä tiivistynyt Ässien puolustuksen epävarmuus ja virhealttius. Tommi yrittää jatkuvasti liikaa kiekon kanssa ja aiheuttaa siksi ongelmia. Jos parina pelaisi joku muu kuin rikollisen aliarvostettu Ville Uusitalo, kirjoitettaisiin tuplateestä tässäkin ketjussa aivan toiseen sävyyn.

Sinänsä on aina positiivista että pelaaja uskaltaa yrittää ja virheistähän sitä opitaan, mutta puheet jostain alkukauden parhaasta pakista ovat kyllä puppua.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Tämä on silti melko marginaalinen ongelma Taimen pelissä...
Mikäli Taimi haluaa olla jotain muutakin kuin Ässien kakkoskentän pakki, hän luistelunsa ei ole marginaalinen ongelma. Kun vastaan tulee taitavampia pelaajia (=KHL), Taimi on suurissa ongelmissa yksi ykkösissä. Ja meidän ykköspakki on ollut kaikesta huolimatta luotettava Uusitalo, Taimi hyvänä kakkosena.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikäli Taimi haluaa olla jotain muutakin kuin Ässien kakkoskentän pakki, hän luistelunsa ei ole marginaalinen ongelma. Kun vastaan tulee taitavampia pelaajia (=KHL), Taimi on suurissa ongelmissa yksi ykkösissä. Ja meidän ykköspakki on ollut kaikesta huolimatta luotettava Uusitalo, Taimi hyvänä kakkosena.
Ongelma on siinä mielessä marginaalinen, ettei se tule tuhoamaan Taimen uraa missään tapauksessa. Toisin kuin esim. tapaus Jyrkkiölle on käynyt, niin Taimi tullee tekemään vähintään hyvän kansallisen tason uran jo nykyisellä luistelun tasollaan. Tosin uskon, että Taimi tulee kehittymään vielä kokonaisvaltaisesti pelaajana ja tähän kokonaisvaltaisuuteen kuuluu myös luistelutaidon kehittyminen.

Uusitalo on ollut myös silmiinpistävän hyvä etenkin viimeisimmässä Blues-pelissä, mutta Taimi on ollut erittäin suuri syy toimivaan ylivoimaan. Laukaus lähtee suoraan syötöstä ja se kantaa maalille saakka. Siellä +Eero Elo & co. ovat niittämässä sen tulosta. Lisäksi vielä pakille huikeat tehot alkukaudelle puolustuspäätä unohtamatta nostavat Taimen omissa silmissäni ykköseksi. Tosin makuasioitahan nämä ovat. Olisi mukava nähdä peliaikatilastoja etenkin puolustajien osalta.
 
"Joka toisella kuoppaa kaivattaa, se kuopankaivajan siihen langettaa."
-vanha porilainen sananlasku

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt en ihan allekirjoita. Mielestäni nimenomaan Taimi on yksi pelaaja johon on kauden ensimmäisissä peleissä tiivistynyt Ässien puolustuksen epävarmuus ja virhealttius. Tommi yrittää jatkuvasti liikaa kiekon kanssa ja aiheuttaa siksi ongelmia. Jos parina pelaisi joku muu kuin rikollisen aliarvostettu Ville Uusitalo, kirjoitettaisiin tuplateestä tässäkin ketjussa aivan toiseen sävyyn.
Taimi pelaa numerolla 33. Se numero 58 siellä kentällä on Jyri Marttinen. HYMIÖ.

Tosin on tuossa Vellihousun vastineessa osa totuuttakin. Pakit eivät hoida ensimmäistä tehtäväänsä eli puolustamista kunnialla ja riittävän nöyrästi tällä hetkellä. Kovasti on lähes jokaisella halua tehdä kaikkea muutakin ja samalla ehkä vaikutelmaa uuteen päävalmentajaan. Yliyrittämistä on monella kaverilla havaittavissa.
 
"Joka toisella kuoppaa kaivattaa, se kuopankaivajan siihen langettaa."
-vanha porilainen sananlasku
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Onkohan Taimi käynyt lukemassa ja noussut pissi päähän? Ollut aivan järkyttävän huono tänään.
 
"It's going to be scary when he realizes how good he is."

Luongo Barkovista.

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Onkohan Taimi käynyt lukemassa ja noussut pissi päähän? Ollut aivan järkyttävän huono tänään.
Kaikki olivat tänään huonoja, ehkä pl Parikka ja Umicevic. Ja Riksman oli ihan ok.

Taimi turhautui tänään, eikä hermokontrolli pitänyt. Eipä tosin pitänyt edes Uusitalolla.
 
Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta. - Tarja Halonen
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy