Tommi Niemelä Ilveksen päävalmentajana 2024–2026

  • 9 054
  • 41

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Tommi Niemelä siis siirtyy Pelicansin peräsimestä Ilveksen penkin taakse. Tillun mukaan pöydällä oli kaksi nimeä, joista Niemelään päädyttiin. En nyt lähde arvailemaan kuka toinen oli.

Niemelän valmennusfilosofia nojaa ymmärtääkseni pitkälti yksilön kehittämiseen. Sen myötä myös joukkue kehittyy ja totta kai Niemelä valmentaa myös peliä. Ilveksen hän lupasi olevan energinen ja peliä ohjaava kiekollinen joukkue. Kuulostaa hyvältä.

Niemelälle ja joukkueelle mulla ei ole kuin yksi toive: Antakaa kaikkenne harjoituksissa ja peleissä. Ilves-yhteisö haluaa nähdä loppuun asti taistelevan joukkueen, joka joko voittaa tai häviää. Mikäli jälkimmäinen, niin sen pitää tapahtua kovan yrityksen ja taistelun päätteeksi - saappaat jalassa, kuten joku potkuketjussa totesi.

Se riittää ainakin ensimmäisellä kaudella.

Ketju perustettu alle lainatun kommentin motivoimana.

Pakko sanoa, että on vähän töhöä alkaa kirjoittamaan suoraan eroketjuun juuri nimitetystä valmentajasta. Eikö Niemelä ansaitse teistä muuta?
Ansaitsee.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Mikä tärkeintä, Niemelän myötä fokus siirtyy sinne pudotuspeleihin viimeinkin, niin kuin hän haastattelussa sanookin, todellinen mittari on siellä. Runkosarja on jatkuvan kehittymisen aikaa kauden aikana ja kausien välillä. Pelicansin viime kaudet todistavat väkevästi tämän puolesta.

Tästä syystä itse toivon kannattajatovereilta pitkää pinnaa runkosarjassa ja koitan terästää omaani.

Koskelan haastattelussa mainittu taloustilanne vähän samalla äänensävyllä kuin Pekka Pouta kertoo lumisateesta juhannuksena. Melko varmasti budjetti on maltillinen.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niemelä on antanut hyvät näytöt viime vuosina siitä, että kestää myös paineita, kun joukkueen peli ei kulje kuin tanssi. Siitä plussaa.
 

#28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves (Ässät & Hifk)
En ollut syksyllä vielä millään tavalla innoissani Niemelän tulosta, mutta olen kyllä vaihtanut mielipidettäni.

Tai en minä nyt innoissani ehkä ole edelleenkään, mutta tuo Pelicansin kauden kääntäminen aallonpohjasta paineiden alla oli kyllä vakuuttava temppu. Samalla toinen finaalipaikka peräjälkeen kertoo että vuoden takainen ei ollut vain sattumaa.

Niemelällä tuntuisi myös olevan tapa peluuttaa peliä jossain kiekkokontrollin ja rallattelun välimaastossa ja olen sitä mieltä että se on paras linja nykyliigaan.

Tervetuloa Tampereen Ykköseen Tommi Niemelä.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Pistän vielä omat ajatukset Niemelän saapumisesta tänne oikeaan Hölön ketjuun

Itse ajattelen Niemelää enemmän persoonan kuin menestyksen kautta. Niemelä voi olla henkilönä juuri sitä mitä tämä ankeudessa, itsesäälissä ja surkeudessaan piehtaroiva yhteisö nyt kaipaa. Vieläpä korostuen nyt ankeuttaja-Pennasen lähdön jälkeen.

En odota, että Niemelä tulee automaattisesti monistamaan Pelicansin menoa tänne vaan vaurudun myös tietynlaisiin kasvukipuihin. Se mitä odotan, että Niemelä tekee noista kentällä pelaavista pelaajista taas joukkueen. Tuo sen mentaliteetin päivittäiseen tekemiseen, ettei ole pelkästään velvollisuus, vaan etuoikeus auttaa ja paikata kaveria kentällä. Sen, että peliä katsotaan enemmän mahdollisuuksien kuin uhkien kautta.

Jos asiat loksahtaa kohdilleen, niin joukkue voi olla pelillisesti yhtä sitoutunut kuin Myrrän aikana, mutta pelitavallisesti monipuolisempi ja fiksumpi. Uskon, että tämä palauttaisi myös kotiyleisöä takaisin joukkueen (ja Osaston) tueksi ja vuoden pari telakalla ollut "buumi" sieltä taas nostaa päätään.

Tervetuloa Tommi Niemelä!
 

Toni -

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilvekselle tulee erinomainen valmentaja ja vaikka Ilves ei voittaisi mestaruutta parin vuoden aikana, haluaisin, että joukkue pelaisi saappaat jalassa kaatuen taikka voittaen. Menestys ei haittaa, jos sitä tulee. Olennaisin asia on se, että yritetään olla edes uskottava joukkue, joka pelaa jokaiselle pelaajalle ja sen ohella kannattajille ja faneille. Kaiken lisäksi kunnioitetaan, sitten kauden päätteeksi vastustajaa, oltiin sitten voittajia taikka häviäjiä ja kätellään vastustajat samalla tavalla, kuin haluttaisiin muiden kättelevän voiton taikka tappion hetkellä seuralle uskolliset kannattajat ja fanit ja pelaajat. Kaikesta huolimatta tervetuloa Manseen ja toivottavasti kaudet tuovat jotain positiivisia tuloksia Hölölle ja joukkueelle.

Ps. Vaihdoin viestin paikkaa, sillä uusi valmentaja ansaitsee uuden puhtaan pöydän ja uuden rakennus projektin.

Toinen asia, muistan ensimmäisen kauden aikana, kun katsojana huomasin Hölön Pelicans valmentajan Ilves-Pelicans ottelussa ja sanoin ottelun aikana, että hankkikaa Pelicans valmentaja Ilvekseen, en sano, että hankinta liittyisi minuun, mutta mukavaa, että tämä asia lopulta toteutui.
 

Original

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Toronto Maple Leafs
Tervetuloa ja vilpitön onnen ja menestyksen toive kaiken tämän sonnan jälkeen, mitä loppukausi vastenmielisesti näytti! Vaikuttaa menestyvältä valkulta ja kuten edellä todettu, pääasia että Ilves menee loppuun asti soturihengellä, eikä hätääntyneenä lammaslaumana lamaannu, kun aletaan pelata...
Toki olisi ollut toive, että runkosarja tulevaisuudessa olisi ollut merkittävämpi, sillä se on pitkä ja uuvuttava jo itsessään - niin joukkueelle kuin kannattajallekin. Mutta kait se bisnes ajaa kaikessa edelle ja pleikkareiden huuma myy..näe ja koe...

Todellakin, tervetuloa ilmeisen avoin ja tunteva valmentaja! Saas nähdä, onko SaiPan penkin takana eräs käsite kun saapuvat areenalle...
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Toivottavasti uuden päävalmentajan henki tarttuu koko organisaatioon. Nyt koko seura näytti Pennasen vuoksi pelokkaalta ja epävarmalta.

Rentoutta ja iloa myös kaukaloon, tervetuloa Hölö!
 

Jpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt tuli kyllä sen sortin hymymies, että oikein hyvää tekee. Toivottavasti tuo hymy tarttuu koko organisaatioon... no Tilluun se oli jo tarttunut.

Tervetuloa Tommi Niemelä Ilvekseen... siihen suurimpaan kauneimpaan seuraan!
 

Kyle

Jäsen
Itse vähän yllätyin, että kaikki vanhat apuvalmentajat jatkavat ja uusia ei tuotu sisään. Rajua muutosta Ilveksessä kun muutaman vuoden sisällä pelitapa on muuttunut Myrrän aktiivisesta pelitavasta Pennasen passiiviseen ja nyt taas oletettavasti Niemelä peluuttaa aktiivisempaa peliä. Siinä jotenkin maallikkona ajattelisi skeptisesti, että uskooko esim Merikivi omaan viime kauden tekemiseen kun/jos tekemistä pitääkin lähteä viemään eri suuntaan.

Mutta tervetuloa Niemelälle, ei mitään pahaa sanottavaa. Itsellä ainakin ykköstoiveena on, että pelitapa palaa aktiivisemmaksi ja viihdyttäväksi kuin edeltäjällään. Ja sen jälkeen aika avoimin mielin lähdetään katsomaan millaiseen tulokseen se riittää.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ensimmäinen muistikuva Niemelästä on alle 18-vuotiaiden MM-kisoista ja silloin ajattelin, että onpa tekopirteän oloinen kaveri. Noh, voittivat kultaa. Kai tuo junnuissa toimii, ajattelin.

Sitten taisi siirtyä apuvalkuksi Sveitsiin ja jäi hieman "unholaan".

Pelicansiin tullessa pidin kysymysmerkkinä, mutta toisaalta potentiaalisena yllättäjänä.

Nyt saapuu Ilvekseen vietyään, jumalauta, Lahden Pelicansin kaksi kertaa putkeen finaaliin.

Kyllä tämän pojan täytyy jotain tehdä oikein. Ja ei, en pidä tekopirteänä enää, vaan tuo on oikeasti noin positiivinen ukko.
 

Ziggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olisikohan Niemelä pitkästä aikaa sellainen valmentaja joka hoitaa homman aina sopimuskauden loppuun saakka.
Tervetuloa Hölölle ja toivottavasti onnistuu myös täällä.
PS. Tietääkö kukaan mistä tuo lempinimi tulee?
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Niemelän uraa aika läheltä seuranneena saatte hemmetin hyvän koutsin.

Tällä kehityskäyrällä voi olla yksi suurista tulevaisuudessa. Niemelän peluuttama lätkä on yksinkertaisesti viihdyttävää jääkiekkoa.

Hieno homma Ilvekselle! Tämä mies ehdottomasti jatkoon.
 

Meidänpeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liiga, KPK, Chicago Blackhawks
Niemelän uraa aika läheltä seuranneena saatte hemmetin hyvän koutsin.

Tällä kehityskäyrällä voi olla yksi suurista tulevaisuudessa. Niemelän peluuttama lätkä on yksinkertaisesti viihdyttävää jääkiekkoa.

Hieno homma Ilvekselle! Tämä mies ehdottomasti jatkoon.
Mukava kuulla! Oltaiskohan me Ilveksessä ansaittukin välillä vaikka jotain positiivista lopputulosta. :)
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Semmonen kiekkomasennus iski kauden jälkeen ettei oikein ole jaksanut seurata mitään. Mutta Niemelän tulosta tuli ihan hyvä mieli kun se nyt varmistu.

Myrrän kiekkoa oli monesti ikävä viime kaudella vaikka se realistisesti katsottuna ei ollutkaan välttämättä mestarruskiekkoa. Pennasen umpitylsää jaksoi katsoa kun muistutteli, että näin niitä mestaruuksia voitetaan... Ei voitettu. Ei edes lähelle.

Jos Niemelä tuo iloa pelaamiseen ja samalla kuitenkin jonkinlaisen välimuodon pelillisesti kahdesta edellisestä koutsista, niin hyvä näin.

Mestaruus tuntuu kaukaiselta, mutta onhan se sauma ensi kaudellakin.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Kuten tuonne toiseen Hölö-ketjuun postasin, en ole aiemmin kauheasti miehen juttuja kuunnellut, mutta tämän Ilves Plus -haastattelun perusteella vaikutti hyvältä tyypiltä. Paljon rennompi ote kuin Pendolla ikinä haastatteluissa ja lisäksi kaikki ajatukset joukkueen tyylistä ja suunnasta kuulostivat lupaavilta.

Varmasti kulissien takana vaativa valmentaja, eikä vain mikään lupsakka elbailija, mutta jos siihen touhuun saadaan vähemmän mailan puristusta ja enemmän tekemisen iloa niin se olisi jo tosi merkittävä askel eteenpäin. Toki se todellinen asioiden laita nähdään vasta sitten kun pelit oikeasti alkavat, mutta juuri nyt odotus tulevaa kohti on nousussa.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Ilves painaa Niemelän johdolla someen sellaista matskua, että oksat pois. Täytyy kohta ottaa tukkakin pois päästä tuon äijän kunniaksi. Vielä ei ole peliäkään pelattu, mutta se että kaveri heittäytyy Ilveksen kasvojenpesuoperaatioon näin kokonaisvaltaisesti, että antaa kuvata näitä juttuja kannattajiakin varten on jotain poikkeuksellista.

Aina pieni epäilijä tietysti Ilves-kannattajan olkapäällä istuu kuiskuttelemassa, miten kaikki menee kuitenkin päin seiniä. Siitä huolimatta olen ainakin tässä vaiheessa vakuuttunut Niemelän preesensistä.

Erittäin hyvä.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Koppi näyttäisi nyt olevan turvallinen tila avoimuuden kautta. Ei enää Pennasen välkehtivää ja savuavaa taikapataa suljettujen ovien takana. Avoin ja rento meininki, mutta työ ja kehittyminen kaiken keskiössä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös